صفحه 1 از 2 12 آخرآخر
نمایش نتایج 1 تا 40 از 63

نام تاپیک: XML چیست ؟

  1. #1

    XML چیست ؟

    خواستم بدونم کلا XML چیست ؟

  2. #2
    VIP آواتار Anti_Evil
    تاریخ عضویت
    فروردین 1382
    محل زندگی
    سرگردان در کهکشان !
    پست
    529
    eXtensible Markup Language

    موفق باشید.

  3. #3
    بیشتر توضیح بدهید چگونه است؟
    مرسی

  4. #4
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    تیر 1382
    محل زندگی
    ایران - تهران
    پست
    447
    • XML برای شرح و بیان اطلاعات طراحی شده است.
    • HTML برای نمایش اطلاعات و برای تمرکز روی چگونگی دیده شدن اطلاعات طراحی شده است.

    قبل از ادامه این بحث، شما باید مقداری درک پایه ای از موارد زیر داشته باشید:
    • WWW,HTML و اساس ساخت صفحات وب
    • زبانهای اسکریپت وب مانند JavaScript , VBScript

    XMLچیست؟
    • XML برگرفته شده از کلمات Extensible Markup Language است.
    • XML یک Markup Language مانند HTML است.
    • tag (برچسب) های XML از قبل تعریف شده نیستند، شما خودتان باید آنها را تعریف کنید.
    • XML از یک (Document Type Definition) DTD برای شرح اطلاعات استفاده میکند.
    • XML با یک DTD طراحی میشود تا خود-توصیف باشد.

    تفاوت اصلی بین XML و HTML
    • XML برای حمل اطلاعات طراحی شده است.
    • XML یک جایگزین برای HTML نیست.
    • XML و HTML برای هدفهای مختلفی طراحی شده اند.
    • HTML برای نمایش اطلاعات و XML برای شرح و حمل و نقل اطلاعات است.

    XML کاری انجام نمیدهد!
    شاید این موضوع برای درک کردن کمی مشکل باشد، اما XML کاری انجام نمیدهد. XML ساخته نشده تا کاری انجام دهد. XML به عنوان یک راه برای سازماندهی کردن، ذخیره کردن و فرستادن اطلاعات ساخته شده است. مثال زیر یک یادداشت از Jani به Tove است که در ساختار XML ذخیره شده است:

    note.xml - ۱ مثال

    <note>
    <to>Tove</to>
    <from>Jani</from>
    <heading>Reminder</heading>
    <body>Dont forget me this weekend!</body>
    </note>

    یادداشت یک سرباره (header) و یک بدنه اصلی پیغام دارد، همچنین اطلاعات فرستنده و گیرنده را هم در بر دارد. اما هنوز این سند XML کاری انجام نمیدهد. آن فقط اطلاعات محضی است که در برچسبهای XML قرار گرفته است.

    XML آزاد و قابل گسترش
    • برچسبهای XML از قبل تعریف شده نیستند، شما باید برچسبها را خودتان درست کنید.
    • برچسبهایی که در HTML بکار میروند از پیش تعریف شده هستند و مؤلف سندهای HTML فقط میتواند از برچسبهای تعریف شده در HTML استاندارد استفاده کند ( مانند

    و<h1>).
    • XML به مؤلف اجازه میدهد تا برچسبهای خود و ساختار آنها را تعریف کند.
    • برچسبهای مثال بالا ( مانند <to>و<from>) در XML استاندارد تعریف شده نیستند، این برچسبها توسط مؤلف سند XML تعریف شده اند.

    XML یک مکمل برای HTML
    • XML یک جایگزین برای HTML نیست.
    • درک اینکه XML یک جایگزین برای HTML نیست خیلی مهم است.
    • در آینده گسترش وب احتمال داده میشود که XML برای شرح اطلاعات به کار خواهد رفت،درحالیکه که HTML برای فرمت و نمایش اطلاعات به کار خواهد رفت.
    • شاید این بهترین تعریف از XML باشد: ابزاری مستقل از سخت افزار و نرم افزار برای انتقال اطلاعات است.

    XML میتواند اطلاعات را از HTML جدا کند
    • با XML اطلاعات شما در خارج از HTML ذخیره میشود.
    • هنگامی که HTML برای نمایش اطلاعات استفاده میشود، اطلاعات در درون HTML ذخیره شده است. با XML اطلاعات میتواند در فایلهای جدای XML ذخیره شود. در این روش شما میتوانید HTML را به عنوان لایه ای روی اطلاعات و برای نمایش آنها فرض کنید و مطمئن باشید که تغییر در اطلاعات لایه های زیرین احتیاج به تغییر HTML شما نخواهد داشت.

    برای داد و ستد اطلاعات
    با XML اطلاعات میتواند بین سیستم های ناسازگار داد و ستد شود.
    در دنیای واقعی، سیستم های کامپیوتری و بانک های اطلاعاتی شامل اطلاعات در فرمت های ناسازگار هستند. یکی از وقت گیرترین چالش ها برای گسترش دهندگان، انتقال اطلاعات بین چنین سیستمهایی شده است.

    XML و B2B
    با استفاده از XML اطلاعات تجاری می تواند روی اینترنت داد و ستد شود. در آینده ای نزدیک باید منتظر شندن خبرهای بیشتری از XML و B2B(Business to Business) باشیم.
    XML می رود تا زبان اصلی برای داد و ستد اطلاعات اقتصادی بین تجارت ها، روی اینترنت بشود. امروزه تعداد زیادی از برنامه های B2B در حال گسترش است.

    XML برای توزیع اطلاعات
    با XML ، فایل های متنی می توانند برای توزیع اطلاعات استفاده گردند (در اینجا منظور از توزیع، انتقال و پخش اطلاعات از یک نوع سیستم به سیستمهای نوع دیگر است).
    زمانی که اطلاعات در فایل های متنی ذخیره شود، XML یک روش مستقل از سخت افزار و نرم افزار برای انتقال و توزیع اطلاعات فراهم می کند.
    این روش باعث میشود که ایحاد و ساخت اطلاعاتی که برنامه های کاربردی مختلف بتوانند با آن کار کنند بسیار آسان بشود. همچنین توسعه و ارتقاء یک سیستم به سیستم عامل، سرور، برنامه کاربردی و جستجوگرهای جدید را نیز آسانتر مینماید.

    XML برای ذخیره اطلاعات
    با XML فایل های متنی میتوانند برای ذخیره اطلاعات استفاده بشوند.
    XML همچنین میتواند برای ذخیره اطلاعات در فایلها و بانک های اطلاعاتی مورد استفاده قرارگیرد. برنامه هایی میتواند نوشته شوند که اطلاعات را در منابع ذخیره و فراخوانی کنند و برنامه های اصلی میتوانند برای نمایش اطلاعات استفاده شود.

    XML میتواند اطلاعات شما را مفیدتر کند
    XML اطلاعات شما را برای کاربرهای بیشتری قابل دسترس میکند.
    به دلیل مستقل بودن XML از سخت افزار و نرم افزار و برنامه، شما میتوانید اطلاعات خود را برای برنامه هایی غیر از جستجوگرهای HTML هم قابل دسترس نمایید.
    به این ترتیب اطلاعات شما در همه انواع برنامه های کاربردی دیگر قابل استفاده است، برای مثال یک برنامه کاربردی میتواند اطلاعات شما را که در یک بانک اطلاعاتی ذخیره شده است برای نابینایان به خروجی مخصوص خود انتقال دهد.

    XML و زبان های جدید
    XML مادر WAP و WML است. WML که برای دستگاه های دستی مانند موبایل ها به منظور ارتباط با اینترنت مورد استفاده قرار میگیرد، در XML نوشه شده است.

  5. #5
    بابا این همه طول و تفضیل نداره که!
    HTML رو فرض کن ، بعد فرض کن که هر تگی که دلت خواست می تونی توش بنویسی با هر اسمی با این شرط که همه تگها رو ببندی و ترتیب بستنش رو رعایت کنی و یه تگ ریشه هم بیشتر نداشته باشی مثلا این تیکه پایین رو به نام مثلا a.xml ذخیره کن و با IE بازش کن:

    <a>
    kkdlk
    <b>
    kk
    </b>
    </a>


    البته قضیه واقعا سر دراز داره ولی این ساده ترین حالته.

  6. #6
    مثلا a.xml ذخیره کن و با IE بازش کن
    این کار رو کردم ولی چیز خاصی نیومد.
    میخوام بدونم خروجی این فایلهایxmlچیه؟ مثلا html صفحه وب میده یا مثلا VB یه application تولید میکنه XMLچی میشه باهاش ساخت؟

  7. #7
    خوب در درجه اول کاربرد xml بستگی به برنامه نویس داره ولی تا الان کاربردهایی که من ازش دیدم مهمترینش استفاده به همراه xsl است.البته سیستمهایی هم هستند که داده ها و متا داده ها رو با xml نگهداری می کنن و یا فایلهای پیکره بندی اونها xml است . ولی اون چیزی که الان شما می تونید نقدا از کاربرد xml ببینید استفاده از xsl است. xsl که خود نوعی xml است به مرورگر می گوید که xml باید چگونه نمایش داده شود.البته در دنیای جاوا ما از xml خیلی استفاده های دیگه می کنیم و خیلی از پروژه ها با استفاده از اون کار می کنند حتی میشه JSP ها رو xml نوشت و ..
    در ضمیمه یک فایل xml به نام log.xml هست که خروجی تولید شده توسط logger استاندار جاواست شما هر سه فایل رو باز کنید و در یک جا قرار بدید بعد log.xml را با IE 4.5 به بالا باز کنید خروجی که می بینید نتیجه اعمال log.xsl روی log.xml است . البته log1.xsl هم نونه دیگری از xsl که فقط جهت آشنایی ضمیمه شده و در مثال استفاده نشده.

  8. #8
    XMLچی میشه باهاش ساخت؟
    دوست عزیز ،

    XML مشخصا" ابزاری است برای انتقال یا ذخیره سازی اطلاعات . همونطور که در یک ارتباط مبتنی بر وب ، دو طرف یعنی سرور وب و مرورگر وب در مورد یک پروتکل انتقال یعنی HTTP و یک پروتکل نمایش و ذخیره داده یعنی HTML توافق کرده اند ، از طریق XML نرم افزارهای مختلف میتوانند با ساختاری یکتا و استاندارد و قابل درک به تبادل اطلاعات بپردازند ، این ساده ترین کاربرد XML بود . حالا XML در کنار استیلها و DTD هایش کاربردهای جدی تر نیز میتواند داشته باشد که از حد انتقال یا ذخیره داده تجاوز نخواهد کرد .

    خوش باشید

  9. #9
    راستی من این کتاب رو بصورت الکترونیکی ( PDF ) دارم ، غیر از الزامات اخلاقی نمیدونم انتشارش چه نتایج حقوقی میتونه داشته باشه . اگر روشن بشه ممکنه آپلودش کنم استفاده کنید .



    :roll:

  10. #10
    کاربر تازه وارد
    تاریخ عضویت
    بهمن 1381
    محل زندگی
    U.S.A, CT
    پست
    47
    valla orfan ke haram hast, valee sighe e bekhoon halal mishe

  11. #11
    کاربر تازه وارد
    تاریخ عضویت
    بهمن 1381
    محل زندگی
    U.S.A, CT
    پست
    47
    ye mesale e dige e ham in ke ma inja ke hastim 2 no ghaza hast maslan morgh ke migirim bayad roosh halal neveshte e shode e bashe hala age roosh nabashe man BESME ALLAH MIGAM mikharam, hallal mishe, u ham mitunee in karo bokoni halal mishe

  12. #12
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    شهریور 1382
    محل زندگی
    عالم ماده
    پست
    977
    اگر پی دی اف فارسی است که نمی دونم اما اگر انگلیسی باشه چطور؟
    شاید :oops: اونها هم کتاب را بی اجازه ناشر در لایران کپی کرده اند.چون.... :lol:

  13. #13
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    آبان 1382
    محل زندگی
    ایران - تهران - تهران پارس
    پست
    237
    منم اینو دارمش 8)

  14. #14
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    آبان 1382
    محل زندگی
    ایران - تهران - تهران پارس
    پست
    237
    البته من کتابشو گرفتم ولی یه سی دی باهاش بود که نسخه الکترونیکی کتاب هم توش بود تازه آقای کرامتی هم یه E-Book تو سی دی سایت قرار داده خیلی توپه تعریفشو چند جا شنیدم :wink:

  15. #15
    کاربر دائمی آواتار jirjirakk
    تاریخ عضویت
    بهمن 1381
    محل زندگی
    wwwroot
    پست
    660
    اگه نتایجش معلوم شده ممنون میشم زودتر آپلود کنینش

  16. #16
    سلام الهام

    از توضیحاتی که در مورد XML و مقایسه اش با HTML دادی متشکرم . همینطور از صرف وقت و حوصله ایی که در نوشتن این مطلب و مطالب مشابهه داری

    :)

  17. #17
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    تیر 1382
    محل زندگی
    ایران - تهران
    پست
    447
    خواهش میکنم :oops:
    وظیفم هست

  18. #18
    خانم تفرشی و دیگر دوستان از لطفتان خیلی ممنون
    راستی خیلی ها هم مثل من هیچی در مورد xml بلد نیستن ــ من فکر می کردم فقط من هیچی بلد نیستم ــ

  19. #19
    با سلام:
    اگر کسی ادرس ebook انگلیسی را هم داره ممنون میشیم.

    با تشکر

    AV 8-)

  20. #20
    VIP آواتار hr110
    تاریخ عضویت
    بهمن 1381
    محل زندگی
    ایران - تهران
    پست
    1,460
    با سلام
    شاید دیر شده ولی خالی از عریضه نیست که یک سر به این سایتها بزنید:
    http://www.xml.com/
    http://www.w3.org/
    http://www.w3schools.com
    http://www.ibiblio.org/xml/:سمت راست ابتدای صفحه چند لینک برای شروع وجود دارد.

    فکر کنم که با خواندن این آدرسها بتوانید خود کشی کنید :mrgreen:
    ... چه بگویم که غم از دل برود چون تو بیایی

  21. #21
    کاربر تازه وارد
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1382
    پست
    57
    سلام خدمت دوستان عزیز یه سئوال داشتم اونهم اینه که من وقتی فایل های xml رو تحت IIS اجرا می کنم پیغام زیر رو می گیرم لطفا منو راهنمایی کنید که این ERROR برطرف شه
    ممنون

    :)
    The XML page cannot be displayed
    Cannot view XML input using XSL style sheet. Please correct the error and then click the Refresh button, or try again later.


    --------------------------------------------------------------------------------

    A name contained an invalid character. Error processing resource 'http://localhost/xml/a.xml'. Line 14, Position 5


    </ADDRESS>
    ----^

  22. #22
    یا در xsl خطا وجود داره و یا اینکه اصلا xsl را در جایی که ادرسش بالای xml ذکر شده پیدا نمی کنه.

  23. #23
    سلام

    راجع به حداکثر حجم جداول و سرعت اون نسبت به بانکهای دیگه اطلاعاتی بدهید اکه ممکنه.
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  24. #24
    کسی راجع به Voice XML اطلاعاتی داره ؟

  25. #25
    VIP آواتار hr110
    تاریخ عضویت
    بهمن 1381
    محل زندگی
    ایران - تهران
    پست
    1,460
    با سلام
    XML یکی از انواع metadataهای است که میتواند با اتباطات و انعطاف پذیری بالایی که دارد موارد استفاده زیادی داشته باشد/.
    اطلاق عنوان بانک اطلاعاتی برای XML هم میتواند صحیح باشد و هم غلط. اگر بخواهیم تعریفی از بانکهای اطلاعاتی را در ذهن خود مجسم نموده و امکانات XML را مورد بررسی قرار دهیم، شباهتهای کمی میتوان بین بانک اطلاعاتی و XML یافت. ولی هیچ کس نمیتواند منکر امکانات بسیار عالی XML برای ذخیره اطلاعات شد :)

    فایلهای XML هیچگونه محدودیتی در حجم و اندازه نداشته و شما به سادگی میتوانید با ان کار کنید. من با فایلهای بزرگی در حدود 90MB هم کار کرده ام که در حدود 120 هزار رکورد را شامل میشد. البته باید بحث parse اطلاعات نیز مورد توجه باشد اگر شما بخواهید که از dom برای پارس کردن استفاده کنید حجم بالا محدودیتی ندارد ولی ممکن است sax برای فایلهای بزرگ با مشکل زمان مواجه باشد.

    تلاشهای زیادی تا کنون انجام یافته است تا بتوان فرمتهای تصویر، صدا و.. (چند رسانه اییها) را داخل فایلهای xml قرار داده و مستقیماً مورد استفاده قرار داد که تا انجایی که این حقیر مطالعه نموده ام موفقیت قابل ملاحظه ایی در این مورد کسب نشده است و تنها برای انتقال و ذخیره نمودن اطلاعات مربوطه با استفاده از CDATA میتوان در XML استفاده نمود.
    ... چه بگویم که غم از دل برود چون تو بیایی

  26. #26
    مهمان
    مثلا فرض کنید می خواهید سیستم هوشمند روی تلفنتان قرار دهید که مثلا اگر 1 را زد این و.....
    این کار را با VoiceXml انجام می دهند
    موفق باشید

  27. #27
    سلام

    از جوابتون ممنون ولی ایا میتونه به جای فایلهایی مثل,Oracle, MySql باشه؟ یعنی سرعت و حجم بالا و... داره؟
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  28. #28
    غیر از الزامات اخلاقی نمیدونم انتشارش چه نتایج حقوقی میتونه داشته باشه
    تصویر کتابتون نیومد
    در صورت انتشار کتب الکترونیکی انگلیسی آیا ناشر می تواند از منتشر کننده شکایت کند؟
    با توجه به این که قانون کپی رایت درست و حسابی نداریم.
    Artists use lies to tell the truth while politicians use them to cover the truth up

  29. #29
    در صورت انتشار کتب الکترونیکی انگلیسی آیا ناشر می تواند از منتشر کننده شکایت کند؟
    با توجه به این که قانون کپی رایت درست و حسابی نداریم.
    در داخل خیر. اگه این کار رو بکنند که نصف ناشرین مملکت باید برن زندان :wink:
    اما شاید اگه از ایران خارج شدید مچت رو بگیرند :wink: البته فکر نکنم فقط بخاطر یه کتاب زیاد بهت گیر بدند!


    وَ سَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا [آل محمد حقهم] أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ - الشعراء (227)
    و ظالمین [حق آل محمد (ص) ] به زودی خواهند دانست که به کدام بازگشتگاه بازخواهند گشت.

  30. #30
    البته سیستمهایی هم هستند که داده ها و متا داده ها رو با xml نگهداری می کنن و یا فایلهای پیکره بندی اونها xml است . ولی اون چیزی که الان شما می تونید نقدا از کاربرد xml ببینید استفاده از xsl است. xsl که خود نوعی xml است به مرورگر می گوید که xml باید چگونه نمایش داده شود.البته در دنیای جاوا ما از xml خیلی استفاده های دیگه می کنیم و خیلی از پروژه ها با استفاده از اون کار می کنند حتی میشه JSP ها رو xml نوشت و ..
    در ضمیمه یک فایل xml به نام log.xml هست که خروجی تولید شده توسط logger استاندار جاواست شما هر سه فایل رو باز کنید و در یک جا قرار بدید بعد log.xml را با IE 4.5 به بالا باز کنید خروجی که می بینید نتیجه اعمال log.xsl روی log.xml است . البته log1.xsl هم نونه دیگری از xsl که فقط جهت آشنایی ضمیمه شده و در مثال استفاده نشد
    در مورد تفاوتDTD & XML Schema لطفا توضیح دهید واینکه از کدامیک کجا استفاده میشود ؟

    من در حال خوندن یک کتاب XML هستم می خواستم بدونم معنی اینکهXSL به مرورگر میگه که xml رو چطور نشون بده چیه؟مگه xml خودش کارش همین نیست؟

  31. #31
    [quote="ناصرقلی"]خوب در درجه اول کاربرد xml بستگی به برنامه نویس داره ولی تا الان کاربردهایی که من ازش دیدم مهمترینش استفاده به همراه xsl است.البته سیستمهایی هم هستند که داده ها و متا داده ها رو با xml نگهداری می کنن و یا فایلهای پیکره بندی اونها xml است . ولی اون چیزی که الان شما می تونید نقدا از کاربرد xml ببینید استفاده از xsl است. xsl که خود نوعی xml است به مرورگر می گوید که xml باید چگونه نمایش داده شود.البته در دنیای جاوا ما از xml خیلی استفاده های دیگه می کنیم و خیلی از پروژه ها با استفاده از اون کار می کنند حتی میشه JSP ها رو xml نوشت و ..
    :oops: :Dمیشه بیشتر توضیح بدید؟

  32. #32
    نقل قول نوشته شده توسط ناصرقلی
    خوب در درجه اول کاربرد xml بستگی به برنامه نویس داره ولی تا الان کاربردهایی که من ازش دیدم مهمترینش استفاده به همراه xsl است.البته سیستمهایی هم هستند که داده ها و متا داده ها رو با xml نگهداری می کنن و یا فایلهای پیکره بندی اونها xml است . ولی اون چیزی که الان شما می تونید نقدا از کاربرد xml ببینید استفاده از xsl است. xsl که خود نوعی xml است به مرورگر می گوید که xml باید چگونه نمایش داده شود.البته در دنیای جاوا ما از xml خیلی استفاده های دیگه می کنیم و خیلی از پروژه ها با استفاده از اون کار می کنند حتی میشه JSP ها رو xml نوشت و ..
    در مورد xsl بیشتر توضیح دهید لطفا مگه xml خودش کارش این نیست که به مرورگر بگوید داده ها چطور باید نمایش داده شوند؟و در مورد اینکه میشه jsp ها رو xmlنوشت هم همینطور

  33. #33
    VIP آواتار hr110
    تاریخ عضویت
    بهمن 1381
    محل زندگی
    ایران - تهران
    پست
    1,460
    با سلام
    XSL با استفاده از namespaceهایی که آنها هم قابل تعریف هستند این عمل را انجم میدهد
    ... چه بگویم که غم از دل برود چون تو بیایی

  34. #34
    VIP آواتار hr110
    تاریخ عضویت
    بهمن 1381
    محل زندگی
    ایران - تهران
    پست
    1,460
    برای مثال :
       <xsl:template match = "f[@fld='DocID']">
    <FONT FACE = "Tahoma" COLOR = "#800000" Size = "2">
    <xsl:value-of select = "@val"/>
    </FONT>
    </xsl:template>


    فضای نام xsl در این المنت، المنتی را که به شکل زیر است مد نظر قرار میدهد :
    <f fld = "DocID" val = "01;02;100000"/>

    و مقدار آنرا در خروجی(که IE میباشد) نمایش میدهد، البته نوع قلم ، رنگ و اندازه هم تعیین شده است.

    :flower:
    ... چه بگویم که غم از دل برود چون تو بیایی

  35. #35
    با تشکر بسیارازمدیر بخش :mrgreen:

  36. #36
    کاربر جدید آواتار bazarazad
    تاریخ عضویت
    شهریور 1383
    محل زندگی
    تهران
    سن
    44
    پست
    6
    از خانم الهام تفریشی به خاطر توضیحاتشون متشکرم.

  37. #37
    xml در net. چه کاربردی دارد؟

  38. #38
    نقل قول نوشته شده توسط shahrzadkhorrami
    xml در net. چه کاربردی دارد؟
    من هم این سوال را دارم!اگه با یه مثال همراه باشه بهتره؟
    با تشکر

  39. #39
    نقل قول نوشته شده توسط shahrzadkhorrami
    xml در net. چه کاربردی دارد؟
    من هم این سوال را دارم!اگه با یه مثال همراه باشه بهتره؟
    با تشکر

  40. #40
    کاربر دائمی آواتار tabib_m
    تاریخ عضویت
    تیر 1384
    محل زندگی
    ایران - قم
    پست
    1,268
    بابا من این همه مطلب رو خوندم و بعد چشمام هم در اومد. ولی هیچ چیز به در بخوری نتونستم از xml بفهمم. لطفا دوستانی که xml رو یاد گرفتن بگن که خودشون وقتی صفر بودن از کجا شروع کردن. خیلی ممنون

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •