نمایش نتایج 1 تا 9 از 9

نام تاپیک: نصب مودم در لینوکس

  1. #1

    نصب مودم در لینوکس

    در زیر مقاله ای در مورد نصب مودم آمده است.دوستان نظرات و پیشنهادات خود را در این زمینه اعلام کنند.
    با تشکر

  2. #2
    چگونه مودم را در لینوکس نصب کنیم؟
    1-مقدمه
    یکی از اولین سوالاتی که معمولا کاربران تازه کار لینوکس می پرسند طریقه نصب لینوکس است.برای جواب دادن به این سوال ابتدا باید به مقدمه ای در مورد مودمها و انواع آن بپردازیم.
    مودمها به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند.مودمهای InternalوExternal.
    مودمها ی External مودمهایی هستند که خارج از کیس نصب می شوند و ومعمولا از کیفیت و سرعت بهتری برخوردارند.نصب مودمهای External در لینوکس تقریبا بدون هیچ مشکلی امکان پذیر است.مودمهای Internal مودمهایی هستند که به صورت کارت در اسلاتهای PCI بر روی مادر بورد نصب می شوند.دسته بزرگی از این مودمها WinModem نام دارد.WinModemها به علت عدم استفاده از یک سری سخت افزارها از قیمت کمتری نسبت به مودمهای External برخوردارند.این مودمها معمولا خاصیت <span dir=ltr>DSP(Digital Signal Processing) </span>را ندارند.به مودمهای فاقد DSP مودمهای Soft می گویند. WinModem ها همچنین بعضی از توابع چیپست های Controller based را با ترکیبی ازنرم افزار و دیگر سخت افزارها (از جمله CPU) شبیه سازی می کنند.به این نوع مودمها مودمهای بدون کنترلگر یا Controlerless می گویند.
    شناسایی WinModem ها در لینوکس معمول با مشکل روبرو است.البته نا گفته نماند که شناسایی این مودمها در ویندوز هم با مشکل روبرو است.شناسایی این نوع مودمها در ویندوز با وجود یک راه انداز(Driver) امکان پذیر است و شناسایی آنها به صورت PnP(Plug and Play) با مشکلات فراوان روبرو است.شرکتهای سازنده Winmodem ، به طور رسمی درایورهایی را برای ویندوز تهیه کرده اند.اما تعداد این درایور ها برای لینوکس بسیار اندک است.از حدود سال 2000 تلاشهای پی گیری برای نوشتن درایورهای WinModem برای لینوکس آغاز شد که ما حصل آن در سایت معروف www.linmodems.org موجود است.در این مقاله سعی شده است طریقه کلی نصب WinModemها در لینوکس شرح داده شود اما با توجه به عدم پشتیبانی رسمی بسیاری از شرکتها سازنده Winmodem از لینوکس ممکن است در نصب یک مودم خاص با مشکل روبرو شوید.
    2-نیازمندیهای نصب
    این مقاله با این فرض نوشته شده است که شما با لینوکس آشنایی دارید و اطلاعاتی از قبیل کار با خط فرمان،طریقه نصب برنامه ها و غیره را میدانید.
    قبل از شروع کار به یک سری اطلاعات نیاز دارید.این اطلاعات عبارتند از : نسخه Distro،نسخه کرنل و نوع چیپست مودم.
    2-1:تعیین نسخه کرنل:
    برای این کار می توانید از دستور:
    uname –r

    استفاده کنید.الیته برای اطلاعات دقیقتر باید به فایلهای کرنل مراجعه کنید.همچنین در بعضی Distro ها (به ویژه RedHat)معماری کامپیوتر نیز برای نصب مهم است.(مثلا:i486،i586،i686،K6،Athlon و غیره)
    2-2:تعیین چیپست(Chipset)
    این بخش یکی از مهمترین بخشهای کار است.برای تعیین چیپست راههای مختلفی وجود دارد.چیپست های معروفی که لینوکس از آنها پشتیبانی می کند به شرح زیر هستند:
    1. IBM Mwave (ThinkPad 600E)
    2. Lucent LT
    3. ESS
    4. PCTel
    5. Conexant/Rockwell HSF
    6. Intel(Ambient)
    7. 3Com
    8. AMR
    برای تشخیص چیپست می توانید از برنامه های مربوطه استفاده کنید.یکی از این برنامه ها PCIUtils است.این برنامه کوچک (96 کیلوبایت) توسط بعضی توزیعات منتشر می شود.اما اگر آن را ندارید،می توانید آن را از آدرس زیر داونلود کنید:
    http://rpmfind.net/linux/rpm2html/se...query=pciutils
    طریقه کار با آن بسیار ساده است.کافی است پس از نصب آن دستور lspci را صادر کنید.این برنامه اطلاعات تمام اسلاتهای PCI را چاپ می کند.به شکل 1 نگاه کنید.
    در این شکل می بینید که برنامه PCIUtils تمامی اسلاتهای PCI واطلاعات آنها را نمایش داده است.در آخرین خط اسلات مربوط با مودم نمایش داده شده است که نشان می دهد چیپست مودم من Lucent است.
    نکته:معمولا نام چیپست با نام مودم متفاوت است.نام مودم من Genius است و مدل آن GM56PCI-L ذکر شده است.اما همان طور که دیدید نام چیپست آن Lucent است.
    از برنامه های دیگر scanModem است.این برنامه علاوه بر تشخیص مودم،نام درایور مناسب آن را نیز اعلام می کند.این برنامه بیشتر برای چیپستهای Lucent/Aegre کار برد دارد و من شخصا آن را با مودمهای دیگر امتحان نکرده ام.به هر صورت می توانید آن را از اینجا داونلود کنید.
    http://linmodems.technion.ac.il/packages/scanModem.gz
    پس از UnZip برنامه آن را به دایرکتوری مناسبی کپی کنید و آن را با این دستور اجرا کنید:
    sh scanModem
    (به M بزرگ توجه کنید)
    برای اجرای این برنامه ، توجه به دو نکته ضروری است:
    1. حتما آن را بر روی یک پارتیشن لینوکسی اجرا کنید؛
    2. حتی الامکان برای اجرای آن به صورت root وارد سیستم شوید.(یا از دستور su استفاده کنید.)
    پس از اجرای برنامه ، یک سری اطلاعات درباره برنامه ظاهر می شود که با کلید Enter آنها را رد کنید.در مرحله بعد اطلاعات فنی برای اجرای آن ظاهر می شود که از این مطالب، توجه به دو نکته بالا بسیار مهم است.با فشار Enter این قسمت را نیز رد کنید.در قسمت بعدی،برنامه به شناسایی مودم شما می پردازد واگر مودم شما توسط این برنامه شناخته شد ، درایور لازم و آدرس داونلود آن نیز ظاهر می شود.
    همچنین می توانید از اطلاعات سیستم عامل نیز برای شناسایی چیپست استفاده کنید.در لینوکس دز دایرکتوری <span dir=ltr>/proc/pci </span>می توانید به اطلاعاتی در این زمینه دست یابید.همچنین در ویندوز می توانید از برنامه System information استفاده کنید.(شاخه components/modem)
    3-یافتن درایور و نصب آن:
    3-1:یافتن درایور مناسب:
    نکته مهم:قبل از انتخاب درایور به تطابق آن با چیپست مودم،نسخه کرنل و معماری کامپیوتر اطمینان حاصل کنید.اشتباه در
    انتخاب درایور مناسب تمام تلاشهای شما را به هدر می دهد.
    برای یافتن درایور می توانید به سایت زیر بروید:
    http://linmodems.technion.ac.il/resources.html
    در این سایت جدید ترین اخبار درباره درایورها یافت می شود.شما پس از یافتن چیپست مودم(با استفاده از بخش بالا) می توانید مستقیما به بخش مورد نظر خود بروید.
    از دیگر سایتها می توان به سایت Winmodems are not modems اشاره کرد که در این سایت موجود اند:
    http://free.hostdepartment.com/g/gromitkc/winmodem.html
    برای یافتن درایورهای مناسب برای مودمهای Lucent به سایت زیر بروید:
    http://www.heby.de/ltmodem
    برای مودمهای Conexant به سایت زیر بروید:
    http://www.linuxant.com/drivers
    توضیح:درایورهای موجود در سایت بالا (به غیر از درایور 14400 bps) پولی هستند و باید برای آنها پول بپردازید.
    همچنین توزیع SuSE نسخه 9 بعضی از winmodem ها شناسایی و نصب می کند.
    و البته هیچ وقت گوگل را فراموش نکنید!
    و سر انجام در صورتی که در مورد نصب مودم خود مشکل پیدا کردید به HOWTO زیر مراجعه کنید:
    http://walbran.org/sean/linux/linmodem-howto.html
    3-2:نصب درایور
    درایورها عموما به دو صورت RPM یا سورس عرضه می شوند.
    برای نصب RPM می توانید از RPMDrake یا Kpackage استفاده کنید.اگر می خواهید آن را با خط فرمان نصب کنید از دستور زیر استفاده کنید:
    rpm –Uvh product_name.rpm

    برای نصب درایور به صورت سورس ، پس از باز کردن فایل فشرده و کپی آن به دایرکتوری مناسب ، از دستورات زیر استفاده کنید:
    ./configure
    make
    make install

    نکته بسیار مهم:برای نصب بعضی درایورها ،نیاز به تنظیمات کرنل و کامپایل کردن دوباره آن است و از راههای عادی نصب نمی شود.بنابراین برای جلوگیری از اتلاف وقت ،مقاله زیر را بخوانید.
    http://linmodems.technion.ac.il/compiling.html
    4-موخره:
    در این مقاله ،شما می توانید با چگونگی نصب مودمها در لینوکس آشنا شوید.این مقاله تنها برای آشنایی شما با این مطلب نوشته شده و راه حل کلی را نشان می دهد.من به شخصه مطالعه HOWTO زیر را به شدت توصیه می کنم.
    http://walbran.org/sean/linux/linmodem-howto.html
    اگر نکته خاصی در این زمینه به ذهنتان رسید یا اشکالی در این مقاله وجود داشت آن را به آدرس زیر بفرستید.مطمئنا همکاری شما در این زمینه بسیار سودمند خواهد بود.
    Iman_hosseinzadeh@yahoo.com
    با امید موفقیت شما:
    ایمان حسین زاده
    16 بهمن 1382
    [/code][/b]
    بیا ای خسته خاطر دوست ! ای مانند من دلکنده و غمگین
    من اینجا بس دلم تنگ است
    بیا ره توشه برداریم
    قدم در راه بی فرجام بگذاریم


  3. #3
    :flower:
    UNIX is simple. It just takes a genius to understand its simplicity
    -- Dennis Ritchie

  4. #4
    کاربر دائمی آواتار jirjirakk
    تاریخ عضویت
    بهمن 1381
    محل زندگی
    wwwroot
    پست
    660
    :oops: :flower:

  5. #5

  6. #6
    با عرض ادب:
    :flower:

    یه عشق برنامه نویسی خفن
    one of the main causes of the fall of the Roman Empire was that, lacking zero, they had no way to indicate successful termination of their C programs. -- Robert Firth

  7. #7
    با تشکر از دوستان.
    از دوستان کسی است که scanModem رو روی مودمهای دیگه (غیر از lucent) امتحان کرده باشه؟یا بتونه امتحان کنه؟ :wink:
    بیا ای خسته خاطر دوست ! ای مانند من دلکنده و غمگین
    من اینجا بس دلم تنگ است
    بیا ره توشه برداریم
    قدم در راه بی فرجام بگذاریم


  8. #8
    سلام
    برای نصب مودمهایConexant/RockWell با چیپست HSF می توانید از HOWTO های زیر بهره بگیرید:
    نسخه های کرنل از <span dir=ltr>2.2و14 </span>تا <span dir=ltr>2و2و18</span>
    http://www.tldp.org/HOWTO/Conexant+R...ml#KERNEL14-18
    نسخه های کرنل <span dir=ltr>2.4.*</span>
    http://www.tldp.org/HOWTO/Conexant+R...KERNEL4-SERIES
    بیا ای خسته خاطر دوست ! ای مانند من دلکنده و غمگین
    من اینجا بس دلم تنگ است
    بیا ره توشه برداریم
    قدم در راه بی فرجام بگذاریم


  9. #9
    توضیح:پست قبلی این مقاله با تمام پاسخها به بخش «مقالات عمومی» منتقل شد. :D

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •