صفحه 5 از 5 اولاول ... 345
نمایش نتایج 161 تا 199 از 199

نام تاپیک: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

  1. #161
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    آها در مورد اين HipHop من خيلي خوشم اومده ازش
    من طبق راهنماي خودش wordpress رو به ++C كامپايل كردم و واقعا فك ام چسبيد رو كيبورد
    HipHop هم OpenSource هستش و تا php 5.2 رو ساپورت ميكنه

    يه سوال كوچولو داشتم حاج eshpilen اونم اينكه جريان اين ASP.NET كه Cross Platform هست چيه؟
    آخه چجور اين رو روي لينوكس اجرا ميكنن؟
    چون وبسايت stackoverflow رو چك كردم رو سرور هاي لينوكس اجرا ميشه

  2. #162

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    يه سوال كوچولو داشتم حاج eshpilen اونم اينكه جريان اين ASP.NET كه Cross Platform هست چيه؟
    آخه چجور اين رو روي لينوكس اجرا ميكنن؟
    چون وبسايت stackoverflow رو چك كردم رو سرور هاي لينوكس اجرا ميشه
    خبر ندارم. مگه با Mono نیست؟

  3. #163
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    فك نكنم، آخه اون Mono كه API هاي .net رو آوردن ريختن روي لينوكس كه مثلا بگن ما open source رو هم حمايت ميكنيم و اينا
    بيا اينو ببين
    http://uptime.netcraft.com/up/graph?...ckoverflow.com
    بعضي از سرور ها هم Nginx كار ميكنن، ولي كلا لينوكس ان!!

    اينو داشته باش
    http://searchdns.netcraft.com/?host=bing.com&x=0&y=0
    دامين اصلي Bing از روي Linux اجرا ميشه
    من الان هنگ ميكنم...

  4. #164

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    امروزه روز که اینطور چیزا دیگه عجیب نیست. کلا همهء عجایب رو در دنیای رایانه و برنامه نویسی شاهد بودیم. هزار و یک دلیل و روش میتونه داشته باشه. بخصوص درمورد شرکتهای بزرگ با منابع مالی و انسانی ای که دارن دیدن هرچیزی عجیب نیست.
    بهرحال رایانه ها و سیستم عاملها و نرم افزارها در نهایت همه یک اساس دارن و پیوند و ترکیب اونها به هر صورتی غیرممکن نیست.
    اما واقعیت های جاری و چیزهای عملی و مقرون به صرفه برای من و شما و شرکتهای کوچک خیلی تفاوت میکنن.

  5. #165
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    درسته امروزه روز كه فلان و اين حرفا
    ولي مسخره است مايكروسافت از Windows Server 2008 خودش استفاده نكنه!
    حتما هم Database رو هم Oracle زاشتن!!!

  6. #166
    کاربر دائمی آواتار binyaft
    تاریخ عضویت
    خرداد 1388
    محل زندگی
    سیم مسی
    پست
    1,761

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    من یه چیزی رو بسازم کلی تبلیغ کنم که از رقیبم بهترم ،بعد برای کارهام بیام از اون یکی استفاده کنم ، اونم واسه یه پروژه بزرگ که قدرت سیستم منو نشون میده

  7. #167

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    نقل قول نوشته شده توسط UnnamE مشاهده تاپیک
    درسته امروزه روز كه فلان و اين حرفا
    ولي مسخره است مايكروسافت از Windows Server 2008 خودش استفاده نكنه!
    حتما هم Database رو هم Oracle زاشتن!!!
    من کاری به علت این قضیه و درستی و نادرستیش ندارم. به من چه ربطی داره؟ مگه من مدافع ویندوز یا میکروسافت هستم؟ اتفاقا من طرفدار نرم افزار آزاد و بازمتن هستم و دوست دارم موفقیت برای اونا باشه.
    بحث منم در این تاپیک درمورد ASP.NET در همین حد مقایسهء کارهای عادی تجاری بوده، نه کارهای بزرگ و خاص.
    حد PHP هم از مقیاس کوچک هست تا متوسط. درمورد پروژه های بزرگ هم دیدید که مثلا فیسبوک از اون PHP که روی سرورهای معمولی هست و ما داریم استفاده نمیکنه (البته شاید بخشهایی از اون هم با PHP معمولی باشه، ولی نه همش).
    کلا هم بنظر من بحث شرکتهای بزرگ و کارهای ویژه و پیشرفته واسه ما و بحث ما چندان معنادار نیست و وقت تلف کردن و انحراف بحثه. یجور مغلطه و حرف و ادعای زیادی هست واسه ما.
    بهتره در همین سطح عادی و بازار کار خودمون مقایسه کنیم. و واقعیت گرا باشیم.
    درمورد اینطور کارها آیا ما از نظر سرور ویندوز و ASP.NET مشکلی داریم؟ آیا بازار با اینا مشکلی داره؟ فکر میکنم بقدر کافی مشتری براش باشه و در عمل هم این سایتها فکر نمیکنم با مشکل حادی برخورد کرده باشن که بدنام شده باشن. بقول بعضی دوستان، تازه آمار سایتهای PHP هک شده بیشتر هم هست، که این با استنباط و استدلال بنده مبنی بر اینکه استفاده از کامپوننت های آمادهء دات نت درکل باعث افزایش امنیت کار ASP.NET کارها میشه مطابقت میکنه. یعنی من فکر میکنم حداقل یکی از دلایل اصلیش این باشه. برنامه نویسان PHP اکثرشون بقدر کافی برای زبانی مثل PHP قوی نیستن (اما خودشون رو با برنامه نویسان فیسبوک و امثالهم مقایسه میکنن) و کدهای ناقص و ضعیفی مینویسن. در دات نت هم برنامه نویسان از کرهء دیگری نیامدن، ولی حداقل خیلی بخشهای مهم و حساس سایت ها و اپلیکیشن های اونها با کامپوننت های آماده و حرفه ای و امن دات نت ساخته میشن و بنابراین امنیت درکل بالاتر میره.
    آخرین ویرایش به وسیله eshpilen : پنج شنبه 25 فروردین 1390 در 08:59 صبح

  8. #168
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    delphi php رو ديدي؟
    نه نديدي چون اگه ديده بودي يا تاپيك ميزدي ASP.NET VS DELPHI PHP باور كن
    همين كارهاي .net تازه بيشتر رو ميده
    كامپوننت هم ريخته توش
    كامپوننت هاي گوگل، فليكر، ياهو، توييتر
    و لاگين و اين حرفا
    خب حالا كه بحث پروژه هاي فسقلي ـه خيلي اون خوفه كه!

  9. #169
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    من ديدم روحيه تحقيقاتي داري بهت گفتم :D
    گفتي پروژه هاي فسقلي، گفتم delphi php

  10. #170

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    فسقلی! به چی میگی فسقلی؟
    لابد شما فوق فسقلی کار میکنی!
    اکثر شما ۹۰٪ کارتون چه بخواید و چه نخواید درحد کارهای سایت و اپلیکیشن های عادی هست. یعنی نیاز و ظرفیت بازار کار اینه.
    از اینهمه آدمی هم که همش میگن گوگل و فیسبوک و ادعای انجام کارهای بزرگ میکنن فقط چند درصدشون به زور اینقدر سواد خواهند داشت که بخوان خودشون رو در این حد بدونن و با اون شرکتها و برنامه نویسها مقایسه کنن.

  11. #171
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    فسقلي همون پروژه هاي متوسط بازار تو هست كه هي ميگي
    من اصلا فسقلي كار نميكنم، چه برسه فوق فسقلي
    بعدشم چرا منو جز اكثريت قرار ميدي الكي مرد حسابي؟ اصلا كي گفته من رو دسته بندي كني ؟

    حقيقت هيشكي به اندازه خودت اسم اين دو سايت كفر و پليد رو نمياره

  12. #172

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    من اصلا فسقلي كار نميكنم، چه برسه فوق فسقلي
    پس چی کار میکنی؟ نره غول؟

    بعدشم چرا منو جز اكثريت قرار ميدي الكي مرد حسابي؟
    بخاطر اینکه فایدهء بحث ما دربارهء اکثریت هست.
    اقلیت که همیشه اقلیت هستن. اگر یکی اومد که جزو اقلیت بود بحث و جوابش هم انفرادی میشه.

    اصلا كي گفته من رو دسته بندي كني ؟
    هرکاری دلم بخواد میکنم تو هم نمیتونی جلوم رو بگیری.
    تازه به جون تو

  13. #173
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    پس چی کار میکنی؟ نره غول؟
    نه گلم، ماده غول!
    بخاطر اینکه فایدهء بحث ما دربارهء اکثریت هست.
    خب مثلا الان چه ربطي داشت به من اين تيكه؟
    هرکاری دلم بخواد میکنم تو هم نمیتونی جلوم رو بگیری.
    خرج اش يه ترمز دستي و يه سنگ پشت ات، ديگه حركت نميكني :D

    خب نگقتي در مورد پروژه هاي در حد سايت هاي كفر و باطل مردم باس چيكار كنن؟
    ASP.NET كار نكنن ديگه نه؟
    آخرین ویرایش به وسیله UnnamE : پنج شنبه 25 فروردین 1390 در 14:20 عصر

  14. #174
    کاربر دائمی آواتار binyaft
    تاریخ عضویت
    خرداد 1388
    محل زندگی
    سیم مسی
    پست
    1,761

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    کلا هم بنظر من بحث شرکتهای بزرگ و کارهای ویژه و پیشرفته واسه ما و بحث ما چندان معنادار نیست و وقت تلف کردن و انحراف بحثه. یجور مغلطه و حرف و ادعای زیادی هست واسه ما.
    بهتره در همین سطح عادی و بازار کار خودمون مقایسه کنیم. و واقعیت گرا باشیم.
    بحث شرکت های بزرگ که واسه ما نیست!
    بحث برنامه های فسقلی هم که واسه ما نیست!
    بقیه هم که اینجا دارن برنامه فسقلی مینویسن!
    کسی هم خودشو با برنامه نویس های شرکت ها مقایسه نکنه ( که مقایسه نکرده ، فقط گفته برنامه استفاده شده توسط این شرکت همونیه که ما داریم استفاده میکنیم! ) !
    PHPکار ها چون خودشون باید برن یاد بگیرن طول میشکه تا یاد بگیرن ، اصلا حرفه ای نیستن چون اخرش همه چیزو یاد میگیرن ، اما دات نتی ها هیچی یاد نمیگیرن! ، دات نت کارا چون مثل هلو همه چیزو مینویسن ، از PHP کار ها و FB و Google حرفه ای تر هستن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    همه هم برید دات نت یاد بگیرید ، ثواب داره
    !


    حد PHP هم از مقیاس کوچک هست تا متوسط. درمورد پروژه های بزرگ هم دیدید که مثلا فیسبوک از اون PHP که روی سرورهای معمولی هست و ما داریم استفاده نمیکنه (البته شاید بخشهایی از اون هم با PHP معمولی باشه، ولی نه همش).
    از کجا میدونی حدش از مقایسه کوچک هست تا متوسط!؟؟
    مثل فیسبوک شرکت زیاده ، سایت هم زیاده ، اون اگه اومده شخصی سازی کرده ، صلاح کارش در این بوده ، دلیل نمیشه که PHP داغون باشه یا خیلی عالی!
    اگر فیسبوک اومده کد های PHP رو به C++‎ تبدیل کرده برای این بوده که بار و فشار سرور ها کمتر بشه!

    برنامه نویسان PHP اکثرشون بقدر کافی برای زبانی مثل PHP قوی نیستن (اما خودشون رو با برنامه نویسان فیسبوک و امثالهم مقایسه میکنن) و کدهای ناقص و ضعیفی مینویسن.
    من که اینجا ندیدم کسی خودشو با برنامه نویسای بزرگ مقایسه کنه ، اگر بحثی ام بوده سر شرکت و محصول مورد استفاده بوده!
    همه دات نتی ها بلدن همه دات نتو!؟ با کسی هم مقایسه نمیشن!؟

    در دات نت هم برنامه نویسان از کرهء دیگری نیامدن، ولی حداقل خیلی بخشهای مهم و حساس سایت ها و اپلیکیشن های اونها با کامپوننت های آماده و حرفه ای و امن دات نت ساخته میشن و بنابراین امنیت درکل بالاتر میره.
    اگه قرار باشه هی کامپونت های دات نت رو بزنی تو سر PHP ، بهتره از این به بعد به جای خود PHP با CI مقایسه کنی ( فکر میکنم همین واسه دات نت بسه! ) و اگر هم با فریم ورک مقایسه نمیکنی PHP رو با ASP ساده مقایسه کن ،

    اکثر شما ۹۰٪ کارتون چه بخواید و چه نخواید درحد کارهای سایت و اپلیکیشن های عادی هست. یعنی نیاز و ظرفیت بازار کار اینه.
    نظرت چیه بشینیم گوگل بنویسیم ؟؟؟؟ بعد شما 90% کار هات همه در حد مایکروسافت هست دیگه!؟ همه کارهای بچه های اینجا رو خط به خط هم دیدی که جمع میبندی!؟

    از اینهمه آدمی هم که همش میگن گوگل و فیسبوک و ادعای انجام کارهای بزرگ میکنن فقط چند درصدشون به زور اینقدر سواد خواهند داشت که بخوان خودشون رو در این حد بدونن و با اون شرکتها و برنامه نویسها مقایسه کنن.
    به قول Unname بیشتر از همه خودت اسم اینارو میاری!
    کسی اگه گفته گوگل O فیسبوک واسه این گفته که اینا دارن از PHP استفاده میکنن ، کسی ادعای نوشتن گوگل یا فیسبوک رو کرده!؟ کسی گفته من برنامه نویس این شرکت هستم!؟ اصلا کسی گفته من ابدارچی ــه اونجا بودم!؟
    آخرین ویرایش به وسیله binyaft : جمعه 26 فروردین 1390 در 16:09 عصر

  15. #175
    کاربر دائمی آواتار maysam.m
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1389
    محل زندگی
    تهران
    پست
    400

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    سلام

    کل پستهای تاپیک رو خوندم و تا الان اون رو دنبال میکردم و به نظرم تاپیک بسیار خوبی بود که باعث شد بسیاری از ابهامات درباره دات نت رفع بشه.
    شخص خودم نظر و دید مثبتی نسبت به دات نت پیدا کردم و در اولین فرصت سعی میکنم حتما به طور جدی یادگرفتنش رو شروع کنم.

    با تشکر از جناب eshpilen عزیز بابت ایجاد تاپیک و مدیریت خوبه اون و همچنین از سایر دوستانی که در این تاپیک شرکت کردند.

  16. #176

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    1- سرعت PHPبه مراتب قابل مقایسه با ASP نیست علتش این است که Microsoft از یک Technology در اجرا کردن کدهای زبان ASP استفاده می کند که در آن هر موقع شما تصمیم به استفاده از یک عنصر خارجی مانند VBScript, MSSQL, ODBC و خیلی چیزهای دیگر که در حقیقت از Engine های خارجی استفاده می کنند دستور به آن Engine خارجی می دهد و جواب بدست آمده را بررسی و برای استفاده در اختیارادامه برنامه می گذارد . همین رفت و برگشت و اجرا کردن Engine های خارجی باعث کند شدن سرویس دهی می شود.
    این مشکل در php وجود ندارد
    2-در IIS4 اگر شما در یک صفحه مثلا ۲۰ بار یک صفحه را Include کنید این صفحه ۲۰ بار در حافظه بارگذاری می شود و درحقیقت حافظه شما ۲۰ برابر زیادتر اشغال می شود . همین امر باعث کند شدن سیستم می شود و در Load بالا مسلما مشکل زا خواهد شد .این مشکل به طور کلی در PHP وجود نداشته و ندارد و استفاده درست از Memory در هنگام اجرای یک کد باعث شده است که صفحات در Load بالا نیز به خوبی قابل رٶیت باشند.

    3-به خاطر قدرت خارق العاده MySQL و سازگار بودن اینDBMS با زبان PHP به صورتیکه PHP اتصال به MySQL را به صورت دستورات Internally پشتیبانی می کند و حتی نیازبه نصب Module اضافی برای این کار نمی باشد ، از سرعت بسیار بالایی در کار با SQL برخوردار است.

    4-OpenSource بودن PHP این امکان را به شما می دهد که شخصا اقدام به رفع مشکل کنید.(اگر asp یک پشتیبان بزرگ به نام مایکروسافت دارد php میلیون ها پشتیبان دارد )

    5-یک مشکل اساسی برای ASP وجود دارد و آن این است کهASP بدون Windows یعنی هیچ ! بدلیل اینکه ASP نصفی از کدها را توسط Engine های ویندوز اجرا می کند که درسیستم عامل های دیگر خبری از آنها نیست . لذا ASP در سیستم عاملهای دیگر همیشه دارای ضعفهای بزرگی است. اما PHP به دلیل آنکه توسط GNU C Compiler در همه Platform ها قابل Compile شدن است و از Engine های خاص هیچ سیستم عاملی برای اجرای کدها استفاده نمی کند قابلیت اجرا بر روی تعداد زیادی از OS ها را داراست که این یک مزیت برای برنامه نویس ها محسوب می شود.

    هدف از این تاپیک اگر بالا بردن سطح علمی ماست پس چرا تعصبی حرف میزنین بیاین دلیل علمی بیارین .

    تشکر یادتون نره

  17. #177
    کاربر دائمی آواتار maysam.m
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1389
    محل زندگی
    تهران
    پست
    400

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    نقل قول نوشته شده توسط tarhebartar مشاهده تاپیک
    جهل ات مبارک ...
    همچنین!

    ما چی میگیم تو چی میگی!

    آن کس که نداند و نداند که نداند
    در جهل مرکب ابدالدهر بماند

  18. #178

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    نقل قول نوشته شده توسط maysam.m مشاهده تاپیک
    همچنین!

    ما چی میگیم تو چی میگی!

    آن کس که نداند و نداند که نداند
    در جهل مرکب ابدالدهر بماند
    دوست عزیز منظور دوستمون این بود که بیشتر تحقیق کن .
    من در صفحه قبل با دلیل برتری php رو نشون دادم اما asp.net هم زبان ضعیفی نیست شما اگر دوست دارید میتونید asp کار کنید اما خدا کنه پشیمون نشی

  19. #179
    کاربر دائمی آواتار maysam.m
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1389
    محل زندگی
    تهران
    پست
    400

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    نقل قول نوشته شده توسط SianiD مشاهده تاپیک
    دوست عزیز منظور دوستمون این بود که بیشتر تحقیق کن .
    من در صفحه قبل با دلیل برتری php رو نشون دادم اما asp.net هم زبان ضعیفی نیست شما اگر دوست دارید میتونید asp کار کنید اما خدا کنه پشیمون نشی
    دوست عزیز
    مثل اینکه شما متوجه منظور من نشدید!
    من خودم پی اچ پی کار میکنم و به تمام ویژگی های + اون واقفم! من فقط گفتم دیدم نسبت به دات نت تغییر کرد و این بار جدی تر یادگیریش رو دنبال میکنم.
    من نه حرفی از این زدم که پی اچ پی بده و نه اینکه میخوام کلا دات نت رو انتخاب کنم!

    اینکه آدم بیاد به کسی که میخواد یه تکنولوژی دیگری رو یاد بگیره بگه جهل ات مبارک، نمیدونم چه باید گفت!
    آخرین ویرایش به وسیله maysam.m : دوشنبه 29 فروردین 1390 در 22:25 عصر

  20. #180

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    من فکر کردم تازه میخوای شروع کنی به یادگیری . من خودم هم هر دو رو بلدم و به خواست بعضی از مشتری ها مجبورم گاهی اوقات از Asp استفاده کنم و خیلی خوبه که هر دو رو بلد باشی

  21. #181

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    نقل قول نوشته شده توسط MMSHFE مشاهده تاپیک
    با سلام، اين هم كد معادل نمونه AJAX شما كه در ASPX توضيح داده بوديد. سعي كردم تا جايي كه ميشه همون ساختار كد شما رو داشته باشه. ميبينيد كه كار اصلاً سختي در اين بين وجود نداره. ضمناً از jQuery و... هم استفاده نكردم. با مرورگرهاي مختلف هم سازگاري كامل داره (ميتونيد امتحان كنيد).
    https://barnamenevis.org/attachment.p...9&d=1301141944
    خب من به قول و وظیفهء خودم عمل کردم و بالاخره نمونه کد شما رو دیدم.
    بد نیست. بهرحال حجمش از کد دات نت بیشتره، و خوانایی کمتری هم داره.
    بعدم اون فقط یه مثال کوچیک بود و جایی که هیچ امکانات و پیچیدگی دیگری درکار نبود جز ارسال و دریافت یکسری اطلاعات ثابت از جانب کاربر.
    چیزی که هست، شما میتونید در دات نت خیلی چیزهای دیگه رو در داخل UpdatePanel بذارید و تفاوت حالت غیرایجکسی با حالت ایجکسی فقط همین هست. به همین سادگی میشه این تغییرات رو اعمال کرد یا برداشت. نیازی به هیچ تغییری در جای دیگری از کد و اضافه کردن فایل خاصی نیست. درواقع در دات نت بین ایجکس و حالت معمولی تفاوت خاصی وجود نداره جز تجربهء عینی اون برای کاربر.
    شما میتونید یه کامپوننت پیچیده رو که با دیتابیس ارتباط داره به همین سادگی تبدیل به حالت ایجکس و برعکس بکنید. آیا در PHP هم میشه به سادگی اینکار رو کرد؟ آیا یه بخشی از سیستم که با دیتابیس ارتباط داره و اطلاعات رو میخونه و درج میکنه، میشه به همین سادگی و با حجم کد نزدیک به ASP.NET ایجکسی کرد؟ تاجایی که بنده اطلاع و تجربه دارم شما نیاز دارید کلی کد بنویسید و فایلهای جدید و مخصوص خودش رو ایجاد کنید؛ تازه مسائل امنیتی به کنار.
    اينطور كه dotNET داره كاربران خودش رو (با عرض شرمندگي) تنبل بار مياره، چند وقت ديگه احتمالاً توي كنفرانس مطبوعاتي Microsoft خواهيم شنيد كه اعلام ميشه: از اين به بعد طراحان سايت عزيز كافيه با ميكروفون به موتور ASPX بگن چي ميخوان و اون يك سايت آماده در قالب فايل ZIP بهشون تحويل بده. همه طراح وب خواهيم شد! همه خوشحال خواهيم بود!!!
    هرکس بخنده یا نخنده بحث ما نیست.
    بهرحال اگر اینطور بشه دیگه جایی برای برنامه نویسان PHP در بازار و رقابت تجاری باقی میمونه؟
    آخرین ویرایش به وسیله eshpilen : چهارشنبه 31 فروردین 1390 در 22:07 عصر

  22. #182
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    بهرحال اگر اینطور بشه دیگه جایی برای برنامه نویسان PHP در بازار و رقابت تجاری باقی میمونه؟
    نه ديگه فقط برنامه نويس هاي php ميميونن!

  23. #183

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    نقل قول نوشته شده توسط eshpilen مشاهده تاپیک
    ...
    شما میتونید یه کامپوننت پیچیده رو که با دیتابیس ارتباط داره به همین سادگی تبدیل به حالت ایجکس و برعکس بکنید. آیا در PHP هم میشه به سادگی اینکار رو کرد؟ آیا یه بخشی از سیستم که با دیتابیس ارتباط داره و اطلاعات رو میخونه و درج میکنه، میشه به همین سادگی و با حجم کد نزدیک به ASP.NET ایجکسی کرد؟ تاجایی که بنده اطلاع و تجربه دارم شما نیاز دارید کلی کد بنویسید و فایلهای جدید و مخصوص خودش رو ایجاد کنید؛ تازه مسائل امنیتی به کنار.
    ...
    بله اين كار هم به سادگي امكان پذيره. كافيه اطلاعاتي كه ميخوايم ارسال بشن رو توسط JS بفرستيم و تنها تفاوتي كه صفحه PHP مربوط به كار با DB با حالت معمول خواهد داشت اينه كه خروجي موردنظر رو توسط echo بصورت متن خام يا XML نمايش ميده و تگهايي ازقبيل HEAD‌ و HTML و BODY و... نخواهيم داشت (كه كار رو راحت تر ميكنه) و نهايتاً خروجي اين صفحه رو ازطريق xhr.ResponseText يا xhr.ResponseXML در محل موردنظر با كمك JS درج ميكنيم (xhr همون شئ XMLHttpRequest هست).
    باز هم تأكيد ميكنم كه در اينجا، توسعه دهنده وب واقعاً ميفهمه AJAX داره چطور كار ميكنه و دقيقاً با مشخصاتي ازقبيل status و readyState و... اون كار ميكنه و تحقيق خواهد كرد و ميفهمه كه مثلاً مقدار 200 در status يا 4 در readyState به چه معنايي هست و ساير وضعيتها براي چه مواقعي به كار ميرن و ميتونه حتي براي اون وضعيتها هم كد بنويسه كه اگه براي مثال، AJAX نتونست درخواست رو تكميل كنه، چه كاري انجام بشه و... و مثل ASPX نيست كه با انداختن يك UpdatePanel روي صفحه و تنظيم خاصيتهاي PostBack و PartialRender اون، AJAX فعال بشه و اصلاً ندونه كه چطور داره كار ميكنه. روي صحبتم با شما نيست چون ميدونم از اين جزئيات اطلاع دارين. منظورم همون اشخاص تازه كاري هستن كه ميخوان طراح سايت بشن ولي با اين روشها، از جزئيات كار سر در نميارن و فقط در نقش كليك كننده و استفاده كننده از كلاسهاي آماده باقي خواهند ماند.
    موفق باشيد.

  24. #184

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    باز هم تأكيد ميكنم كه در اينجا، توسعه دهنده وب واقعاً ميفهمه AJAX داره چطور كار ميكنه و دقيقاً با مشخصاتي ازقبيل status و readyState و... اون كار ميكنه و تحقيق خواهد كرد و ميفهمه كه مثلاً مقدار 200 در status يا 4 در readyState به چه معنايي هست و ساير وضعيتها براي چه مواقعي به كار ميرن و ميتونه حتي براي اون وضعيتها هم كد بنويسه كه اگه براي مثال، AJAX نتونست درخواست رو تكميل كنه، چه كاري انجام بشه و... و مثل ASPX نيست كه با انداختن يك UpdatePanel روي صفحه و تنظيم خاصيتهاي PostBack و PartialRender اون، AJAX فعال بشه و اصلاً ندونه كه چطور داره كار ميكنه. روي صحبتم با شما نيست چون ميدونم از اين جزئيات اطلاع دارين. منظورم همون اشخاص تازه كاري هستن كه ميخوان طراح سايت بشن ولي با اين روشها، از جزئيات كار سر در نميارن و فقط در نقش كليك كننده و استفاده كننده از كلاسهاي آماده باقي خواهند ماند.
    موفق باشيد.
    این استدلال شما که بارها مطرح کردید برای من چندان مفهوم نیست و اون رو روشن و محکم نمیبینم.
    آخه ببینید الان شما هم که فکر میکنی جزییات رو میدونی و خودت پیاده میکنی و کنترل کامل داری، و فکر میکنی این خوبه یا لازمه، داری در یه سطحی از برنامه نویسی کار میکنی، و پایینتر از سطح و زبان برنامه نویسی شما هم باز سطح هست که لابد برنامه نویسان اون سطح باید دربارهء شما همین فکر رو بکنن که شما مثلا چرا کارهای سطح پایین اونا رو بلد نیستی و این بده. قدیم هم با زبانها و امکانات خیلی کمتر و سطح پایینتری کار میکردن و با خیلی چیزها و جزییات سطح پایین سروکار داشتن و چیزهایی رو خودشون پیاده سازی میکردن که ما الان شاید حتی اسم بعضی از اونا هم به گوشمون نخورده باشه و برای بقیه هم از کتابخانه های آماده و توابع مخصوص و ویژگیها و جزییاتی که بصورت خودکار اداره میشن استفاده میکنیم.
    هیچوقت بالا بردن سطح زبان و برنامه نویسی اونم در یه حیطهء سطح بالا و تخصصی به خودی خودش بد تلقی نشده، بلکه این تقریبا همیشه مطلوب تلقی شده و یک هدف اصلی و فرایند همیشگی و طبیعی این فناوری بوده.
    ASP.NET هم میشه گفت سطحش از PHP بالاتره و کاملا کامپوننت گراست. در PHP نهایتش به شیء گرایی کامل میرسن و هنوز به اون صورت ذاتی و بهینه و کامل کامپوننت گرا محسوب نمیشه. البته با فریمورک های مخصوص میشه به این هدف رسید، اما بازم نه لزوما بحد بدون درز و بهینهء ASP.NET. چون ASP.NET از اولش به اینصورت طراحی شده و تمام جزییاتش با این ساختار مطابقت میکنه و امکانات درونی کاملی براش داره.
    مثل اینه که ما بگیم سی++ هم میتونه با فریمورک خیلی سطح بالا بشه، اما این صحبت هم نسبی هست و باز مثلا درمقابل زبانی مثل سی شارپ و فریمورک دات نت کمتر سطح بالا هست. بعضی ویژگیهای بعضا مهم در سی شارپ و دات نت هست که سی++ با هر فریمورکی هیچوقت نتونسته به اون حد برسه. و این رو در برنامه نویسی عملی و تفاوت کدنویسی اونا در بعضی جاها خواهید دید.
    دقیقا مثل همین بحث ما.
    شما الان با PHP نمونه های معادل پیاده کردید که واقعا خوب بودن، اما اگر با نمونه کدهای ASP.NET مقایسه کنیم و منصف باشیم باید بگیم کدهای ASP.NET مختصرتر و خواناتر و منسجم تر هستن از نظر کامپوننت گرایی و سطح بالا بودن.

    البته بنده در اینکه PHP هم خیلی خوبه و کاربردهای خودش رو داره و سطح پایینتر کار کردنش در بعضی جاها واقعا مطلوب هست حرفی ندارم. و در اینم که برنامه نویسی باهاش لذتبخش تره چون کنترل بیشتری داریم و کارهای بیشتری میتونیم بکنم و ضمنا چیزهای بیشتر مهمی یاد بگیریم حرفی ندارم. البته برای خوره ها و افرادی که دنبال توانایی انجام کارهای بیشتری از کارهای روتین تجاری و کلیشه ای هستن این ویژگیها مطلوبند. من هم خوره هستم و هم دنبال این توانایی ها. و البته سعی کردم همه چیز رو اصولی و عمیق یاد بگیرم و از کوچکترین جزییاتی نگذرم به همین خاطر. اما بنظر من خیلی از کسانی که اسم برنامه نویس روی خودشون میذارن حتی حاضر نیستن این راه و روش رو بپذیرن و درش تلاش کنن، تا چه برسه به اینکه واقعا درحدی باشن که بتونن از مزایا و کاربردهای خاص PHP استفادهء واقعی و بهینه ببرن. حالا شما مدام از لذت برنامه نویسی و شکوه و سواد برنامه نویسان سطح پایین بگو. این چه فایده ای داره برای بخش بزرگی از برنامه نویسان PHP که هیچوقت واقعا اینطور نبوده و نخواهند بود؟ بنظر من این افراد برن ASP.NET کار کنن بهتره برای خودشون و دیگران تا اینکه بخوان در این توهمات سیر کنن و دوتا کد سمبل میکنن فکر کنن کار درست و حسابی انجام دادن.
    ببخشید رک صحبت میکنم. خب بنظر شما واقعیتش این نیست؟ من خودم اینقدر در این فروم و بطور کلی همیشه در همه جا حرفهای خنده داره و مطالب و کدهای اشتباه و ناشیانه دیدم، حتی از افرادی ظاهرا با تجربه و مدعی که کارهایی هم ظاهرا کردن، که اینطور میگم. افرادی که چیزهای ابتدایی رو هم درست نمیدونن و نمیتونن. حرفهایی میزنن آخر مضحک. که اصلا معلوم نیست اینا رو از کجا میارن. یه استدلال و تحقیق ساده رو هم بلد نیستن انجام بدن و از پیش پا افتاده ترین چیزها اطلاع درستی داشته باشن. خیلی وقتا منابعی رو میخونن و ناقص و ضعیف و حتی اشتباه و برعکس متوجه میشن یا نتیجه های بی پایه، نامربوط و اشتباه ازشون میگیرن. بعد نمیدونم دل شما به چی خوشه و چطور برنامه نویسان PHP رو بالاتر و کارهای اونا رو بهتر از برنامه نویسان ASP.NET میدونی و ادعا میکنی اونا برنامه نویسی واقعی میکنن. برنامه نویس واقعی که PHP واقعا براش مثل ابزار قدرتمندی در دست یه استاد خبره باشه، تعداد خیلی کمی هستن.
    برنامه نویس باید مغزش مثل یک رایانه دقیق و منطقی باشه و قدرت استدلال و استنباط بالایی داشته باشه.
    برنامه نویس باید درمورد جزییاتی که باهاشون کار میکنه دانش و بینش و مهارت کافی داشته باشه. نه در این حدود سطحی و ناقص!

  25. #185
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    آقا من يه سوال كردم جوابم رو نداديد
    تا اينجاي بحث كه گفته شده براي پروژه هاي كوچك تا متوسط از asp.net استفاده بشه چون بصرفه و اينچيزاست
    ميدونيد كه برنامه نويس چه اعم از جوجه گرفته تا فوق العاده حرفه اي ميخوان پروژه هاي غول آسا بسازن
    حالا واسه اين دسته افراد باس چيكار كرد؟

  26. #186

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    نقل قول نوشته شده توسط UnnamE مشاهده تاپیک
    آقا من يه سوال كردم جوابم رو نداديد
    تا اينجاي بحث كه گفته شده براي پروژه هاي كوچك تا متوسط از asp.net استفاده بشه چون بصرفه و اينچيزاست
    ميدونيد كه برنامه نويس چه اعم از جوجه گرفته تا فوق العاده حرفه اي ميخوان پروژه هاي غول آسا بسازن
    حالا واسه اين دسته افراد باس چيكار كرد؟
    قربونت جوجه که صلاحیت نداره پروژهء غول آسا درست کنه. اول باید از جوجگی دربیاد!
    حتی درمورد برنامه نویسای حرفه ای هم برای چند درصد از این افراد و چند درصد از کارهای واقعیشون که در طول عمر خودشون انجام میدن، پروژه های غول آسا هست؟
    بین خواستن و یه احساس و هیجان کور و توهم و ادعا و غرور و همچشمی و تبلیغات، تا عمل و واقعیت خیلی فاصله هست.
    ضمنا شاید بد نباشه چند نمونه از این پروژه های غول آسا رو که بروبچ خودمون درست کردن، نه شرکتهای بزرگ و/با برنامه نویسان برتر دنیا، معرفی کنید.
    بهرحال درکل هم شاید به ازای هر صدتا پروژهء کوچک تا متوسط که هست، یدونه پروژهء غول آسا باشه. حالا شاید کمتر و شاید بیشتر (دقیقش بنظر شما چقدر هست و بر اساس چه سندی؟). البته بستگی داره غول آسا رو چی تعریف بکنیم دقیقا. مرزش از کجا شروع میشه دقیقا؟
    ضمنا ASP.NET هم احتمالا میتونه برای حداقل یکسری از پروژه های غول آسا مناسب باشه. ولی به شرطی که هزینهء سرورهاش و لایسنس های اجزای اون قابل پرداخت باشن. منظورم از هزینهء سرورهاش اینه که احتمالا نیاز به سرورهای قدرتمندتر یا بیشتری خواهد داشت چون ویندوز و تشکیلاتش با دات نت مجموعا سنگین تر هستن بنظرم.
    نهایتش هم بد نیست بپرسیم جواب این پرسش چی هست چه دخلی داره به بحث ما حالا و از جواب بهش به چی میخواید برسید و چه نتیجه ای از چی چطوری بگیرید؟
    شما هر زبانی که میخواید برای پروژه های غول آسا انتخاب کنید.
    شاید این زبان PHP باشه، شاید پایتون، شاید جاوا، شاید حتی ASP.NET.
    سوالی که پیش میاد اینه که، آیا بنظر شما دلیل میشه چون اون زبان/فریمورک/فناوری برای پروژهء غول آسا مناسب تره ما فقط همون زبان رو یاد بگیریم و در پروژه های دیگرمون هم از همون زبان استفاده کنیم؟

    بنظر من باید چند زبان رو یاد گرفت و برای هرجایی از اونی که مناسبتر هست استفاده کنیم. یوقت میخوایم کار تجاری بکنیم و اولویت تحویل سریع و انجام راحت و با کیفیت و امنیت یه کار استاندارد هست، احتمالا در اونجا دات نت رقیبی نخواهد داشت.
    اما اگر میخوایم یک زبان رو یاد بگیریم، بستگی به خودمون داره که خوره هستیم و اهل تلاش و مطالعه و مستعد هستیم و میتونیم کامل و اصولی یاد بگیریم یا نه. اگر خوره هستیم و جدیت و شخصیت و عقل و شعور درست و حسابی داریم، احتمالا PHP خوبه. ولی من تعجب میکنم چنین اشخاصی دنبال زبانهای دیگری هم نرن. چون واقعا یه خوره دوست نداره توی زمینه ای عقب بمونه و PHP هم به تنهایی همه جا بهترین نیست و بدون نقص و ضعف نیست و ضمنا برای چنین شخصی نباید یادگیری چند زبان دیگه خیلی سخت و کند باشه.
    اگر کسی که میخواید یک زبان رو یاد بگیره قصدش اینه که بتونه برنامه های تجاری رو سریع و راحت و با کیفیت درست کنه با کار کمتر، بنظرم ASP.NET براش بهتر باشه. لزوما این شخص آدم کم استعداد یا تنبلی نیست، بلکه هدف و طمع یا نیازش بیشتر در پول و تجارت و اینطور چیزهاست. چون یادگیری اولیهء دات نت بنظرم سخت تر از PHP باشه و نیاز به آدم قوی داره که بتونه تمام قابلیت هاش رو بخوبی درک و استفاده کنه، اما بعد از یادگیری و راه افتادن کامل و اصولی بنظرم کار باهاش راحتتر و سریعتر هست نسبت به PHP. یعنی حداقل در پروژه های معمولی و بخصوص تجاری اینطور هست احتمالا.

  27. #187
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1387
    محل زندگی
    سطل قهوه!!!
    سن
    92
    پست
    354

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    مثلا ما 100 تا گوني برنج مياريم ميپرسيم eshpilen اين واس چيه ؟
    دقيقا ميري يه دونه برنج كه دم در افتاده مياري ميگي بچه ها اين دونه چقدر نازـه ؟؟؟؟

    موضوع سوال من اين بود كه آقا شايد يكي بخواد يه پروژه بنويسه غول آسا، اصلا بزرگ، گنده، به بزرگي 200 سانتي متر، خب اين جونور آيا واسش دات نت خوبه
    نگو بستگي به سرور ها و پول باباش داره !

  28. #188

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    میدونی مثلا من یه پروژهء سیستم رجیستر و لاگین درست کرده بودم. پروژه ای که هنوز هم وقت نکردم امکانات مهمی رو بهش اضافه کنم و یکسری ضعف های امنیتیش رو برطرف کنم.
    من این پروژه رو به یکی از صاحبکارهای قبلیم نشون دادم. خوشش اومد، اما وقتی دید کار کردن با PHP و ساختن همچین پروژه ای کار هرکسی نیست و نیاز داره تمام جزییات رو خودت پیاده بکنی که طبیعتا نیاز به دانش و مهارت گسترده و میزان زیاد کدنویسی و سروکله زدن با مشکلات و باگها داره، پرسید این کار در ASP.NET چطور انجام میشه. خب من جوابی نداشتم بدم، چون اون موقع هیچی از ASP.NET نمیدونستم.
    ولی حالا میدونم جوابش چیه. جوابش اینه که این سیستم بصورت یک کامپوننت آماده با امکانات و امنیت بیشتر در ASP.NET در دسترس هست و استفاده از اون خیلی راحتتر و سریعتر از نوشتن معادلش در PHP هست.
    یه کسی مثل آقای MMSHFE در اینجا تاحالا مدام از برتری و مزیت PHP و برنامه نویسانش صحبت کرده به خاطر اینطور تفاوتها. اما آیا واقعا در محیط کار و تجارت و پیش همون کارفرمای من که برنامه نویس هم نبود واقعا این برتری و مزیت و احترام میتونه وجود داشته باشه؟بعکس همچین چیزی باعث تمسخر و تحقیر آدم میشه. طرف میگه خب وقتی میشه به این سادگی انجام داد چرا رفتی داری خودت رو عذاب میدی! و تازه اینقدر تلاش کردی هنوزم برنامت امکانات و امنیت معادل کامپوننت ASP.NET رو نداره.
    آدم در اینطور موارد میبینه که ASP.NET چطور بازی رو از PHP میبره. و خب اینم زندگی و واقعیتش هست دیگه. من اگر بخاطر علاقمندی و کارهای شخصی دنبال PHP رفتم، بخاطر کار و درآمد و اینکه در هیچ محیطی و جلوی هیچ کسی کم نیارم، باید دنبال ASP.NET هم برم.
    درسته PHP هم فریمورک و کامپوننت داره، اما من اونهمه مطالعه و کار کرده بودم و هنوز وقت نکرده بودم برم دنبال مطالعه و مقایسه و یادگیری این فریمورک ها. ولی ASP.NET رو که یاد میگیری دیگه کار اضافه نداری و تکلیفت معلومه و میتونی فورا با خیال راحت شروع کنی. وابسته به یک یا چند فریمورک غیررسمی نیستی واسه کارهات. اگر یه جایی میری استخدام بشی، به مشکل نمیخوری که با فلان فریمورک کار میکنی و یاد گرفتی اما نه با فلان فریمورک که مورد نظر اون شرکت هست یا برنامه نویسان دیگرشون کار میکنن. اینا همه در تجارت مسائل کوچکی نیستن. و الان شما بیکارید یا کار کم دارید و حوصله و عشق و علاقه دارید، اما بعدا نه وقتش رو دارید و احتمالا نه حوصله و انگیزش رو که برید هر روز یه چیزی یاد بگیرید. اون موقع هدف شما صرفا انجام قابل قبول کار از راحتترین و سریعترین راه ممکن هست.
    ضمنا اون صاحبکار من میخواست برنامه نویسی وب رو یاد بگیره و چند جلسه هم آموزش براش گذاشتیم که درحد آشنایی بود. بیشتر میخواست روی کد و برنامه های واقعی یاد بگیره و زود راه بیفته، که خب اینم با PHP ممکن نیست. اما ASP.NET در این زمینه تفاوت داره. با ASP.NET میشد خیلی کارهای بیشتری کرد که طرف میخواست و راضی بشه. و خب اینطور افراد دنبال اینطور چیزها هستن که بیشتر برای ضرورت کارشون و درآمدزایی لازم دارن، نه از روی بیکاری و علاقه، و اصلا وقت یادگیری و کار با چیزهایی مثل PHP رو احتمالا هرگز نخواهند داشت. پس به این صورت، احتمالا حتی آموزش ASP.NET هم میتونه مشتری های بیشتر و کلفت تری داشته باشه و واسمون نون دربیاره!!

  29. #189

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    نقل قول نوشته شده توسط UnnamE مشاهده تاپیک
    مثلا ما 100 تا گوني برنج مياريم ميپرسيم eshpilen اين واس چيه ؟
    دقيقا ميري يه دونه برنج كه دم در افتاده مياري ميگي بچه ها اين دونه چقدر نازـه ؟؟؟؟

    موضوع سوال من اين بود كه آقا شايد يكي بخواد يه پروژه بنويسه غول آسا، اصلا بزرگ، گنده، به بزرگي 200 سانتي متر، خب اين جونور آيا واسش دات نت خوبه
    نگو بستگي به سرور ها و پول باباش داره !
    جوابت رو که دادم. بقیش بخاطر تکمیل مطلب بود و اینکه مغلطه ای در ذهن خوانندگان و خودت نباشه و نتیجه گیری غلط نکنید.
    جواب اینه که اصلا برای من پاسخ به این پرسش اهمیت چندانی نداره و ضمنا بصورت قطعی نمیدونم و نمیتونم اظهار نظر کنم. میخواد با دات نت بشه یا نشه. مطمئن نیستم که جواب قاطعی بدم. من قبلا هم گفتم مزایای PHP از نظر مناسب بودن برای کارهای سفارشی/ویژه و خارج از کلیشه و کارهای بزرگ که سرورهای زیادی بخوان هم از نظر فنی و هم از نظر اقتصادی/سیاسی برجسته میشه. ولی گرفتن کامل و بهینهء این کارایی ها برای پروژه های بزرگ معمولا نیاز به برنامه نویسان خبره و بقولی دانشمند داره که معمولا تحت شرکتهای بزرگ فعالیت میکنن.
    درکل من نظرم برای چنین پروژه هایی بیشتر به سمت PHP یا دیگر آلترناتیوهای بازمتن هست. و اصولا طرفدار بازمتن هستم از نظر سیاسی. و چنین پروژه هایی خب تاثیر و ارتباطهای اجتماعی و سیاسی بیشتری میتونن ایجاد کنن. من اصلا دوست ندارم که یک فناوری که حالا کم و بیش (سرش بحث هست) انحصاری هست بخشهای اساسی و عمدهء دنیای ما رو به خودش اختصاص بده و به این صورت یک شرکت تجاری و انحصارگر مثل میکروسافت دنیای علم و فناوری و امکانات و اقتصاد عمومی رو خیلی بیش از پیش کنترل کنه. و این به معنای صدمهء جدی به بقا و پیشرفت سیستم نرم افزار آزاد/بازمتن هست.

    دوباره نیا بپرس که جوابت چی شد.
    جواب همین بود. بنظر من یه چیزی غیر از ASP.NET و چیزی که کاملا بازمتن و غیرانحصاری باشه. اما این دلایل سیاسی هم داره و فقط از نظر بعد فنی این رو نگفتم. ممکنه بعضی ها به این دید سیاسی معتقد نباشن یا بهش اهمیت یکسانی ندن. هرچند بنظر من حتی از نظر بعد فنی و هزینه ای و تجاری و قانونی هم، بازم PHP برای پروژه های خیلی سفارسی/ویژه یا بزرگ بهتر هست.

    البته اگر دقت کنی در پایان این پست جوابم صریح تر و قاطع تر شد؛ بخاطر اینکه در حین تایپ کردن و جواب دادن هم فکرم مدام کار میکنه و جوانب رو بررسی میکنم و چیزهایی به ذهنم میرسه و ایده هایی مثل لامپ مغزم رو منور میکنن!! هرچند گفتم باید بدونی که در نظر بنده دلایل سیاسی هم دخیل هستن، نه فقط دلایل اقتصادی و فنی و قانونی. بنظر من همه کس باید به این مسائل اهمیت بدن، چون در کل در سرنوشت تمام بشریت نقش دارن. البته باید آدم اطلاع و بینش هم داشته باشه مسلما.
    همه چیز که صرف مسائل جلوی پای ما و منافع شخصی نیستن. هستن؟

  30. #190
    کاربر دائمی آواتار maysam.m
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1389
    محل زندگی
    تهران
    پست
    400

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    سلام

    نقل قول نوشته شده توسط SianiD مشاهده تاپیک
    من فکر کردم تازه میخوای شروع کنی به یادگیری . من خودم هم هر دو رو بلدم و به خواست بعضی از مشتری ها مجبورم گاهی اوقات از Asp استفاده کنم و خیلی خوبه که هر دو رو بلد باشی
    منم همین رو میگم دیگه! :دی
    موفق باشید

    نقل قول نوشته شده توسط tarhebartar مشاهده تاپیک
    ببین جناب , ایب ییییییییییییییییی ! من و گوش کن ... !

    از این تاپیک ها زیاد توی انجمن های نسبتا تخصصی و برنامه نویسی اومده و رفته ... !

    نیازی نیست مثل بعضی ها بیایم شونصد خط بنویسیم که فلان بهتره یا فلانی بدتره !!! مهم اینه که وقتی عنوان تاپیک رو میبینی یه پوزخند به بچه هایی مثل شما بزنیم , بعد یه پست شاد بدیم.

    موفق باشید ...

    - من کلا منظور شما را متوجه نمیشم که چی میگید و منظورتون چیه و این حرفهای توهین آمیز یعنی چه!!؟
    - اگر مشکل خاصی با من یا پستهای من دارید یا حرف خاصی میخواهید بزنید لطفا پ.خ بزنید .
    - لطفا دیگر این بحث رو ادامه ندید و آف تاپیک نکنید.

    پ.ن: از دوستان هم بابت آف تاپیک عذر میخوام.

    موفق باشید

  31. #191
    کاربر دائمی آواتار maysam.m
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1389
    محل زندگی
    تهران
    پست
    400

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    سلام

    ظاهرا علاقه ی زیادی به آف تاپیک و مسائل حاشیه ای دارید. نمیخواستم بازم پست بزنم ولی مجبورم! :دی

    آقا تو و کسایی که طرفداری Asp.net رو می کنید خدا هستید ...
    چه کسی این حرف رو زد؟ حتی دوستان دات نت کار هم همچنین حرفی نزدند. من هم طرفداری نکردم و ظاهرا شما همینطوری یه چیزی گفتی یه چیزی گفته باشی!!


    کسایی هم که پرچم php رو نگهداشتن دمشون گرم , ولی برای اینکه حرارت شما بخوابه میگیم هیچی بلد نیستن ...
    کسی همچین چیزی نگفت که شما و پی اچ پی کارها هیچی بلد نیستند و حتی استارتر گفت که من طرفدار دنیای متن باز و پی اچ پی هستم!
    من هم میگم دم همه ی پی اچ پی کارها گرم! :)

    پیشنهاد میکنم یک بار دیگر کل پستهای تاپیک را مطالعه بفرمایید و بعد اظهار نظر کنید.

    موفق باشید

  32. #192
    کاربر دائمی آواتار aliramazani
    تاریخ عضویت
    مرداد 1384
    محل زندگی
    اصفهان
    سن
    38
    پست
    757

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    به نظرم توی این تاپیک کسانی باید نظر بدن که به هر دو زبان مسلط باشن.
    من خودم با هر دو زبان کار کردم.
    اول هم از php شروع کردم به دلایل زیر:

    چون راحت تر و ساده بود
    چون رایگان بود
    سرورهاش ارزون بودن.

    حالا با ASP.NET کار می کنم.

    من نظرم واسه این که چرا PHP هنوز زنده مونده اینه:
    PHP به خاطر کد باز بودنش طرفدار داره و داره توسعه پیدا می کنه. اگه کد باز نبود آیا کسی ASP.NET و مایکروسافت را رها می کرد؟ یا برعکس اگه ASP.NET کد باز بود اصلا کسی طرف PHP می رفت؟
    ما کسانی هستیم که داریم توی ایران ویندوز سی دی 500 تومن نصب می کنیم! بدون استثنا هممون هم ویندوز XP یا SEVEN داریم. ولی اگه قرار بود واسه ویندوزمون پول بدیم یهو همه با هزار دلیل و منطق واسه ویندوز کلی عیب و اشکال پیدا می کردیم!!!!

    به نظر من php داره به asp.net نگاه می کنه و Asp یک سری امکانات داره که php برای داشتن اونها کلی معادل سازی می کنه.

    به نظر من هیچ سایتی نیست که با php نوشته نشده باشه و نشه با asp.net نوشتن. ولی بر عکس بعضی سایتهایی که با asp.net نوشته شدن را نمیشه با php نوشت. نه که نشه نوشت واسه نوشتنش باید کلی کد قاطی پاتی کرد!!!!

    چرا php محبوبیت بیشتر داره؟؟؟ چون کد بازه و همه توسعش دادن.
    چون استفاده کنندهاش بیشتره به همون دلایل بالا و کد باز بودنش.

    فقط اینو می دونم که اگه asp هم مثل php کد باز بود هیچکی سراغ php نمی رفت.

    از مقایسه فریم ورکش هم که بگیم دات نت فرم ورک کجا و ci و prado و zend

    یه چیزی اگه بخواد پیشرفت کنه باید یک متولی داشته باشه. asp. دست مایکروسافته و بزرگترین دانشمندای دنیا دارن روش کار می کنن. (هر که اینو قبول نداره همین الان سیستم عامل ویندوزش را پاک کنه و از لینوکس استفاده کنه)

    ولی php چی؟
    هر که از راه رسیده یه چیزی بهش اظافه کرده.
    خود من سالها از php استفاده کردم و به قول دوستمون انتها نداره!!! چر ا؟ چون هر روز یکی اومده یه چیزی بهش اظافه کرده که اصلا معلوم نیست این بابا کی بود؟
    آره آدم گیج میشه چون نمودنه می خواد چکار کنه؟ از کدوم فریم ورک استفاده کنه؟ توی php باید کدوم خدا را پرستید؟ اینا چند تا خدا دارن؟

    من تو پروژه هام بر حسب درخواست مشتری یا از php استفاده می کنم یا Asp
    این تجربه منه که از هر دوش به صورت حرفه ای تا حالا استفاده کردم. دوستان لطف کنند هر دو زبان را یاد بگیرن بعدا نظر بدن.

  33. #193

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    به نظرم توی این تاپیک کسانی باید نظر بدن که به هر دو زبان مسلط باشن.
    من خودم با هر دو زبان کار کردم.
    اول هم از php شروع کردم به دلایل زیر:
    چون راحت تر و ساده بود
    چون رایگان بود
    سرورهاش ارزون بودن.
    حالا با ASP.NET کار می کنم.
    دليل خوبي براي كار با PHP انتخاب نكردين.
    من نظرم واسه این که چرا PHP هنوز زنده مونده اینه:
    PHP به خاطر کد باز بودنش طرفدار داره و داره توسعه پیدا می کنه. اگه کد باز نبود آیا کسی ASP.NET و مایکروسافت را رها می کرد؟ یا برعکس اگه ASP.NET کد باز بود اصلا کسی طرف PHP می رفت؟
    يعني واقعاً فكر ميكنيد سايتهايي مثل FB صرفاً بخاطر كد باز بودن سراغش رفتن؟ فرض محال كه اينطور باشه. مگه كدباز بودن مزيت كمي محسوب ميشه؟ كلاً محصولات مايكروسافت اگه يه روزي (فكر كنم بعد از قيامت باشه) كدباز بشن، باز هم بعيد ميدونم كسي براي پيشرفت اونها وقت بگذاره.
    ما کسانی هستیم که داریم توی ایران ویندوز سی دی 500 تومن نصب می کنیم! بدون استثنا هممون هم ویندوز XP یا SEVEN داریم. ولی اگه قرار بود واسه ویندوزمون پول بدیم یهو همه با هزار دلیل و منطق واسه ویندوز کلی عیب و اشکال پیدا می کردیم!!!!
    من نميگم از ويندوز استفاده نميكنم ولي براي ويندوزم 470 هزار تومان پول دادم و نسخه اوريجينال رو گرفتم. براي همين هست كه نسبت به كپي رايت حساسيت دارم. حالا شما اگه ويندوز 500 توماني نصب ميكنيد و بعد با همين ويندوز، كلي نرم افزارهاي Crackشده استفاده ميكنيد، طبيعي هست كه رايگان بودن PHP نبايد براتون دليل مهمي محسوب بشه.
    به نظر من php داره به asp.net نگاه می کنه و Asp یک سری امکانات داره که php برای داشتن اونها کلی معادل سازی می کنه.
    اون زماني كه PHP ساخته شد و پيشرفت كرد اصلاً ASP.NET وجود نداشت كه بخواد به اون نگاه كنه. اگه منظورتون هم ASP كلاسيك هست كه كلاً بهتره درموردش حرف نزنيم چون ارزش انرژي گذاشتن رو نداره.
    به نظر من هیچ سایتی نیست که با php نوشته نشده باشه و نشه با asp.net نوشتن. ولی بر عکس بعضی سایتهایی که با asp.net نوشته شدن را نمیشه با php نوشت. نه که نشه نوشت واسه نوشتنش باید کلی کد قاطی پاتی کرد!!!!
    چرا كدها رو قاطي پاتي كنيم؟ وقتي ميشه توي PHP كدهاي مرتب و كلاسهاي تميز نوشت، نيازي به كدنويسي بهم ريخته نيست. واقعاً معتقدين همه سايتهايي كه با PHP نوشته شده رو ميشه با ASP.NET نوشت و با همون سرعت اجرايي از اونها استفاده كرد؟ فكر ميكنيد FaceBook اگه با ASP.NET نوشته شده بود، ميتونست نزديك به يك ميليارد كاربر داشته باشه و سرعتش كاهش پيدا نكنه؟ درسته كه بخشهايي از PHP رو خودشون تغيير دادن و از نسخه خاص خودشون كه قسمتهايي از اون بصورت كامپايل شده در اومده و مفسري نيست استفاده ميكنن ولي همين امتياز هم در ASP.NET به دليل كد بسته بودنش وجود نداره. كلاً توي ASP.NET هميشه بايد چشمتون به دستان مايكروسافت باشه تا كي لطف ميكنه و يك ويژگي اضافه ميكنه كه بتونيد استفاده كنيد.
    چرا php محبوبیت بیشتر داره؟؟؟ چون کد بازه و همه توسعش دادن.
    چون استفاده کنندهاش بیشتره به همون دلایل بالا و کد باز بودنش.
    فقط اینو می دونم که اگه asp هم مثل php کد باز بود هیچکی سراغ php نمی رفت.
    فقط اين چيزا نيست برادر من. برخي (فقط برخي) از علتهاي محبوبيت PHP اينهاست:
    - كدباز بودن
    - سريعتر بودن
    - ساده تر بودن
    - زبان بودن (نه فريمورك بودن)
    - وجود شئ گرايي بعنوان يك امتياز (نه يك اجبار)
    - عدم نياز به يادگيري ساختار و زبان جداگانه (برخلاف ASP.NET كه بايد به يكي از زبانهاي تحت dotNET هم مسلط باشين)
    - امكان اجرا روي تمامي سرورها و با تمامي سيستمهاي عامل منجمله لينوكس (امن تر - سريع تر - ارزان تر)
    و كلي دلايل ديگه كه فكر ميكنم همينها كافي باشه.
    از مقایسه فریم ورکش هم که بگیم دات نت فرم ورک کجا و ci و prado و zend
    عزيز من فريمورك دات نت رو با Zend و... نبايد مقايسه كنيد چون اين فريمورك مخصوص ASP.NET نيست درحالي كه فريموركهاي PHP مخصوص اين زبان ساخته شدن. ضمناً PHP اينقدر قدرت داره كه بشه باهاش يك فريمورك ساخت ولي ASP.NET خودش داره از يك فريمورك قدرت ميگيره و چنين قابليتي مثل PHP نداره.
    یه چیزی اگه بخواد پیشرفت کنه باید یک متولی داشته باشه. asp. دست مایکروسافته و بزرگترین دانشمندای دنیا دارن روش کار می کنن. (هر که اینو قبول نداره همین الان سیستم عامل ویندوزش را پاک کنه و از لینوکس استفاده کنه)
    ولی php چی؟
    هر که از راه رسیده یه چیزی بهش اظافه کرده.
    خود من سالها از php استفاده کردم و به قول دوستمون انتها نداره!!! چر ا؟ چون هر روز یکی اومده یه چیزی بهش اظافه کرده که اصلا معلوم نیست این بابا کی بود؟
    بزرگترين دانشمنداي دنيا توي مايكروسافتن؟ پس چرا اينقدر برنامه هاش باگ داره؟ اگه بزرگترين دانشمنداي دنيا توي مايكروسافت باشن پس لابد (نعوذ با...) خود خدا داره توي گوگل كار ميكنه! عزيز من اگه محصولات مايكروسافت رو مثل پارچه درنظر بگيريم و با هر نقص امنيتي و باگ يك سوراخ توي اون پارچه ايجاد كنيم، آخرش چيزي بجز يك تور ازش باقي نميمونه!!! ضمناً كي گفته هركي از راه رسيده يه چيزي بهش اضافه كرده؟ شما تابحال انگار اصلاً اسم شركت Zend رو نشنيدين. هيچ چيزي به اين زبان اضافه نميشه مگه اينكه مورد تأييد اين شركت قرار بگيره و بعد از سازگارشدن با بقيه قسمتها توسط خود اين شركت منتشر ميشه. اون چيزهايي كه هركسي بهش اضافه كرده رو بهش ميگن نسخه هاي سفارشي كه فقط مخصوص خود اون افرادي هست كه تغييرش دادن. مثل نسخه مورد استفاده FaceBook كه با وجود امتيازات بسيار، مورد تأييد نيست و درنتيجه بعنوان نسخه رسمي معرفي نميشه. شما كه مدعي هستين نميدونين هر ويژگي رو كي اضافه كرده، فايلهاي ChangeLog هر نسخه رو مطالعه كنيد (توي مستندات رسمي كه در سايت php.net موجوده) تا از اين موضوع مطلع بشين.
    آره آدم گیج میشه چون نمودنه می خواد چکار کنه؟ از کدوم فریم ورک استفاده کنه؟ توی php باید کدوم خدا را پرستید؟ اینا چند تا خدا دارن؟
    توي PHP چند تا خدا وجود نداره. فريموركهاي PHP همه با خود PHP نوشته شدن و برحسب نيازتون يكي رو كه باهاش راحتترين انتخاب ميكنيد و اگه نخواستين، با خود PHP و بدون وجود هيچ فريموركي هم ميتونيد سايت بسازين ولي ASP.NET بدون فريمورم دات نت مساوي هست با صفر مطلق! پس بحث چند خدايي مطرح نيست و تازه اگه باشه هم باز بهتر از خداي يكتاي ASP.NET به نام مايكروسافت هست كه اصلاً بنده هاش رو نميبينه! خود شما اگه يك ايرادي توي ASP.NET پيدا كنيد چيكار ميتونيد بكنيد؟ لابد ميگين به بخش Support مايكروسافت ايميل ميزنيم. خوب امتحان كنيد ببينيد چه جوابي ميگيرين. من بهتون ميگم: فقط مثل تلفن گوياي 117 (خرابي تلفن) بهتون ميگه اقدام خواهد شد. ولي مطمئن باشين كاري نميكنن چون يا بايد چندين نفر گزارش بدن و يا اينكه نماينده شركتي در حد Google باشين كه حرفتون رو بشنون. در كل تنها كاري كه ميتونيد انجام بدين منتظر موندن و دعا كردن براي رفع اون مشكل در نسخه بعدي هست.
    این تجربه منه که از هر دوش به صورت حرفه ای تا حالا استفاده کردم. دوستان لطف کنند هر دو زبان را یاد بگیرن بعدا نظر بدن.
    اين خيلي خوبه و مطمئن باشين اكثر كساني كه اينجا دارن نظر ميدن قطعاً با هر دو كار كردن. موفق باشيد.
    آخرین ویرایش به وسیله MMSHFE : جمعه 29 مهر 1390 در 13:45 عصر دلیل: اصلاح نقل قولها و توضيحات

  34. #194

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    دوستان طبق گفته ویکیپدیا 75 درصد سرورها از پی اچ پی استفاده می کنن و 20 میلیون دامین از آپاچی استفاده می کنن و مد ریرایت توی آپاچی محبوب ترین ماژولهای سرورهای وب هست.

    با وجود این تعداد طرفدار توی دنیا، شما چرا بحث بی فایده می کنید؟

    چیزی که مثل روز روشنه، بحث و تبادل نظر نداره !

    صحبت شما مثل اینه که بگید بیاید در مورد روز و شب بحث کنیم و ببینیم الان روزه یا شب !

  35. #195
    کاربر دائمی آواتار aliramazani
    تاریخ عضویت
    مرداد 1384
    محل زندگی
    اصفهان
    سن
    38
    پست
    757

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    دوست عزیز من نظرم را دادم. اگر نظر من دقیقا مثل شما بود که خود شما بودم نه یه آدم دیگه اون سر دنیا!
    به هر حال همین نظرات هست که به پیشرفت کمک می کنه. عرض کردم که من با هر دوش کار کردم. php را دوسش دارم. چون اول بود. اولین ها همیشه محبوبن. من قبل از php با asp کلاسیک کار کردم ولی ازش حرفی نزدم! به دلایلی!

    به هر حال نه من سازنده php هستم نه asp
    هر جایی یکیش کاربرد داره. به نظرم این تاپیک را تو بخش asp.net هم بزنید تا با نظرات جالب دیگه ای هم رو به رو بشین.

  36. #196

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    نقل قول نوشته شده توسط www.rayanehkhabar.com مشاهده تاپیک
    فقط اینو می دونم که اگه asp هم مثل php کد باز بود هیچکی سراغ php نمی رفت.
    البته بازمتن بودن لازمه ولی شاید کافی نباشه.
    چون بهرصورت میکروسافت کنترل زیادی روی اون داره و میتونه در کار دیگران و بازار اختلال ایجاد کنه (عمدی یا غیرعمدی). مگر اینکه خودش دیگه توسعه نده و قول بده دخالت سرخودی در این امر نکنه. اونوقت بروبچ نرم افزار آزاد و بازمتن میتونن یه مرجع متمرکز بی‌طرف براش ایجاد کنن و حتی اگر fork هم ایجاد بشه باز با اینکه میکروسافت یه طرف باشه و بقیه یه طرف خیلی فرق میکنه.
    کلا اینکه میکروسافت یه شرکت انحصارگر با قدرت بازاری بسیار زیاد است و دشمن رسمی نرم افزار آزاد و بازمتن هم بوده مشکل ساز است.
    آخرین ویرایش به وسیله Hooman.Prog : جمعه 29 مهر 1390 در 19:41 عصر

  37. #197

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    دوست عزيز من اصلاً و ابداً قصد توهين يا ناراحت كردن كسي رو ندارم. اين نكاتي هم كه گفتم، به معناي تعريف صرف از PHP و عدم كارآيي و يا بد بودن ASP.NET نيست و هركدوم، در جايگاه خودشون كارآيي لازم رو دارن. تمام صحبت من اينه كه اگه قراره درباره هركدوم از اينها صحبت كنيم، دلايل مناسب براي برتري يا ضعفشون مطرح كنيم. براي مثال، متن باز بودن، ويژگي كوچكي نيست. حتي اگه تنها ويژگي PHP باشه (كه اينطور نيست). اگه قراره از هركدوم دفاع كنيم، بايد دلايلي بياريم كه واقعاً برتري باشن نه اينكه سليقه اي عمل كنيم. موفق باشيد.

  38. #198
    کاربر تازه وارد
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1388
    پست
    69

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    واقعا خنده داره کاراتون.نشستین کد نوشتید که بگید این خوبه اون بده!!!!! فکر کنم من چیزی از زبان برنامه نویسی نمی دونم!!! آخه ما ایرانی ها همیشه دوست داریم مقدمه همه چیزو ول کنیم بریم سراغ اصل کار
    لطفا کمی فکر کنید بابا در تاریخچه زبان php نوشته شده بر گرفته از زبان C و نیز لازم به ذکر است که php زبان نیست و همچنین asp.net یادمون باشه کسی که php رو نوشته یکی از ........... بوده بعدش میام میگیم این خوبه یا نه شما اگه واقعا دنبال جواب هستید همین سوالتون رو توی فروم خارجی جستجو کنید خواهید دید برای خوب و برتر بودن به کد نگاه نمی کنند به عنوان مثال دوست عزیز اگه کد شما یک خط باشه و برای اجرا شدنش زمان ببره اون دیگه برتری نیست و یا راحت کد نوشتن در asp.net تمامی کار های موجود در دو زبان یکی هستند یکی رایگان یکی پولی یکی با موتور تفسیری یکی با موتور کامپایل شدنی و ...........
    اما در آخر مهم نیست کدومشون برترند مهم اینکه کدومشون الان کارتو راه میندازه من از هر دو زبان استفاده کردم پیشنهادم asp.net چون توش امنیت به صورت پیشفرض اجرا شده و این خیلی خوبه برای کسانی که نمی دوندن امنیت چیه!!

  39. #199
    کاربر تازه وارد
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1388
    پست
    69

    نقل قول: مقایسهء عملی ASP.NET و PHP با نمونه کد

    راستی یادم رفت بگم رایگان بودن دیگه ملاک نیست چون asp.net mvc رایگانه و همچنین نرم افزار هایی مثل MICROSOFT EXPRESSION در ضمن مایکروسافت php رو به ویژوال استدیو اضافه کرده و شماهم می تونید تحت اون کدهاتون رو بنویسید.
    در ضمن اگه رشته تحصیلی شما مهندسی کامپیوتر باشه دیگه یک php اسکریپتی رو با تکنولوژی مهندسی مقایسه نمی کنید یاد نداشتنه کد دلیل برتری نمیشه اگه می خواهی کد رو مقایسه کنید این تالارتو از زیر مجموع php بیار بیرون تا جواب کد هاتو بدن بهت.!!! در اخر هم یادت تره اون نرم افزاری که باهش کد مینویسی با زبان های مایکروسافتی نوشته شده که همون زبانی هست که با asp.net کار میکنه

صفحه 5 از 5 اولاول ... 345

برچسب های این تاپیک

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •