صفحه 1 از 2 12 آخرآخر
نمایش نتایج 1 تا 40 از 80

نام تاپیک: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

  1. #1

    سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    سلام. بنده به کمک چند تن از دوستان وبلاگی برای انتشار مقالات سیستم عامل و توسعه هسته آزمایشی سیستم عامل کوثر کرده ایم. لطفا نظرات خود را در مورد شروع این نوع پروژه ها بیان کنید.(حدالامکان در وبلاگ). در کل تصاویر نمونه ای هم در زیر برای دوستان قرار داده شده است.
    KernelLoaded.png

    وبلاگ اطلاع رسانی: http://kosaros.blog.ir
    با تشکر. رضوانی
    آخرین ویرایش به وسیله emadrezvani : جمعه 23 خرداد 1393 در 01:02 صبح دلیل: http://kosaros.blog.ir

  2. #2

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    سلام

    تبریک میگم و امیدوارم موفق باشید. در ثانی از پستتون در مورد آراکس در وبلاگتون تشکر میکنم.

    فقط کاش یه مقدار اطلاعات فنی هم بدین

  3. #3

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    سلام.
    امیدوارم این فعالیتهای در نهایت به یک حرکت واحد و هماهنگ تبدیل بشه و بستری باشه جهت رشد همه.

  4. #4

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    نقل قول نوشته شده توسط pswin.pooya مشاهده تاپیک
    سلام

    تبریک میگم و امیدوارم موفق باشید. در ثانی از پستتون در مورد آراکس در وبلاگتون تشکر میکنم.

    فقط کاش یه مقدار اطلاعات فنی هم بدین
    سلام. فعلا بصورت پیلود راه اندازی کردیم . انشاا... ساختار سیستم عامل شما و دوستان و همچنین همین سیستم آزمایشی/آموزشی رو بصورت بصری و ویژوال(با نرم افزارهایی مثل mind manager ) تحلیل خواهیم کرد.(البته با دانشی هرچند پایین).
    ممنون از بازخوردتون.

  5. #5

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    با سلام. نسخه ۰.۱.۰ شروع به توسعه شد. تقریبا اکثر کد ها بصورت کامنت گذاری شده در آمده هست. انشاا.. بزودی اولین انشار رو در سایت قرار میدیم تا دوستان همکاری کنند.
    new_0.1.0.jpg

  6. #6

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    ادامه روند فارسی سازی
    در حال حاضر امکان انتقال فارسی ساز به سیستم عامل هایی مانند Arax وجود دارد.
    farsi6.jpg

  7. #7

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    سلام.
    شما برای فارسی سازی کراکترهای اسکی به کار بردید یا یونیکد؟؟

    کارتون سخت نشد؟؟
    بعدش محیطش commandi هستش فقط یا GUI هم می کنید در آینده؟

  8. #8

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    در حال حاضر امکان انتقال فارسی ساز به سیستم عامل هایی مانند Arax وجود دارد.
    سلام
    خیلی خوبه. من یادم میاد درباره این مورد اولهای کار یه تحقیق کردم منتها به نتیجه نرسیدم

  9. #9

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    نقل قول نوشته شده توسط pswin.pooya مشاهده تاپیک
    سلام
    خیلی خوبه. من یادم میاد درباره این مورد اولهای کار یه تحقیق کردم منتها به نتیجه نرسیدم
    سلام. انشاا.. بعد امتحانات انجام میدم.

  10. #10

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    نقل قول نوشته شده توسط terminator68 مشاهده تاپیک
    سلام.
    شما برای فارسی سازی کراکترهای اسکی به کار بردید یا یونیکد؟؟

    کارتون سخت نشد؟؟
    بعدش محیطش commandi هستش فقط یا GUI هم می کنید در آینده؟
    سلام. ما جدول اسکی مربوط به خودمون را داریم. در مد بوت لودر فارسی ساز بر اساس همون اسکی کار میکنه. اما در مد ۳۲ بیتی ساختار تغییر میکنه و فعلا Windows1256 رو ساپورت می کنیم. فکر نکنم مشکل خاصی با UTF8 و 16 باشه. فعلا مشکل اولیه نمایش پیغام ها در مد ۳۲بیتی بصورت فارسی بود که خداروشکر تا حدودی حل شد.
    کار هم سخت نشد !! فعلا تمام کارهای سیستم عامل آزمایشی/آموزشی می باشد. برنامه های آینده بسیار جذابتر می باشد. بنده توصیه می کنم دوستان ولو داشتن دانش پایه در اسمبلی و یا زبان C شروع به توسعه سیستم عامل های دیگر دوستان مانند Arax کنند. هم کمک به این سیستم عامل ها کرده اند و هم دانش خودشون افزایش پیدا می کند.
    فعلا سکوی کار x86 هست. بله انشاا.. یکی از اهداف آینده GUI می باشد(حداقل ۵-۶ ماه آینده).
    خودشحال میشم دوستان در وبلاگ و یا همین انجمن راهنمایی و یا پیشنهاد کار بدن.

    نیمه شعبان بر شما مبارک.

  11. #11

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    با سلام. نسخه جدید انتشار داده شد. توضیحات بیشتر در لینک بالا.
    تصویر زیر اجرا شده روی هارد دیسک 10G بصورت طبیعی(بدون مجازی سازی) می باشد.
    IMG_20140323_155255.jpg
    آخرین ویرایش به وسیله emadrezvani : جمعه 23 خرداد 1393 در 15:46 عصر دلیل: عکس

  12. #12

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    سلام. نسخه 0.1.1 شروع به توسعه شد. لینک خبر
    در این نسخه قصد راه اندازی صفحه کلید, موس, تایمر, تکمیل صفحه بندی و مدیریت حافظه پویا بصورت مقدماتی و نهایتا و احتمالا مقدمات فایل سیستم !!

  13. #13

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)


  14. #14

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)


  15. #15

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    خیلی خوبه با سرعت زیادی داری پیش میری. موفق باشی.

    راستی قصد انتشار سورس رو ندراری؟

  16. #16

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    نقل قول نوشته شده توسط pswin.pooya مشاهده تاپیک
    خیلی خوبه با سرعت زیادی داری پیش میری. موفق باشی.

    راستی قصد انتشار سورس رو ندراری؟
    سلام. سیستم فعلا بصورت تست و آزمایشی هست. فعلا در حال امکان سنجی نوشتن یک سیستم عامل هستیم. مسلما سیستم عامل کوثر فعلا وجود خارجی برای بهره برداری ندارد و فعلا تست و آزمایشات بنده و دوستان رو در بر دارد. نظر شخصی من تا بدین جای کار طراحی پلتفورم "طراحی سیستم عامل" هست. که آیا میشود ؟! که آیا نمی شود !؟؟! ...
    انشاا.. در یک نسخه کارا سورس در اختیار دوستان قرار خواهد گرفت. در صورت نیاز داشتن به یک بخش یا کل سورس حتما با من تماس بگیرید. این روز ها مشغله کاری و امتحانات روند پیشرفت رو کند کرده. انشاا.. در چند روز آینده نسخه فارسی سیستم عامل آراکس و چند امکانات جدید به این سیستم عامل رو رونمایی می کنیم.
    آخرین ویرایش به وسیله emadrezvani : چهارشنبه 28 خرداد 1393 در 13:45 عصر

  17. #17

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    در چند روز آینده نسخه فارسی سیستم عامل آراکس و چند امکانات جدید به این سیستم عامل رو رونمایی می کنیم
    خیلی خوبه. فقط امکان داره در طی یکی دو هفته آینده VFS به آراکس اضافه بشه. همینطور طی همین دو سه روز یکسری تغییرات کوچیک در اسکریپت ها داشتم و موتکس رو هم اضافه کردم.

    سیستم فعلا بصورت تست و آزمایشی هست. فعلا در حال امکان سنجی نوشتن یک سیستم عامل هستیم.
    همین مقداری که روش کار کردید به نظر من میتونه برای خیلی ها مفید باشه. مخصوصا اگر از روند توسعه یک ورژن کنترل روی نت باشه خیلی خوبه. چون برنامه نویسها میتونن نحوه اضافه شدن و دلیل وجود برخی از موارد رو بدونن.

  18. #18

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    خیلی خوبه. فقط امکان داره در طی یکی دو هفته آینده VFS به آراکس اضافه بشه. همینطور طی همین دو سه روز یکسری تغییرات کوچیک در اسکریپت ها داشتم و موتکس رو هم اضافه کردم.
    بسیار عالی. مشکلی با کد اضافه شده ما نداره. ما فقط توابع فارسی ساز رو اضافه می کنیم.

    مخصوصا اگر از روند توسعه یک ورژن کنترل روی نت باشه خیلی خوبه.
    در حال حاضر مشغول بررسی نحوه و نوع مدیریت توسعه یک سیستم عامل هستیم . موضوع یک سیستم عامل فراتر از یک نرم افزار ساده هست(به نظر بنده). پس باید ساختاری طراحی کرد که حتی فردی با کمترین دانش و بدون کامپایل همه اجزا بشه سیستم رو توسعه داد.(البته کار شدنی هست و در حال آزمایش اون هستیم).

  19. #19

    انتشار نسخه 0.1.1 سیستم عامل کوثر به همراه آموزش نصب بر روی VMWare برگرفته شده از kosaros.blog.ir

    بعد از اتمام تقریبی توسعه فایل سیستم تصمیم بر این شد که تا اینجای کار به عنوان یک نسخه قابل قابل راه اندازی در مجازی ساز VMWare ارائه شود. شما بعد از دانلود فایل فشرده شده این نسخه می توانید با استفاده از مجازی ساز دلخواه تان آن را تست و آزمایش کنید. دقت کنید که فارسی ساز با مشکلاتی همراه است که جناب تقی نژاد در حال بازنویسی آن می باشد.

    انتشار بعدی به همراه SDK برای توسعه دهندگان ویندوز و لینوکس می باشد.(که برنامه های نوشته شده شما را این سیستم عامل اجرا کند).
    انشاا.. برای نسخه بعد فعالیت هایی مانند ویرایش جدید فارسی ساز کوثر - Multitasking - VFS بررسی خواهد شد.
    از اینکه نظرات سازنده خود را برای ما ارسال می کنید بسیار سپاسگذاریم. در مورد درخواست برخی از دوستان در مورد همکاری در توسعه باید عرض کنم که تا انتشار SDK توسعه بصورت راه دور ممکن نمی باشد. پس تا انتشار SDK صبر کنید. باز هم ممنون از نظرات سازنده شما.
    لازم هست که از دوستانی که در این نسخه بصورت مستقیم یا غیر مستقیم ایده پردازی و یا کدنویسی کرده اند تشکر کنم:
    آقای سانیان - آقای بنی طبا - آقای تقی نژاد - آقای تقی زاده و آقای رحمتی.

    برگرفته شده از kosaros.blog.ir


  20. #20

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    مخصوصا اگر از روند توسعه یک ورژن کنترل روی نت باشه خیلی خوبه.


    سلام. از اینجا به بعد پروژه با Git پیش میریم. (مجموعه تصاویر)
    روی ساختار فایل هم مقداری کار کردیم که خروجی تقدیم دوستان میشه:

    readFile.jpg

  21. #21

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    قسمت کامپایلر کوثر ابتکار بسیار خوبی در این سطح بنظر می آید اگر زبان برنامه نویسی فارسی هم به آن اضافه شود یک چیز منحصر به فرد و فوق العاده می شود امید وارم با همکاری همه دوستان به این مهم دست پیدا کنید.

  22. #22

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    ایده خود شماست و در حال انجامه. یه توضیحی در مورد کامپایلر بدم اگر کسی ایده ای داره بگه:
    ما اینطور برای شروع در نظر گرفتیم که یک نرم افزار ساده(حداقل در حد یک ویرایشگر) بنویسیم و اون رو به gcc متصل کنیم. بعد از کامپایل اون فایل کامپایل شده به درایو سیستم عامل منتقل میشه و بعد کلیک کردن روی دکمه اجرا سیستم عامل با یک شبیه ساز اجرا میشه و برنامه نوشته شده کاربر اجرا میشه.
    البته ایده اصلی پست قضیه یه چیز دیگست. فعلا برای شروع اینطور تصمیم گرفتیم و یواش یواش نواقص کار بیرون میاد و سیستم بهتر طراحی میشه. کل سیستم کوثر آزمایش طراحی و ایده پردازی برای توسعه یک سیستم عامل هست نه یک سیستم عامل مجزا !!!‌ اینو دوستان منتقد به بنده توجه کنند !

  23. #23
    کاربر دائمی آواتار joker
    تاریخ عضویت
    بهمن 1381
    محل زندگی
    اصفهان
    سن
    42
    پست
    1,326

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    1- آفرین
    2- باریکلا
    3- دمتون گرم
    4- برای بحث مولتی تسک شاید این مطالبی که در مورد سیستم مولتی تسک میکروکنترلرها نوشتم کمکتون بکنه ( شاید )
    5- فایل پیوست شاید کمکتون بکنه در مورد مشکل فارسی ساز(البته مربوط به استاندارد ایران سیستم هست این هدر فایل)
    فایل های ضمیمه فایل های ضمیمه

  24. #24

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    سلام. آقا جان ارادتی تا حد روزهای شبگرد ....
    هنوز پست های طراحی سیستم عامل در شبگرد یادم هست. روزهایی که می گفتم بابا حاجی بیکاره داره طراحی سیستم عامل از ابتدا رو توضیح می ده .
    بهر حال چرخ روزگارو دوستای نابابو .... یهو در بیکاری نوشتن سیستم عاملو ... شاید اگه از اون روزها شروع می کردیم الان یه چیزه خوبی داشتیم. بگذریم ....

    در مورد فارسی ساز باید بگم مشکل اصلی پشتبیانی Windows-1256 هست که سیستم ما پشتبیانی کنه. الگوریتم کار موجود هست و حتی پشتیبانی UTF هم دراورده شده هست. یکی از دوستان همکار در حال بازنویسی اون هست. فارسی ساز بزودی مشکلش حل میشه. ( در واقع تابع تبدیل از windows1256 به فارسی ساز ما مشکل داره)

    بابت لینک مولتی تسک هم بسیار ممنون. فعلا در حال نوشتن مدیر حافظه هستیم. انشاا.. در مرحله بعد مولتی تسک رو پیش میبریم. من بیشتر منتظر ایده پردازی دوستان در مورد طراحی یک سیستم عامل هستیم که چنان باشه و چنان نباشه که بشه حداقل بصورت آزاد تو ایران توسعه داد. دنبال اون مشکلی هستم که چرا 20 نفر بصورت پایه ننشستن arax رو تحلیل کنن و کمکش کنند. من بابت شروع همین سیستم عامل کلی کد خوندم. اتفاقا آراکس رو هم می فهمم و مشکلی با توسعه ولو در حد کم هم ندارم(که فارسی سازش رو هم بر همین اساس الان نوشتیم).
    انشاا.. روزی برسه که دانش این موضوع توی کشور بالا بره و دیگه حداقل لینوکس فارسی نکنیم و بگیم سیستم عامل بومی ....

  25. #25
    کاربر دائمی آواتار Delphi Coder
    تاریخ عضویت
    آذر 1386
    محل زندگی
    c:\windows\system32
    پست
    579

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    در کل فکر خوبیه. امیدوارم از توسعه اش لذت ببرید.
    اما چند تا مساله:
    اولین چیزی که در شروع یک کار سنگین و زمانی که میخوای آستین ها رو بالا بزنی و شروع کنی به کد نویسی باید بدونی به کجا میخوای برسی. یعنی یک فیلم، یک سناریو از نحوه توسعه و آینده اون کاری که میخوایم انجام بدیم و اهدافش باید تو ذهنمون داشته باشیم تا بتونیم دست به کار بشیم. اینکه در آینده بتونیم بهره برداری کنیم از این سیستم عامل من به شخصه الان چیزی به ذهنم نمیرسه که چه استفاده ای میشه از این کرد.
    وقتی بحث نوشتن سیستم عامل پیش کشیده میشه (دقیقا با اسم سیستم عامل) یعنی درایور و پشتیبانی از شونصد هزار تا سخت افزاری که معلوم نیست چجوری میخوایم به این سخت افزارها دسترسی داشته باشیم. از روزهای DOS و بعدها Windows این سازندگان سخت افزار بودند که به ناچار برای فروش سخت افزارهاشون باید درایور اون سخت افزار رو هم برای DOS و یا Windows مینوشتند. لینوکس با اون پشتیبانی و حمایت جهانی که ازش شد و تا حدودی شناخته شد هنوز که هنوزه یکی از ایرادهای اساسیش همون درایورها هست که برای اکثر سخت افزارها نداره و نمیتونه از تمامی امکاناتشون استفاده کنه.

    حالا از این بحث درایورها که خارج بشیم پشتیبانی برنامه نویسها و شرکتها چی؟ آیا تمامی نرم افزارها برای سیستم عامل تون رو خودتون میخواید طراحی کنید؟ یا قرار هست یک clone از ویندوز یا لینوکس بسازید که برنامه های اونها در سیستم عامل شما قابل اجرا باشه؟ اگر اینطور نیست اصولا چه دلایلی یا مزایایی در نظر دارید برای مثلا منِ برنامه نویس بیارید تا من حاضر بشم قید سیستم عاملهای فعلی و قَدَر در بازار رو بزنم و بیام در سیستم عاملی که شما مینویسید نرم افزار بسازم؟

    پشتیبانی مالی پروژه هم البته یک مساله هست که باید قبل از شروع پاسخ داده بشه. آدم ممکنه کوتاه مدت برای عشق و حال و لذت از کاری که انجام میده کد نویسی کنه ولی در دراز مدت این کار عملا غیر ممکنه چون یک جایی این پروژه یا ارضا میکنه شما رو از نظر روحی و یا خسته. بنابراین بدون انگیزه مالی یکم دور از ذهن هست که بیشتر از چند ماه دوام بیاره و بعد از یک مدتی پروژه Abandoned

    اینها واقعا سوالاتی هستند که باید قبل از شروع کار پاسخ قانع کننده ای براش پیدا بشه.

    حالا اگر بیایم بگیم استفاده آموزشی داره باز هم یک سری سوالات مطرح هست اینجا:
    میکروسافت حدود دو سه ماه پیش سورس کد نسخه های اولیه MS_DOS رو تحویل موزه داد و اجازه استفاده آموزشی از این سورس کد رو برای همگان داده. کدهایی که بسیار بادقت، بهینه و همراه با توضیحات هست(نمیدونم همش همینطوره یا نه تا جایی که من دیدم اینطور بود). در یک چنین شرایطی نوشتن یک سیستم عامل جدید آیا منطقی هست.

    یک استفاده اما مطمئن هستم که داره اون هم اینکه کار لذت بخشی هست و نوشتنش احساس خیلی خوبی به آدم میده. خود من هم یه زمانی این کار رو انجام دادم اما به نوشتن یک Boot Manager ساده با فونتهای فارسی اکتفا کردم و بیشتر از اون دیگه جلو نرفتم.
    البته یه توضیح اضافی هم آخر سر در مورد همین پستم بدم اینکه هدف دلسرد کردن شما از پروژه نیست صرفا زدن یک تلنگر ذهنی هست و یا اگر احیانا پاسخهای منطقی و قانع کننده ای به مسائل مطرح شده باشه علاقه دارم که بشنوم.

  26. #26
    کاربر دائمی آواتار joker
    تاریخ عضویت
    بهمن 1381
    محل زندگی
    اصفهان
    سن
    42
    پست
    1,326

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    سیستم عاملی که قرار باشه مثل ویندوز یا لینوکس کاملا دستکتاپ باشه و ابزار کار روزمره عموم کاربرهای کامپیوتر ممکنه اصلا نیازی به نوشتنش نباشه چون ویندوز و لینوکس هستند
    ولی سیستم عامل وقتی اختصاصی شد میتونه در حیطه کاری خودش یک غول جدیدی باشه...
    مثلا میکروتیک یک سیستم عاملی شد که الان بازار سوئیچ های کم ظرفیت و متوسط سیسکو را تا حد زیادی سرویس کرده :) ( البته لینوکس بیس هست )
    یا سیستم های مجازی ساز مثل esxi که خودش پایه ای هست برای کاهش هزینه های سخت افزاری سازمانها
    البته اینایی که گفتم از لینوکس ارث بردند ولی تخصصی شدند برای ی کار غیر دستکتاپی.

    فرض بگیرید سیستم عاملی برای کرک پسورد به بروش بروتی فورس ، مطمنا وقتی شما از تمام منابع پردازی سیستم فقط برای یک کار خاص استفاده کنید خیلی تفاوت هست با یک سیستم یونیورسال.
    سیستم های ریل تایم امروزه در صنعت حرف اول را میزنند ، حالا شما فرض بگیر یک سیستم عامل پایه برای کنترل I/O سیستم طراحی بشه. با یکبار کد نویسی برای فلان کارت i/o میتونه نیازهای صنعتی یک کشور را به راحتی پاسخگو باشه
    میشه یکی مثل زیمنس که در کنترلرهای صنعتیش از سخت افزار و سیستم عامل و نرم افزارهای خاص خودش استفاده کرد و توی کل دنیا مشتری های خاص خودش را داره با ارزش مالی میلیاردها دلار ..

  27. #27

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    سلام. خیلی خوشحالم که میبینم دوستان در مورد کاری که انجام میدیم اظهار نظر می کنند. مطمئنا اگه تا به اینجای کار نبود حتی بوت لودر هم ننوشته بودیم. مستندات حرفام هم برخی از دوستان نزدیک و مشاوره دهنده به پروژه می باشند.
    دوست خوبم: Delphi Coder
    اولین چیزی که در شروع یک کار سنگین و زمانی که میخوای آستین ها رو بالا بزنی و شروع کنی به کد نویسی باید بدونی به کجا میخوای برسی. یعنی یک فیلم، یک سناریو از نحوه توسعه و آینده اون کاری که میخوایم انجام بدیم و اهدافش باید تو ذهنمون داشته باشیم تا بتونیم دست به کار بشیم. اینکه در آینده بتونیم بهره برداری کنیم از این سیستم عامل من به شخصه الان چیزی به ذهنم نمیرسه که چه استفاده ای میشه از این کرد.
    اگه منطقی باشیم مسلما هر کس شروع به کد نویسی یک پروژه می کنه یه ترسیمی از آینده پروژه ولو انتزاعی توی ذهن خودش انجام میده. اینطور نیست؟! مسلما من به هدفم یعنی بالا بردن هرچی بیشتر دانشم حداقل تا بدین جای کار رسیده ام. با اینکه بنده حرفه ام برنامه نویسی محض و یا سیستم عامل نبوده اما جواب خیلی از سوالاتم توی حوزه خودم رو گرفته ام.
    نمی دونم چقدر با واژه امنیت آشنایی دارید. اما همینقدر سر بسته به شما بگم وسط یه کار بزرگ و دقیقا همونجایی که فکر می کنی همه چیز داره درست پیش میره سیستم بدون هیچ گونه مقدمه چینی و نه برای یکی دوبار بصورت کاملا ثابت اطلاعات رو پاک کنه و خودش رو خاموش کنه. همین .....(سوال نفرمایید!!). مهم اینه که کشور شاید نیازی نباشه از زیمنس ویا امسال اون استفاده کنده ....(اونا که ته کار نیستن و ما کلی در سطح کشور دانشجو داریم که بدون اینها پروژه هایی تحویل دادن که ...) پس لزوم یک سیستم عامل بومی.
    وقتی بحث نوشتن سیستم عامل پیش کشیده میشه (دقیقا با اسم سیستم عامل) یعنی درایور و پشتیبانی از شونصد هزار تا سخت افزاری که معلوم نیست چجوری میخوایم به این سخت افزارها دسترسی داشته باشیم. از روزهای DOS و بعدها Windows این سازندگان سخت افزار بودند که به ناچار برای فروش سخت افزارهاشون باید درایور اون سخت افزار رو هم برای DOS و یا Windows مینوشتند. لینوکس با اون پشتیبانی و حمایت جهانی که ازش شد و تا حدودی شناخته شد هنوز که هنوزه یکی از ایرادهای اساسیش همون درایورها هست که برای اکثر سخت افزارها نداره و نمیتونه از تمامی امکاناتشون استفاده کنه.
    برای اهداف خاص نیازی به شناسایی تمامی درایور ها نیست. خجالم میکشم وقتی به پروژه KolibriOS و یا امسال اون نگاه می کنم. برای من نوشتن تا همین حد هم کافی هست.اینها که تمام درایور ها رو شناسایی نکردن‌! پس لزوم به یک دانش بومی.
    حالا از این بحث درایورها که خارج بشیم پشتیبانی برنامه نویسها و شرکتها چی؟ آیا تمامی نرم افزارها برای سیستم عامل تون رو خودتون میخواید طراحی کنید؟ یا قرار هست یک clone از ویندوز یا لینوکس بسازید که برنامه های اونها در سیستم عامل شما قابل اجرا باشه؟ اگر اینطور نیست اصولا چه دلایلی یا مزایایی در نظر دارید برای مثلا منِ برنامه نویس بیارید تا من حاضر بشم قید سیستم عاملهای فعلی و قَدَر در بازار رو بزنم و بیام در سیستم عاملی که شما مینویسید نرم افزار بسازم؟
    به اونجای کار زودتر از خود کار فکر کردیم و بحث هایی هم در بالا انجام شده. در حال نوشتن یک SDK هستیم. ما توابع رو بر اساس posix برای شروع در نظر گرفتیم و نیازی به دوباره کاری و نوشتن از نو نیست. پس نیاز به بستر بومی.
    پشتیبانی مالی پروژه هم البته یک مساله هست که باید قبل از شروع پاسخ داده بشه. آدم ممکنه کوتاه مدت برای عشق و حال و لذت از کاری که انجام میده کد نویسی کنه ولی در دراز مدت این کار عملا غیر ممکنه چون یک جایی این پروژه یا ارضا میکنه شما رو از نظر روحی و یا خسته. بنابراین بدون انگیزه مالی یکم دور از ذهن هست که بیشتر از چند ماه دوام بیاره و بعد از یک مدتی پروژه Abandoned
    هدف در ابتدا پروژه دانشی در نظر گرفته شده است. وقتی به هیجا متصل نباشی و یا منتظر نظر یه مسئول که حتی با درک وجود یک سیستم عامل بومی مشکل داره نداشته باشم اونوقت هرجور که صلاح باشه جهادی وار پیش میریم !!! البته من و دوستانم که این پروژه رو شروع کردیم هر کدوم به نحوی مشغول به کار هستیم وگرنه این پروژه خیلی بیشتر از این در این ۱ ماه و نیم پیشرفت می کرد. پس نیاز به مدیریت جهادی ...
    میکروسافت حدود دو سه ماه پیش سورس کد نسخه های اولیه MS_DOS رو تحویل موزه داد و اجازه استفاده آموزشی از این سورس کد رو برای همگان داده. کدهایی که بسیار بادقت، بهینه و همراه با توضیحات هست(نمیدونم همش همینطوره یا نه تا جایی که من دیدم اینطور بود). در یک چنین شرایطی نوشتن یک سیستم عامل جدید آیا منطقی هست.
    اینطورهام نیست. نیاز باشه قسمتی از سورس های ویندوز ۲۰۰۰ و یا nt رو بزارم مطمئن بشید که یک نرم افزار بعد از کلی ورژن جدید فقط قسمتیش تغییر کرده و همین بروز چند نقص امنیتی میشه. ولی گذشته از اون قبول دارم نوشتن داس هم نیاز به دانش دارد. اونها وقت گذاشتن که تا بدین جا رسیدن و هیچ کس منکر کار خوب اونها نیست. جای بحث بازه ما من مطمئنم ۵-۶ ساله میشه xp بیرون داد !! واقعا مطمئنم.(البته بجز سرویس ها و نرم افزارهای کاربردی خاص). پس نیاز به همت جهادی ...
    یک استفاده اما مطمئن هستم که داره اون هم اینکه کار لذت بخشی هست و نوشتنش احساس خیلی خوبی به آدم میده. خود من هم یه زمانی این کار رو انجام دادم اما به نوشتن یک Boot Manager ساده با فونتهای فارسی اکتفا کردم و بیشتر از اون دیگه جلو نرفتم.
    البته یه توضیح اضافی هم آخر سر در مورد همین پستم بدم اینکه هدف دلسرد کردن شما از پروژه نیست صرفا زدن یک تلنگر ذهنی هست و یا اگر احیانا پاسخهای منطقی و قانع کننده ای به مسائل مطرح شده باشه علاقه دارم که بشنوم.
    خیلی خیلی ممنون که نظر خوبتون رو بیان کردین. من منتظر صحبت دیگر دوستان هم هستم و رسما از شما و دیگر دوستان دعوت می کنم به عنوان مشاور و یا.. در پروژه ما شرکت کنید.
    موضوع دلسرد شدن نیست. شما که خوب نظر خودتونو گفتید. ایمیل فرستان واسم که اونها جای .... داره.

    اما در مورد دوست قدیمی joker :
    کاملا موافقم.

  28. #28

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    ه زمانی این کار رو انجام دادم اما به نوشتن یک Boot Manager ساده با فونتهای فارسی اکتفا کردم و بیشتر از اون دیگه جلو نرفتم.
    بابا دمت گرم اگه همون بوت لودر رو در اختیار بقیه میگذاشتی الان همه یه پله جلو بودند.
    نکته همینه اگه همه هر روز یک بهبود ناچیز و کم هزینه در زندگیشون بدن سال دیگه این موقع جهانی بهتر خواهیم داشت.

  29. #29

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    اینها واقعا سوالاتی هستند که باید قبل از شروع کار پاسخ قانع کننده ای براش پیدا بشه.
    من نمی دونم چرا تا اسم سیستم عامل میاد همه فکر میکنن قراره ویندوز یا موارد مثل اون طراحی بشه. توی خیلی از موارد سیستم عامل برای یه کاربرد و یا سخت افزار خاص و ... تولید میشه. من قبول دارم لینوکس و بقیه خیلی جلو هستن رسیدن بهشون سخته اما این یعنی دست رو دست هم بذاریم و نگاه کنیم. اگر پدرها ما، استادهای ما زمانش به این قضیه ها فکر می کردن الان وضعمون این شکلی نبود.
    الان که می بینم و تجربه کردم داس و ... اون زمان واقعا مسخره بودن و ما میتونستیم خیلی راحت بهشون برسیم. اما همین بحث ها مطرح کردن و نتیجه این شد.

    وقتی استاد دانشگاه بهم میگه اینکار به چه دردی میخوره و بعد به یکی که برنامه سی شارپ مینویسه میگه کار خوبی کردی، تکلیف مملکت معلوم می شه. به نظر من بزرگترین مشکل الان ما اساتید هستند. جدا باید یه اصلاح درست انجام بگیره. البته لازمه از اسانید خوبمون مثل دکتر پارسا و یا دکتر پدرام و ... پیشاپیش عذر خواهی کنم و بگم منظورم اونها نیستند.

  30. #30

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    دو موضوع که دوستان همیشه از زبان من هم شنیدن:
    اگر پدرها ما، استادهای ما زمانش به این قضیه ها فکر می کردن الان وضعمون این شکلی نبود.
    و
    وقتی استاد دانشگاه بهم میگه اینکار به چه دردی میخوره و بعد به یکی که برنامه سی شارپ مینویسه میگه کار خوبی کردی، تکلیف مملکت معلوم می شه.

  31. #31
    کاربر دائمی آواتار Delphi Coder
    تاریخ عضویت
    آذر 1386
    محل زندگی
    c:\windows\system32
    پست
    579

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    در انتخاب حد و مرز، ماها مختار هستیم در اینکه از تجربیات، استدلالها و تفکر دیگران استفاده کنیم یا اینکه اونها رو نادیده بگیریم و مسیر رو تکرار کنیم و خودمون رو در معرض ریسک این قرار بدیم که بعد سالها به همون نتیجه برسیم.

    کلمات و اصطلاحات رو من نمیسازم و معنی نمیکنم اما اینجا یک تفاوت دید نسبت به کلمه سیستم عامل وجود داره. از نظر من سیستم عامل یک مفهوم کلی هست اما وقتی صحبت از یک کاربرد خاص بشه کلمه Stand Alone به نظر من مناسبتره. اینکه یک برنامه Stand Alone برای یک منظور خاص بدون نیاز به سیستم عامل طراحی و نوشته بشه با اینکه یک سیستم عامل نوشته بشه از نظر من فرق داره.

    اینکه ما یه کد بتونیم روی بوت سکتور بزاریم که یک یا چند قطعه کد رو مستقل از OS حالا با استفاده از BIOS یا پورتهای I/O اجرا کنه نمیشه بگیم یک سیستم عامل داریم. اینکه برخی از دوستان از سهل الوصول بودن رسیدن به MS-DOS صحبت میکنند یکم عجیب هست در حالی که بدون در نظر گرفتن device driver ها یه طراحی درست و نوشتن فقط چند تابع از توابع 21h حالا مثلا در نظر بگیرید چند تا تابع محدودی که با file system درگیر هستند از قبیل باز و بسته کردن و خواندن و نوشتن فایل و FindFirst , FindnNext وقت و انرژی قابل توجهی رو میطلبه.

    البته اصلا بحث من این نیست که نمیشه نوشت، اتفاقا عقیده دارم میشه خوب هم میشه منتها با وقت نامحدود و هزینه نامحدود.

    اگر بخواهیم مفصل بحث کنیم در مورد تک تک جملات یا استدلالهایی که شد شاید از حوصله خارج باشه اما اجازه بدید خیلی کلی نظر خودم رو بگم، به اون شکلی که از صحبتها میشه حس کرد این پروژه به احتمال زیاد Abandoned خواهد شد در آینده. تفکراتی هم که پشت این پستها هست مثل رسیدن 5 یا 6 ساله به ویندوز XP نشان از بی تجربگی و عدم شناخت درست کار رو داره. دقیقا پیدا کردن این شناخت و به طبع اون تنظیم کردن اهداف هست که میتونه جلوی سرخوردگی و احساس یاس در آینده رو بگیره.

    در مورد بحث امنیت من معتقد نیستم نوشتن یک سیستم عامل از صفر راه حل خوبی برای ارتقا اون باشه. اونهم زمانی که بحث معماری 8086 وسط هست و غولهایی بی حرف و حدیث مثل لینوکس در بازار رقابتش حضور دارند.

    در مورد یادگیری C#‎‎‎‎ و نوشتن سیستم عامل هم من با اون استاد هم عقیده هستم. تجربیات و اطلاعاتی که در حین نوشتن سیستم عامل میتونه بدست بیاد بسیار کمیاب هست اما بیشتر از کمیاب بودنش بلااستفاده useless هست (برای اینکه استفاده تجاری نداره) شما اگر C#‎‎‎‎ خصوصا شاخه وِبِش رو کار کنید خیلی راحت میتونه استفاده تجاری براتون داشته باشه اما مسیر نوشتن یک سیستم عامل هر چند هم تحسین برانگیز هست و از نظر بار علمی قابل مقایسه با یادگیری C#‎‎‎‎ نیست اما حداقل در کشور ما نتیجه ای در پی نداره.

  32. #32

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    مسیر رو تکرار کنیم و خودمون رو در معرض ریسک این قرار بدیم که بعد سالها به همون نتیجه برسیم.
    پس مهندسین معکوس کار بیخودی میکنند و وقت اضافی دارن روی تحلیل مثلا باگ جدید فلان نرم افزار میزارن. بابا برن استفادشونو کنند و باگ و ماگ چیه.
    اما وقتی صحبت از یک کاربرد خاص بشه کلمه Stand Alone به نظر من مناسبتره. اینکه یک برنامه Stand Alone برای یک منظور خاص بدون نیاز به سیستم عامل طراحی و نوشته بشه با اینکه یک سیستم عامل نوشته بشه از نظر من فرق داره.
    اینو من نمیگم و ویکی گفته(شما هم ویرایشش کن به مفهوم خودتون):
    سیستم‌عامل یا سامانهٔ عامل[۱] (به انگلیسی: Operating System) نرم‌افزاری است که مدیریّت منابع رایانه را به عهده گرفته و بستری را فراهم می‌سازد که نرم‌افزار کاربردی اجرا شده و از خدمات آن استفاده کنند. سیستم‌عامل خدماتی به برنامه‌های کاربردی و کاربر ارائه می‌دهد. برنامه‌های کاربردی یا از طریق واسط‌های برنامه نویسی کاربردی (Application User Interface-APIs) و یا از طرق فراخوانی‌های سیستم (system call) به این خدمات دسترسی دارند.
    اینکه ما یه کد بتونیم روی بوت سکتور بزاریم که یک یا چند قطعه کد رو مستقل از OS حالا با استفاده از BIOS یا پورتهای I/O اجرا کنه نمیشه بگیم یک سیستم عامل داریم. اینکه برخی از دوستان از سهل الوصول بودن رسیدن به MS-DOS صحبت میکنند یکم عجیب هست در حالی که بدون در نظر گرفتن device driver ها یه طراحی درست و نوشتن فقط چند تابع از توابع 21h حالا مثلا در نظر بگیرید چند تا تابع محدودی که با file system درگیر هستند از قبیل باز و بسته کردن و خواندن و نوشتن فایل و FindFirst , FindnNext وقت و انرژی قابل توجهی رو میطلبه.
    نوشتن DOS همچین کار سختی نیست. همین آراکس خودمون رو یه مقدار بشینیم روش کار کنیم دقیقا ۱۰ برابر کاراییش از DOS بیشتر هست. برید یه مقدار در مورد ساختارش تحقیق کنید. بابا سیستم عامل بروی شروع یعنی ارتباط بین کاربر و سخت افزار و روشی که کاربر بهترین بهره برداری رو از سخت افزار ببره.
    اگر بخواهیم مفصل بحث کنیم در مورد تک تک جملات یا استدلالهایی که شد شاید از حوصله خارج باشه اما اجازه بدید خیلی کلی نظر خودم رو بگم، به اون شکلی که از صحبتها میشه حس کرد این پروژه به احتمال زیاد Abandoned خواهد شد در آینده. تفکراتی هم که پشت این پستها هست مثل رسیدن 5 یا 6 ساله به ویندوز XP نشان از بی تجربگی و عدم شناخت درست کار رو داره.
    اینکه بگیم Abandoned خواهد شد یا نه که کاملا مشخصه. بنده این پروژه رو بیشتر آموزشی شروع کردم تا پایه گذاری یک سیستم عامل قدرتمند.
    رسیدن 5 یا 6 ساله به ویندوز XP نشان از بی تجربگی بنده و عدم شناخت درست این سیستم عامل و طراحی سیستم عامل نیست.(.... ) XP نتیجه چند سال تلاش و خروجی چند سیستم عامل معروف مایکروسافت بوده. مسلما دانش بالایی برای طراحی اون میخواد. XP و کلا سیستم عامل با نرم افزارهای شخص سوم مثل آفیس و ... کاملا متفاوت هست و روند متفاوتی داره. شما یه نگاه به ساختار Heap ویندوز XP بنداز. از sp0 تا sp3 چه تغییراتی کرده. یا توی نسخه های قبلیش چطور بوده. مدیریت منابع چطور بوده. مدیریت خطاها چطور بوده. من نمی دونم انداختن چنین بحثی درست هست یا نه اما یکی از دوستان یه exception مسخره توی این نوع ساختار سیستم عامل پیدا کرده بود که کلی جای بحث و دفاع داره و حتی میشه این ایراد رو هم به C گرفت.(نه زبان C)( بحث بازم اینجا سربسه باشه بهتره)(موضوعات تحلیل ساختار و امنیت این نوع سیستم عامل ها خیلی وقته بیرون افتاده). اما اینکه بگین تنهایی توی ۵ یا ۶ سال بتونین در حد XP بنویسید کاملا درسته و نمیشه. یه نگاهی به سیستم عامل های ساخته شده در OSDev بکنید متوجه مشید که اونجا افراد توی ۳-۴ سال چه سیستم عامل هایی نوشتن و جای افرین گفتن داره.

    در مورد بحث امنیت من معتقد نیستم نوشتن یک سیستم عامل از صفر راه حل خوبی برای ارتقا اون باشه. اونهم زمانی که بحث معماری 8086 وسط هست و غولهایی بی حرف و حدیث مثل لینوکس در بازار رقابتش حضور دارند.
    شما منتظر stuxnet و امسال اون باش. منتظر یه خونریزی قلبی اینترنت دیگه باش...( همین حد هم فکر کنم کافی باشه که NSA گفته بود من بیش از ۱ ساله از این آسیبپذیری اطلاع دارم)....
    معماری دخیل هست اما مهم نیست. علم سیستم عامل مهم هست. پورت کردن و یا ساخت یه پردازنده داخلی برای مصارف خاص همچین کار بی عقلانه ای نیست. مخصوصا اگر هدف طراحی سیستم عامل برای مصارفی بجز کاربرد خانگی داشته باشه.
    در مورد یادگیری C#‎‎‎‎‎ و نوشتن سیستم عامل هم من با اون استاد هم عقیده هستم. تجربیات و اطلاعاتی که در حین نوشتن سیستم عامل میتونه بدست بیاد بسیار کمیاب هست اما بیشتر از کمیاب بودنش بلااستفاده useless هست (برای اینکه استفاده تجاری نداره) شما اگر C#‎‎‎‎‎ خصوصا شاخه وِبِش رو کار کنید خیلی راحت میتونه استفاده تجاری براتون داشته باشه اما مسیر نوشتن یک سیستم عامل هر چند هم تحسین برانگیز هست و از نظر بار علمی قابل مقایسه با یادگیری C#‎‎‎‎‎ نیست اما حداقل در کشور ما نتیجه ای در پی نداره.
    شاید برای شروع C#‎ بد نباشه. اما حداقل توی حوزه ما دونستن اسمبلی و C و حتی دونستن یک بایت در یک جای خاص حافظه حکم مرگ و زندگی یک پروژه رو خواهد داشت.( مثال در زمینه موضوعات امنیت به طور قابل توجهی موجود هست).
    شما هم C#‎ رو ادامه بده و بازیکنی توی زمین اونها باش .... موضوع امنیت زمانی قابل لمس هست که کمبودش احساس بشه و با C#‎ نمیشه اونو ایجاد کرد.(البته شاید انتقاد به این باشه که با سخت افزار اونها هم نمیشه که این هم کاملا درسته. اما برای شروع نه).
    در کل بازم ممنون که توجه با کار ما میکنی. این برای من با ارزشه.

  33. #33

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    دعوت از دوستان برای تبادل اطلاعات در زمینه ساختار سیستم عامل در بخشهای ویژه:(تا حالا بحث های زیادی شده)
    بخش مدیریت و توسعه پروژه
    بخش سیستم فایل

    بخش مدیر حافظه
    بخش SDK و کامپایلر
    بخش فرآیند ها

  34. #34

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    در مورد یادگیری C#‎‎‎‎‎ و نوشتن سیستم عامل هم من با اون استاد هم عقیده هستم. تجربیات و اطلاعاتی که در حین نوشتن سیستم عامل میتونه بدست بیاد بسیار کمیاب هست اما بیشتر از کمیاب بودنش بلااستفاده useless هست (برای اینکه استفاده تجاری نداره) شما اگر C#‎‎‎‎‎ خصوصا شاخه وِبِش رو کار کنید خیلی راحت میتونه استفاده تجاری براتون داشته باشه اما مسیر نوشتن یک سیستم عامل هر چند هم تحسین برانگیز هست و از نظر بار علمی قابل مقایسه با یادگیری C#‎‎‎‎‎ نیست اما حداقل در کشور ما نتیجه ای در پی نداره.
    مطمئن باش مغازه خواربار هم بزنی از برنامه نویسی درآمدش بیشتره. اگر طرز فکرتون محدود به درآمد هست به نظر من برنامه نویسی رو کنار بذار.

    من خودم از برنامه نویسی لذت می برم و به فکر میلیونر شدن و اینها نیسنم. اگر به این فکر بودم میرفتم بساز به فروش میشدم.


    تجربیات و اطلاعاتی که در حین نوشتن سیستم عامل میتونه بدست بیاد بسیار کمیاب هست اما بیشتر از کمیاب بودنش بلااستفاده useless هست
    تجربه کردی، که داری اینو میگی؟! شما هنوز دیدتون از OS ویندوز و ... و یا بوت کردن و سکتور صفر هست و دید من درک ساختارها. یه مثال خیلی ساده اش اینه که کسایی که OS می نویسن ساختار زبانهایی مثل C و نحوه کار کامپایلر اونها رو متوجه میشن. در نتیجه فردا مثلا در برنامه نویسی های دیگه می تونن مواردی رو لحاظ کنن که بقیه حتی روحشون هم خبر نداره. یه نمونه فوقالعاده ساده قردادهای فراخوانی هست که خود من بعدا از اونها در زبان اسکریپتم (DScript) استفاده کردم و کارایی رو به زبان C نزدیک کردم.

    یا مثلا ساختار VFS رو در گیم انجینم پیاده سازی کردم قبلا و حالا میام اونو با جزئیات بیشتر وارد سیستم عامل میکنم.


    اما اگر برنامه نویس C#‎ بودم میومدم XNA یاد میگرفتم که نه تنها کارایی نداره. فردا هم ساپورت نمیشد چون فقط MS نمی خواست و من می موندم تو گل ... یا برای برنامه دنبال کامپوننت بودم و سعی میکردم به دوستم نشون ندم که امتیاز مثبت نسبت بهش دستم باشه. یا دنبال برنامه بودم که کدم توی 5 دقیقه لو نره.

    اینجاست که میگی خلایق را هرچه لایق. این همه خفت و خواری مخصوص اینجور آدمهاست. خدایش نصف مشکلات برنامه نویسهای C#‎ رو برنامه نویسهای C و C++‎ هم ندارن. قبول برنامه نویسیش طول میکشه و سختره اما کارایی که بیرون میاد برنامه نویسهای سی شارپ توی خوابشون هم نمی بینن.

    وقتی برنامه نویس C/C++‎ هم شدی. هرچه بیشتر بدونی حرفه ای تر هستی و کار تمیزتر. از یه نمونه ماشین توی نظریه زبان تا یه ماکرو داخل مثلا minix یا لینوکس میتونه کلی روی کارت تاثیر داشته. از چند برنامه گی گرفته تا ساختاری پردازنده مثل SIMD میتونه همه چی رو عوض کنه. مثلا توی انجین من dge ماتریس ها با SSE کار ضرب میشن که کارایی حداقل از دو تا 5 برابر بیشتر از حالت عادی هست و شاید 50 برابر بیشتر از سی شارپ.

    اگر استادها، برنامه نویسها تجربه کافی داشتن و بعد این حرف رو میزدن قبول میکردیم. اما وقتی نه دیده و نه انجام داده ...

  35. #35

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    شما منتظر stuxnet و امسال اون باش. منتظر یه خونریزی قلبی اینترنت دیگه باش...( همین حد هم فکر کنم کافی باشه که NSA گفته بود من بیش از ۱ ساله از این آسیبپذیری اطلاع دارم)....
    معماری دخیل هست اما مهم نیست. علم سیستم عامل مهم هست. پورت کردن و یا ساخت یه پردازنده داخلی برای مصارف خاص همچین کار بی عقلانه ای نیست. مخصوصا اگر هدف طراحی سیستم عامل برای مصارفی بجز کاربرد خانگی داشته باشه.
    حرفتون رو کاملا قبول دارم.



    یکی اینه که سیستم عامل ویندوز یا لینوکس بزنی روی دستگاه ها و ... و یا اینکه یه جعبه سیاه بسازی که طرف ندونه این سیستم عامل چی هست و با چه پردازنده ای کار میکنه و ساختارش چجوریه. به نظر من دومی خود به خود امنیتش به مراتب بیشتره. لااقل طرف خود OS هم دستش باشه باید ماه ها مهندسی معکوسش بکنه تا بتونه ویروس بنویسه و یا اینکه بهش نفوذ کنه.

  36. #36
    کاربر دائمی آواتار joker
    تاریخ عضویت
    بهمن 1381
    محل زندگی
    اصفهان
    سن
    42
    پست
    1,326

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    اگه پدارن وقتی به مکتب میرفتن و .... میخوندن و حفظ میکردند ، کتاب علمی ترجمه کرده بودند الان واقعا حال و روزمون بهتر بود/ پس ی کاری بکنیم که بچه هامون این بدبختی و فلاکت علمی را نداشته باشند.

    چندتا تجربه هم بهت بگم :
    یه چیزی که پدر تحقیق و توسعه را توی ایران در میاره بحثهای حاشیه ای هست :)
    بدون توجه به حاشیه و با نگاه به نهایته بی نهایت ، ادامه بده و مواظب باش سرد نشی که به اندازه 100 سال عقبگرد میکنی...
    توی این راهی که انتخاب کردی آدمهای زیادی نیستند که بتونن بهت کمک کنند ، فقط روی خودت حساب کن که اینجا ایرانه منتظر کمک دیگران بشینی ( شخصی . دولتی . و حتی دوستان) درجا میزنی.

    خلاصه اینکه عزیزم به جای این مدل بحثها برس به کارت تا همینجاش از حداقل 100 هزار نفر برنامه نویس و it کار جلوتر هستی

    ایشالا پست بعدی ، یک پست فنی و تکنیکی باشه .
    آخرین ویرایش به وسیله pswin.pooya : شنبه 07 تیر 1393 در 08:06 صبح

  37. #37

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    ممون. اگه از کار دفاع نشه میگن یارو .... اگه بکنی هزارو یه توجیح پشت سرش هست. اگه از دوستان کسی سوال خاصی داره یه بخش جداگانه باز کنه.
    منم قصدم انتشار و تولید محتوا بیشتر بوده و الان هم بحث هایی در اینجا انجام شده و در حال تکمیل شدن هست. اما به درخواست دوستان شاید انجمن جداگانه سیستم عامل بزنیم و اونجا ریز به ریز مطرح کینم. شاید اینطور بهتر باشه. چند روزی هست که درگیر امتحانات هستم. انتشاا.. بعد این مدت دوباره شروع به توسعه می کنم.

  38. #38

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    نقل قول نوشته شده توسط joker مشاهده تاپیک
    اگه پدارن وقتی به مکتب میرفتن و .... میخوندن و حفظ میکردند ، کتاب علمی ترجمه کرده بودند الان واقعا حال و روزمون بهتر بود/ پس ی کاری بکنیم که بچه هامون این بدبختی و فلاکت علمی را نداشته باشند.

    چندتا تجربه هم بهت بگم :
    یه چیزی که پدر تحقیق و توسعه را توی ایران در میاره بحثهای حاشیه ای هست :) ....
    جناب آقایا خانم جوکر ، اولا خودت چرا وارد بحثهای حاشیه ای شدی ؟
    ثانیا افتخار میکنیم که پدران ما در مکتبخانه ق... میخواندند ، اما پدران شما را نمیدانم . ثالثا ، آیا علم اینهاست ؟ آیا فرق علم و سواد و صنایع را واقعا میدانی ؟ والسلام
    آخرین ویرایش به وسیله pswin.pooya : شنبه 07 تیر 1393 در 08:07 صبح دلیل: حذف توهین

  39. #39
    کاربر دائمی آواتار Delphi Coder
    تاریخ عضویت
    آذر 1386
    محل زندگی
    c:\windows\system32
    پست
    579

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    نقل قول نوشته شده توسط emadrezvani مشاهده تاپیک
    پس مهندسین معکوس کار بیخودی میکنند و وقت اضافی دارن روی تحلیل مثلا باگ جدید فلان نرم افزار میزارن. بابا برن استفادشونو کنند و باگ و ماگ چیه.
    استفاده از تجربیات دیگران؟ مهندسی معکوس؟

    نقل قول نوشته شده توسط emadrezvani مشاهده تاپیک
    اینو من نمیگم و ویکی گفته(شما هم ویرایشش کن به مفهوم خودتون):
    سیستم‌عامل یا سامانهٔ عامل[۱] (به انگلیسی: Operating System) نرم‌افزاری است که مدیریّت منابع رایانه را به عهده گرفته و بستری را فراهم می‌سازد که نرم‌افزار کاربردی اجرا شده و از خدمات آن استفاده کنند. سیستم‌عامل خدماتی به برنامه‌های کاربردی و کاربر ارائه می‌دهد. برنامه‌های کاربردی یا از طریق واسط‌های برنامه نویسی کاربردی (Application User Interface-APIs) و یا از طرق فراخوانی‌های سیستم (system call) به این خدمات دسترسی دارند.
    انتقادهای من از اهداف سیستم عامل هم دقیقا برای همین تعریف بود بعضی از دوستان که از نقطه نظر مقابل صحبت از مقاصد یا کاربرد خاص کردند که من گفتم برای یک کار خاص شبیه یک برنامه Standalone هم میتونه نوشته بشه. این هم تعریف برنامه Standalone از همون wikipedia هست: http://en.wikipedia.org/wiki/Standalone_program

    نقل قول نوشته شده توسط emadrezvani مشاهده تاپیک
    نوشتن DOS همچین کار سختی نیست. همین آراکس خودمون رو یه مقدار بشینیم روش کار کنیم دقیقا ۱۰ برابر کاراییش از DOS بیشتر هست. برید یه مقدار در مورد ساختارش تحقیق کنید. بابا سیستم عامل بروی شروع یعنی ارتباط بین کاربر و سخت افزار و روشی که کاربر بهترین بهره برداری رو از سخت افزار ببره.
    از نظر من هم این حرف میتونه درست باشه با توجه به اینکه منابع خیلی خوبی امروزه برای رقابت با DOS در دسترس هست و حجم کارش هم قابل مقایسه با ویندوز نیست. اگر کسی (شخص منظور یک برنامه نویس نیست منظور سرپرست یک تیم هست که حداقل چند نفر برنامه نویس مسلط به داستان داشته باشه) زمان بزاره و هزینه کنه میتونه به اون مرحله عبور از DOS برسه. اما نه اونقدر کوچک نمایی که بگیم DOS چیزی نیست.

    نقل قول نوشته شده توسط emadrezvani مشاهده تاپیک
    اینکه بگیم Abandoned خواهد شد یا نه که کاملا مشخصه. بنده این پروژه رو بیشتر آموزشی شروع کردم تا پایه گذاری یک سیستم عامل قدرتمند.
    خلاصه کل بحث من هم این هست که با دید تجاری یا بهره برداری مثل سیستم عاملهای مطرح جلو نرید بیشتر به خاطر اینکه صحبت از بهره برداری در آینده شده بود. اهداف آموزشی هر جند باز هم ابهاماتی هست اما به نسبت اهداف تجاری خیلی قابل قبول تر هست.

    نقل قول نوشته شده توسط emadrezvani مشاهده تاپیک
    رسیدن 5 یا 6 ساله به ویندوز XP نشان از بی تجربگی بنده و عدم شناخت درست این سیستم عامل و طراحی سیستم عامل نیست.(.... ) XP نتیجه چند سال تلاش و خروجی چند سیستم عامل معروف مایکروسافت بوده. مسلما دانش بالایی برای طراحی اون میخواد. XP و کلا سیستم عامل با نرم افزارهای شخص سوم مثل آفیس و ... کاملا متفاوت هست و روند متفاوتی داره. شما یه نگاه به ساختار Heap ویندوز XP بنداز. از sp0 تا sp3 چه تغییراتی کرده. یا توی نسخه های قبلیش چطور بوده. مدیریت منابع چطور بوده. مدیریت خطاها چطور بوده. من نمی دونم انداختن چنین بحثی درست هست یا نه اما یکی از دوستان یه exception مسخره توی این نوع ساختار سیستم عامل پیدا کرده بود که کلی جای بحث و دفاع داره و حتی میشه این ایراد رو هم به C گرفت.(نه زبان C)( بحث بازم اینجا سربسه باشه بهتره)(موضوعات تحلیل ساختار و امنیت این نوع سیستم عامل ها خیلی وقته بیرون افتاده). اما اینکه بگین تنهایی توی ۵ یا ۶ سال بتونین در حد XP بنویسید کاملا درسته و نمیشه. یه نگاهی به سیستم عامل های ساخته شده در OSDev بکنید متوجه مشید که اونجا افراد توی ۳-۴ سال چه سیستم عامل هایی نوشتن و جای افرین گفتن داره.
    توجه داشته باشید که اینجا ما خیلی کلی داریم صحبت میکنیم صحبتی از آمار و ارقام و تجزیه و تحلیل های دقیق نیست اما چرا، حرف شما دقیقا حکایت از عدم شناخت درست از بزرگی و پیچیدگیهایی داره که در ویندوز XP وجود داره. تنهایی که نمیگم تیم شما 3 4 نفر بیشتر نیست 10 برابر این تیم هم نمیتونند این کار رو 5 6 ساله انجام بدند. خود میکروسافت با هزاران هزار برنامه نویس و طراح و تستر و کد نویس بالای 5 6 سال طول کشید تا از ویندوز 95 به XP برسه. تازه اونها تجربیات ویندوز 95 رو داشتند و وسطهای راه تجربیات 98 و ME و NTو 2000 هم به اونها اضافه شد. همه اینها در سطح جهانی استفاده میشد و ایراداتش درمیومد و برطرف میشد.

    نقل قول نوشته شده توسط emadrezvani مشاهده تاپیک
    شما منتظر stuxnet و امسال اون باش. منتظر یه خونریزی قلبی اینترنت دیگه باش...( همین حد هم فکر کنم کافی باشه که NSA گفته بود من بیش از ۱ ساله از این آسیبپذیری اطلاع دارم)....
    معماری دخیل هست اما مهم نیست. علم سیستم عامل مهم هست. پورت کردن و یا ساخت یه پردازنده داخلی برای مصارف خاص همچین کار بی عقلانه ای نیست. مخصوصا اگر هدف طراحی سیستم عامل برای مصارفی بجز کاربرد خانگی داشته باشه.
    در مورد خونریزی قلبی اینترنت نفهمیدم منظورتون دقیقا چی هست و شما چطور میخواید با نوشتن سیستم عامل جدید جلوی این مشکل رو بگیرید. در مورد stuxnet هم اطلاعات زیادی ندارم اصلا نمیدونم ویروس بوده یا تروجان در هر حال بدافزاری بوده برای ایجاد اختلال در تاسیسات هسته ای. اگر سیستم عامل رو به شکل یک PlatForm یا یک لایه سرویس روی سخت افزار در نظر بگیریم به فرض اینکه بد افزار اومده و روی سیستم عامل ویندوز نشسته تغییر این platform یا لایه زیری به نظر نمیاد کار مثبت یا عاقلانه ای در جهت امن کردن محیط باشه. البته منطق حرف به ظاهر درست هست ولی مقرون به صرفه نیست. اینکه یک سیستم عامل کد بسته (closed source) و Private ای باشه که کسی از داخلش سر در نیاره که تازه بخواد malware هم براش طراحی کنه.

  40. #40
    کاربر دائمی آواتار Delphi Coder
    تاریخ عضویت
    آذر 1386
    محل زندگی
    c:\windows\system32
    پست
    579

    نقل قول: سیستم عامل فارسی کوثر(معرفی)

    نقل قول نوشته شده توسط pswin.pooya مشاهده تاپیک
    مطمئن باش مغازه خواربار هم بزنی از برنامه نویسی درآمدش بیشتره. اگر طرز فکرتون محدود به درآمد هست به نظر من برنامه نویسی رو کنار بذار.

    من خودم از برنامه نویسی لذت می برم و به فکر میلیونر شدن و اینها نیسنم. اگر به این فکر بودم میرفتم بساز به فروش میشدم.
    خوب پس گفته های من در مورد شما صدق نمیکنه جون من فرض رو بر این گذاشتم مخاطب برنامه نویسان حرفه ای (یعنی شخصی که حرفه یا کار و درآمدش از برنامه نویسی باشه) هستند. در صورتی که شما یک محقق non profit individual باشید از نظر خود من بهترین انتخاب رو انجام دادید.




    نقل قول نوشته شده توسط pswin.pooya مشاهده تاپیک
    تجربه کردی، که داری اینو میگی؟! شما هنوز دیدتون از OS ویندوز و ... و یا بوت کردن و سکتور صفر هست و دید من درک ساختارها. یه مثال خیلی ساده اش اینه که کسایی که OS می نویسن ساختار زبانهایی مثل C و نحوه کار کامپایلر اونها رو متوجه میشن. در نتیجه فردا مثلا در برنامه نویسی های دیگه می تونن مواردی رو لحاظ کنن که بقیه حتی روحشون هم خبر نداره. یه نمونه فوقالعاده ساده قردادهای فراخوانی هست که خود من بعدا از اونها در زبان اسکریپتم (DScript) استفاده کردم و کارایی رو به زبان C نزدیک کردم.

    یا مثلا ساختار VFS رو در گیم انجینم پیاده سازی کردم قبلا و حالا میام اونو با جزئیات بیشتر وارد سیستم عامل میکنم.
    مسلما بدون دلیل حرف نمیزنم در زمینه Reverse Engineering هم میشه تجربیات مشابه رو داشت و در صورت لزوم استفاده کرد اما بحث مقایسه کلاس کاری بین زبانهای سطح بالا و پایین نیست. اینجا بحث من بیشتر به مسائل کاربردی و حرفه ای معطوف هست تا علمی.

    نقل قول نوشته شده توسط pswin.pooya مشاهده تاپیک
    اینجاست که میگی خلایق را هرچه لایق. این همه خفت و خواری مخصوص اینجور آدمهاست. خدایش نصف مشکلات برنامه نویسهای C#‎‎‎‎‎ رو برنامه نویسهای C و C++‎‎‎‎‎ هم ندارن. قبول برنامه نویسیش طول میکشه و سختره اما کارایی که بیرون میاد برنامه نویسهای سی شارپ توی خوابشون هم نمی بینن.

    وقتی برنامه نویس C/C++‎‎‎‎‎ هم شدی. هرچه بیشتر بدونی حرفه ای تر هستی و کار تمیزتر. از یه نمونه ماشین توی نظریه زبان تا یه ماکرو داخل مثلا minix یا لینوکس میتونه کلی روی کارت تاثیر داشته. از چند برنامه گی گرفته تا ساختاری پردازنده مثل SIMD میتونه همه چی رو عوض کنه. مثلا توی انجین من dge ماتریس ها با SSE کار ضرب میشن که کارایی حداقل از دو تا 5 برابر بیشتر از حالت عادی هست و شاید 50 برابر بیشتر از سی شارپ.

    اگر استادها، برنامه نویسها تجربه کافی داشتن و بعد این حرف رو میزدن قبول میکردیم. اما وقتی نه دیده و نه انجام داده ...
    دانش فنی استادان در کل چیزی نیست که من بخوام در موردش نظر بدم اما هر ابزاری با یک هدفی طراحی شده و هر کدوم در یک شرایطی برای استفاده ایده آل هستند. ما SQLLite رو هم برای Database داریم Oracel رو هم داریم اما مثلا برای نگهداری یا استفاده از دیتابیس کوچک توی یک برنامه کاربردی کوچک که حجمش به چند مگ نمیرسه معمولا کسی از اوراکل استفاده نمیکنه. در همین بحث شما مقایسه کنید مثلا برای ساختن یک وبسایت که با C#‎‎‎‎ ASP.NET ساخته شده چقدر وقت و انرژی لازم هست تا در زبان C نوشته بشه.

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر

تاپیک های مشابه

  1. لطفا یک سیستم عامل توزیع شده معرفی کنید.
    نوشته شده توسط cpuram در بخش توسعه‌ی هسته‌ی سیستم عامل
    پاسخ: 21
    آخرین پست: پنج شنبه 06 تیر 1392, 17:47 عصر
  2. طراحی و بکارگیری کیبورد فارسی مستقل از سیستم عامل
    نوشته شده توسط amytis در بخش برنامه نویسی مبتنی بر Microsoft .Net Framework
    پاسخ: 0
    آخرین پست: پنج شنبه 25 بهمن 1386, 04:09 صبح
  3. آیا سیستم عامل شما زبان فارسی را بطور کامل پشتیبانی میکند ؟
    نوشته شده توسط mkbo_webmaster در بخش برنامه نویسی در 6 VB
    پاسخ: 9
    آخرین پست: جمعه 18 خرداد 1386, 02:28 صبح
  4. چرا لینوکس فارسی ؟ و چرا سیستم عامل ایرانی نه ؟
    نوشته شده توسط Mahmood_M در بخش تحلیل و طراحی نرم افزار
    پاسخ: 13
    آخرین پست: دوشنبه 10 اردیبهشت 1386, 11:12 صبح

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •