PDA

View Full Version : سوال: Vlan ها از طریق switch با هم در ارتباطند یا router ؟



babak1
سه شنبه 03 مرداد 1391, 17:01 بعد از ظهر
سلام :
Vlan ها از طریق switch با هم در ارتباطند یا router ؟

manvaputra
سه شنبه 03 مرداد 1391, 17:33 بعد از ظهر
سویچ، روتر ها مثل همون شبکه های معمولی رابط بین VLan ها مختلف هستند

babak1
سه شنبه 03 مرداد 1391, 21:23 بعد از ظهر
سویچ، روتر ها مثل همون شبکه های معمولی رابط بین VLan ها مختلف هستند
َمن نفهمیدم.شما اول میگین سویچ. بعد می گید روترها رابط هستند بین vlan ها !!

manvaputra
چهارشنبه 04 مرداد 1391, 07:54 قبل از ظهر
بهتره اینطوری بگم که کلاینت های موجود در یک VLAN از طریق سویچ به هم مر تبطند و VLAN های متفاوت به واسطه روتر به هم وصل می شن . شما وقتی چندین VLAN دارید ، هر کدومشون یک شبکه جدا به حساب میاد که برای اتصالشون به هم قطعا به روتر نیاز دارید.

aram_2
پنجشنبه 05 مرداد 1391, 10:21 قبل از ظهر
تا اونجا که من میدونم ارتباط بین VLAN ها با خود سوییچه، چرا که روتر با آدرس آی پی کار داره و تو لایه سه هست و از لحاظ سرعت و امنیت هم درس نیس بسته های لایه دو برن به یه روتر و اونجا کار انجام بشه.تو خود سوییچ ارتباط بین VLANها خواهد بود. (http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_LAN)

khosroanjam
یکشنبه 08 مرداد 1391, 14:18 بعد از ظهر
هر دیوایسی که Dot1Q داشته باشه مثل Switch 3 Layer, Router

aram_2
یکشنبه 08 مرداد 1391, 15:38 بعد از ظهر
هر دیوایسی که Dot1Q داشته باشهاین چی بود! سوال رو بخونید.

khosroanjam
یکشنبه 08 مرداد 1391, 17:30 بعد از ظهر
سلام :
Vlan ها از طریق switch با هم در ارتباطند یا router ؟

سوال که این بود

جوابشم بالا هم من دادم هم دوستان چیش نا مفهومه ؟

aram_2
یکشنبه 08 مرداد 1391, 22:59 بعد از ظهر
این Dot1Q یعنی چی؟!

khosroanjam
دوشنبه 09 مرداد 1391, 09:11 قبل از ظهر
این Dot1Q یعنی چی؟!

Research My Brother
The purpose here is not the only Cisco

hjran abdpor
جمعه 13 مرداد 1391, 01:18 قبل از ظهر
با سلام.
در صورتی که سوییچ ما لایه ی 2 باشد حتما برای ارتباط بین VLAN متفاوت باید InterVlan Switching داشته باشیم در غیر اینصورت ارتباط به درستی برقرار نمی شود . اما در صورتی که سوییچ های ما لایه ی 3 (3560) باشند عملیات InterVlan Switching به صورت خودکار انجام می شود با تعریف SVI .
در صورتی که سوییچ های ما به روتر وصل شده باشند با اینترفیس مربوطه که به روتر وصل شده است را ترانک کنیم و به ازای هر VLAN باید یک Subinterface تعریف کنیم .

و نکته ی اخر همیشه شبکه را به صورت استاندارد طراحی کنید ( مدل سلسله مراتی سیسکو ) تحقیق کنید .

NetNerd
یکشنبه 15 مرداد 1391, 15:01 بعد از ظهر
دوستان عزیز همونطور که یکی از دوستان گفتند، Vlanها از طریق روتر ها به یکدیگر متصل هستند! وقتی چند شبکه (رنج ای پی های متفاوت) داریم، واضح است که برای ارتباط آنها نیاز به مسیر یابی است!!

aram_2
یکشنبه 15 مرداد 1391, 19:41 بعد از ظهر
Vlanها از طریق روتر ها به یکدیگر متصل هستند!دوست گرامی لطفا اطلاعات خودتون رو ارتقا بدید.VLAN ها با روتر با هم در ارتباط نیستند!

NetNerd
دوشنبه 16 مرداد 1391, 09:40 قبل از ظهر
وقتی یک پورت در حالت ترانک (Trunk) قرار بگیره، یعنی هر داده ای بیاد، اون انتقال میده، در این صورت برای اینکه روتر تشخیص بده که هر پکت داده از کدوم VLAN روی سویچ اومده، باید یه سربار 32 بیتی روی پکت ها اضافه بشه که حاوی یکسری بیت های کنترلی هست، که یکه قسمتی از این بینها نشون دهنده شماره Vlan هست. DOT1Q یه Encapsulation هست که این کار رو انجام میده!

NetNerd
دوشنبه 16 مرداد 1391, 09:43 قبل از ظهر
این Dot1Q یعنی چی؟!

وقتی یک پورت در حالت ترانک (Trunk) قرار بگیره، یعنی هر داده ای بیاد، اون انتقال میده، در این صورت برای اینکه روتر تشخیص بده که هر پکت داده از کدوم VLAN روی سویچ اومده، باید یه سربار 32 بیتی روی پکت ها اضافه بشه که حاوی یکسری بیت های کنترلی هست، که یکه قسمتی از این بینها نشون دهنده شماره Vlan هست. DOT1Q یه Encapsulation هست که این کار رو انجام میده!

از این مقاله هم میتونید کمک بگیرید :
آشنایی با VLAN و استاندارد 802.1Q و دلایل کاربرد آن (http://www.irafa.com/ViewArticle.aspx?artid=6064&CatID=102)

manvaputra
دوشنبه 16 مرداد 1391, 12:44 بعد از ظهر
دوست گرامی لطفا اطلاعات خودتون رو ارتقا بدید.VLAN ها با روتر با هم در ارتباط نیستند!

اگه سویچ لایه 2 باشه قطعا به روتر نیاز هست! در صورتی به روتر نیاز نداریم که سویچ لایه 3 باشه و خودش قابلیت روت کردن رو داشته باشه.