صفحه 1 از 3 123 آخرآخر
نمایش نتایج 1 تا 40 از 107

نام تاپیک: چیزهای تازه ای که هر روز یاد میگیرم.

  1. #1

    چیزهای تازه ای که هر روز یاد میگیرم.

    سلام

    نمی دانم این عنوان مناسب بود یا نه اما می خواهم هر چیزی که تازه یاد گرفتم و به نظرم جالب آمد در اینجا بنویسم.

    اما امروز:

    errorlevel چیست؟
    برنامه ها هنگام خروج می توانند یک کد خروجی به سیستم عامل تحویل دهند. اگر این کد صفر باشد یعنی خروج عادی اما اگر عددی دیگر باشد (صفر تا ۲۵۵) یعنی خطا.

    در داس خیلی وقت پیش این نکته را می دانستم و با آن کار میکردم اما در لینوکس (bash) نمی دانستم.

    تا اینکه امروز دستور for را یکبار دیگر نگاه می کردم و این را یاد گرفتم. بهتر است با یک مثال پیش برویم:

    اگر شما با دستور ls فایلی را بخواهید پیدا کنید و آن فایل وجود نداشته باشد عدد یک به عنوان نتیجه بر گردانیده می شود:


    root@srv1:/# ls a
    ls: a: No such file or directory
    root@srv1:/# echo $?
    1
    root@srv1:/#


    توجه کنید دستور بعدی که اجرا شود errorlevel از بین می رود.

    تذکر: نمی دانم واژه درست در لینوکس errorlevel است یا نه من واژه ویندوزی (داس) را نوشتم. exit status در متن خودش نوشته است.

    در ویندوز دستور از راهنمای ویندوز if را ببینید مثال:

    if %errorlevel% geq 1 echo error
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  2. #2
    سلام استاد ! راستش تاپیک خیلی باحالی زدین . من هم می خوام مشارکت کنم باهاتون. اجازه میدین ؟

  3. #3
    سلام خواهش می کنم.

    اما امروز:

    اگر می خواهید لیست کل فایلهای شما در یک متغیر ذخیره شود با دستور:

    LISTFILES="`ls -1`"


    اینکار را انجام دهید. نام فایلها با فاصله در این متغیر قرار می گیرد.

    کلا برای قرار دادن نتیجه یک دستور در متغیر از این راه می توانید استفاده کنید. مثلا ارسال محتویات یک فایل به متغیر با دستور زیر:

    ls -1 > __LS__1


    LISTFILE2="`cat __LS__1`"

    دستور اول مد نظر من نیست فقط خواستم لیست فایلها در یک فایل قرار گیرد.
    به دستور دوم نگاه کنید که چگونه محتویات یک فایل را به داخل متغیر می ریزد.


    مبحث دوم:
    دستور for
    در داس خیلی از این دستور خوشم می آمد نحوه کار آن در ویندوز و داس:

    for %f in (*.*) do echo %f

    که %f متغیر است و عبارت داخل پرانتز لیست فایلهایی است که کاری می خواهید با دستور بعد از do روی آنها انجام دهید.


    اما در لینوکس:
    [code]
    for INDEX in `ls -1` ; do echo $INDEX ; done
    [code]
    و روش دوم:

    for (( I=0 ; I < 10 ; I++)); do echo $I ; done


    می بینید که مانند بسیاری از زبانهای برنامه نویسی foreach و for شبیه C دارد.

    البته می توانید هر چقدر می خواهید دستور بین do و done قرار دهید و با ; از هم جدا کنید.




    راستی اسم کاراکتر ` چیست؟ (کاراکتر زیر ESC در صفحه کلید که با shift کاراکتر ~ تایپ می شود.) (فکر کنم کوتیشن شروع باشد و ' کوتیشن انتهایی یعنی در یک نقل قول اول می آید.)
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  4. #4
    آقای توکل به مورد جالبی اشاره کردن .
    چند هفته پیش درگیر موضوع نمایش تمام فایلهای مخفی روی هارد دیسکم بودم . به موارد جالب بر خورد کردم که شدیدا بهم کمک کرد .
    به عنوان مثال دستور زیر تمام هارد دیسک رو میگرده البته به غیر از پارتیشن های ویندوز که مانت شده :

    ls -aR / | grep '^\.'
    برای اینکه فقط داخل یک شاخه رو بگردید از این دستور استفاده کنین

    ls -aR | grep '^\.'
    این دستور شاخه رو مانند درخت تا انتها طی می کنه و می گرده .
    تو این دستورات کاراکتر a که همون all هستش و R هم به صورت بازگشتی عمل می کنه که اگه شاخه ای داخل شاخه باشه اون رو هم بگرده که معادل recursive هستش .
    ممکنه بپرسید که grep اینجا چیکار میکنه . اون هم واسه این هستش که وقتی دستور ls رو شما اجرا می کنین یه خروجی میده همون که آقای توکل اول تاپیک فرمودن . اون رو مقایسه می کنه و اگه موردی که پیدا شد با داخل کوتیشن برابر بود نمایش میده

  5. #5
    من انگلیسیم تو مکالمه و املایی یه خورده ضعیفه برای همین به مورد جالب استثنایی برخورد کردم که تو سایتهای ایرانی هم بحث شده بود . شما مثلا می تونین با ربات یاهو مسنجر چت کنین ولی خوب تو لینوکس حال نمیده . برای همین به صورت اتفاقی تو یکی از سایتهای انگلیسی که داشتم می گشتم به مورد جالبی بر خورد کردم که بتونم باهاش چت کنم یه خورده مکالمم و نوشتاریم بره بالا.
    برای اینکه با یه ربات چت کنین این دستور رو تو خط فرمان اجرا کنین .

    telnet the-funk.net 7000

    البته باید به اینترنت وصل باشین . ببینین که چقدر حال میده با یه ربات چت کنین .

  6. #6
    . آواتار oxygenws
    تاریخ عضویت
    دی 1382
    محل زندگی
    تهران/مشهد
    پست
    6,333
    راستی اسم کاراکتر ` چیست؟ (کاراکتر زیر ESC در صفحه کلید که با shift کاراکتر ~ تایپ می شود.) (فکر کنم کوتیشن شروع باشد و ' کوتیشن انتهایی یعنی در یک نقل قول اول می آید.)
    بکتیک یا backtick یا احیانا grave accent.
    تو کتاب های کامپیوتری backtick بیان میشه.
    ایمیل من
    سایت من

    عضویت در جامعه‌ی اهدای عضو

    Direct PGP key: http://tinyurl.com/66q5cy
    PGP key server: keyserver.ubuntu.com
    PGP name to search: omidmottaghi

  7. #7
    دستور wget واقعا شیرین ترین دستوری هستش که وقتی کانکت میشم بهم حال میده.
    چند ماه پیش داشتم برای دانلود کامل سایت هزاردستان اینترنت رو می گشم . اون سایت مقاله های جالبی داره می خواستم کلا دانلود کنم بشینم بخونم .
    نرم افزارهای جالبی رو دیدم ولی هیچ کودوم مثل دستور زیر منو حیرت زده نکرده بود . چقدر لذت می برم از اینکه با لینوکس کار میکنم .

    wget WEBSITE -k -c -r -p

    دستور wget خیلی قدرتمنده و واقعا سرعتش هم بالاست . تمام دانلود هام رو باهاش انجام میدم . فایل رو عالی دانلود میکنه و فایل دانلود شده صحیح و سالم تحویل داده میشه .
    با اون دستور یک سایت رو کامل می تونین دانلود و لذت ببرید .

  8. #8
    من اصول آدم بسیار مشکل داری هستم . یه سیدی صوتی mp3 بهم داده بودن که کپی نمیشد و سی دی مشکل داشت .
    تو ویندوز که عمرا نشد حتی با نرم افزاری مخصوصش . اومدم لینوکس ببینم چیزی برای اینکار سراغ داره یا نه . البته نه که نمیشد حتما وجود داشت .
    آخرش پیداش کردم .

    ddrescue

    این بسته نرم افزاری رو نصب و از خط فرمان اجرا کنین . داکیومنت خوبی داره میتونین مطالعه کنین و بلاخره تونستم چندین فایل صوتی رو باهاش نجات بدم . واقعا عالی کار کرد . باور ندارین؟ امتحان کنین

  9. #9
    یک اسکریپت برای تبدیل 3gp به avi:

    #!/bin/bash
    ffmpeg -i $1 -f avi -vcodec xvid -acodec mp3 -ar 22050 $1.avi
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  10. #10
    برای استخراج صدا از flv.(یا YouTube) که فایل تصویری محصول Macromedia است از دستور زیر استفاده کنید :

    mencoder -of avi -nosound -ovc copy in.flv -o out_just_vid.avi
    برای تبدیل فایل flv که دانلود کردین به 3gp نیز از دستور زیر استفاده کنین

    mencoder Filename.flv -nosound -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg4 -vop expand=176:144,scale=176:-2 -o temp.avi -ofps 15

    و در نهایت اگه مشکلی با پخش فایل flv. داشتین دستور زیر و به کار ببرید

    mplayer -dumpaudio in.flv
    این تاپیک داره رقابتی میشه ...

  11. #11
    یه مدت پیش دوستی ازم سوال کردم چطوری می تونم دستگاههایی که به USB وصل هستن رو ببینم . از استاد گوگل رخست گرفتمو و ایشون فرمودند :

    lsusb

  12. #12
    این هم دیکشنری آنلاین . دیگه چی می خوایین ؟ هی بیایین بگین لینوکس نرم افزارهاش خیلی کمه :D

    curl dict://dict.org/d:word

    به جای word کلمه مورد نظرتون رو بنویسید (البته بعد از اتصال به اینترنت)

  13. #13
    برای دانلود فایل ویدویی YouTube از خط فرمان می تونین از دستور زیر استفاده کنین .
    این بسته رو باید از مخازن توزیع خود نصب و یا دانلود و نصب کنین :

    #youtube-dl

    usage: youtube-dl [options] video_url

    options:
    -h, --help print this help text and exit
    -v, --version print program version and exit
    -u USERNAME, --username=USERNAME
    account username
    -p PASSWORD, --password=PASSWORD
    account password
    -o FILE, --output=FILE
    output video file name
    -q, --quiet activates quiet mode
    -s, --simulate do not download video

  14. #14
    فکر کنم اسم این تاپیک رو میگذاشتید

    یاد گرفته هایم در شل اسکریپت بهتر بود

  15. #15
    خوب این تاپیک فقط که دستورات ترمینال ( نه شل اسکریپت) نخواهد بود چون ترمینال خیلی زیاد حال میده بیشتر راجع بهش بحث میشه .

  16. #16
    WebHTTrack Website Copier
    امروز اتفاقی به مورد جالبی برخورد کردم . وقتی داشتم منوهای کی دی ئی رو تمیز و خوش دستشون می کردم با این آدرس لینک تو فایرفاکس آشنا شدم :
    از این آدرس استفاده کنید : http://root:8080/server/index.html

  17. #17
    وقتی داشتم راهنمای pppconfig رو می خوندم متوجه شدم اون هم رابط گرافیکی داره .

    pppconfig --gdialog

  18. #18
    با دستور hostname میشه نام سرور را مشاهده و تغییر داد.

    البته /etc/hostname محل ذخیره این اسم است.

    اما موضوع این است که با تغییر نام سرور دیگر هیچ برنامه گرافیکی کار نخواهد کرد (برنامه جدیدی که گرافیکی باشد باز نخواهد شد.)
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  19. #19
    میشه بیشتر توضیح بدین که چرا اجرا نخواهد شد ؟ یعنی تمام بسته های گرافیکی به نام هاست وابسته هستن ؟

  20. #20
    نه بسته های گرافیکی؛ خود xserver روی دامنه اجرا میشه و وقتی نام برنامه ای که از محیط گرافیکی استفاده می کنید در ترمینال تایپ می کنید با استفاده از نام میزبان به سرور x متصل می شود.


    یه نکته جالب هم من در جریان یه کاری یاد گرفتم.

    اگر یک فایل متنی با نام nologin در مسیر /etc/ بسازید هیچ کس جز root توانایی دسترسی از طریق خط فرمان را به کامپیوتر نخواهد داشت. اگر شخص دیگری سعی در ورود کند متن داخل فایل به وی نمایش داده خواهد شد. از این روی برای کامپیوتر هایی که به صورت remote به آن وصل می شوند (برای مثال سرور ها) استفاده می شود تا جلوی خطرات احتمالی نسبت به ساخت کاربر جدید توسط افراد متخاصم گرفته بشه.

  21. #21
    میشه دلیل اون رو هم بگید؟

  22. #22

  23. #23
    نقل قول نوشته شده توسط BlackDal مشاهده تاپیک
    اگر یک فایل متنی با نام nologin در مسیر /etc/ بسازید هیچ کس جز root توانایی دسترسی از طریق خط فرمان را به کامپیوتر نخواهد داشت. اگر شخص دیگری سعی در ورود کند متن داخل فایل به وی نمایش داده خواهد شد. از این روی برای کامپیوتر هایی که به صورت remote به آن وصل می شوند (برای مثال سرور ها) استفاده می شود تا جلوی خطرات احتمالی نسبت به ساخت کاربر جدید توسط افراد متخاصم گرفته بشه.
    جالب اینجاست که دیگه نمیشه با یوزری که ساخته شده لاگین شد . حداقل برای من که با دبیان کار میکنم اینطوریه

  24. #24
    . آواتار oxygenws
    تاریخ عضویت
    دی 1382
    محل زندگی
    تهران/مشهد
    پست
    6,333
    هنر استفاده از راهنما ها در لینوکس:
    http://polishlinux.org/console/the-a...using-manuals/
    ایمیل من
    سایت من

    عضویت در جامعه‌ی اهدای عضو

    Direct PGP key: http://tinyurl.com/66q5cy
    PGP key server: keyserver.ubuntu.com
    PGP name to search: omidmottaghi

  25. #25
    امروز درگیر این قالب گنوم تو kde بودم وقتی برنامه های گنوم رو توش اجرا میکردم با قالب خشک اجرا می شدن . آخرش فهمیدم مشکل از کجاست . شما می تونین خود قالب kde رو ، رو برنامه های گنوم که اجرا می کنین سوار کنین و یا از قالبهایی که تو گنوم نصب کردین استفاده کنین ممکنه خیلی هاتون بدونین ولی برای من که طی این چند سال تازه با kde آشنا شدم و کار می کنم خیلی به درد خورد به هر حال :
    appearance & Theme رو از کنترل سنتر باز کنین و از GTK Styles می تونین تنظیم کنین که از کودوم استفاده کنه .

  26. #26
    فقط در توزیعهای مبتنی بر دبیان:

    فرض کنیم که شما ubuntu 5 داشته اید و امروز قصد دارید که ubuntu 7.1 نصب کنید. اما پکیجهای زیادی هم نصب کرده اید. که یادآوری آنها و نصب آنها بسیار مشکل است. و شما همه پکیجها را در روی هارد خود یا جایی که نیاز به تعویض سی دی نداشته باشد و نیاز به دانلود نداشته باشد داشته اید.

    خب ایتدا یک لیست از کل پکیجهای نگارش قبل بر روی یک فایل می گیریم و این فایل را به نگارش جدید کپی می کنیم. فرض کنید نام فایل PACKAGELISTS باشد. طریقه تهیه آن:

    dpkg -l | awk '{print $2}' > PACKAGELISTS

    حال تمام پکیجها روی این فایل است.

    با چند خط دستور در لینوکس جدید تمام پکیجها نصب خواهند شد:

    LISTS=`cat LISTPACKGES`
    for i in ${LISTS} ; do sudo apt-get install $i ; done


    البته کاری که من می کنم این است که کل سی دی ها را روی هارد می ریزم و از نصب محلی استفاده میکنم.



    یعنی تغییر فایل /etc/apt/sources.list مثل این:

    deb file:/home/reza/Debs/binary-amd64/ ./
    deb file:/home/reza/Debs/binary-i386/main/ ./


    که البته قبل از آن Package ها را با dpkg-scanpacke ساخته ام.
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  27. #27

    ساخت دوباره پکیجهای دبیان

    (فقط برای توزیعهای مبتنی بر دبیان)

    حالا یک فرض دیگر:

    من knoppix داشتم و از کل پکیجهای آن راضی بودم. اما نمی توانستم پکیجهای آنرا روی ubuntu استفاده کنم! البته با chroot هر دو محیط را بالا می آوردم هم gnome داشتم هم kde.

    برخی از پکیجهای kubuntu یا بهتر بگویم kde در gnome نظیر خوبی ندارند اما من هم ubuntu دارم هم kubutu با این اینترنت هم نمیشه واقعا تمام کتابخانه و فایلهای یک توزیع را درست گرفت.


    یا یه مسئله دیگر: یک سی دی زنده دارم مثل knoppix یک پکیج را اشتباهی پاک کردم جه کنم؟


    خیلی ساده است. dpkg-repack چاره کار است.


    این بسته در صورتیکه نصب شود هر بسته نصب شده را به بسته دبیان دوباره تبدیل میکند!

    (آیا در ویندوز چنین چیزی داریم؟ در توزیعهای مبتنی بر rpm چطور؟)



    این را هم بدانید که قدرت deb بسیار بیشتر از rpm است دلیلش هم این است که deb تنظیمات از پیش تعریف شده برای کاربران تازه کار دارد. و خب با alien اگر یک بسته rpm به deb تبدیل شود زمانی مفید است که چیزی مانند سرویس و نیاز به تنظیم نداشته باشد.



    برویم سر حل:

    ابتدا از توزیعی که می خواهید پکیجهای آن را بردارید لیست پکیج می گیریم:


    LI=`dpkg -l | awk '{print $2}'`


    حالا متغیر من حاوی کل نام پکیجهاست.

    خب یک حلقه ساده راهکار ساخت کل پکیجهاست:

    for _I_ in ${LI} ; do dpkg-repack $_I_ ; done
    در همان مسیری که هستید بسته ها ساخته خواهند شد و بسته deb دارید.

    حال اینها را هر جا خواستید ببرید.

    دقت کنید که مسیری که در آن هستید نوع فایل سیستم آن لینوکسی باشد مثلا در درایوی ویندوز نروید. پس از ساخته شدن آنها را به درایو ویندوزی می توانید کپی کنید.



    در قسمت آینده ساخت منبع بسته بر روی هارد را توضیح خواهم داد.
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  28. #28
    ممنون آقای توکل میشه همون chroot رو هم توضیح بدین عالی میشه.

  29. #29

    ساختن منابع محلی از پکیجها

    فقط برای دیستروهای دبیان:
    شاید داشتن ۱۴ عدد سی دی دبیان (sarge) خیلی حوصله آدم را سر ببرد و هی مجبوری سی دی عوض کنی.

    کلی فایل از اینترنت دانلود کردی که همه توی /var/cache/apt/archives همه هستند و دوست داری توزیع جدید نصب کنی.

    و مواردی از این دست.

    برای اینکار در یک دایرکتوری می توانیم کل فایلهای deb را بریزیم و یا حتی دارای subdir هم باشد. سپس فایل Package را می سازیم. و این را به لیست اضافه میکنیم.


    خب اول ساختن دایرکتوری:

    mkdir /debs
    این شاخه هر جایی می تواند باشد مثلامن از هارد دومم استفاده میکنم /media/sdb1 و یا هر جایی جه خودتان صلاح دانستید.

    خب حالا کل فایلها deb را اینجا کپی میکنم.

    توجه توجه: اگر یک فایل جدیدتری باشد آن در نظر گرفته میشود و از قدیمی صرف نظر می شود. پس اگر چندین نمونه از یک پکیج دارید باید جاهای مختلف باشند. مثلا من اصلیها را در شاخه فرعی main قرار می دهم و تکراریهای قدیمی را در repeated همچنین دو باید برای هر شاخه اینجنین باید Package ساخت.

    خب حالا ساختن فایل Packages :

    اگر این فایل بر روی هارد شما باشد فرق ندارد zip باشد یا نه اما بر روی شبکه و اینترنت باید حتما زیپ شده باشد. پس من روش زیپ شده را خواهم گفت.
    فرق ندارد شما در کدام شاخه باشید (دایرکتوری) فقط این مهم است که آن شاخه یا دایرکتوری که پکیجها در آن است نسبت به این شاخه سنجیده می شوند و مسیرها نسبی است.

    اما من در همان شاخه ای که فایلهاست می روم.
    همچنین اگر زیر شاخه دارید باید شاخه پدری را معرفی کنید.

    dpkg-scanpackages . /dev/null | gzip > Packages.gz
    خب اسم دستور که مشخص است اما پارامتر اولی نشاندهنده مسیر فایلهای deb است که چون من در شاخه بودم همان را ذکر کردم. پارامتر دومی هم فایلی که باید رونویسی شود در اینجا چیزی نیست. و بعد با دستور gzip داده ها زیپ می شود و در فایل Packages.gz قرار می گیرد. مهم است که نام فایل همین باشد. یعنی P بزرگ باشد و بقیه حروف کوچک.

    با این دستور تمام پکیجهای شما لیست شده در فایل قرار می گیرند. اگر هم خطایی باشد به شما نمایش داده خواهد شد.


    اما اضافه کردن این فایلها به لیست /etc/apt/sorces.list به این صورت است که فایل را با ویرایشگر محبوبتان باز کنید و این خط را به آن اضافه کنید:

    deb file:/debs ./
    اگر چندین شاخه مجزا و فایل Packages.gz دارید هم کار همین است
    سپس باید لیست بسته ها به روز شوند یعنی فرمان :

    sudo apt-get update
    حالا دیگر بسته های شما هم در لیست قرار دارند. با synaptic یا هر چیزی راحتید نصب بسته ها را انجام دهید.
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  30. #30
    اجرای gnome و kde با هم!
    من فرض می کنم که شما دو توزیع مختلف بر روی دو پارتیشن مجزا از هاردتان دارید. مثلا فرض کنید که ubuntu و kubuntu یکی در /dev/hda5 و دیگری در /dev/hda6
    با یکی بوت شوید. فرق نمیکند. فرض کنیم hda5

    بعد پارتیشن دومی را به صورت خواندنی و نوشتنی حتما بوت کرده باشید. فرض کنیم در /media/hda6

    سپس با فرمان

    sudo chroot /media/hda6

    دومی را بارگذاری میکنیم.

    حال با فرمان

    mount -t proc proc /proc

    پروسه ها را بار گذاری میکنیم.

    در آخر هم با
     startx
    محیط گرافیکی را بالا می آوریم. حال با alt+ctrl+F7 محیط اولی و alt+ctrl+F8 دومی (ممکن است F9 باشد.) هم گنوم دارید هم kde

    با اینکار اگر مشکلی در یکی باشد با دومی در محیط گرافیکیش رفع می شود.
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  31. #31
    فایلهای جامانده و مشکلات


    در synaptic یا مانند آن:
    اگر پکیج منیجر شما در حال نصب بسته شود مثلا shutdown کنید یک فایل در / var/cache/apt/archives/lock ساخته می شود که اگر آن پاک نشود هیچ برنامه دیگری درست کار نخواهد کرد.


    هرگاه xorg یا xfree86 اجرا شود یک فایل با نام .X0-lock در شاخه /tmp ساخته می شود
    که اگر به عللی مثل برق رفتن یا ... این فایل باقی بماند دفعه بعد Xserver شما بالا نخواهد آمد.



    هر گاه kppp اجر شود یک /.kde/share/apps/kppp/kppp.pid~ ساخته می شود (بسته به نام شاخه خانگی مسیر متغیر است ~ معنی شاخه خانگی کاربر را میدهد.) که در هر بار اجرا این فایل تست میشود. و اگر وجود داشته باشد به شما اخطار می دهد.




    اگر از xfardic استفاده کنید در شاخه خانگی شما یک چنین فایلی ساخته می شود که
    xFarDic نام دارد. وجود این فایل باعث می شود که آن نیز اجرا نشود.


    و...


    نتیجه:
    فایلهای به جامانده برخی اوقات درد سر ایجاد میکنند که بهتر است به آنها توجه کنید.
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  32. #32
    . آواتار oxygenws
    تاریخ عضویت
    دی 1382
    محل زندگی
    تهران/مشهد
    پست
    6,333
    ایمیل من
    سایت من

    عضویت در جامعه‌ی اهدای عضو

    Direct PGP key: http://tinyurl.com/66q5cy
    PGP key server: keyserver.ubuntu.com
    PGP name to search: omidmottaghi

  33. #33
    VIP آواتار mnajafi
    تاریخ عضویت
    آبان 1383
    محل زندگی
    مشترک مورد نظر در دسترس نیست!!!!
    پست
    492
    فایلهای جامانده و مشکلات
    من مشکل مذکور رو با این دستور حل کردم
    dpkg --configure -a
    محمد نجفی
    اولین گام دانش و آگاهی جستجوی آن است.
    www.motafaker.com

  34. #34
    dpkg --configure -a

    دستوری است که پیکربندی پکیجهای نصب شده را دوباره انجام می دهد.

    مثلا فرض کنید که شما یک پکیج را با سویچ -f نصب کرده باشید برای نمایش خطاها و ترمیم آنها از این دستور استفاده کنید.

    اگر اینکار را نکنید پکیجهایی که دارای هطا هستند در هر بار ورود به syanptic به شما اخطار خواهند داد.
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  35. #35
    به نظر شما آیا ویروسهای ویندوزی از طریق wine می توانند لینوکس را هم آلوده کنند؟

    پاسخ بعدا می گویم.
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  36. #36
    این ویروس:
    W32.Rontokbro@mm

    http://www.symantec.com/security_res...092311-2608-99
    ویروسی است که روی یکی از کامپیوترهایم که ویندوز داشت بود. من هم چون این ویروس یک ویروس جایگزین شونده بود و نام چیزی که می خواستم اجرا کنم با آن یکی بود به اشتباه با wine آنرا اجرا کردم.

    چند روزی دیدم اوضاع کامپیوتر در هم شده است و تا اینکه فهمیدم ای دل غافل کامپیوترم ویروسی است! (هیچ ویروس کشی هم نداشتم.)

    خلاصه اینکه با wine ویروسی را که از API ویندوزی استفاده کرده باشد اجرا کنید سیستم شما ویروسی خواهد شد.
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  37. #37
    بنظر بنده هر دو حالت امکان داره.
    فکر میکنم تعداد زیادی از ویروسها بی اثر بشن. ولی میتونه ویروسها یا بطور کلی نفوذها و خرابکاریهایی هم باشه که روی لینوکس هم با نرم افزار اجرا کنندهء نرم افزارهای ویندوز موثر باشه.
    اونهایی که بی اثر میشن، بخاطر این هست که حفره هایی که در برنامه های نویسندگان API و بخشهای مختلف ویندوز بوده لزوما در پیاده سازی تحت لینوکس نیست. با توجه به بسته بودن سورس ویندوزیها، باید گفت که این برنامه ها رو برای لینوکس مجددا و خودشون مینویسن.
    اما اون جاهایی که اشکال ساختاری وجود داره، مثلا در منطق یک پروتکل امنیتی و احراز هویت و غیره، خب دیگه غیر از اینکه اون تشخیص داده و اصلاح شده باشه، سد دیگری وجود نداره. بسته به اینکه برنامه تا چه حد اجازهء دسترسی به سیستم رو داشته باشه میتونه کارهای مختلفی رو بکنه.
    چیزهایی هم که برنامه های مخرب نامیده میشن، و هرکسی میتونه بنویسه، معلومه که دیگه ربطی به ویندوز و لینوکس نداره.
    اما بنظر من بطور کلی wine باید خیلی محدودتر باشه برای اینطور خرابکاریهای ویندوزی. مثلا wine چیزی مثل رجیستری ای که موقع ریستارت سیستم لینوکس شما هم برنامه ها رو بطور خودکار اجرا کنه، فکر نمیکنم داشته باشه!! یا اجازهء هرکاری رو نمیده (حداقل امکان تنظیمش رو باید داشته باشه!؟)
    بطور کلی هیچ گزینهء کلی ای وجود نداره! و گذشته از اینکه باید اصول طراحی wine رو بدونیم (که دقیق نمیدونم) و بخشهای مختلفش رو و میزان دسترسی و لایه های حفاظتی احتمالی و طرز ارتباط و تعامل با ساختارهای خود لینوکس رو، نوع برنامه یا ویروس خیلی مهم هست. یعنی ویروسی که مثلا از یک buffer overflow استفاده میکرده خیلی فرق داره با یک ویروسی که از نقص ساختاری یک مکانیزم سوء استفاده میکرده و بازهم فرق داره با یک برنامهء عادی که تروجان هست.
    فایل شما هم وقتی با ویروس آلوده شده، دیگه ممکنه همون ویروس اولیه (به فرم ابتداییش) نباشه. باید دید ماهیت و طرز کارش چیه.
    فرضا اون ویروس اولیه از اینترنت یا یک عکس آلوده روی سیستم شما منتقل شده، اما روی لینوکس لزوما امکان نفوذش وجود نداره.

    خلاصه قانون کلی ای نمیشه داد و بسته به مورده و تحلیل تمام شرایط نیاز هست که دانش فراگیر میخواد.
    اگر سرچ کنید و در فرومی چیزی سوال کنید احتمالا خیلی سریع به منابع زیادی دراینموارد دست پیدا کنید.

    سوال جالبی بود!!

  38. #38
    دوست عزیز جواب سوال را داده ام.

    مورد هم به عینا برای خودم پیش اومده.

    فقط اینکه چون لینوکس برای دسترسی به هر جا مجوز می خواهد فقط شاخه home/username من ویروسی شده بود و بقیه جاها سالم بود.

    من کامپیوترهایم خیلی روزها دائم روشن هستند برای همین مشکل وجود داشت.
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  39. #39
    بنده هم تجربهء شما را دیدم. سپس نظر خود را بیان کردم -------
    آن جواب نیست؛ تنها یک مورد نقل تجربه است.
    توضیحات بنده احتمالات منطقی بیشتری را مطرح میکند.
    پاسخ نهایی هم تنها با همان منابع و رفرنسهای علمی و رسمی مربوطه میسر است که تذکر دادم.
    شما که بسادگی چون یک فایل آلوده روی سیستم لینوکس شما اجرا شده نمیتوانید ادعا کنید برای تمام ویروسهای ویندوزی نیز به همین صورت است و به قانون کلی و قطعی ای دست پیدا کرده اید که همگان باید جواب معتبر و نهایی بدانیم؟! اینطور مسایل و کلا اغلب مسایل در حوزهء علم رایانه خیلی مفصلتر و پیچیده تر از این حرفها میتواند باشد و چنین ساده نگری ای کاملا ناشیانه و غیرعلمی است.
    هیچ دلیلی وجود نداره که تجربهء شما کلی و قطعی باشد (گرچه میتوان در نهایت به چنین نتیجه ای هم رسید) و حتی ماهیت واقعی آن فرضا از دید بنده زیر سوال است.
    آخرین ویرایش به وسیله Inprise : شنبه 24 آذر 1386 در 14:31 عصر دلیل: تذكر اول

  40. #40
    . آواتار oxygenws
    تاریخ عضویت
    دی 1382
    محل زندگی
    تهران/مشهد
    پست
    6,333
    نظرتون چیه این بحث ویروس رو ببریم تو یه تاپیک مجزا؟؟ چون داره جالب میشه :)


    پ.ن: این پست و ارسال های مربوطه بعدا حذف خواهند شد.
    ایمیل من
    سایت من

    عضویت در جامعه‌ی اهدای عضو

    Direct PGP key: http://tinyurl.com/66q5cy
    PGP key server: keyserver.ubuntu.com
    PGP name to search: omidmottaghi

صفحه 1 از 3 123 آخرآخر

برچسب های این تاپیک

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •