PDA

View Full Version : ساختن فاکتور

sobhangh
دوشنبه 05 مرداد 1388, 14:27 عصر
سلام
من می خوام برنامه ای بسازم که فاکتور بیرون بده اما همه ی تلاش هام هی خراب شد تا آخر همه چیزو پاک کردم و اومدم اینجا تا راه حل رو از شما بخوام.
از اول تا آخر نمی دونم باید چیکار کنم.
البته می خوام از دیتابیس اکسس استفاده کنم.
فاکتور علاوه بر چاپ بصورت فایل هم جداگانه ( به غیر از دیتا بیس) ذخیره بشه.
لطفا کمکم کنید چون خیلی وقته نمی تونم این کا رو انجام بدم.
اگر زحمتی نیست کامل توضیح بدید.

skflower
دوشنبه 05 مرداد 1388, 14:46 عصر
سلام دوست عزیز. شما اول لطف بفرمایید و یکم بیشتر توضیح بدید تا بهتر جواب بگیرید. اینطوری که شما سوال کردید، در جواب باید بگم از یکی از ابزار گزارش سازی استفاده کنید. اما اگه بدونم مشکلتون چیه که زحماتتون به هدر میره، شاید بهتر بتونم و بتونیم کمکتون کنیم.
با تشکر

ar_mokhtari
دوشنبه 05 مرداد 1388, 16:28 عصر
در تاپيك وقتي چنين سوال كلي پرسيده ميشه هيچكسي نميتونه كمكي به شما كنه. لطفاً وقتي سوالي مطرح ميكنيد اول خودتون رو جاي پاسخ دهنده قرار بديد ببينيد اطلاعات براي پاسخ كافيست يا خير.
1- ورژن Delphi‌ شما؟
2- برنامه مورد نظر شما فقط فاكتور چاپ ميكنه يا قرار هست يك نرم‌افزار فروش بشه كه فاكتور هم جزئي از اون هست.
3- اگر جواب سوال دوم مثبت هست پيشنهاد شخصي من استفاده از بانك SqlServer هست.
4- اين كه ميخواهيد غير از چاپ بصورت فايل جداگانه هم خروجي داشته باشيد كار سختي نيست كافيست براي تهيه چاپ از نرم‌افزاري مثل FastReport استفاده كنيد. امكان ارسال گزارش در قالبهاي pdf-Excel-Word-Text براي شما فراهم ميشود. يا اينكه از كامپوننت ارسال به Excel و ... استفاده كنيد.
5- براي ساخت چنين برنامه‌اي شما بايد قيل از هرچيز سيستم كدينگ كالا رو تعريف كنيد. (براي چه صنفي؟ آيا براي فروش از روش شناسايي ويژه استفاده ميشود يا خير؟)

sobhangh
سه شنبه 06 مرداد 1388, 12:57 عصر
سلام دوستان شرمنده واقعا داغ کردم.
با دلفی 7 کار می کنم. و قراره بخش فاکتور کاملا جدا از بقیه ی برنامه باشه.
و دلیل اینکه سوالم کلیه چون احساس می کنم از پایه کارم مشکل داشته و باید همه چیز رو از اول بنا کنم.
اول بگید که برای ساختن فاکتور به چه جیز هایی توی برنامه نیاز دارم.
و البته متاسفانه Sql server تا حالا کار نکردم و نمی دونم کار باهاش چطوریه
فکر کنید پروژه را آوردید بالا و تازه می خواهید شروع به نوشتن برنامه بکنید. چیکار می کنید.
لطفا بنویسید.

ar_mokhtari
سه شنبه 06 مرداد 1388, 13:46 عصر
براي شروع به ساخت فاكتور فروش كه فقط براي چاپ ازش استفاده بشه و به ديگر قسمتهاي يك سيستم فروش استاندارد اتصال نداشته باشد!!! (مثل موجودي اول دوره-رسيد كالا-حواله انبار- ...) شما احتياج به موارد زير خواهيد داشت(ميتونيد از Access هم استفاده كنيد):
1-تهيه فرم ورود اطلاعاتي و Table در DataBase به نام «مشتريان».
2-تهيه فرم ورود اطلاعاتي و Table در DataBase‌ به نام «كدينگ كالا».
3-تهيه فرم ورود اطلاعاتي و Table در DataBase به نام «فاكتور فروش» به مشخصات زير:
1-3) يك Table براي مشخصات كلي فاكتور شامل شماره(Uniq)، تاريخ، كد مشتري(Lookup به جدول مشتريان)، نوع فاكتور، روش پرداخت، دريافت كننده، قيمت كل و توضيحات فاكتور.
2-3) يك Table‌براي مشخصات اقلام هر فاكتور شامل شماره(Uniq)، شماره راهنماي اصلي فاكتور، كد كالا(Lookup به جدول كدينگ كالا)، تاريخ، تعداد، مقدار، في، قيمت كالا و توضيحات.
نكته: بين فيلدهاي شماره اصلي فاكتور در جدول 1-3 و شماره راهنماي اصلي فاكتور در جدول 2-3 بايد Relation برقرار كنيد كه هم شامل Update و هم شامل Delete بشود.
براي گزارش هم ميتوانيد از reportBuilder و يا FastReport استفاده بفرمائيد.
شما بسم الله رو بگو اگر موردي داشتي ما در خدمتيم.

sobhangh
چهارشنبه 07 مرداد 1388, 10:22 صبح
سلام
توی ارتباط مشکل پیدا کردم.
من جدول 1-3 رابه جدول اول ارتباط دادم و ای باعث شد که توی فرم اصلی که قرار بود فاکتور نوشته بشه. نشه هیچکاری کرد.و فقط به درد نمایش بخوره. البته توی فرم آخر من هر چهار تا table را باز کردم که شاید مشکلش از همینجا باشه.
اگه می بینید بدون امتحان تمامی موارد ممکن دارم سوال می کنم بخاطر اینکه به زودی اینترنتم قطع می شه و من می خوام از شما اساتید استفاده کنم.
برای ارتباط هم از عنصر ado table استفاده کردم.
راستی فیلدی که با هم مرتبطشون کردم یک کلید از نوع auto number بوده.
و البته کدی که تاریخ کامپیوتر را برمی گردونه چیه.
و هرچیز دیگه ای که فکر می کنید من باید بدونم برای این کار چون این اولین تجربه ی من توی ارتباط دیتابیس هست و کارهای قبلی یک دیتابیس بیشتر نداشته و یا جدا بودن. امید وارم وقت کافی برای توضیح جامع داشته باشید.

asd_moghadas
چهارشنبه 07 مرداد 1388, 10:26 صبح
سلام
report vewer حلال مشکلات

ar_mokhtari
چهارشنبه 07 مرداد 1388, 12:10 عصر
من جدول 1-3 رابه جدول اول ارتباط دادم و ای باعث شد که توی فرم اصلی که قرار بود فاکتور نوشته بشه. نشه هیچکاری کرد
جدول اول؟ يعني جدول مشتريان؟ شما فقط بايد جدول اصلي فاكتور و جدول جزئيات آن را با يك فيلد مشترك به هم Relation كني.
فيلد نام مشتري را در فرم فاكتور بايد Lookup كني از Table مشتريان.

البته توی فرم آخر من هر چهار تا table را باز کردم که شاید مشکلش از همینجا باشه.

توي فرم اصلي فاكتور فروش فقط بايد از Table اصلي فاكتور و Table جزئيات استفاده كني. (همزمان) كاربر بايد اول اطلاعات اصلي فاكتور و بعد جزئيات آن را (مثلاً در يك DbGrid) ورود اطلاعات كند.
همونطور كه گفتم بايد كد كالا رو هم تحت يك فيلد Lookup از جدول كدينگ بخوني.

برای ارتباط هم از عنصر ado table استفاده کردم.
از AdoQuery استفاده كنيد. (پيشنهاد شخصي من)

همچنين براي پركردن اطلاعات مشتريان و كدينگ كالا به دو فرم ورود اطلاعاتي نياز داري.(همونطور كه برات نوشتم).

ضمن اين كه جناب sobhangh عزيز، نوشتن اين پروژه زمان خاص خودش رو ميبره. چون ماهيتش يكي از اصليترين برنامه‌هاي معمول برنامه‌نويسان هست. با عجله به نتيجه نميرسيد.

sobhangh
پنج شنبه 08 مرداد 1388, 10:32 صبح
سلام
با کمک های شما دارم به جاهایی می رسم اما نمی دونم چطوری Look up کنم. یعنی روش و کد و... درکل هیچی ازش نمی دونم.
تاحالا مشکل دیگه ای نبوده و فکر می کنم با فهمیدن این موضوع بتونم فاکتور تحویل بدم.

skflower
پنج شنبه 08 مرداد 1388, 12:24 عصر
سلام دوست عزیز. من تو همین وبسایت مطالب جالبی راجع به فیلدهای Lookup دیدم. میتونید یه search کنید.
موفق باشید.