PDA

View Full Version : کنترل کردن رله ها با پرت ها



farshad_momtaz
چهارشنبه 16 خرداد 1386, 16:52 بعد از ظهر
سلام
چطوری می تونم 5 تا رله را با استفاده از کامپیوتر کنترل کنم که مثلا اگه متغییر aترو بود برق از توی رله 1 رد شه و مثلا یه چیز را راه بندازه(رله 220 را می گم)و به همیچنین دیگر رله ها.
ممنون

DAMAVAND
چهارشنبه 16 خرداد 1386, 18:43 بعد از ظهر
سلام
چطوری می تونم 5 تا رله را با استفاده از کامپیوتر کنترل کنم که مثلا اگه متغییر aترو بود برق از توی رله 1 رد شه و مثلا یه چیز را راه بندازه(رله 220 را می گم)و به همیچنین دیگر رله ها.
ممنون
راحت ترین کار اینکه از پورت پرینتر استفاده کنی.
برای کار با پورت پرینتر هم میتونی از input32.dll استفاده کنی
در مورد سخت افزار هم قبلا تو اینجا توضیح دادم:
http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=67693

yashar666
پنجشنبه 17 خرداد 1386, 14:46 بعد از ظهر
با input میشه دوست خوبمون درست گفتند ولی از comport هم میشه استفاده کرد

خوده من یه برنامه برای یه ماشین کنترولی نوشتم که به وسیله کامپیوتر کنترول میشه که در اختیار شما میزارم ولی در نظر داشته باشید که اولا باید رله 5 ولت(سر تحریک 5 و آن طرف 220) استفاده کنید مگر با تقویت ولتاژ خروجی پورت ثانیا خروجی پورت جریان کافی برای تحریک رله شما رو نداره مگر با یک مدار بافر ترازیستوری مثل 2n2222 یا یک آی سی ULN این کار رو انجام بدید اگه بیشتر اطلاعات خواستید به من ایمیل بزنید yashar912@gmail.com (yashar912@gmail.com)

Saeid59_m
پنجشنبه 17 خرداد 1386, 14:46 بعد از ظهر
برای اینکار بهترین و راحت ترین راه همینطور که Dmavand گفت استفاده از LPT‌ استوقتی شما یه بایت رو به LPT ارسال می کنید از پین 2 تا 9 LPT دقیقاً 8 بیت آن بایت عبور داده می شوند . یعنی اگر اولین بیت آن بایت 1 باشد یک ولتاژ 5 ولت در همان لحظه از پین 2 LPT عبور می کند . (00000001) مثلاٌ این بایت می تواند رله اول را به کار بیاندازد .نکته مهم :دقت کنید که رله را مستقیماً به پین 2 LPT متصل نکنید چرا که باعث کشید جریان از مادربرد شده و احتمال بسیار زیاد مادر برد شما آسیب خواهد دید . برای این منظور بهتر است از یک ترانزیستور استفاده شود که ترانزیستور وظیفه قطع و وصل رله را بعهده دارد .با این روش می توانید تا 8 رله داشته باشید . البته اگر استفاده از کنترلرها را بلد باشید می توانید تعداد آنرا با بک کنترلر به 256 عدد هم برسانید .موفق باشید

ehsan_electronic
پنجشنبه 17 خرداد 1386, 14:58 بعد از ظهر
سلام به همگی دوستان ، نظراتی را که دوستان گفتند خیلی خوب بود. خدمت دوستمون سعید باید عرض کنم ترانزیستور روش خوبی هست ولی به نظر من بجای استفاده از ترانزیستور از اپتوکوپلر استفاده بشه خیلی بهتره ، چون پورت کامپیوتر را کلا از مدار جدا می کنه و قابلیت اطمینان بیشتری داره ولی ترانزیستور اینطور نیست و در واقع زمین (GND) کامپیوتر و مدار مشترک هست ولی در اپتوکوپلر کاملا جدا هست و برای ارسال در مسافت های نسبتا طولانی را هم میتونید فراهم کنید. اپتوکوپلرهای های موجود در بازار TLP521 ,4n37,4N27 به راحتی میتونید راه اندازی کنید . سوالی بود خوشحال میشم بتونم جواب بدم.

DAMAVAND
پنجشنبه 17 خرداد 1386, 15:27 بعد از ظهر
همون طور که جناب ehsan_electronic گفتند بهترین راه استفاده از اپتوکپلر
میباشد و هیچ گونه خطری سیستم رو تهدید نمکنه.

yashar666
پنجشنبه 17 خرداد 1386, 18:14 بعد از ظهر
منم با نظر ehsan_electronic موافقم ولی این رو بگم که با یک مقاومت 1k خیلی راحت میتونی از کشیدن جریان اضافی از مادربورد جلو گیری کنی و اصلا مادر برد آسیب نمی بینه ولی خوب منطقی تر اینه که از کوپلر استفاده کنی بستگی به کاری داره که شما انجام میدی

saeid5977
شنبه 19 خرداد 1386, 02:38 قبل از ظهر
سلام
در مورد اینکه lpt بهتره یا com فکر کنم com مناسب تر باشه
1- ساخت کابل com راحت تره
2- خیلی از کامپیوتر های جدید lpt ندارند
3- اکثر میکرو ها پورت com رو مستقیماً ساپورت میکنند.
4- com مسافت بیشتری جواب میده و همینطور در برابر نویز مقاوم تر هستش.

ehsan_electronic
شنبه 19 خرداد 1386, 08:07 قبل از ظهر
سلام به همگی دوستان ، نظرهای همه دوستان جالب بود.
فقط به جهت تکمیل کردن صحبت دوستان بگم که
1- اغلب کامپیوترها دیگه پورت LPT ندارند ولی در حال حاضر اگر دوستان از این پورت استفاده کنند به همراه اپتوکوپلر با بالا بردن سطح ولتاژ در حد 12 یا 24 ولت میتونند تا مسافت 30 متر نتیجه خوبی بگیرند.
2- در صورت استفاده از پورت سریال که در حال حاضر هم خیلی رایج هستش به دلیل استفاده از پروتکل RS-232 تا مسافت 100 متر را خیلی عالی جواب میده و مزایای دیگری هم که دوستان اشاره کردند را داره.
در صورتی که خواستید مسافت را از 100 متر بالا ببرید بهترین راه حل در شیوه ارسال سریال استفاده از پروتکل RS-485 هست . خیلی جالبه بدونید روی کامپیوتر های صنعتی جدید پورت RS-485 هم وجود داره ولی در صورت نبودن این پورت RS-232 را به راحتی با استفاده از تراشه MAX485 میتونید اطلاعات را تبدیل کنید.

yashar666
شنبه 19 خرداد 1386, 10:50 قبل از ظهر
از آقای ehsan_electronic (http://barnamenevis.org/forum/member.php?u=9740) خیلی ممنونم ولی عزیز دل پورت rs485 در عمل بیشتر از 60 متر کار نمیده من بارها امتحان کردم ولی در کل پورت قابل اطمینانی برای استفاده تجاری هست

در باره saeid5977 (http://barnamenevis.org/forum/member.php?u=25046) هم نظرم اینه که نویز پزیری rs232 بسیار بالاتر از lpt هست به علت وجود ظرفیت خازنی سیم به طول سیم این پروتکل خیلی حساس هست حد اکثر سرعت rs232 حدود 20000 بادریت یعنی چیزی حدود 1.5MB ولی در lpt این سرعت به 8MB میرست

DAMAVAND
شنبه 19 خرداد 1386, 11:14 قبل از ظهر
هم نظرم اینه که نویز پزیری rs232 بسیار بالاتر از lpt هست به علت وجود ظرفیت خازنی سیم به طول سیم این پروتکل خیلی حساس هست حد اکثر سرعت rs232 حدود 20000 بادریت یعنی چیزی حدود 1.5MB ولی در lpt این سرعت به 8MB میرست
سلام
فکر میکنم کاملا بر عکس باشه!!!!!!!
شما اصلا نمیتونید با پورت موازی اطلاعات با اون
سرعتی که گفتید بفرستید در یه همچین سرعتی
ظرفییت خازنی سیمها در اینجا هشت سیم داریم بر هم اثر میکنه و اطلاعاتی که میگیرید
کاملا غلطه!!!
مجبورید که از پروتکل های دست تکانی ویژه استفاده کنید تا بتونید تا اندازیی مشکل رو حل کنید.
در حالی که با RS232 شما خیلی راحت میتونید اطلاعات رو با سرعت بالا رد و بدل کنید بدون اینکه یک بیت هم اشتباه کنید.
من تا حالا با rs232 زییاد کار کردم اونم با سرعت بالا و تازه با سیم های معمولی
اگه از سیم شیلد دار استفاده کنید که دیگه عالیه!!!!!
مزییت rs232 به موازی در همینه
که نویز کمتری در سرعت بالا نسبت به lptمیگیره!!!!
کلا هم باید بگم پورت موازی خلی وقته که بازنشته
شده
و اصلا برای کار حرفه یی مناسب نیست!
فقط برای پروژهای اخر ترم و از این جور حرفها مناسبه!!!!!

ehsan_electronic
شنبه 19 خرداد 1386, 17:48 بعد از ظهر
سلام ، در مورد RS-232 من خودم تا فاصله 100 متر را جواب گرفتم و در مورد RS-485 تا 150 متر در محیط صنعتی.
یادتون باشه اگه خواستید از LPT استفاده کنید حداقل 9 سیم بدون همزمانی سیگنالینگ احتیاج دارید و مسلکا اینها به راحتی نویز می گیرند.
ولی اینو بدونید که اگه به درستی از قواعد Sheilding,Earthing,Grounding استفاده کنید در هر پروتکل یا هر شیوه ارسالی میتونید بهترین کیفیت را دریافت کنید.

yashar666
یکشنبه 20 خرداد 1386, 01:37 قبل از ظهر
[quote=DAMAVAND;350410]
شما اصلا نمیتونید با پورت موازی اطلاعات با اون
سرعتی که گفتید بفرستید در یه همچین سرعتی
ظرفییت خازنی سیمها در اینجا هشت سیم داریم بر هم اثر میکنه و اطلاعاتی که میگیرید
کاملا غلطه!!!
quote]

با سلام به دوست عزیزم خیلی ممنون که توضیحات شما ولی باید اینو بگم که پورت RS232
جزء اولین شکل پورتهای است که اومده ولی قدمت LPT از اون کمتر هست و سرعت تبادل اطلاعات بیشتری داره برای همین بو که اولی پیرینتر ها با lpt کار می کردند نه rs232 یه امتحان ساده هم برای سرعت این دو پورت می تونی بکنی دو کامپیوتر رو یه بار با lpt یه با با rs232 شبکه بعد دقیقا می بینی که حداکثر سرعت rs232 بیشتر از 1.5mb نیست و lpt با سرعت 8mb وصل است (راجب نتونستن اطلاعات با سرعت 8mb غیر از کامپیوتر این کار رو جای دیگه ای هم کردم اگه خواستید email بزنید تا من بهتون پروژم رو نشون بدم)
این آدرس هم راجب rs232 مقالهای نوشته که سرعت آن رو اعلام کرده خالی از لطف نیست
راستی اگه یه نگاهی هم به pc های جدید بکنی میبنی که rs232 از 2 پورت به یه پورت کاهش پیدا کرده ور در notbook ها کاملا حذف شده (سری dell و IBM ) ولی lpi هنوز باز نشست نشده
ممنونم

http://sefidgaran.persiangig.com/document/MyArticles/SPBSW.pdf

در باره ehsan_electronic (http://barnamenevis.org/forum/member.php?u=9740) هم بگم حرف شما کاملا صحیح است بله با قواعد Sheilding,Earthing,Grounding
می تونیم حد اکثر جواب رو بگیرم ولی مناطق صنعتی که نویز های یسیا بالای دارند حتی Earth دارای نویزی دارند ولی همیشه تئوری با عمل یه کم فاصله رو داره اینطور نیست !!!!!!

mzjahromi
یکشنبه 20 خرداد 1386, 07:20 قبل از ظهر
من یه کارهائی روی هر دوی این پورتها انجام دادم نتیجه کار برای ارسال یک فایل یکسان به صورت زیر بود
1- با استفاده از RS232 و وقفه های بایاس زمان ارسال 50 دقیقه بود
2- با استفاده از RS232 به صورت مستقیم و بدون استفاده از سیستم عامل(با دستورات In و Out سرعت 115K) زمان ارسال 10 دقیقه
3- با استفاده از LPT به صورت مستقیم و 4 بیتی زمان ارسال 20 ثانیه

فکر میکنم با بررسی این موارد بشه اطلاعات خوبی بدست اورد
پ. ن. طول کابل در روشهای فوق حدود 1 متر بوده است