صفحه 1 از 2 12 آخرآخر
نمایش نتایج 1 تا 40 از 68

نام تاپیک: این جدول را چطوری طراحی کنم ؟

این جدول را چطوری طراحی کنم ؟

سلام

در پروژه ای 10 نوع کالا دارم که هر کدوم از اینها ویژگی های جدایی مثل قیمت واحد محاسبه تعداد .... دارن به نظر خودم باید یک جدول بنام گروه کالا داشته باشم

ولی نمیدونم چطوری این ویژگی های که در هر کالا متفاوته را جدول تعریف کنم که برای Inset .... مشکل نباشه

لطفا راهنمایی کنین

با تشکر

کاربر دائمی آواتار sohil_ww
    محل زندگی
    هر جا شادی باشه

نقل قول: این جدول را چطوری طراحی کنم ؟

جدایی مثل قیمت واحد محاسبه تعداد ....
    فیلد ها رو 1 جوری بگو بتونیم کامل راهنمایت کنیم

چرا همرو تو 1 جدول قرار نمی دی برای مثال 10 تا کالا داری به نام های پفک،چیپس،لواشک،بستنی،آلوچ ه و...(دل روزه دارارو آب انداختم)
    حالا برای مثال فیلد های که داری برای همه کالا ها (وزن،تاریخ خرید،تاریخ انقضا،تعداد خرید،تعداد موجود،تاریخ انقضا)
    همه اینا رو می تونی تو 1 جدول تعریف کنی! ولی اگه 1 کم بیشتر در مورد سئوالت توضیح بدی بهتر می تونیم کمکت کنیم

ولی اگه نیاز به تعریف جدول دیگه هست با کلید خارجی ارتباط برقرار کن
    آخرین ویرایش به وسیله sohil_ww : سه شنبه 25 تیر 1392 در 19:37 عصر دلیل: جوابم خودش نا مفهوم بود !!!

فعلا قصد پیاده سازی ندارم و در حد یک سوال برای توجیح شدن خودم این تاپیک را زدم
    فرض کنیم کالاهای ما گچ ، آجر، میله گرد، ماسه، سیمان،کاشی سرامیک ، یونولیت حتی زمین در پروژه های ساختمانی باشه که دل روزه دارارن هم آب نیفته
    میدونیم که خصوصیات هر کالا با هم فرق داره مثلا میله گرد فک کنم شاخه باشه ولی ماسه تناژ ، سیمان بسته ای یا فله ای با هم فرق داره آجر به تعداد محاسبه بشه

البته یه سری ویژگی های مشتر مثل نام جایی که خریداری شده است کارخانه تولیدی قیمت، تعداد و ... هم در همه کالا ها مشترک هستند

دوستان یه پیشنهاد اصولی برای طراحی این دست دیتابیس ها بدهند

کاربر دائمی آواتار matrix-program
    محل زندگی
    Iran ->Isfahan

میشه برای هر نوع کالا یه تیبل درست کرد بعد چند تا گرید ویو تو برنامه تون استفاده کنید هر کدو برای یه تیبل

با این روش میشه مشکل را حل کرد ولی از لحاظ طراحی و کار با نرم افزار خیلی سخت میشه user friendly نیست

محل زندگی
    هر جا شادی باشه

نقل قول نوشته شده توسط csharpprogramer88 مشاهده تاپیک
    با این روش میشه مشکل را حل کرد ولی از لحاظ طراحی و کار با نرم افزار خیلی سخت میشه
    خوب برای ارتباط باید از جدول ها استفاده کنی متوجه نمی شم چرا سخت ؟
    من 1 مطلب در مورد view تو Sql دیدم ولی دقیق مطالعه نکردم(بهتر بگم اصلا نفهمیدم) فکر کنم بتونی از view استفاده کنی(البته برای ارتباط با جدول نام کالا ها و خصوصیاتشون)

شما برای پیاده سازی اصولی این جور سیستم ها ایده ای داری؟

یا پروژه مشابه دیدی؟

بسم الله الرحمن الرحیم
    با سلام
    به نظر خودم باید یک جدول بنام گروه کالا داشته باشم
    به عقیده بنده هم صحیح است و ان شاالله مسئله تون رو مرتفع میکنه.
    موفق باشید.

نقل قول نوشته شده توسط مهدی هادیان2 مشاهده تاپیک
    بسم الله الرحمن الرحیم
    با سلام

به عقیده بنده هم صحیح است و ان شاالله مسئله تون رو مرتفع میکنه.
    موفق باشید.
    میشه یه مثال بزنین؟

محل زندگی
    هر جا شادی باشه

دوست عزیز تو جدول گروه کالات برای مثال این فیلد ها رو قرار بده(آیدی،وزن(یا معیار های سنجش)،تعداد(شاخه،تناژ) و... و در آخرم 1 فیلد که با جدول اسامی کالا در ارتباط باشه و هم نوع کلید اصلی جدول اول باشه

کاربر دائمی
    محل زندگی
    ایران

این که خیلی راحته
    یه جدول به اسم کالا بساز که دارای فیلد هایی مثل آی دی ، نام کالا ، مقدار ، - کد واحد شمارش - و ..... هستش
    بعد یه جدول دیگه بساز به عنوان واحد های شمارش که شامل حد اقل دو فیلد با نام های کد واحد شمارش و نام واحد شمارش باشه (حالا حسب نیاز فیلد های دیگه ای هم می تونه باشه مثلا ریز واحد - هر کیلو گرم 1000 گرم هستش- )
    خب حالا وقتی که یه کالا به جدول کالا اضافه می کنی به فیلد کد واحد شمارش کد واحد شمارشی که از جدول دوم به عنوان کلید خارجی میاد رو درج می کنی
    به همین راحتی می تونی کالایی داشته باشی مثل سیمان که از آن به مقدار 10 کیلو موجودی داری و در همین جدول کالایی داری مثل آجر به مقدار 30 عدد و کالایی هم داری مثل پارچه به مقدار 2.5 متر
    با اینا مشکلت حل میشه؟

نقل قول نوشته شده توسط hojjatshariffam مشاهده تاپیک
    این که خیلی راحته
    یه جدول به اسم کالا بساز که دارای فیلد هایی مثل آی دی ، نام کالا ، مقدار ، - کد واحد شمارش - و ..... هستش
    بعد یه جدول دیگه بساز به عنوان واحد های شمارش که شامل حد اقل دو فیلد با نام های کد واحد شمارش و نام واحد شمارش باشه (حالا حسب نیاز فیلد های دیگه ای هم می تونه باشه مثلا ریز واحد - هر کیلو گرم 1000 گرم هستش- )
    خب حالا وقتی که یه کالا به جدول کالا اضافه می کنی به فیلد کد واحد شمارش کد واحد شمارشی که از جدول دوم به عنوان کلید خارجی میاد رو درج می کنی
    به همین راحتی می تونی کالایی داشته باشی مثل سیمان که از آن به مقدار 10 کیلو موجودی داری و در همین جدول کالایی داری مثل آجر به مقدار 30 عدد و کالایی هم داری مثل پارچه به مقدار 2.5 متر
    با اینا مشکلت حل میشه؟
    دوست گرامی من هنوز چنین پروژه ای طراحی نکردم ولی توی خیلی از دیتابیس ها اینجور سناریو ها وجود داره که برام جالبه که در این جور سناریو ها راه حل اصولی چیه

من اینطور فهمیدم
    یک جدول دارم که کالا هامو در آن ثبت میکنم (اسمشو بزاریم main_kala ) توی این جدول کالا هایی که ویژگی آنها یکسان هست(مثل نام کالا ، شرکت تولید کننده، و ....) را ثبت می کنیم . یه جدول هم داریم که اطلاعاتی که متغیر هست و برای هر کالایی ممکنه یه چیز باشه (مثل همون کد واحد شمارش و یا فیلد های دیگر) (که اسمشم میزاریم sub_kala )

حالا موقع درج یک کالای جدید ، فیلد های جدول main_kala را وارد میکنیم و موقع درج باید در جدولmain_kala یک فیلد کلید خارجی به جدول sub_kala بزاریم؟ که این کلید حارجی در جدول main_kala ، کلید اصلی در جدول sub_kala هست؟

کاربر دائمی
    محل زندگی
    قم

من نظر دوستان را مطالعه نکردم
    ولی شما میتونی برای هر نوع کالا یک جدول داشته باشی و خصوصیات هر کالا را توی اون جدول تعریف کنی.
    این طوری توی Insert کردن مشکلی نداری .

اگه قصد داشتی کالا ها را به کاربر نشون بدی یا ازش گزارش گیری کنی ، بهترین راه استفاده از Viewها توی اسکیوال سرور هستش که میتونی از هر جدولی نوع کالا را انتخاب کنی و سپس از طریق View اونا را توی DataGridView نشون بدی یا توی گزارش گیری اونها را نشون بدی یا چاپ کنی.

موفق باشی

کاربر دائمی
    محل زندگی
    ایران

دقیقا همینه
    حالا با کلی جزئیات دیگه
    اینم یه تصویر ساده از دو تا جدول طبق درخواست شما
    kala.jpg

کاربر دائمی
    محل زندگی
    ایران

اینم مقادیر درج شده در جدول
    این دفعه حل شد؟
    kala.jpg
    اینم یه View از این دو تا جدول
    kala2.jpg
    همون طوری که می بینی در نتیجه ویو کالایی داریم که واحدش با اونیکیا فرق می کنه

کاربر دائمی
    محل زندگی
    ایران

حالا اگه یه جدول مثلا سفارش داشته باشی می تونی مثلا توش فیلد های کد سفارش ، کد کالا ف تاریخ و مقدار رو داشته باشی بدون اینکه نگران باشی که مقدارش کیلو هستش یا تن یا گرم و یا متر و ...
    چون بر طبق واحدی که تو تعریف کالا براش تعریف شده خودش معلوم مشه که مقداری که سفارش داده می شه چه واحدی داره
    یعنی اگه نوع کالای سفارشی سیمان باشه و مقدارش 12 ، تو نمایش سفارش 12 کیلو نشون داده میشه و اگه کد کالا 1453(یعنی پارچه) باشه و فیلد مقدار 30 ، اون موقع در نتیجه ویو 30 متر نشون داده میشه

کاربر دائمی
    محل زندگی
    ایران

در ضمن گروه کالایی که شما می فرمائید برای گروه بندی کالا ها می باشد و ممکنه ربطی به اون مشخصه هایی که در هر کالا متفاوت و یا مشابه با بقیه هستش رو نداشته باشه.
    مثلا آهن و میلگرد رو می تونید بزارید در گروه آن آلات ولی یکیش عددی باشه و اون یکی کیلویی
    یا آهن و سیمان می تونن در گروه کالایی مصالح ساختمانی باشند ولی با خصوصیات متفاوت

ضمنا یه پیاده سازی پیچیده تر هم میشه برا این جور چیزا در نظر گرفت اونم اینه که اول خصوصیات کلی کالا (برای هر نوع کالایی ) در جدول کالا ثبت شود
    بعد یه جدول دیگه با عنوان خصوصیات ریز کالا داشته باشی و یه جدول هم با عنوان (عناوین خصوصیات کالا)
    در جدول عناوین خصوصیات کالا می تونی مثلا ثبت کنی (کد 1 ، تاریخ انقضا - کد 2 ، تاریخ تولید - کد 3 کارخانه سازنده - کد 4 ، پروانه بهداشتی - کد 5 ، وزن و ......)
    حالا بعد از ثبت کالا بری تو جدول خصوصیات ریز کالا از جدول عناوین خصوصیات یکی از خصوصیات رو انتخاب کنید و براش مقدار بدید
    مثلا کالایی با اسم تلوزیون براش کارخانه سازنده ثبت کنی
    برای کالایی مثل تن ماهی تاریخ انقضا ثبت کنی و ....

حالا اگه یه جدول مثلا سفارش داشته باشی می تونی مثلا توش فیلد های کد سفارش ، کد کالا ف تاریخ و مقدار رو داشته باشی بدون اینکه نگران باشی که مقدارش کیلو هستش یا تن یا گرم و یا متر و ...
    چون بر طبق واحدی که تو تعریف کالا براش تعریف شده خودش معلوم مشه که مقداری که سفارش داده می شه چه واحدی داره
    یعنی اگه نوع کالای سفارشی سیمان باشه و مقدارش 12 ، تو نمایش سفارش 12 کیلو نشون داده میشه و اگه کد کالا 1453(یعنی پارچه) باشه و فیلد مقدار 30 ، اون موقع در نتیجه ویو 30 متر نشون داده میشه
    با این روش میتونیم به کاربر این امکان را بدیم که هر هرکالایی با هر نوع واحد شمارش یا فیلد های دیگری را خودش بتونه تعریف کنه و برنامه پویایی بهتری داره درسته؟

من ی دیتابیس طراحی کردم و یک دستور درج هم نوشتم دوستان لطفا چک کنند ببینم مطلبو درست فهمیدم یا نه

با تشکر
    فایل های ضمیمه فایل های ضمیمه

کاربر دائمی
    محل زندگی
    ایران

با این روش میتونیم به کاربر این امکان را بدیم که هر هرکالایی با هر نوع واحد شمارش یا فیلد های دیگری را خودش بتونه تعریف کنه و برنامه پویایی بهتری داره درسته؟
    بله دقیقا
    البته به روش زیر امکانات بیشتری رو می تونی داشته باشی
    در ضمن گروه کالایی که شما می فرمائید برای گروه بندی کالا ها می باشد و ممکنه ربطی به اون مشخصه هایی که در هر کالا متفاوت و یا مشابه با بقیه هستش رو نداشته باشه.
    مثلا آهن و میلگرد رو می تونید بزارید در گروه آن آلات ولی یکیش عددی باشه و اون یکی کیلویی
    یا آهن و سیمان می تونن در گروه کالایی مصالح ساختمانی باشند ولی با خصوصیات متفاوت

ضمنا یه پیاده سازی پیچیده تر هم میشه برا این جور چیزا در نظر گرفت اونم اینه که اول خصوصیات کلی کالا (برای هر نوع کالایی ) در جدول کالا ثبت شود
    بعد یه جدول دیگه با عنوان خصوصیات ریز کالا داشته باشی و یه جدول هم با عنوان (عناوین خصوصیات کالا)
    در جدول عناوین خصوصیات کالا می تونی مثلا ثبت کنی (کد 1 ، تاریخ انقضا - کد 2 ، تاریخ تولید - کد 3 کارخانه سازنده - کد 4 ، پروانه بهداشتی - کد 5 ، وزن و ......)
    حالا بعد از ثبت کالا بری تو جدول خصوصیات ریز کالا از جدول عناوین خصوصیات یکی از خصوصیات رو انتخاب کنید و براش مقدار بدید
    مثلا کالایی با اسم تلوزیون براش کارخانه سازنده ثبت کنی
    برای کالایی مثل تن ماهی تاریخ انقضا ثبت کنی و ....

آقا این کد را دانلود کردین؟ تست کردید؟

کاربر دائمی
    محل زندگی
    ایران

من ی دیتابیس طراحی کردم و یک دستور درج هم نوشتم دوستان لطفا چک کنند ببینم مطلبو درست فهمیدم یا نه

با تشکر
    درسته ولی ببینید نباید با هر کالایی یه واحد کالا هم براش ثبت بشه (در این صورت لزومی به ایجاد دو جدول نیست و تو همون جدول کالا می تونه یه فیلد به عنوان واحد کالا ثبت کنید) بلکه باید بتونی واحد کالا رو انتخاب کنب (مثلا از کامبو باکس) و هر موقع هم لزومی داشت می تونید یک واحد جدید اضافه کنید

کاربر دائمی
    محل زندگی
    ایران

ضمنا شما در متد getmaxnumber فقط از یک جدول ماکزیمم گرفتین و هم در جدول کالا و هم جدول واحد ها همون عدد رو ثبت کردین . ولی این اشتباهه و هر جدول باید کلیدش از خودش گرفته شود
    ضمن اینکه شما بعدا برای جدول واحد دوباره این عدد ماکزیمم رو جلوی واحد ذخیره کردین که هم یه اشتباه کوچک باعث شده است که عدد یکی بیشتر ذخیره شود و ضمنا منطق جداول شما این رو ایجاد کرده که برای هر کالا یک واحد و هر واحد مال یک کالا می باشد و ضمن اینکه یک دور را ایجاد کرده است
    پیشنهاد می کنم مفاهیم پایگاه داده دوباره مطالعه شود.

ضمنا شما در متد getmaxnumber فقط از یک جدول ماکزیمم گرفتین و هم در جدول کالا و هم جدول واحد ها همون عدد رو ثبت کردین . ولی این اشتباهه و هر جدول باید کلیدش از خودش گرفته شود
    ضمن اینکه شما بعدا برای جدول واحد دوباره این عدد ماکزیمم رو جلوی واحد ذخیره کردین که هم یه اشتباه کوچک باعث شده است که عدد یکی بیشتر ذخیره شود و ضمنا منطق جداول شما این رو ایجاد کرده که برای هر کالا یک واحد و هر واحد مال یک کالا می باشد و ضمن اینکه یک دور را ایجاد کرده است
    پیشنهاد می کنم مفاهیم پایگاه داده دوباره مطالعه شود.
    توی کدنویسی قبول دارم که در جدول دومی نباید دوباره تابع getmaxnumber را صدا میزدم

به نظر شما اصولی ترین روش برای کدنویسی این کار چیه؟

سلام
    در این کد 2تا تغییر دادم :
    1-من یه کومبو گذاشتم که اطلاعات واحد کالا را میخونم در کومبو درج میکنم کاربر با انتخاب آیتم های کومبو آیدی واحد کالا را بر میگردونه
    2- در دستور درج دوم مقدار آیدی را اصلاح کردم که یکی به قبلی اضافه نکنه(از متغیر temp_id استفاده کردم)

لطفا کد منو بررسی کنین
    فایل های ضمیمه فایل های ضمیمه

5 نفر دانلود کردین ولی هیچکس جواب ندادید

کاربر دائمی
    محل زندگی
    ایران

سلام
    در این کد 2تا تغییر دادم :
    1-من یه کومبو گذاشتم که اطلاعات واحد کالا را میخونم در کومبو درج میکنم کاربر با انتخاب آیتم های کومبو آیدی واحد کالا را بر میگردونه
    2- در دستور درج دوم مقدار آیدی را اصلاح کردم که یکی به قبلی اضافه نکنه(از متغیر temp_id استفاده کردم)

لطفا کد منو بررسی کنین
    تقریبا درسته ولی شما نباید هر دو داده (کالا و یک واحد کالا) رو با یک کلیک ذخیره کنید
    باید فرم اضافه کردن واحد کالا با فرم اضافه کردن کالا مجزا باشه
    حالا می تونید جلوی کامبو باکس یک کلید بزارید تا اگه کاربر نیاز داشته باشه یک واحد جدید به دیتا بیس اضافه بشه(در فرم اضافه کردن واحد جدید)
    شما در این فرم فقط کالا اضافه بکنید و با جدول واحد کاری نداشته باشید فقط از اون کد واحد کالا را از طریق کامبو باکس انتخاب کنید

تقریبا درسته ولی شما نباید هر دو داده (کالا و یک واحد کالا) رو با یک کلیک ذخیره کنید
    باید فرم اضافه کردن واحد کالا با فرم اضافه کردن کالا مجزا باشه
    حالا می تونید جلوی کامبو باکس یک کلید بزارید تا اگه کاربر نیاز داشته باشه یک واحد جدید به دیتا بیس اضافه بشه(در فرم اضافه کردن واحد جدید)
    شما در این فرم فقط کالا اضافه بکنید و با جدول واحد کاری نداشته باشید فقط از اون کد واحد کالا را از طریق کامبو باکس انتخاب کنید
    آخه من میخوام هم نام و مشخصات کالا را وارد کنم و هم واحد کالا این کار باید همزمان انجام بشه اگه بخوام برای واحدکالا هم فرم جدا داشته باشم چطوری کلید اصلی کد کالا را به جدول sub_kala اضافه کنم ؟

یه سوال مهم : آیا نیازی هست که من در جدول SUb_kala به جدول main_kala کلید خارجی داشته باشمم؟

مدیر بخش آواتار مهرداد صفا
    محل زندگی
    select Country,City From World where Country.Name=IRAN and City.Contains(حضرت معصومه(ع))

با سلام.
    به نظر من هم اگر تنوع و گستردگی بسیار زیادی در خصوصیات و مقادیر وجود دارد میتوانید در جدول اصلی:
    نام/کد خصوصیت/کد واحد یا نوع مقدار/مقدار خصوصیت ...
    را در نظر بگیرید و حتی در جدول واحدها یک فیلد برای ارتباط با مقادیر آماده مربوطه داشته باشید که در این صورت باید یک کد خاص برای مقادیر دستی رزرو شود و مثلا یک کد برای مقادیر آماده رنگها و .... برای مثال:
    نام///کد خصوصیت///کد واحد///مقدار..............
    تیر آهن///(کد خصوصیت) مقدار///(کد واحد) شاخه///100///(کد خصوصیت نوع کالا///(کد واحد)سایز تیر آهن///(کد مقدار) تیر آهن 18.....
    سیمان///(کد خصوصیت)مقدار///(کد واحد) تن///10///(کد خصوصیت) مارک///(کد واحد) شرکتها///(کد مقدار) سپاهان///(کد خصوصیت مربوط به) قیمت هر واحد///(کد واحد) ریال///1000000........
    چشم ظاهر گر نبیند عیب نیست چشم دل گر ننگرد باید گریست
    اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ

کاربر دائمی آواتار f.beigirad
    محل زندگی
    شهریار تهران

درود بر شما دوستان گرامی

نفر دانلود کردین ولی هیچکس جواب ندادید
    به نظز من ضمیمه کردن یه دیتابیس کار بیهوده ایه.چرا که کمتر کسی پیدا میشه دانلود کنه و بیاد شما رو راهنمایی کنه.
    به نظز من اگر شما دیاگرام دیتابیس ساخته شدتونو میذاشتید خیلی میتونست به جواب گرفتنتون کمک کنه.

آخه من میخوام هم نام و مشخصات کالا را وارد کنم .هم واحد کالا این کار باید همزمان انجام بشه
    کد واحد کالا باید ذخیره شه.
    اگه بخوام برای واحدکالا هم فرم جدا داشته باشم چطوری کلید اصلی کد کالا را به جدول sub_kala اضافه کنم ؟
    نیازی به کلید نیست
    شما در کمبوباکسی که برای مشخص کردن واحد کالا مورد نشر قرار دادین یه آیتم هم به نام "واحد جدید" قرار میدین.و وقتیکالایی رو خواستین ثبت کنید که واحدش در کمبوباکس نبود میتونید روی "واحد جدید" کلیک کنید و بعد فرم تعریف واحد جدید باز شه و..... .

یه سوال مهم : آیا نیازی هست که من در جدول SUb_kala به جدول main_kala کلید خارجی داشته باشمم؟
    به نظر من بله.ضروریه.

موفق و موید باشید.شب بخیر

سلام

در پروژه ای 10 نوع کالا دارم که هر کدوم از اینها ویژگی های جدایی مثل قیمت واحد محاسبه تعداد .... دارن به نظر خودم باید یک جدول بنام گروه کالا داشته باشم

ولی نمیدونم چطوری این ویژگی های که در هر کالا متفاوته را جدول تعریف کنم که برای Inset .... مشکل نباشه

لطفا راهنمایی کنین

با تشکر
    با سلام
    با توجه به مساله شما بهتر است از روش داینامیک در داینامیک استفاده کنید
    ببینید کالا یا اموالی مثل ماشین خصوصیانی مثل مدل رنگ تعداد چرخ و.. دارد همینطور کالایی دیگر به عنوان مثال زمین مشخصاتی مثل طول و عرض و مساحت و.. دارد
    بنابراین برای حل این مشکل بهتر است انواع خصوصیات را در یک جدول قرار دهید و جدول دیگر برای کالا طراحی نمایید
    سپس برای هر کالا خصوصیات مورد نظر آنرا از جدول خصوصیات انتخاب میکنید و همراه با مقدار آن خصوصیات در جدول سوم قرار میدهید
    با این روش خصوصیات اضافی برای هیچ کالایی تعریف نمیشود ولی تعداد جدول بیشتر خواهد شد
    در ضمن با توجه به شرایط مساله بهتر است از جدولهایی مانند گروه کالا در چندین سطح در صورت لزوم (حد اقل یک سطح) استفاده کنید

دوستان عزیز لطف کنید و کد را دانلود کنید و نظر بدید

نقل قول نوشته شده توسط M.safa مشاهده تاپیک
    با سلام.
    به نظر من هم اگر تنوع و گستردگی بسیار زیادی در خصوصیات و مقادیر وجود دارد میتوانید در جدول اصلی:
    نام/کد خصوصیت/کد واحد یا نوع مقدار/مقدار خصوصیت ...
    را در نظر بگیرید و حتی در جدول واحدها یک فیلد برای ارتباط با مقادیر آماده مربوطه داشته باشید که در این صورت باید یک کد خاص برای مقادیر دستی رزرو شود و مثلا یک کد برای مقادیر آماده رنگها و .... برای مثال:
    نام///کد خصوصیت///کد واحد///مقدار..............
    تیر آهن///(کد خصوصیت) مقدار///(کد واحد) شاخه///100///(کد خصوصیت نوع کالا///(کد واحد)سایز تیر آهن///(کد مقدار) تیر آهن 18.....
    سیمان///(کد خصوصیت)مقدار///(کد واحد) تن///10///(کد خصوصیت) مارک///(کد واحد) شرکتها///(کد مقدار) سپاهان///(کد خصوصیت مربوط به) قیمت هر واحد///(کد واحد) ریال///1000000........
    از جواب شما چیزی نفهمیدم یعنی باید چند تا جدول داشته باشم؟

انواع خصوصیات را در یک جدول قرار دهید
    معمولا خصوصیات کالای مختلف زیادن مثلا کالایی مثل زمین ممکنه 5 تا ویژگی داشته باشه ولی کالایی مثل سیمان 10 تا یا بیشتر برای این شناور بودن ویژگی ها چه کار کنم؟

سپس برای هر کالا خصوصیات مورد نظر آنرا از جدول خصوصیات انتخاب میکنید و همراه با مقدار آن خصوصیات در جدول سوم قرار میدهید
    یعنی یه جدول برای کالا داشته باشم و یک جدول برای مشخصات کالا ؟ کاربرد جدول سوم اینجا چیه؟

در ضمن با توجه به شرایط مساله بهتر است از جدولهایی مانند گروه کالا در چندین سطح در صورت لزوم (حد اقل یک سطح) استفاده کنید
    لطفا درباره این بیشتر توضیح بدهید

با تشکر

معمولا خصوصیات کالای مختلف زیادن مثلا کالایی مثل زمین ممکنه 5 تا ویژگی داشته باشه ولی کالایی مثل سیمان 10 تا یا بیشتر برای این شناور بودن ویژگی ها چه کار کنم؟

یعنی یه جدول برای کالا داشته باشم و یک جدول برای مشخصات کالا ؟ کاربرد جدول سوم اینجا چیه؟

لطفا درباره این بیشتر توضیح بدهید

با تشکر
    شرح مختصری از جداول

1- جدول گروه کالا: IDg=کد گروه کالا NameG=نام گروه کالا

2-جدول خصوصیات کالا : IDkh=کد خصوصیات کالا NAmekh=نام خصوصیات کالا Vahed=واحد شمارش

در جدول خصوصیات میتوانید همه ی خصوصیات انواع کالا رو بنویسید و نوع واحد شمارش رو میتونید nvarchar تعیین کنید
    برای مثال خصوصیت یکی از کالا هارو به عنوان یک رکورد میتوانیم به صورت زیر درج کنیم
    یکی از خصوصیتهای ساختمانهای مسکونی میتواند تعداد اتاق باشد که محتوای آن در جدول -> IDkh=1 تعداد اتاق =Namekh عدد=Vahed

برای تاکیید: شما باید خصوصیات تمام کالا را در این قسمت وارد نمایید

3-جدول کالا : ID= کد کالا IDg= کد گروه کالا

از آنجایی که هر کالا میتواند خصوصیات مختص خودش را داشته باشد بنابراین جدول دیگری برای خود به صورت زیر طراحی میکنیم

4- جدول موجودیت و خصوصیات هر یک از کالاهای مربوطه: IDmk=کد موجودیت کالاس اعضاء ID=کد کالا IDkh=کد خصوصیت کالا count=تعداد

کاربرد جدول سومی که سوال فرمودید مربوط به جدول شماره ی 4 است که نوشتم(جدول موجودیت و خصوصیات هر یک از کالاهای مربوطه) برای درج رکورد در این جدول کدکالا را از جدول شماره 3 (جدول کالا) و کد خصوصیت کالا را از جدول شماره 2(جدول خصوصیات کالا) انتخاب نمایید و تعداد را بر اساس واحد شمارش از جدول شماره 2 درج میکنیم

ارتباطات بین کلیدهای اصلی و خارجی در جدولهای بالا کاملا واضحه و نیاز به توضیح نیست

نقل قول نوشته شده توسط Mohammadm مشاهده تاپیک
    شرح مختصری از جداول

1- جدول گروه کالا: IDg=کد گروه کالا NameG=نام گروه کالا

2-جدول خصوصیات کالا : IDkh=کد خصوصیات کالا NAmekh=نام خصوصیات کالا Vahed=واحد شمارش

در جدول خصوصیات میتوانید همه ی خصوصیات انواع کالا رو بنویسید و نوع واحد شمارش رو میتونید nvarchar تعیین کنید
    برای مثال خصوصیت یکی از کالا هارو به عنوان یک رکورد میتوانیم به صورت زیر درج کنیم
    یکی از خصوصیتهای ساختمانهای مسکونی میتواند تعداد اتاق باشد که محتوای آن در جدول -> IDkh=1 تعداد اتاق =Namekh عدد=Vahed

برای تاکیید: شما باید خصوصیات تمام کالا را در این قسمت وارد نمایید

از آنجایی که هر کالا میتواند خصوصیات مختص خودش را داشته باشد بنابراین جدول دیگری برای خود به صورت زیر طراحی میکنیم

4- جدول موجودیت و خصوصیات هر یک از کالاهای مربوطه: IDmk=کد موجودیت کالاس اعضاء ID=کد کالا IDkh=کد خصوصیت کالا count=تعداد

کاربرد جدول سومی که سوال فرمودید مربوط به جدول شماره ی 4 است که نوشتم(جدول موجودیت و خصوصیات هر یک از کالاهای مربوطه) برای درج رکورد در این جدول کدکالا را از جدول شماره 3 (جدول کالا) و کد خصوصیت کالا را از جدول شماره 2(جدول خصوصیات کالا) انتخاب نمایید و تعداد را بر اساس واحد شمارش از جدول شماره 2 درج میکنیم

ارتباطات بین کلیدهای اصلی و خارجی در جدولهای بالا کاملا واضحه و نیاز به توضیح نیست

بازم جدول شماره 3 برایم گنگه لطفا بیشتر توضیح بدید

New folder (2).rarلطفا ببینید تا اینجا درست فهمیدم؟
    عکس های ضمیمه عکس های ضمیمه
    • نوع فایل: jpg rel.jpg‏ (67.2 کیلوبایت, 127 دیدار)

کاربر دائمی
    محل زندگی
    در شهر دلم ... و خدایا دوستت دارم

با سلام
    شما به ازاء هر نوع کالا باید یک جدول طراحی کنید .. مثال میزنم مثلا شما برای یک کالا مانند خانه باید یک جدول جدا طراحی کنید و برای کالا دیگه مثل ماشین یک جدول با فیلد های مخصوص اون یا برای موبایل باید همین طور ولی میتونید برای کالایی که از نظر نوع یکی هستند مثلا یک نوع مدل گوشی با مدل دیگر اینا رو میتونید توی همون جدول مربوط به گوشی ذخیره کنید یا برند مختلف به همین صورت ..
    ولی بنظر تون میشه یک ماشین رو با خونه و یک موبایل که هر کدوم فیلد و مشخصات خاص خودشونو دارد در یک جدول بیاریم ؟؟!! مثلا تعداد سرنشنین با تعداد اتاق ها یکی کرد ؟!!
    پس به این نتیجه میرسیم باید به تعداد نوع کالا ها یک جدول طراحی کرد..

خب حالا چطور بتوانیم گزارشی از فروش یا خرید هر کالا بدست بیاورید

مثال : برای هر کالا جدول مخصوص به خود رو طراحی میکنیم ..
    جدول کالا 1 ( کد کالا ، نام کالا ، قیمت، ... )
    جدول کالا 2 ( کد کالا ، نام کالا ، ...، ...)
    جدول کالا 3 ( کد کالا ، نام کالا ، ...)
    ....
    ...
    به این صورت
    حالا جدول مربوط به فروش
    جدول فروش ( کد فروش ، کد فاکتور ( خارجی ) ، کد کالا 1 ( خارجی )، کد کالا 2 ( خارجی ) ، کد کالا 3 ( خارجی ) ، ...، قیمت ، تعداد، ..)
    شما باید به تعداد جداول تون در جدول فروش کلید خارجی تعریف کنید ... و همچنین در جدول فیلد های مشترک مربوط فروش رو تعریف کرده ماننده قیمت و.... ولی مثلا بعضی از کالا تون فیلد های خاص دارند که باید اون هارو
    در جدول فروش باز تعریف کنید مثلا برای واحد سیمان کیلو دارید باید فیلد وزن تعریف کنید که این فیلد برای کالاهایی که چنین فیلدی ندارد باید نال ذخیره کنید
    جدول فاکتور ( کد فاکتور ، تاریخ ، قیمت نهایی ، تخفیف کل، ... )
    حتی میتوانید جدولی برای موجودی انبار در نظر بگیرید .. که مشابه فیلد های جدول فروش میباشد.

موفق باشید.

یه ایراد اساسی روش شما اینه؟
    فرض من الان 10 کالا تعریف کردم مشتری اومد و 50 نوع کالا داشت اونوقت چی؟ به من محتاج میشه که آقا من 40 تا کالا دیگه را چطور طراحی کنم؟

یا فرض من اگه 1000 کالا داشته باشم بخوام هر 1000 تا کالا را خودم ثبت کنم خیلی مشکل میشه

یه ایراد اساسی روش شما اینه؟
    فرض من الان 10 کالا تعریف کردم مشتری اومد و 50 نوع کالا داشت اونوقت چی؟ به من محتاج میشه که آقا من 40 تا کالا دیگه را چطور طراحی کنم؟

یا فرض من اگه 1000 کالا داشته باشم بخوام هر 1000 تا کالا را خودم ثبت کنم خیلی مشکل میشه
    درباره جدول فروش بیشتر توضیح بدید

من اینجور فهمیدم اگه 10 کالای ثبتی داشتیم و بخواهیم یک گالا را بفروشیم باید 9 تا فیلد خالی داشته باشیم یکی پر درسته؟

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر

تاپیک های مشابه

1. سوال: این ejabberd رو چطوری استفاده کنم ازش ؟
    نوشته شده توسط kasra.bgh در بخش توسعه‌ی لینوکس و نرم افزارهای آزاد
    پاسخ: 0
    آخرین پست: شنبه 21 خرداد 1390, 11:34 صبح
  2. سوال: چطوری من این جدول رو ایمیلش کنم
    نوشته شده توسط karim orooji در بخش ASP.NET Web Forms
    پاسخ: 10
    آخرین پست: یک شنبه 18 مهر 1389, 13:15 عصر
  3. چطوری برای این فرم جدول طراحی کنم
    نوشته شده توسط tanha_nabash در بخش SQL Server
    پاسخ: 1
    آخرین پست: جمعه 17 اردیبهشت 1389, 22:24 عصر
  4. این ERROR رو چطوری رفع کنم
    نوشته شده توسط shahali در بخش C#‎‎
    پاسخ: 4
    آخرین پست: چهارشنبه 17 بهمن 1386, 11:41 صبح
  5. چطوری یه نسخه چاپی مثل یه سند از اطلاعات جدول داخل DB ایجاد کنم ؟
    نوشته شده توسط niloo_66 در بخش برنامه نویسی در Delphi
    پاسخ: 2
    آخرین پست: یک شنبه 17 دی 1385, 08:53 صبح

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

• شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •