صفحه 3 از 5 اولاول 12345 آخرآخر
نمایش نتایج 81 تا 120 از 194

نام تاپیک: برنامه ای کوچک جهت یادگیری Client / Server

  1. #81
    سلام
    لازم به ذکر است که اگر از sql desktop استفاده می کنید موضوع یه کمی فرق داره ولی اگر از نسخه پرسنال استفاده می کنید همینطوریه که دوست عزیز گفتند

  2. #82
    لازم به ذکر است که اگر از sql desktop استفاده می کنید موضوع یه کمی فرق داره ولی اگر از نسخه پرسنال استفاده می کنید همینطوریه که دوست عزیز گفتند
    رامبود خان مطلب شما ایهام داره
    مخاطب شما من هستم یا جناب Hotic. اگر منظورتان من هستم که من از نسخه Personal استفاده می کنم و مطلبی که در بالا ذکر کردم را ندارم :?

  3. #83
    بنیان گذار Barnamenevis آواتار مهدی کرامتی
    تاریخ عضویت
    اسفند 1381
    محل زندگی
    کرج، گلشهر
    سن
    46
    پست
    6,379
    ببخشید، شما چرا مسئله رو از آخر به اول حل میکنید؟

    بهتر نیست اول معماری Client/Server و نحوه برقراری ارتباط بین اونها از طریق TCP/IP رو شرح بدید و برای شرکت کنندگان جا بندازید، بعد برید سر پیاده سازی؟

    چند تا مثال برای برقراری ارتباط بین دو برنامه Client و Server و تبادل داده‌ها بین اونها میتونه تمرین خوبی باشه.

  4. #84
    باسلام خدمت دوستان
    باعرض پوزش به خاطر اینکه توضیحاتی راجع به نوع rowversion ندادم واینکه جواب دیر شد.
    وهمچنین تشکر از اقای جزایری عزیز بابت تماسشان.
    اما تایپ rowversion :
    نام جدید نوع داده timestamp بوده که هنوز توسط SS پشتی بانی می شود و با استاندارد ANSI SQL-99 بکار میرود
    با هربار ورود یک رکورد جدید فیلد RV <span dir=ltr>(rowversion)</span> بطور خودکار اضافه میشود.و اگر سطری بروز رسانی شود RV نیز بطور خودکار بروز رسانی میشود.
    این نوع داده مقداری یکتا و قابل بروز رسانی خودکار توسط SS ایجاد میکند.
    توجه هر سطر فقط میتواند یک ستون RV داشته باشد.
    با توجه به اینکه شاید این نوع داده بدرد ما نخورد (البته در این برنامه) ما نوع داده را عوض میکنیم.
    یک داده دیگر با int قابل اضا فه شدن میسازیم توضیحات را من در تاپیک با لایی عوض کردم توجه فرمایید با بالا کنار row version .

    بهتر نیست اول معماری Client/Server و نحوه برقراری ارتباط بین اونها از طریق TCP/IP رو شرح بدید و برای شرکت کنندگان جا بندازید، بعد برید سر پیاده سازی؟
    بسیار عالی.
    ابتدا با عرض پوزش برای اینکه شاید مطالب زیر جامع و کامل نباشند اما در هرحال بنا به فرموده مدیر سایت ما باید در ابتدا معماری رو بگیم.
    من توضیحات رو کم میکنم و مستقیما به خود مطلب می پردازم.(البته شاید جامع تر ان را در فروم شبکه بتوانید پیداکنید)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ما انسانها روشهای برقراری زیادی با یکدیگر داریم صحبت کردن مستقیم / نامه / تلفن / تلوزیون / بیسیم / وغیره......
    اگر توجه کرده باشید در هریک ا این ارتباط ها استاندار خاصی را مشاهده میکنید.مثلا در تلوزیون ارتباط یک طرفه است.در بیسیم ارتباط دوطرفه غیر همزمان (یکی صحبت میکند ویکی گوش میکند و برعکس).
    در دنیای کامپیوتر ها هم این ماشین ها برای ارتباط با یک دیگر از قوانینی پیروی میکنند که به انها پروتکل می گویند.
    این پروتکل ها در جاهای مختلف شبکه کامپوتری وجود دارد.حتی خود پروتکل ها شامل پروتکل های نیز میتوانند باشند.
    در اینترنت و بعضی از شبکه های متداول <span dir=ltr>LAN(Local Area Network)</span> و یا بعضا بزرگتر از پروتکلی با نام TCP/IP استفاده میکننید که این خود دو پروتکل مجزااست که با هم استفاده میشوند.
    <span dir=ltr>TCP (Transmission control Protocols)</span> :که به آن پروتکل انتقال داده گفته میشود پروتکلی است که بسته های ارسالی در شبکه را با اطمینان بالا ارسال میکند.در این پروتکل قبل از اینکه بسته ای ازسال شود باید بین منبع و مقصد یک ارتباط غیر فیزیکی برقرار شود که فرستنده از وجود منبع اطمینان لازم را داشته باشد. TCP با هر بسته یک شماره سریال اختصاص میدهد که در مقصد این شماره ها مورد بازبینی قرار میگیرد که از دریافت صحیح بسته ها اطمینان حاصل شود.
    این پروتکل برخلاف پروتکل ISO که هفت لایه هست دارای 4 لایه میباشد.(لازم به توضیح بیشتری راجع به این پروتکل هست ؟)
    <span dir=ltr>IP(Internet Protocols)</span> : پروتکلی برای صدور بسته های اطلاعاتی و مسیر دهی بسته ها از فرستنده به گیرنده است.در حال حاضر از پروتکل IPv4 برای ادرس دهی استفاده می شود.
    همانطوری خانه های ما دارای نشانی است و دارای کد 10 رقمی پستی نامه ها وبسته های ار سالی از طرف دوستان به این ادرس می آید و اگر این ادرس نبود شاید ما خود نیز خانه خود را گم میکردیم.IP نیز نقش ادرس دهی بر عهده دارد.
    در حال حاضر IP عددی 32 بیتی است که برای راحتی به چهار قسمت تقسیم شده که هر قسمت از 0 تا 255 متغیر است ومثلا 125.12.33.128 یک ادرس است.ادرس ها دارای کلاس های A / B / C / D /E هستند.
    برای اینکه بفهمید ادرس کامپیوتر شما در اینتر نت چیست در RUN کامپیوتر خود دستور Command را تایپ کرده تا به صفحه داس بروید.وسپس IPCONFIG را تایپ کرده و اینتر کنید.
    اما برنا مه های Client/Server (سرویس دهنده / سرویس گیرنده) :
    یک مدا C/S دو کامپیوتر میباشند که با یکدیگر برای انجام یک کار همکاری می کنند.یک کامپیوتر سرویس گیرنده اطلاعات مورد نیاز خود را از کامپیوتر سرویس دهنده تقاضا میکند.کامپیوتر سرویس دهنده اطلاعات مورد نیاز را به کامپیوتر سرویس گیرنده برمیگرداند.
    اینترنت بر روی مدا C/S کار میکند.
    شاید شما از خود سوال کنید که وقتی بسته اطلاعاتی به کامپیوتر من برسد چگونه سیستم عامل باید بداند که این بسته متعلق به چه برناما ای هست.شاید همزمان چندین برنامه با اینتر نت کار میکند.
    برای رفع این مشکل به هر برنامه یک عدد به نام پورت(Port) اختصاص داده می شود و بسته هایی که به کامپیوتر میرسد علاوه بر ادرس IP دارای پورت برنامه نیز میباشند.مثلا پورت HTTP 80 است.موقع نصب SS اگر یادتان باشد عدد پیش فرضی را بعنوان پورت نشان داد که می توانستیم تغیر بدهیم.در زیر تعدادی از پورت های استاندارد را اورده ام.
    پورت/ نام پروسه
    1 / TCPMUX
    5 / RJE
    7 / ECHO
    11 / USERS
    53 / DOMAIN
    101 / HOSTNAMENIC
    110 / POP3
    1433,1434 / SQL SERVER
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    نمیدانم توضیحات کافی است یا نه؟
    برنامه ما یک برنامه C/S است .داده های ما در سرور توی برنامه SS است و برنامه ما با این برنامه در ارتباط است و درخواسهایی برای لیست گیری ذخیره سازی و... دارد که SS به این درخواست ها پاسخ میدهد.
    برای طراحی Inter Face می توانید از مقاله جناب مرندی کمک بگیرید.
    http://www.barnamenevis.org/viewtopic.php?t=5701
    اگر اشتباه تایپی داشت ببخشید وقت دیباگ نداشتم.
    در اخر موفق باشید. :)

  5. #85
    بچه ها سلام
    -من الآن چند وقت میباشد که در حال برنامه نویسی تحت شبکه هستم و حاضر به پاسخگوئی به تمامی سؤالات شما در حد توانم خواهم بود
    -در ابتدای کار بهتر است دیتا بین Microsoft SQR server 2000 را بر روی کامپیوتر خود نصب فرمائید
    -سپس برنامه Enterprise Manager را اجرا نمائید
    -در صورتی که در ابتدای نصب کامل و کامپیوتر خود را هر سرور و هم کلاینت نصب کرده باشید یک سرور را به نام کامپیوتر خود مشاهده خواهید نمود
    -اگر آن را باز نمائید چند عدد دیتا بیس نیز مشاهد خواهید کرد
    -شما میتوانید با زدن کلید سمت راست موس خود یک دیتابیس جدید به نام دلخواه خود بسازید
    -پس از آن جداول برنامه خود را در قسمت جدول(Table)بسازید
    -پیشنهاد میشود یک فیلد همیشه از نوع عدد بعنوان کلید جداولتان در نظر بگیرید و آن را از قسمت پائین بصورت آیدنتیتی تعیین کنید
    -وقتی تمامی جداولتان تعریف شد میتوانید در قسمت دیاگرام جدولهایتان را به هم مرتبط ساخته و یک بانک یک پارچه داشته باشید
    - به قسمت Sequrity رفته و یک کاربر تعریف کنید و قابل دسترس به بانک خودتان و آن را Qwner قرار دهید امید وارم با کمی سعی و تلاش و سماجت این مراحل را بتوانید انجام دهید
    -این قدم اول بوده و مهمترین قسمت میباشد و در صورتی که بانکتان درست طراحی و ساخته شده باشد مطمئن باشید برنامه خوبی خواهید داشت
    - در قسمت بعدی باید برنامه Database Desktop را که از زیر برنامه های دلفی میباشد اجرا نمائید و یک آلیاس تعریف کنید
    -برای این کار به منوی Tools رفته و برنام Alias Manager را اجرا نمائید
    - کلید New را فشار دهید
    - یک نام را در قسمت Database alias وارد نمائید
    - Driver Type را MsSql انتخاب نمائید
    -Data Base را نامی که در Sql تعریف کرده بگذارید
    - Server Name نیز نام سروری که گفتم میباشد که معمولا اگر شما انتخاب نکنید اس کیو ال نام کامپییوتر شما را انتخاب میکند
    - نام کاربری که در اس کیو ال تعریف کرده اید را وارد کنید و کلید Ok را بزنید
    - مجددا وارد Alias M. شوید و رمز عبور را وارد کنید اگر مراحل قبلی صحیح انجام شده باشد باز زدن کلید Connect باید به بانگتان متصل شوید
    - در صورتی که تا اینجا موفق شدید به من اطلاع دهید تا من ادامه کار را تا آنجا که در توان و وقتم میباشد توضیح دهم
    - در صورت مبهم بودن بعضی موارد و نیاز به توضیحات اضافه خوشحال خواهم شد که به من بگوئید

    با تقدیم احترام
    ع . و

  6. #86
    کاربر دائمی آواتار Mahdi_S_T
    تاریخ عضویت
    شهریور 1382
    محل زندگی
    خراسان رضوی
    پست
    1,039
    از این دوست عزیز که به گروه ما وارد شدند تشکر می کنم . ظاهرا در ابتدا که دست پر آمدند.

    در ادامه بحث من هم نحوه اتصال Client به Server ( ویندوز 2000) را توضیح میدهم :

    پس از اجرای Enterprise Manager بر روی SQL Server Group کلیک راست کرده و گزینه New Sql Server Registrntion انتخاب نمایید وسپس Next و در پنچره بعدی در Available Server نام سرور SQL خود را که در ویندوز 2000 نصب کرده اید وارد کنید و Add و سپس Next را انتخاب کنید. در پنجره بعدی در مورد UserName سوال می شود که آیا از username ویندوز استفاده کند و یا از username خود SQL Server استفاده کند( گزینه دوم را انتخاب کنید) و Next کنید. حال LoginName و Password را وارد کنید و سپس Next و در پایان Finish را انتخاب کنید و سپس شروع می کند به متصل شدن به سرور .

    موفق باشید.

  7. #87
    با عرض سلام مجدد
    دوست عزیز از اینکه نوشته من را کامل کردی خیلی خیلی متشکرم
    من امروز یک موضوعی را در مورد استفاده از برنامه نویسی C/S دنبال کردم و آن اینکه بهتر است از BDE استفاده شود و یا اینکه مستقیما به سرور متصل شویم (ADO)
    اگر نیاز به توضیح بیشتر در این مورد میباشد بگوئید تا توضیح دهم

    درکل اگر از BDE استفاده شود ما میتوانیم در فرمها یک سرور مجازی تعریف و جداولمان را به آن متصل کنیم و کلیه مسائل اتصال را به آن بسپاریم که انعطاف برنامه ما بیشتر خواهد بود چون در Database desktop آلیاسی تعریف میکنیم که میتوانیم نام سرور و دیتا بیس را یک جا تغییر دهیم و در کلیه برنامه ما استفاده شود

    ولی اگر مستقیم و از طریق ADO برنامه نویسی کنیم مشکل این است که تمامی تنظیماتمان را باید در متن برنامه انجام داده و همیشه نام سرور و دیتا بیس ما باید یکی باشد و در صورتی که نیاز به تعویض سرور داشته باشیم باید در تمام متن برنامه تغیییر دهیم

    در صورتی که کسی اطلاعات بیشتری در مورد ADO دارد خواهشمند است توضیح دهد
    البته در اتصال دوم سرعت برنامه بطور قابل ملاحظه ای بالا تر خواهد بود ولی من در شرکتی کار میکنم که شرکت همکاران سیستم نرم افزار مالی خود را از روش BDE با دلفی و اس کیو الی پیاده سازی کرده است و در حدود 60 نفر کاربر مستقیم و مداوم دارد و سرعتش هم رضایت بخش است

    با تشکر
    منتظر نظرات دیگر دوستان هستم
    ع.و

  8. #88
    سلام به بد قولها
    انگار دیگه کسی به این تاپیک سر نمی زنه

  9. #89
    کاربر دائمی آواتار Mahdi_S_T
    تاریخ عضویت
    شهریور 1382
    محل زندگی
    خراسان رضوی
    پست
    1,039
    دوست عزیز rambod51

    اگر لطف کنی و بر روی همین برنامه ای که دوستان زحمت طراحی بانک های آن را کشیدن اینکار را انجام بدی خیلی عالی می شود چون احتمال دارد دوباره چند تاپیک به تصمیم گیری بگذرد و وقتی به برنامه نویسی شبکه ای آن برسد باز دوستان جا بزنند ( البته این نظر من است )

  10. #90
    با سلام
    امید وارم همگی دوستان تا اینجای مطالب گفته شده توسط دوستان دیگر و من مشکلی نداشته باشند

    در ادامه کار

    پیشنهاد میشود در فرم اصلی منوهای برنامه خود را بسازید و برای اینکه حجم برنامه شما بزرگ نشود برنامه های جانبی و گزارشات برنامه را بصورت Pakge ساخته و در برنامه استفاده کنید که این مسئله اولاً باعث کوچک شدن فایل اجرائی خواهد شد و ثانیاً خیلی راحتتر میتوانید یک پروژه را عیب یابی و پشتیبانی نمایید

    خوب بریم سر اصل مطلب

    یک فرم از نوع Data Madule بسازید
    از منوی BDE آیکون Database را انتخاب و بر روی فرم قرار دهید
    دو بار بر روی آن کلیک نمائید
    آلیاسی را که در Desktop تعریف کردید در اینجا انتخاب نمائید
    یک نام با معنی نیز انتخاب کنید مثلاً DataBaseMain
    Login Prompt را غیر فعال کنید تا زمان اجرای برنامه یوزر و پسوورد نخواهد
    کلید Default را بزنید
    به غیر از Password و User name همگی را حذف نمائید
    جلوی User Name نام کاربری را که در دیتا بیستان در SQL تعریف کرده اید بنویسید
    جلوی Password رمز عبور را بنویسید
    حال کلید Ok را بزنید
    حالا شما یک دیتا بیس میانجی خواهید داشت
    برای تست Connected را True کنید باید جواب دهد
    حال اولی Table خود را در فرم قرار داده و DataBase Name آنرا این دیتا بیس قرار دهید
    Tabe خود را انتخاب کنید
    باید با True کردن Active راحت فایل باز شود
    ما بقی کار مثل کار کردن با بانک Paradax میباشد و هیچ فرقی نمیکند


    در صورتی که نیاز به توضیحات بیشتری مبیاشد در خدمت هستم

  11. #91
    راستی صحبت از استفاده از Pakage شد
    این موضوع خیلی ساده است
    شما میتوانید در قسمت New نوع Pakage را انتخاب کنید
    حال هر فرمی که میخواهید در بالای آن اضافه کرده(قسمت Contains) و کلیه کارها مانند برنامه اصلی انجام دهید
    اگر فرمی را قبلا ساخته اید توسط Add اضافه و اگر فرمی را نمیخواهید در این پکیج باشد توسط Remove حذف کنید
    اگر از پکیجهای دیگری که خود نوشته اید میخواهید استفاده کنید در قسمت Requires اضافه کنید و یونیت آن را در برنامه خود Uses نمائید(قابل توجه است که باید فایل BPL را در این قسمت اضافه کنید و سورس برنامه را)
    در قسمت Options مسیر خروجی فایل خود را که پسوند BPL دارد را کنار برنامه اجرائی خود قرار دهید
    حال پس از ساختن پکیج خود آن را کمپایل نمائید تا یک فایل ساخته شود

    حالا در برنامه اصلی خود در قسمت Options وارد شده و برگه Pakages را انتخاب نمائید

    Build With Runtime .... را کلیک کرده و با زدن کلید Add سورس فایل Pakege که خود ساخته اید را به آن اضافه نمائید

    حال میتوانید مانند حالتی که یک یونیت به پروژه شما اتصال دارد یونیتهای داخل Pakage را Uses کرده و از آن به راحتی استفاده کنید

    در صورتی که نیاز به توضیحات بیشتر میباشد من در خدمت خواهم بود

    با تشکر
    ع.و

  12. #92
    اگر اجازه دهید حالا مشکل خودم را مطرح کنم

    من SQL را بر روی یک کامپیوتر که ویندوز XP بر روی آن میباشد نصب کرده ام و توسط دو کابل یک به یک دو کامپیوتر را به دو کارت شبکه که بر روی این کامپیوتر نصب است متصل کرده ام و برنامه ای که نوشته ام بر روی سه کامپیوتر و حتی سرور کار میکند حال زمانی که کامپیوتری که بصورت سرور است زیاد برنامه کار کند و زیاد از منوهای آن استفاده شود کم کم سرعت برنامه پائین مییاید و نمیدانم اگر نخواهم یک کامپیوتر را جدا کنم به بصورت سرور در نیاورم چگونه میشود این مشکل را حل کنم و سرعتم پائین نیاید.
    با تشکر
    ع.و

  13. #93
    کاربر تازه وارد آواتار یاسر احسانی
    تاریخ عضویت
    بهمن 1382
    محل زندگی
    Tehran
    پست
    51
    بچه ها همه توجه :::::::::::::::::::::::!!!!!!!!!!!!!!!!!

    من یه برنامه مالتی مدیا آموزش دلفی دارم که تمام مشکلاتی که داریم به طور تمام و کمال حل میکنه 8)


    اگه مخواین بهم ایمیل بزنین .. صددرصد پشیمون نمیشین .

    آنجا براراتون میکم سرفصلاش چیه . :gift:

  14. #94
    با عرض سلام خدمت تمامی دوستان
    در ابتدا توضیحی برا ین که بد قولی خودم رو یک جوری توجیح کنم بدم! { به صلاح دید توسط خودم حذف شد}
    و با عرض سلام خدمت دوست جدید A.VAHID .
    توجه ایشون رو به چند نکته کوچک جلب کنم.
    در ابتدا از توضیحاتی که داده اید شخصا تشکر میکنم. :flower:
    شما با معلوماتی که دارید خیلی می توانید برای ما واین بحث که دوستان شروع کردند مفید باشید.
    و بعد اینکه این یک تاپیک آموزشی است اگر به صفحات قبل رجوع کرده باشید خواهید دید که تاحدی که توانسته ایم تمام نکات ریز و درشت کارها را که یک کار بر مبتدی (مثل من) به آن نیاز دارد توضیح داده ایم.
    برای اینکه تما کسانی که از این تاپیک استفاده می کنند برنامه هایشان مثل هم باشد که اگر کسی به مشکلی برخورد کرد دیگران سریع به جستجوی راه حل بگردند (همانطور که اگر دیده باشید ما از نام های یکسانی استفاده میکنیم).
    اگر بحثی احتیاج به نظر سنجی داشته باشد برای هماهنگی دیگران چند روز(معین) انرا به نظر رای میگذاریم.

    در آخر اینکه این یک تاپیک عمومی است.

    وبعد ............برگردیم برسر بحث خودمان.
    برای یاد اوری دوستام بعضی از قسمت ها را یاد اوری میکنم.
    1-هدف : برنامه کوچک برای یادگیری کلاینت سرور(ازنوع دیتابیسی)
    2-برنامه : کلوپ ویدپویی.
    3-بانک : SQL SERVER.
    4-جداول و فیلد ها : در صفحات قبل تعریف شده اند.
    5-مر حله بعد.........

    از شما دوستان سوال می کنم مرحله بعد از تعریف نیازمندی ها-طراحی و پیاده سازی بانک اطلاعاتی یک برنامه چیست؟
    خوب اگر جواب شما نوشتن خود برنامه باشد در این مرحله چه چیزی را باید درنظر بگبریم؟
    خود برنامه باید چگونه نوشته شود از کجا...............
    مایک بانک اطلاعاتی که جداول و فیلد ها رو در ان طراحی و پیاده سازی کرده ایم آماده و دم دست داریم.حالا چکار باید بکنیم.
    توجه منظورم غلط دریافت نکنید. ببینید منظورم در این تاپیک اموزشی است.شاید اگر برنامه را خودمان مینوشتیم از چیر خاصی پیروی نمیکردیم(همانطور که معمولا پیروی نمیکنیم)
    به نظر بنده استاندارد نویسی. استاندارد سازی.و استاندارد پیشرفتن است.خوب فکر کنید من شما و تمام کسانی که از این تاپیک استفاده میکنیم و از آن چیز یاد میگیریم مثل یک تیم برنامه نویسی میمونیم.بله یک تیم.فکرش را بکنید اگر در تیم فوتبال هربازکنی برای خودش بازی کند چه میشود(حذف المان.انگلیس.فرانسه.ایتالی و...).
    حرج و مرج : دقیقا کلمه مقابل نظم .
    ببینید من نظر شما را نمیدانم ولی نظر من این است که کارها را بانظم خاصی پیش ببریم.
    مراحل خود را مشخص کنیم که اگر یک روزی کسی خواست از این تاپیک استفاده کند راحت بتواند و قدم به قدم پیش برود.
    من از استید میخواهم(البته بعنوان کسی که از این تاپیک چیز یاد میگیرد) که قبل ازاین که به بحث ارتباط دلفی با دیتابیس را بگویند بیاییم روالی را برای خود پیاده کنیم که همه پسند باشد.که وقتی کاربری می آید گیج نشود(شاید این بحث را بعد از اتمام به عنوان یک مقله اموزشی البته با غلط گیری در بخش مقالات بیاوریم).
    خوب اگر دوستان روالی را در نظر دارند بگویند ما هم استفاده میکنیم.(برای درک بهتر هدف این تاپیک خود را کسی فرض کنید که می خواهد در یک کلاس قدم به قدم شاگردان را با برنامه نویسی کلاینت سرور اشناکند)
    در اخر ..............
    موفق با شید. :)

  15. #95
    سلام به دوستان
    من منتظر موندم کسی پاسخ نداد به سوالم.
    به زودی اگه کسی جواب نده من طراحی Interface رو میگم.
    موفق باشید. :)

  16. #96
    زودتر شروع کنید

  17. #97
    با سلام خدمت دوستان عزیز
    امیدوارم که این تاپیک هر چه زودتر به اتمام برسد.
    علت نبودن من امتحانات دانشگاه بود که بحمدالله تمام شد. :oops:
    برای طراحی فرم ها، طرحی که من پیشنهاد می کنم و البته آن هم به پیشنهاد آقای وکیلی (Javan_Soft) می باشد این است که برای هر بخش دو فرم طراحی شود. یکی برای نمایش اطلاعات و دیگری برای کارهایی نظیر New, Edit, Delete. یعنی مثلا در فرمی که مربوط به ثبت اطلاعات مشتریان می باشد، در فرم اول یک گرید قرار دهیم که اطلاعات را به صورت جدولی نمایش دهد و کلیدهایی در همین فرم باشد برای ویرایش، جدید، حذف و یا جستجو. سپس با کلیک بر روی هر یک از کلید ها فرم دیگری ظاهر شود که اطلاعات جدید را ویرایشی را در Editها، ComboBoxها و ... نمایش دهد.
    ضمنا بانک اطلاعاتی را در یک DataModule برقرار می کنیم (از جمله کانکش ها، DataSetها و ...)
    و یک مطلب دیگر، به نظر من باید یک نفر مسوول طراحی باشد یعنی این شخص یک طراحی از فرم ها را انجام دهد، و در واقع برنامه نویس او باشد. در این تاپیک هم هر کس نظر خاصی دارد نوشته و در صورت توافق، در طراحی و کدنویسی اعمال می شود و بعد از انجام هر مرحله (هر چند کوتاه) فایلهای برنامه را در اینجا قرار دهد تا دیگران آن را دانلود کرده و اشکلات احتمالی را بیابند. و برای اینکه چندان هم از حجم سایت گرفته نشود فقط 2 یا 3 نسخه از مراحل مختلف برنامه نگه داری شود و نسخه های قدیمی تر که مشکل داشت پاک شود.
    موفق باشید و ان شاء الله که هر چه زودتر این تاپیک به پایان برسد. 8)

  18. #98
    با عرض سلام خدمت دوستان
    من هم خیلی دوست دارم این تاپیک هرچه زود تر تمام شود.
    خوب میرسیم سر طراحی فرم.من در باره طراحی فرم ها نظر خاصی دارم البته شخصی است.
    در طراحی فرم ها بایدچند چیز را در نظر بگبریم اول انکه در ایران اکثر افراد یا کامپیوتر بلد نیستند یا در حد کم از کامپیوتر سردرمی آورند{البته با این طرح اموزش فراگیر ICDL برای اداره جات خیلی بهتر میشود} .حتی بعضی از افرادی که باکامپیوتر کار میکنند قدرت کار با موس را ندارند و باصفحه کلید کارمیکنند.
    {تجربه شخصی} من بشخصه دیده ام که افراد با صفحه کلید راحت تر کار میکنند تا با موس.
    استفاده از رنگ های بصورت غیر معمول و همچنین استفاده ناصحیح از عکس ها و ایکن ها باعث ناراحتی کاربر وخستگی ان میشود.
    هیچ فکر کرده اید که چرا ویندوز با این همه گستردگی ان از رنگهای کمی استفاده کرده {فکر میکنم در حدود 16 رنگ}.
    فرم ها و کلید ها باید گویای آن چیزی باشد که به آن عمل میکند.کابران فرمی را میپسنددن که بیشترین نیاز آنها را براورده سازد.یعنی اعمالی مثل حذف درج چاپ دیدن نتایج گزارشات جستجو و .... را برای انها فراهم سازد.کاربران از منو های زیادی فرم های جورواجور و ابزار های غیر متعارف دچار سردرگمی میشوند.
    کاربرانی که کامپیوتر را در حد معمول بلد هستند هم انتظار دارند که فرم ها مشابه چیز هایی باشد که قبلا دیده اند و کلید ها همانگونه عمل کنند که انتظار دارند مثلا کلیدی که عکس ضربدر قرمز دارد برای چاپ نباشد.
    قبل از هر چیزی من دو مثال از طراحی فرم خوب و بد را میزنم.
    من اداره ای را میشناسم که برای قسمت حقوق و دست مزد خود نرم افزار ری از شزکت X خرایداری کردند.
    نرم افزار فوق دارای امکانات بسیار جالب وزیادی بود .اعتراف میکنم که قابلیت های این نرم افزار در حد بسیار بالایی است.من چنین قابلیت هایی را در کمتر نرم افزار های داخلی دیده ام .امکاناتی مثل رپورت آزاد .خروجی به اکثر فرمت های نرم افزار های خارجی و بانک های اطلاعاتی.ونرم افزار افیس وغیره......Auto database build بنا به نیاز.وقابلیت هایی که گفتن آن در اینجا هم وقت من را میگیرد هم حوصله شما را سر می برد.
    اما این برنامه که چند ملیون تومان بابت ان خرج شده بود و بعد از 3 ماه روی کار آمدن تصمیم به تعویض آن گرفتن برای اینکه برای کار با آن احتیاج به یک متخصص نرم افزار داشت و فرد عادی نمی توانست با آن کار کند.این برنامه دارای n تا منو و هر منو دارای m تا زیر منو بود و دارای n*m تا فرم عجیب و غریب بود.نظر من این است که این برنامه را راحت میتوانستند طراحی کنند.
    من برای یکی از بانک ها دو برنامه نوشته ام که هنوز بعد از گذشت مدت ها با اون کار میکنند.جالب است کاربرانی که با ان کار میکردند تقربا اولین باری بود که با کامپیوتر کار میکردند بعد از چیزی حدود 2روز تقریبا به نرم افزار مسلط شدند وکاربا ان را یاد گرفتند.{خوب دیگه تعریف از خود بسه}
    من بعلت کار روی پروژه ای نمیتوانم زیاد به این تاپیک سربزنم .من پیشنها میکنم که یکی از دوستان که وقت آزاد تری دارن اینترفیس برنامه را طراحی کند و در اختیار بقیه قرار دهد.برای اینکار بهتر است که برای هر کلید واشیاء دیگر نام های متناسب با کار انها انتخاب شوند وبرای فرم ها نیز هم چنین.من از اقای Mohammad S میخواهم که زحمت این کار را بکشد.
    راستی برای فونت من پیشنهاد میکنم که از فنت Arabic Transparent استفاده شود که پژچگ را ساپورت میکند.
    برای فرم ها از بشوند frm برای کلید ها از btn و.......استفاده شود.
    بعد از طراحی فرم توضیحی کامل راجع به عمل کرد فرم و کارهایی که انجام داده اند بدهند.فعلا از گذاشتن کامپوننت های دیتابیس روی فرم خودداری کنید. فرم را به راحت ترین شکل و کاربر پسند ترین شکل طراحی کنید و سعی کنید که تما ابزار مورد نیاز درون فرم باشد.Add.Delete .Cancle.new.save.search.sort. و هرچیز که میدانید باعث راحتی کاربر میشود.
    همگی موفق باشید. :)

  19. #99
    من از اقای Mohammad S میخواهم که زحمت این کار را بکشد.
    جالب اینجاست که من هم درگیر یک پروژه هستم و می خواستم این کار را به شما واگذار کنم! :lol: و متاسفانه کمبود وقت هم دارم. :roll:

  20. #100
    سلام اقا محمد
    پس یکی دیگه اینکار رو انجام بده.لطفا
    یا اینکه صبر کنید بعد از چند روز خودم این کار رو انجام میدم.
    موفق باشی. :)

  21. #101
    با عرض سلام خدمت کلیه دوستان
    همانگونه که میبینید ظاهراً کسی دیگر این پروژه را دنبال نمیکند و اگر هم دنبال میکند خواننده است
    بهر حال من پیشنهاد میکنم کسانی دوست دارند بیشتر کار کنند و اشکالاتشان رفع شود خودشان یک پروژه بسته نیاز و علاقه خودشان انتخاب کنند و طراحی و پیاده نمایند چون فرق نمیکند که سیستم بانک فیلم باشد و یا کتابخانه و یا داروخانه اساس کار همه آنها یکی است و فقط برچست فرمها و نام فیلدها تغییر خواهد کرد لذا خواهشمند است تمامی دوستانی که احساس میکنند که نیاز به ادامه همکاری میباشد خود یک پروژه را در نظر بگیرند و طراحی و پیاده سازی نمایند و هر کجا که به مشکلی خوردند در همین قسمت ذکر کنند تا من و دیگر دوستان کمکهای لازم را بکنیم
    فکر میکنم اگر از این روش استفاده کنیم زودتر به جواب خواهیم رسید
    همانطور که میدانید کمتر ما ایرانیها کار گروهی میتوانیم بکنیم و در کارهای انفرادی موفقتر هستیم(البته این نظر من است و امیدوارم جسارت به کسی نباشد)
    به هر حال من در خدمت هستم

  22. #102

    نمونه برنامه

    من این فرم رو به عنوان نمون تهیه کردم که دیگه برنامه شروع بشه و بشه روی اون بحث کرد .
    کم و زیاد اون اعلام کنید تا ادامه بدیم

  23. #103
    فرم شما را چگونه میتوان دید

  24. #104

    تاسف

    با سلام خدمت دوستان
    متاسفانه این سایت اجازه ارسال بیش از 2 مگابایت را به کاربران نمی دهد و من ظرفیتم پر شده به همین دلیل فرم طراحی شده را نتوانستم ارسال نمایم از راه چاره ای است ذکر نمایید تا استفاده شود

  25. #105
    با نرم افزار WinZip آنرا فشرده کنید فایلش بسیار کوچک خواهد شد

  26. #106
    کاربر دائمی آواتار Mahdi_S_T
    تاریخ عضویت
    شهریور 1382
    محل زندگی
    خراسان رضوی
    پست
    1,039
    اگر بشود در سایتی دیگر بگذارید تا دانلود نماییم :P

  27. #107
    جناب hotice عزیز از شما و همه دوستان عزیزپوزش میخوام که در بحث دخالت میکنم :oops:
    جسارتا چند نکته به ذهنم اومد که اگه حمل بر بی ادبی نباشد در زیر ذکر میکنم :!:
    1) تخفیف ! می دونید که برای فامیلها و آشنایان مبلغی کمتر از آنچه برای سایرین منظور میشود اخذ میگردد
    2) جریمه ! به ازای تاخیر و یا آسیب رساندن به فیلم
    3) اگر برای چندمین بار است که مشترک به فیلم آسیب میرساند یا مثلا دیرکرد دارد در اینصورت بفرض تا 2 هفته فیلمی کرایه داده نمی شود
    3) بهتر بود در جدول فیلمها فیلدی هم در مورد اینکه فیلم اورجینال است یا کپی ذکر شود
    4) میدونید که هیچ کلوپی فقط یک فیلم را نگهداری نمیکند یه این معنی که از یک فیلم میتواند تعداد متفاوتی داشته باشد
    که در این صورت .... برنامه در هر بار کرایه فیلم یک واحد از کل موجودیهای یک فیلم کم میکند
    5) مشترک ها چیزی را به ودیعه نمیگذارند بلکه پس از آوردن فیلم فقط پول میدهند
    6) غیر مشترکها (رهگذرهای خیابانی) ممکن است پول نقد بگذارن یا حتی گواهینامه
    7) معمولا از غیز مشترکها پول بیشتری اخذ میگردد
    8) با این حساب بهتر بود یک جدول هم برای غیرمشترک ها در نظر گرفته میشد! :!: اینطوری افزونگی هم به حداقل میرسد :roll:
    --------------
    در پایان از دوستان خواهش میکنم از کش دادن بی خودی بحث خود داری کنن و اینقدر off-topic نفرستن
    با تشکر از همه دوستان و یاوران استاد

  28. #108
    با عرض سلام خدمت تمامی دوستان
    از Afshin_Zavar بسیار متشکرم از پیشنهادهایشان اگر کمی قبل تر این پیش انهاد ها را می دادید میشود توی دیتابیس جاشون داد.بعلت طراحی دیتابیس برگشت بعقب باعث رکود دباره این تاپیک میشود به همین علت نمیتوانیم انرا در دیتابیس جادهیم.
    راجع فرم هم که دوست عزیزم جناب rambod51 زحمتش راکشیده اند.اگر با مدیر سایت هماهنگ کنید میتوانید انرا درون همین تاپیک بگذارید.درضمن مقدار آن مگر چند کیلو بایت است؟ چند فرم مگر طراحی کرده اید؟ شاید فاید های اضافی همراه برنامه است.
    دوست عزیز rambod51 بعد گذاشتن برنامه درون تاپیک یک توضیح کلی راجه به نام ابجکتها و خود Interface برنامه بدید.
    راستی از چه فنتی استفاده کردید.
    موفق باشید. :)

  29. #109
    با سلام خدمت دوستان عزیز
    اندازه برنامه 300 کیلو بایت می باشه ولی متاسفانه ظرفیت ارسال من تموم شده و سایت اجازه ارسال به من نمی دهد
    و پیغام ظرفیت ارسال شما 2 مگابایت می باشد صادر می شود . یعنی اینکه من قبلا از این ظرفیت استفاده نموده و دیگر اجازه ارسال از طرف سایت به من نمی دهند.
    اگه مدیر سایت این مشکل رو حل کنه بنده در خدمت شما عزیزان هستم
    در ضمن من یه سری کامپوننت برای مدیر سایت ارسال کردم تا برای شما دوستان در سایت قرار دهد اما تا حالا انجام نشده

  30. #110
    سلام
    من یه چیزی رو نمیفهمم
    اگه قراره برای غیر عضوها فقط کد ثابتی اختصاص بدین پس اطلاعاتی مثل نام رو کجا ذخیره میکنین؟ تو جدول مشترکین؟
    جریمه تخریب یا آسیب یا دزدی را چطور وارد میکنین؟ تو قیمت از جدول امانات؟
    :!: :!: :!:

  31. #111
    با سلام خدمت دوستان ‏
    ضمن تشکر از مطالب خوبتون سوالی دارم.
    سوال من اینه آیا برای نوشتن یه برنامه client/server سورس برنامه اون در دلفی هم تفاوت دارد در صورت تفاوت توضیح دهید.

  32. #112
    آیا برای نوشتن یه برنامه client/server سورس برنامه اون در دلفی هم تفاوت دارد
    من متوجه منظورتون نمیشم! خوب نوشتن هر برنامه از زبانی به زبان دیگر مطمپنا فرق داره! حتی اگه از پایگاه داده sqlserver یا access استفاده کنی بازهم فرق دارن!

  33. #113
    اندازه برنامه 300 کیلو بایت می باشه ولی متاسفانه ظرفیت ارسال من تموم شده و سایت اجازه ارسال به من نمی دهد
    با سلام .ببخشید من دخالت کردم البته این تاپیک را پیگیری کرده ام ولی شرکت نداشتم . من واقعا لذت میبرم از اینکه این بحثها انجام میشود ..... :mrgreen: اگر نیاز باشد بنده میتوانم آنها را در جایی آپلود کنم و آدرسش را اینجا بگذارم . فرمهاو کامپوننتها را برایم میل کنید .
    m_amidabadi@yahoo.com

  34. #114
    منظورم اینه که اگر یه برنامه پایگاه داده با دلفی داشته باشیم برای نوشتن همون برنامه با دلفی ولی تحت شبکه (CLIENT/SERVER) از لحاظ کد نویسی خیلی تفاوت داره؟

  35. #115
    سلام
    جناب rambod51 شما می توانید فایل را به مدیر سایت بفرستید.و او در این تاپیک قرار دهد.
    موفق باشید. :)

  36. #116
    کاربر دائمی آواتار Mahdi_S_T
    تاریخ عضویت
    شهریور 1382
    محل زندگی
    خراسان رضوی
    پست
    1,039
    بلاخره چی شد !

  37. #117
    دوستان عزیزمن هم به شماها ملحق میشم تاببینم کارمون به کجا برسه
    درضمن شمابایدsql server خودتان راریجسترکنیدیعنی یک بانک جدیدبرای آن تعریف کنید.

  38. #118
    درضمن اگربی احترامی نباشدادامه کاررادرصورتی که آقای وکیلی قبول میکنند به ایشان واگذارکنیم زیرا خوداودرکاربرنامه نویسی تحت شبکه تبحرخاصی دارند وبسیارانسان متواضعی میباشند

  39. #119
    دوستان ماهمچنان منتظرادامه کارهستیم چراپس میزنیدموضوع رازودتربه پایان برسانید

  40. #120
    کاربر دائمی آواتار Mahdi_S_T
    تاریخ عضویت
    شهریور 1382
    محل زندگی
    خراسان رضوی
    پست
    1,039
    حتما همه از حضور جناب وکلیلی خرسند خواهند شد در صورتی که ایشان قبول زحمت بفرمایند و این تاپیک چند صفحه ای را به سرانجام برسانند.

صفحه 3 از 5 اولاول 12345 آخرآخر

تاپیک های مشابه

  1. یک مشکل در ارتباط Client با Sql Server
    نوشته شده توسط free در بخش برنامه نویسی در Delphi
    پاسخ: 4
    آخرین پست: یک شنبه 19 آذر 1385, 08:40 صبح
  2. ارتباط دو client بدون وجود server
    نوشته شده توسط milad_11 در بخش بانک های اطلاعاتی در Delphi
    پاسخ: 1
    آخرین پست: پنج شنبه 02 آذر 1385, 08:27 صبح
  3. مشکل درکپی فایل از Client به Server
    نوشته شده توسط razavi_university در بخش C#‎‎
    پاسخ: 8
    آخرین پست: یک شنبه 28 اسفند 1384, 15:01 عصر
  4. مشکل فونت در server و client...... فوری !
    نوشته شده توسط vatal در بخش برنامه نویسی در Delphi
    پاسخ: 7
    آخرین پست: جمعه 11 اردیبهشت 1383, 16:31 عصر

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •