ورود

View Full Version : شبکه

abdorreza
جمعه 24 خرداد 1387, 03:49 صبح
من یک برنامه ی پذیرش و ترخیص بیمارستان نوشتم. یه چند ماهی هم تو صندوق اورژانس کار میکنه. حالا میخوام همین برنامه رو توی بخشهای دیگه هم بزارم که هر بخش کار خودشونو انجام بدن و سر این صندوقی بنده ی خدا یکمی خلوت بشه.

گفتم کامپیوترهای 6 تا بخش رو با هم شبکه کنند. حالا چند تا سوال داشتم از اساتید محترم.

- برنامه ی همون صندوق رو که داشتم روی یک کامپیوتر بزارم و به بقیه کامپیوترها که شبکه هستند شورتکات بدم؟

- یا اینکه برای هر کامپیوتر متصل به شبکه باید روی همون سیستم یک برنامه ی اجرایی جدا بزارم و فقط بانک ها یکی باشد؟

اگه میشه مفصل توضیح بدین. ممنونم.

rezamim
جمعه 24 خرداد 1387, 09:40 صبح
بنظر من روش دوم بهتره. چون سرعت كار بالاتر ميره.

abdorreza
جمعه 24 خرداد 1387, 12:48 عصر
یعنی هر 2 روش قابل استفاده هست؟ ولی بهتر اینه که بانک های اطلاعاتی یکی باشد و برنامه های اجرایی به تعداد بخش ها ولی در یکجا ؟ درسته ؟

ممنون

Esikhoob
جمعه 24 خرداد 1387, 20:13 عصر
بانک ها که مسلما باید مشترک باشد ، معمولا فایل های DBF را در یک فولدر share شده در شبکه میگذارند و بقیه کامپیوتر آن فولدر را اصطلاحا MAP میکنند ، (از طریق MAP NETWORK DRIVE)
اگر برنامه هم در یک جا مشترک بگذارید(درست مثل بانکها ، لازم به کپیهای متعدد نیست) خوبیش این است که موقع اصلاح برنامه فقط یکجا را اصلاح میکنید .
اگر برنامه ها هم کپی های مختلفش روی کامپیوترهای مختلف باشد ، خوبی ای که دوستمان گفت دارد که(البته من امتحان نکردم) سرعتش زیاد میشود.
البته مزیتی که اولین روش دارد با یک برنامه مخصوص که اتوماتیک روی client ها میتواند برنامه شما کپی کند ، میشود در روش دوم وارد کرد (البته بازم امتحان نکردم) فکر کنم به این کار Deploy میگویند و برنامه Acronis Snap deploy این کار را هم میکند.با این برنامه میتوانید حتی کل ویندوز را هم روی کامپیوتر client کپی کنید.

mehran_337
شنبه 25 خرداد 1387, 08:28 صبح
هر کدام کاراییه خاص خود را دارد و یکسری مزایا د معایبی که دوستان اشاره کردند .
مثلا در برنامه ای مجبور بودم برای هر سیستم پوشه نصب مجزا داشته باشم اما در برنامه دیگر شورتکات کفایت می کرد.
که البته اگر پوشه را share کنی باید بقیه کاربران امکان نوشتن را داشته باشند وگرنه جداول قابلیت آپدیت نخواهند داشت که این مسئله از لحاظ امنیتی مشکل ساز خواهد بود .
راه حل رو دوستان خواهند گفت ...

rezaTavak
شنبه 25 خرداد 1387, 09:34 صبح
بهترین راه حل:

استفاده از MySQL,Sqlserver-Oracle,... است و اتصال بصورت TCP/IP و پورت مخصوص به خودش و نرم افزار هر چیزی میتواند باشد FOXPRO,Java,Basic و...

راه Share زیاد مناسب نیست

abdorreza
یک شنبه 26 خرداد 1387, 14:30 عصر
ممنون

اگر بخوام از بانکهای Oracle یا sql استفاده کنم آیا باید بانکهای برنامه را تغییری بدم؟ و اگر ممکنه مثالی از این بانکها که گفتید TCP/IP باید باشه قرار بدید تا بتونیم ببینیم. چون من تو این زمینه صفر صفر هستم.

و منظور از SHARE همان SHARE ی است که در دستورا USE فاکس هست ؟ و یا دستوری است در شبکه برای SHARE کردن شاخه ی بانک ها ؟ ممنون میشم مثال هم باشه.

Esikhoob
یک شنبه 26 خرداد 1387, 21:46 عصر
قضیه Share ی که ما اینجا گفتیم اصلا مربوط به FoxPro نمی شود ، بلکه به Windows مربوط میشود.
امکانی است تا فولدر روی کامپیوتر شما مورد استفاده بقیه افراد در شبکه هم قرار بگیرد.
برای اطلاعات بیشتر باید در قسمت شبکه (در سایتهای دیگر)سوال کنید.

rezaTavak
دوشنبه 27 خرداد 1387, 07:45 صبح
همون مقاله Mysql را بخوان سوالی داشتید بپرسید.

در واقع با این کار از هر جایی در وب به بانک خود دسترسی دارید. (البته باید مجوز اینکار را داشته باشید.)

البته برای الان فعلا یک حایی در سرور را مشترک کن و در دیگر کامپیوترها درایو شبکه بساز . و برای بعدها سعی کن حتما یه چیزی مانند SQL-Server یا ... هر چیزی که دوست داشتی یاد بگیر و استفاده کن.

برای امنیت داده ها در شبکه ات سعی کن حتما کاربر های دیگر نتوانند وارد شوند و رمز و پسورد بخواهد.

javad_hosseiny
دوشنبه 27 خرداد 1387, 09:28 صبح
در رابطه با بحث شبکه استفاده از دیتابیس منیجرهایی همچون اوراکل، ms-sql و یا mysql خوب است
ولیکن متناسبا با تعداد کاربرها و نحوه استفاده آنها می توان در بسیاری از موارد بصورت معمولی (share کردن درایو مربوط و استفاده در سایر دستگاه بصورت map ) نیز اینکار را انجام داد.
درصورت بزرگ بودن شبکه و کاربران و نیاز آنها و ... پیشنهاد بنده mysql هست که نیاز به سخت افزار کمتر (برای سرور) و سرعت مناسبتر و ... (البته نمی خوام دوباره اینجا بحث طرفداران هر دو (ms-sqlو یا mysql) شروع بشه این مطلب نظر شخصی بنده است والا هیچ تعصب و یا عنادی نسبت به هیچ کدام نداشته و با هر کدام نیز پروژه ها بسیاری را داشته ام))
ولیکن در صورت معمولی بودن (از متوسط به پایین) شبکه شما و یا حتی در شبکه بزرگ ولیکن کاربران کم و ... می توانید به راحتی از طریق share کردن این کار رو انجام بدهید.
در این روش نیز مناسبتر آن است که برنامه اجرایی و فایل های ضمیمه بر روی کلاینت ها کپی شده و از طریق یک فایل مثلا cfg مسیر دیتابیس سرور مشخص گردد و اطلاعات دیتابیس را از روی سرور بخواند
جهت جلوگیری از دسترسی دیگران به علت share بودن نیز به راحتی می توانید کاربر خاصی را در ویندوز (سرور) خود تعریف کرده که به آن آدرس (محل نگهداری دیتابیس ها) دسترسی داشته و سایر کاربران را از دسترسی به آن مسیر ممنوع کنید و در سورس برنامه خود از طریق کدهای api به راحتی توسط کاربر مربوطه (که مجوز دسترسی به مسیر دیتابیس را دارد) لوگین کرده و جداول خود را بخوانید.

shamim_41
چهارشنبه 29 خرداد 1387, 18:44 عصر
جهت جلوگیری از دسترسی دیگران به علت share بودن نیز به راحتی می توانید کاربر خاصی را در ویندوز (سرور) خود تعریف کرده که به آن آدرس (محل نگهداری دیتابیس ها) دسترسی داشته و سایر کاربران را از دسترسی به آن مسیر ممنوع کنید و در سورس برنامه خود از طریق کدهای api به راحتی توسط کاربر مربوطه (که مجوز دسترسی به مسیر دیتابیس را دارد) لوگین کرده و جداول خود را بخوانید.
استاد عزیز با سلام
آیا با برنامه های تحت داس هم میشه از دسترسی دیگران به share جلوگیری کرد؟
لطفاً یک نمونه مثال اگه توی سایت بزارین ممنون میشم.:گریه:

IC_prog
شنبه 01 تیر 1387, 08:35 صبح
البته اگر منظور شما رو درست متوجه شده باشم :
در novell که مدیر شبکه (supervisor ) در موقع تعریف کاربران شبکه میتونه محدوده کار هر کاربر و میزان دسترسی به فولدرهای سرور رو محدود کنه مثلا اگر در یک ولوم شبکه 10 فولدر وجود داشته باشه این که شما یک فولدر رو ببینی و باهاش کار کنی یا چند فولدر یا همه فولدرها قابل تعریفه .

jalal morevaj
شنبه 23 آذر 1387, 13:25 عصر
سلام من از هر دو روش استفاده کرده ام روش دوم را بیشتر برای تحت DOS استفاده میکردم و با MAP کردن درایو ها این کار را انجام میدادم ولی باید روی همه ایستگاهها نام درایو MAP شده یکی باشد . روش اول برای سیستم های تحت ویندوز (ویژوال) توصیه میشود فقط مواظب فایلهای TEMP باش که برات مشکل ساز نشه اگه خواستی بفرمائید تا رفع این مشکل را براتون توضیح بدهم