نمایش نتایج 1 تا 9 از 9

نام تاپیک: آموزش مقدماتی تا پیشرفته PHP با زبان ساده

  1. #1

    آموزش مقدماتی تا پیشرفته PHP با زبان ساده

    با سلام خدمت اساتید و دوستان گلم
    از امروز یک سری آموزش در رابطه با PHP رو در سایت قرار می دم امیدوارم استفاده کنید و نظراتتون رو هم برای بهتر شدن آموزشا بهم بگید
    ** تمامی آموزش ها از سایت 10khati.com دراینجا قرار می گیرد و می توانید برای دیدن کامل آموزش ها به این سایت نیز مراجعه کنید .
    با تشکر
    آخرین ویرایش به وسیله ehsannasri251 : یک شنبه 26 آبان 1392 در 11:05 صبح

  2. #2

    نقل قول: آموزش مقدماتی تا پیشرفته PHP با زبان ساده

    درس اول : تاریخچه ی PHP
    php در سال 1995 توسط راسموس لردورف ساخته شد و هنوز هم توسعه ی آن ادامه دارد و به عهده ی گروه php است .
    نام php در ابتدا مخفف (Personal Home Page) بود اما اکنون مخفف بازگشتی (Hypertext Preprocessor) است .
    کدهای php توسط سروری که php روی آن نصب باشد اجرا می شود و مانند asp.net محدودیت سیستم عامل ندارد و در روی تمامی سیستم عامل ها از جمله لینوکس (Linux) و ویندوز (Windows) قابل اجراست .
    یکی دیگر از مزیت های این زبان متن باز (Open Source) بودن آن است و این به این معنی است که برای کدنویسی با آن نیازی به پرداخت هزینه ندارید .
    در آخر نیز جالب است آماری از میزان استفاده از این زبان را در سطح دنیا تا سال 2013 مشاهده کنید .
    طبق آمار تا سال 2013 php روی 244,000,000 وب سایت و 2,100,000 وب سرور نصب شده است که آمار بسیار جالب توجهی است .
    در آموزش های بعدی از مبتدی تا پیشرفته ی این زبان را با هم یاد خواهیم گرفت .
    برای مشاهده ی بخش های دیگر این آموزش اینجا را ببینید .
    آخرین ویرایش به وسیله ehsannasri251 : یک شنبه 03 آذر 1392 در 11:08 صبح

  3. #3

    نقل قول: آموزش مقدماتی تا پیشرفته PHP با زبان ساده

    درس دوم : راه اندازی سرور محلی روی سیستم , شروع کار باPHP

    راه اندازی سرور محلی :
    زبان php یک زبان اسکریپتی است یعنی در پایان کار کامپایل نمی شود و در حین درخواست و قبل از ارسال به مرورگر کدها پردازش شده و خروجی ساخته می شود و برای اجرای آن روی سیستم خانگی یا سرور باید نرم افزار php و apache روی سیستم نصب باشد و چون فرآیند تنظیم و کانفیگ این برنامه ها کمی پیچیده است رم افزارهایی برای این کار ایجاد شده است که همه ی این کارها را به طور اتوماتیک و تنها با نصب این برنامه ها برای شما انجام می دهد . یکی از بهترین نرم افزارها برای این کار نرم افزار XAMPP است که می توانید آن را از اینجا دانلود کنید .
    پس از نصب این برنامه در درایو c (یا درایوی که برنامه را درآن نصب کردید) پوشه ای ایجاد می شود به نام xampp و درون آن پوشه , پوشه ی دیگری به نام htdocs وجود دارد که باید برنامه های نوشته شده ی خود به زبان php را در آن پوشه کپی کنید . در ادامه طریقه ی اجرا و نمایش کدها در مرورگر را نیز توضیح خواهم داد .


    نوشتن اولین برنامه و نمایش آن :
    برای نوشتن کدهای php در دسترس ترین برنامه , برنامه ی notepad می باشد که یک ویرایشگر متنی ساده و موجود در تمامی انواع سیستم عامل هاست .
    برای شروع کد نویسی ابتدا برنامه ی xampp را اجرا کنید . سپس کلید X کنار برنامه را بزنید تا برنامه به کنار ساعت ویندوز برود .
    برنامه ی notepad را باز کنید و خط کدهای زیر را در آن تایپ کنید .

    <?php
    echo("this is a test");
    ?>
    سپس برنامه را با نام First.php در پوشه ی htdocs از فایل xampp ذخیره کنید .
    در این مرحله نوبت به نمایش متن نوشته شده رسیده است برای این کار یک مرورگر مانند اینترنت اکسپلورر را باز کنید و در قسمت آدرس عبارت زیر را تایپ کنید :
    localhost/First.php
    سپس کلید ENTER را بزنید تا اولین برنامه ی خود را ببینید .
    تبریک شما اولین برنامه ی خود را نوشتید


    ساختار برنامه نویسی با php :
    در تب قبلی توانستید اولین برنامه ی خود را بنویسید . در تب قبل دو هدف را دنبال می کردم اول روش نمایش برنامه های نوشته شده با php در مرورگر و دوم ایجاد انگیزه ی بیشتر و ریختن ترس شما از کد نویسی با php زیرا این زبان در عین قدرت بالا بسیار آسان و سریع است .
    در این تب به ساختار زبان php خواهیم پرداخت :
    ساختار کلی این زبان به صورت زیر است :

    <?php
    مجموع کدها;
    ؟>

    </div> که خط اول فرمان شروع برنامه است و ثابت
    خط دوم مجموعه فرامین برنامه ی ماست مانند آموزش تب قبلی که اولین برنامه ی خود را نوشتید و دستور echo (در آموزش های بعدی کامل توضیح داده خواهد شد) در این قسمت قرار گرفت
    و خط سوم نیز دستور پایان برنامه است و ثابت
    برای مشاهده ی بخش های دیگر این آموزش اینجا را ببینید .
    آخرین ویرایش به وسیله ehsannasri251 : یک شنبه 03 آذر 1392 در 11:18 صبح

  4. #4

    نقل قول: آموزش مقدماتی تا پیشرفته PHP با زبان ساده

    درس سوم : قرار دادن توضیحات , Case Sensitivity

    قرار دادن توضیحات :
    توضیحات در PHP :
    یکی از جوانب بسیار مهم در برنامه نویسی درج توضیحات یا به اصطلاح Comment در بین کدها می باشد . توضیحات به متن هایی گفته می شود که با زبان قابل فهم خود و جدای از قواعد زبان برنامه نویسی می نویسید کامپایلر یا مفسر زبان هم آن ها را پردازش نمی کند .
    فواید این کار زمانی آشکار می شود که یکی یا ترکیبی از حالت های زیر برای شما پیش آید :
    برنامه ی شما بسیار طولانی باشد , چند نفر در کدنویسی آن شرکت کنند , مدت زیادی بعد از کد نویسی برای تغییر به سراغ کدهای خود بیایید
    و اگر در یکی از شرایط این چنینی قرار بگیرید با تمام وچود ارزش کامنت های خود را درک خواهید کرد .
    اما برای درج کامنت در PHP سه روش زیر وجود دارد :
    استفاده از //
    استفاده از #
    قرار دادن بین */ و/*
    مثال:

    //This is a comment
    #This is a comment
    /*This is a comment*/

    Case Sensitivity :
    زبان PHP دارای قابلیت Case Sensitivity است و این به این معنی است که بزرگی و کوچکی حروف اهمیتی ندارد و این خاصیت برای کسانی که با زبان هایی چون C و ++C یرنامه نویسی کرده اند جذابیت بیشتری دارد زیرا در این دو زبان مساله بزرگی و کوچکی حروف در برخی جاها مشکل ساز است .
    برای درک بیشتر این قابلیت به مثال زیر توجه کنید :
    *در مثال زیر عملکرد هیچ یک از دستورات با هم تفاوتی ندارد
    مثال برای درک بیشتر :

    echo “Hello World!”;
    ECHO “Hello World!”;
    EcHo “Hello World!”;

    برای مشاهده ی بخش های دیگر این آموزش اینجا را ببینید .
    آخرین ویرایش به وسیله ehsannasri251 : یک شنبه 03 آذر 1392 در 11:19 صبح

  5. #5

    نقل قول: آموزش مقدماتی تا پیشرفته PHP با زبان ساده

    درس چهارم : متغیرها در PHP

    متغیرها در PHP :
    متغیرها مکان هایی (ظرفهایی) برای نگه داری داده ها هستند .
    مثال :

    <?php
    $x=5;
    $y=’a';
    $z;
    ?>

    ویژگی های متغیر ها در PHP :

    • متغیرها در این زبان با حرف $ شروع می شوند و پس از $ نام متغیر می آید .
    • نام متغیرها باید با یک حرف یا _ شروع شوند .
    • نام متغیر می تواند با یک عدد شروع شود .
    • نام متغیرها تنها میتواند شامل حروف , اعداد و _ باشند .
    • کوچکی و بزرگی حروف در تعریف نام متغیر ها مهم است یعنی (متغیر y$ با متغیر Y$ متفاوت است) .

    متغیرها در PHP سه نوع هستند :
    1. محلی (local)
    2.عمومی (global)
    3.ثابت(static)
    متغیرهای محلی در تابع (function)تعریف می شود و تنها در همان تابع (function) می توان از آن استفاده کرد .
    متغیر عمومی در هرجای برنامه به غیر از داخل function تعریف می شود و در همه جا به جز function ها می تواند استفاده شود .
    متغیر ایستا هم در هرجا می تواند ایجاد شود و مقدارش در هیچ کجا نمی تواند تغییر کند .
    تعریف متغیر از نوع 1 و 2 در بالا آموزش داده شد و تنها جایی که تعریف می شوند مشخص می کند محلی هستند یا عمومی اگر درون تابع تعریف شوند محلی و اگر خارج از تابع تعریف شوند عمومی هستند .
    اما برای تعریف متغیر استاتیک باید از کلمه ی کلیذی static در ابتدای تعریف متغیر استفاده کرد .
    مثال :

    static $x=5;

    برای مشاهده ی بخش های دیگر این آموزش اینجا را ببینید .
    آخرین ویرایش به وسیله ehsannasri251 : یک شنبه 03 آذر 1392 در 11:09 صبح

  6. #6

    نقل قول: آموزش مقدماتی تا پیشرفته PHP با زبان ساده

    درس پنجم : دستور echo
    دستور echo :
    در بخش 5 از سری آموزش های PHP به آموزش دستور echo می پردازیم .
    بهترین راه برای نمایش خروجی در PHP دستور echo است البته دستور print هم وجود دارد اما این دستور تمام امکانات print را نیز در خود دارد و به تنهایی کافیست پس من نیز از دستور print صرف نظر می کنم و تنها به دستور echo می پردازم .
    دستور echo می تواند با پرانتز و بدون پرانتز استفاده شود :
    ساختار دستور echo

    echo “تست دستور اکو”;
    یا
    echo (“تست دستور اکو در جالت 2″);

    انواع روش های استفاده از echo
    برای مشاهده ی انعطاف و انواع استفاده های دستور echo مثال زیر را ببینید :
    انواع مدل های استفاده از دستور echo

    <?php
    echo “<h2>PHP is fun!</h2>”;
    echo “Hello world!<br>”;
    echo “I’m about to learn PHP!<br>”;
    echo “This”, ” string”, ” was”, ” made”, ” with multiple parameters.”;
    ?>

    برای مشاهده ی بخش های دیگر این آموزش اینجا را ببینید .
    آخرین ویرایش به وسیله ehsannasri251 : یک شنبه 03 آذر 1392 در 11:10 صبح

  7. #7

    نقل قول: آموزش مقدماتی تا پیشرفته PHP با زبان ساده

    درس ششم : داده ها در PHP
    داده ها در PHP دارای انواع زیر هستد :

    • String
    • Integer
    • Float
    • Boolean
    • Array
    • Null

    Srting :
    string یا رشته دنباله ای از کاراکترهاست مانند “Hello World”
    رشته می تواند هر کاراکتری را بین کوتیشی ها نگه دارد و شما می توانید از تک کوتیشن یا دابل کوتیشن برای نگهداری کاراکتر ها استفاده کنید .
    مثال :

    <?php
    $x = “Hello world!”;
    echo $x;
    echo “<br>”;
    $x = ‘Hello world!’;
    echo $x;
    ?>

    این مثال نشان می دهد که اگر در نوشتن رشته ها از ‘ یا ” استفاده کنید تفاوتی در نتیجه ندارد
    * در زمان گرفتن یوزرنیم , پسورد و یا مسائلی از این دست بین این دو تفاوت وجود دارد و ممکن است استفاده ی اشتباه از یکی به جای دیگری مسائل امنیتی سایت را به خطر اندازد*
    Integer:
    Integer به داده های عددی غیر اعشاری گفته می شود .
    نکاتی در مورد Integer :

    • یک داده ی Integer از اعداد بین 0 تا 9 تشکیل می شود مثال : 61654
    • یک داده ی Integer نمیتواند مقادی کاما(,) و خالی(blank) را بپذیرد
    • یک داده ی Integer نمی تواند شامل اعشار باشد
    • یک داده ی Integer می تواند شامل مقادیر + و – شود

    مثال :

    <?php
    $x = 5985;
    $x = -345; // negative number
    ?>

    float:
    float به داده های اعشاری گفته می شود .
    مثال :

    <?php
    $x = 10.25;
    $y = 197.0;
    ?>

    boolean:
    boolean تنها می تواند مقدار “true” یا “ّfalse” را بگیرد .
    مثال :

    <?php
    $x = true;
    $y = false;
    ?>

    array:
    array یا همان آرایه به نوع داده ای گفته می شود که میتواند آرایه ای از کلمات را در خود نگه دارد .
    به عبارت دیگر آرایه می تواند چندین مقدار را در یک متغیر نگه دارد .
    مثال :

    <?php
    $cars=array(“Volvo”,”BMW”,”Toyota”);
    ?>

    در این مثال مقادیر Volvo,BMW,Toyota همگی در متغیر cars ذخیره شده اند.
    null :
    null به معنی خالی است و تنها می تواند مقدار خالی بودن را در خود نگه دارد .
    مثال :

    $x = null;

    برای مشاهده ی بخش های دیگر این آموزش اینجا را ببینید .
    آخرین ویرایش به وسیله ehsannasri251 : یک شنبه 03 آذر 1392 در 11:20 صبح

  8. #8

    نقل قول: آموزش مقدماتی تا پیشرفته PHP با زبان ساده

    درس هفتم : کار با رشته ها در PHP
    در این درس به آموزش کار با رشته ها و توابعی که در این زمینه در PHP موجود است می پردازیم .
    تابع ()strlen :
    تابع strlen طول رشته را بر میگرداند .
    در مثال زیر با استفاده از این تابع طول رشته ی “Hello World” را بر میگردانیم :
    مثال :

    <?php
    echo strlen(“Hello World”);
    ?>

    که در مثال زیر عدد 11 در خروجی نمایش داده می شود .
    -*- فضای خالی space نیز به عنوان کاراکتر محسوب می شود .
    تابع ()strpos :
    تابع ()strpos برای جستجوی کاراکتری خاص در بین کاراکترهای یک رشته به کار می رود .
    اگر کاراکتر مورد نظر را بیابد اولین مکان شروع کاراکتر را بر میگرداند و اگر کاراکتر مورد نظر را پیدا نکند false را بر می گرداند .
    با مثال زیر مطلب به طور کامل برای شما جا خواهد افتاد .
    در این مثال به جستجوی عبارت World در رشته ی Hello World می پردازیم :
    مثال :

    <?php
    echo strpos(“Hello World” , “World“);
    ?>

    در مثال فوق قسمتی که با نارنجی مشخص شده عبارتی است که به دنبال آن می گردیم .
    با اجرای این دستور عدد 6 در خروجی چاپ می شود .
    شاید بپرسید شروع کلمه ی World از کاراکتر 7 به بعد است اما خروجی 6 نمایش داده شد این به این دلیل است که کاراکتر ها در PHP از 0 شماره گذاری می شوند و کاراکتر شماره ی 6 هفتمین کاراکتر رشته است .
    این دو تابع در رشته جزو مهمترین و کاربردی ترین توابع کار با رشته در PHP بودند که توضیح داده شد .
    برای مشاهده ی بخش های دیگر این آموزش اینجا را ببینید .
    آخرین ویرایش به وسیله ehsannasri251 : یک شنبه 03 آذر 1392 در 11:12 صبح

  9. #9

    نقل قول: آموزش مقدماتی تا پیشرفته PHP با زبان ساده

    درس هشتم : ساختار دستور if
    عبارات شرطی به دستوراتی گفته می شود که چند حالت مختلف را بررسی می کنند و نسبت به شروط یکی از دستورات را اجرا می کنند .
    یکی از مهمترین عبارات شرطی در PHP دستور if است که در این بخش قصد آموزش آن را داریم .
    شکل این دستور به صورت زیر است :
    if :

    if(شرط)
    {
    دستوراتی که در صورت صحت شرط باید اجرا شوند
    }

    مبحث را با یک مثال پی می گیریم :
    در مثال زیر برنامه بررسی می کند اگر ساعت قبل از 20 است پیام روز خوبی داشته باشید را چاپ می کند
    مثال :

    <?php
    $t=date(“H”);
    if($t<”20″)
    {
    echo “روز خوبی داشته باشید”;
    }
    ?>

    if...else :
    شکل کامل تر دستور if که در تب قبل گفته شد if…else است و پس از بررسی شرط قسمت else دستور برای زمانی است که شرط درست نیست و در اینصورت این قسمت اجرا می شود .
    شکل این دستور به صورت زیر است :
    دستور if...else :
     
    if (شرط)
    {
    مجموعه دستورات که در صورت صحت شرط اجرا می شوند;
    }
    else
    {
    مجموعه دستوراتی که در صورت عدم صحت شرط اجرا می شوند;
    }

    مثال زیر برنامه ای است که درصورتی که ساعت قبل از 20 باشد عبارت روز خوبی داشته باشید و در غیر این صورت عبارت شب خوبی داشته باشید را چاپ می کند .
    مثال :

    <?php
    $t=date(“H”);
    if ($t<”20″)
    {
    echo “روز خوبی داشته باشید”;
    }
    else
    {
    echo “شب خوبی داشته باشید”;
    }
    ?>

    if...elseif...else :
    کامل ترین شکل دستورif…else که در تب قبل گفته شد if…elseif…else است و پس از بررسی شرط قسمت elseif در صورتی بررسی می شود که شرط اول درست نباشد و برنامه در این قسمت شرط دیگری را بررسی می کند و در صورت صحت این شرط کد های آن و در صورت عدم صحت قسم else را اجرا می کند
    -*- از این دستور می توان به تعداد نامحدود استفاده کرد .
    if...elseif...else :

    if (شرط)
    {
    مجموعه دستورات که در صورت صحت شرط اجرا می شوند;
    }
    elseif (شرط 2)
    {
    مجموعه دستوراتی که در صورت عدم صحت شرط اول و تایید صحت شرط 2 اجرا می شوند;
    }
    else
    {
    مجموعه دستوراتی که در صورت عدم صحت شروط قبل اجرا می شوند;
    }

    برای مشاهده ی بخش های دیگر این آموزش اینجا را ببینید .
    آخرین ویرایش به وسیله ehsannasri251 : یک شنبه 03 آذر 1392 در 11:21 صبح

تاپیک های مشابه

  1. پاسخ: 1
    آخرین پست: سه شنبه 04 تیر 1392, 17:14 عصر
  2. آموزش: كتاب آموزش php به زبان ساده
    نوشته شده توسط ravand در بخش PHP
    پاسخ: 7
    آخرین پست: سه شنبه 08 فروردین 1391, 11:58 صبح
  3. آموزش: کتاب آموزش HTML با زبان ساده – مبتدی تا پیشرفته
    نوشته شده توسط reza6966 در بخش طراحی وب (Web Design)
    پاسخ: 1
    آخرین پست: جمعه 02 مهر 1389, 19:44 عصر
  4. آموزش: کتاب آموزش HTML با زبان ساده - مبتدی تا پیشرفته
    نوشته شده توسط Rejnev در بخش طراحی وب (Web Design)
    پاسخ: 0
    آخرین پست: پنج شنبه 25 شهریور 1389, 18:02 عصر

برچسب های این تاپیک

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •