صفحه 1 از 3 123 آخرآخر
نمایش نتایج 1 تا 40 از 89

نام تاپیک: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

  1. #1

    نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده


    اینترفیس مترو به ویندوز آمده و خیلی ها منتظر عرضه نسخه بعدی ویندوز هستند. تصور سیستم عاملی یکپارچه که روی تمام تبلت ها نصب خواهد شد و از این پس کاربران خواهند توانست که از برنامه های حرفه ای و کاربردی ویندوز روی تبلت نیز بهره مند شوند. اما صبر کنید! داستان خیلی فراتر از این هاست. در پس پرده شاید چیز هایی به جز انتظارات شما در حال برآورده شدن هستند. از طرفی تغییر پیش آمده در ویندوز 8 بسیار بزرگ است و از طرفی دیگر این تغییر بزرگ دارد برنامه نویسان را تهديد می کند. اما داستان چیست؟ در ادامه مطلب به آن پی خواهید برد.


    حدود 10 سال پبش زمانی كه مایكروسافت فریم ورک «دات نت» را معرفی كرد، امید داشت كه این Framework زمانی بر روی تمام پلتفرمهای دنیا جای خود را باز كند. اما متاسفانه به نتیجه دلخواه نرسید. برای لینوكس پروژه سورس‌باز Mono شكل گرفت. بر روی Symbian نوكیا، بستر دات نت توسط RedFiveLabs فراهم شد. حتی خود مایكروسافت بر روی میكروكنترلر هم .Net كوچكی طراحی كرد كه آنرا میكرو دات نت نامید و موارد بسیار دیگر، اما نهایتا هیچكدام به اندازه لازم توانایی پیدا نكردند.


    در هر صورت مایكروسافت تصمیم جدی گرفته بود تا به این هدف دست یابد، بنابراین چند سال پیش یك پروژه به مراتب عظیمتر بنا كرد تحت نام "ژوپیتر". هدف از این پروژه، گسترش سیستم عامل ویندوز بر روی تمامی پلتفرمهاست، یعنی كامپیوترهای شخصی، تبلت‌ها، گوشی‌های موبایل و ... البته مایكروسافت با تجربه قبلی می‌دانست كه اینبار بهتر است از استاندارهای مورد پذیرش كاربران جهت نیل به اهداف خود استفاده نماید.


    بنابراین از بین تمامی گزینه ها، پرمخاطبترین آن یعنی HTML را انتخاب كرد، HTML5 آنقدر توسعه پیدا نموده كه مایكروسافت بتواند مستقیما در سیستم عامل جدید خود یعنی ویندوز 8 استفاده كند. با توجه به استفاده روز افزون HTML5 در سایر پلتفرمها، پروژه ژوپیتر ظاهرا بسیار سریع به هدفش خواهد رسید.


    اما از چند روز پیش كه كنفرانسی چهار روزه در كالیفرنیا جهت معرفی ویندوز 8 برگذار شده، جامعه برنامه نویسان و توسعه دهندگان ویندوز دچار نگرانی شده است. اولین تغییر در این محصول جدید، نمای جدید آن به نام "مترو" می‌باشد كه دارای ظاهری دل‌فریب و مشتری پسند جهت آغاز حركت به دنیای لمسی می‌باشد ولی در پس آن ابهامات بسیاری است، كه دلواپسی برنامه‌نویسان را به همراه دارد. مایكروسافت در اینترنت اكسپلورر 10 اجازه نصب پلاگین نمیدهد، این بدان معنی است كه دیگر خبری از Flash نخواهد بود و متاسفانه بدتر از آن اینكه برای Silverlight هم مجالی نمانده! در عوض مایكروسافت HTML5 را جایگزین كرده است.


    هم اكنون در بسیاری از سایتهای مربوط به تكنولوژی Silverlight درگیری و بحث و اعتراض به پا شده، مایكروسافت هم یا سكوت میكند و یا با جمله "ما پشتیبانی خواهیم كرد" شعله این آتش‌ را فرو می‌نشاند! هرچند كه باز از جای دیگر زبانه میكشد... حتی خبرها حاكی از آنست كه در خود مایكروسافت هم گروه‌های توسعه در جنگ و درگیری هستند! چیزی كه در نگاه به فیلمهای مربوط به كنفرانس مشهود است، حركت آرام آرام مایكروسافت به سمت حذف تدریجی بسیاری از تكنولوژیهای فعلی و جایگزین نمودن معادل جدید آن می‌باشد و به قول خود مایكروسافت دگرگونی عظیمی در راه است.


    اگر به سایت www.buildwindows.com مراجعه نمایید، در فیلم اول مربوط به روز اول، دقیقه 36، تصویری (تصویر بالا) نمایش داده میشود كه بیانگر ایجاد یك سیستم عامل كاملا متفاوت با قبل می‌باشد. توجه به این نكته مهم است كه در حال حاضر ویندوز 8 از كلیه تكنولوژیها و ابزارات قدیمی ویندوز (تحت عنوان Desktop Apps) پشتیبانی میكند ولی موضوعی كه برنامه نویسان را نگران كرده، هدف اصلی مایكروسافت جهت قطع كامل ابزار های قدیم و جایگزینی با امكانات جدید است!


    هنوز بسیار سخت میتوان پیش‌بینی نمود و یا قضاوت كرد. اما با توجه به كنفرانس مذكور و اهداف پروژه ژوپیتر باید پذیرفت كه مایكروسافت قصد دارد ویندوز را كاملا دگرگون كند، بنابراین طبق اطلاعات موجود اینطور گفته میشود كه قرار است به زودی Silverlight و WPF حذف شوند و در ادمه آن .NET (دات نت) نیز حذف خواهد شد! حتی جالبتر آنكه بدانید كدنویسی محلی (Native) برای Win32 هم كه توسط Visual C++‎ انجام می‌گرفت متحول شده و بزودی WinC++‎ جایگزین آن میشود. نكته اینجاست كه این تنها یك تغییر نام نیست، بلكه هدف اصلی "تغییر كامل API ویندوز" می‌باشد، و در آینده HTML5 و یك فریم ورک جدید به نام WinRT (مخفف Windows Runtime) جایگزین چارچوب فعلی خواهد شد. البته Syntax زبانهای ویژه مایكروسافت (C#‎ و VB) حفظ گشته و برای توسعه در API جدید استفاده خواهند شد (این هم مثلا دلگرمی برای برنامه‌نویسان)!


    در سال 95 كه مایكروسافت ویندوز 95 را جایگزین Dos نمود، این موضوع را در نظر داشت كه باید تا مدتها از داس پشتیبانی كند، بنابراین گزینه MS Dos Prompt مدتهاست در منوی Start ویندوز وجود دارد. اما بهتر است بدانید كه هر بار ویندوز جدیدی ارائه شده برخی از امكانات این شبیه ساز داس كاسته شده است، به عنوان مثال در ویندوز 7 امكان Fullscreen از آن حذف گردیده و عملا بسیاری از نرم‌افزارهای قدیمی تحت داس (مانند بازی‌ها) قادر به اجرا نمی‌باشند. البته این موضوع اهمیت چندانی ندارد. چون دیگر نیازی به آن نرم‌افزارها احساس نمی‌شود. در رابطه با ویندوز هم برنامه همین است. مایكروسافت نمیتواند و نباید یكمرتبه پشتیبانی ویندوز از API قدیم را حذف كند. ولی به مرور با ورود ویندوزهای جدید به بازار باید چارچوب سیستم عامل جدید بنا شده و حمایت از محیط قدیمی كمرنگ‌تر گردد.


    بنابراین در آینده نرم‌افزارهای كنونی دیگر قابل اجرا بر روی ویندوز نخواهد بود و همه آنها باید مجددا برای ویندوز جدید بازنویسی شوند. (همانند كوچ كردن از Dos به ویندوز) كاری كه همین الان خود مایكروسافت شروع كرده و در حال بازنویسی مجموعه آفیس برای ویندوز 8 است. البته متذكر میشویم كه ویندوز 8 همه را پشتیبانی میكند ولی برای ویندوز بعدی اطمینانی نیست! اغلب برنامه‌نویسان معترض، شاكی از آنند كه چرا مایكروسافت با علم به پروژه "ژوپیتر" از چند سال پیش، حالا تصمیم به خبر رسانی گرفته و چه لزومی داشت برخی تكنولوژیها مانند Silverlight را معرفی و در ابتدای راه نابود كند!؟ برخی از معترضان سوال دارند كه با وجود چنین اهدافی چرا در حال توسعه نسخه 5 سیلورلایت هستید؟ تكلیف سرمایه‌های از دست رفته بابت این دسته تكنولوژیها چه خواهد بود؟! سرانجام نرم‌افزارهای حرفه‌ایی و پیچیده چه خواهد شد؟ فوتوشاپ، 3D Max، اتوكد و سایر نرم‌افزارهای مهندسی و حتی خود VisualStudio چطور تغییر خواهند كرد؟ از چه زمانی این دگرگونی و انتقال، قطعی و كامل خواهد شد؟


    مشابه این رویداد در سیستم عامل موبایل " ویندوز فون " در حال وقوع است، همچنانكه تصمیم اصلی مایكروسافت همین بوده كه كامپیوتر، تبلت و موبایل یكپارچه شوند، بنابراین در نسخه های بعدی ویندوز فون هم HTML5 جایگزین سیلورلایت خواهد بود و همچنین طبق سخنان مسئولین مایكروسافت XNA هم حذف شده و توابع DirectX از طریق همان WinRT در دسترس قرار میگیرد! (این موضوع در فیلم دوم كنفرانس به نمایش درآمده و حتی نمونه كدی هم جهت خلق بازی سه بعدی نوشته میشود). XNA فریم ورکی بود برای سازندگان بازی که از دایرکت ایکس بهره میبرده و علاوه بر در اختیار گذاشتن ابزار های مناسب بازی نویسی، امکان اجرای بازی های نوشته شده، روی پلتفرم های مختلف مانند: ایکس باکس، پی سی و ... را فراهم می کرد. شاید نوكیا هم برای همین منتظر مانده و هنوز اولین گوشی مجهز به ویندوز فون را معرفی نكرده، چون منتظر این كوچ عظیم و خروج ویندوز فون اصلیست!


    برخی معتقدند اگر در این اوضاع پرآشوب رقیبان مایكروسافت از جمله اپل (یا حتی گوگل!) به خود تكانی داده و بازار كامپیوترهای شخصی را با سیستم عاملی مناسب اشباع كنند، دیگر مجالی برای مایكروسافت باقی نخواهد ماند! اگر تولیدكننده ایی مجبور باشد برای توسعه و بازنویسی نرم‌افزارهایش بر روی بستر جدید ویندوز سرمایه‌گذاری كند، چرا این سرمایه را صرف بازنویسی و انتقال كامل به سیستم عاملی دیگر معطوف ننماید؟! قطعا تمامی شركتهای بزرگ نرم‌افزارهای ویندوزی، این روزها به همین موضوع فكر میكنند.


    مایکروسافت در عرضه نرم افزار ها هم نگرشی جدید پیدا کرده و قصد دارد از ویندوز مارکت پلیس برای ارائه نرم افزار ها استفاده کند. اگرچه این کار برای کاربر مفید است، اما شیوه عرضه برنامه ها متحول خواهد شد و به احتمال زیاد همه آن ها باید از کانال مایکروسافت عبور کنند. این مساله می تواند مانند اپ استور یا اندروید مارکـت؛ دست برنامه نویسان ایرانی را هم ببندد.

    منبع : نارنجی

  2. #2

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده


  3. #3

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    مایکروسافت شاید بخواهد و بتواند SilverLight را حذف کند

    ولی عددی نیست که بخواهد جلوی فلش بایستد
    IE پشتیبانی نکند این IE است که شکست می‌خورد نه Flash

  4. #4

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    من که مشکی نمی بینم. یک ابزار با یک ابزار دیگر جایگزین شده، همین. الگوریتم ، شی گرایی ، patterns و غیره که عوض نشده است .
    حتی اگه اینها عوض شوند( که حتما عوض می شند) باز هم که مشکلی نیست.
    من یک برنامه نویسم نه یک کد نویس.
    هیج وقت به ابزار وابسته نشوید.

  5. #5
    بنیان گذار Barnamenevis آواتار مهدی کرامتی
    تاریخ عضویت
    اسفند 1381
    محل زندگی
    کرج، گلشهر
    سن
    46
    پست
    6,379

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    بنابراین طبق اطلاعات موجود اینطور گفته میشود كه قرار است به زودی Silverlight و WPF حذف شوند و در ادمه آن .NET (دات نت) نیز حذف خواهد شد!
    چنین چیزی صحیح به نظر نمی رسد، چرا که برنامه های مبتنی بر مترو که با #C نوشته می شوند بر اساس WPF و XAML هستند.

    بنابراین در آینده نرم‌افزارهای كنونی دیگر قابل اجرا بر روی ویندوز نخواهد بود و همه آنها باید مجددا برای ویندوز جدید بازنویسی شوند.
    این صحیح نیست. برنامه هایی که در قدیم برای Windows 95 نوشت شده بودند هنوز بر روی ویندوز 7 کار می کنند، حتی اگر نیازی در این برنامه ها وجود داشته باشد که مربوط به ویندوز فوق باشد خود ویندوز 7 آنها را در حالت Compatibility Mode اجرا می کند. از این قضیه می توان نتیجه گرفت که این روند همچنان جریان خواهد داشت.

    از طرف دیگر، مایکروسافت در ابتدا با عرضه سیستم عامل ویندوز Phone سعی کرد روند جدیدی برای ایجاد برنامه های کاربردی ایجاد کند، اما پس از مشاهده کندی این روند تصمیم گرفت ویندوز 8 را سازگار با ویندوزهای قبلی مانند 7 کند. به این ترتیب شما می توانید برنامه هایی که از قبل برای ویندوز موجود بودند (مانند Photoshop و ...) را بدون مشکل روی گستره وسیعی از دستگاه ها شامل PC ، Tablet و Phone اجرا کنید! این برای مایکروسافت یک برگ برنده فوق العاده محسوب می شود، چرا باید چنین برگ برنده ای را دور بیاندازد؟

    مایكروسافت در اینترنت اكسپلورر 10 اجازه نصب پلاگین نمیدهد، این بدان معنی است كه دیگر خبری از Flash نخواهد بود و متاسفانه بدتر از آن اینكه برای Silverlight هم مجالی نمانده! در عوض مایكروسافت HTML5 را جایگزین كرده است.
    صحیح نیست. من امروز سایت برنامه نویس را با ویندوز 8 باز کردم، در ابتدا فلش های بالای سایت را نشناخت. چند دقیقه بعد Installer فلش بالا آمد (به نظر نمی آمد دانلود شده باشد، چون خیلی سریع نصب شد) و فلش پلیر نصب شد، دوباره که سایت برنامه نویس را باز کردم فلش هم در بالای صفحات قابل مشاهده بود (تصویر زیر را ببینید)

    2011-09-20 12-01-55.jpg

    سیلورلایت هم توسط خود Browser نصب شد!

    2011-09-20 12-28-55.jpg

    با توجه به این موارد، نگرانی های ذکر شده در تاپیک اول بی مورد به نظر می رسد.

    نکته: در جایی خواندم محدودیت نصب فلش فقط بر روی تبلت هاست. البته در جای دیگری هم نوشته بود شرکت سازنده فلش با مایکروسافت و حتی اپل در حال مذاکره است تا مشکل فوق را برطرف کند.

  6. #6

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    من یک برنامه نویسم نه یک کد نویس.
    ولی این هم درست نیست که مایکروسافت ما رو به ویژوالش معتاد کنه بعد بگه من هر سازی زدم شما برنامه نویس ها باید باهاش برقصید

  7. #7
    بنیان گذار Barnamenevis آواتار مهدی کرامتی
    تاریخ عضویت
    اسفند 1381
    محل زندگی
    کرج، گلشهر
    سن
    46
    پست
    6,379

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    الان هم اتفاقی نیافتاده. تجربه شما در برنامه سازی با ویژوال استودیو در ویندوز جدید هم مانند سابق قابل استفاده است. تنها زمانی میبایست چیزهای جدید یاد بگیرید که بخواهید برنامه های خاص رابط کاربری مترو بسازید.

    در مورد ویندوز 7 هم همین طور بود. برنامه های قبلی بدون مشکل بر روی ویندوز 7 کار می کردند، اما اگر شما می خواستید از امکانات جدید معرفی شده برای رابط کاربری ویندوز 7 (مانند نمایش درصد پیشرفت عملیات بر روی آیکون برنامه در TaskBar و ...) استفاده کنید مجبور بودید Windows 7 SDK که یک Class Library برای ویندوز 7 داشت و به راحتی قابل استفاده بود را به کار بگیرید.

    Windows Application، WPF Application و ... هنوز بر روی ویندوز 8 قابل برنامه نویسی و استفاده است، تکنولوژی های جدیدتر هم اضافه شده اند.

    پس، نگران نباشید!

  8. #8
    منتظر تایید آدرس ایمیل
    تاریخ عضویت
    بهمن 1387
    محل زندگی
    شیراز
    پست
    178

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    هنر مایکروسافت همیشه همین بوده که محصولات جدیدش محصولات قدیمیش رو تمام و کمال پشتیبانی میکنند.

    حق با دوستمون جناب DelphiAssistant هست هیچ نگرانی وجود ندارد. در کل این تغییرات را مثبت میبینم

  9. #9
    کاربر دائمی آواتار ricky22
    تاریخ عضویت
    مرداد 1386
    محل زندگی
    شیراز
    پست
    1,591

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    خالی از لطف نیست
    خلاصه‌اي كوتاه در مورد WinRT

  10. #10
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    اسفند 1385
    محل زندگی
    تهران
    پست
    259

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    من کاملا مطمين هستم که اگر برنامه‌ای فقط با کمی دقت در داس نسخه 1.0 نوشته شده باشه، همین الان روی ویندوز 8 کار می‌کنه.
    تمام اعتبار مایکروسافت هم همین پشتیبانی از محصولات قدیمیه.
    شما کافیه یک سر به پوشه C:\Windows\System32 بزنید تا ببنید چقدر برنامه ریز و درشت وجود داره که هنوز مایکروسافت به خاطر پشتیبانی اون‌ها رو حذف نکرده (نمونه‌اش dialer.exe).
    به هر حال سابقه مایکروسافت نشون داده همانطور که ابداعات جدیدی می‌کنه و در کنارش ابداعات دیگران رو توسعه می‌ده (مثل C#‎ که از جاوا ایده گرفت)، شکست رو هم خوب قبول می‌کنه (نمونه‌اش J++ , J#).
    اما باید قبول کرد که تقریبا هر 10 سال یکبار تمام اطلاعات یک متخصص در حوزه فناوری کامپیوتر متحول می‌شه و یک فرد کاملا جدید با اطلاعات کاملا متفاوتی خواهد شد. اگر کسی نمی‌تونه این سرعت سریع رو تحمل کنه و حال و حوصله به روز کردن خودش رو نداره، می‌تونه بره سراغ رشته‌هایی مثل مکانیک که هر چند صد سال یکبار یک فردی مثل نیوتون و انیشتین یک تکونیش می‌دن :D
    در هر حال کسی که همراه زمان جلو بره و خودش رو به روز کنه نباید نگران این مسایل باشه :)
    موفق باشید

  11. #11

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    اگر قرار باشه دانت حذف بشه پس چه بلایی سر برنامه های وب میاد؟ منظور از این حذف، حذف از سیستم برنامه نویسی ویندوز هست و یا نه کلا دات نت رو تعطیل کنن؟
    یه سوال دیگه در این سیستم مترو که دات نتی نیست پس زبان هایی مثل C#‎ و VB.net چه جوری کار میکنن؟
    البته من که فکر نمی کنم همچین اتفاقی بیفته اونم زمانی که دات نت این قدر پیشرفت کرده و موفق شده.

  12. #12
    محروم شده
    تاریخ عضویت
    مرداد 1390
    پست
    147

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    نقل قول نوشته شده توسط ricky22 مشاهده تاپیک
    منبعی که معرفی کردید گفته:
    WinRT درحقيقت محصور كننده‌ي (Wrapper) همان Win32 API سابق است (در پشت صحنه همان dll هاي سابق ويندوز را بارگذاري و استفاده مي‌كند) جهت تطابق با نيازهاي دهه اخير و سال‌هاي پيش رو.
    اما مقالهء ویکیپدیا خلافش رو میگه:

    WinRT is a native runtime system that is implemented directly on the Windows NT-kernel and thus not based on previous platforms, like the Win32 API.

    ترجمه:
    WinRT یک سیستم runtime است که مستقیما بر روی هستهء ویندوز NT پیاده سازی شده است و بنابراین بر پایه پلتفرمهای قبلی مانند Win32 API نیست.

  13. #13

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    ويكي پديا در اين مورد زياد معتبر نيست. ديباگ كنيد سيستم رو تا ببينيد چه چيزي را بارگذاري مي‌كند. يك نفر اينكار رو كرده و گزارش نوشته براش:
    WinRT and .NET in Windows 8

    Next, a C++‎ Metro application will still load Win32 DLLs such as kernel32 and ntdll. Moreover, the WinRT APIs call into the Win32 DLLs – so they are not a replacement but rather a wrapper, an API flavor, on top of Win32.
    آخرین ویرایش به وسیله anubis_ir : سه شنبه 29 شهریور 1390 در 21:22 عصر

  14. #14

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    جالب است كه اين سايت نارنجي (ماخذ تاپيك جاري)، يك روز تبليغ كفش زنانه مي‌كند يك روز تبليغ فروش لپ تاپ، يك روز در مورد سرنوشت فناوري‌ها اظهار نظر مي‌كند! جريان چيست؟

  15. #15
    محروم شده
    تاریخ عضویت
    مرداد 1390
    پست
    147

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    نقل قول نوشته شده توسط ARC مشاهده تاپیک
    اگر قرار باشه دانت حذف بشه پس چه بلایی سر برنامه های وب میاد؟ منظور از این حذف، حذف از سیستم برنامه نویسی ویندوز هست و یا نه کلا دات نت رو تعطیل کنن؟
    در مقالهء ویکیپدیا آمده:

    The .NET Framework and the Common Language Runtime (CLR) is integrated into the WinRT as a subplatform.

    یعنی گفته دات نت بعنوان یک زیرپلتفرم در داخل WinRT مجتمع شده.
    حالا اینکه دقیقا یعنی چی نمیدونم، ولی بنظر میرسه محوریت خودش رو تاحدی از دست داده. حداقل دیگه اونطور مثل سابق نیست که آیندهء برنامه نویسی Native با سی++ در ویندوز دچار ابهام و رکود شدیدی بنظر میامد.
    اما بهرحال فکر میکنم بازم برنامه نویسی در دات نت بجای استفادهء مستقیم از WinRT در سی++ مزایای مهمی داشته باشه. چون بهرحال در WinRT و سی++ بازم دارید سطح پایینتر کار میکنید، هرچند WinRT اکستنشن هایی رو به سی++ اضافه کرده و ظاهرا سطحش رو بالاتر برده و اینطور که برمیاد شباهت هایی هرچند ظاهری (مثلا طبقه بندی و نامگذاری کلاسهای مختلفش) با دات نت داره.
    در دات نت با سی شارپ کار میکنید و کلا محیط سطح بالاتر هست و بنابراین فکر نمیکنم دات نت به این زودی و راحتی احتمال منسوخ شدن داشته باشه، اما شاید محدودهء فراگیری اون محدودتر از چیزی بشه که در ابتدا بنظر میامد.

    یه سوال دیگه در این سیستم مترو که دات نتی نیست پس زبان هایی مثل C#‎ و VB.net چه جوری کار میکنن؟
    البته من که فکر نمی کنم همچین اتفاقی بیفته اونم زمانی که دات نت این قدر پیشرفت کرده و موفق شده.
    اصلا مترو چیه؟
    اونطور که بنده از مقالهء ویکیپدیا متوجه شدم، فقط یک استاندارد و فریمورک رابط کاربری باید باشه که اساسا بر روی متن و محتوا بنا شده و از اجزای گرافیکی صرف تاحد امکان پرهیز کرده. *
    بنابراین مترو خودش چیزی جز یک استاندارد و اینترفیس کاربری جدید نیست.
    مترو مگر بر WinRT بنا نشده؟
    بنابراین سوال شما تبدیل میشه به اینکه «در این سیستم WinRT که دات نتی نیست پس زبان هایی مثل C#‎ و VB.net چه جوری کار میکنن؟»
    جواب این سوال هم متادیتایی هست که کدهای Native در WinRT دارن و این متادیتا از نوع متادیتای دات نت است. بنابراین تونستن قابلیت استفادهء مستقیم از کتابخانه های WinRT رو در دات نت ایجاد کنن. یعنی دیگه لازم نیست از کتابخانه های Interop دات نت و سینتاکس سطح پایین و وصله و پینه ای برای استفاده از کتابخانه های Native استفاده کنید؛ میتونید کتابخانه های Native از نوع WinRT رو طوری در محیط دات نت استفاده کنید که انگار کتابخانه های مدیریت شدهء دات نت هستن. البته چون این کتابخانه ها درواقع مدیریت شده نیستن بنابراین بنظرم در بعد عملیاتی و در نتیجه تمهیدات برنامه نویسی، تفاوت هایی میان اونها و کتابخانه های مدیریت شده وجود خواهد داشت.

    *: راستی شاید شما هم با بنده هم عقیده باشید که خیلی از رابطهای کاربری متمرکز بر گرافیک و آیکون و تصویر، در عمل بحد قابل توجهی ناکارا هستن و جز یک جلوهء نمایشی سطحی چیز زیادی از امکان دریافت سریع اطلاعات بقدر کافی کامل و دقیق و بدون ابهام و کمک به کارایی عملی در اونها دیده نمیشه. مثلا خیلی وقتا این آیکونها هیچ کمکی به من نمیکنن و اساسا از متن (حالا یا بصورت Caption و یا بصورت Tooltip و غیره) برای پیدا کردن یا مطمئن شدن از عملیات یک گزینه استفاده میکنم؛ فقط بعضی آیکونهای خیلی متداول و واضح و استاندرد (مثل آیکونهای Open و Save و اینها) هستن که براحتی و سرعت و اطمینان کافی قابل تشخیص هستن.
    بنظرم طراحان میکروسافت هم به همین نتیجه رسیدن که مترو رو بوجود آوردن.
    آخرین ویرایش به وسیله A B C D : سه شنبه 29 شهریور 1390 در 21:45 عصر

  16. #16
    محروم شده
    تاریخ عضویت
    مرداد 1390
    پست
    147

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    نقل قول نوشته شده توسط anubis_ir مشاهده تاپیک
    ويكي پديا در اين مورد زياد معتبر نيست. ديباگ كنيد سيستم رو تا ببينيد چه چيزي را بارگذاري مي‌كند. يك نفر اينكار رو كرده و گزارش نوشته براش:
    WinRT and .NET in Windows 8

    Next, a C++‎ Metro application will still load Win32 DLLs such as kernel32 and ntdll. Moreover, the WinRT APIs call into the Win32 DLLs – so they are not a replacement but rather a wrapper, an API flavor, on top of Win32.
    این منبع هم خیلی کامل و دقیق و مطمئن نیست.
    اینطور که از گفته های طرف در همون ابتدا برمیاد خودش عضو تیمی که روی هر بخشی از این داستان کار بکنه یا اطلاع موثق از ساختار اون داشته باشه نیست.
    وبلاگهای میکروسافت هم که رسمی نیستن و دیدگاه شخصی افراد رو منعکس میکنن و لزوما نظارت و اصلاحی بر اشتباهات اونا وجود نداره.
    اینم که یک اپلیکیشن هنوز Win32 رو لود و استفاده بکنه بازم دلیل کامل و قاطعی بر این مسئله نیست که WinRT خودش بصورت پایه ای و کامل بر روی Win32 استواره. شاید WinRT هنوز کامل نیست یا بعضی کارایی ها رو پوشش نمیده و در اون موارد از Win32 استفاده میشه و شاید بصورت موقتی بعضی کارایی های WinRT رو با استفاده از کتابخانه های Win32 پیاده سازی کردن.

    بنده نفهمیدم طرف چطور یه دفه از حدس و گمان و چنتا تست خیلی کلی و سطح بالا به این اطمینان رسیده که ادعا میکنه WinRT یک wrapper بر روی Win32 هست، درحالیکه دلیل کافی برای این مطلب ذکر نکرده و نه حتی یک منبع موثق و از گفتار خودش هم در ابتدا برمیاد که در این زمینه کاره ای نبوده و نیست:

    From a brief analysis of the Windows 8 Developer Preview, Visual Studio 11 Developer Preview, and whatever bits of information delivered at the conference sessions, I think I have a pretty decent mental picture of what’s going on.

  17. #17

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    * دات نت داخل WinRT مجتمع نشده، يك سطح بالاتر است. به تصاوير اين مطلب مراجعه كنيد:
    http://dougseven.com/2011/09/15/a-ba...g-discussions/
    اين تصوير هست (http://www.mediafire.com/?ym0la6bal2nvg1u) اگر فيلتر شده.
    * سطح پايين‌تر در سي++ اينجا معنا ندارد چون sandbox و محدوديت‌هاي امنيتي اعمال شده روي WinRT اين اجازه را نمي‌دهد.
    * در مورد رد نظرات اين شخص هم فقط يك كار مي‌شود انجام داد. سيستم را ديباگ كنيد و گزارش موارد load شده را منتشر كنيد. براي اين مورد هم لازم نيست تخصص آنچناني داشته باشيد. انواع و اقسام ديباگرهاي native codes موجود هستند خوشبختانه و كمبودي از اين لحاظ نيست.

  18. #18
    محروم شده
    تاریخ عضویت
    مرداد 1390
    پست
    147

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    این رو ببینید: http://msdn.microsoft.com/en-us/libr...=VS.85%29.aspx
    درش آمده:

    Metro style apps can use a subset of the Win32 and COM API. This subset of APIs was chosen to support key scenarios for Metro style apps that were not already covered by the Windows Runtime, HTML/CSS, or other supported languages or standards. The Windows App Certification Kit ensures that your app uses only this subset of the Win32 and COM API.

    ترجمه:
    اپلیکیشن های مترو میتوانند یک زیرمجموعه از Win32 and COM API را استفاده کنند. این زیرمجموعه از API برای پشتیبانی سناریوهای کلیدی ای که پیشتر بوسیلهء Windows Runtime، ا HTML/CSS یا دیگر زبانها یا استانداردهای ساپورت شده پوشش داده نمیشدند انتخاب شده بود. Windows App Certification Kit اطمینان میدهد که اپلیکیشن شما فقط این زیرمجموعه از Win32 and COM API را استفاده میکند.

    بنظرم بقدر کافی واضح باشه. یعنی لود شدن Win32 رو در یک اپلیکیشن مترو میشه به همین علت دونست که در این متن آمده. این متن میگه بعضی از چیزها سابقا در مجموعهء فناوریهای WinRT پوشش داده نشده بودند (احتمالا الان پوشش داده شدن) که به همین علت امکان استفاده از یک زیرمجموعه از Win32 و COM رو در اپلیکیشن های مترو قرار دادن.

    خلاصه میگم اینقدر سطحی و زود نباید قضاوت کرد. منبع باید موثق باشه. تست هم باید تست اصولی و کامل و دقیق باشه، نه اینکه تا دیدیم یه اپلیکیشن بر مبنای WinRT کتابخانه های Win32 رو لود و استفاده کرد بگیم WinRT یک Wrapper بر روی Win32 است!

  19. #19

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    نه. دو مفهوم را با هم تركيب نكنيد. يكي مفهوم دسترسي محدود شده به Win32 API است كه همين مطلب فوق به آن اشاره دارد. مثلا مسيج باكس Win32 API در اينجا قابل استفاده نيست، به علاوه كليه مسايل امنيتي Sandbox آن. يك مورد ديگر هم پايه اصلي خود WinRT است.

  20. #20
    محروم شده
    تاریخ عضویت
    مرداد 1390
    پست
    147

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    * دات نت داخل WinRT مجتمع نشده، يك سطح بالاتر است. به تصاوير اين مطلب مراجعه كنيد:
    http://dougseven.com/2011/09/15/a-ba...g-discussions/
    اين تصوير هست (http://www.mediafire.com/?ym0la6bal2nvg1u) اگر فيلتر شده.
    بله اینطور که از تصویر مشخص است از نظر پیاده سازی یک سطح بالاتر است و بر اساس WinRT پیاده سازی شده است.
    اما شاید آن جمله از نظر بعضی مفاهیم دیگر بیان شده است.
    ضمنا در منبع دیگری که خواندم به دیاگرام میکروسافت اشاره شده بود:

    Microsoft has an unfortunately inaccurate high-level diagram showing the relation between WinRT and the environments its replacing (which are shown as IE, Win32, and .NET)

    اگر این همان دیاگرام باشد، که به احتمال زیاد همینطور است، این منبع اعتقاد دارد که یک دیاگرام نادقیق است. حالا علتش را از خودش باید پرسید.
    نقل قول نوشته شده توسط anubis_ir مشاهده تاپیک
    * سطح پايين‌تر در سي++ اينجا معنا ندارد چون sandbox و محدوديت‌هاي امنيتي اعمال شده روي WinRT اين اجازه را نمي‌دهد.
    منظورم از سطح پایینتر برنامه نویسی سطح پایین، مثلا برنامه نویسی سیستمی نبود.
    منظورم پایین بودن سطح خود زبان بود. یک کتابخانه و حتی WinRT با چند اکستنشن در خود زبان سطح یک زبانی مثل سی++ را برابر با زبانی مثل سی شارپ نمیکند. همچنان سطح برنامه نویسی با سی شارپ بالاتر خواهد بود، چون سی شارپ اساسا سطح بالاتر طراحی شده و ساختارها و سینتاکس سطح بالاتری دارد.
    وگرنه شما با سی++ هم میتوانید برنامه های سطح بالا و اپلیکیشن بنویسید، اما مسلما سطح برنامه نویسی در سی++ از سطح برنامه نویسی در سی شارپ پایینتر است. هرچند احتمالا WinRT این مسئله را بحد قابل توجهی کم رنگ تر میکند.

  21. #21

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    در مورد پايه اصلي خود WinRT اين توضيحات ضروري است:
    از لحاظ فني WinRT يك سطح بالاتر از Win32 API قرار مي‌گيرد خصوصا User32 آن. زمانيكه يك Metro app اجرا مي‌شود، WinRT يك پنجره هميشه on-top تمام صفحه Win32-based را درست مي‌كند. يك سطح DirectX را به آن اضافه كرده و سپس همه چيز را روي آن ترسيم مي‌كند. به اين ترتيب مي‌توان اطمينان حاصل كرد كه برنامه‌هاي مترو به كمك DirectX از امكانات شتاب دهنده‌هاي سخت افزاري استفاده مي‌كنند. خلاصه اين Win32 جايي نرفته. فقط ايزوله سازي در موردش صورت گرفته تا دوستان و رفقا خيالشون راحت باشه كه نمي‌تونند از Sandbox آن خارج شوند.

  22. #22
    محروم شده
    تاریخ عضویت
    مرداد 1390
    پست
    147

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    نقل قول نوشته شده توسط anubis_ir مشاهده تاپیک
    نه. دو مفهوم را با هم تركيب نكنيد. يكي مفهوم دسترسي محدود شده به Win32 API است كه همين مطلب فوق به آن اشاره دارد. مثلا مسيج باكس Win32 API در اينجا قابل استفاده نيست، به علاوه كليه مسايل امنيتي Sandbox آن. يك مورد ديگر هم پايه اصلي خود WinRT است.
    قربونت همون دیاگرامی که خودت رفرنس دادی داره میگه که WinRT بر مبنای Win32 نیست. غیر از اینه؟

    دسترسی محدود شده هم خب که چی؟ بله دسترسی به یک زیرمجموعه از Win32 هست، ولی بهرحال به اون امکاناتی که دسترسی هست Win32 است و بنابراین بصورت استاندارد لود و استفاده میشه و فکر نمیکنم دیباگر در این زمینه تفاوتی با برنامه های عادی Win32 تشخیص بده. حداقل در تست ها دلیلی بر اثبات این مدعا ذکر نشده.
    اون مطلبی هم که درمورد App Certification Kit بیان شده نشون میده که برای اطمینان از اینکه برنامه فقط اون مجموعهء محدود رو استفاده کرده نیاز به ابزار و فرایند خاصی هست. یعنی ظاهرا میشه این محدودیت رو دور زد و یه چیزی تضمین شده نیست. اونطور که در منابع نوشته این محدودیت بسادگی با استفاده از ماکروها یا دستورهای پیش پردازنده در فایلهای هدر SDK مربوطه انجام شده. یعنی یه چیزی نیست که تحت نظارت و کنترل مستقیم WinRT باشه. WinRT خودشه که تحت محدودیت های امنیتی مطمئن و در sandbox اجرا میشه، نه اون چیزهایی که در همون برنامه با استفاده از Win32 انجام میشن.

  23. #23
    محروم شده
    تاریخ عضویت
    مرداد 1390
    پست
    147

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    نقل قول نوشته شده توسط anubis_ir مشاهده تاپیک
    در مورد پايه اصلي خود WinRT اين توضيحات ضروري است:
    از لحاظ فني WinRT يك سطح بالاتر از Win32 API قرار مي‌گيرد خصوصا User32 آن. زمانيكه يك Metro app اجرا مي‌شود، WinRT يك پنجره هميشه on-top تمام صفحه Win32-based را درست مي‌كند. يك سطح DirectX را به آن اضافه كرده و سپس همه چيز را روي آن ترسيم مي‌كند. به اين ترتيب مي‌توان اطمينان حاصل كرد كه برنامه‌هاي مترو به كمك DirectX از امكانات شتاب دهنده‌هاي سخت افزاري استفاده مي‌كنند. خلاصه اين Win32 جايي نرفته. فقط ايزوله سازي در موردش صورت گرفته تا دوستان و رفقا خيالشون راحت باشه كه نمي‌تونند از Sandbox آن خارج شوند.
    شما همینطوری داری روی مطلبی پافشاری میکنی، درحالیکه منبع و دلیل مطمئنی براش نمیاری.
    حتی همون دیاگرامی که خودت درج کردی خلاف این رو نشون میده. کجاش WinRT روی Win32 هست بگو ما هم ببینیم. اون دیاگرام مدل سیستم عاملهای قبلی بر مبنای Win32 رو با مدل جدید WinRT کنار هم قرار داده و مقایسه میکنه.

    البته طبیعی و مورد انتظار هست که برای حفظ سازگاری با برنامه های بر مبنای مدل قدیمی و همچنین برای نیاز برنامه نویسان، مدل قدیمی و جدید در کنار هم تا مدتها در نسخه های جدید ویندوز موجود و قابل استفاده باشن.
    عکس های ضمیمه عکس های ضمیمه

  24. #24

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    *اين نمودار در اين مورد ماخذ خوبي نيست! چون بر اساس اين نمودار IE هم دارد روي كرنل اجرا مي‌شود، CLR دات نت هم به همين صورت.
    *ضمنا اين WinRT يك ران تايم است كه Sandbox را اجرا مي‌كند تا مسايل را كنترل كند. لطفا مباحث را با هم تركيب نكنيد. اين Sandbox همين الان در ويندوز فون و سيلورلايت موجود است. ران تايم سيلورلايت است كه دارد اين Sandbox را پديد مي‌آورد.
    * اون مورد ايجاد پنجره win32 معتبر است. لايه دايركت ايكس روي آن هم به همين صورت.

  25. #25

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    در مورد ماخذ بهتر و معتبرتر از مدير پروژه مونو رو من الان سراغ ندارم
    http://tirania.org/blog/archive/2011/Sep-15.html
    WinRT wraps both the new UI system as well as old Win32 APIs and it happens that this implementation is based on top of COM

  26. #26
    محروم شده
    تاریخ عضویت
    مرداد 1390
    پست
    147

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    يكي مفهوم دسترسي محدود شده به Win32 API است كه همين مطلب فوق به آن اشاره دارد. مثلا مسيج باكس Win32 API در اينجا قابل استفاده نيست، به علاوه كليه مسايل امنيتي Sandbox آن.

    For example, the MessageBox function is not available for Metro-style apps, and its declaration is protected in the header file as follows: #pragma region Desktop Family
    #if WINAPI_FAMILY_PARTITION(WINAPI_PARTITION_DESKTOP)
    WINUSERAPI int WINAPI MessageBoxA(…);


    شما به محافظت توسط دستورات پیش پردازنده در فایلهای هدر میگی امنیت و Sandbox ؟
    منبعش هم البته همونی که قبلا معرفی شد و بنظر بنده حرفاش معتبر نیست: http://blogs.microsoft.co.il/blogs/s...windows-8.aspx
    اما حداقل در این یک مورد از یه کد و منبع خارجی معتبر سندی ارائه کرده.

    من نمیگم این منبع حتما درست میگه یا مطمئنم هیچ Sandbox ای درمورد Win32 درکار نیست، اما منبع و دلیلی برای ادعاهای شما پیدا ندیدم و بلکه چیزی که از دیاگرام ارائه شده و مطالب دیگه برمیاد بیشتر باعث برداشت خلاف ادعاهای شما میشن.
    تا حالا چه سند و دلیل معتبری برای این ادعا ارائه شد که WinRT بر روی Win32 بنا شده؟ دیاگرام میکروسافت خلاف این رو میگه. منابع دیگه هم خلاف این رو میگن. فقط مقالهء ویکیپدیا هم نبود. اینم که دیباگر نشون بده Win32 لود و اجرا میشه به خودی خودش هیچ چیزی رو ثابت نمیکنه (و یک دلیل احتمالیش رو با منبع معتبر براتون گذاشتم)، حتی اگر یه بخشی از WinRT هم یه کارایی با Win32 بکنه دلیل نمیشه نتیجه بگیریم WinRT با استفاده از Win32 کار کنه. همونطور که بعنوان نمونه دیدید، موقتا و بعلت کمبودهایی که بوده اجازهء استفاده از بخشهایی از Win32 رو هم دادن.

    نباید اینقدر سطحی و عجولانه و غیراصولی نتیجه گیری کرد. مگر به این سادگیه؟ اونم وقتی منابع دارن خلافش رو میگن و برای موارد استثناء هم توجیه کافی وجود داره.

  27. #27

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    * قسمتي از آن بله. اين‌ها تزئيني كه نيست. اينجا مشخص ميشه كه كتابخانه‌هاي جديد به چه چيزهايي دسترسي دارند يا نه.
    * پنجره ايجاد شده جهت اجراي برنامه‌هاي مترو يك پنجره win32 با لايه دايركت ايكس است
    * در مورد نحوه عملكرد اين sandbox به مطلب زير مراجعه كنيد:
    Access to user resources using the Windows Runtime
    http://msdn.microsoft.com/en-us/libr...=VS.85%29.aspx

  28. #28
    محروم شده
    تاریخ عضویت
    مرداد 1390
    پست
    147

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    نقل قول نوشته شده توسط anubis_ir مشاهده تاپیک
    در مورد ماخذ بهتر و معتبرتر از مدير پروژه مونو رو من الان سراغ ندارم
    http://tirania.org/blog/archive/2011/Sep-15.html
    WinRT wraps both the new UI system as well as old Win32 APIs and it happens that this implementation is based on top of COM
    بنظر بنده مفهوم این گفته هم میتواند بصورت های مختلف برداشت شود.
    WinRT میتواند دسترسی به Win32 را هم ظاهرا از طریق محیط خودش مهیا کند. شاید منظور این بوده. نه اینکه خود WinRT هم بر مبنای Win32 بنا شده است. و شاید هم منظور طرف درواقع همان برنامه ها و محیطی بوده که قبلا هم معلوم شد میتوان در آن حداقل از بخشی از Win32 هم استفاده کرد.
    اینکه ما جمله ها را چطور تفسیر کنیم خب گذشته از میزان دقت ما، به اینکه آن جملات تا چه حد در موضوع مورد بحث دقت و بدون ابهام بودن را رعایت کرده باشند هم بستگی دارد.
    حالا شما یه گوگل میزنی برای WinRT و Wrap و Win32 و یه چیزایی پیدا میکنی. اما یه جستجو هم بزن برای خلاف این و بنظرم طبیعی هست که مواردی هم برای آن پیدا میکنید.

    بعدشم اگر میخواید مطمئن بشید فکر نمیکنم زیاد سخت باشه. باید از یه منبع معتبر و موثق (تا حد امکان) تحقیق کنیم. شده از خود میکروسافت، اگر نشد در یکی از فرومهای رسمی یا معروفش. معمولا هیچکس نمیتونه بهتر از خودشون مطلع باشه و توضیح بده و اثبات کنه. قبول دارید؟
    شما که خودتون واردتر هستید احتمالا یه فروم رسمی رو سراغ دارید معرفی کنید.

  29. #29

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    تمام اعتبار مایکروسافت هم همین پشتیبانی از محصولات قدیمیه.
    شما کافیه یک سر به پوشه C:\Windows\System32 بزنید تا ببنید چقدر برنامه ریز و درشت وجود داره که هنوز مایکروسافت به خاطر پشتیبانی اون‌ها رو حذف نکرده (نمونه‌اش dialer.exe).
    به هر حال سابقه مایکروسافت نشون داده همانطور که ابداعات جدیدی می‌کنه و در کنارش ابداعات دیگران رو توسعه می‌ده (مثل C#‎ که از جاوا ایده گرفت)، شکست رو هم خوب قبول می‌کنه (نمونه‌اش J++ , J#).
    البته این بیشتر به backward compatibility در محصولات برای کاربر نهایی صدق میکنه. در حوزه backward compatibility برای ابزارهای توسعه نرم افزار، مایکروسافت همچین خوش سابقه هم نیست!

    در مورد ویندوز 7 هم همین طور بود. برنامه های قبلی بدون مشکل بر روی ویندوز 7 کار می کردند، اما اگر شما می خواستید از امکانات جدید معرفی شده برای رابط کاربری ویندوز 7 (مانند نمایش درصد پیشرفت عملیات بر روی آیکون برنامه در TaskBar و ...) استفاده کنید مجبور بودید Windows 7 SDK که یک Class Library برای ویندوز 7 داشت و به راحتی قابل استفاده بود را به کار بگیرید.
    این بار خیلی تفاوت کرده؛ اون چیزی که در ویندوز 7 بود، هنوز همان Win32 بود، فقط یکسری توابع جدید برای بعضی کارهای محدود اضافه شده بودند. البته به جز Direct2D که در ویندوز 7 معرفی شد، ولی استفاده چندانی ازش نشد، تا اینکه در ویندوز 8 رابط گرافیکی Metro بر روی آن سوار شد. WinRT رو نمیشه گفت یک افزونه برای Win32. تحولی که ایجاد میکنه، بسیار گسترده تر از اضافه کردن تعدادی تابع به Win32 هست.

    از طرف دیگر، مایکروسافت در ابتدا با عرضه سیستم عامل ویندوز Phone سعی کرد روند جدیدی برای ایجاد برنامه های کاربردی ایجاد کند، اما پس از مشاهده کندی این روند تصمیم گرفت ویندوز 8 را سازگار با ویندوزهای قبلی مانند 7 کند. به این ترتیب شما می توانید برنامه هایی که از قبل برای ویندوز موجود بودند (مانند Photoshop و ...) را بدون مشکل روی گستره وسیعی از دستگاه ها شامل PC ، Tablet و Phone اجرا کنید! این برای مایکروسافت یک برگ برنده فوق العاده محسوب می شود، چرا باید چنین برگ برنده ای را دور بیاندازد؟
    من همچین برداشتی از چیزهایی که از کنفرانس Build دیدم و شنیدم ندارم؛ تصور نمی کنم در نسخه های مبتنی بر ARM ویندوز شما بتونید با چیزی غیر از WinRT برنامه بنویسید. قبلا هم اعلام شده که در ویندوز های مبتنی بر ARM نباید انتظار Backward compatibility داشت. از طرف دیگه، عمده تبلت های موجود در بازار و تبلت های موجود در آینده نزدیک، مبتنی بر ARM خواهند بود، پس نباید انتظار داشت که برنامه های فعلی ویندوز به این راحتی برای تبلت ها کامپایل و آماده اجرا بشند. این مسئله منطقی هم هست، مایکروسافت نمیتونه اجازه بده که برنامه هایی که به طور ویژه برای محیط های Touch بهینه نشدند، و شکل و ظاهر برنامه های Legacy ویندوز رو دارند، روی تبلت سر و کله شان پیدا بشه؛ چون این باعث تخریب تجربه کاربر نهایی با این تبلت ها میشه. این تجربه کاربر نهایی و حسی که از کار کردن با نرم افزارهای تبلت بهش القاء میشه، همون برگ برنده اپل در iOS بوده. پس من انتظار دارم برنامه های موجود برای PC همچنان روی PC های دارای ویندوز 8 قابل اجرا باشند، اما روی تبلت های دارای ویندوز 8، فقط برنامه های مبتنی بر WinRT با رابط کاربری Metro قابل اجرا شدن باشند.

    برخی معتقدند اگر در این اوضاع پرآشوب رقیبان مایكروسافت از جمله اپل (یا حتی گوگل!) به خود تكانی داده و بازار كامپیوترهای شخصی را با سیستم عاملی مناسب اشباع كنند، دیگر مجالی برای مایكروسافت باقی نخواهد ماند! اگر تولیدكننده ایی مجبور باشد برای توسعه و بازنویسی نرم‌افزارهایش بر روی بستر جدید ویندوز سرمایه‌گذاری كند، چرا این سرمایه را صرف بازنویسی و انتقال كامل به سیستم عاملی دیگر معطوف ننماید؟! قطعا تمامی شركتهای بزرگ نرم‌افزارهای ویندوزی، این روزها به همین موضوع فكر میكنند.
    اتفاقا شرکت هایی مثل اپل و گوگل از جمله مبلغین پایان عصر PC ها هستند. حوزه PC حوزه ایی هست که این شرکت ها در آن سهم چندانی ندارند، و آینده آن هم با تردیدهایی مواجه شده. اصلا همین تردیدها باعث شده که مایکروسافت هم از حوزه سنتی خودش کمی فاصل بگیره، و همه تخم مرغ هاش رو در یک سبد نذاره. اون وقت چندان منطقی نیست که تصور کنیم با این کار مایکروسافت، اون شرکت ها به دنبال کسب بازار مایکروسافت از PC باشند. اگر همچین بازار گرمی موجود بود، مایکروسافت ازش فاصله نمی گرفت. نکته بعدی هم اینکه، بر فرض که بازار PC پر رنق بشه، مایکروسافت با سیاست فعلی خودش چیزی از دست نداده، چون برنامه های فعلی همچنان به خوبی و بدون نیاز به تغییر خاصی، روی PC های دارای ویندوز 8 کار خواهند کرد. مسئله اصلی برای کسانی هستند که بخوان نرم افزار خودشان را برای تبلت ها هم آماده کنند.


    به هر حال، نظر شخصی من این هست که هر چند یک تغییر استراتژی در مایکروسافت رخ داده، اوضاع مایکروسافت و برنامه نویسی برای پلت فرم های نرم افزار بد نشده، بلکه بهتر هم شده. تکنولوژی های پایه ایی که مایکروسافت در این مدت آنها را گسترش داده، همچنان زنده خواهند ماند، شاید بعضی از آنها مثل Silverlight نقش شان کمرنگ بشه، یا تغییر جهت هایی در آنها حاصل بشه، ولی دات نت، دات نت خواهد ماند، و زبان های برنامه نویسی مایکروسافتی سر جای خودشان خواهند ماند. محیط های برنامه نویسی تولید کننده Native Code (مثل ویژوال سی پلاس پلاس) که در چند سال اخیر با تبلیغات گسترده مایکروسافت برای دات نت روی پلت فرم ویندوز، تا حدودی به حاشیه رانده شده بودند، دوباره مورد توجه ویژه مایکروسافت قرار خواهند گرفت. البته Win32 هم بالاخره بازنشسته خواهد شد؛ کاری که قرار بود با عرضه دات نت انجام بشه، ولی انجام نشد، شاید الان با توجه ویژه مایکروسافت به توسعه نرم افزارهای Native Code، در WinRT، بالاخره Win32 بازنشسته بشه.


    وَ سَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا [آل محمد حقهم] أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ - الشعراء (227)
    و ظالمین [حق آل محمد (ص) ] به زودی خواهند دانست که به کدام بازگشتگاه بازخواهند گشت.

  30. #30

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    آقای کشاورز به نظر شما مایکروسافت ترتیبی میده تا WinRT هم مثل NET Framework. بر روی نسخه های قبلی ویندوز قابل پیاده سازی باشه؟ اصلاً از نظر منطقی امکان پذیر هست؟ من اطلاعات زیادی در مورد WinRT ندارم.

  31. #31

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    آقای کشاورز به نظر شما مایکروسافت ترتیبی میده تا WinRT هم مثل NET Framework. بر روی نسخه های قبلی ویندوز قابل پیاده سازی باشه؟
    اطلاعی ندارم. نسخه های قبلی ویندوز امکان اجرا بر روی سی پی یو های ARM را ندارند، اما شاید با توجه به استقبال گسترده از ویندوز 7 توسط کاربران، و وجود برخی پیش نیاز هایی WinRT روی این سیستم عامل، مثل Direct2D، مایکروسافت بخش هایی از WinRT را برای این سیستم عامل هم آماده کنه، تا با توجه به وجود تعداد بالایی از ویندوز 7، برنامه نویسان مجبور نشوند برای پشتیبانی از ویندوز 7 و ویندوز 8، کدهایشان را دو بار تحت دو API متفاوت بنویسند. البته اگر همچین اتفاقی بیافته، میشه تصور کرد فقط بخش هایی از WinRT به ویندوز 7 راه پیدا کنند، نه همه آن.


    وَ سَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا [آل محمد حقهم] أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ - الشعراء (227)
    و ظالمین [حق آل محمد (ص) ] به زودی خواهند دانست که به کدام بازگشتگاه بازخواهند گشت.

  32. #32

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    جناب DelphiAssistant ، شما باید سایتتون رو توی IE 10 باز کنید نه IE 9 و خواهید دید که هیچ ActiveX ی بارگذاری نخواهد شد! نه فلش و نه سیلورلایت و نه هیچ ActiveX دیگری.


  33. #33
    بنیان گذار Barnamenevis آواتار مهدی کرامتی
    تاریخ عضویت
    اسفند 1381
    محل زندگی
    کرج، گلشهر
    سن
    46
    پست
    6,379

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    ورژنی از IE که به طور پیش فرض همراه با ویندوز 8 نصب می شود IE 10 است. تصاویری که ضمیمه کردم مربوط به IE 10 بود نه 9.

  34. #34
    کاربر دائمی آواتار amir-yeketaz
    تاریخ عضویت
    شهریور 1388
    محل زندگی
    تهران
    پست
    508

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    فکر میکنم اینجا رو هم ببینین جالب خواهد بود
    http://www.persiadevelopers.com/news...5-preview.aspx

  35. #35
    کاربر دائمی آواتار joker
    تاریخ عضویت
    بهمن 1381
    محل زندگی
    اصفهان
    سن
    42
    پست
    1,326

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    یه برنامه نوشتم سه مدل درایور مختلف مجبور شدم با اینستالش بدم یکی مخصوص xp-2003 یکی مخصوص ویندزو سون 32 بیتی و یکی مخصوص 64 بیتی ها.
    هرکدوم هم ماشالا باید یه قلقی بکار میبردم تا درایورنصب میشده ، از وقتی بیلی نیت کرده بره دنبال خوشگذرونی و تفریحات سالم دیگه میکروسافت روز به روز داره بیشتر گند میزنه تو اعصاب.

  36. #36
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    مرداد 1389
    محل زندگی
    خراسان جنوبی
    پست
    233

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    من این پست ها رو خوندم اما در یک مورد برام ابهام پیش اومده

    من چند جا خوندم که رابط کاربری ویندوز 8 بر پایه سیلورلایت است
    درسته ؟

  37. #37

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    من چند جا خوندم که رابط کاربری ویندوز 8 بر پایه سیلورلایت است
    درسته ؟
    خیر. در تصویر زیر قسمت Metro Style Apps رو مشاهده بفرمایید :
    http://blog.ecofic.com/wp-content/up...11/09/api1.png

  38. #38
    کاربر تازه وارد
    تاریخ عضویت
    اسفند 1389
    محل زندگی
    تهران
    پست
    37

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    واقعاً جای تعجب دارد!

    به جای اینکه خوشحال باشیم که مغزمان از کارکردن با تکنولوژی‌های تکراری یخ نمی‌زند و با چنین پلتفرم جزابی می‌توانیم به سادگی برنامه‌نویسی کنیم، من نمی‌دانم اینهمه نق و غر برای چیست ؟

    از خوشحالی در پوست خودم نمی‌گنجم و بی صبرانه منتظر نوشتن کدهای جدید بر روی WinRT هستم. مثل روز روشن است که در حال گذر به مرحله جدیدی از سیستم عامل ویندوز هستیم و این خیلی لذت بخش است. و مطمئناً همانطور که تا کنون زبان‌های خانواده C حرف اول را می‌زدند از این به بعد هم خواهند زد. فقط ممکن است در کلیات قضیه تفاوتهایی به وجود بیاید که کاملاً قابل درک است! هیچ شرکتی دوست ندارد با بدتر کردن پلتفرم خود طرفدارانش را از دست بدهد! مایکروسافت هم به همچنین.

    خوب است برخی از دوستان که درباره نابودی dotNet و امثال آن صحبت کردند بدانند که علم سیستم عامل بیشتر به سمت سیستم‌عامل‌های Managed یا Language-based می‌رود. اکنون دانشجویان سیستم‌عامل دانشگاه‌های برتر جهان به جای نوشتن کد با زبان C و Assembly، افزونه‌هایی با زبان #Sign که هم خانواده زبان #C است برای سیستم‌عامل Singularity می‌نویسند. سیستم‌عامل‌های آینده بیشتر به این سمت و سو خواهند رفت. با اینکه خودم طرفدار پر و پا قرص زبانهای سطح پایین هستم و سالها از برنامه نویسی با آنها لذت بردم اما باید گفت که قرار نیست تا اخر دنیا با زبان Assembly و ++C کد زد.

    در هر صورت ممکن است Xaml و Html5 با هم ادغام شوند و یا مبدلی برای این دو ساخته شود که مثلا شما با Xaml کد بزنید و خروجی Html5 دریافت کنید اما کلیت کار تغییر نخواهد کرد.

    در هر صورت اوضاع بسیار بسیار بهتر از آن است که برخی نگران آن هستند!

  39. #39
    محروم شده
    تاریخ عضویت
    مرداد 1390
    پست
    147

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    منکه به خوندن و یاد گرفتن عادت دارم. و اینو فهمیدم که این رشته یعنی همین. درسته گسترده و پیچیده هست و تغییرات زیاد و سریع داره و اینا واسه آدم دردسره، اما عوضش از نظر قدرت و آزادی ای هم که به تک تک افراد بدون هیچ امکانات اولیه و سرمایهء خاصی میده، در مقایسه با بیشتر رشته های دیگه و اصولا در کل تاریخ بشر استثناییه.

    فقط امیدوارم فناوریهای این رشته هر روز به سمت آزادتر و استانداردتر شدن پیش برن. چون این به نفع همه هست.
    آزادی بخاطر اینه که آدم بتونه هرچی رو میخواد بفهمه و انجام بده (دانستن و توانستن) - بدون اینکه محدودیتی براش باشه؛ بستگی به میزان خورگی و تلاش خودش داره که بتونه تا کجا پیش بره.
    استانداردهای باز و جهانی هم برای اینن که حتی یه خورهء عاقل هم از انجام کارهای بیهوده و تکراری خوشش نمیاد، بلکه دوست داره هرچه بیشتر چیزهای مفید و کاربردی جدید یاد بگیره، نه اینکه با ناسازگاری ها و صرف تنوع و کثرت الکی سر و کله بزنه.
    آخرین ویرایش به وسیله A B C D : پنج شنبه 31 شهریور 1390 در 08:28 صبح

  40. #40
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    مرداد 1389
    محل زندگی
    خراسان جنوبی
    پست
    233

    نقل قول: نگرانی برنامه‌نویسان در مقابل ویندوز 8 و آینده

    سایت هایی که با سیلورلایت طراحی شده با دانلود افزونه سیلورلایت و نصب آن در بخش Desktop در اینترنت اکسپلورر 10 مشابه با ویندوز 7 اجرا میگردد

صفحه 1 از 3 123 آخرآخر

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •