صفحه 2 از 2 اولاول 12
نمایش نتایج 41 تا 76 از 76

نام تاپیک: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

  1. #41

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    من این بحث رو توی فروم code-project هم دارم دنبال میکنم . منتهی نظراتی که اونجا میدن خیلی متفاوت تر هست .
    نظراتی که دوستان اینجا میدند شاید همه اش از طرف کسانی هست که با سی++ کار میکنند (یا حتی شاید فقط آشنایی دارند) و چیز زیادی در مورد سایر زبان ها نمیدونند و برای همین کاملا یکطرفه دارند یکسری بحث های تکراری و غیر مستند و علمی رو تکرار میکنند .

    من خودم برنامه نویسی رو با سی++ شروع کردم (بگم یاد گرفتم بهتره!) و تو دانشگاه هم درس برنامه نویسی پیشرفته رو جاوا پاس کردم و چنتا پروژه مثلا درست کردن یک بازی ساده یا شبیه سازی سیستم atm یا یک برنامه یرای یک کارخونه که نوع محصول و ... و .... رو توش داشته باشه انجام دادم .
    با سی شارپ هم علاوه بر پردازش تصویر و برنامه نویسی ربات، چند روز پیش یک برنامه مالتی مدیا آموزش ریاضی پیش دبستانی درست کردم واسه پروژه درس محیط چند رسانه ای
    اما با سی++ هم برنامه نویسی میکروکنترولر و همچنین برنامه نویسی پورت سریال کامپیوتر و کمی هم پردازش تصویر کار کردم و درنهایت یک کواد روتور ساحتم که همه کدهاش با سی++ نوشته شده .

    حداقل سینتکس و ساختار همه این برنامه هارو دیدم و باهاش پروژه انجام دادم . هرکدوم معایب و مزایایی داره (که البته به نظرم بیشتر مربوط به پلتفرم ها و ساپورت ها میشه ، مثلا اینکه نمیشه میکرو کنترولر رو با سی شارپ پروگرام کرد) اما مزیت فوق العاده ای که سی شارپ تونست ایجاد کنه و خیل عظیم برنامه نویس هارو (حداقل تو ایران) تونست جذب کنه ، IDE قدرتمند ویژوال استودیو بود . یک IDE غنی و از اون مهمتر خیلی مرتب و منظم و اصولی. کلا ساختار خود سی شارپ هم بسیار منظم و طبقه بندی شده است و همینه که برنامه نویسی باش رو اینقدر راحت و سریع میکنه . همچنین همخونی فوق العادش با ویژوال استودیو .
    اما من هنوز بعد 4 سال بعضی کدهای C++‎ رو میبینم سردرنمیارم . بس که همه چیز تو هم و قر و قاطی هستش و البته شاید یه دلیل عمده اش اینه که هرکس یه چیزی به این زبان اضافه کرده و وصله و پینه شده بهش و یک ساختار مشخص و منظم نداره به نظرم. همچنین هنوز نتونستم یه IDE درست و حسابی و به درد بخور واسش پیدا کنم (حتی ویژوال استودیو هم تو سی++ مشکل داره و بعضی توابع خیلی مشخص و استاندارد رو اجرا نمیکنه! و یا یه سری قوانین خودش بهش اضافه کرده و یا قابلیت هایی مثل پیش نمایش کد که تو سی شارپ خیلی عالی کار میکنه رو نداره (حتی با اضافه کردن assist ))

    حتی توی هر IDE سی ++ یکجور متفاوت کار میکنه!!! یا هر کامپایلرش متفاوته . حلاصه هرکسی یک سازی میزنه توش و این تنها دلیلی هست که من از سی++ لذت نمیبرم موقع کد زدن .

    در مورد جاوا هم میتونم بگم جاوا یک سی++ مرتب و منظم شده است ولی IDE قدرتمندی مeل ویژوال استودیو رو نداره و شاید تنها ضعفش همین باشه (البته eclipse و netbeans رو داره اما تا چند سال پیش که من باهاشون کد زدم ، امکانات ویژوالی مثل vs نداشتند)

    همین الان هم واسه همین سی++ بهترین IDE رو سرچ کنید 90% گفتن ویژوال استودیو! با اینکه این برنامه تو کشورای دیگه کپی رایت داره!!

    در مورد Qt هم من هنوز شک دارم بشه به این فریم ورک اعتماد کرد و روش سرمایه گذاری کرد یا نه!
    اگر واسه سی++ میشد یک IDE به قدرت ویژوال استودیو پیدا کرد من 100% انتخاب اولم سی++ بود اما انگار این زبون متولی نداره و حس میکنم شاید در سالهای آتی توسط زبان هایی مثل سی# یا جاوا که متولیان گردن کلفتی پشتش خوابیده محو بشه (هرچند سی++ هم ساپورت خیل عظیم برنامه نویسان open-source رو داره اما آینده اش در پس ابهامه به نظرم! . توی همین اینترنت هم بحث های زیادی هست که با جاوا جایگزین میشه!!)

    به هر حال من دل رو به دریا زدم و خواستم Qt رو دانلود کنم اما حجم بالای اون منو شگفت زده کرد . همچنین اینکه نسخه 32 بیتی رو فقط برای ویتدوز داره . و در نهایت اینکه من نمیدونم کدوم یکی از اینهارو باید دانلود کنم ؟!

    1- Qt 5.0.1 for Windows 32-bit (MinGW 4.7, 823 MB)
    2-Qt 5.0.1 for Windows 32-bit (VS 2010, 481 MB)

  2. #42
    کاربر دائمی آواتار returnx
    تاریخ عضویت
    فروردین 1389
    محل زندگی
    ?
    پست
    1,190

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    فکر کنم حالا به حرف پست اولم رسیده باشید که گفته بودم:
    و قطعا هم بهترین بودن مطلق نیست و نمیتونیم بگیم فلان FrameWork بهترین و اون یکی نیست !! پس جواب هایی که داده میشه بیشتر تجربه شخصی افراد هست...(به این نکته دقت کنید)
    همون شماره 1 را دانلود کنید ، چون اگر شماره دو را دانلود کنید حتما باید کامپایلر C++‎ ماکروسافت رو سیستمتون نصب باشه یعنی msvc که با Visual Studio نصب میشه و اگر Visual Studio نداشته باشید نمیتونید کاری کنید!!!

  3. #43

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    ممنون . حالا بهترین کامپایلر c/C++‎ چی هست؟ اصلا چرا ما اینهمه کامپایلر برای سی ++ داریم؟ و اینها تفاوت هاشون در چی هست؟

  4. #44

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    prince0fpersia
    شما بعضا حرفاتون اشتباهه به علت نداشتن اطلاعات درست !
    اگر واسه سی++ میشد یک IDE به قدرت ویژوال استودیو پیدا کرد من 100% انتخاب اولم سی++ بود
    بحث IDE شد . خیلی ها تو ایران همش با توربو یا بورلند کار می کنن مخصوصا دانشگاها! البته بعضیا می گن که بهتره برای شروع از محیط های ساده استفاده کرد
    ولی من خودم شخصا کد رنگ و با رنگ رو دوست دارم !
    ویژال استدیو سی پلاس هم می خوره ! فقط سی شارپ نیست که !
    VS2010 بهترینه البته نه به تنهایی ! فقط کافیه پلاگین VAssistXرو نصب کنی تا لذت برنامه نویسی رو بفهمی
    http://www.wholetomato.com
    حتما اینو نصب کن !
    من خودم بدون ویژال استدیو و این پلاگینه اصلا برنامه نمی نویسم ! شما اینو نصب کن بعد بگو IDE درست برا سی پلاس نیست !
    VS هم یه نسخش پولیه نسخه رایگان داره !
    درضمن شما کد رو تو اون بنویس بعد برو با GCC کامپیل کن کاریت ندارن !
    -
    بقیه چیزایی هم که گفتی چز سختی های سی پلاس پلاسه ! که قدرت سی پلاس به همونه ! (ماکرو ها ، تمپلیت ها ، و خیلی چیزا که تو کتاب جعفر نژاد نیست و تو دانشگاهم نمی گن )
    چون شما خیلی چیزاشو بلد نیستی می گی این چقدر افتضاهه اصلا خوانا نیست !
    متاسفانه هرکسی یه کتاب جعفر نژاد قمی می خونه فکر می کنه حرفه ای شده !
    درضمن من خودم 2 سال سی شارپ کار کردم ! ولی الان می فهمم سی شارپ بیشتر از اسباب بازی نبود !

    به هر حال من دل رو به دریا زدم و خواستم Qt رو دانلود کنم اما حجم بالای اون منو شگفت زده کرد . همچنین اینکه نسخه 32 بیتی رو فقط برای ویتدوز داره . و در نهایت اینکه من نمیدونم کدوم یکی از اینهارو باید دانلود کنم ؟!
    - Qt 5.0.1 for Windows 32-bit (MinGW 4.7, 823 MB)
    2-Qt 5.0.1 for Windows 32-bit (VS 2010, 481 MB
    اولی برا MinGW هست و دومی برای VS2010
    اگه ویژال استدیو 2010 رو نصب داری دومی رو بگیر !
    اگر هم می خوای تو محیط خود ویژال با کیوتی کار کنی پلاگینش هست ! همون پایین مایین ها نوشته !

  5. #45

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    ممنون . حالا بهترین کامپایلر c/C++‎‎ چی هست؟ اصلا چرا ما اینهمه کامپایلر برای سی ++ داریم؟ و اینها تفاوت هاشون در چی هست؟
    بستگی داره برا چی بخوای کامپیل کنی !
    برای ویندوز کامپایلر ماکروسافت مصلما" بهترینه . ولی از MinGW هم می تونی استفاده کنی .
    بخاط اینکه هر کامپیلری کد رو مخصوص اون پلتفرم تولید می کنه !
    ویندوز ، لینوکس ، مک ، اندروید و بلک بری و حتی کنسول های بازی کامپیلر های خودشونو دارن !
    البته اکثرا از GCC گرفته شدن !
    تفاوت اصلی تو خروجی ای هست که به شما میده !

  6. #46
    کاربر دائمی آواتار FastCode
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    /dev/null
    پست
    3,486

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    فکر میکنم QtCreator بهتر باشه چون خیلی بهتر از امکانات Qt استفاده میکنه و طراحی فرم داره و ....

  7. #47

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    دوستان به نظر من باید یه مقدار دید رو بازتر کرد. ما چندین سطح برنامه نویسی داریم و سی شارپ و سی پلاس پلاس هرکدوم برای سطوح مختلفی مناسب هستند. زمانی که درمود سطح آماتوری و متوسط صحبت می کنیم خب باید بگم که سی شارپ یه گزینه خوب به شمار میره اما تمام حرفه ای های دنیای کامپیوتر یا حداقل در سطح برنامه نویسهای سیستمی از C++‎ و حتی C استفاده می کنن. این زبانها توی یه کتگوری نیستند. به نظر من مقایسه اشتباه هست اما اگر بخواییم مقایسه کنیم چند چیز مشخص رو میشه روش تکیه کرد:

    1. بدون چون چرا سرعت کد تولیدی با C++‎ بیشتر از C#‎ هست.
    2. کدهای تولیدی با C++‎ در مقابل کدهای تولید شده در برابر C#‎ امنیت بیشتری دارند. (دیرتر هک میشن )
    3. انعطاف پذیری بیشتری داخل C++‎ وجود داره.
    4. هزینه تولیدی در سی شارپ کمتر هست اما اگر بخوایم اون رو با C++‎ CLI مقایسه کنیم. هزینه تولیدی هم فرقی نمی کنه.

    ما من هنوز بعد 4 سال بعضی کدهای C++‎‎ رو میبینم سردرنمیارم . بس که همه چیز تو هم و قر و قاطی هستش و البته شاید یه دلیل عمده اش اینه که هرکس یه چیزی به این زبان اضافه کرده و وصله و پینه شده بهش و یک ساختار مشخص و منظم نداره به نظرم. همچنین هنوز نتونستم یه IDE درست و حسابی و به درد بخور واسش پیدا کنم (حتی ویژوال استودیو هم تو سی++ مشکل داره و بعضی توابع خیلی مشخص و استاندارد رو اجرا نمیکنه! و یا یه سری قوانین خودش بهش اضافه کرده و یا قابلیت هایی مثل پیش نمایش کد که تو سی شارپ خیلی عالی کار میکنه رو نداره (حتی با اضافه کردن assist ))
    به نظر من دلیل اینه که ما از اصول کامپیوتر رو درک نکردیم. مثلا به احتمال زیاد 99 درصد برنامه نویسهای سایت حتی اسم قراردادهای فراخوانی رو نشنیده باشن اما داخل C/C++‎ کلمه کلیدی مثل cdecl برای تنظیم قراردادهای فراخوانی هست. خب معلومه که زمانی یا این نوع کلمات که خارج از استاندارد C/C++‎ هستند برخورد می کنید متوجه اونها نمی شید ( یا حداقل زمانی که خودتون رو فقط محدود به دانشگاه کرده باشید) اما واقعیت اینه که اینها برای برنامه نویس های حرفه ای قابلیتهای انعطاف اون بشمار میرن. مثل اگر برنامه نویس بخواد زبان برنامه نویسی خودش رو ایجاد کنه و یا اینکه از زبان دیگه ای در کنار C++‎ استفاده کنه می تونه از این قرار دادها استفاده کنه. ( یعنی توی یه فایل exe از چندین زبان برنامه نویسی استفاده شده باشه). یا مثلا برنامه نویسهای لینوکس و برخی از برنامه نویسهای حرفه ای ویندوز فایلهای رو به اسم فایلیهای اسکریپت لینکر میسازن و از اونها استفاده های جالبی برای exe نهایی تولید شده می کنند.


    اگر واسه سی++ میشد یک IDE به قدرت ویژوال استودیو پیدا کرد من 100% انتخاب اولم سی++ بود اما انگار این زبون متولی نداره و حس میکنم شاید در سالهای آتی توسط زبان هایی مثل سی# یا جاوا که متولیان گردن کلفتی پشتش خوابیده محو بشه (هرچند سی++ هم ساپورت خیل عظیم برنامه نویسان open-source رو داره اما آینده اش در پس ابهامه به نظرم! . توی همین اینترنت هم بحث های زیادی هست که با جاوا جایگزین میشه!!)
    عملا آمار داره خلاف این رو ثابت میکنه. روزانه داره برنامه نویسی خانواده سی و جاوا ( مخصوصا جاوا ) گسترش پیدا میکنه. در مقابل اون زبانهای دات نتی ته جدول هستند. این قضیه فقط توی ایران رواج داره. توی صنعت کامپیوتر یکسری چیزها نابود نمیشن و اونها مواردی هستند که بیس باهاشون ساخته شده. و هر چیزی که مبتنی بر اساس اون روشها باشه چون از نظر عملی درست هست نابود نمیشه. مثلا یه زمانی میگفتن دیگه اسمبلی نمی مونه و بعد از یک مدت کامپیوترهای از مفسرها استفاده میکنن ( در ابتدای طهور زبانهای سطح بالا ) و نمونه اون میکروهای PIC بود. یا همین الان یکسری میگن به زودی به کامپیوترها میگیم چه برنامه ای لارم داریم خودش برامون میسازه lol . منتها همه این افکار حساب و کتاب درستی نداره.

    در مورد C++‎ باید بگم که یکی از به روزترین زبانهای برنامه نویسی بشمار میره مثلا اخیرا استاندارد ISO 2011 اون تصویب شده و یا حتی C به زودی یه استاندارد جدید ایزو براش تصویب میشه. و من مطوئن هستم پشتش به این زودیها زمین نمیاد.


    به هر حال واقعیتی که وجود داره اینه که اگر پروژه از نظر زمانی و مالی محدود باشه سی شارپ گزینه خوبیه اما من فکر میکنم که اگر از نظر زمانی و مالی مشکل نداشته باشین بهتره یه تجدید نظر بکنین. خود ما توی شرکتمون از دست سی شارپ مخصوصا از لحاظ کند بودنش شاکی هستیم و یه جورایی همه دو دلیم که سوئیچ کنیم روی QT. خود من استارت زدم و یک مساله برام خیلی واضح شده. از نظر زمانی حجم کدینگ بشدت پروژه سنگین میشه اما در عوض اگر درست کار کنیم جواب خیلی بهتری رو می تونیم نسبت به سی شارپ بگیریم. به هر حال C++‎ و QT دارن ریسک رو افزایش میدن اما فکر کنم این ریسک ارزشش رو داشته باشه.

    یه مورد دیگه که خیلی برام جالبه دلفی هست. من خودم شخصا نه از دلفی و نه از پاسکال خوشم میاد اما واقعا هم سرعت توسعه برنامه داخلش بالاست هم اینکه خیلی از مزیتهای C++‎ مثل سرعت رو به همراهش داره.

  8. #48
    کاربر دائمی آواتار FastCode
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    /dev/null
    پست
    3,486

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    و برنامه های native در ماشین های مجازی مثل virtual box درست اجرا میشن.

  9. #49

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    و برنامه های native در ماشین های مجازی مثل virtual box درست اجرا میشن.
    منظورتون رو متوجه نشدم.


    دوستان یه مورد که وجود داره کامپایلر C++‎ مایکروسافت قدرت کمی داره اما بهینه ساز کد فوقالعاده ای داره. سرعت کد تولیدی توسط ویژوال استادیو توی بعضی موارد بصورت چشم گیری از مابقی کامپایلرها مثل کامپایلرمعروف intel و gcc بیشتر هست. فقط باید به یه مورد دقت کنید و اونم انتخاب کامپایلر بسته به نیازتون هست. کامپایلر gcc برای کارهای سیستمی فوقالعاده هست و امکانات خوبی رو فراهم میکنه و کامپایلر اینتل برای برنامه نویسی موازی مناسب هست مثلا یه مفهوم جدید برنامه نویسی داخلش به اسم transactional memory مطرح هست که خودش ناحیه بحرانی رو کنترل میکنه. و کامپایلر gcc از نظز مانور برنامه نویسی همتا نداره شما تقریبا روند همه چی رو میتونید کنترل کنید از طرف دیگه gcc به روزترین کامپایلر رو از لحاظ رعایت استانداردها در اختیار داره. در مقابل اینها کامپایلر ویژوال استادیو هست که کدی با سرعت بالا تولید میکنه. و همنطور قابلیت ادغام با CLR یا همون دات نت رو داره که باعث میشه بتونید از فریم ورک دات نت استفاده کنید. بقیه مواردش مثل MFC الکی هستند و شما می تونید با کامپوننتها یا فریم ورکهایی مثل QT و CodeJack یه UI بهتر رو فراهم کنید.

  10. #50
    کاربر دائمی آواتار FastCode
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    /dev/null
    پست
    3,486

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    نقل قول نوشته شده توسط pswin.pooya مشاهده تاپیک

    منظورتون رو متوجه نشدم.
    ماشین های مجازی خیلی علاقه دارند که کد رو قبل از اجرا تبدیل به کد قابل اجرا روی سیستم هاست بکنن و وقتی این ترجمه قبل از ترجمه CLR اتفاق بیافته برنامه دچار خطا میشه.
    من آشنایی خیلی خاصی با این خطاها دارم.
    کد native عملاً نمیتونه این مشکل رو داشته باشه چون خیلی کم اتفاق میافته که خودش رو On The Fly تغییر بده

    تنها hypervisor ی که من میشناسم که این کار رو نمیکنه یا حداقل درست انجام میده qemu/kvm ه
    آخرین ویرایش به وسیله FastCode : جمعه 20 بهمن 1391 در 19:40 عصر

  11. #51

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    ما چندین نوع ماشین مجازی داریم تنها یک نمونه از اونها، اونم فقط قسمتهایی از کد رو به ماشین مقصد تبدیل می کنن.


    ماشین های مجازی خیلی علاقه دارند که کد رو قبل از اجرا تبدیل به کد قابل اجرا روی سیستم هاست بکنن و وقتی این ترجمه قبل از ترجمه CLR اتفاق بیافته برنامه دچار خطا میشه.
    خب اینکه مشخص هست. چون هیچکس به جزء CLR از کد اسمبلی دات نت سر در نمیاره

    تنها hypervisor ی که من میشناسم که این کار رو نمیکنه یا حداقل درست انجام میده qemu/kvm ه
    qemu ماشین مجازی فوقالعاده ای هست. حتی اجازه میده برنامه های ARM روی سیستم x86 اجرا کنید ( البته تحت لینوکس ) اما یکسری مشکلات هم داره. و بعضی از خطاها رو ازش گذشت میکنه و در حالت کلی بهتره اگر تست می گیرید همیشه از چندین ماشین مجازی استفاده کنید.

  12. #52
    کاربر دائمی آواتار FastCode
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    /dev/null
    پست
    3,486

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    نقل قول نوشته شده توسط pswin.pooya مشاهده تاپیک
    ما چندین نوع ماشین مجازی داریم تنها یک نمونه از اونها، اونم فقط قسمتهایی از کد رو به ماشین مقصد تبدیل می کنن.



    خب اینکه مشخص هست. چون هیچکس به جزء CLR از کد اسمبلی دات نت سر در نمیاره


    qemu ماشین مجازی فوقالعاده ای هست. حتی اجازه میده برنامه های ARM روی سیستم x86 اجرا کنید ( البته تحت لینوکس ) اما یکسری مشکلات هم داره. و بعضی از خطاها رو ازش گذشت میکنه و در حالت کلی بهتره اگر تست می گیرید همیشه از چندین ماشین مجازی استفاده کنید.
    اتفاقا من همین الان از یک سیستم debian/multi-arch استفاده میکنم

    amd64
    i386
    armel
    mipsel

    به جز اینها بهترین چیزی که ازش دیدم chroot ه cross-architecture ه که چند بار واقعا کمکم کرده.


    ممکنه چند مورد از خطاهاش رو بگید؟
    خیلی دوست دارم تست کنم.


    ماشین های مجازی معروف مثل VMWare و VirtualBox هر دو از این روش استفاده میکنند.
    ظاهرا ماشینهای مجازی Microsoft هم مثل qemu عمل میکنند.(تست نکردم)

  13. #53

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    من تقریبا از تمام ماشینهای مجازی خطا دیدم. یه نمونه که باهاش برخورد کردم توی مقدار دهی PIT ( programable interrupt timer در سیستم عاملم بود. با اینکه اشتباه مقدار دهی می کردم PIT کار می کرد. خب منم خیالم راحت که کد درسته و البته جتالتر این بود که کد روی بعضی از PCهای واقعی هم کار می کرد. وقتی همین رو با bochs امتحان کردم دیدم همه چی بهم ریخت و در نتیجه تونستم خطا رو پیدا کتم.

    یا در vmware یه قسمت کدم بشدت مورد داشت که هیچ وقت پیداش نکردم ( ولی مرتبط با حافظه بود ) و vmware کد رو درست اجرا میکرد. بعدا که روی سیستم واقعی و qemu کد رو اجرا کردم تونستم خطا رو پیدا کنم. و یا bochs توی محاسبه فرکانس مشکل داره ( البته ایرادهای زیادی داره ). بی ایراد ترین ماشین مجازی xen هست که امکاناتش فوقالعاده است و بعد از هسته 3 لینوکس جزء هسته شده. اما کار با اونم خیلی سختر از بقیه هست. وقتی خود CPU هم گاها ایراد داره شما چه انتظاری از vmm میره که ایراد نداشته باشه

  14. #54
    کاربر دائمی آواتار FastCode
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    /dev/null
    پست
    3,486

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    نقل قول نوشته شده توسط pswin.pooya مشاهده تاپیک
    من تقریبا از تمام ماشینهای مجازی خطا دیدم. یه نمونه که باهاش برخورد کردم توی مقدار دهی PIT ( programable interrupt timer در سیستم عاملم بود. با اینکه اشتباه مقدار دهی می کردم PIT کار می کرد. خب منم خیالم راحت که کد درسته و البته جتالتر این بود که کد روی بعضی از PCهای واقعی هم کار می کرد. وقتی همین رو با bochs امتحان کردم دیدم همه چی بهم ریخت و در نتیجه تونستم خطا رو پیدا کتم.

    یا در vmware یه قسمت کدم بشدت مورد داشت که هیچ وقت پیداش نکردم ( ولی مرتبط با حافظه بود ) و vmware کد رو درست اجرا میکرد. بعدا که روی سیستم واقعی و qemu کد رو اجرا کردم تونستم خطا رو پیدا کنم. و یا bochs توی محاسبه فرکانس مشکل داره ( البته ایرادهای زیادی داره ). بی ایراد ترین ماشین مجازی xen هست که امکاناتش فوقالعاده است و بعد از هسته 3 لینوکس جزء هسته شده. اما کار با اونم خیلی سختر از بقیه هست. وقتی خود CPU هم گاها ایراد داره شما چه انتظاری از vmm میره که ایراد نداشته باشه
    فکر میکنم PIT جزء چیزهایی هست که هنوز نمیتونم تست کنم :)

    xen که واقعا سخته.پارسال یکی دو روز روی تنظیمش کار کردم.آخرش هم منصرف شدم.البته کرنلم 2.6.38 بود.الان باید خیلی راحتتر شده باشه.

    ولی در کل به این نتیجه رسیدیم که dotNet+VM=Fail

  15. #55
    منتظر تایید آدرس ایمیل
    تاریخ عضویت
    مرداد 1391
    سن
    29
    پست
    596

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    اضافه شدن پورت ios و android به Qt در اینده باعث جذب شدن برنامه نویسای خیلی بیشتری میشه هر چند من خودم Qt رو زیاد قبول ندارم مخصوصا با این باگ هایی که تو ورژن 5 داشت !!
    ضمن اینکه امروز مطلبی رو در فروم stack overflow میخوندم که به دلیل بهینه سازی خودکار کد زبان هایی مقل سی شارپ و جاوا سرعت اونها حتی از سی++ هم بیشتر شده و یا خاصیتی مثل garbage collection به این موضوع خیلی کمک میکنه .
    بستگی داره کد C++‎ رو کی نوشته باشه ولی غیر ممکنه کدی که بصورت حرفه ای با C++‎ نوشته شده باشه از C#‎ یا جاوا کند تر باشه!
    زبان هایی که اینجا نام بردید هیچ کدوم به تنهایی Cross-Platform نیستن ، مگر C++‎‎/Qt
    البته C++‎ به تنهایی هم Cross -platform ه...
    از نظر سرعت و مدیریت منابع و قدرت برناتمه نویسی هم هیچی توی ویندوز به win32 نمیرسه که خوب یادگیریش ساده نیست
    هر زبانی برای نوشتن یک سری برنامه خاص مناسبه همون کروم رو هم که بقیه مثال زدن به غیر از C++‎ از چند تا زبون و تعدادی زیادی کتابخونه استفاده کرده.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Chrome
    اگر واسه سی++ میشد یک IDE به قدرت ویژوال استودیو پیدا کرد من 100% انتخاب اولم سی++ بود اما انگار این زبون متولی نداره و حس میکنم شاید در سالهای آتی توسط زبان هایی مثل سی# یا جاوا که متولیان گردن کلفتی پشتش خوابیده محو بشه (هرچند سی++ هم ساپورت خیل عظیم برنامه نویسان open-source رو داره اما آینده اش در پس ابهامه به نظرم! . توی همین اینترنت هم بحث های زیادی هست که با جاوا جایگزین میشه!!)
    داخل ویژوال استودیو هم که میشه C++‎نوشت! یعنی شما این مدتی که با ویژوال استودیو کار می کردی visual C++‎ رو ندیدی؟!

  16. #56
    کاربر دائمی آواتار aidinMC
    تاریخ عضویت
    خرداد 1391
    محل زندگی
    یه گوشه دنج از هارد!
    پست
    129

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    نقل قول نوشته شده توسط omidshaman مشاهده تاپیک
    اضافه شدن پورت ios و android به Qt در اینده باعث جذب شدن برنامه نویسای خیلی بیشتری میشه هر چند من خودم Qt رو زیاد قبول ندارم مخصوصا با این باگ هایی که تو ورژن 5 داشت !!
    یه مثال از این باگها رو میزنی!؟!؟

  17. #57
    کاربر دائمی آواتار returnx
    تاریخ عضویت
    فروردین 1389
    محل زندگی
    ?
    پست
    1,190

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    البته C++‎‎ به تنهایی هم Cross -platform ه...
    درسته ، در صورتی که کدتون رو درست بنویسید و از هیچ API ای استفاده نکنید...

  18. #58
    منتظر تایید آدرس ایمیل
    تاریخ عضویت
    مرداد 1391
    سن
    29
    پست
    596

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    نقل قول نوشته شده توسط aidinMC مشاهده تاپیک
    یه مثال از این باگها رو میزنی!؟!؟
    یکم توی گوگل بچرخی خودت پیدا می کنی
    دقیقا به خاطر همین هم 5.01 رو این قدر سریع دادن بیرون البته توی ۵.۰۱ خیلیاشون حل شدن
    یکیشون مثلا مشکل با فایل ترجمه ورژن های قبلی بود که توی بعضی برنامه ها مصرف سی پی یو میرفت رو ۵۰٪!! یا قسمت های statues bar درست ترجمه نمیشدن! که خیلی رفته بود روی اعصابم! که با ترجمه دوباره حل شد!
    البته ۵.۰۱ mingw هم که دیگه شاهکاره hello world سی مگابایت فایل dll می خواد:) که با انواع فشرده سازی دیکه کمتر از ۱۰ مگابایت نمیشه!
    http://qt-project.org/forums/viewthread/23796/
    https://bugreports.qt-project.org/br...3Aissues-panel

  19. #59
    کاربر دائمی آواتار FastCode
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    /dev/null
    پست
    3,486

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    نقل قول نوشته شده توسط omidshaman مشاهده تاپیک
    یکم توی گوگل بچرخی خودت پیدا می کنی
    دقیقا به خاطر همین هم 5.01 رو این قدر سریع دادن بیرون البته توی ۵.۰۱ خیلیاشون حل شدن
    یکیشون مثلا مشکل با فایل ترجمه ورژن های قبلی بود که توی بعضی برنامه ها مصرف سی پی یو میرفت رو ۵۰٪!! یا قسمت های statues bar درست ترجمه نمیشدن! که خیلی رفته بود روی اعصابم! که با ترجمه دوباره حل شد!
    البته ۵.۰۱ mingw هم که دیگه شاهکاره hello world سی مگابایت فایل dll می خواد:) که با انواع فشرده سازی دیکه کمتر از ۱۰ مگابایت نمیشه!
    http://qt-project.org/forums/viewthread/23796/
    https://bugreports.qt-project.org/br...3Aissues-panel
    یعنی فقط qt5-core میشه ۳۰ مگ؟
    با upx هم زیر 10 نمیشه؟
    آخرین ویرایش به وسیله FastCode : یک شنبه 22 بهمن 1391 در 21:31 عصر دلیل: دیگه عادت کردم بنویسم qt4

  20. #60
    منتظر تایید آدرس ایمیل
    تاریخ عضویت
    مرداد 1391
    سن
    29
    پست
    596

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    البته ۳۸ مگ می خواد:)
    با upx میشه ۱۳.۵ با smart install maker حدودا ۱۲!
    http://upload.tehran98.com/img1/ts3p...rva7s23dgp.jpg

  21. #61

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    یکم توی گوگل بچرخی خودت پیدا می کنی
    دقیقا به خاطر همین هم 5.01 رو این قدر سریع دادن بیرون البته توی ۵.۰۱ خیلیاشون حل شدن
    یکیشون مثلا مشکل با فایل ترجمه ورژن های قبلی بود که توی بعضی برنامه ها مصرف سی پی یو میرفت رو ۵۰٪!! یا قسمت های statues bar درست ترجمه نمیشدن! که خیلی رفته بود روی اعصابم! که با ترجمه دوباره حل شد!
    البته ۵.۰۱ mingw هم که دیگه شاهکاره hello world سی مگابایت فایل dll می خواد:) که با انواع فشرده سازی دیکه کمتر از ۱۰ مگابایت نمیشه!
    اگه از چیزی مطمئنی با رفرنس ارائه کن استفاده کنیم!
    افزایش حجم خروجی در نسخه جدید به خاطر dll های unicode هست و ربطی به فرم‌ورک کیوت نداره. شما می‌تونید این dll ها رو ارائه نکنید چون جزئی از redistribute های مایکروسافت هستند. برنامه‌نویسان غیر از فرم‌ورک کیوت هم به این dllها نیاز دارند.

  22. #62

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    Your evaluation allows you to try Qt for the next 30 days, ending on 2013-03-14. The evaluation version contains all the functionality of Qt, but is limited to 30 days.



    Please note that the usage is restricted to the evaluation only. See the User Licensing Agreement included in each package for details.

    این که رایگان نیست؟ یا جریان چیز دیگه است؟

  23. #63

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    روی لینوکس هم Qt بهترین گزینه است یا چیزای بهتری هم پیدا میشند؟ چون میخوام برنامه نویسی روی لینوکس رو شروع کنم و ادامه بدم ، تمرکزم هم روی همون opencv و برنامه نویسی ربات هست

    راستی یک مدل جدید از بورلند هم اومده که اونم البته پولی هست به اسم borland C++‎ XE3 . کسی تا حالا باهاش کار کرده؟ اون چطوریه؟ کرکش پیدا میشه؟

  24. #64

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    شما ظاهرا نسخه تجاری کیوت رو نصب کردید!

  25. #65
    کاربر دائمی آواتار FastCode
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    /dev/null
    پست
    3,486

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    نقل قول نوشته شده توسط prince0fpersia مشاهده تاپیک
    روی لینوکس هم Qt بهترین گزینه است یا چیزای بهتری هم پیدا میشند؟ چون میخوام برنامه نویسی روی لینوکس رو شروع کنم و ادامه بدم ، تمرکزم هم روی همون opencv و برنامه نویسی ربات هست

    راستی یک مدل جدید از بورلند هم اومده که اونم البته پولی هست به اسم borland C++‎‎‎ XE3 . کسی تا حالا باهاش کار کرده؟ اون چطوریه؟ کرکش پیدا میشه؟
    در بیشتر جاها با gtk و wx مقایسه میشه.من با دو تای اول(Qtوgtk) کار کردم ولی نه اینقدر که بتونم نظر بدم.با Qt راحتتر بودم.
    آخرین ویرایش به وسیله FastCode : چهارشنبه 25 بهمن 1391 در 01:41 صبح

  26. #66

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    نقل قول نوشته شده توسط حامد مصافی مشاهده تاپیک
    شما ظاهرا نسخه تجاری کیوت رو نصب کردید!
    والا من نصب نکردم موقع دانلود دیدم اینهارو نوشته .
    نسخه رایگانش چه امکاناتی کمتر از نسخه تجاری داره؟ کرک نداره نسخه تجاری؟

  27. #67

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    نقل قول نوشته شده توسط FastCode مشاهده تاپیک
    در بیشتر جاها با gtk و wx مقایسه میشه.من با دو تای اول کار کردم ولی نه اینقدر که بتونم نظر بدم.با Qt راحتتر بودم.

    درسته . همچنین من anjuta رو هم دیدم در فروم های خارجی . همچنین eclipse و netbeans که البته این 2 چون خودشون با جاوا نوشته شدند و نیاز به یکسری پیش نصب های جاوا هم دارند من خوشم نمیاد با اینها کار کنم.

    این wx فقط IDE هست یا فریم ورک هست اینم ؟ رایگانه یا نسخه پولی هم داره؟

  28. #68
    کاربر دائمی آواتار FastCode
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    /dev/null
    پست
    3,486

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    نقل قول نوشته شده توسط prince0fpersia مشاهده تاپیک
    درسته . همچنین من anjuta رو هم دیدم در فروم های خارجی . همچنین eclipse و netbeans که البته این 2 چون خودشون با جاوا نوشته شدند و نیاز به یکسری پیش نصب های جاوا هم دارند من خوشم نمیاد با اینها کار کنم.

    این wx فقط IDE هست یا فریم ورک هست اینم ؟ رایگانه یا نسخه پولی هم داره؟
    Qt
    GTK
    wx
    framework هستن
    بقیه اونهایی که اسم بردید IDE هستن

  29. #69

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    البته wx فکر میکنم IDE هم داشته باشه (مثل کیوت کریتور) . در مورد GTK من به اسم یک ToolKit گرافیکی همه جا دیدمش و IDE به این اسم ندیدم تا حالا!

    به هر حال من هنوز نمیدونم کیوت رو دانلود کنم یا نه ؟ فکر میکنم از نسحه ۵ به بعدش پولی شده!

  30. #70

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    راستی یک مدل جدید از بورلند هم اومده که اونم البته پولی هست به اسم borland C++‎‎‎ XE3 . کسی تا حالا باهاش کار کرده؟ اون چطوریه؟ کرکش پیدا میشه؟
    بله من با این محصول کار کرده ام و ازش واقعاً راضی هستم. ولی مسئله ای که وجود دارد این است که منابع آموزشی در موردش نسبت به C++‎‎/Qt خیلی کمتره ولی اگر با دلفی آشنایی داشته باشید به راحتی می توانید با C++‎‎ Builder هم کار کنید در غیر این صورت کار سختی را پیش رو خواهید داشت. ولی در کل در حوزه C++‎‎ به نظرم C++‎‎/Qt نسبت به بقیه شاید گزینه بهتری باشد به خاطر این که Open Source است، رایگان است، خیلی جا افتاده است و ده ها دلیل دیگه. از طرفی هم در حوزه های مختلف برنامه های زیادی به صورت کد باز با Qt نوشته شده است که در انجام پروژه های واقعی خیلی کمک می کند. یکی از ویژگی های خوب Qt این است که کلاسهای آن واقعاً خیلی جامع و عالی طراحی شده است. از طرفی باید قبول کرد که C++‎‎/Qt نسبت به بقیه از قابلیت Cross-Platform بیشتری بهره می برد(البته منظورم محیطهای مبتنی بر C++‎‎ است و با جاوا و ... کاری ندارم)

  31. #71

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    آخه Qt 5 هم پولی شده انگار!! من که روی سایتشون لینک دانلود ۵ رو پیدا نمیکنم مگر اینکه نوشته ۳۰ روزه است !

    بعدشم ، به فرض که نسخه رایگان هم داشته باشه ، میخوام ببینم چه امکاناتی در نسحه رایگان کمتره نسبت به تجاری؟ و یا اینکه نسخه کرک شده اش تجاری موجود هست؟

  32. #72
    کاربر دائمی آواتار FastCode
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    /dev/null
    پست
    3,486

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    نقل قول نوشته شده توسط prince0fpersia مشاهده تاپیک
    آخه Qt 5 هم پولی شده انگار!! من که روی سایتشون لینک دانلود ۵ رو پیدا نمیکنم مگر اینکه نوشته ۳۰ روزه است !

    بعدشم ، به فرض که نسخه رایگان هم داشته باشه ، میخوام ببینم چه امکاناتی در نسحه رایگان کمتره نسبت به تجاری؟ و یا اینکه نسخه کرک شده اش تجاری موجود هست؟
    http://origin.releases.qt-project.org/qt5/5.0.1/

  33. #73

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    پس حربان digia چی هست؟ من فکر میکردم متولی کیوت اونها باشند.(رو سایت اونها نسحه ۳۰ روزه هست)

    سوال آخر اینکه اگر بخوام به صورت native و استاندارد و فارق از پلتفرم داخل کیوت کد بزنم باید چه کنم؟ همین که از header های غیر استاندارد استفاده نکنم کافیه یا کار دیگه ای هم لازمه؟ میخوام بعضی کدهام portable باشه و بتونم روی هر سیستمی اجراش کنم (از ویندوز تا لینوکس و اندروید و ...)

    *** یک سوال خارج از تا\یک هم مدتیه ذهنمو مشغول کرده . اگر بخوام مثلا قسمت گرافیک پروژه رو با سی شاپ بنویسم ، قسمت سخت افزارو با سی و بقیه رو با سی++ ، و در نهایت همه اینها رو به هم ربط بدم ، اولا اینکه ربط دادن این ها به هم دیگه جزو چه مبحثی در برنامه نویسی میشه ؟ آیا کار سختیه یا آسون ؟ به صرفه است نسبت به اینکه همه پروژه رو با یک زبان بنویسیم؟(چون شاید موقع نوشتن خیلی کار رو آسون و سریع کنه اما آیا از بهینگی برنامه نهایی میکاهه یا حجم برنامه رو خیلی افزایش نمیده یا سایر مشکلات؟)

    دوست دارم بدونم لینک کردن چند پروژه که با زبون های مختلف نوشته شده و در نهایت ساختن یک پروژه جامع چه مبحثی از برنامه نویسیه؟

  34. #74
    کاربر دائمی آواتار FastCode
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    /dev/null
    پست
    3,486

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    نقل قول نوشته شده توسط prince0fpersia مشاهده تاپیک
    پس حربان digia چی هست؟ من فکر میکردم متولی کیوت اونها باشند.(رو سایت اونها نسحه ۳۰ روزه هست)

    سوال آخر اینکه اگر بخوام به صورت native و استاندارد و فارق از پلتفرم داخل کیوت کد بزنم باید چه کنم؟ همین که از header های غیر استاندارد استفاده نکنم کافیه یا کار دیگه ای هم لازمه؟ میخوام بعضی کدهام portable باشه و بتونم روی هر سیستمی اجراش کنم (از ویندوز تا لینوکس و اندروید و ...)

    *** یک سوال خارج از تا\یک هم مدتیه ذهنمو مشغول کرده . اگر بخوام مثلا قسمت گرافیک پروژه رو با سی شاپ بنویسم ، قسمت سخت افزارو با سی و بقیه رو با سی++ ، و در نهایت همه اینها رو به هم ربط بدم ، اولا اینکه ربط دادن این ها به هم دیگه جزو چه مبحثی در برنامه نویسی میشه ؟ آیا کار سختیه یا آسون ؟ به صرفه است نسبت به اینکه همه پروژه رو با یک زبان بنویسیم؟(چون شاید موقع نوشتن خیلی کار رو آسون و سریع کنه اما آیا از بهینگی برنامه نهایی میکاهه یا حجم برنامه رو خیلی افزایش نمیده یا سایر مشکلات؟)

    دوست دارم بدونم لینک کردن چند پروژه که با زبون های مختلف نوشته شده و در نهایت ساختن یک پروژه جامع چه مبحثی از برنامه نویسیه؟
    https://www.google.com/search?q=Cross+platform+rules
    آسون نیست.معمولاً به صرفه نیست
    برای نمونه میتونید از swigاستفاده کنید که تا ۹۰٪ کار رو براتون انجام میده.
    Qt به شما اینقدر امکانات میده که استفاده از C#‎‎‎ به سرت نزنه

  35. #75

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    *** یک سوال خارج از تا\یک هم مدتیه ذهنمو مشغول کرده . اگر بخوام مثلا قسمت گرافیک پروژه رو با سی شاپ بنویسم ، قسمت سخت افزارو با سی و بقیه رو با سی++ ، و در نهایت همه اینها رو به هم ربط بدم ، اولا اینکه ربط دادن این ها به هم دیگه جزو چه مبحثی در برنامه نویسی میشه ؟ آیا کار سختیه یا آسون ؟ به صرفه است نسبت به اینکه همه پروژه رو با یک زبان بنویسیم؟(چون شاید موقع نوشتن خیلی کار رو آسون و سریع کنه اما آیا از بهینگی برنامه نهایی میکاهه یا حجم برنامه رو خیلی افزایش نمیده یا سایر مشکلات؟)
    من هم چند وقت پیش همین مشکل رو داشتم و با ساخت dll در کیوت توانستم از آن در دلفی استفاده کنم ولی متاسفانه انجام این کارها خیلی سخت و زمانبر است و پیشنهاد بنده این است که اگر واقعاً و واقعاً مجبور شدید این کار را انجام دهید، چون ایجاد سازگاری بین زبانهای و فریم ورکهای مختلف خیلی سخت است. به عنوان پاسخ روشی برای حل کردن یک مسئله نمونه مدتی قبل در لینک زیر مطرح شد:
    http://stackoverflow.com/questions/1...st-application

  36. #76

    نقل قول: آیا Qt بهترین انتخاب است؟

    نقل قول نوشته شده توسط FastCode مشاهده تاپیک
    نمونش که خیلی زیاده.
    نمیخوام وارد بحث کرنل و درایور و بوت لودر و .... بشم
    همین برنامه های معمولی و روزمره ای که باهاشون کار میکنیم رو میگم.
    فکر کن یه انجین ه بازی یا انجین دیتابیس رو با C#‎‎‎‎‎ بنویسی.
    من که به کسی که این کار رو بکنه میخندم.حتی خودم یک بار سعی کردم انجامش بدم.(قبلش فکر میکردم اونایی که میگن نمیشه شوخی میکنن)
    نتیجه؟پروژه چند ماه به دلیل سرعت تخیلی متوقف شده تا به Qt تبدیل بشه.
    دوست عزیز هیچوقت با دانش خودت در مورد چیزی قضاوت نکن . به نظرت انجین بانک اطلاعاتی یا انجین بازی با C#‎ واقعا خنده داره ؟

    من طرفدار C#‎ یا .net نیستم ولی محض اطلاع یک Database Engine بهت معرفی میکنم که خودم ازش استفاده کردم و با C#‎ نوشته شده و سرعتشم تحسین بر انگیزه و سورس باز هم هست . مطالعه کن سورسش رو تا دیگه نخندی به اینجور آیتم هایی که مثال زدی .

    http://iboxdb.codeplex.com/


    برای انجین بازی هم یه سرچ تو گوگل بزنی برای انجین های ساخته شده توسط C#‎ بد نیست . یا حق

صفحه 2 از 2 اولاول 12

تاپیک های مشابه

  1. آیا فلان سرویس نصب است؟
    نوشته شده توسط dkhatibi در بخش مباحث عمومی دلفی و پاسکال
    پاسخ: 9
    آخرین پست: سه شنبه 24 بهمن 1385, 12:11 عصر
  2. آیا این یک باگ است؟
    نوشته شده توسط asilverisis در بخش VB.NET
    پاسخ: 4
    آخرین پست: سه شنبه 22 فروردین 1385, 23:58 عصر
  3. آیا این کد درست است؟
    نوشته شده توسط coral در بخش Classic ASP
    پاسخ: 10
    آخرین پست: پنج شنبه 22 بهمن 1383, 22:30 عصر
  4. آیا این connection درست است؟
    نوشته شده توسط Asad.Safari در بخش ASP.NET Web Forms
    پاسخ: 2
    آخرین پست: سه شنبه 09 تیر 1383, 21:56 عصر

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •