ورود

View Full Version : سوال: کپسوله سازی چیست ؟!

مهران رسا
سه شنبه 11 تیر 1387, 05:13 صبح
سلام .

کپسوله سازی به چه معناست ؟! اگه امکان داره با یک مثال توضیح بدید .

ممنون :لبخندساده:

vbhamed
سه شنبه 11 تیر 1387, 07:51 صبح
سلام

يعني برنامه نويسي شيء گرا

يعني اينكه كدهايي كه كارهاي مختلف رو انجام مي دن از هم مجزا باشند و به همديگه دسترسي نداشته باشن و فقط از نتايج هم بتونن استفاده كنن

مثل خود كپسول گاز كه گازي درون اون هست ولي فقط از طريق يك شير مي توان به آن دسترسي داشت
يا موتور ماشين، براي ما مهم نيست داخل موتور چه اتفاقي مي افتد، بلكه نتيجه آن كه ايجاد انرژي جنبشي است كاربرد دارد

يا فعاليتهاي هر قسمت از يك اداره، مثلا كارهاي داخلي قسمت فرهنگي ارتباطي به بخش روابط عمومي ندارد و ... ولي در كل اداره مورد نظر يك سري وظايف را با استفاده از همين قسمتهاي مختلف انجام مي‌دهد

در مورد برنامه نويسي هم مثلا تمام اشياء، مهم نيست كه كدهاي مربوط به خود CommandButton چگونه نوشته شده، اما متدها و رويدادهاي آن توسط ما استفاده خواهد شد

با اين روش نياز نيست خود را درگير جزئيات يك كار كنيم و مي توانيم هدف اصلي خود كه همان نوشتن نرم‌افزار است را انجام دهيم

majjjj
سه شنبه 11 تیر 1387, 13:05 عصر
توضیح حامد کاملا قابل فهمه ولی من خودم همیشه دوست دارم تا کوچکترین جزییات برنامه رو بدونم
اگرچه فکر کنم خیلی هم درست نیست

vbhamed
چهارشنبه 12 تیر 1387, 18:15 عصر
توضیح حامد کاملا قابل فهمه ولی من خودم همیشه دوست دارم تا کوچکترین جزییات برنامه رو بدونم
اگرچه فکر کنم خیلی هم درست نیست

سلام
منظور ندونستن واقعي نيست
يعني وقتي قسمتي رو با تمام جزئياتش نوشتيم ديگه واسه قسمتهاي ديگه خودمون رو درگير كار با اون قسمت هم نكنيم

drwatson
پنج شنبه 13 تیر 1387, 17:30 عصر
سلام
اگه شما جاوا یا سی++ رو دیده باشی(که حتما دیدید)
میدونی که کلاسها برای همین ایجاد شدن چون یه سری داده private دارن که فقط خودشون دسترسی دارن و یه سری تابع(متد) که بوسیله اونا کارها رو انجام میدن
البته این همه ماجرا نیست و خیلی کلی گفتم ولی ریشه کپسوله سازی از همینجاست
(البته اطلاعات من بسیار ناچیزه دیگر عزیزان توضیح کاملتری میدن که من هم بهره میبرم)