صفحه 1 از 2 12 آخرآخر
نمایش نتایج 1 تا 40 از 43

نام تاپیک: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

  1. #1
    کاربر دائمی آواتار maysam.m
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1389
    محل زندگی
    تهران
    پست
    400

    دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    با سلام

    من تازه کار با PHP را شروع کرده ام. چند وقت پیش یه اسکریپت مدیریت برای وبلاگ نوشتم (امکانات در حد امکانات بلاگفا!) و بردم به یکی از آشنایان برنامه نویس .NET نشان دادم.
    ایشون به من گفت که برای چی PHP را انتخاب کردی؟ گفتم برای هزار و یک دلیلی که خودتون میدونید چی هستند! مثلا سادگی و سرعت و رایگان بودن و قابل حمل و .. این حرفا!
    بعد یه نگاهی به برنامه انداخت و گفت که این چیزی که نوشتی آشغاله! و اصلا نمیشه اسمشو برنامه نویسی گذاشت! و این ها یه مشت کد اسپاگتی(؟) است!!
    دلیلشو از ایشون پرسیدم که می گفت:
    دات نت ذاتا شی گرا است و پی اچ پی ذاتا شی گرا نیست و یه چیزایی گفت که دقیق متوجه نشدم که مثلا در دات نت برنامه نویسی طبق مهندسی نرم افزار است و ساختار نمیدونم قالب و برنامه و چی از هم جدا هستند ولی در چی اچ پی این طوری نیست.
    و دات نت IDE قوی داره(اینو میدونستم! ) و
    می گفت که از دید یه مهندس نرم افزار PHP اصلا به درد کارهای بزرگ نمیخوره و آن را فقط افرادی که برنامه نویسی را اصولی شروع نکرده اند استفاده میکنند!!
    خلاصه گفت که اگر میخواهی برنامه نویسی را اصولی و طبق مهندسی نرم افزار یاد بگیری دات نت و زبان سی شارپ را یاد بگیر.
    بعد یه چیزایی در مورد ماژولار می گفت که در دات نت به راحتی اجرا و میشه و ... که دقیقا یادم نیست چی می گفت!!

    خلاصه من نتونستم چیزی بگم. الان هم نگران هستم که واقعا این حرفها درسته؟
    آیا واقعا با یادگیری دات نت برنامه نویسی را اصولی یاد می گیریم؟ و اصولی برنامه نویسی میکنیم؟
    این قضیه برنامه نویسی ماژولار چیه؟

    ممنون میشم دوستان بدون از تعصب من مبتدی را راهنمایی کنند.

  2. #2
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    بیبن دوست من
    اگه قرار باشه دات نت این جوری باشه و php اونجوری
    دنیا میرن دات نت کار می کنن دگه لازم نیست کسی php استفاده کنه
    درسته که php ذاتا شی گرا نیست ولی دست کمی هم نداره
    شما php5 رو بیبینی متوجه میشی چی میگم
    مهندسی نرم افزار هم ربطی به دات نت و محیطش نداره
    الان بزرگترین سایت ها با php خود نمایی می کنن
    سایتی مث فیسبوک
    سیستم قدرتمند مدیریت وبلاگ وردپرس
    php nuke -
    یا بهترین مثال سیستم مدیریت انجمن ویبولتین که همین سایت برنامه نویس از همین سیستم قدرت میگیره
    همه اینا با php نوشته شدن
    خوب یعنی کسانی که این سیستم ها رو طراحی کردن ، سوادشون به اندازه دوست شما نبود؟؟
    دات نت در ایران دانشگاهی هست و به همین دلیل فک میکنن مهندسی یعنی دات نت و محصولات ماکروسافتی!!! (ماکرو ویوی)

    البته در قدرت و خوبی محیط برنامه نویسی دات نت شکی نیست!
    ولی اینوهم بدونید برای تفسیر کد های دات نت ابتدا همه کدها به زبان میانی و بعد از اون با تکیه به موتور ویندوز باز هم به کدهای ماشین تبدیل میشن و این یعنی یه کندی دیگه!

    دوست شما اگه مجبور بود هزینه خرید قانونی ویژوال رو بده و از ناتوان بودن در خرید این نرم افزار بهونه هاش همین چیزهایی بود که به شما میگفت با این تفاوت که معکوس!!!

    ولی باز هم میگم شما به هیچ وجه نمی تونید دلیلی برای برتری این دو زبان بر دیگری بیارید
    و همه این بحث ها به بیراهه و جواب های تعصب وار کشیده میشه...

    در php با استفاده از کلاس Template چنان میشه که کدهای برنامه نویسی رو از کدهای html جدا کرد که باید بشینی و به به و کف کف کنی!

    نگران هم نباشید ، چون توی php تازه کار هستید هنوز یکم در شیگرایی اون می لنگین
    ولی بعد از چند وقت کار باهاش میفهمید چقدر راحت میشه اینکار ها روکرد
    و میفهمید محیط های گرافیکی مث وبژوال استدیو درست سرعت تولید رو بالا میبره ولی لذت کد بازی رو از شما میگیره....

    من خودم php کار می کنم و کسی که .net کار میکنه نظرش با من فرق کنه
    من به نظر اون هم احترام میگذازم

    برنامه نویسی اصولی هم هیچ ربطی به زبان مورد نظر کار نداره!!!

  3. #3

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    من با دوست شما صد در صد موافقم.
    اما وقتی می خواهید یک زبان رو یاد بگیرید زیاد نگران نباشید.
    پیشنهاد میکنم بعد از مدتی که با PHP کار کردید و اون رو کمی یاد گرفتید حتما سراغ سی شارپ و ASP.NET هم برید و با اونها هم آشنا بشید. بعد از این به راحتی خودتون می تونید نظر بدید و قضاوت کنید.

    در ضمن باید بگم PHP فقط فقط Object Oriented Capable هست و ذاتا Object Oriented نیست و از لحاظ سرعت اجرا بسیار زیاد کندتر از ASP.NET هست.
    و مغایرتهای دیگه ای که با کمی جستجو میشه پیداشون کرد.

    من به شخصه دات نت رو ترجیح می دم.

  4. #4
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    می دونستم به تعصب کشیده میشه!
    باید منتظر تهدید ها و شوالیه های جوان هم بود ....

  5. #5

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    از لحاظ سرعت اجرا بسیار زیاد کندتر از ASP.NET هست
    php :
    1-تفسیر
    2-اجرا

    asp.net :
    1-تفسیر
    2-کامپایل
    3-اجرا

    حالا خوب خودتونم اینو میدونین ولی بازم بچه بازی در میارین !!!

  6. #6
    کاربر دائمی آواتار maysam.m
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1389
    محل زندگی
    تهران
    پست
    400

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    با سلام

    ممنون از دوستانی که پاسخ دادند. (UnnamE و md_bluelily و franchesco)
    من خودم پی اچ پی را انتخاب کرده ام و میخوام برنامه نویسی اصولی را -که دقیقا نمیدونم به چه روشی است یا به چه نوع کدنویسی برنامه نویسی اصولی می گویند- انجام بدم.
    به نظر خودم هم پی اچ پی بهتره چه از لحاظ امنیت که لینوکس و چه از لحاظ رایگان بودن و قابل حمل بودن.
    اما واقعا دوست دارم اگر بخوام برنامه نویس حرفه ای بشوم از پایه به صورت درست شروع کنم. قبلا با ویژوال استدیو و دات نت کمی کار کردم ولی اصلا خوشم نیامد. حوصله یادگیری این همه ابزار را نداشتم! اما از وقتی کمی با C++‎‎‎ آشنا شدم و حرفهای این دوستمون را شنیدم یه شکی افتاده توی دلم.
    C#‎‎‎ به نظر من بیشتر شبیه C++‎‎‎ است تا PHP . در ضمن این قضیه سه لایه بودن که میگن مثل اینکه در C#‎‎‎ از اساس بهش فکر شده! ولی مثل اینکه در PHP هر جور دوست داری کد میزنی!


    نگران هم نباشید ، چون توی php تازه کار هستید هنوز یکم در شیگرایی اون می لنگین
    ولی بعد از چند وقت کار باهاش میفهمید چقدر راحت میشه اینکار ها روکرد
    در php با استفاده از کلاس Template چنان میشه که کدهای برنامه نویسی رو از کدهای html جدا کرد که باید بشینی و به به و کف کف کنی!
    این مربوط به قضیه ماژولار بودن است!!؟؟
    یه توضیح مختصر در مورد ماژولار بودن برنامه میدید؟

    و میفهمید محیط های گرافیکی مث وبژوال استدیو درست سرعت تولید رو بالا میبره ولی لذت کد بازی رو از شما میگیره....
    100% با این قضیه موافقم. خودم عادت دارم با Notepad++ کدهام را بنویسم. این طوری بهتر توی ذهن حک میشه.

    واقعا مردد هستم که کدام بیشتر به درد من میخورد. به این فکرم که بروم و دات نت و زبان C#‎‎‎ را یاد بگیرم و به قولی برنامه نویسی اصولی(؟) را یاد بگیرم و بیشتر با مهندسی نرم افزار(؟) و پروژه های بزرگ آشنا بشم و سپس مجددا به سمت پی اچ بیام و تجربیاتم را در پی اچ پی پیاده کنم؟ نظر شما چیه؟

    ممنون میشم شما هم اگر تجربه ای دارید در این زمینه، نظرتون را بیان کنید برام خیلی مهمه که به یه نتیجه گیری خوب برسیم.

    با سپاس

  7. #7
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    این مربوط به قضیه ماژولار بودن است!!؟؟
    خیر. این مربوط به استفاده از کلاس Template بود
    تا حالا سورس قالب های بلاگفا و میهن بلاگ رو دیدن؟
    یه کدهایی بین کدهای html هست که مخصوص اون سیستم و هر جایی اون کدها رو قرار بدین خروجی انگار کد برنامه نویسی شده رو اونجا قرار دادین....
    یه توضیح مختصر در مورد ماژولار بودن برنامه میدید؟

    این شیوه قالب کلی برنامه تون رو تعیین میکنه . یعنی شما قبل از اینکه هر بخشی از برنامه تون رو بخواهید بنویسید باید اول قالب و ساختار برنامه نویسی تون رو تعیین کنید که برنامه تون رو چه طوری میخواهید بنویسید ؟
    من خودم تا حالا از شیوه ماژولار استفاده کردم و توصیه می کنم شما هم از همین شیوه استفاده کنید .
    این توضیحات مربوط به زبان برنامه نویسی C هستش :
    وقتی شما تو Codevision تنظیمات آیسی رو انجام میدید در آخر میرسید به مهم ترین بخش برنامه یا همون حلقه اصلی ( While ) . خیلی ها تمام برنامه رو تو همین وایل مینویسند . گاهی اوقات این وایل به حدود 200 یا 300 خط میرسه و دیباگ کردنش خیلی سخت میشه . امکان خطا هم بسیار بالا میره .برای رفع این مشکل شما میتونید قبل از وایل توابعی رو که میخواهید استفاده کنید به طور دستی تعریف کنید . مثلا میخواهید موتور سمت راست شروع به چرخش به سمت چپ بکنه . به جای اینکه تو وایل به درایور دستور بدین میتونید یه تابع به طور دستی خودتون بنویسید که با دادن جهت و سرعت به عنوان دو تا متغیر به تابع خود تابع موتور رو کنترل کنه . توی وایل فقط کافیه تابع رو احضار کنید ! مثلا :
    While (1)
    {
    ….
    if (…)
    Motor ( 1,75);
    ….
    }
    توی تابع بالا 1 نشونه جهت موتور و 75 درصد سرعت موتوره . دیدین که تو وایل فقط یه خط نوشتین و توضیحات تابع رو قبل از وایل نوشتین .
    تو این روش شاید وایل اصلی شما حدود 20 یا 30 خط بشه . مثلا اگه شما خواستید روبات یه جا وایسه و یه چشمک هم با LED بزنه دیگه لازم نیست تمام برنامه رو تو وایل بنویسید بلکه میتونسد قبل از وایل یه تابع به نام ()Cheshmak تعریف کنید . مراحل برنامه رو توش بنویسید . حالا تو وایل فقط با احضار کردن اون تابع میتونید چشمک بزنید .

    منبع - همچنین ادامه این بحث اینجا

    میثم جان همونطور که متوجه شدی ماژولار نویسی ریطی به زبان مورد استفاده نداره.....

    php :
    1-تفسیر
    2-اجرا

    ASP.NET :
    1-تفسیر
    2-کامپایل
    3-اجرا
    بله، منم همینو گفتم
    کاملا موافقم..

    100% با این قضیه موافقم. خودم عادت دارم با Notepad++ کدهام را بنویسم. این طوری بهتر توی ذهن حک میشه.
    بله منم باهاش کار کردم، خیلی کارش درسته - البته من الان از gEdit استفاده می کنم.
    واقعا مردد هستم که کدام بیشتر به درد من میخورد. به این فکرم که بروم و دات نت و زبان C#‎‎‎‎ را یاد بگیرم و به قولی برنامه نویسی اصولی(؟) را یاد بگیرم و بیشتر با مهندسی نرم افزار(؟) و پروژه های بزرگ آشنا بشم و سپس مجددا به سمت پی اچ بیام و تجربیاتم را در پی اچ پی پیاده کنم؟ نظر شما چیه؟
    بازم میگم مهندسی نرم افزار ربطی به زبان مورد استفاده نداره
    مهندسی نرم افزار :
    یک نظام مهندسی است که با جنبه های نرم افزاری محصول ، از مراحل اولیه تعیین مشخصات سیستم تا نگهداری سیستم ، سروکار دارد .
    شامل مراحل زیر است :
    1- نظام مهندسی .
    2- تمام جنبه های محصول نرم افزاری
    -نوشته آقای پور امینی - ص ۷

    دوست من میثم جان
    اگه کامل با مهندسی نرم افزار أشنایی داشته باشی کامل متوجه میشی که ربطی به زبان نداره..

    دات نت در ایران دانشگاهی هست و به همین دلیل فک میکنن مهندسی یعنی دات نت و محصولات ماکروسافتی!!!

  8. #8
    کاربر دائمی آواتار maysam.m
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1389
    محل زندگی
    تهران
    پست
    400

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    خیر. این مربوط به استفاده از کلاس Template بود
    تا حالا سورس قالب های بلاگفا و میهن بلاگ رو دیدن؟
    یه کدهایی بین کدهای html هست که مخصوص اون سیستم و هر جایی اون کدها رو قرار بدین خروجی انگار کد برنامه نویسی شده رو اونجا قرار دادین....
    بله کدها را دیدم و متوجه شدم که منظور شما چیست. مثل اسمارتی

    این شیوه قالب کلی برنامه تون رو تعیین میکنه . یعنی شما قبل از اینکه هر بخشی از برنامه تون رو بخواهید بنویسید باید اول قالب و ساختار برنامه نویسی تون رو تعیین کنید که برنامه تون رو چه طوری میخواهید بنویسید ؟
    من خودم تا حالا از شیوه ماژولار استفاده کردم و توصیه می کنم شما هم از همین شیوه استفاده کنید .
    این توضیحات مربوط به زبان برنامه نویسی C هستش :
    وقتی شما تو Codevision تنظیمات آیسی رو انجام میدید در آخر میرسید به مهم ترین بخش برنامه یا همون حلقه اصلی ( While ) . خیلی ها تمام برنامه رو تو همین وایل مینویسند . گاهی اوقات این وایل به حدود 200 یا 300 خط میرسه و دیباگ کردنش خیلی سخت میشه . امکان خطا هم بسیار بالا میره .برای رفع این مشکل شما میتونید قبل از وایل توابعی رو که میخواهید استفاده کنید به طور دستی تعریف کنید . مثلا میخواهید موتور سمت راست شروع به چرخش به سمت چپ بکنه . به جای اینکه تو وایل به درایور دستور بدین میتونید یه تابع به طور دستی خودتون بنویسید که با دادن جهت و سرعت به عنوان دو تا متغیر به تابع خود تابع موتور رو کنترل کنه . توی وایل فقط کافیه تابع رو احضار کنید ! مثلا :
    While (1)
    {
    ….
    if (…)
    Motor ( 1,75);
    ….
    }
    توی تابع بالا 1 نشونه جهت موتور و 75 درصد سرعت موتوره . دیدین که تو وایل فقط یه خط نوشتین و توضیحات تابع رو قبل از وایل نوشتین .
    تو این روش شاید وایل اصلی شما حدود 20 یا 30 خط بشه . مثلا اگه شما خواستید روبات یه جا وایسه و یه چشمک هم با LED بزنه دیگه لازم نیست تمام برنامه رو تو وایل بنویسید بلکه میتونسد قبل از وایل یه تابع به نام ()Cheshmak تعریف کنید . مراحل برنامه رو توش بنویسید . حالا تو وایل فقط با احضار کردن اون تابع میتونید چشمک بزنید .

    منبع - همچنین ادامه این بحث اینجا
    این ها را هم با لطف شما متوجه شدم. فقط یه سوال آیا این سی ام اس ها که قابلیت ماژول و پلاگین و ... ها را دارند ربطی به این قضیه دارند یا فقط شباهت اسمیه؟!


    میثم جان همونطور که متوجه شدی ماژولار نویسی ریطی به زبان مورد استفاده نداره.....



    بله، منم همینو گفتم
    کاملا موافقم..


    بله منم باهاش کار کردم، خیلی کارش درسته - البته من الان از gEdit استفاده می کنم.
    منم در آیندهبه این ادیتور مهاجرت خواهم کرد.بلاخره شما یه چند تا پیراهن بیشتر پاره کردی!
    در ضمن به فکر نصب اوبونتو هم هستم.

    بازم میگم مهندسی نرم افزار ربطی به زبان مورد استفاده نداره
    مهندسی نرم افزار :
    یک نظام مهندسی است که با جنبه های نرم افزاری محصول ، از مراحل اولیه تعیین مشخصات سیستم تا نگهداری سیستم ، سروکار دارد .
    شامل مراحل زیر است :
    1- نظام مهندسی .
    2- تمام جنبه های محصول نرم افزاری
    -نوشته آقای پور امینی - ص ۷

    دوست من میثم جان
    اگه کامل با مهندسی نرم افزار أشنایی داشته باشی کامل متوجه میشی که ربطی به زبان نداره..

    دات نت در ایران دانشگاهی هست و به همین دلیل فک میکنن مهندسی یعنی دات نت و محصولات ماکروسافتی!!!
    با این مطالبی که فرمودید خیالم راحت شد.
    به نظر شما آیا این قضیه مهندسی نرم افزار را جدی بگیرم و برم دنبال نحوه کارکردش یا اینکه فعلا ازش رد بشم و زیاد نگران این قضیه نباشم؟

    از UnnamE جان واقعا ممنونم که با توضیحاتی که داد این گره های ذهنی(!) من حل شد.

    با تشکر

  9. #9
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    بله کدها را دیدم و متوجه شدم که منظور شما چیست. مثل اسمارتی
    بله دقیقا...
    آیا این سی ام اس ها که قابلیت ماژول و پلاگین و ... ها را دارند ربطی به این قضیه دارند یا فقط شباهت اسمیه؟!
    بله ربط داره...
    کاملا درست و این قابلیت در تمام سیستم های نوشته شده با php وجود داره!!!

    در ضمن به فکر نصب اوبونتو هم هستم.
    امیدوارم که شما هم به لینوکس بپیوندین...
    خوشحال میشم

    به نظر شما آیا این قضیه مهندسی نرم افزار را جدی بگیرم و برم دنبال نحوه کارکردش یا اینکه فعلا ازش رد بشم و زیاد نگران این قضیه نباشم؟
    نه اصلا لازم نیست
    به مرور زمان که یرنامه نویسی کنی و سورس برنامه های دیگه که توسط حرفه ای ها نوشته شدن رو نگاه کنی کاملا نخ دستت میاد و که در این صورت از هر مهندسی بهتر عمل میکنی!!!
    هرچی کد تمیز تری بنویسی کارت هم بهتر میشه
    وقتی هم به طرف شی گرایی بری توی php که دیگه نور علی نور میشه و راحت میتونی برنامه هات رو توسعه بدی....

    از UnnamE جان واقعا ممنونم که با توضیحاتی که داد این گره های ذهنی(!) من حل شد.

    با تشکر
    خواهش میکنم...
    خوشحال شدم که تونستم بهت کمک کمک کنم دوست من!

  10. #10

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    شاید دات نت از نظر فنی بهتر از PHP باشه، اما معیارهای مهم فقط مزیت فنی مجرد نیست.
    کسی که PHP بلده میتونه روی انبوه سرورهای غیرویندوز هم برنامه بنویسه و این خودش یه مزیته.
    ضمنا PHP چون از اساس آزاده بازهم مزیت داره.
    از طرف دیگه اینکه مثلا فلان زبان و فناوری برای نوشتن پروژه های بزرگ تا حد قابل توجهی مناسبتره، دلیلی بر این نیست که برای پروژه های کوچکتر هم این حد تفاوت وجود داشته باشه. ممکنه در پروژه های کوچک و متوسط تفاوت عملی کم باشه یا اصلا وجود نداشته باشه و یا حتی در مواردی بعکس باشه.
    مثلا همیشه میگفتن اوراکل یک دیتابیس هست که دیتابیس های عظیم رو بخوبی جواب میده. اما واقعا آیا در کارهای معمولی و کوچک و متوسط، دلیل خاصی داره بجای MySQL از اوراکل استفاده کنیم؟ تازه اوراکل انحصاری هم هست، ولی MySQL مجانی و بازمتن. اصلا توی کارهای کوچک شاید معقول هم نباشه از اوراکل استفاده کنیم و MySQL در مجموع واقعا مناسبتر باشه.
    بقولی همون مثال جالب کامیون و وانت! درسته که کامیون از وانت قوی تره و میتونه بارهای سنگین تری رو یکجا ببره، اما آیا استفاده از کامیون بجای وانت در تمام کاربردها، بنظر شما کار معقولی هست؟
    و بنظر شما درکل کامیون بهتر از وانت هست؟ درکل کامیون برای بشریت مفیدتره؟ حالا همهء این حرفا به کنار؛ در هرصورت آیا وانت میتونه نباشه و بگیم کامیون کافیه؟ و شما میگید فقط باید رانندگی با یکیش رو یاد گرفت و یکیش رو داشت و استفاده کرد؟ بنظرتون کسی که هم رانندگی وانت و هم رانندگی کامیون رو بلد باشه و از هر دوش بجای خودشون استفاده بکنه آدم تواناتر و عاقل تری هست یا کسی که میگه فقط کامیون؟
    بعدشم خب یه سری میرن راننده کامیون میشن و یه عده راننده وانت. چه اشکالی داره؟ به هردوش نیاز هست و هردوش به بشریت خدمت میکنن و برای هردو شغل و درآمد هست و میتونن ازش امرار معاش بکنن.
    این تفکرها که فقط باید یک زبان و فناوری و شرکت و غیره باشه رو دور بریزید. از واقعیت بدور هست این تفکرات. هرچند تکثر زیادی هم خوب نیست و تا میشه باید استاندارد سازی و سازگاری و کاهش تعدد رو انجام داد، اما یه جایی هست که دیگه تعادل بهینه برقرار هست و اگر ما دوست داریم فقط یک زبان و فناوری و بنابراین یک شرکت و تولید کننده بمونه، ناشی از جهل خودمون نسبت به عوارض چنان وضعیتی هست.
    محصولات و شرکتهای مختلف، مکمل نیازهای مختلف جامعه در سطوح مختلف و تفکرها و سلیقه های مختلف هستن. نمیشه گفت دات نت میتونه جای PHP رو بگیره. اگر میتونست چرا نگرفته پس؟
    اینهمه برنامه نویس برجسته در دنیای نرم افزار آزاد/بازمتن و گنو/لینوکس هستن؛ اینا با چه زبانها و فناوریهایی وب کار میکنن؟ و آیا برنامه های اونا در سطح کمی و کیفی خیلی پایینتر از برنامه نویسان دنیای میکروسافت و دات نت و ویندوز هست؟
    این توانایی خود برنامه نویس هست که ۵۰٪ کار رو شکل میده.
    و مطمئن باشید یک برنامه نویس ضعیف با هر زبان و فناوری ای هم که باشه به احتمال زیاد کار ضعیف و ناقص ارائه میکنه و زبان و فناوری به خودی خود معجزه نمیکنه و تمام کار برنامه نویس رو انجام نمیده. یک برنامه نویس ضعیف نمیتونه از ظرفیت ها و امکانات اون زبان و فناوری، هرچقدر هم که هوشمندانه و مجهز طراحی شده باشه، استفادهء کامل و شایسته و بایسته بکنه.

    باب هست که وقتی میخوان برتری یک زبان و فناوری رو بر دیگری اثبات کنن میگن تا چه مقیاس بزرگی جواب میده و اونیکی نمیده. مثلا مدام مثال از انترپرایز میزنن. اما واقعا نتیجه گیری کلی بر این اساس، درست و واقعگرایانه هست؟
    اولا که در مقیاس های کوچکتر ممکنه این برتری وجود نداشته باشه یا زیاد نباشه (که اختلاف های کوچک هم بنظر من قابل نادیده گیری هست) یا حتی بعکس باشه.
    دوما شما خودتون انترپرایز درست و حسابی نوشتید و این قابلیت رو در حیطهء وظیفه و توانایی همهء برنامه نویسان میدونید؟
    منکه شخصا زیاد روی انترپرایز بودن و نبودن فکر نکردم. سعی کردم پایهء برنامه نویسی و الگوریتم و ساختمان داده و اصولش رو خوب و کامل یاد بگیرم. اما به فکر این نبودم که مثلا باید حتما سیستم بانکی سراسری کشور رو بنویسم. هر وقت بخوام چنین کاری بکنم احتمالا میرم دنبال یادگیری اصول و زبانها و فناوری و فریمورک مربوط به اون، و فکر میکنم بتونم به سرعت و راحتی قابل توجهی موفق بشم، چون اصول و مهارت های پایه رو دارم. بهرحال من فکر نمیکنم این چیزی باشه که زیاد پیش بیاد و نیاز بشه، و شاید اصلا هیچوقت نیاز به انجام پروژه هایی در این مقیاس نداشته باشم یا فرصت کاریش برام پیش نیاد. اینکه یک چیزی رو که آمار پایینی داره ملاک همه چیز قرار بدیم و وظیفه و هدف و در توانایی همهء برنامه نویسان بدونیم، بنظر من زیاد واقعگرایانه نیست. منکه شخصا در دات نت کارها و ویندوزیها توانایی عملی بیشتری از بقیهء برنامه نویسها ندیدم، و فکر نمیکنم به صرف دات نت کار کردن، گرچه ظرفیت نوشتن سیستمهای انترپرایز رو داشته باشه و برای این منظور از ابتدا درش تمهید ساختاری انجام شده باشه، هر کسی بتونه واقعا یک پروژهء انترپرایز خوب و کامل درست کنه. درواقع برای انجام پروژه های بزرگ به شکل اصولی، اول باید توانایی و مهارت و دانش برنامه نویس کامل باشه، که بنظرم فقط کسری از برنامه نویسها حتی در تمام طول عمرشون این پیشنیازها رو بصورت کامل بدست میارن. بنابراین برای بقیه من واقعا فکر نمیکنم بتونن روی اینطور پروژه ها کار خوب و کاملی ارائه کنن و از ظرفیت های زبان و فریمورک بصورت شایسته و بایسته استفاده کنن.
    سوما، از نظر آماری و نیاز بازار کار و جامعه و نیازهای شخصی، آمار پروژه های کوچک و متوسط زیاد هست و فکر میکنم زیادتر از پروژه های بزرگ هست، و این آمار اونقدری هست که آدم هدفش رو از اول روی این حیطه قرار بده و همیشه در همین حیطه فعالیت کنه. بنابراین بنظر من لزوما وظیفه نیست که هر برنامه نویسی با تفکر انترپرایز نویسی وارد آموزش و بعد محیط کار بشه. ابزارها و آموزشهای انترپرایز مسلما متفاوت هستن یا چیزهای اضافه ای دارن که لزوما بدون درنظر گرفتن هدف انترپرایز نویسی، فرد بصورت منطقی دنبال اونا نمیرفت. و همونطور که در بالاتر گفتم، اصلا این ابزارها و آموزشها ممکنه برای مقیاس ها و مقوله های کوچکتر، مناسب نباشن یا بهینه و چندان مهم نباشن. اینکه یه برنامه نویس روی یک فیلد غیرانترپرایز کار میکنه و به تمام ابزار و دانش انترپرایز نویسی احاطهء کامل و فوری نداره، دلیل بر این نیست که برنامه نویس قابلی نیست و این ظرفیت رو نداره.

    یک مثال عملی میزنم. شما همین سایتهای نوشته شده با دات نت رو نگاه کنید. چقدر آدمهای بی سواد و مدعی و از خود راضی با این دات نت چه معجزه ای کردن مثلا؟ چند درصد اونا واقعا برتری مشهود و کار برجستهء اصولی ای ارائه دادن؟ اگر از نظر اصول وب و حتی امکانات این سایتها رو بررسی کنید، آیا بیشترشون بر سایتهای نوشته شده و اینهمه نرم افزارهای آزاد با PHP برتری مشهودی دارن؟
    همین سایتهایی که توی مرورگر دیگری غیر از IE درست و کامل کار نمیکنن و حتی بعضی وقتا وقاحت یا بی سوادی تاحدی هست که مینویسن برای استفاده از این سایت از IE استفاده کنید، خودش نمایانگر چیه؟
    یک برنامه نویس وب که ندونه یا نتونه وظیفش رو انجام بده بدرد لای جرز میخوره.
    تمام این فناوری و امکانات بنظر نمیرسه توانایی بیشتر برنامه نویسان دات نت رو بالا برده باشه. شاید اصلا خودش عامل کاتالیزور جهل و تنبلی هم بوده باشه. مگه نمیگن که آمار سایتهای ناسازگار با مرورگرهایی مثل فایرفاکس و ناسازگار با استانداردهای وب، در بین سایتهای تحت دات نت بیشتر هست؟ خب علتش چیه؟ و بنظر شما چطور این کار میتونه توجیه شده باشه؟
    حالا این افراد چطور میخوان پروژه های انترپرایز و پروژه های منطبق با اصول مهندسی نرم افزار بنویسن، منکه شک دارم توان اینکار رو داشته باشن. اگر هم این توان رو دارن، چطور وظایف اولیه تر خودشون رو انجام نمیدن؟ بالاخره یا توانش رو ندارن یا تنبلی میکنن (که این نشانهء خودخواهیشون هست).

    مسئلهء دیگه که بهش اشاره کردم، ایجاد تعادل اقتصادی، سیاسی و خیلی مسائل دیگه در اثر وجود زبانها و فناوری ها و شرکت های گوناگون هست که برای سلامت نظام اجتماع و پیشرفت بشریت خیلی مهمه.
    این رو به این خاطر گفتم چون فکر میکنم خیلی ها هستن که آرزو میکنن کاش همهء دیگران از بین میرفتن و همهء محصولات و فناوریها متعلق به یک شرکت (بنام مایکروسافت!) بود و اینهمه مشکل و دردسر یادگیری و نیازهای بازار کارهای مختلف هم برای برنامه نویسان وجود نداشت.

  11. #11

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    واقعا این ادعاهای دات نت کارها و ویندوزیها/مایکروسافتی ها منو کشته. خیلی ادعای سواد میکنن و حرف از اصول مهندسی نرم افزار میزنن، اما عملا خودشون نه یک برنامهء بزرگ درست و حسابی نوشتن که چیز چشمگیری توش باشه که دیگران با زبانها و فناوریهای دیگه نکرده باشن یا نتونن به اون کیفیت و راحتی انجام بدن، نه به اصول و وظایف اولیهء کارشون توی موارد کوچکتر و معمولی پایبند هستن. اصلا من شک دارم این اصول و وظایف رو بدونن. هنوزم که هنوزه ازشون بپرسید آیا شما باید صفحات وب خودتون رو سازگار با مرورگر فایرفاکس بنویسید، مطمئن باشید نصفشون انکار میکنن یا حداقل پیش خودشون قبول ندارن ولی جرات نمیکنن بگن! اونایی که یکم ادعاشون بشه و اهل بحث باشن میان میخوان ثابت کنن که وظیفه ندارن اینکار رو بکنن.
    فکر میکنید اینا اصول مهندسی نرم افزار نیستن؟
    و کسی که اینا رو ندونه یا نتونه، واقعا سواد داره و از اصول مهندسی نرم افزار چیزی سرش میشه (گذشته از ادعا و بحثهای تئوریک و کپی پیست و تکرار طوطی وار مفاهیم کلی که بعیده خودش بطور کامل درک کرده باشه و موارد عملیش رو انجام داده باشه).

    یه چیزی هم بگم، بدون رفتن و آشنا شدن توی دنیای نرم افزار آزاد/بازمتن و GNU/Linux اصلا بعید میدونم کسی بتونه بینش و دانش لازم رو در دنیای کامپیوتر و برنامه نویسی پیدا کنه و صلاحیت اظهار نظر درمورد اینطور چیزها رو داشته باشه. این لازمه و طبیعی و منطقی هست. اونی که میره توی دنیای بازمتن و لینوکس و غیره کار میکنه، مسلما با خیلی چیزا برخورد میکنه و خیلی چیزا میفهمه و با خیلی مسائل درگیر میشه که یک مایکروسافتی روحش هم خبر نداره. اینکار خودش پشتوانه و جسارتی میخواد و اکثرا کاربران و برنامه نویسهای پیشرفته هستن که میرن تا با بازمتن و لینوکس آشنا بشن، و اکثرشون Power User های سابق ویندوز هستن و احتمالا برنامه نویسی تحت ویندوز هم کار کردن.
    من اصلا نمیدونم یه ویندوزی چطور به خودش جرات میده در برابر کسانی که با نرم افزارهای آزاد و لینوکس آشنایی کافی دارن اینقدر ادعا کنه. اگر جرات و سواد داشت که باید میرفت حداقل ببینه اونور چه خبره و صرفا نچسبه به یک محیط و شرکت تجاری انحصارگر، که محصولاتش به راحتی و تنبل و بی سواد پروری معروف هستن، تا اینکه یخورده ذهنش باز بشه و چیزایی رو که در دنیای محصولات انحصاری میکروسافت نمیتونه ذاتا درک کنه و اصلا بعضا باهاشون برخورد نمیکنه، توی دنیای بازمتن و لینوکس ببینه و بفهمه واقعا دنیا چه خبره و چه چیزهای دیگه ای هم میتونن وجود داشته باشن و وجود دارن.

    خیلی از این افراد هنوزم فکر میکنن میکروسافت یعنی تمام یا بیشتر تاریخ و محصولات و علم نرم افزار!
    خبر ندارن قبل از اینکه میکروسافت وجود داشته باشه یونیکس وجود داشت، پروژهء گنو و نرم افزار آزاد استارت خورد، خیلی مفاهیم و الگوریتم ها و سیستمهای اساسی وجود داشتن و غیره. و همین الانش هم نمیدونن چقدر از این دنیا سهم نرم افزار آزاد هست.

  12. #12
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    بدون رفتن و آشنا شدن توی دنیای نرم افزار آزاد/بازمتن و GNU/Linux اصلا بعید میدونم کسی بتونه بینش و دانش لازم رو در دنیای کامپیوتر و برنامه نویسی پیدا کنه و صلاحیت اظهار نظر درمورد اینطور چیزها رو داشته باشه. این لازمه و طبیعی و منطقی هست. اونی که میره توی دنیای بازمتن و لینوکس و غیره کار میکنه، مسلما با خیلی چیزا برخورد میکنه و خیلی چیزا میفهمه و با خیلی مسائل درگیر میشه که یک مایکروسافتی روحش هم خبر نداره.
    احسنت...


  13. #13

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    به خدا از روی تعصب یا بچه بازی اون پست رو نزدم. لطفا دلخور نشید.
    من قبلا ASP.NET رو یاد گرفتم الان مشغول یادگیری PHP هستم و خودم مقایسه می کنم و می بینم بینهایت با سی شارپ و دات نت راحت تر بودم و از لحاظ فنی خیلی اصولی تر روشون کار شده بود.

    آقای franchescc:
    از لحاظ سرعت که گفتید PHP سریعتر هست اشتباه می کنید.
    ASP.NET یکبار کامپایل میشه و بعد از اون تا حد سی جی آی / سی پلاس پلاس سرعتش بالا میاد. این رو مطمئن هستم.

    لینک مقایسه:
    http://www.wrensoft.com/zoom/benchmarks.html

  14. #14
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    دوستمون میثم جان کاملا دیگه نخ کار دستش اومده و فک می کنم دیگه ادامه ندیم بهتر باشه
    این گفتگوی خوبی بود و بهتر به بحث و جدل کشیده نشه....

  15. #15
    کاربر دائمی آواتار maysam.m
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1389
    محل زندگی
    تهران
    پست
    400

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    یک مثال عملی میزنم. شما همین سایتهای نوشته شده با دات نت رو نگاه کنید. چقدر آدمهای بی سواد و مدعی و از خود راضی با این دات نت چه معجزه ای کردن مثلا؟ چند درصد اونا واقعا برتری مشهود و کار برجستهء اصولی ای ارائه دادن؟ اگر از نظر اصول وب و حتی امکانات این سایتها رو بررسی کنید، آیا بیشترشون بر سایتهای نوشته شده و اینهمه نرم افزارهای آزاد با PHP برتری مشهودی دارن؟
    همین سایتهایی که توی مرورگر دیگری غیر از IE درست و کامل کار نمیکنن و حتی بعضی وقتا وقاحت یا بی سوادی تاحدی هست که مینویسن برای استفاده از این سایت از IE استفاده کنید، خودش نمایانگر چیه؟
    یک برنامه نویس وب که ندونه یا نتونه وظیفش رو انجام بده بدرد لای جرز میخوره.
    تمام این فناوری و امکانات بنظر نمیرسه توانایی بیشتر برنامه نویسان دات نت رو بالا برده باشه. شاید اصلا خودش عامل کاتالیزور جهل و تنبلی هم بوده باشه. مگه نمیگن که آمار سایتهای ناسازگار با مرورگرهایی مثل فایرفاکس و ناسازگار با استانداردهای وب، در بین سایتهای تحت دات نت بیشتر هست؟ خب علتش چیه؟ و بنظر شما چطور این کار میتونه توجیه شده باشه؟
    حالا این افراد چطور میخوان پروژه های انترپرایز و پروژه های منطبق با اصول مهندسی نرم افزار بنویسن، منکه شک دارم توان اینکار رو داشته باشن. اگر هم این توان رو دارن، چطور وظایف اولیه تر خودشون رو انجام نمیدن؟ بالاخره یا توانش رو ندارن یا تنبلی میکنن (که این نشانهء خودخواهیشون هست).
    واقعا این ادعاهای دات نت کارها و ویندوزیها/مایکروسافتی ها منو کشته. خیلی ادعای سواد میکنن و حرف از اصول مهندسی نرم افزار میزنن، اما عملا خودشون نه یک برنامهء بزرگ درست و حسابی نوشتن که چیز چشمگیری توش باشه که دیگران با زبانها و فناوریهای دیگه نکرده باشن یا نتونن به اون کیفیت و راحتی انجام بدن، نه به اصول و وظایف اولیهء کارشون توی موارد کوچکتر و معمولی پایبند هستن. اصلا من شک دارم این اصول و وظایف رو بدونن. هنوزم که هنوزه ازشون بپرسید آیا شما باید صفحات وب خودتون رو سازگار با مرورگر فایرفاکس بنویسید، مطمئن باشید نصفشون انکار میکنن یا حداقل پیش خودشون قبول ندارن ولی جرات نمیکنن بگن! اونایی که یکم ادعاشون بشه و اهل بحث باشن میان میخوان ثابت کنن که وظیفه ندارن اینکار رو بکنن.
    فکر میکنید اینا اصول مهندسی نرم افزار نیستن؟
    و کسی که اینا رو ندونه یا نتونه، واقعا سواد داره و از اصول مهندسی نرم افزار چیزی سرش میشه (گذشته از ادعا و بحثهای تئوریک و کپی پیست و تکرار طوطی وار مفاهیم کلی که بعیده خودش بطور کامل درک کرده باشه و موارد عملیش رو انجام داده باشه).
    (تا حالا به این موضوع فکر نکرده بودم که این دات نتی ها با این ادعا چرا اکثر سایتهایی که می سازند با فقط با اینترنت اکسپلورر به خوبی سازگار است!!)

    بدون رفتن و آشنا شدن توی دنیای نرم افزار آزاد/بازمتن و GNU/Linux اصلا بعید میدونم کسی بتونه بینش و دانش لازم رو در دنیای کامپیوتر و برنامه نویسی پیدا کنه و صلاحیت اظهار نظر درمورد اینطور چیزها رو داشته باشه. این لازمه و طبیعی و منطقی هست. اونی که میره توی دنیای بازمتن و لینوکس و غیره کار میکنه، مسلما با خیلی چیزا برخورد میکنه و خیلی چیزا میفهمه و با خیلی مسائل درگیر میشه که یک مایکروسافتی روحش هم خبر نداره.
    هر چقدر این بحث به جلو حرکت میکنه، بیشتر به PHP اعتقاد پیدا میکنم.
    حرف شما کاملا درسته که
    این تفکرها که فقط باید یک زبان و فناوری و شرکت و غیره باشه رو دور بریزید. از واقعیت بدور هست این تفکرات. هرچند تکثر زیادی هم خوب نیست و تا میشه باید استاندارد سازی و سازگاری و کاهش تعدد رو انجام داد، اما یه جایی هست که دیگه تعادل بهینه برقرار هست و اگر ما دوست داریم فقط یک زبان و فناوری و بنابراین یک شرکت و تولید کننده بمونه، ناشی از جهل خودمون نسبت به عوارض چنان وضعیتی هست.
    محصولات و شرکتهای مختلف، مکمل نیازهای مختلف جامعه در سطوح مختلف و تفکرها و سلیقه های مختلف هستن. نمیشه گفت دات نت میتونه جای PHP رو بگیره. اگر میتونست چرا نگرفته پس؟
    پس هر کسی میتونه هر دو زبان را یاد بگیره و از هر دو به خوبی استفاده کنه. و محکوم کردن سایرین نشان دهنده جهل مدعی است.

    ممنونم از eshpilen جان بابت وقتی که در این تاپیک گذاشت.

    دوستمون میثم جان کاملا دیگه نخ کار دستش اومده و فک می کنم دیگه ادامه ندیم بهتر باشه
    این گفتگوی خوبی بود و بهتر به بحث و جدل کشیده نشه....
    بله کاملا درسته.

  16. #16
    کاربر دائمی آواتار maysam.m
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1389
    محل زندگی
    تهران
    پست
    400

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    نقل قول نوشته شده توسط md_bluelily مشاهده تاپیک
    به خدا از روی تعصب یا بچه بازی اون پست رو نزدم. لطفا دلخور نشید.
    من قبلا ASP.NET رو یاد گرفتم الان مشغول یادگیری PHP هستم و خودم مقایسه می کنم و می بینم بینهایت با سی شارپ و دات نت راحت تر بودم و از لحاظ فنی خیلی اصولی تر روشون کار شده بود.

    آقای franchescc:
    از لحاظ سرعت که گفتید PHP سریعتر هست اشتباه می کنید.
    ASP.NET یکبار کامپایل میشه و بعد از اون تا حد سی جی آی / سی پلاس پلاس سرعتش بالا میاد. این رو مطمئن هستم.

    لینک مقایسه:
    http://www.wrensoft.com/zoom/benchmarks.html
    ممنونم که در بحث شرکت کردید نظراتتون را فرمودید.
    از این تاپیک این جوری استدلال میکنم که هر کسی باید خودش با محیط دات نت و ویژوال استدیو و با PHP کار کند و سپس قضاوت کند که کدام برایش بهتر است.
    و برنامه نویس خوب کسی که با هر دو محیط کار کند مثل شما و سپس انتخاب کند که با کدام راحت تر است. نمی دونم از چه لحاظ می گویید که از لحاظ فنی و اصولی در دات نت بهتر کار شده بود؟ میشه کمی مسئله رو باز کنید؟

  17. #17

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    راستش توی PHP تازه کار هستم و فقط فعلا می تونم بگم که PHP قابلیت پشتیبانی از برنامه نویسی شی گرا رو داره اما خودش شی گرا نیست در صورتی که دات نت از پایه شی گرا هست این نکته به سرعت در طراحی و ایجاد برنامه کمک زیادی میتونه بکنه.
    دات نت تعداد زبانهای زیادی رو پشتیبانی میکنه در نتیجه برنامه نویسهای مختلف با سلایق متفاوت میتونند باهاش کد بنویسند.
    نکته ی بعدی که به ذهنم رسید اینه که توی ASP.NET شما میتونید Code Behind داشته باشید و Design رو جدا کنید که راستش توی PHP موفق نشدم هنوز اینکار رو بکنم.
    فعلا چیز بیشتری یادم نمیاد.

    شرمنده من یه مایکروسافتی بی سواد و تنبل هستم.

    در ضمن اگر PHP کار می کنید شاید بد نباشه Eclipse رو برای PHP دانلود کنید. یک محیط کدنویسی برای این زبان هست که شاید ازش خوشتون بیاد.
    http://www.eclipse.org/downloads/pac...lopers/heliosr

    به هر حال ممنون از دوستان که لطف کردند و پست های زیبایی گذاشتند.
    آخرین ویرایش به وسیله md_bluelily : سه شنبه 19 مرداد 1389 در 13:23 عصر

  18. #18

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    نقل قول نوشته شده توسط maysam.m مشاهده تاپیک
    از این تاپیک این جوری استدلال میکنم که هر کسی باید خودش با محیط دات نت و ویژوال استدیو و با PHP کار کند و سپس قضاوت کند که کدام برایش بهتر است.
    و برنامه نویس خوب کسی که با هر دو محیط کار کند مثل شما و سپس انتخاب کند که با کدام راحت تر است.
    دقیقا پست اول بنده رو بخونید. این نکته رو بنده همون ابتدا خدمتون عرض کردم، بدون جهت گیری.

  19. #19

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    نقل قول نوشته شده توسط UnnamE مشاهده تاپیک
    می دونستم به تعصب کشیده میشه!
    باید منتظر تهدید ها و شوالیه های جوان هم بود ....
    بدون کوچکترین تعصبی پست اول رو زدم اثبات این ادعا هم اینه که شخصا دارم PHP رو هم یاد می گیرم.

    نقل قول نوشته شده توسط UnnamE مشاهده تاپیک
    دوستمون میثم جان کاملا دیگه نخ کار دستش اومده و فک می کنم دیگه ادامه ندیم بهتر باشه
    این گفتگوی خوبی بود و بهتر به بحث و جدل کشیده نشه....
    کوچکترین بی احترامی و جدلی از بنده مشاهده کردید ؟
    پست دوستان رو بخونید.

  20. #20
    کاربر دائمی آواتار maysam.m
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1389
    محل زندگی
    تهران
    پست
    400

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    شرمنده من یه مایکروسافتی بی سواد و تنبل هستم.
    کسی چنین جسارتی به شما نکرد. شما سرور ما هستید. اون دوستمون منظورش کلی بود و اشاره به دوست بنده داشت که صحبتهاشو در پست اول نوشتم.

    دقیقا پست اول بنده رو بخونید. این نکته رو بنده همون ابتدا خدمتون عرض کردم، بدون جهت گیری.
    بله درست می فرمایید. این قضیه در فرآیندی برای شما اتفاق افتاده بود و برای من در این تاپیک.

    بدون کوچکترین تعصبی پست اول رو زدم اثبات این ادعا هم اینه که شخصا دارم PHP رو هم یاد می گیرم.
    ممنون.

  21. #21
    کاربر دائمی آواتار Rocker
    تاریخ عضویت
    مرداد 1386
    محل زندگی
    تهران
    پست
    262

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    آخ جون دعوا

  22. #22
    کاربر دائمی آواتار Rocker
    تاریخ عضویت
    مرداد 1386
    محل زندگی
    تهران
    پست
    262

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    به نظر من که اصلا اشتباه کردی اومدی اینجا سئوال پرسیدی الان همه میان با هم دعوا میکنن که ماله من بهتره و ماله تو بدتره
    من خودم هر دو تاشون رو کار کردم
    خوب پشت دات نت غولی مثله مایکروسافته و توسعه ی برنامه ها دات نت خیلی سریعتر و راحت تره
    اما پی اچی اپن سورسه اونقدر که اگه یه سرچ بزنی کلی هاست رایگان براش پیدا میکنی اما دات نت کوفتی اینطوری نیست.
    برنامه نویسی تو دات نت تر و تمیز تره و را دست تره اما تحت فریم ورک بودنش رو هم باید تحمل کنی.
    بازار کار دات نت تو ایران خیلی رونق گرفته به خاطر همون غول بی شاخ و دم یعنی مایکروسافته.
    شما ممکنه برای تولید یک لیست که داده هات رو نشون بده تو پی اچ پی مجبور بشی چندین خط کد بنویسی ولی تو دات نت خیلی سریع و با کامپوننتهای خیلی منعطفش و همینطور کد نویسی انجامش بدی.

    به نظر من حالا که تازه میخوای شروع کنی بهتره از همین الان تصمیم بگیری که با چی میخوای کار کنی که دو روز دیگه پشیمون نشی

  23. #23
    کاربر دائمی آواتار maysam.m
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1389
    محل زندگی
    تهران
    پست
    400

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    نقل قول نوشته شده توسط Rocker مشاهده تاپیک
    آخ جون دعوا
    به نظر من که اصلا اشتباه کردی اومدی اینجا سئوال پرسیدی الان همه میان با هم دعوا میکنن که ماله من بهتره و ماله تو بدتره
    اتفاقا این جا بهترین جایی بود که این سوال را پرسیدم. خیلی خوب و بدون تعصب دوستان نظراتشون را گفتند و به قول دوستمون نخ کار دستم اومد

    من خودم هر دو تاشون رو کار کردم
    خوب پشت دات نت غولی مثله مایکروسافته و توسعه ی برنامه ها دات نت خیلی سریعتر و راحت تره
    اما پی اچی اپن سورسه اونقدر که اگه یه سرچ بزنی کلی هاست رایگان براش پیدا میکنی اما دات نت کوفتی اینطوری نیست.
    برنامه نویسی تو دات نت تر و تمیز تره و را دست تره اما تحت فریم ورک بودنش رو هم باید تحمل کنی.
    بازار کار دات نت تو ایران خیلی رونق گرفته به خاطر همون غول بی شاخ و دم یعنی مایکروسافته.
    شما ممکنه برای تولید یک لیست که داده هات رو نشون بده تو پی اچ پی مجبور بشی چندین خط کد بنویسی ولی تو دات نت خیلی سریع و با کامپوننتهای خیلی منعطفش و همینطور کد نویسی انجامش بدی.
    بله درسته.

    به نظر من حالا که تازه میخوای شروع کنی بهتره از همین الان تصمیم بگیری که با چی میخوای کار کنی که دو روز دیگه پشیمون نشی
    نگرانی من هم همین بود الان تقریبا فهمیدم

  24. #24
    کاربر دائمی آواتار Rocker
    تاریخ عضویت
    مرداد 1386
    محل زندگی
    تهران
    پست
    262

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    خوب الان که فهمیدی میخوای با چی کارکنی ؟؟؟؟
    با دات نت یا با همون PHP ادامه میدی ؟

  25. #25
    کاربر دائمی آواتار maysam.m
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1389
    محل زندگی
    تهران
    پست
    400

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    نقل قول نوشته شده توسط Rocker مشاهده تاپیک
    خوب الان که فهمیدی میخوای با چی کارکنی ؟؟؟؟
    با دات نت یا با همون PHP ادامه میدی ؟
    با php ادامه میدم.
    بعدا هم شروع میکنم یادگیری و کار با C#‎ , Visual studio و یه نگاهی به این دو عمیق تر می اندازم!!
    هر چند که انتخاب اصلی ام همان PHP خواهد بود

  26. #26
    کاربر دائمی آواتار Rocker
    تاریخ عضویت
    مرداد 1386
    محل زندگی
    تهران
    پست
    262

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    موفق باشی
    نمی خوام دو دلت کنم
    ولی به عنوان یه پیشنهاد میگم ASP.NET کار کن
    اما هر جور که راحتی
    به عنوان کسی که تو بازار کار بوده دارم میگم

  27. #27

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    اگر می خوای php کار کنی باید library هاتو کاملا مرتب کنی و از یک فریمورک خوب استفاده کنی
    وبرای postback و widget هات و همچنین ارتباطت با دیتابیس یه فکر اساسی بکنی

    ولی بدون تعصب بگم با هر دوی php و asp.net می تونی همه کار بکنی حتی کارهای enterprise با محصولات تقریبا یکپارچه مایکروسافت و با محصولات zend و کتابخانه هایی که خودت اضافه می کنی
    برای کار با php دستت در این کارا بازتره و زحمتتم بیشتر!

    بازار کار ایران بیشتر روی داتنته اما اپن سورسم چیزی نیست که بتونی راحت ازش بگذری

  28. #28
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    میدونستم شروع میشه!
    شوالیه های جوان با اسب های سیاه اومدن....
    همه هم خدای جنگ هستن و فک می کنن قرار دختر پادشاه رو پیروز بشن

  29. #29

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    بازار ایران الان روی دات نت بیشبر برای برنامه نویسی ویندوز ... ولی برای وب من فکر میکنم php طرفداران بیشتری داره ... دلیلش هم ساده بودنش نسبت به asp.net .
    من هودم اول با asp.net شروع کردم و یک سرس چیزا همیشه برام غیر قابل حضم بود اما وقتی اومدم سراغ Php دیدم واقعا چقد برنامه نویسی راحت تره اینجا .

    به هر حال هر دوتا شون مزیت ها و معایب خودشون رو دارن .

  30. #30

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    نه مثل اینکه جنگ زیاد شلوغ و خونین نشد
    من گفتم برم بعد از یه مدت تاخیر بیام که تاپیک خوب دم کشیده باشه و همه حرفاشون رو زده باشن و ویرایش و دلیت ها رو هم کرده باشن و احتمالا مدیریت هم شاخ و برگ ها رو هرس کرده باشه
    الانم فقط میخواستم پاسخهای خشمگینانه رو بصورت سطحی بخونم و جواب دادنم رو بذارم برای بعدا سر فرصت و وقتی حال و انرژی داشتم (حتی گاهی آدم عملا دیگه اون بحث رو برای همیشه ترک میکنه چون براش صرف نداره!).
    نه حالا قصد کل کل و جنگ الکی که نداریم خدای نکرده. ولی خب اینطور بحثها طبق تجربهء چندین سالهء من در فرومهای اینترنتی، اغلب منجر به جدل شخصی میشه و گاهی کار به جاهای باریک هم میکشه و مدیریت دست بکار حذف پستها یا قفل کردن تاپیک میشه و غیره.
    انصافا ظرفیت فروم برنامه نویس خوب بوده من چند بار جاهای دیگه هم انتظار داشتم بیشتر شلوغ پلوغ بشه اما نشده!!
    بنظر بنده آدم باید جسارت و صراحت داشته باشه در مباحث فنی و علمی. چرا باید از بحث و اظهارنظر و برخوردهای فکری که خب ناگزیر اغلب دچار درگیری احساسات شخصی و تلخی بیان هم میشن بترسیم و اونا رو ممنوعه بدونیم؟ لابد از گل نازکتر به هم نگیم و هندوانه زیربغل همدیگه بذاریم تا هممون راضی باشیم خوبه! بنده به بحث و برخورد فکری به چشم مفید و قوی کننده نگاه میکنم. هم دانش و دقت آدم رو بالا میبره هم ظرفیت روانی رو و هم مهارت بحث و استدلال و استناد آدم رو زیاد میکنه.

    اما درمورد دات نت و PHP همونطور که گفتم بنظر من هردوشون خوبن و هیچکدام نمیتونن جایگزین دیگری بشن. مثلا دات نت چه وقت میخواد لینوکس و نرم افزارهای آزاد رو پوشش بده، این بحثش فقط فنی نیست و به مسائل قانونی و سیاسی هم برمیگرده، و بنابراین نمیشه روش حسابی باز کرد. کلی از سرورهای اینترنت هم که لینوکس و BSD و خلاصه غیرویندوزی هستن. وگرنه من مخالفتی ندارم و بحثی روی این ندارم که واقعا درکل کدوم بهتره و شاید مثلا دات نت بتونه جایگزین PHP بشه. هرچند بنظر من اینطور مقایسه ها دشوار هستن و احتمالا حکایت همون کامیون و وانت! تازه تنوع و حرکت در مسیرهای مختلف تحقیقات هم برای پیشرفت و سلامت جامعهء علمی خیلی خوبه. دات نت در یک مسیر حرکت میکنه و PHP و فناوریهای دیگه در مسیرهای دیگه. حالا دیگه تعدد خیلی زیاد هم خوب و بهینه نیست، اما واقعا اینکه هم دات نت باشه و هم PHP، حداقل در شرایط فعلی بنظر من هم اجتناب ناپذیر هست و هم خیلی مفید و لازم برای علم و سیاست و اقتصاد و غیره.
    امکانات دات نت خوبه بنظرم و من خودم الان مدتیه دارم دات نت و سی شارپ رو بصورت کامل و اصولی یاد میگیرم. ولی هنوز به بخش ASP.NET نرسیدم که حداقل در حد آشنایی بررسیش کنم و کلیتش دستم بیاد. فعلا اولویت هم نمیدم که روی ASP.NET زیاد کار کنم چون با PHP میتونم کارهام رو راه بندازم. بیشتر هدفم از یادگیری دات نت، یادگیری برنامه نویسی اپلیکیشن های دسکتاپ روی ویندوز بود که جایگزین آزاد و مستقل از پلتفرم مناسبی، بخصوص که سازگار با فرصتهای شغلی و بازار کار باشه، براش پیدا نکردم.
    باید بگم ویژوال استودیو هم واقعا امکانات چشمگیر و طراحی پیشرفته و هوشمندانه ای داره که کار برنامه نویسها رو واقعا میتونه راحت و سریع کنه نسبت به رقبا.
    اما در نهایتش برنامه نویس باید واقعا توانمند باشه تا بتونه از تمام این قابلیت ها و ظرفیت ها درست استفاده بکنه. و لازمهء این امر اینه که برنامه نویس تمام دانش ها و مهارت ها و اراده و همت لازم برای این کار رو قبلا کسب کرده باشه. من فکر میکنم حداقل یکی از ملزومات چنین برنامه نویس کاملی همین هست که برنامه نویس هرکاری رو که بصورت ویژوال انجام میشه بتونه خودش بنویسه و قبلا بصورت دستی انجام داده باشه یا حداقل بینش درونی کافی از اجزایی که استفاده میکنه داشته باشه (یعنی یه مطالعهء پایه ای کامل در زبان و فریمورک و کتابخانه های بکار رفته داشته بوده باشه). یکی دیگه از چیزهایی که از برنامه نویس برنامه نویس واقعی میسازه همین هست که طرف خودش رو محدود به یک سیستم عامل و پلتفرم انحصاری و تجاری و شرکت خاصی نکرده باشه و دنبال چیزهای دیگه هم رفته باشه تاحداقل بدونه واقعا چی هستن، چه قابلیت هایی دارن و چطور کار میکنن. بخصوص مسلم هست که نرم افزارهای آزاد/بازمتن و GNU/Linux خیلی مهم هستن و درواقع شاید تنها نمودهای کاربردی عمدهء این اهداف باشن. این نه فقط از جهت فنی و علمی مهمه، بلکه برای تفکر و ویژگیهای روانی و اخلاقی افراد هم خیلی مفید میتونه باشه.

    بنظر من وقتی آدم واقعا برنامه نویس شد، اونوقت هست که دنبال بهترین و راحتترین ابزار میگرده و میتونه بصورت بهینه ازش استفاده کنه و کارهای واقعا خوب و برجسته ای ارائه بده، نه اینکه از اول فکر کنه چون یک ابزاری خیلی قوی و راحت هست بنابراین میتونه اونو واقعا برنامه نویس بکنه و کارهای با کیفیت و قوی ازش بربیاد. تجربه و شواهد عملی این تفکر رو رد میکنن بنظرم. بنظر شما اینطور نیست؟
    بنظرم اشکال در اینجاست که اینطور چیزها مثل ویژوال استودیو و دات نت و سی شارپ بعنوان شروع و یادگیری برنامه نویسی هم استفاده میشن و افراد فکر میکنن همش همینه و چیز دیگه ای لازم نیست، و از اینها دیگه چندان عمیقتر و گسترده تر پیش نمیرن. یجورایی میچسبن به میکروسافت و ویندوز و مابقی محصولات شرکتهای تجاری و انحصاری که برای ویندوز محصول بومی میدن بیرون. و آدم به اینصورت از پارامترهای فراوانی که در دنیای واقعی هست غافل میمونه و دنیا رو فقط چیزهای پیش چشم خودش میبینه.

    از نظر فنی هم اول آدم باید خودش بتونه دستی کد همه چی رو بنویسه. باید یادگیری از پایه و کامل باشه. باید تمرینهای کتابهای الگوریتم و ساختمان داده رو به یک صورت حداقلی هم که شده انجام داده باشه. باید رفرنسهای حجیم و سنگینی رو خونده باشه.

    حالا آخرش میگن دات نت و سی شارپ یا PHP.
    والا چطور میشه به این سوال جواب داد؟
    بنده قبلا هم مشابه اینطور سوالات درمواردی مثل برنامه نویس و کسب درآمد از طریق ویندوز و لینوکس و نرم افزارهای انحصاری و نرم افزارهای آزاد مطرح شده بوده، پاسخ دادم این به شرایط و هدف و استعدادهای شخص برمیگرده. اگر فرصت شغلی و درآمد براتون Critical هست (یعنی درصورت کوچکترین اشتباه، صدمه های جبران ناپذیر میبینید)، بنظر من همون ویندوز و فناوریهای بومی اون رو که توی بازار متداول هستن اول یاد بگیرید، بعد اگر وقت و انرژی اضافه داشتید برید دنبال نرم افزارهای آزاد و گنو/لینوکس و غیره.
    خب حقیقتش من خودم نیاز مالی چندانی نداشتم و البته علاقه ای به پول هم نداشتم و چیزی که در زندگی بیشتر از همه ازش لذت میبرم خود علم و توانایی هست. واسه همین اول کلی رفتم دنبال نرم افزارهای آزاد و با لینوکس هم یکسال وقت گذاشتم و تابحال اینقدر رفرنس خوندم و خیلی مطالب علمی اصلا غیرمرتبط با برنامه نویسی یا کامپیوتر، که فکر کنم اندازهء چنتا مدرک دانشگاهی دیگه میتونستم با همین وقت و انرژی ای که صرف کردم بگیرم. و البته اگر این وقت و انرژی رو با تمرکز روی فرصت شغلی و بازار کار و برنامه نویسی ویندوز صرف کرده بودم، الان احتمالا خدای برنامه نویسی ویندوز و دات نت بودم و ماهی کلی هم درآمد داشتم. خلاصه دوست داشتم همه چیز رو بدونم و بتونم، و روی چیزهایی که میدونم و ازشون استفاده میکنم هیچ محدودیتی از نظر مالکیت و اختیارات و هزینه وجود نداشته باشه. نرم افزارهای آزاد/بازمتن مسلما تنها گزینهء برجسته بودن که این خواص رو داشته باشن. مالکیت و اختیارات کامل برای همه، اغلب مجانی و بدون هزینه، همکاری و علم و اخلاق و دوستی همگانی و افرادی که شبیه من هستن، همه و همه در این دنیا پیدا میشن که در جای دیگه همهء اینا تا چنان حدی کامل پیدا نمیشه.
    خب در دنیای بازمتن و نرم افزار آزاد، چون تجمع ثروت و شرکتهای غول پیکر و شغلهای رسمی درآمدزا و وظایف رسمی به اون صورت و گستردگی و شدتی که در دنیای تجارت و انحصار هست وجود نداره، مسلما احتمالش هست که از یکسری جهات ضعف و نقص بیشتری دیده بشه، مثلا در زمینه مستندات کامل و دقیق و خوب سازماندهی و مجتمع شده، و همچنین در زمینهء ابزارهای ویژوال و ویزارد و چیزهایی که برنامه نویسان تجاری عادی و مبتدی ها انتظارش رو دارن. حقیقتش اینه که در این دنیا اغلب افراد بصورت خودجوش فعالیت میکنن و آدمهای سمج و خوره و علاقمند به تقریبا هرچیزی و هر جزییاتی هستن؛ افرادی کم و بیش شبیه بنده!
    هرچند نرم افزار آزاد و بازمتن امروز اینقدر رشد کرده و اینقدر توش آدم و سرمایه وارد میشه که باعث پیشرفت شگرف اون در تمام ابعاد شده و انتظار هیچ چیزی ازش بعید نیست. دامنهء این دنیا با محصولاتی مثل PHP به برنامه نویسان عادی و تجاری و حتی شبه برنامه نویسها و کاربران عادی هم رسیده. توزیعهای جدید لینوکس در بعضی جهات حتی گوی سبقت رو از رقبای تجاری و انحصاری ربودن. خلاصه واسه خودش دنیایی شد چیزی که ریچارد استالمن برای اولین بار آغاز کرد و هیچکس حتی خودش احتمالا پیشبینی نمیکردن که این جنبش اینقدر سریع رشد کنه و اینقدر گسترده و قوی بشه.
    واقعیتش اینه که چیزهایی که در دنیای نرم افزار آزاد و بازمتن وجود داره، فقط مسائل فنی صرف نیست، و آدمهایی که توی این دنیا فعالیت میکنن فقط انگیزه های مالی ندارن و درصد زیادی از اونا آدمهایی با شرایط و خصوصیات ویژه هستن که باعث میشه نرم افزارهای انحصاری و چیزهای راحت که برای کاربردهای تجاری و کاربران و برنامه نویسان عادی ساخته شدن برای اونها چندان جذاب یا مهم نباشه.

    اگر فقط میخواید بهتون بگن مهندس و راحت و زیاد پول دربیارید، پس پیش بسوی میکروسافت و دات نت.
    اما اگر میخواید همه چیز رو بدونید و بتونید (تا حد امکان) و بدون حد و مرز و کنترل باشید، پس بیش بسوی نرم افزارهای آزاد.
    البته یادگیری هردوی اینا منافاتی نداره و نمیگم ویندوز فاقد قابلیت های جذاب و کاربردی برای امثال افراد دستهء دوم هست. اما شخصا بخاطر اینکه گزینهء دیگری نیست بسوی محصولات انحصاری میرم، وگرنه آرزو داشتم همهء نرم افزارها آزاد بودن. همهء الگوریتمها، همه دانشها، همهء اختیارات، همهء ابزارهای حداقل مجازی که تکثیر اونها هزینه ای نداره.
    آخرین ویرایش به وسیله eshpilen : چهارشنبه 20 مرداد 1389 در 11:53 صبح

  31. #31
    کاربر دائمی آواتار maysam.m
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1389
    محل زندگی
    تهران
    پست
    400

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    یه سوالی هنوز برام بی جواب مونده!
    چرا میگن که PHP در پروژه های بزرگ نمیتونه مثل برنامه های تحت دات نت باشه؟ و چرا میگن PHP بیشتر به درد کارهای معمولی می خوره؟
    چرا وانت و چرا کامیون؟

    یه کمی این قضیه را باز میکنید؟
    آخرین ویرایش به وسیله maysam.m : چهارشنبه 20 مرداد 1389 در 14:21 عصر

  32. #32

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    اينكه ميگن php نمي تونه در ژرو‍ه هاي بزرگ استفاده بشه بخاطر اينه كه ابزارهاي دات نت تقريبا معلومه و كافي چند تاشو باهم كانفيگ كني تا تيمت بتونن ازش استفاده كنن ، در ضمن بعلت پياده سازي بهتر شيء گرايي در دات نت باعث ميشه كه بتوني راحت تر پروژتو تقسيم كني
    اما تو php خودتي كه تصميم بگيري از چيا استفاده كني و اينكه كدوم ها بتونن در يك پروژه بزرگ به دردت بخورن رو بايد با تجربه كردن موارد مختلف بررسي كني مثلا در دات نت مي توني از vss يا tfs و vstudio و خود .net framework ... اينا استفاده كني ولي تو php براي هر كدوم كلي آپشن داري كه خودت بايد بدوني كدوم به سبك كاريت بهتر مي خوره،
    كار كردن با namespace ها ، و ويژگي هاي شيء گرايي بهتر دات نت هم خيلي كمكت مي كنه كه كارت سريعتر انجام بشه، البته بعضي مواقع كنترل هاي نسبتا غير استاندارد شايد دست و پاگير بشن ولي در كل كارت سريعتره

    اما تو php لازم نيست به روش هاي مايكروسافت تمكين كني!

  33. #33
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    آذر 1386
    محل زندگی
    تهران
    پست
    171

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    یک بدی ایی که محصولات اپن سورس دارند واحد نبودن محصولاتشان هست مثلا یک توزیع لینوکسی میاد بیرون و بعدش چندین شاخ و برگ از آن توزیع مشتق شده و به نام توزیع جدید میاد بیرون و اینطور میشه که محصولات تو دنیای اپن سورس فراوان و گیج کننده میشه!
    محصولات مایکروسافتی مزیتی که نسبت به دنیای اپن سورس دارند ، یکپارچه بودن آن است.
    و توسعه دهنده میدونه امکانات در اختیارش هست (دردسر سازگاری با سیستم های دیگه رو نداره)
    تو شرکتهای ایرانی هم اکثرا از محصولات مایکروسافتی استفاده میکنند و با همین سیستم هم ادامه میدهند!
    سرعت توسعه در php کندتر از دیگر زبانهاست مثل asp.net (مثلا یک IDE مناسب براش نیست! و زحمت توسعه آن بیشتر هست)
    ولی در کل باید ببینی کاربرد کارت چیه؟ مثلا من برای توسعه نرم افزار فلش از php استفاده میکنم چون بسیار راحت تر از asp.net استفاده میشه (منابع هم در نظر گرفتم) وهمین طور زبانهای دیگه...
    کلا php یا asp.net یک ابزاره! باید ببینی در چه کاری کدامیک برات راحت تر قابل استفاده است؟
    به نظرم اگر وقتش رو داری هر دو رو یادبگیر.

  34. #34

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    مطلب منصفانه ای بود.
    بله تنوع و تکثر زیاد یکی از اثرهای جانبی آزادی هست.
    ولی باوجود این تنوع و تکثر و دردسرهای اون، بازم آزادی بسیار خواستنی و مفیده.
    امیدوارم روزی افرادی که در نرم افزارهای آزاد فعالیت میکنن کمی پخته تر عمل کنن و بینش بیشتری داشته باشن و فقط دنبال خودنمایی یا تفریح و جنبه های فنی صرف نباشن، تا بیشتر با هم متحد و سازگار بشن.
    هرچند مقدار زیادی فعالیت در این جنبه انجام شده و میشه.
    بهرحال انگار نمیشه بعضی چیزها رو باهم کامل داشت.
    مثلا در دنیای نرم افزارهای آزاد معمولا افراد دنبال فعالیت های خوشایند خودشون و برنامه نویسی لذت بخش میرن تا اینکه استاندارد درست کنن یا داکیومنت تهیه کنن یا بخاطر کاربران و برنامه نویسان عادی و تجاری بیان محیطها و ابزارهای ویژوال و ویزارد و غیره درست کنن. چون این افراد پولی نمیگرن یا پول زیادی نمیگیرن و اغلب وظایف رسمی و اجباری برنامه نویسان و کارمندان شرکت های تجاری رو ندارن، و بنابراین خیلی طبیعی هست و همه میدونن که آدم از تهیهء داکیومنت اصلا اونقدری لذت نمیبره و مشهور نمیشه که با نوشتن یک برنامهء جالب بدست میاره.
    ولی در یک شرکتی مثل مایکروسافت مسلما یک طرفی وظایف تعیین شده ای در این ارتباط داره که بخاطرشون حقوق میگیره، و یک ساختار شرکتی و نظم و مدیریت و استاندارد کلی بر سیستم حاکم هست.
    اما در دنیای نرم افزار آزاد با اینکه چنین مراجع و شرکتهایی به صورت های دیگر وجود دارن (مثل بنیاد نرم افزار آزاد، شرکتهای تجاری تولید کنندهء محصولات نرم افزار آزاد مثل بعضی توزیع های لینوکس، و غیره) اما اینطور نیست که همه چیز دست اونا و تحت کنترل خودشون باشه. خب مسلمه که یکی از معانی آزادی یعنی همین! یعنی یک شرکت و شخص خاص همه چیز یا بیشتر چیزها رو بصورت اجباری کنترل نمیکنه.
    این هم یک مزیت و جذابیت و ویژگی لازم برای بعضی نیازهای جامعه و کارها و قشرها هست و هم باعث همین تنوع و تکثر خیلی زیادتر و مشکل بودن سازماندهی و استاندارد و مدیریت کلی میشه.
    البته اگر روزی حکومتها در وظایف خودشون واقعا جدی و سالم باشن و تحت نفوذ سیاسی تجارت قرار نگیرن، میتونن روی نرم افزارهای آزاد سرمایه گذاری و حرکت و مدیریتی بخرج بدن (مسلما بدون به خطر انداختن آزادی) و این میتونه موجب بهبود شدید این ضعف ها بشه. مثلا اگر یک سیستم عامل استاندارد و استاندارد و فرمتهای رسمی (آزاد) برای خودشون تعریف و درست بکنن. اینکار میتونه با همکاری بین دانشمندان و برنامه نویسان کشورها، بصورت جهانی گسترده بشه. شاید حکومت بصورت مستقیم یا عمده و متمرکز و کلی هم در این امر دخالت نکنه (و احتمالا این از جهت هزینه و جلوگیری از فساد قدرت و سوء استفاده های مالی هم بد نیست) اما میتونه به موقعش حمایت های قانونی و مالی مستقیم و غیرمستقیم ارائه کنه. مثلا استفاده از فرمتهای انحصاری رو در سازمانهای دولتی ممنوع کنه. با قوانین انحصارفکری خطرناک برای بقا و پیشرفت نرم افزار آزاد مقابله کنه. با سازمانهای آزاد و گروههای متخصص برنامه نویس مربوط به نرم افزار آزاد همکاری کنه؛ ازشون درصورت نیاز و موافقت و تصمیم عمومی حمایت مالی بکنه (مثلا برای تولید یک نرم افزار و فرمت و استاندارد بشدت مورد نیاز و غیره). ...

    خلاصه نرم افزارهای آزاد یه چیزی هستن که خصوصیات خودشون رو دارن و واقعا برای جامعه لازم هستن.
    مثلا دانشگاهها و دانشجوها و سازمانهای تحقیقاتی و غیره آیا میتونن و درسته روی پلتفرم های انحصاری که تحت کنترل کافی خودشون نیست و افراد و شرکتهای خاصی نسبت بهش مالکیت گسترده دارن و دانش تمام اجزای اون در دسترس نیست کار کنن؟
    همینطور خیلی از عموم و برنامه نویسان علاقمند و با استعداد هم بخاطر انگیزه های مالی و علمی و شخصی نرم افزارهای آزاد رو میخوان.

    یک نرم افزار انحصاری یا نرم افزار وابسته به اجزای دیگر انحصاری برای اجرا (مثلا نرم افزاری که عملا فقط روی سیستم عامل ویندوز در دسترس هست)، هیچوقت نمیتونه جای نرم افزارهای آزاد رو بگیره.
    مردم نباید برای چیزهایی که میتونه رایگان و آزاد باشه، به شرکتهای تجاری و بخصوص انحصارگر وابسته باشن. چنین وضعیتی بنظر من اصلا سیستم سالمی نخواهد بود.

  35. #35
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    eshpilen جان شما چه خصومیتی با کیبورد دارید آخه ؟‌؟‌؟
    کارت درسته...
    یک بدی ایی که محصولات اپن سورس دارند واحد نبودن محصولاتشان هست مثلا یک توزیع لینوکسی میاد بیرون و بعدش چندین شاخ و برگ از آن توزیع مشتق شده و به نام توزیع جدید میاد بیرون و اینطور میشه که محصولات تو دنیای اپن سورس فراوان و گیج کننده میشه!
    خب این یعنی اینکه شما بینهایت انتخاب دارید در مورد یه برنامه و مشکل گیج شدن از طرف کاربر هستش...
    این یعنی دنیای آزاد...
    تو شرکتهای ایرانی هم اکثرا از محصولات مایکروسافتی استفاده میکنند و با همین سیستم هم ادامه میدهند!
    خب پول که نمی خوان جاش بدن و صد البته میخوان کار رو زود تموم کنن!
    کلا php یا ASP.NET یک ابزاره! باید ببینی در چه کاری کدامیک برات راحت تر قابل استفاده است؟
    موافقم..
    چرا میگن که PHP در پروژه های بزرگ نمیتونه مثل برنامه های تحت دات نت باشه؟ و چرا میگن PHP بیشتر به درد کارهای معمولی می خوره؟
    خب بهونه ای برای افرادی که این زبان رو بلد نیستن
    من نمی دونم شما پروژه بزرگ به چی میگین......
    و صد البته نمی دونم پروژه خونگی از نظر شما چیه ....

  36. #36

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    دوستانی که مدعی هستن با asp.net میشه پروژهای بزرگ رو نوشت لطفا چند تا شو نام ببرن تا ما هم سری بزنیم به این پروژه ها شاید نظرمون عوض بشه !!!

  37. #37
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    آذر 1386
    محل زندگی
    تهران
    پست
    171

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    خب این یعنی اینکه شما بینهایت انتخاب دارید در مورد یه برنامه و مشکل گیج شدن از طرف کاربر هستش...
    این یعنی دنیای آزاد...
    خیلی وقتها این تکثر خوب نیست! تکثری که اگر خبری از آن محصول درج نشه! اصلا متوجه هم نخواهی شد که همچین محصولی وجود دارد یا خیر! مثلا وجود یک توزیع مبتنی بر اوبنتو در سطح جهانی نه شخصی ، بی مورد میدانم ، که خود توزیع اوبنتو هم از دبیان مشتق شده! به جای اینکه نیروها در جهت بهتر شده یک توزیع مثل اوبنتو قرار بگیرند ، پخش شده و هرکدام ساز خودش رو میزنند. به هدر رفتن نیروها به این شکل هزینه ی کمی نیست!
    صد البته میخوان کار رو زود تموم کنن!
    نه تو ایران! تو کل دنیا این قضیه برای تمام شرکتها صادقه! شرکت پول میخواد و میخواهد کارهایش زودتر به سرانجام برسه و به کارهای بعدی و احیانا بزرگترش رسیدگی کنه...
    شیرینی config کردن و برای خود سفارشی کردن رو قبول دارم ، اما بعضی وقتها نیاز به سرعت بخشیدن توی کارها هست و باید از کارهای جنبی که وقتگیر هستند پرهیز بشه... (مثلا توی شرکت)
    اگر فرم ورک یا cms مناسب برای زبان php وجود نداشت هرگز از این زبان برای توسعه وب مخصوصا در شرکتها رو پیشنهاد و یا استفاده نمیکردم...
    پ.ن : ببخشید بحث کمی منحرف شد ...
    آخرین ویرایش به وسیله Microname : پنج شنبه 21 مرداد 1389 در 15:01 عصر

  38. #38
    کاربر دائمی آواتار maysam.m
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1389
    محل زندگی
    تهران
    پست
    400

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    با سلام

    نقل قول نوشته شده توسط UnnamE مشاهده تاپیک
    eshpilen
    .....

    خب بهونه ای برای افرادی که این زبان رو بلد نیستن
    من نمی دونم شما پروژه بزرگ به چی میگین......
    و صد البته نمی دونم پروژه خونگی از نظر شما چیه ....
    نقل قول نوشته شده توسط franchesco مشاهده تاپیک
    دوستانی که مدعی هستن با ASP.NET میشه پروژهای بزرگ رو نوشت لطفا چند تا شو نام ببرن تا ما هم سری بزنیم به این پروژه ها شاید نظرمون عوض بشه !!!
    پروژه بزرگ؟!
    این موضوع نقل قول از دوستان دات نت کار بود!
    از اونجایی که خودم تجربه عملی ندارم ولی به نظر خودم پروژه بزرگ به پروژه ای می گویند که یک گروه روی آن به راحتی کار کنند و توسعه بدهند و بعدها افراد دیگری هم که به گروه ملحق می شوند به راحتی بتوانند آن را درک و گسترش دهند.
    مثل چند تا سایت بزرگ که با هم در ارتباط و به هم متصل هستند!! و کاربر با ثبت نام در سایت اصلی و بدون ثبت نام چند باره از همه بخش ها به راحتی بتواند استفاده کند!!
    و بعد ها بتوان پروژه را گسترش داد و امکاناتی را کم و زیاد کرد!
    این درک من از یک پروژه بزرگ تحت وب بود. هر چند که درست نباشد.

  39. #39

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    من خودم که نگاه میکنم میبینم تمام cms های خوب و مشهور مثل wordpress,jomlla,mambo,drupal ,,,,, هزاران cms که به خوبی هم دارن کار میکنن همین طور facebookو اکثر شبکه های اجتماعی !

    تو ایران اگه دوستان سنگ asp.net رو به سینه میزنن چون برای windows , غیره پولی پرداخت نکردن !!

  40. #40
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: دات نت و پی اچ پی و شی گرایی و ماژولار نویسی!

    تو ایران اگه دوستان سنگ ASP.NET رو به سینه میزنن چون برای windows , غیره پولی پرداخت نکردن !!
    تکبیر تکبیر تکبیر...

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •