صفحه 2 از 3 اولاول 123 آخرآخر
نمایش نتایج 41 تا 80 از 87

نام تاپیک: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

  1. #41

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    نقل قول نوشته شده توسط arshpisheh مشاهده تاپیک
    سلام . ممنون از پاسختون. پرینتر رو فراموش کنید. من احتیاج دارم از یک دستگاه آزمایشگاهی توسط پورت سریال اطلاعاتی بگیرم و در دیتا بیس ذخیره کنم.

    من نمیتونم دائم برای تست از دستگاه استفاده کنم. به نظر شما بهترین وسیله برای جایگزین کردن آن برای تست چیه؟ چون میخوام اول روال درست رو پیدا کنم و بعد با تغییر اطلاعاتی چون باوود ریت به دستگاه اصلی وصل بشم.

    ممنون میشم اگه راهنماییم کنید.
    شما یه میکرو کنترلر رو رو breadboard ببندید و براش برنامه ای بنویسید که اعداد رندم رو هر ثانیه بفرسته رو پورت سریال (جایگزین دستگاه اصلی) . تو صفحه اول روش کار گفته شده.


    نقل قول نوشته شده توسط amirsajjadi مشاهده تاپیک
    ممنون از پاسختون.

    من نوشته بودم تریستور دوست عزیز.
    دلیل استفاده نکردنم از رله اینه که اگه کامپیوتر ریست یا خاموش بشه وسیله هایی که به کامپیوتر وصل هستند هم خاموش میشن ولی از یکی شنیدم که ترستور فقط کافیه یک ولتاژ بهش بدیم تا وصل بشه و اگه اون ولتاژ قطع بشه تریستور روشن میمونه.
    ممنون میشم اگه دوستان منو بیشتر راهنمایی کنن.
    کار کردن به تریستور به سادگی رله نیست ، محاسبات داره (مراجعه شود به کتاب های الکترونیک صنعتی). ولی همونطور که گفته شد با چندتا رله میتونید کنتاکتور بسازید .(کنتاکتور معادل واقعی radio button هست).

  2. #42

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    سلام ،

    من به وسیله پورت USB یه همچین چیزی ساختم ( با 1 رله ) ولی توسعه اون برای پروژه من خیلی سنگین و پر هزینه هست ، برای همین میخوام همین برد رو تبدیل کنم به USB ، آیا امکانش هست ؟ میشه با تبدیل یا یک مدار این برد رو به پرت SUB متصل و کنترلش کرد ؟

  3. #43

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    یکم بیشتر توضیح میدید؟
    کدوم برد؟ مگه خودش usb نیست؟

  4. #44
    کاربر دائمی آواتار babak_delphi
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    محل زندگی
    آستارا
    پست
    634

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    میتونیم از کامپوننت هایی مانند APro که معمولا برای برنامه نویسی تلفن گویا استفاده میشه و ابزارهایی برای کار با پورت com داره استفاده کرد؟

  5. #45

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    من با اون کامپوننت کار نکردم ولی اگه بتونه پورت کام رو باز کنه ، میشه ازش استفاده کرد . البته با وجود کامپوننت اصلی ویژوال استدیو ، به نظر من لزومی برای استفاده از بقیه کامپوننت ها نیست.

  6. #46

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    سلام
    من با پورت موازی و input32.dll کار کردم و از 8 تا خروجیش با هم استفاده کردم
    حالا من با 7 تاش دارم کار میکنم و یک سری اطلااعات رو بخ خروجی میدم ولی مشکل اینجاست که من میخوام با پایه d7 که عددش 128 به صورت مجزا کار کنم یعنی 7 تای اول از 8 تا دارن کار خودشونو انجام میدن و پین شماره هشتم رو میخوام مثل یه پالس مربعی روشن وخاموش کنم . باید چیکار کنم که تداخل نداشته باشن
    در میکرو مثلا میتونیم set portb.7
    reset portb.7
    آیا رو پورت هم میشه؟

  7. #47

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    برای صفرکردن بیت هشتم ، مقدار فعلی پورت رو با 01111111 (یا x7F هگز ) and کنید .
    برای 1 کردنش هم مقدار فعلی پورت رو با 10000000 ( یا x80 هگز) or کنید .

  8. #48

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    نقل قول نوشته شده توسط amirsajjadi مشاهده تاپیک
    ممنون از پاسختون.

    من نوشته بودم تریستور دوست عزیز.
    دلیل استفاده نکردنم از رله اینه که اگه کامپیوتر ریست یا خاموش بشه وسیله هایی که به کامپیوتر وصل هستند هم خاموش میشن ولی از یکی شنیدم که ترستور فقط کافیه یک ولتاژ بهش بدیم تا وصل بشه و اگه اون ولتاژ قطع بشه تریستور روشن میمونه.
    ممنون میشم اگه دوستان منو بیشتر راهنمایی کنن.
    اگر براي تغذيه مدار از پاور کامپيوتر استفاده نکنيم و از يک منبع خارجي مثلا آداپتور 6 ولت استفاده بشه باز هم وسيله ها خاموش ميشن يا نه ؟

    لطفا راهنمايي کنيد

  9. #49
    کاربر دائمی آواتار .:KeihanCPU:.
    تاریخ عضویت
    فروردین 1387
    محل زندگی
    همین اطراف
    پست
    1,169

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    من نوشته بودم تریستور دوست عزیز.
    دلیل استفاده نکردنم از رله اینه که اگه کامپیوتر ریست یا خاموش بشه وسیله هایی که به کامپیوتر وصل هستند هم خاموش میشن ولی از یکی شنیدم که ترستور فقط کافیه یک ولتاژ بهش بدیم تا وصل بشه و اگه اون ولتاژ قطع بشه تریستور روشن میمونه.
    ممنون میشم اگه دوستان منو بیشتر راهنمایی کنن.
    خیلی راحت میشه با دو تا رله اینو عملی کرد

  10. #50
    کاربر دائمی آواتار ب- تات
    تاریخ عضویت
    اسفند 1382
    محل زندگی
    ایران- شيراز - دلتا فناوران
    پست
    210

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    نقل قول نوشته شده توسط .:KeihanCPU:. مشاهده تاپیک
    خیلی راحت میشه با دو تا رله اینو عملی کرد
    منظورتون رله و خود نگه دار هست؟

  11. #51
    کاربر دائمی آواتار .:KeihanCPU:.
    تاریخ عضویت
    فروردین 1387
    محل زندگی
    همین اطراف
    پست
    1,169

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    منظورتون رله و خود نگه دار هست؟
    نمیدونم با طرز کار کنتاکتورها آشنایی دارید یا نه
    ولی دقیقا عملکردی مشابه به کنتاکتور خواهد داشت با این تفاوت که به جای استفاده از کنتاکتور از رله استفاده میکنیم
    آخرین ویرایش به وسیله .:KeihanCPU:. : پنج شنبه 23 تیر 1390 در 23:04 عصر

  12. #52
    کاربر دائمی آواتار sam166
    تاریخ عضویت
    شهریور 1388
    محل زندگی
    ???????
    پست
    508

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    سلام خسته نباشید
    من از طریق پورت سریال اطلاعات از میکرو میگیرم و در کامپیوتر نمایش میدهم
    حالا من میخوام از کامپیوتر اطلاعات را ارسال کنم و میکرو دریافت کند عملیات انجام بده
    من دو چیز را میخوام بدونم
    1- با چه دستوری اطلاعات را به میکرو بدهم vb
    2- با چه دستوری میکرو اطلاعات را از پورت سریال درافت کند

    البته طی تحقیقاتی که کردم با دستور input میشود اینکار را کرد ولی خودم هرچه قدر سعی کردم نشد

    من این برنامه را نوشتم ولی زمانی که اجرا میکنم hello را نمایش میدهد و دیگر هیچ چیزی نمایش نمیدهد
    با توجه به اینکه من از طریق یک برنامه اطلاعات را میفرستم
    البته تو خود شبیه ساز بسکام خوب کار میکنه ولی...

    لطف کنید اگر برنامه من ایراد داد بگید ا یک برنامه کامل اینجا بزارید تا بتوان ازش استفاده کرد
    با تشکر
    $regfile = "m32def.dat"
    $crystal = 1000000 'give here the value of the X-tal you use in Hertz
    $baud = 1200
    Config Lcd = 16 * 2
    Config Lcdpin = Pin , Rs = Pinb.0 , E = Pinb.1 , Db4 = Pinb.2 , Db5 = Pinb.3 , Db6 = Pinb.4 , Db7 = Pinb.5

    Config Adc = Single , Prescaler = Auto , Reference = Avcc
    Start Adc

    Dim A As Word , Sum As Word , N As Word , C As Single , W As Integer
    Config Porta = Input

    Wait 1
    Cursor Off
    Cls
    Locate 1 , 5
    Lcd "Hello"
    Wait 1
    Cls
    Do
    W = 0
    Input "enter number" , W

    Locate 1 , 1
    Lcd W

    Loop

    End

  13. #53
    کاربر دائمی آواتار kernel
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1387
    محل زندگی
    تهران
    پست
    130

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    اوالا اینکه enable global interrupt

    بعدشم اینکه بهتره اطلاعات رو از سیستم با استفاده از وقفه دریافت کنی !

  14. #54
    کاربر دائمی آواتار sam166
    تاریخ عضویت
    شهریور 1388
    محل زندگی
    ???????
    پست
    508

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    نقل قول نوشته شده توسط kernel مشاهده تاپیک
    اوالا اینکه enable global interrupt

    بعدشم اینکه بهتره اطلاعات رو از سیستم با استفاده از وقفه دریافت کنی !
    ممنون از راهنمایی تون
    ولی من در این دو موردی که شما عرض کردید اطلاعاتی ندارم
    لطفا یک مثال همراه با توضیح اینجا بزارید

    با تشکر

  15. #55

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    سلام

    در مورد پروژه شما اگه فقط یک کانال رو می خواهیدکنترل کنید یه راه خیلی ساده و کوتاه وجود داره که نیازی هم به میکرو نداره

  16. #56

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    در مورد برنامه باید از VB چهار بایت رو ارسال کنید
    اگه ار دستور waitkey استفاده کنید حتما موفق می شید یا مستقیما از وقفه پورت سریال و رجیستر های سریال پورت استفاده کنید
    مثال:
    Open "comd.7:9600,8,n,1" For Output As #1
    Printbin #1 , 64 ; 17 ; 0 ; 0 ; 0 ; 0 ; 0 ; 0 ; 0 ; 0 ; 0 ; 81 ; 10
    Close #1
    'Waitms 10
    Open "comd.6:9600,8,n,1" For Input As #2
    For I = 1 To 13
    Buf = Waitkey(#2)
    Buffer(i) = Buf
    Next I
    Close #2

  17. #57
    کاربر دائمی آواتار sam166
    تاریخ عضویت
    شهریور 1388
    محل زندگی
    ???????
    پست
    508

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    نقل قول نوشته شده توسط makhof مشاهده تاپیک
    سلام

    در مورد پروژه شما اگه فقط یک کانال رو می خواهیدکنترل کنید یه راه خیلی ساده و کوتاه وجود داره که نیازی هم به میکرو نداره
    خوب دوست عزیز اون راه چی هست

    نقل قول نوشته شده توسط makhof مشاهده تاپیک
    در مورد برنامه باید از VB چهار بایت رو ارسال کنید
    اگه ار دستور waitkey استفاده کنید حتما موفق می شید یا مستقیما از وقفه پورت سریال و رجیستر های سریال پورت استفاده کنید
    مثال:
    Open "comd.7:9600,8,n,1" For Output As #1
    Printbin #1 , 64 ; 17 ; 0 ; 0 ; 0 ; 0 ; 0 ; 0 ; 0 ; 0 ; 0 ; 81 ; 10
    Close #1
    'Waitms 10
    Open "comd.6:9600,8,n,1" For Input As #2
    For I = 1 To 13
    Buf = Waitkey(#2)
    Buffer(i) = Buf
    Next I
    Close #2
    من منظورم در برنامه میکرو بود
    شما میتونید یک مثال بزنید که میکرو اطلاعات را دریافت کند

  18. #58
    کاربر دائمی آواتار aleas2
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1389
    محل زندگی
    بم
    پست
    903

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    کامپیوتر بنده سوکت پارالل 25 پین نداره میخواستم بدونم آیا میشه از طریق usb اینکارو کرد ؟وچطوری باید باید اینکارو بکنم و چه چیزی باید خریداری کنم و چطوری به برد وصلش کنم و چطوری با vb6 مدیریتش کنم؟

  19. #59

    نقل قول: کنترل وسایل برقی توسط کامپیوتر

    مي خواستم بدونم ميشه تعداد وسايل رو از 8 تا بيشتر كرد (مثلا 12 يا 24) اگه ميشه چه جوري ممنون ميشم اگه توضيح بدين

  20. #60
    کاربر دائمی آواتار .:KeihanCPU:.
    تاریخ عضویت
    فروردین 1387
    محل زندگی
    همین اطراف
    پست
    1,169

    نقل قول: کنترل وسایل برقی توسط کامپیوتر

    نقل قول نوشته شده توسط roohala مشاهده تاپیک
    مي خواستم بدونم ميشه تعداد وسايل رو از 8 تا بيشتر كرد (مثلا 12 يا 24) اگه ميشه چه جوري ممنون ميشم اگه توضيح بدين
    با این ساختار فکر نمیکنم
    مگر اینکه مدار و طرز کار کلا عوض بشه

  21. #61
    منتظر تایید آدرس ایمیل
    تاریخ عضویت
    مرداد 1389
    محل زندگی
    ارومیه
    سن
    34
    پست
    180

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    اگه بخوام این کارو بکنم چه وسیله یا وسیله های را لازم دارم من علاقه مند ولی هیچی بلد نیستم

  22. #62
    کاربر دائمی آواتار kernel
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1387
    محل زندگی
    تهران
    پست
    130

    نقل قول: کنترل وسایل برقی توسط کامپیوتر

    نقل قول نوشته شده توسط roohala مشاهده تاپیک
    مي خواستم بدونم ميشه تعداد وسايل رو از 8 تا بيشتر كرد (مثلا 12 يا 24) اگه ميشه چه جوري ممنون ميشم اگه توضيح بدين
    اگه محدودیت پایه های میکرو منظورتونه . این کار رو میشه با اضافه کردن multiplexer / demultiplexer بر طرف کرد

    البته تو نگاه اول به نظر میرسه چون دو تا خروجی نمیتونن تو یک لحضه کنترل بشن این کار محدودیت میاره برامون . اما چون سرعت سوئیچ mux/demux در حد میکروثانیه هست و مدار کنترل شما هم احیانا از رله استفاده می کنه . در عمل رله اصلا متوجه سوئیچها نمیشه

  23. #63
    کاربر تازه وارد آواتار Mohsen6558
    تاریخ عضویت
    مرداد 1385
    محل زندگی
    آذربایجان
    سن
    33
    پست
    93

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    دوستان عزیز و محترم
    برداشت خودم رو تا اینجا می گم بعدش رو سوال می کنم مرسی از توجهتون
    برای کنترل وسائل الکترونیکی ما نیاز به یه مداری داریم که از یه رله داره تهایتش که ولی جریان وصل باشه رله فعال می شه و دو قسمتی که قراره برق رو وصل کنه رو وصل می کنه خود این برد به کامپیوتر توسط پورت Com وصل شده و با نرم افزار به پورت جریان داده می شه و وقتی این کار شکل گرفت رله فعال می شه تا اینجا برداشت من از این تاپیک هست
    حالا
    1- دستگاهی که ما باهاش سر و کار داریم یه موتور صنعتی هست برای کنترل این رله ی خاصی نیاز هست؟ (با توجه به توان مورد نیاز)
    2- موتور اگر به مدت مثلا ده ثانیه فعال باشه یک متر حرکت می کنه با نرم افزار باید برق رو فعال کنیم بعد از ده ثانیه جریان رو قطع کنیم؟

    با تشکر

  24. #64

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    1. اگه فقط قصد روشن و خاموش کردن موتور رو دارید ، ساده ترین (نه لروما بهتربن) راه استفاده از رله های توان بالا یا رله + کنتاکتور هست(بستگی به توان موتور)
    2.اگه مبخوابد با استفاده از موتور چیزی رو حرکت بدید و دفت نسبتا خوبی هم لازم دارید ، این قطع و وصل کردنها اصلا روش خوبی نیست . باید سخت افزار درایور موتو و فیدبک و کنترل کننده (مثل PID) داشته باشید تا بتونید سرعت و گشتاور موتور و در نتیجه موفعیت جسم رو با دقت مناسبی تعیین کنید. ولس اگر مثلا 10 متر و 10.5 متر براتون فرقی نداره همین فطع و وصل میتونه کار رو راه بندازه.

  25. #65
    کاربر تازه وارد آواتار Mohsen6558
    تاریخ عضویت
    مرداد 1385
    محل زندگی
    آذربایجان
    سن
    33
    پست
    93

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    یعنی شما فک می کنین که استفاده از رله + کنتاکتوردقت زمانی نداره؟
    یعنی وقتی که ما برق رو می دیم به رله تاخیر زیادی خواهد داشت؟ با انتخاب رله ی مناسب حل نمی شه این مشکل؟

  26. #66

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    غیر از تاخیر ، شما هیچ فیدبکی از موتور یا موفعیت جسمتون ندارید ، که در این حالت هیج وفت نمیتونید بگید اگه الان توی 10.00 ثانیه مثلا 1.20 متر رو رفت ، دفعه بعد هم توی 10.00 ثانیه همون فدر میره .
    چون مثلا موتور و اون جسم یه اینرسی و دینامیکی دارن که، کم و زیاد شدن :وزن جسم (چیزی روش سوار باشه)، اصطکاک ، دمای محیط ، ولتاژ و جریان تغذیه و .... باعث تغییر توی نتیجه میشه و همه اینا هر دفعه با دفعه فبل تفاوت دارن و باعث میشن نتیجه یه تلورانسی داشته باشه(مثلا نیم متر) . حالا نویز و اغتشاش خارجی رو هم اضافه کنبد اوضاع بد تر مبشه . همچنین زمان کلید زنی رله ها و کنتاکتور ها (علاوه بر تاحیرشون)ثابت نیستن و مثلا یکبار 0.04 ثانیه و یکبار 0.09 ثانیه میتونه باشه. پس راه حلش اینه یه فیدبک (سنسور سرعت موتو یا موفعیت جسم) + یه کنترلکننده (مثلا pid) داشته باشین تا با توجه و وضعیت جسم فرمان ارسال بشه ، نه چشم بسته .

    علاوه بر اون ،موفعیت جسم شما ، با مدت زمان وصل بودن برقش رایطه خطی نداره که . یعنی اگه 10 ثانیه 1 متر میره ، فطعا توی 20 ثانیه 2 متر یا توی 5 ثانیه نیم متر نمیره ! ممکنه 2.14 متر و 0.43 متر بره.برای همین به درایور موتور نیاز دارید تا این رابطه رو براتون خطی کنه .

    در کل کنترل موفعیت دقیق یه همچین سیستم ساده ای ، بسته به میزان دفت مورد نیاز ، میتونه خیلی پیچیده باشه.

  27. #67

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    سلام.
    من این قطعاتی که برای شروع کار با usb در اینجا https://barnamenevis.org/showthread.p...AVR-PIC-...%29 گفته شده رو تهیه کردم. حالا نقشه ی مدار کجاست ؟

  28. #68

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    برای شروع بهتره ارتباط سریال رو انجام بدید نه USB . توضیحات لازم برای ارتباط سریال تو پست چهارم همین تاپیک گفته شده. اگر کامپیوتر(لپتاپ) شما پورت سریال نداره ، فقط کافیه از یه کابل سریال به USB استفاده کنید(با همون سخت افزار سریال).
    در فدم بعدی میتونید از IC های FTDI که فبلا تو همین تالار در موردش بحث شده ، استفاده کنید.

  29. #69

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    سلام دوستان
    من مدار ارتباط میکرو با پورت سریال را ساختم
    اما هرچه پروگرامش میکنم که مثلا hello را به پورت ارسال کنه ، به جاش یک سری عدد و حروف کاملا بی ارتباط به این کلمه را ارسال می کنه
    به نظر شما مشکل کجاست؟
    متشکرم که راهنمایی می کنید

  30. #70

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    به احتمال زیاد Baud rate ها یکی نیست . مثلا دوطرف (میکرو و pc ) رو 9600 تنظیم کنید.

  31. #71

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    سلام دوستان خسته نباشید
    می بخشید من
    می خوام یه برنامه بنویسم که باهاش بشه بین دو تاکامپیوتر که از طریق LPT دوطرفه به هم وصل شدن کارراکتر ارسال کنم:
    از دستور
    outport(0x378,'value')

    و فایل Dos.h استفاده می کنم ولی تو کامپیوتر مقصد مقدار پین تغییر نمی کنه می شه کمکم کنید؟

  32. #72

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    سلام دوستان

    من سایتی ایرانی پیدا کردم که برد داره که میتونه از طریق پورت USBوسایل برقی را کنترل کنه. ضمنا نمونه برنامه VB و Delphi v رو هم داره

    http://www.shayantec.com/products.htm

  33. #73

    نقل قول: کنترل وسایل برقی توسط کامپیوتر

    نقل قول نوشته شده توسط .:KeihanCPU:. مشاهده تاپیک
    سلام دوستان
    تا حالا فکرشو کردید که اگه چراغهای خونتونو با کامپیوتر خاموش و روشن کنید چه جالب میشه.
    با توجه به اینکه خودم قبلا این مشکل رو داشتم و خیلی از دوستان هم ممکنه بخوان این کار رو انجام بدن به فکر این افتادم که این مقاله رو بنویسم و واسه دوستان نحوه کار رو توضیح بدم.

    خب واسه انجام این کار، پروژه مون رو به دو قسمت تقسیم بندی میکنیم:
    1-سخت افزار
    2-نرم افزار

    نه نه ! نترس سخت افزارش خیلی سادست .

    ابتدا باید یه برد رو که شماتیک(نقشه) اون در زیر هست رو طراحی کنیم.

    خب.ساختن این مدار خیلی سادست
    میبینید که مدارمون از یک آی سی ULN 2803 (تعداد 8 عدد ترانزیستور NPN جا سازی شده در یک آی سی)، 8 تا مقاومت 390 اهم،دیود زنر و 8 عدد LED تشکیل شده که بعد از اینکه مدار رو چک کردیم به جای 8 تا LED از 8 تا رله مناسب استفاده میکنیم.
    خب این میشه سخت افزار پروژمون،دیدی که چقدر ساده بود.
    اما این مدار باید از یه جایی به کامپیوتر وصل بشه دیگه !
    برای این منظور ما از سوکت پارالل 25 پین استفاده میکنیم.
    اما طریقه وصل کردن مدارمون به پارالل پورت در زیر نشون داده شده.

    اگه توجه کرده باشید میبینین که سمت چپ مدارمون تعداد 8 تا پین جا گذاشتیم که وصل بشه به یه جایی.در شکل بالا میبینید که پایه های 9 تا 2 به پین های 1 تا 8 در مدار بالا وصل میشه

    از پایه 18 تا 25 هم به هم وصل میشه و همه به زمین یعنی منفی وصل میشن
    باقی پین ها هم کاری نداریم
    این هم از طریقه اتصال پارالل پورت به مدارمون !
    در آخر هم در مکانهایی که تعیین شده ولتاژ 9 ولت وصل میکنیم که مدارمون تغذیه بشه

    حالا میریم سراغ نرم افزار:

    پورت پارالل همزمان قابلیت ارسال 8 بیت رو داره
    میدونید که 8 بیت میشه یک بایت

    حالا یه مثال عملی از کارمون میزنم
    با این مداری که ساختیم و با پورت پارالل میتونیم 8 تا وسیله رو کنترل کنیم.
    حالا شما فرض کنید میخواین وسیله اول و هشتم روشن بشن و بقیه خاموش باشن
    پس باید پین اول و هشتم رو 1 و بقیه رو که میخوایم خاموش باشن 0 کنیم
    اینطوری میشه: 10000001
    یا مثلا میخوایم وسیله دوم ،سوم و هفتم روشن باشن و بقیه خاموش عدد باینری اینطوری میشه
    01100010

    حالا باید این عدد رو به پورت پارالل بفرستیم.
    اما قبل از این کار باید یه تغییراتی در عدد ایجاد کنیم و اونو از مبنای 2(باینری) به مبنای 10(دسیمال)ببریم.
    بعد از اینکه این تغییر رو انجام دادیم باید عدد دسیمال ایجاد شده رو به پورت بفرستیم.
    نحوه تبدیل باینری به دسیمال در پروژه ضمیمه قرار داده شده.

    اما چطور این عدد رو به پورت بفرستیم .
    کاری نداره !
    برای این منظور میایم از اکتیو ایکس یا دی ال ال های آماده استفاده میکنیم که من در پروژه از اکتیو ایکس hwinterface استفاده کردم
    کار باهاش خیلی راحته :
    اگر اسم اکتیو ایکس که تو فرم گذاشتم Po1 باشه
    با این کد عدد دسیمال به پورت فرستاده میشه
    Po1.OutPort &H378, 255
    &378 همیشه ثابته و نیازی به تغییر نداره
    255 هم عدد دسیمالیه که تبدیلش کردیم

    با فرستادن این عدد به پورت اگر مدار رو درست بسته باشید خواهید دید که وسایل یا LED ها روشن میشن
    تموم شد.
    منتظر نظراتتون در رابطه با مقاله هستم
    میشه همین مدار رو طوری تغییر داد که با پورت سریال کار کنه؟

  34. #74
    کاربر دائمی آواتار sonixax
    تاریخ عضویت
    بهمن 1388
    محل زندگی
    هامبورگ - آلمان
    پست
    100

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    سلام ،
    نمونه برای مدار های پیچیده تر هم دارید ؟
    مثلا ۳۲ تا یا بیشتر خروجی I/O داشته باشه و همین تعداد ورودی برای دریاف اطلاعات سنسور ها .
    البته دیمر هم هست بشه کنترلش کرد .

    نمیدونم پورت سریال تعداد بالا رو پشتیبانی میکنه یا نه ولی من یک سری مدار از قبل آماده دیدم که از طریق شبکه یا USB یک سری رله رو میشه باهاشون کنترل کرد - ولی ۲ تا ایراد عمده دارند :

    ۱ - یه جورایی کنترل یک یا چند دیمر از طریقشون افسانه هستش .
    ۲ - یک رله یک سره وصل و یا قطع هستش و نمیشه اون رو به صورت موقتی قطع و وصل کرد (مثل این شاستی فشاری ها) .

    دوستان اگر راهی بلدند راهنمایی کنند که خیلی گیرم

  35. #75
    کاربر جدید آواتار sharin
    تاریخ عضویت
    بهمن 1390
    محل زندگی
    ايران
    پست
    22

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    براي افزايش I/O مي شه از لچ استفاده كرد .
    اون چيزايي هم كه براي پورت سريال ( يا USB ) ديد ، در واقع يك دستگاه جانبي هست كه درش ميكرو كنترلر هست.
    اگر برنامه ي كاربري سمت PC رو خوب بتونيد بنويسيد ، مواردي رو كه بالا گفتيد مي شه انجام داد ...

  36. #76
    کاربر دائمی آواتار R_BABAZADEH
    تاریخ عضویت
    بهمن 1381
    محل زندگی
    Iran
    پست
    654

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    بهترین لچ برای افزایش خروجی 74hc595 است
    میشه کلی از اینا رو پشت سر هم بست به صورت سریال فقط 3 تا سیم بعد n تا خروجی داشت
    از این ای سی تو تابلو روانها زیاد استفاده میشه
    برای ورودی هم میشه از 74h165 استفاده کرد

  37. #77
    کاربر دائمی آواتار saeidpsl
    تاریخ عضویت
    آذر 1388
    محل زندگی
    مریخ
    سن
    32
    پست
    791

    نقل قول: کنترل وسایل برقی توسط کامپیوتر

    نقل قول نوشته شده توسط .:KeihanCPU:. مشاهده تاپیک
    سلام دوستان
    تا حالا فکرشو کردید که اگه چراغهای خونتونو با کامپیوتر خاموش و روشن کنید چه جالب میشه.
    با توجه به اینکه خودم قبلا این مشکل رو داشتم و خیلی از دوستان هم ممکنه بخوان این کار رو انجام بدن به فکر این افتادم که این مقاله رو بنویسم و واسه دوستان نحوه کار رو توضیح بدم.

    خب واسه انجام این کار، پروژه مون رو به دو قسمت تقسیم بندی میکنیم:
    1-سخت افزار
    2-نرم افزار

    نه نه ! نترس سخت افزارش خیلی سادست .

    ابتدا باید یه برد رو که شماتیک(نقشه) اون در زیر هست رو طراحی کنیم.

    خب.ساختن این مدار خیلی سادست
    میبینید که مدارمون از یک آی سی ULN 2803 (تعداد 8 عدد ترانزیستور NPN جا سازی شده در یک آی سی)، 8 تا مقاومت 390 اهم،دیود زنر و 8 عدد LED تشکیل شده که بعد از اینکه مدار رو چک کردیم به جای 8 تا LED از 8 تا رله مناسب استفاده میکنیم.
    خب این میشه سخت افزار پروژمون،دیدی که چقدر ساده بود.
    اما این مدار باید از یه جایی به کامپیوتر وصل بشه دیگه !
    برای این منظور ما از سوکت پارالل 25 پین استفاده میکنیم.
    اما طریقه وصل کردن مدارمون به پارالل پورت در زیر نشون داده شده.

    اگه توجه کرده باشید میبینین که سمت چپ مدارمون تعداد 8 تا پین جا گذاشتیم که وصل بشه به یه جایی.در شکل بالا میبینید که پایه های 9 تا 2 به پین های 1 تا 8 در مدار بالا وصل میشه

    از پایه 18 تا 25 هم به هم وصل میشه و همه به زمین یعنی منفی وصل میشن
    باقی پین ها هم کاری نداریم
    این هم از طریقه اتصال پارالل پورت به مدارمون !
    در آخر هم در مکانهایی که تعیین شده ولتاژ 9 ولت وصل میکنیم که مدارمون تغذیه بشه

    حالا میریم سراغ نرم افزار:

    پورت پارالل همزمان قابلیت ارسال 8 بیت رو داره
    میدونید که 8 بیت میشه یک بایت

    حالا یه مثال عملی از کارمون میزنم
    با این مداری که ساختیم و با پورت پارالل میتونیم 8 تا وسیله رو کنترل کنیم.
    حالا شما فرض کنید میخواین وسیله اول و هشتم روشن بشن و بقیه خاموش باشن
    پس باید پین اول و هشتم رو 1 و بقیه رو که میخوایم خاموش باشن 0 کنیم
    اینطوری میشه: 10000001
    یا مثلا میخوایم وسیله دوم ،سوم و هفتم روشن باشن و بقیه خاموش عدد باینری اینطوری میشه
    01100010

    حالا باید این عدد رو به پورت پارالل بفرستیم.
    اما قبل از این کار باید یه تغییراتی در عدد ایجاد کنیم و اونو از مبنای 2(باینری) به مبنای 10(دسیمال)ببریم.
    بعد از اینکه این تغییر رو انجام دادیم باید عدد دسیمال ایجاد شده رو به پورت بفرستیم.
    نحوه تبدیل باینری به دسیمال در پروژه ضمیمه قرار داده شده.

    اما چطور این عدد رو به پورت بفرستیم .
    کاری نداره !
    برای این منظور میایم از اکتیو ایکس یا دی ال ال های آماده استفاده میکنیم که من در پروژه از اکتیو ایکس hwinterface استفاده کردم
    کار باهاش خیلی راحته :
    اگر اسم اکتیو ایکس که تو فرم گذاشتم Po1 باشه
    با این کد عدد دسیمال به پورت فرستاده میشه
    Po1.OutPort &H378, 255
    &378 همیشه ثابته و نیازی به تغییر نداره
    255 هم عدد دسیمالیه که تبدیلش کردیم

    با فرستادن این عدد به پورت اگر مدار رو درست بسته باشید خواهید دید که وسایل یا LED ها روشن میشن
    تموم شد.
    منتظر نظراتتون در رابطه با مقاله هستم



    سلام
    میخواستم بدونم تو این برنامه چه جوری شماره پورت رو پیدا میکنه
    یعدش من از کنورتور db 9 to db 25 استفاده میکنم اینم عکسش



    با این هم میشه راه انداخت یا فقط با کیبل LPT
    آخرین ویرایش به وسیله saeidpsl : یک شنبه 10 اردیبهشت 1391 در 04:42 صبح

  38. #78
    کاربر دائمی آواتار saeidpsl
    تاریخ عضویت
    آذر 1388
    محل زندگی
    مریخ
    سن
    32
    پست
    791

    نقل قول: کنترل وسایل برقی توسط کامپیوتر

    سلام
    چه جوری میشه کد رو ذخیره کرد داخل ic که مثلا اگه کامپیوتر هم خاموش بشه دیگه هم کار کنه

  39. #79

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    سلام دوستان
    من این وسیله رو ساختم با Uart
    ولی بعد از 1-2 ساعت ارتباط با میکرو قطع میشه !
    اینم کد میکرو :


    $regfile "m8def.dat"
    $crystal = 8000000
    $baud = 9600
    Config Serialin = Normal
    Config Serialout = Normal

    '------------------------------------------------------------------------------------
    Config Portb.0 = Output ' Power
    Config Portb.1 = Output ' Relay (1)
    Config Portb.2 = Output ' Relay (2)
    Config Portb.3 = Output ' Relay (3)
    Config Portb.4 = Output ' Relay (4)


    Dim A As Byte
    Dim R As Bit
    R = 0

    Set Portb.0


    Declare Sub R1(byval A As Byte)
    Declare Sub R2(byval A As Byte)
    Declare Sub R3(byval A As Byte)
    Declare Sub R4(byval A As Byte)
    Declare Sub Status()



    Do
    A = 0
    A = Inkey()

    If Chr(a) = "R" Then
    R = 1
    Waitms 100
    Print "Y"
    Elseif Chr(a) = "S" Then
    '-----------------------------------------------------------------------------
    Elseif Chr(a) = "1" Or Chr(a) = "5" Then
    Call R1(a)
    Elseif Chr(a) = "2" Or Chr(a) = "6" Then
    Call R2(a)
    Elseif Chr(a) = "3" Or Chr(a) = "7" Then
    Call R3(a)
    Elseif Chr(a) = "4" Or Chr(a) = "8" Then
    Call R4(a)
    '-----------------------------------------------------------------------------
    End If


    Loop




    Sub R1(byval _a As Byte)
    If R = 1 Then
    If Chr(a) = "1" Then
    Set Portb.1
    Elseif Chr(a) = "5" Then
    Reset Portb.1
    End If

    Waitms 50
    Print "D"
    R = 0
    End If
    End Sub R1(byval A As Byte)

    Sub R2(byval _a As Byte)
    If R = 1 Then
    If Chr(a) = "2" Then
    Set Portb.2
    Elseif Chr(a) = "6" Then
    Reset Portb.2
    End If

    Waitms 50
    Print "D"
    R = 0
    End If
    End Sub R2(byval A As Byte)

    Sub R3(byval _a As Byte)
    If R = 1 Then
    If Chr(a) = "3" Then
    Set Portb.3
    Elseif Chr(a) = "7" Then
    Reset Portb.3
    End If

    Waitms 50
    Print "D"
    R = 0
    End If
    End Sub R3(byval A As Byte)

    Sub R4(byval _a As Byte)
    If R = 1 Then
    If Chr(a) = "4" Then
    Set Portb.4
    Elseif Chr(a) = "8" Then
    Reset Portb.4
    End If

    Waitms 50
    Print "D"
    R = 0
    End If
    End Sub R4(byval A As Byte)

    Sub Status()
    If R = 1 Then

    If Portb.1 = 1 Then
    Print "1"
    Else
    Print "5"
    End If
    Waitms 50

    If Portb.2 = 1 Then
    Print "2"
    Else
    Print "6"
    End If
    Waitms 50

    If Portb.3 = 1 Then
    Print "3"
    Else
    Print "7"
    End If
    Waitms 50

    If Portb.4 = 1 Then
    Print "4"
    Else
    Print "8"
    End If

    Waitms 50
    Print "D"
    R = 0
    End If
    End Sub Status()

  40. #80

    نقل قول: کنترل وسیله برقی توسط کامپیوتر (سریال و موازی)

    سلام
    من میخوام میکرو رو با USB به کامپیوتر وصل بکنم
    از این تبدیل های COM به USB هم استفاده کردم ولی هرچی از هر طرف میفرستم یه چیز دیگه میگیرم !

صفحه 2 از 3 اولاول 123 آخرآخر

برچسب های این تاپیک

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •