PDA

View Full Version : ناگفته‌های دلفی: بیا تا برایت بگویم...

DelphiAssistant
پنج شنبه 27 فروردین 1383, 19:34 عصر
با سلام.

خیلی وقته که بنده بخاطر مشغولیت‌های مختلف از جمله مدیریت سایتهای متعدد، درگیری با طراحی و برنامه نویسی چند پروژه بزرگ، و ... فرصت نکرده‌ام کلامی در باب دلفی و فضایل آن بیان کنم.

اما دیگر طاقتم تمام شده، چرا که می‌بینم این روزها با شلوغ کاری که مایکروسافت در مورد محصول جدیدش، دات نت فریم ورک راه انداخته زبان برنامه نویسی محبوب من، دلفی مظلوم واقع شده است.

بنابراین تصمیم گرفتم خاطرات سال 78 و مقالات دوران امپراطوری دلفی رو ایندفعه با تفصیل بیشتر ادامه بدهم.

من به شخصه مدتها بود که بدلیل اختیار کردن پست طراح در پروژه‌هایی که در آن شرکت داشتم از کدنویسی که زمانی برایم خسته کننده شده بود دوری میکردم. اما چند ماه پیش تصمیم گرفتم با ادامه پروژه شخصی‌ام بنام قفل نرم‌افزاری پرولاک (که این روزها مراحل پایانی تست و مستندسازی را میگذراند) بار دیگر تجدید حیات برنامه نویسی کنم.

و این پروژه باعث شد بار دیگر به دلفی ایمان بیاورم!

شاید برایتان سوال شود که چه چیزی باعث بروز چنین تاثیری در من شد؟ این سوالی بود که من از خودم پرسیدم. و این جوابی بود که طی تفکر در چند روز گذشته به خودم دادم:

یک برنامه نویس چه انتظاری میتواند از زبان برنامه نویسی محبوبش داشته باشد؟ یک زبان برنامه نویسی برای اینکه یک زبان خوب باشد می‌بایست چه امکانات و قابلیتهایی را در اختیار برنامه نویس بگذارد؟
مدیریت قوی بانکهای اطلاعاتی؟ برنامه نویسی در محیط شبکه؟ ارتباط خوب و قوی با سیستم عامل؟ برنامه نویسی توزیع شده (Distributed) ؟ تولید کاربرد برای محیط اینترنت/اینترانت؟ امکان توسعه راه حل/امکانات برای کاربردهای آماده دیگر؟ امکان برقراری ارتباط خوب با زبانهای برنامه نویسی دیگر؟ امکان پیاده سازی خوب مفاهیم شیءگرا؟ قدرت در پیاده‌سازی هر چه بهتر مدلهای مهندسی نرم‌افزار؟ توسعه سریع کاربرد (RAD) ؟ و یا ... ؟
و یک گزینه جدید اضافه کنیم: همه اینها و بیشتر؟

گزینه آخر تعریف ناقصی است از امکاناتی که دلفی بعنوان یک زبان برنامه نویسی خوب به برنامه نویس میدهد.

من در طی سلسله مقالات ناگفته‌های دلفی سعی خواهم کرد گوشه‌ای از موارد فوق و نیز مواردی که بسیاری از شما تا کنون شاید کلمه‌ای هم در مورد آن نشنیده باشید را بیان کنم.

من اینکار را با هدف حمایت دوباره از دلفی، و بوجود آوردن مرجعی برای کسانی که میخواهند در مورد انتخاب زبان برنامه نویسی شان تصمیم بگیرند انجام میدهم.

در مقاله بعدی با عنوان "ناگفته‌های دلفی: Garbage Collection در دلفی" نشان خواهم داد چیزی که مایکروسافت بعنوان یکی از ویژگی‌های کلیدی و جدید دات نت به آن اشاره میکند چیزی است که حتی در نسخه‌های اولیه دلفی وجود داشته است!

JavanSoft
جمعه 28 فروردین 1383, 18:43 عصر
:flower:
واقعا از اینکه چنین بحثی را اغاز کردید ممنون
مشتاقانه منتظرم

ali643
جمعه 28 فروردین 1383, 19:25 عصر
اما دیگر طاقتم تمام شده، چرا که می‌بینم این روزها با شلوغ کاری که مایکروسافت در مورد محصول جدیدش، دات نت فریم ورک راه انداخته زبان برنامه نویسی محبوب من، دلفی مظلوم واقع شده است
:cry:

واقعا از اینکه چنین بحثی را اغاز کردید ممنون
مشتاقانه منتظرم
:تشویق: :تشویق:

Farshad Paydar
یک شنبه 15 شهریور 1383, 14:33 عصر
با تشکر از شما . بی صبرانه منتظریم تا از اطلاعات مفید شما استفاده کنیم .

mos
جمعه 03 مهر 1383, 11:51 صبح
سلام به همه
من این همه شور و اشتیاق شما رو برای برنامه نویسی تحسین می کنم .
ولی فکر نمی کنید که این بحثها کمی کودکانه و شایدم جهان سومی باشد .
فکر نمی کنم مایکروسافت و بورلند از این حرفها با هم داشته باشند . دلیل این حرفم دلفی 8 . بد نیست یک نگاهی بش بندازید . یک تحول عظیم تو دنیای برنامه نویسیه (البته به نظر من) محیط دات نت همراه قدرت دلفی که با UML ترکیب شده . چه شود ؟

Delphi Skyline
چهارشنبه 21 بهمن 1383, 20:14 عصر
ممنون

ebnsina
سه شنبه 30 فروردین 1384, 10:14 صبح
با سلام و تشکر فراوان از آقای کرامتی
:flower:

من یک مقاله مفصل انگلیسی رو اینجا معرفی میکنم که بسیار علمی و دقیق کار و انجام پروژه و محاسن و معایب دلفی و VB رو بررسی کرده و قول میدم که درآینده نزدیک بخشهایی از اون رو با ترجمه بنویسم.
این مقاله خارج از هر طرفداری و بطور علمی نوشته شده . البته هرچند در آخر مقاله می فهمیم که دلفی چند سرو گردن از بقیه بالاتر و بهتره !
:موفق:

jirjirakk
پنج شنبه 29 دی 1384, 09:39 صبح
دلفی یک و ندیدی پس :))

babak869
دوشنبه 03 بهمن 1384, 13:21 عصر
Delphi Is All Of My Dream's In Fact Delphi Is My Dream Land!!!!!!!!

SATTAR
یک شنبه 09 بهمن 1384, 21:37 عصر
سلام جوونا.
من جوونیام با دلفی کار میکردم از اولین نسخش تا .... بعد با php و... حالا بماند
با محصولات میکروسافت هم کار کردم ولی هرچی به جز میکروسافت یه چیز دیگس دلفی خیلی زبون خوبیه( منظورم پول توشه) چون:
1. تو برنامه های سیستمی قدرت چندانی نداره ولی با api میشه یه کارایی باهاش کرد. حتی برنامه نویسی با پورتهای سریال و... که میگن ففط با c باید نوشته بشه خیلی خوب ومطمئنه.
2.تو اینترنت بی نظیره فقط با INDY اصلا بقیشو بی خیال میشم
3.دیتا بیس . بابا MySQL رو ساپوئت میکنه دیگه چی میخوای
4.فقط حجم برنامه هاش خیلی بالاس از این نظر VB آخرشه.برنامه میسازه 20 k
5.media player خیلی ضعیفی داره ولی میتونی قدرتشو با تجربت هر چقدر که بخواهی بالا ببری
6.یه بدی دیگه : وقتی اجرا میشه دیگه فضا تو ram میخواد که باید بهش بدی مثلا 30 mg . چه خبره
7. وقتی اینقدر راحت میشه با thread توش کار کرد چرا سروراتونا با دلفی نمیسازید. من یه سرور برا یکی از بانکهای خصوصی گذاشتم برا کنترل مشتریها, چه صدایی کرد......... SQL Server دیتا بیسش بود کم میاورد ...
8.چقد برای کار با utf-8 و تبدیلات فارسی راحتی
9.پول توشه
10.یه کار بزرگ هنری دارم با دلفی انجام میدم رو سایتم احتمالا صداش دو ماه دیگه در میاد
به همه ثابت میشه ADO به هیچ دردی نمیخوره

rk1983xx
شنبه 27 آبان 1385, 19:33 عصر
دمه همگی گردم
خیلی حال کردم
دیگه داشتم نا امید می شدم
هرچی تازه کار و نو پا هست رفته سراغ VB فک میکنه دیگه شده چی
آدم با کلت می تونه جلوی تیربار حرفی برای گفتن داشته باشه ؟؟؟؟
خوب دلفی همون تیرباره دیگه
بازم دمتون گرم
مشتاقانه منتظریم
اگه کاری ، یا راهنمایی ای کسی خواست ما دربست در خدمتیم
مسافر هم نمیزنیم

M A R S H A L
شنبه 27 آبان 1385, 23:24 عصر
باید بحث جالبی باشه....
خواهشا یه نظری هم به این موضوعی که ایجاد کردید داشته باشید.
ممنون.

anm852
شنبه 02 دی 1385, 15:12 عصر
خیلی ممنونم اگه ممکنه در مورد دلفی مقالات بیشتری بنویسید

Greenglass
چهارشنبه 04 بهمن 1385, 00:51 صبح
با سلام
من از فرانسه مینویسم و خوشحالم که بچه های ایران واقعا درک بالایی از مسائل روز برنامه نویسی دارند اما یه مطالبی رو باید بگم
بچه ها من فکر می کنم یه کمی برنامه نویسی توی ایران مثل هواداری تیمهای فوتبال شده
خوب هر زبانی یه برتریهایی داره یه اشکالاتی که این اشکالات بر می گرده به خیلی چیزایی که خودتون بهتر می دونید .
در اینکه مایکروسافت غول نرم افزارهای دنیاست فکر نمی کنم هیچ کسی شکی داشته باشه اما نمیشه روی برنامه ریزی که این شرکتهای بزرگ برای خودشون می کنند زیاد از حد حساب کرد مثل اینکه چرا دانشگاه مایکروسافت توی پاریس هیچکدام از زبانهای .net رو تدریس نمی کنند و همه دانشجویان باید مسلط به java باشند
یا اینکه تو دانشگاه borland تو واخنینگن هلند همه باید .net بلد باشند
یه کم بیشتر در مورد این قضایا تفکر بشه بهتره
من بازم میام
shthassan@gmail.com

Smart User
چهارشنبه 01 فروردین 1386, 15:25 عصر
دلفی واقعا یک چیزه دیگه است. هیچ زبون برنامه نویسی ای به پای دلفی نمیرسه . امکاناتش خیلی زیاده و دست آدم رو هم برای همه چی باز میذاره..!!!!
منم مشتاقانه منتظرم که آقای کرامتی مطالبشون رو عنوان کنند.

Omid_hope
سه شنبه 03 دی 1387, 07:54 صبح
سلام . من هم خیلی موشتاقم تا ناگفته های شما رو بشنوم . خیلی ممنون