PDA

View Full Version : ارتباط جداول با هم

peym4ns
یک شنبه 02 تیر 1387, 16:41 عصر
سلام به همه اساتید و دوستان
راستش به راهنمایی نیاز داشتم در باره نحوه ارتباط جدول ها و نحوه استفاده این جدول ها که به هم مربوط میشن(ارتباط یک به چند)
ما چند تا جدول داریم:
جدول مشتریان
جدول کالا ها
جدول فاکتور ها
جدول ویزیتور ها
جدول گردش حساب مشتری
جدول گردش صندوق
جدول چک ها
و ...
خوب من مبحث ارتباط جدول ها رو خیلی مطالعه کردم اما نمی دونم چرا متحول نشدم ... :اشتباه:
خوب ما جداول رو به هم ارتباط میدیم تا سرعت برنامه افزایش پیدا کنه و نیز داده ها تا جای ممکن تکرار نشن که همین عامل سرعت برنامه رو افزایش میده ....
خوب تا اینجاش قابل درکه اما در عمل من مشکل دارم یعنی برای ارتباط جداول بالا یکم می لنگم ....
فیلدهای جدول کالا : کد کالا - نام کالا - تعداد - محتوا - قیمت خرید - فیمت فروش - درصد ویزیتور - تاریخ ورود به انبار
فیلد های جدول مشتریان : کد مشتری - نام مشتری - آدرس
فیلدهای جدول ویزیتور ها: کد ویزیتور - نام ویزیتور - آدرس
فیلد های گردش حساب مشتری: کد مشتری - نام مشتری - بدهکار - بستانکار - تشخیص حساب - مانده
فیلدهای جدول فاکتور : کد فاکتور - تاریخ - نام مشتری - نام ویزیتور -مبلغ فاکتور -
تو این جدول باید نام کالا های مربوط به فاکتور هم بیاد .... که من برای پیدا کردن راه مناسب موندم .... باید یه جدول دیگه با عنوان کالا های فروخته شده یا خریداری شده تعریف کنم .... یا از چه نوع ارتباطی استفاده کنم ...
فیلدهایی که با رنگ قرمز مشخص شده تکرار شده ... به ظاهر تحلیل بنده خیلی ضعیفه ( یعنی تحلیل داده هام... شاید این مشکل خیلی از مبتدی ها باشه
خیلی خوش حال میشم که منو راهنمایی کنین برای تحلیل بهتر ارتباط جدول ها در بانک اکسس ...

amirzazadeh
یک شنبه 02 تیر 1387, 18:13 عصر
دوست من از بانك اطلاعاتي NORTHWIND كه ضميمه اكسس هست كمك بگير.
................................
موفق باشيد

ehsan_y
دوشنبه 03 تیر 1387, 06:58 صبح
سلام
دوست عزيز براي داده هايي كه قراره تكرار بشن مثل نام كالا يا اگه مشتري هات ثابت هستند و .... براي هر كدومشون يه تيبل درست مي كني كه يه فيلد بنام كد يا شناسه اين فرد يا كالا داشت باشه . و بقيه فيلد ها مطابق با نيازت باشه . مثلا در جدول كالا مي توني نام كالا، قيمت خريد ، قيمت فروش ، تاريخ انقضا ( براي كالاهايي كه تاريخ انقضا دارند) و ... رو وارد كني يا براي جدول مشتري نام مشتري ، تلفن ، آدرس و ....
بعد در جاهايي كه لازم داري از مشخصات يك مشتري استفاده كني نياز نيست همه اينارو دوباره وارد بلكه كافيه از كد استفاده كني .
مثلاً تيبلي كه براي فاكتور داريد ميتونه فقط شامل اين فيلد ها باشه :
كد كالا ، كد مشتري ، تعداد كالا،تاريخ
بقيه اطلاعات مشتري و قيمت كالا رو با فرمولهاي خودش ميتوني انتقال بدي توي فرم يا ريپورتت .
اين كار چند تا حسن داره:
1- سرعت
2-دسته بندي اطلاعات رو راحت تر مي كنه ( مثلا اطلاعات يك مشتري يا يك كالاي خاص )
3-در مواردي كه نياز به تغييرات باشه فقط كافيه جدول اصلي اصلاح بشه ( مثلاً آدرس يك مشتري وقتي عوض ميشه نياز نيست توي همه ركوردهايي كه قبلاً اطلاعات اين مشتري ثبت شده بري اصلاح انجام بدي فقط كافيه توي تيبل مشتري اين آدرس رو اصلاح كني )