مشاهده دست آورد نظرسنجی: تا چه اندازه این مطلب مفید بود ؟

رای دهنده
5. شما نمی توانید در این رای گیری رای بدهید
  • خیلی زیاد

    2 40.00%
  • زیاد

    3 60.00%
  • متوسط

    0 0%
  • کم

    0 0%
نمایش نتایج 1 تا 9 از 9

نام تاپیک: چگونه خود را برای مسابقات ACM آماده کنیم ؟!!

  1. #1

    Post چگونه خود را برای مسابقات ACM آماده کنیم ؟!!

    به نام خدا




    چگونه خود را برای مسابقات ACM آماده کنیم ؟!!


    سلام

    مدت ها بود که خودم دنبال مطلب جامع و خوبی در این رابطه بودم . سایت های زیادی رو سر زدم و مطالب زیادی رو دیدم ولی هیچ کدوم مثل مطلب زیر نبود .

    این مطلب رو به تمامی کاربران سایت برنامه نویس تقدیم می کنم .
    امیدوارم که همگی ما در این عرصه موفق بشیم.




    به طور خلاصه ICPC ( International Collegiate Programming Contest ) به معنی مسابقات بین المللی برنامه نویسی برای دانشجویان دانشگاه ها است .
    قوانین این مسابقات به شرح زیر هستند :

    • · هر تیم از 3 دانشجو تشکیل می شود
    • · به هر تیم فقط یک کامپیوتر تعلق می گیرد
    • · به هر تیم 5 ساعت وقت داده می شود که 8 تا 10 سوال را حل نمایند (با زبان های C , C++‎ , Java ویا احتمالا pascal )
    • · هر تیمی که بیشترین تعداد سوال را در کمترین زمان حل نمایید برنده خواهد بود
    • · این مسابقات دو مرحله ای هستند : منطقه ای و جهانی . برنده های هر منطقه به مسابقه ی جهانی راه پیدا می کنند

    آماده سازی برای مسابقات :
    قدم 0.1 - مطالعه , مطالعه , مطالعه : روی برنامه نویسی , ساختمان داده ها , الگوریتم ها و برنامه نویسی شی گرا.
    قدم 0.2 – زبان خود را انتخاب کنید : یک زبان برنامه نویسی انتخاب کنید که با آن راحتر هستید. برای مثال می توانید یا C++‎ یا Java و یا هر دو را انتخاب کنید .( پیشنهاد می کنم که از انتخاب زبان های C و Pascal صرف نظر کنید زیرا این زبان ها فاقد کتابخانه های پیشرفته و قوی هستند )
    قدم 0.3 – منابع برنامه نویسی جمع آوری کنید : به دنبال کتاب ها و مقالات در مورد برنامه نویسی باشید . منابع و مراجع آنلاین در این زمینه غنی هستند ، از آن ها استفاده کنید.
    قدم 0.4 – یک محیط برنامه نویسی برای خودتان برپا کنید : اگر قادر به تهییه ی یک لپ تاپ هستید حتما این کار را انجام دهید . در این صورت شما می توانید در هر جایی برنامه نویسی کنید.
    بسته به میزبان این مسابقات ، ممکن است مسابقه بر روی سیستم عامل لینوکس ( سیستم عاملی دوست داشتنی برای برنامه نویسی ) یا ویندوز و یا هر سیستم عامل دیگری برگزار شود .
    برای برنامه نویسان Java :
    از JDK 1.5 به بالا استفاده کنید زیرا عملیات IO در آن بسیار آسان و ساده شده است. IDE ای که برای این زبان انخاب می شود قطعا Eclipse ( یک IDE متن باز که توسط IBM پشتیبانی می شود ) است که هم بر روی لینوکس و هم ویندوز اجرا می شود. سعی کنید که روش دیباگ ( خطایابی) کردن را در این IDE کاملا یاد بگیرید.
    برای برنامه نویسان C/C++‎ :
    انتخاب یک IDE مناسب برای این دو زبان سخت تر است زیرا دامنه ی انتخاب وسیع است :
    · در ویندوز می توانید بر روی Visual C++‎ 2005 تمرین کنید ( می توانید این IDE را به طور رایگان از سایت ماکروسافت تهییه کنید )
    · هم در ویندوز و هم در لینوکس می توانید از IDE متن باز Eclipse C/C++‎ Development Tool (CDT) که از کامپایلر GCC/G++ مطعلق به Cygwin استفاده می کند استفاده کنید.
    نکته ی مهم برای تمام برنامه نویسان :
    · شما باید با طرز استفاده از دیباگر ها آشنایی کامل داشته باشید زیرا که این مساله قدرت برنامه نویسی و تجزیه و تحلیل کد رو در شما افزایش می دهد .
    · شما باید با کتابخانه های اساسی زبان خودتون آشنایی کامل داشته باشید . مثلا java API برای برنامه نویسان جاوا و C++‎ STL برای برنامه نویسان C++‎ .
    قدم 0.5 – سایت های داوری و تمرین آنلاین : سایت های تمرین و داوری ( online judge ) بسیاری وجود دارند که در آرشیو آن ها می توانید صد ها ( و حتی هزار ها ) سوال از مسابقات پیشین پیدا کنید. شما می توانید در هر زمانی که مایل هستید اقدام به حل کردن سوال کنید و پاسخ های خودتان را در این سایت ها بارگزاری کنید . برنامه شما به صورت خودکار کامپایل و اجرا می شود و به دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد . وضعیت اجرا از قبیل : " قبول شد ( accepted ) " ، " پاسخ اشتباه ( wrong answer ) " ، " خطای کامپایل ( compile error ) " ، " خطای شیوه ی ارایه (presentation error ) " ، " عبور از حد مجاز زمان ( time limit exceeded ) " ، " عبور از حد مجاز حافظه ( memory limited exceed ) " ، " عبور از حد مجاز خروجی ( output limit exceed ) " به شما نشان داده خواهد شد . حتی در بعضی از سایت ها اگر خطای کامپایل در برنامه وجود داشته باشد پیغام خطای کامپایل را به نشان می دهد .
    در زیر تعدادی از سایت های معروف در این زمینه را معرفی کرده ام ( برای بدست آورد فهرست کاملی از این سایت ها می توانید عبارات " ICPC " و یا " online judge " را در گوگل جستجو کنید) :
    Peking University Online Judge (PKU) : این سایت از زبان های زیادی پشتیبانی می کند از جمله Java (JDK 1.5), GNU’s GCC/G++ (for C/C++‎) and Visual C/C++‎ version 6
    Universidad de Valladolid Online Judge (UVA) : قابل اطمینان ترین سایت با یک فروم خوب ( که به یک موتور جستجو مجهز است ) . پشتیبانی این سایت از زبان C++‎ بسیار خوب است. اگرچه در حد متوسط از زبان جاوا پشتیبانی می کند ( نمی توانید از JDK 1.5 استفاده کنید ) .
    USA Computing Olympiad (USACO) Training Program : این یک سایت تمرینی – آموزشی برای IOI (International Olympiad in Informatics for high school students) است. این سایت دوره های آوزشی اصولی و قاعده داری را در زمینه های الگوریتم های پر استفاده از قبیل : کوتاهترین مسیر ، گریدی ، برنامه نویسی پویا و ... ارایه می دهد . این سایت از زبان های C++‎ و java JDK 1.5 پشتیبانی می کند.
    به صورت واقعی شروع کنیم :

    قدم اول -PKU Online Judge را امتحان کنید
    1. در این سایت به آدرس PKU online judge @ http://acm.pku.edu.cn/JudgeOnline/ ثبت نام کنید.
    2. قسمت FAQ را برای پی بردن به قوانین ارسال پاسخ ها مطالعه کنید
    3. دوباره قسمت FAQ را مطالعه کنید.
    4. قواعد برنامه نویسی در ICPC به صورت زیر هستند :
    برنامه نویسان جاوا :
    1. ورودی ها از System.in می آیند و خروجی ها به System.out می روند ( File IO مجاز نیست).
    2. فایل سورس باید حاوی یک کلاس به نام Main باشد که در این کلاس یک متد با نام main که دارای آرگومان های ورودی است به صورت زیر قرار دارد :
    main:
    public static void main(String[] args) { ... }.
    برنامه نویسان C++‎ :
    1. ورودی ها از std:cin می آیند و خروجی ها به std:cout می روند ( File IO مجاز نیست).
    2. فایل سورس باید حاوی یک تابع با نام main به صورت زیر باشد :
    int main() { ... }.

    3. مساله ی 1000 (A+B) که جواب آن در قسمت FAQ قرار داده شده است را حل کنید. هدف این مساله این است که شما قوانین برنامه نویسی ای که در بالا ذکر شد را درک کنید. هنگام فرستادن جواب دقت کنید که زبان برنامه نویسی خود را درست انتخاب کنید. برنامه نویسان جاوا باید از JDK 1.5 یا بالاتر استفاده کنند. از Scanner ، in.nextInt() ، In.nextDouble() و in.next() برای خواندن int ، double و String و از System.out.printf (“formatString”,args .. .) برای خروجی استفاده کنید.
    یک کد نمونه ی JDK 1.5 برای ICPC :
    import java.util.Scanner;

    public class Main { // save as Main.java
    public static void main(String[] args) {
    Scanner in = new Scanner(System.in);

    int i = in.nextInt(); // read int
    double d = in.nextDouble(); // read double
    String s = in.next(); // read String
    // There is no nextChar(), use next() and charAt()
    char c = s.charAt(2);
    // Read whole line (or rest of the line past '\n')
    String line = in.nextLine();

    System.out.printf("%4d, %6.2f, %s, %c\n", i, d, s, c);
    // Use %f for double (not %lf)
    // Don't forget to print the '\n'
    }
    }
    4. مثال های ساده دیگر را هم حل کنید.(برای اینکه مثال های ساده را پیدا کنید می توانید به درصد پذیرفته شده ها نگاه کنید ).
    قبل از اینکه مثال های دیگری را حل کنید دوباره قواعد برنامه نویسی را بخوانید.
    ورودی ها و خروجی ها برنامه ها باید دقیقا مطابق چیز هایی که گفته شد باشند. نباید در خروجی چیزی جر جواب مساله چاپ شود . مثلا نمی توان در خروجی عبارتی شبیه به " Please enter a number" را چاپ کنید زیرا کسی پیغام شما را نمی خواند و همه پیز توسط کامپوتر انجام می شود.
    5. مثال “1004 (Financial Management)” را حل کنید . این مثال در رابطه با پیدا کردن میانگین 12 عدد است.
    نکته : برای آزمایش این برنامه دو راه دارید : یک اینکه خود 12 عدد را به برنامه بدهید و خروجی را چک کنید ( که راه کندی هست) و دو اینکه 12 عدد را در یک فایل مثلا با نام “in.txt” ذخیره کنید ، بعد cmd را اجرا کنید و سپس با استفاده از عملگر پایپ که به شکل ">" است فایل in.txt را به ورودی برنامه بفرستید.
    برای برنامه نویسان جاوا :
    فرض کنید نام سورس برنامه Main.java هست
    > javac Main.java java Main < in.txt
    برای برنامه نویسان C++‎ :
    فرض کنید که نام سورس برنامه test.cpp است
    > g++ -o test.exe test.cpp> test < in.txt
    6. مثال “1003 (Hangover)” را حل کنید . این مثال در رابطه با حساب کردن یک سری هارمونیک است.
    7. مثال “1005 (I think I need a house boat)” را حل کنید. این مثال در رابطه با حساب کردن محیط یک نیم دایره است.
    قدم دوم -UVA Online Judge را امتحان کنید
    1. این سایت فقط برای برنامه نویسان C/C++‎ است . برنامه نویسان جاوا باید می توانند این سایت را فراموش کنند.
    2. در این سایت ثبت نام کنید : UVA online judge @ http://online-judge.uva.es/problemset/.
    3. قسمت HOWTOs را مطالعه کنید. خصوصا قسمتی که در مورد چگونگی فرستادن جواب ها توضیح داده است.
    4. مساله ی " 100 (3n+1)" را حل کنید و با جوابی که در قسمت HOWTOs گذاشته شده مقایسه کنید.
    قدم سوم -USACO Training Problem را امتحان کنید
    1. در این سایت ثبت نام کنید : USACO Training Program @ http://train.usaco.org/usacogate/.
    2. قسمت های “Section 1.0 Text Introduction” و “Section 1.1 Submitting Solutions” را مطالعه کنید. همانطور که در این قسمت ها گفته شده این سایت از IOI پشتیبانی می کند . پس روش ارسال پاسخ ها در آن با سایت های بالا که از ICPC پشتیبانی می کردند متفاوت است.
    3. شما باید از یک اطلاعات ورودی را از یک فایل که xxxx.in نام دارد بخوانید و اطلاعات خروجی را توی فایلی با نام xxxx.out بنویسید که در اینجا xxxx همان نام مساله است.
    برای برنامه نویسان جاوا :
    راه حل نمونه ای که سایت برای برنامه های جاوا در اختیارتان قرار داده مبتنی بر JDK 1.2 است که در عمل File IO دارای سختی های خاص خودش است . همان مثال در JDK 1.5 به صورت زیر است :
    Program Template for USACO



    /*

    ID: yourID

    LANG: JAVA

    TASK: test

    */



    import java.util.Scanner;

    import java.util.Formatter;

    import java.io.File;

    import java.io.IOException;



    public class test { // saved as test.java

    public static void main (String [] args) throws IOException {

    Scanner in = new Scanner(new File("test.in")); // file input

    Formatter out = new Formatter(new File("test.out")); // file output



    int a = in.nextInt();

    int b = in.nextInt();

    out.format("%d\n",a+b); // format() has the same syntax as printf()



    out.close(); // flush the output and close the output file

    System.exit(0); // likely needed in USACO

    }

    }

    به همین روند ادامه بدهید و سعی کنید که مساله های موجود در قسمت trainingproblem را حل کنید .همانطور که گفته شد ،این سایت آموزش های اصولی ای را در رابطه با الگوریتم هایی که مکررا در مسابقات برنامه نویسی استفاده می شوند دارد.


    برای شرکت در مسابقات برنامه نویسی دانستن موارد زیر بسیار مفید و کار آمد است :

    • · داشتن یک سطح دانش پایه ای در مورد ساختمان داده ها ( مثل Vector, Linked list , queue , stack )
    • · الگوریتم های زیادی را باید بدانید (می توانید در سایت USACO چند الگوریتم پایه ای را که حتما باید بدانید ببنید ) :
    • · همه ی الگوریتم های مرتب سازی
    • · روش استفاده از bit-operations ( این لینک را نگاه کنید tips, tricks and tweak)
    • · تحلیل الگوریتم های معروف
    • · گراف ( BFS ، DFS ، .... )
    • · ریاضی ( نظریه ی اعداد )
    • · هندسه (Convex Hull ، Interval tree ، .... )
    • · الگوریتم گریدی
    • · الگوریتم داینامیک
    • · و دیگر چیز ها

    مبتدی ها :
    · مساله های “ad-hoc” و مساله های ساده ای که مربوط به ریاضیات هستند را حل کنید ( برای مثال gcd ، فیبونانچی ، اعداد اول .... ) روی تولید اعداد اول به سریعترین روش کار کنید (tips, tricks and tweaks) . روی کار با رشته ها و عملیات ها روی اعداد بسیار بزرگ کار کنید( البته بدون استفاده از کلاس یا کتابخانه ی BigNumber )
    · از C++‎ STL یا JAVA API در این مرحله استفاده نکنید.
    پیشرفته ها :
    · باید C++‎ STL یا Java API را به صورت کامل یاد بگیرید .
    · گراف ها (bfs, dfs, flood fill algorithm, shortest path (diskja, floyd), tree, network flow)
    § Dynamic algorithm, dictionary algorithm
    · هندسه ( حداقل باید convex-hull را بلد باشید ، فهمیدن اینکه آیا یک نقطه نزدیک یک چند گوش است یا نه ، روش حساب کردن محیط یک چند گوش و ... )
    · Graphs, dynamic, ad-hoc, simulation, maths, geometry + dynamics, graphs + geometry, maths + dynamic, and so on
    موفق باشید
    مترجم :علیرضا داودی
    کپی برداری با ذکر منبع و نام مترجم مجاز است




    دانلود به صورت فایل PDF :

    ACM.zip

  2. #2

    نقل قول: چگونه خود را برای مسابقات ACM آماده کنیم ؟!!

    و در صورت امکان و داشتن حوصله و آشنایی با زبان انگلیسی، مطالعه کتاب Art of Programming Contest رو به شدت پیشنهاد می‌کنم!


  3. #3
    منتظر تایید آدرس ایمیل
    تاریخ عضویت
    اسفند 1387
    پست
    46

    نقل قول: چگونه خود را برای مسابقات ACM آماده کنیم ؟!!

    با سلام خدمت دوستا نگرامی ، بنده یکسری سوالاتی در زمینه ACM امسال داشتم

    • میزبان مسابقات امسال چه دانشگاهی است ؟
    • ثبت نام دروه مسابقات ACM (منطقه ای 90 ) از چه زمانی شروع می شود ؟
    • در چه سایتی باید ثبت نام نمود ؟
    • آیا ابتدا باید در مسابقات اینترنتی شرکت نمود و در صورت قبولی در مسابقات منطقه ای ؟
    • از کجا بفهمیم که دانشگاه ما سهمیه چند تیم را دارد ؟
    • باید به چه شماره حسابی و چه میزانی پرداخت نمود ؟
    • مهلت پرداخت چه زمانی می باشد ؟
    • چرا هیچ سایتی با اطلاعات جامعه برای هدایت تیم ها برای مسابفقات وجود ندارد ؟
    • آیا دانشگاه برای شرکت باید مکاتباتی انجام دهد ؟
    • آیا هر تیم نیاز به یک سرپرست دارند ؟ شرایط سرپرست چیست ؟
    • آیا می توان از زبان C#‎ برای حل مسائل استفاده نمود ؟
    • آیا برای ثبت نام در مسابقات دیر شده ست ؟

    با تشکر فراوان

  4. #4

    نقل قول: چگونه خود را برای مسابقات ACM آماده کنیم ؟!!

    ضمن تشکر
    محبت کنید از یه فونت مناسب استفاده نمایید

  5. #5

    نقل قول: چگونه خود را برای مسابقات ACM آماده کنیم ؟!!

    نقل قول نوشته شده توسط siyavash_ghanbari مشاهده تاپیک
    با سلام خدمت دوستا نگرامی ، بنده یکسری سوالاتی در زمینه ACM امسال داشتم


    • میزبان مسابقات امسال چه دانشگاهی است ؟
    • ثبت نام دروه مسابقات ACM (منطقه ای 90 ) از چه زمانی شروع می شود ؟
    • در چه سایتی باید ثبت نام نمود ؟
    • آیا ابتدا باید در مسابقات اینترنتی شرکت نمود و در صورت قبولی در مسابقات منطقه ای ؟
    • از کجا بفهمیم که دانشگاه ما سهمیه چند تیم را دارد ؟
    • باید به چه شماره حسابی و چه میزانی پرداخت نمود ؟
    • مهلت پرداخت چه زمانی می باشد ؟
    • چرا هیچ سایتی با اطلاعات جامعه برای هدایت تیم ها برای مسابفقات وجود ندارد ؟
    • آیا دانشگاه برای شرکت باید مکاتباتی انجام دهد ؟
    • آیا هر تیم نیاز به یک سرپرست دارند ؟ شرایط سرپرست چیست ؟
    • آیا می توان از زبان C#‎ برای حل مسائل استفاده نمود ؟
    • آیا برای ثبت نام در مسابقات دیر شده ست ؟


    با تشکر فراوان

    1- امسال دانشگاه تهران میزبان خواهد بود.
    2- معمولا آبان ماه هر سال ثبت نام شروع می‌شه.
    3- ثبت نام از سایت رسمی مسابقات ACM انجام می‌شه که به وقتش آدرس داده خواهد شد.
    4- حضور در مسابقه اینترنتی و امتیاز کسب شده صرفا یه محکه، و اجباری نیست معمولا.
    5- در صورتی که دانشگاه شما تا به حال شرکت داشته، معمولا یک سهمیه بهش می‌دن.
    6- مبلغ و شماره حساب زمان ثبت نام معلوم می‌شه.
    7- برای تکمیل ثبت نام حتما باید پول پرداخت بشه، و نمی‌شه به زمان دیگه‌ای موکول کرد.
    8- دانشگاه باید اسامی تیم‌ها و اعضای اون رو به صورت نامه به دبیرخانه ثبت نام ارسال کنه. حالا با فکس یا ایمیل. اصل نامه هم باید همراه تیم‌های اعزامی باشه.
    9- شرایط سرپرست یا همون مربی در زمان ثبت نام کامل توضیح داده می‌شه.
    10- خیر، زبان #C جزو زبان‌های رسمی و مجاز نیست. مگر اینکه امسال اضافه بشه!
    11- ثبت نام هنوز شروع نشده!

  6. #6

    نقل قول: چگونه خود را برای مسابقات ACM آماده کنیم ؟!!

    حالا جایزه برنده ها چی هست؟
    من 18 سالمه و امسال کنکور دارم(میخوام برم نرم افزار)
    به نظرتون تا چند سال دیگه میتونم آماده بشم؟ و چجوری؟

  7. #7

    نقل قول: چگونه خود را برای مسابقات ACM آماده کنیم ؟!!

    نقل قول نوشته شده توسط ali mohamadi مشاهده تاپیک
    حالا جایزه برنده ها چی هست؟
    من 18 سالمه و امسال کنکور دارم(میخوام برم نرم افزار)
    به نظرتون تا چند سال دیگه میتونم آماده بشم؟ و چجوری؟
    اگه جزو تیمای برتر باشی که به مسابقات جهانی اعزام می‌شید. غیر از اون هدایای نقدی هم وجود داره که هر سال متغیره.

  8. #8

    نقل قول: چگونه خود را برای مسابقات ACM آماده کنیم ؟!!

    نقل قول نوشته شده توسط مسعود اقدسی فام مشاهده تاپیک
    اگه جزو تیمای برتر باشی که به مسابقات جهانی اعزام می‌شید. غیر از اون هدایای نقدی هم وجود داره که هر سال متغیره.
    حالا اونی که تو جهان مقام میاره چی؟
    اعزامش میکنن به مسابقات بین کهکشانی؟! یا یه جایزه درست حسابی بهش میدن که ارزش اون همه تلاش رو داشته باشه؟

  9. #9

    نقل قول: چگونه خود را برای مسابقات ACM آماده کنیم ؟!!

    نقل قول نوشته شده توسط ali mohamadi مشاهده تاپیک
    حالا اونی که تو جهان مقام میاره چی؟
    اعزامش میکنن به مسابقات بین کهکشانی؟! یا یه جایزه درست حسابی بهش میدن که ارزش اون همه تلاش رو داشته باشه؟
    جایزه مادی و دعوت به همکاری احتمالی در موسسات بزرگ به کنار، در ادامه به همون مسابقاتی می‌رن که قهرمان جام جهانی فوتبال و وزنه‌برداری و غیره می‌رن!

برچسب های این تاپیک

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •