View Full Version : خبر: 10 اشكال نرمافزار پيامك فارسي همراه اول مشخص شد
m.hamidreza
شنبه 22 تیر 1387, 23:58 عصر
با توجه به عرضه شدن نرمافزار پيام فارسي از سوي شركت ارتباطات سيار ايران پس از چندين ماه وقفه، اين نرمافزار دچار اشكالات اساسي است و مشتركان را نميتواند راضي كند.
به گزارش فارس، اين نرمافزار كه با وقفه چند ماهه و بر اساس مصوبه دولت در سال گذشته در جهت ترويج زبان فارسي در شبكه SMS بود، عرضه شده است داراي نقاط ضعف عمدهاي است. اين نرمافزار كه توسط دانشگاه شريف و يك شركت نرمافزاري طراحي و پيادهسازي شده است، فاقد امكانات حرفهاي براي كاربران است.
1- عدم همخواني با صفحه كليدها
از اشكالات اساسي نرمافزار پيامك فارسي همخواني نداشتن حروف با صفحه كليد اكثر گوشيهاي تلفن همراه است. در اين نرمافزار كاربر گوشي تلفن همراه بايد با عادت و كار مداوم بتواند حروف فارسي را به روي كيبورد گوشي تلفن همراه خود تطبيق دهد.
2- عدم اجراي نرمافزار در سيستم گوشيها
يكي ديگر از اشكالات ديگر اين نرمافزار پياده نشدن نرمافزار بر روي گزينه ارسال پيام كوتاه در گوشيها است. كاربر براي استفاده از اين نرمافزار بايد به دنبال آن در فايلهاي ديگر چون بازي و اينستال بگردد.
اين نرمافزار در فايل ارسال پيامك نصب نشده است.
3- عدم ارسال گروهي پيامك
از ايرادات اساسي ديگر اين نرمافزار عدم ارتباط با دفترچه تلفن گوشي تلفن همراه است. در اين نرمافزار كاربر نميتواند به دفترچه تلفن همراه رجوع و شماره مشخص را انتخاب كند. كاربر بايد داراي حافظه قوي براير حفظ شمارههاي موردنظر خود باشد!
4- ضعف در ويرايش متن
كاربر تلفن همراه با استفاده از اين نرمافزار نميتواند به راحتي جمله پيش فرض را اصلاح و يا پاك كند.
كاربر حتما بايد دكمه گزينه را فعال و سپس گزينه پاك كردن را انتخاب و دوباره به صفحه تايپ وارد شود.
5- سيمكارتهاي 0919 در كما هستند
متاسفانه يكي ديگر از بزرگترين ضعفهاي نرمافزار پيامك فارسي عدم كاربرد آن براي سيمكارتهاي اعتباري دولتي است كه با توجه به وجود 11 ميليون مشترك تلفن همراه اين مورد از ايراداتي است كه نميتوان از آن چشمپوشي كرد. در ضمن اين نرمافزار تنها براي سيمكارتهاي دولتي است و فشردهسازي براي سيمكارتهاي تاليا و ايرانسل اجرايي نخواهد بود.
6- عدم تست بر روي تمامي گوشيها
اين نرمافزار هنوز بر روي تمامي گوشيها تست نشده و برخي از دارندگان گوشي تلفن همراه از عدم همخواني نرمافزار با گوشيهاي خود دارند. افرادي كه گوشيهاي ساخت 82 به قبل را در اختيار دارند در سردرگمي به سر ميبرند.
7- عدم دسترسي به امكانات مولتي مديا
نرم افزار پيامك فارسي متاسفانه با وجود وقفه چندين ماهه به صورت آزمايشي ارائه شده است و فاقد امكانات معمولي چون مولتيمديا و استفاده از امكانات ديگر چون شكلك در پيام كوتاه است.
8- الزام نصب نرمافزار توسط ارسالكننده و گيرنده پيامك
مشتركان تلفن همراه براي ارسال و دريافت پيامك فارسي بايد دو طرف اقدام به نصب اين نرمافزار كنند.
9- نداشتن سيستم اطلاع از دريافت پيامك
از ايرادات اين نرمافزار نداشتن سيستم اطلاع از دريافت پيامك از سوي گيرنده و يا دليوري است.
10- عدم اطلاعرساني صحيح براي نرمافزار
متاسفانه هيچگونه اطلاعرساني شفاف و كاملي از اين نرمافزار از سوي پيمانكار و كارفرما (mci) نشده است. در حالي كه مشتركان ميتوانند از طريق بلوتوث اين فايل را دريافت كنند و نيازي به اينترنت نيست، متاسفانه اطلاعرساني در اين باره صورت نگرفته است.
foaad20
یک شنبه 23 تیر 1387, 01:21 صبح
سلام
قضیه ای ن نرم افزار چیه؟
یعنی اگه گوشیه من امکان تایپ فارسی رو هم داشته باشه بازم باید نسبش کنم تا نصف قیمت حساب بشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
m.hamidreza
یک شنبه 23 تیر 1387, 10:10 صبح
قضیه ای ن نرم افزار چیه؟
http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=112485
tabib_m
یک شنبه 23 تیر 1387, 16:50 عصر
اشکال 5 وجود نداره
من به شخصه با شماره 919 تست کردم و جواب داد.
در کل برنامه ی مزخرفیه... جای بحث نداره...
s.mostafa.rahmani
یک شنبه 23 تیر 1387, 17:30 عصر
آدرس توضيحات و دانلود نرمافزار پيامك فارسي در سايت مخابرات:
http://www.mci.ir/?1654 (http://www.mci.ir/?1654)
SalarSoft
دوشنبه 24 تیر 1387, 07:59 صبح
1- عدم همخواني با صفحه كليدها
از اشكالات اساسي نرمافزار پيامك فارسي همخواني نداشتن حروف با صفحه كليد اكثر گوشيهاي تلفن همراه است. در اين نرمافزار كاربر گوشي تلفن همراه بايد با عادت و كار مداوم بتواند حروف فارسي را به روي كيبورد گوشي تلفن همراه خود تطبيق دهد.
امکان تنظیم صفحه کلید برای سه مدل گوشی وجود داره
mehrzad007
دوشنبه 24 تیر 1387, 13:57 عصر
البته بسي انتظار بيهوده ايه كه منتظر يك نرم افزار بدون مشكل باشيم . كدوم نرم افزار رو بدون مشكل ديديد تا حالا ؟
اين اشكالات هم خيلي احمقانه وارد شده به اين نرم افزار . خوب معلومه كه يه برنامه تو وحله اول نمي تونه اون همه برند و مدل گوشي هاي همراه رو با اين همه امكانات مختلف كاور كنه . اين اشكالات گهر بار رو كي گرفته نمي دونم اما احساس مي كنم فقط ميخواسته روزنامه يا وبلاگشو پر كنه و ديگر هيچ !
نمي دونم نقد كردن تو اين كشور چرا اين همه به ورطه نابودي و هرزنگاري كشيده شده . هر كي ور مي داره هر چي مينويسه و هر جا هم چاپ ميشه ! يه كم منصف بودن هم بد نيست ...
vahid4134
دوشنبه 24 تیر 1387, 14:57 عصر
البته بسي انتظار بيهوده ايه كه منتظر يك نرم افزار بدون مشكل باشيم . كدوم نرم افزار رو بدون مشكل ديديد تا حالا ؟
اين اشكالات هم خيلي احمقانه وارد شده به اين نرم افزار . خوب معلومه كه يه برنامه تو وحله اول نمي تونه اون همه برند و مدل گوشي هاي همراه رو با اين همه امكانات مختلف كاور كنه . اين اشكالات گهر بار رو كي گرفته نمي دونم اما احساس مي كنم فقط ميخواسته روزنامه يا وبلاگشو پر كنه و ديگر هيچ !
نمي دونم نقد كردن تو اين كشور چرا اين همه به ورطه نابودي و هرزنگاري كشيده شده . هر كي ور مي داره هر چي مينويسه و هر جا هم چاپ ميشه ! يه كم منصف بودن هم بد نيست ...
به نظر من ایشون دارن کاملن صحیح عرض می کنند. البته ای کاش کسانی که این نرم افزار رو ارائه داند آن را به عنوان نسخه beta عرضه می کردند
vahid4134
دوشنبه 24 تیر 1387, 15:02 عصر
البته توی سایت عرض شده که نسخه بتا هست
http://mci.ir/files/53708460sms1.bmp.jpg
نسخه آزمایش رو در عکس درج کرده اند.
کسی که این اشکالات رو گرفته با این اشکالات رو به خود توسعه دهندگان نرم افزار اطلاع بده نه به صورت عموم. بعد از بررسی و اصلاح میشه به عموم اعلام بشه
m.hamidreza
دوشنبه 24 تیر 1387, 16:18 عصر
مشکلاتی که از عدم تحلیل و آنالیز مناسب و منطقی برای یه نرم افزار بوجود میاد با مشکلات احتمالی یه نرم افزار خیلی فرق میکنه!
بعد هم پروژه اونقدرها هم خاص و بزرگ نیست که 5 سال منتظر باشیم تا اینا به روش آزمون و خطا نرم افزار تولید کنن که!
خوب معلومه كه يه برنامه تو وحله اول نمي تونه اون همه برند و مدل گوشي هاي همراه رو با اين همه امكانات مختلف كاور كنه .
تو وهله ی آخر هم نمیتونه! کار از ریشه مشکل داره.
یه کم انتقاد پذیر بودن هم بد نیست.
شما وقتی میدونی که برنامت نمیتونه جامع و عملی باشه دلیلی نداره تولید کنی. ربطی به انصاف نداره! اتفاقا تولید کننده اگه انصاف داشت با این شرایط اصلا برنامه رو تولید نمی کرد. صرف تولید نرم افزار مهم نیست مهم اون نیازی هست که قراره با اون تولید جواب داده بشه.
البته ای کاش کسانی که این نرم افزار رو ارائه داند آن را به عنوان نسخه beta عرضه می کردند
نسخه beta هم واسه خودش یه حداقل استانداردهایی داره . نمیشه هرکاری خواستیم بکنیم بعد بگیم عیب نداره این beta ست تا آلفاش حالا خدا بزرگه!
smile17
دوشنبه 24 تیر 1387, 18:06 عصر
حالا چه نسخه ي بتا و چه نسخه ي اصلي....به حر حال مي تونن كه ابتدا يك سري تست كامل رو نرم افزار داشته باشند و بعد اون رو تو بوق و كرنا كنن؟؟؟
smile17
دوشنبه 24 تیر 1387, 18:07 عصر
نسخه beta هم واسه خودش یه حداقل استانداردهایی داره . نمیشه هرکاری خواستیم بکنیم بعد بگیم عیب نداره این beta ست
..........................
mehrzad007
دوشنبه 24 تیر 1387, 23:13 عصر
اقاي حميد رضاي عزيز من به نقد و اين نوشته ده ماده اي يا بندي اولا اعتراض دارم . كسي اين رو نوشته دقيقا و به شدت از نويسنده هاي برنامه بي سواد تر بوده و به بازتاب اين . نگاه كنيد اين سايت ها اين مورد رو فقط كپي پيست كرده اند .
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8704220191
http://www.itna.ir/archives/report/010457.php
http://www.itna.ir/archives/news/010443.php
itna فقط توي لينك دومش زحمت كشيده اين رو خلاصه نويسي كرده و... يعني واقعا يكي توي اين خراب شده نبوده زحمت بكشه نرم افزار رو دانلود كنه و تست و بعد بشينه اين خزعبلات رو بنويسه . خود شما بعنوان برنامه نويس صد سال مي آييد اينچنين نقدي رو در مورد يك برنامه عنوان كنيد ؟
مشکلاتی که از عدم تحلیل و آنالیز مناسب و منطقی برای یه نرم افزار بوجود میاد با مشکلات احتمالی یه نرم افزار خیلی فرق میکنه!
بعد هم پروژه اونقدرها هم خاص و بزرگ نیست که 5 سال منتظر باشیم تا اینا به روش آزمون و خطا نرم افزار تولید کنن که!
به هيچ وجه اين حرف رو قبول ندارم . كدوم مورد رو مي فرماييد كه از مشكلات برنامه در مرحله تحليل و آناليزه ؟ مثلا مشكل اول يا دوم . فكر نمي كنيد تعدد برند و مدل و نرم افزار هاي موجود كمي اين كار رو سخت كرده ؟
و باقي مشكلات هم تا اونجا كه من ديدم بيشتر به اينترفيس برنامه برميگرده . همين نه پروتكل توسعه داده شده . فكر مي كنم بعد از مدتي خود شما هم ميتونيد اين رو گسترش بديد ! آنوقت شما و گوي و ميدان .
6- عدم تست بر روي تمامي گوشيها
اين نرمافزار هنوز بر روي تمامي گوشيها تست نشده و برخي از دارندگان گوشي تلفن همراه از عدم همخواني نرمافزار با گوشيهاي خود دارند. افرادي كه گوشيهاي ساخت 82 به قبل را در اختيار دارند در سردرگمي به سر ميبرند.
اين اشكال به نظرتون احمقانه نيست ؟ مثلا مايكروسافت محصولات جديدش رو طوري توسعه ميده كه حداقل با محصولات قبلي خودش هماهنگ باشه ؟ فكر نمي كنيد انتظار سازگاري اين برنامه با گوشي هايي مثل 3310 و 1100 و 9210 و ... خيلي اشتباهه ؟
10- عدم اطلاعرساني صحيح براي نرمافزار
متاسفانه هيچگونه اطلاعرساني شفاف و كاملي از اين نرمافزار از سوي پيمانكار و كارفرما (mci) نشده است. در حالي كه مشتركان ميتوانند از طريق بلوتوث اين فايل را دريافت كنند و نيازي به اينترنت نيست، متاسفانه اطلاعرساني در اين باره صورت نگرفته است.
اينم از اشكالات نرم افزاره ؟
- الزام نصب نرمافزار توسط ارسالكننده و گيرنده پيامك
مشتركان تلفن همراه براي ارسال و دريافت پيامك فارسي بايد دو طرف اقدام به نصب اين نرمافزار كنند.
توي سايت همراه اول هم اگر نگاه كنيد مي بينيد اين مورد فقط براي حالت خاصيه كه منطقي هم هست !
نگاه كنيد من صحبتم بيشتر از آن كه به نويسنده اين مطلب سخيف و صفحه پركن باشه با شماست به عنوان يك اين كاره، تحت تاثير اين صحبت ها قرار گرفتن براي شما و من صحيح نيست . اينها يك مشت حرفهاي احساسي و غيركارشناسانه است .
تو وهله ی آخر هم نمیتونه! کار از ریشه مشکل داره.
لطفا به چند تا از مشكلات ريشه اي خارج از اون ده مورد اشاره كنيد .
یه کم انتقاد پذیر بودن هم بد نیست.
شما وقتی میدونی که برنامت نمیتونه جامع و عملی باشه دلیلی نداره تولید کنی. ربطی به انصاف نداره! اتفاقا تولید کننده اگه انصاف داشت با این شرایط اصلا برنامه رو تولید نمی کرد. صرف تولید نرم افزار مهم نیست مهم اون نیازی هست که قراره با اون تولید جواب داده بشه.
كي انتقاد پذيره باشه ؟ من ؟ يا مخابرات يا نويسنده ها ؟ بعد از چه انتقادي حرف مي زنيد ؟ اون ده فرمان ؟
مثل اين ميمونه كه به صحبت هاي روزنامه هاي زرد وقعي بزاري .
----------------------------
بزاريد يه جمع بندي بكنم حرفمو
ديدن اين مطالب توي يه سايت مثل خبرگذاري فارس ! يا يه وبلاگ شخصي و ... خيلي مهم نيست و حساسيت برانگيز نخواهد بود . اما در اين سايت كه داعيه تخصصي بودن رو داره حتي بعنوان يه خبر هم اشتباه . چون اين موضوع قراره يه مقاله تحقيق و بررسي باشه نه قصه كدو قلقله زن .
مثل قضيه جاسوس بودن بيبيلون شده ...... دقت كنيم و هر حرفي رو ( از حتي افراد متخصص ) بدون سنجيدن قبول نكنيم .
m.hamidreza
سه شنبه 25 تیر 1387, 13:23 عصر
نفی این کار یا تحسین این کار نه سودی به حال شما داره نه به حال من.
چون بحث تخصصی بودن سایت برنامه نویس مطرح شد برای جلوگیری از تشویش اذهان عمومی من بحث رو ادامه میدم :چشمک: و گرنه آن چیز که عیان است چه حاجت به بیان است!
اگر بخوایم مورد به مورد بررسی کنیم ۶ ماه باید بحث کنیم. کل حرف من اینه :
شما وقتی میدونی که برنامت نمیتونه جامع و عملی باشه دلیلی نداره تولید کنی. صرف تولید نرم افزار مهم نیست مهم اون نیازی هست که قراره با اون تولید جواب داده بشه.
تموم شد رفت! شما یه تحقیقی بکن تا دوسال دیگه ببین آیا این نیاز پاسخ داده خواهد شد یا نه. دوسال دیگه نتیجه تحقیق رو تو همین تاپیک عنوان کن.
فكر نمي كنيد تعدد برند و مدل و نرم افزار هاي موجود كمي اين كار رو سخت كرده ؟
هرکه خربزه میخوره پای لرزش هم باید بشینه!
من مخاطب کاری به این کارها ندارم. وقتی یه طرحی پیشنهاد میشه درصورت عملی بودن باید اجرا شه! وقتی اجرا شد باید نیاز منو پاسخ بده! اینو توجه داشته باشین که الان دارندگان موبایل در نقش کارفرما هستن.
فكر نمي كنيد انتظار سازگاري اين برنامه با گوشي هايي مثل 3310 و 1100 و 9210 و ... خيلي اشتباهه ؟ اينم از اشكالات نرم افزاره ؟
اصلا آماری وجود داره که چند درصد از مردم گوشی های سازگار با این نرم افزار دارن؟ این کار رو تو فاز تحلیل انجام دادن؟ اصلا میتونن یه همچین آماری رو استخراج کنن؟ من نمیفهمم اگه قراره این با ۱۱۰۰ کار نکنه واسه چی تولید میشه؟ الان شما اینو مطمئن باش گوشی هایی که با این نرم افزار سازگارن گرون میشن! این یعنی چی ؟ منطقی توش هست آخه؟
ببینید متاسفانه هدف از این کار فراموش شده! هدف اینه که فرهنگ پارسی حفظ شه و مشتری پول کمتری هم بده! غیراز اینه مگه؟ به نظر شما اونی که گوشی ۱۱۰۰ داره هزینه موبایل براش مهمتره یا اونی که N95 داره؟ اصلا چند درصد اونایی که N95 دارن فارسی sms میزنن؟
اينها يك مشت حرفهاي احساسي و غيركارشناسانه است .
اصلا قبول ندارم! عدم ارسال پیامک گروهی احساسی هست؟!!
الان تولید نرم افزار فقط این نیست چهارنفر بشینن ۲۰۰۰ خط کد بنویسن که! وقتی کسی رغبت به استفاده از اون کد نکنه چه فایده ای داره؟
متاسفانه هیچ وقت به نیاز مشتری احترام گذاشته نمیشه!
لطفا به چند تا از مشكلات ريشه اي خارج از اون ده مورد اشاره كنيد .
من تولید نرم افزار رو میگم.
خیلی سادست! اگه شما میخواین مردم رو تشویق بکنین به ارسال sms پارسی بجای این همه مسخره بازی کافیه sms پارسی رو یه مدتی مجانی کنی یا حداقل مثلا بشه ۳۰ ریال هر پارت! وقتی سنگ فرهنگ پارسی رو به سینه میزنن چرا این کار رو نمیکنن؟
نه نیاز به تولید نرم افزار داره نه ..... . کار رو سخت میکنیم! طرح نرم افزار کاملا غیر عملی و بلا استفادست. کافیه یه مدت بگذره!
اما در اين سايت كه داعيه تخصصي بودن رو داره حتي بعنوان يه خبر هم اشتباه . چون اين موضوع قراره يه مقاله تحقيق و بررسي باشه نه قصه كدو قلقله زن .
مثل قضيه جاسوس بودن بيبيلون شده ...... دقت كنيم و هر حرفي رو ( از حتي افراد متخصص ) بدون سنجيدن قبول نكنيم .
..........................................
موفق باشید.
vahid4134
سه شنبه 25 تیر 1387, 15:04 عصر
بچه ها یک مقدار بحثها رو با هم قاطی نکنید.
نرم افزار
سیاستهای موجود برای ترویج استفاده از پیامک فارسی
بحث دوم در بحث تحلیل و نقد نرم افزار قرار نمی گیره.
هر نرم افزاری که وارد بازار میشه دارای مشکلاتی هست اگر هم که گفته باشند نسخه آزمایشی که اشکالات صد البته فراوانتر چونکه نسخه آزمایشی هست.
کدوم نرم افزاری از ابتدا کامل به بازار عرضه شده حتی نسخه های stable هم باز نقایصی دارند. نرم افزار دارای محدودیت های هست که این محدودیت ها هم باعث نقص هایی خواهد شد.
حال اینکه برای من این دلیل نمیشه من نتونم نرم افزار رو روی یک گوشی نصب کنم مثلا موتورولا (مثال گفتم) بگم که نرم افزار باد هوا. به هر حال نسخه آزمایشی هست و این اشکالات که برای نسخه آزمایشی واقعا قابل قبول هست بهش وارد هست
اینجا بحث سر نرم افزار هست نه سیاستهای اعمال شده
یک نکته دیگه که دوستان باید توجه کنند در ارسال پیامک فارسی (پیام غیر لاتین) به دلیل اینکه انکدینگش فرق می کنه (حتی اگر یک کاراکتر پیام غیر لاتین در متن باشه انکدینگ متفاوت میشه) تعداد کاراکتر ها کمتر میشه.
vcldeveloper
سه شنبه 25 تیر 1387, 16:02 عصر
هر نرم افزاری که وارد بازار میشه دارای مشکلاتی هست اگر هم که گفته باشند نسخه آزمایشی که اشکالات صد البته فراوانتر چونکه نسخه آزمایشی هست.
نرم افزار آزمایشی هست، آیا پولی هم که از ما بابت ارسال SMS غیرفارسی می گیرند هم آزمایشی هست؟!!
آزمایشی بودن نرم افزار زمانی معنی داشت که هنوز هزینه ارسال پیام را گران نکرده بودند، نه اینکه هزینه را گران کنند و بعد یک نرم افزار آشغال به مردم بدند و بگن این فعلا آزمایشی هست. مخابرات ضرر و زیان مردم در طول مدت آزمایشی بودن این نرم افزار را پرداخت می کند؟! نه!
مسئله اینه که مخابرات هدفش فقط افزایش قیمت SMS بوده، چون دلیل موجهی نداشته، بحث حمایت از زبان فارسی رو پیش کشیده، در حالی که برای حمایت از محتوای فارسی خیلی کارهای مفیدتری می شد کرد، یا حداقل نیازی نبود SMS غیرفارسی گرون بشه. برای بسته شدن دهن مردم هم یک نرم افزاری گذاشتن روی سایتشان که بگن ما مشکل عدم سازگاری گوشی های مختلف را هم حل کردیم. مخابرات نه دنبال حمایت از زبان فارسی بود، نه دنبال ارائه نرم افزار واقعا کاربردی. هدف فقط این بود که قیمت SMS گرون بشه که شد، مابقی اش مسخره بازی بیش نبود!
Amir Taghavi
سه شنبه 25 تیر 1387, 17:20 عصر
ای بابا!http://gsmaria.com/Forum/images/smilies/souti.gif
هممون سرکاریم(!)
فارسی رو پاس بداریم کجا و ما کجا... خودتون بهتر می دونید همه ما سر کاریم. این طرح(!) یه سیاست تجاری بیش نیست. همه میدونن هیچ کس فارسی تایپ نمی کنه. می خواستن تعرفه رو گرون کنن دیدن با این روش بهتره.
خلاصه همون طور که پیش بینی می کردم اینم شد مثل قضیه سیستم عامل به اصطلاح ملیhttp://gsmaria.com/Forum/images/smilies/gh.gif (!!)
Finglish تایپ کن حالشو ببر!
vahid4134
سه شنبه 25 تیر 1387, 20:52 عصر
نرم افزار آزمایشی هست، آیا پولی هم که از ما بابت ارسال SMS غیرفارسی می گیرند هم آزمایشی هست؟!!
آزمایشی بودن نرم افزار زمانی معنی داشت که هنوز هزینه ارسال پیام را گران نکرده بودند، نه اینکه هزینه را گران کنند و بعد یک نرم افزار آشغال به مردم بدند و بگن این فعلا آزمایشی هست. مخابرات ضرر و زیان مردم در طول مدت آزمایشی بودن این نرم افزار را پرداخت می کند؟! نه!
مسئله اینه که مخابرات هدفش فقط افزایش قیمت SMS بوده، چون دلیل موجهی نداشته، بحث حمایت از زبان فارسی رو پیش کشیده، در حالی که برای حمایت از محتوای فارسی خیلی کارهای مفیدتری می شد کرد، یا حداقل نیازی نبود SMS غیرفارسی گرون بشه. برای بسته شدن دهن مردم هم یک نرم افزاری گذاشتن روی سایتشان که بگن ما مشکل عدم سازگاری گوشی های مختلف را هم حل کردیم. مخابرات نه دنبال حمایت از زبان فارسی بود، نه دنبال ارائه نرم افزار واقعا کاربردی. هدف فقط این بود که قیمت SMS گرون بشه که شد، مابقی اش مسخره بازی بیش نبود!
فکر کنم پست من رو درست نخوندید. بحث و نقد نرم افزار با سیاستهایی که مخابرات یا هر جای دیگه ای در پیش گرفته دو قضیه متفاوت هست. بنده نگفتم که فلان سیاست درست و فلان سیاست اشتباه هست. برای این نرم افزار و هر نرم افزاری این اشکالات قابل قبول هست.
گربه دستش به گوشت نمی رسه میگه پیف پیف بو میده.
نرم افزار هم مثل بقیه نرم افزار ها
شما این ایراد رو به نرم افزار نگیرید به سیاست اشتباه بگیرید.
نیایید بگید این اشکال نرم افزار و هی بگید این اشکال داره اونجاش اشکال داره اونم برای نسخه آزمایشی. اینطوری شما دارید به کسی که نرم افزار رو درست کرده یه جور توهین رو می کنید
اگر از این قرار هست عنوان رو عوض کنید بنویسید "سیاستهای اشتباه در پیامک فارسی"
Ali_ix
سه شنبه 25 تیر 1387, 22:49 عصر
فکر کنم پست من رو درست نخوندید. بحث و نقد نرم افزار با سیاستهایی که مخابرات یا هر جای دیگه ای در پیش گرفته دو قضیه متفاوت هست. بنده نگفتم که فلان سیاست درست و فلان سیاست اشتباه هست. برای این نرم افزار و هر نرم افزاری این اشکالات قابل قبول هست.
نیایید بگید این اشکال نرم افزار و هی بگید این اشکال داره اونجاش اشکال داره اونم برای نسخه آزمایشی. اینطوری شما دارید به کسی که نرم افزار رو درست کرده یه جور توهین رو می کنید
اگر از این قرار هست عنوان رو عوض کنید بنویسید "سیاستهای اشتباه در پیامک فارسی"
وقتی نرمافزاری در همچین سطح اجرایی نسبتا کلانی، به سفارش و حمایت یک ارگان عظیم دولتی ایجاد میشه، همچین اشکالات (بعضا) پیش پا افتادهای نباید داشته باشه.
همونطور که دوستان اشاره کردند به احتمالا زیاد این پروژه (مثل خیلی پروژههای نرمافزاری و غیر نرمافزاری این روزها) کلا تحلیل و طراحی نداشته!
vcldeveloper
چهارشنبه 26 تیر 1387, 02:24 صبح
انتظار دارید کسی که نرم افزار را ساخته تشویق کنم؟! چند ماه هست که بحث گران شدن SMS به مطبوعات کشیده شده، مسلما مدتها قبل از آن بحثش در مخابرات مطرح شده، حدود یک ماه هم هست که SMS با نرخ جدید محاسبه میشه. در چنین شرایطی، با این فرصتی که وجود داشت، با این نیازی که به این نرم افزار بود تا طرح مثلا موفق باشد، با این درآمدهای میلیاردی مخابرات، و با توجه به اینکه تخصصی ترین ارگان دولتی در زمینه IT در دولت همین مخابرات هست، کیفیت نرم افزارشان شده این!
هر پروژه نرم افزاری برای خودش زمان بندی داره، اگر سازنده نرم افزار نتوانسته برنامه را در موید مقرر - قبل از شروع گران شدن SMS - به نسخه نهایی برساند، یا نتواسته اولویت های مناسب برای یک برنامه ارسال و دریافت SMS را لحاظ کند، مشکل از چه کسی هست؟!
اگر یک شرکت اتومبیل سازی چند میلیون تومان از شما پول بگیرد و بعد از منت گذاشتن بر شما، با چند ماه تاخیر ماشین را بدون فرمان، چراغ، چرخ، و ترمز به شما تحویل دهد، فقط یک برچسب روی آن بزند که، "این یک نسخه اولیه است و انشاء الله بعدها بهتر می شود،" شما چکار می کنید؟!!
برنامه نویس این برنامه اگر نمی تواند اولویت بندی درستی در امکاناتی که باید ارائه کند، داشته باشد، یا اگر نمی تواند زمان بندی درستی داشته باشد، نشان دهنده چی هست؟! غیر از این هست که طرف یا ناشی بوده، یا از روی طمع یک برنامه چرت و پرت را خواسته به مردم قالب کنه، یا اینکه با آنکه می دانسته فرصت و اطلاعات کافی در دست نیست، ولی همچنان بر تولید نرم افزار و ارائه یک نسخه کم ارزش - بی ارزش - اصرار داشته؟! قبلا هم این سوال را پرسیدم، الان هم می پرسم، هزینه آماده نشدن به موقع نسخه نهایی نرم افزار پیامک فارسی را چه کسی به مشترکان پرداخت می کند؟ مخابرات یا برنامه نویس؟! درست حدس زدید، هیچکدام!
این از برنامه و برنامه نویس آن.
از نظر سیاست شرکت مخابرات هم این برنامه مشخص میکنه که مخابرات جدیت و توجه خاصی به این برنامه نداشته، فقط خواسته به نوعی دهن عامه مردم را ببند. اگر واقعا قصدشان تلاش برای گسترش زبان فارسی بود، اگر راهی جز نوشتن نرم افزار نبود، حداقل می توانستند نرم افزار با کیفیت تر و کاربردی تری تولید کنند. هر چند به نظر من، اگر چند میلیون تومان به شرکت های توزیع کننده گوشی های برندهای معروف در دبی یا ایران پرداخت می کردند تا نسخه های عربی محصولات این برندها فارسی شود، هزینه کمتری صرف میشد، و کیفیت بالاتری حاصل می شد.
sinpin
چهارشنبه 26 تیر 1387, 11:08 صبح
برنامه نویس این برنامه اگر نمی تواند اولویت بندی درستی در امکاناتی که باید ارائه کند، داشته باشد، یا اگر نمی تواند زمان بندی درستی داشته باشد، نشان دهنده چی هست؟! غیر از این هست که طرف یا ناشی بوده، یا از روی طمع یک برنامه چرت و پرت را خواسته به مردم قالب کنه، یا اینکه با آنکه می دانسته فرصت و اطلاعات کافی در دست نیست، ولی همچنان بر تولید نرم افزار و ارائه یک نسخه کم ارزش - بی ارزش - اصرار داشته؟
بنظر من مشكل اصلي برنامه نويس سيستم نيست، البته من در اين مورد خاص اطلاعي ندارم اما معولا توي بازار نرم افزار ما چند موجوديت داريم :
1- برنامه نويس
2- واسط فروش
3- واسط درون سازمان
4- مديريت سازمان
و سود اصلي رو - بشكل رشوه و ... - مورد 2 و 3 ميبرند (در حاليكه عملا مورد 1و 4 بايد مهمترين باشند) اما برنامه نويس كه ذاتا حقي ندارد (!) و مديريت سازمان هم اونقدر زير ذره بين است كه بيش از اين نتواند (!)
تا زماني كه به توليدات داخلي اكتفا كرده و امكان رقابت رو صلب ميكنيم، متاسفانه نتيجه ي بهتري عايد نخواهد شد :
1- يك زماني : سيم كارت دائمي همراه اول، هزينه ي ثبت نام: "550 هزار تومان"، تحويل: "2 سال بعد"، كيفيت : "هيچكس پيدا نيست !"
2- خودروي پرايد حدود 9 ميليون تومان (قيمت جهاني حدود 2 ميليون تومان)
و ...
Behrouz_Rad
چهارشنبه 26 تیر 1387, 12:47 عصر
خودروي پرايد حدود 9 ميليون تومان (قيمت جهاني حدود 2 ميليون تومان)
بحث سیاسی نشه فقط این رو بدون که قیمت نهایی محصولات ایران خودرو و سایپا اون چیزی نیست که به عامه ی ملت داده میشه!
هر کدام از سازمان های مسئول در ایران بهره ای میبرن. مثلا 1 میلیون از پولی که میدی به حساب بنیاد مستضعفان ریخته میشه :)
vahid4134
چهارشنبه 26 تیر 1387, 13:10 عصر
انتظار دارید کسی که نرم افزار را ساخته تشویق کنم؟! چند ماه هست که بحث گران شدن SMS به مطبوعات کشیده شده، مسلما مدتها قبل از آن بحثش در مخابرات مطرح شده، حدود یک ماه هم هست که SMS با نرخ جدید محاسبه میشه. در چنین شرایطی، با این فرصتی که وجود داشت، با این نیازی که به این نرم افزار بود تا طرح مثلا موفق باشد، با این درآمدهای میلیاردی مخابرات، و با توجه به اینکه تخصصی ترین ارگان دولتی در زمینه IT در دولت همین مخابرات هست، کیفیت نرم افزارشان شده این!
هر پروژه نرم افزاری برای خودش زمان بندی داره، اگر سازنده نرم افزار نتوانسته برنامه را در موید مقرر - قبل از شروع گران شدن SMS - به نسخه نهایی برساند، یا نتواسته اولویت های مناسب برای یک برنامه ارسال و دریافت SMS را لحاظ کند، مشکل از چه کسی هست؟!
اگر یک شرکت اتومبیل سازی چند میلیون تومان از شما پول بگیرد و بعد از منت گذاشتن بر شما، با چند ماه تاخیر ماشین را بدون فرمان، چراغ، چرخ، و ترمز به شما تحویل دهد، فقط یک برچسب روی آن بزند که، "این یک نسخه اولیه است و انشاء الله بعدها بهتر می شود،" شما چکار می کنید؟!!
برنامه نویس این برنامه اگر نمی تواند اولویت بندی درستی در امکاناتی که باید ارائه کند، داشته باشد، یا اگر نمی تواند زمان بندی درستی داشته باشد، نشان دهنده چی هست؟! غیر از این هست که طرف یا ناشی بوده، یا از روی طمع یک برنامه چرت و پرت را خواسته به مردم قالب کنه، یا اینکه با آنکه می دانسته فرصت و اطلاعات کافی در دست نیست، ولی همچنان بر تولید نرم افزار و ارائه یک نسخه کم ارزش - بی ارزش - اصرار داشته؟! قبلا هم این سوال را پرسیدم، الان هم می پرسم، هزینه آماده نشدن به موقع نسخه نهایی نرم افزار پیامک فارسی را چه کسی به مشترکان پرداخت می کند؟ مخابرات یا برنامه نویس؟! درست حدس زدید، هیچکدام!
این از برنامه و برنامه نویس آن.
از نظر سیاست شرکت مخابرات هم این برنامه مشخص میکنه که مخابرات جدیت و توجه خاصی به این برنامه نداشته، فقط خواسته به نوعی دهن عامه مردم را ببند. اگر واقعا قصدشان تلاش برای گسترش زبان فارسی بود، اگر راهی جز نوشتن نرم افزار نبود، حداقل می توانستند نرم افزار با کیفیت تر و کاربردی تری تولید کنند. هر چند به نظر من، اگر چند میلیون تومان به شرکت های توزیع کننده گوشی های برندهای معروف در دبی یا ایران پرداخت می کردند تا نسخه های عربی محصولات این برندها فارسی شود، هزینه کمتری صرف میشد، و کیفیت بالاتری حاصل می شد.
شما از کجا می دونید برنامه نویسان آن در موعد مقرر این کار رو انجام ندادند؟ مثل اینکه شما قرار داد دولتی نبسته اید. اگر نرم افزار را تا موعد مقرر بر اساس آنچه در قرار داد ذکر میشه تحویل نداند بیچاره میشند. دیگه اگر یک جایی مثل مخابرات باشه دیگه هیچی.
برنامه نویس کارش رو درست انجام داده. نسخه آزمایشی رو بهشون تحویل داده. حتما هم همین انتظار رو داشتند. اما اینکه نسخه آزمایشی رو بگذارند در اختیار شما ربطی به برنامه نویس نداره. ربطی به اشکال گرفتن از نرم افزار نداره.
نقد اگر می کنید نقد درست کنید. نقد از نرم افزاری که نسخه آزمایشی هست فقط در همین حد باید بسنده بشه این اشکالات رو به خود برنامه نویس اطلاع داده بشه تا برطرف بشه. ذات نسخه آزمایشی همین هست. شما باید به کسی که سیاست رو در پیش گرفته که نسخه آزمایشی رو در اختیار شما قرار داده ایراد بگیرید نه به نرم افزار آزمایشی.
شما که دارید بحث از کیفیت بالاتر می زنید. کیفیت چه طوری به دست میاد؟ اینکه بیایید سرسختانه این اشکالات رو بگیرید و با وجود این اشکالات بگید این نرم افزار به درد نمی خوره چه طوری یک نرم افزار می تونه پیشرفت کنه. عوض اینکه در جهت بهبودش کار کنید اینطوری رفتار می کنید
مثل قضیه ساختن بازی رانندگی در تهران هست که وقتی نرم افزار اومد به بازار همه بهش پشت پا زدند تا اینکه هیچ اثری از این بازی نموند. عوض اینکه نقد درست کنند و همیاری کنند تا در ایران حداقل یک بازی درست داشته باشیم. درسته بازی در سطحی نبود که حتی یک درصد هم با بازی های خارجی رقابت کنه اما استارتی بود برای پیشرفت. خیالتون راحت باشه که از این نرم افزارها در ایران زیاد به این روز دچار شدند.
vahid4134
چهارشنبه 26 تیر 1387, 13:18 عصر
یه نکته دیگه اگر شما واقعا مشکل شما گرانی sms هست با شکایت و ایرادات بی خودی به این نرم افزاری کاری از پیش نمیره.
چرا اصلا دارید اس ام اس می فرستید. مگه نمیگید گرون هست؟ اس ام اس نفرست. شما که می دونی مخابرات از این اس ام اس شما چقدر سود می کنه. اگر نفرستی هم پس ضرر می کنه.
یا از ایرانسل استفاده کن.
Cold.82
چهارشنبه 26 تیر 1387, 13:39 عصر
به نام خدا
شما از کجا می دونید برنامه نویسان آن در موعد مقرر این کار رو انجام ندادند؟ مثل اینکه شما قرار داد دولتی نبسته اید. اگر نرم افزار را تا موعد مقرر بر اساس آنچه در قرار داد ذکر میشه تحویل نداند بیچاره میشند. دیگه اگر یک جایی مثل مخابرات باشه دیگه هیچی.
برنامه نویس کارش رو درست انجام داده. نسخه آزمایشی رو بهشون تحویل داده. حتما هم همین انتظار رو داشتند. اما اینکه نسخه آزمایشی رو بگذارند در اختیار شما ربطی به برنامه نویس نداره. ربطی به اشکال گرفتن از نرم افزار نداره.
نقد اگر می کنید نقد درست کنید. نقد از نرم افزاری که نسخه آزمایشی هست فقط در همین حد باید بسنده بشه این اشکالات رو به خود برنامه نویس اطلاع داده بشه تا برطرف بشه. ذات نسخه آزمایشی همین هست. شما باید به کسی که سیاست رو در پیش گرفته که نسخه آزمایشی رو در اختیار شما قرار داده ایراد بگیرید نه به نرم افزار آزمایشی.
شما که دارید بحث از کیفیت بالاتر می زنید. کیفیت چه طوری به دست میاد؟ اینکه بیایید سرسختانه این اشکالات رو بگیرید و با وجود این اشکالات بگید این نرم افزار به درد نمی خوره چه طوری یک نرم افزار می تونه پیشرفت کنه. عوض اینکه در جهت بهبودش کار کنید اینطوری رفتار می کنید
مثل قضیه ساختن بازی رانندگی در تهران هست که وقتی نرم افزار اومد به بازار همه بهش پشت پا زدند تا اینکه هیچ اثری از این بازی نموند. عوض اینکه نقد درست کنند و همیاری کنند تا در ایران حداقل یک بازی درست داشته باشیم. درسته بازی در سطحی نبود که حتی یک درصد هم با بازی های خارجی رقابت کنه اما استارتی بود برای پیشرفت. خیالتون راحت باشه که از این نرم افزارها در ایران زیاد به این روز دچار شدند.
دوست عزیز اگر وقت کم بود یا وقت نداشتن مجبور نبودند قرارداد ببندند
جواب این قسمت داده شده است به پستهای قبلی مراجعه کنید ولی باز من یاد اوری می کنم برای انتشار نسخه بتا هم باید یک تعداد استاندارد ها رو رعایت کرد .
دوست عزیز در مورد انتقاد هم چه نقدی من ضرر می کنم به قول دوستمون هزینه sms هم در حال ازمایش است !!
یه نکته دیگه اگر شما واقعا مشکل شما گرانی sms هست با شکایت و ایرادات بی خودی به این نرم افزاری کاری از پیش نمیره.
چرا اصلا دارید اس ام اس می فرستید. مگه نمیگید گرون هست؟ اس ام اس نفرست. شما که می دونی مخابرات از این اس ام اس شما چقدر سود می کنه. اگر نفرستی هم پس ضرر می کنه.
یا از ایرانسل استفاده کن.
زدن همچین حرفی از یک برنامه نویس بعید است یعنی چی !! با وجود افرادی مثل شما با این عقاید حق مان است چنین نرم افزارهایی .
(البته اینان نظرات شخصی بنده است)
در ضمن خواندن این مقاله هم خالی از لطف نیست
منبع: http://www.itna.ir/archives/article/010455.php
از فارغ التحصیلان شریف بعید است!
کورش شمس
عرضه برنامه نرمافزاری پیامرسان همراه اول که گفته میشود؛ برای کاهش حجم کاراکترهای فارسی و برطرف کردن مشکل افزایش هزینه ارسال پیامک فارسی طراحی و تولید شده است، به اندازهای ناکارامد و ناقص است که به نظر میرسد بیش از آن که راهحلی برای برطرف کردن مشکل فونت پیامکهای فارسی باشد، راهکاری برای فرونشاندن تب انتقادات درباره افزایش تعرفه پیامک است.
این نرمافزار که مسئولان درباره رقم قرارداد و چگونگی انتخاب شرکت تولیدکننده آن اطلاعات شفافی ارائه نکردهاند، از نواقص و مشکلاتی برخوردار است که در عمل نقض غرض محسوب میشود و فلسفه طراحی و ساخت آن را زیر سئوال میبرد.
برنامه پیامرسان بر خلاف اهداف مطرح شده، صرفا در محدوده بسته شبکه همراه اول سرویسدهی میکند و مشترک آن نمیتواند برای مشترکان شبکههای تالیا و ایرانسل پیامک فارسی فشرده شده ارسال نماید. محدودیت دیگر آن به تنظیمات این برنامه مربوط میشود که صرفا با سه برند نوکیا، سونیاریکسون و سامسونگ سازگار است و در عمل دارندگان گوشیهایی با برندهای دیگر مانند؛ الجی، موتورولا، زیمنس و حتی برندهایی تولید داخل را از امکان ارسال پیامک فشرده محروم میکند.
این ایرادات به انضمام مشکلات ساختاری برنامه که طیف وسیعی از کارکردهای آن از قبیل ویرایشگر متن، دسترسی به ابزارها و مواردی از این دست را شامل میشود، در مجموع برنامه را با بازخورد منفی مشترک مواجه کرده و تمایل استفاده از آن را به شدت کاهش میدهد.
واقعیت این است که این کاستیها و مشکلات، برای برنامهنویسان فارغالتحصیل از دانشگاه صنعتی شریف که قطب علمی کشور محسوب میشود، مسالهای بغرنج و غیر قابل حل نیستند. حال این که چرا و بر چه اساسی یک شرکت وابسته به دانشگاه شریف اقدام به تولید و عرضه نرمافزاری اینچنین مسالهدار کرده و اساسا بابت عرضه این برنامه سراسر ایراد چقدر پول دریافت کرده است، سئوالی است که هم اکنون ذهن افکار عمومی و منتقدان را به خود مشغول کرده است.
واقعیت این است که برنامهنویسان ایرانی، همان کسانی هستند که در مسابقات روبوتیک و برنامهنویسی جهانی نام ایران را بر صدر نشاندهاند. به همین دلیل هم نمیتوان پذیرفت که این برنامه سراسر ایراد، حاصل کار واقعی آنها باشد. از سویی با وجود اشکالاتی که استفاده از این نرمافزار را تقریبا غیر ممکن میکند، انتظار میرود تا مبلغ هزینه سرویس پیامک در قبوض دوره بعدی مشترکان همراه اول سر به فلک بگذارد که چنین موضوعی میتواند انگیزه خوبی برای عرضه یک برنامه نرمافزاری ناکارآمد و ناقص باشد.
اما از جایی که اپراتور اول به زودی به بخش خصوصی واگذار میشود و استمرار این سیاست میتواند میزان اقبال عمومی به خدمات این اپراتور را کاهش دهد، ضروری است تا مدیران وزارت ارتباطات برای تعدیل هزینههای مردم تمهیدی بیندیشند. چرا که در غیر این صورت، نه تنها موفق به ترویج فرهنگ استفاده از خط فارسی در محیط پیامک نشدهاند، بلکه خود را در معرض گمانه زنیها و اتهاماتی قرار میدهند که نتیجه خوشایندی به همراه نخواهد داشت.
.................................................. ...
موفق باشید
morteza_261
چهارشنبه 26 تیر 1387, 15:20 عصر
سلام
وقتی این تایپک رو دیدم درمورد برنامه کنجکاو شدم و از سایت خود همراه اول گرفتمش
اولا دلیل این همه دفاع vahid4134 درمورد این برنامه رو نمیدونم.بالاخره برنامه مشکلاتی داره که نمیشه منکرش شد.در مورد اینکه sms نفرستید هم،نمیشه که وقتی به یه مسئله بر میخوریم بجای اینکه مسئله رو حل کنیم اونو کنار بگذاریم.
اما در مورد برنامه:از اونجایی که من ایرانسل دارم هیچ پیامی نفرستادم ولی در مورد باقی قضایا
من این نرم افزار را با گوشی k800 امتحان کردم....
مورد اول به کلی منتفی میباشد و از قسمت تنظیمات میتونید با صفحه کلید گوشی هماهنگ کنید
مورد چهارم هم وجود نداشت و با کلید c براحتی میتوان کلمات را اصلاح کرد ولی در گوشیهایی که این دکمه را ندارند....
و اما مورد هشتم
یه سوالی برام پیش اومده؟؟؟اگه پیام به صورت فشرده ارسال نشود آیا با پیامکی که با این نرم افزار ارسال نمیشود فرقی میکنه از نظر هزینه؟؟؟
با اینکه این چند مشکل وجود نداشت ولی باقی موارد متاسفانه وجود دارد که به سادگی نمیتوان از آن گذشت.که مهمترین آن نداشتن دسترسی به دفتر تلفن میباشد.که این مشکلات حتی در نسخه آزمایشی هم قابل گذشت نمیباشد.
و اما در مورد سیاست کار که با باقی دوستان کاملا موافقم اگر واقعا نیت استفاده از sms فارسی بود راههای بهتری و کم هزینه تری وجود داشت.که کاملا در این مورد بحث شده...
این تایپک هم تایپک جالبیه اگه ندیدینش یه سر بزنیدhttp://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=112485
ایام به کام
vahid4134
چهارشنبه 26 تیر 1387, 16:37 عصر
به نام خدا
جواب این قسمت داده شده است به پستهای قبلی مراجعه کنید ولی باز من یاد اوری می کنم برای انتشار نسخه بتا هم باید یک تعداد استاندارد ها رو رعایت کرد .
دوست عزیز در مورد انتقاد هم چه نقدی من ضرر می کنم به قول دوستمون هزینه sms هم در حال ازمایش است !!
زدن همچین حرفی از یک برنامه نویس بعید است یعنی چی !! با وجود افرادی مثل شما با این عقاید حق مان است چنین نرم افزارهایی .
(البته اینان نظرات شخصی بنده است)
در ضمن خواندن این مقاله هم خالی از لطف نیست
منبع: http://www.itna.ir/archives/article/010455.php
از فارغ التحصیلان شریف بعید است!
کورش شمس
عرضه برنامه نرمافزاری پیامرسان همراه اول که گفته میشود؛ برای کاهش حجم کاراکترهای فارسی و برطرف کردن مشکل افزایش هزینه ارسال پیامک فارسی طراحی و تولید شده است، به اندازهای ناکارامد و ناقص است که به نظر میرسد بیش از آن که راهحلی برای برطرف کردن مشکل فونت پیامکهای فارسی باشد، راهکاری برای فرونشاندن تب انتقادات درباره افزایش تعرفه پیامک است.
این نرمافزار که مسئولان درباره رقم قرارداد و چگونگی انتخاب شرکت تولیدکننده آن اطلاعات شفافی ارائه نکردهاند، از نواقص و مشکلاتی برخوردار است که در عمل نقض غرض محسوب میشود و فلسفه طراحی و ساخت آن را زیر سئوال میبرد.
برنامه پیامرسان بر خلاف اهداف مطرح شده، صرفا در محدوده بسته شبکه همراه اول سرویسدهی میکند و مشترک آن نمیتواند برای مشترکان شبکههای تالیا و ایرانسل پیامک فارسی فشرده شده ارسال نماید. محدودیت دیگر آن به تنظیمات این برنامه مربوط میشود که صرفا با سه برند نوکیا، سونیاریکسون و سامسونگ سازگار است و در عمل دارندگان گوشیهایی با برندهای دیگر مانند؛ الجی، موتورولا، زیمنس و حتی برندهایی تولید داخل را از امکان ارسال پیامک فشرده محروم میکند.
این ایرادات به انضمام مشکلات ساختاری برنامه که طیف وسیعی از کارکردهای آن از قبیل ویرایشگر متن، دسترسی به ابزارها و مواردی از این دست را شامل میشود، در مجموع برنامه را با بازخورد منفی مشترک مواجه کرده و تمایل استفاده از آن را به شدت کاهش میدهد.
واقعیت این است که این کاستیها و مشکلات، برای برنامهنویسان فارغالتحصیل از دانشگاه صنعتی شریف که قطب علمی کشور محسوب میشود، مسالهای بغرنج و غیر قابل حل نیستند. حال این که چرا و بر چه اساسی یک شرکت وابسته به دانشگاه شریف اقدام به تولید و عرضه نرمافزاری اینچنین مسالهدار کرده و اساسا بابت عرضه این برنامه سراسر ایراد چقدر پول دریافت کرده است، سئوالی است که هم اکنون ذهن افکار عمومی و منتقدان را به خود مشغول کرده است.
واقعیت این است که برنامهنویسان ایرانی، همان کسانی هستند که در مسابقات روبوتیک و برنامهنویسی جهانی نام ایران را بر صدر نشاندهاند. به همین دلیل هم نمیتوان پذیرفت که این برنامه سراسر ایراد، حاصل کار واقعی آنها باشد. از سویی با وجود اشکالاتی که استفاده از این نرمافزار را تقریبا غیر ممکن میکند، انتظار میرود تا مبلغ هزینه سرویس پیامک در قبوض دوره بعدی مشترکان همراه اول سر به فلک بگذارد که چنین موضوعی میتواند انگیزه خوبی برای عرضه یک برنامه نرمافزاری ناکارآمد و ناقص باشد.
اما از جایی که اپراتور اول به زودی به بخش خصوصی واگذار میشود و استمرار این سیاست میتواند میزان اقبال عمومی به خدمات این اپراتور را کاهش دهد، ضروری است تا مدیران وزارت ارتباطات برای تعدیل هزینههای مردم تمهیدی بیندیشند. چرا که در غیر این صورت، نه تنها موفق به ترویج فرهنگ استفاده از خط فارسی در محیط پیامک نشدهاند، بلکه خود را در معرض گمانه زنیها و اتهاماتی قرار میدهند که نتیجه خوشایندی به همراه نخواهد داشت.
.................................................. ...
موفق باشید
به نظر من برنامه نویسان این نرم افزار نیازهای کارفرمایشان را به اندازه کافی بر آورده کرده اند نظر من این هست مشکل از برنامه نیست مشکل از نیاز کافرمایان بوده که توقع کمی داشتند. کارفرمایان اگر این نرم افزار رو با این نواقص قبول کردند پس دلیل رو در اونها جویا بشید.
در مورد ارسال پیامک بنده که منظورم این نبود که از این تکنولوژی استفاده نکنید چون گرون هست. منظورم این هست برای شکایت فعلا از این تکنولوژی استفاده نکنید اون هم از مخابرات استفاده نکنید. خرید یک سیم کارت ایرانسل اعتباری با هزینه کمتر و استفاده نکردن از سیستم پیام کوتاه مخابرات بهترین راه اعتراض هست. تا وقتی که شما دارید با این قیمت ازش استفاده می کنید هر چقدر گرونتر هم بشه باز هم فقط دو کلام حرف است و آخرش هم پول رو خواهید پرداخت.
اولا دلیل این همه دفاع vahid4134 درمورد این برنامه رو نمیدونم.بالاخره برنامه مشکلاتی داره که نمیشه منکرش شد.در مورد اینکه sms نفرستید هم،نمیشه که وقتی به یه مسئله بر میخوریم بجای اینکه مسئله رو حل کنیم اونو کنار بگذاریم.
من طرفداری از نرم افزار نمی کنم بلکه دارم میگم نقد درست کنید. همین لینکی که دوست عزیز دادند که برنامه نویسان شریف رو مورد انتقاد نادرست قرارداده اند. وقتی که یک نفر نرم افزارش رو به عنوان نسخه آزمایشی بیرون میده بدین معنی هست که دارای مشکلات هست. این مشکلات هر چه می تونه باشه استاندارد که نداره. مثلا ubuntu که نسخه آزمایشی اومد گفته بود که برای کارهای مهم ازش استفاده نشه. فقط برای آزمایش هست. خوب این معنا و مفهوم نسخه آزمایشی رو می رسونه. یک عالمه مشکل توی نسخه 8.04 آزمایشی بود. مشکلاتی که شدیدا می تونست به یک سرور صدمه بزنه و راه هکرها رو باز کنه.
حرف کلی من این هست که نباید به خود نرم افزار اشکالی رو گرفت. نرم افزار در این وهله خیلی خوب عمل کرده و این ایرادات هم ایراداتی که ممکن هست پیش بیاد. اینکه روی همه نسخه ها جواب نداده و ایراداتی که بیان شده برای نسخه آزمایشی قابل قبول هست. باید گفت که چرا نسخه آزمایشی رو کارفرمایان وارد بازار کردند و قبل از اینکه نسخه تست شده قابل قبول و ... آماده بشه قیمت رو گرون کردند. نه به چند تا جوون مثل من و شما که این نرم افزار رو با شور و شوق درست کردند و اولین نسخه به عنوان نسخه آزمایشی باشه اینجور نقد ازشون بشه (منظورم نقد در سایتی که معرفی شد هست) که من جای اونها باشم واقعا دلسرد میشم. برین سراغ اصل کاری ها و نقد رو از یک نرم افزار درست انجام بدید
vahid4134
چهارشنبه 26 تیر 1387, 16:51 عصر
شما این صفحه رو بخونید و سخنان برنامه نویس رو بهش دقت کنید
http://www.itna.ir/archives/report/010446.php
البته ربیعی در این نشست مطبوعاتی صرفا پیرامون نرمافزار پیامک و مشکلات پیش روی آن توضیحاتی ارائه داد و عنوان داشت که بحث تعرفه به شکل کلی از این نرمافزار جدا بوده و مربوط به شرکت همراه اول است.
ربیعی سخنان خود را با برنامههایی که همراه اول در نظر دارد به عنوان خدمات ارزش افزوده در آینده برای کاربران ارائه دهد شروع کرد و نرمافزار فارسی پیامک را صرفا یک خدمات ارزش افزوده عنوان کرد. وی در مورد استفاده از این نرمافزار برای کاربران همراه اول سه راه را پیشبینی کرد و افزود: یک راه آن است که با سازندگان گوشی مذاکره داشته باشیم تا پشتیبانی از زبان فارسی را با این نوع از ایندکدینگ برای لحاظ در تولیدات آنها خواستار باشیم. اما این کار زمان بر و مستلزم برگزاری مذاکرات پیدرپی است.
علاوه بر آن شما در حال حاضر حداقل 30 ميليون گوشی در دست کاربران دارید و نمی توان آنها را برای نصب این نرمافزار و با به کارگیری این روش فراخوان داد. راه حل دوم آن است که شما نرمافزار را در سیمکارت تعبیه کنید و کاربر دیگر مشکل نصب کردن را نداشته و زمانی که سیمکارت را در گوشی قرار ميدهد نرمافزار برای استفاده آماده باشد. این کار هم امکانپذیر نیست چرا که زمان و هزینه بسیار زیادی صرف خواهد شد تا شما از کاربران بخواهید که سیم کارتهاي خود را برای تعویض بازگردانند یا سیمکارتشان برنامهریزی شود. مورد سوم که مورد پیگیری ما نیز قرار گرفت آن است که شما برنامه را روی یک لایه نرمافزاری طراحی کنید که در این روش ممکن است برخی از کاربرها در نصب نرمافزار مشکل داشته باشند که این امر هم طبیعی است.
خود آقای حمیدرضا ربیعی هم به این نکته چندین بار اشاره کرده که مشکلات به مرور حل میشه و این مشکلات برای این نرم افزار طبیعی هست چون نسخه آزمایشی اومده و تعرفه ها هم به ایشون ربطی نداره. اینها به خود مخابرات مربوط هست که اول یه کاری رو انجام میدن بعدش لوازم رو محیا می کنند
کیوان معینی
چهارشنبه 26 تیر 1387, 22:49 عصر
وحید جان اینجوری که تو داری در مقابل این همه دلیل منطقی از طرف اکثریت ، از یه برنامه بی ارزش که به نظر من اسمش رو نمیشه نرم افزار گذاشت ، دفاع میکنی ، یه موضوعی خیلی خودش رو نشون میده که شاید شما جزء تهیه کنندگان یا سفارش دهندگان این پروژه ای ؟! اگه این طور نیست یه پیشنهاد میدم : بیخودی خودت رو خسته نکن چون واقعیت رو با حرف نمیتونی عوض کنی !
vahid4134
چهارشنبه 26 تیر 1387, 23:48 عصر
وحید جان اینجوری که تو داری در مقابل این همه دلیل منطقی از طرف اکثریت ، از یه برنامه بی ارزش که به نظر من اسمش رو نمیشه نرم افزار گذاشت ، دفاع میکنی ، یه موضوعی خیلی خودش رو نشون میده که شاید شما جزء تهیه کنندگان یا سفارش دهندگان این پروژه ای ؟! اگه این طور نیست یه پیشنهاد میدم : بیخودی خودت رو خسته نکن چون واقعیت رو با حرف نمیتونی عوض کنی !
ولی من هیچگونه ربطی به این نرم افزار چه مادی و چه معنوی ندارم :لبخند:
ولی بازم میگم نرم افزار ربطی به نارضایتی مردم نداره بابا نسخه آزمایشی هست بنده خدا خودش گفته مشکل از جای دیگست وسلام.
تموم شد
چشم ما دیگه حرفی نداریم به عشق همه همه بچه های سایت :لبخند::قلب:
mehrzad007
پنج شنبه 27 تیر 1387, 13:45 عصر
كلا عادت ايراني بودن رو ميشه اينجا ديد ! ما هميشه عادت داريم . زورمون به اصليه نمي رسه يا از دست كسي ديگه ناراحتيم فحششو به يكي ديگه مي ديم . و بعد اگه كسي گفت چرا ؟ بهش برچسپ مي زنيم دولتيها مي گن عامل بيگانه اس اين دوستمون هم مي گه :
وحید جان اینجوری که تو داری در مقابل این همه دلیل منطقی از طرف اکثریت ، از یه برنامه بی ارزش که به نظر من اسمش رو نمیشه نرم افزار گذاشت ، دفاع میکنی ، یه موضوعی خیلی خودش رو نشون میده که شاید شما جزء تهیه کنندگان یا سفارش دهندگان این پروژه ای ؟!
واقعا امروزها نقاد منصف كيمياست ...
كل صحبت دوستان متين اما دوست عزيز بزاريد يه بار ديگه چيزي رو كه شما نوشتي "منطق" رو بررسي
كنيم .
ما چه مي گوييم ؟
-------------------------------------------------------------------------
من مخاطب کاری به این کارها ندارم. وقتی یه طرحی پیشنهاد میشه درصورت عملی بودن باید اجرا شه![/
QUOTE]
[QUOTE]من تولید نرم افزار رو میگم.
خیلی سادست! اگه شما میخواین مردم رو تشویق بکنین به ارسال sms پارسی بجای این همه مسخره بازی کافیه sms پارسی رو یه مدتی مجانی کنی یا حداقل مثلا بشه ۳۰ ریال هر پارت! وقتی سنگ فرهنگ پارسی رو به سینه میزنن چرا این کار رو نمیکنن؟
اين رو حميد عزيز گفته .
عي كشاورز عزيز اينم گويا از شماست .
وقتی نرمافزاری در همچین سطح اجرایی نسبتا کلانی، به سفارش و حمایت یک ارگان عظیم دولتی ایجاد میشه، همچین اشکالات (بعضا) پیش پا افتادهای نباید داشته باشه.
همونطور که دوستان اشاره کردند به احتمالا زیاد این پروژه (مثل خیلی پروژههای نرمافزاری و غیر نرمافزاری این روزها) کلا تحلیل و طراحی نداشته!
اين رو دوستمون علي اي ايكس گفته . (خبر مستند رو ببينيد ؟!)
انتظار دارید کسی که نرم افزار را ساخته تشویق کنم؟! چند ماه هست که بحث گران شدن SMS به مطبوعات کشیده شده، مسلما مدتها قبل از آن بحثش در مخابرات مطرح شده، حدود یک ماه هم هست که SMS با نرخ جدید محاسبه میشه.
آقاي كشاورز عزيز باز شما گفتيد اينو
بنظر من مشكل اصلي برنامه نويس سيستم نيست، البته من در اين مورد خاص اطلاعي ندارم اما معولا توي بازار نرم افزار ما چند موجوديت داريم :
1- برنامه نويس
2- واسط فروش
3- واسط درون سازمان
4- مديريت سازمان
خوب باز مرام سين پين عزيز .
بحث سیاسی نشه فقط این رو بدون که قیمت نهایی محصولات ایران خودرو و سایپا اون چیزی نیست که به عامه ی ملت داده میشه!
بهروز جان به شدت آف تاپيكه ! مال هر كسي به جز خودت بود پاكش كرده بودي ;)
دوست عزيز مردونه خودت بودي اين كار رو مي كردي ؟
نشون میده که شاید شما جزء تهیه کنندگان یا سفارش دهندگان این پروژه ای ؟! اگه این طور نیست
كيوان معيني از تو اين حرف بعيده دوست من ...
چشم ما دیگه حرفی نداریم به عشق همه همه بچه های سایت اتفاقا وحيد خان اينا رو من حرف دارم ...
-----------------------------------------------------
من به قول گويندگان تلويزيون اهم مطلب رو جمع كردم به خاطر اينكه حواس دوستان پرت نشه و همينطور خودم . خوب كجاي اين حرف نقد محسوب ميشه اونم به نويسنده برنامه ؟
دوستان ما با مخابرات مشكل داريم اونم خيلي من خودم از همتون بيشتر . اما اين دليل ميشه چون زورمون نمي رسه به اون به اين شركت بدبخت گير بديم ؟ اونم براي چي ؟ براي هيچ !!!
تاكيد ميكنم براي هيچ ! كجا شما منصفانه چيزي از اين نرم افزار نوشتيد ؟ فقط حميد نوشت :
برنامه در فاز تحليل مشكل داره ! كل اين دو صفحه رو كه من خوندم همين بود . اينجا مثلا سايت برنامه نويسيه و ما هم خير سرمون متخصصيم !!!
فكر نمي كنم ادامه بحث به نتيجه خاصي برسه . نرم افزاري نوشته شده كه مثل تمام نرم افزار ها مشكل داره و در اين شكي نيست . ولي برنامه نويسي نبايد چوب مخابرات رو بخوره . فقط در مورد برنامه صحبت كنيم .
-------------------------------
به حميد عزيز :
من مخاطب کاری به این کارها ندارم. وقتی یه طرحی پیشنهاد میشه درصورت عملی بودن باید اجرا شه! وقتی اجرا شد باید نیاز منو پاسخ بده! اینو توجه داشته باشین که الان دارندگان موبایل در نقش کارفرما هستن.
هنوزم عقيده دارم اين حرف شما احساسيه .
اصلا آماری وجود داره که چند درصد از مردم گوشی های سازگار با این نرم افزار دارن؟ این کار رو تو فاز تحلیل انجام دادن؟ اصلا میتونن یه همچین آماری رو استخراج کنن؟
من نمي دونم ولي شما خبر دارين كه اينگونه چيزي هست يا به نبودش مطمئنيد ؟
متاسفانه هیچ وقت به نیاز مشتری احترام گذاشته نمیشه!
اين يكي هم شعاره و خودت فكر نكنم قبولش داشته باشي و يا بهش عمل كني ...
ايضا فكر نكنم به برنامه نويس مربوطي داشته باشه ...
نوشته شده توسط mehrzad007 http://barnamenevis.org/forum/images/buttons/viewpost.gif (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?p=553593#post553593)
اما در اين سايت كه داعيه تخصصي بودن رو داره حتي بعنوان يه خبر هم اشتباه . چون اين موضوع قراره يه مقاله تحقيق و بررسي باشه نه قصه كدو قلقله زن .
و باز هم همين حرف رو مي زنم ....
پاينده باشيد دوستان
vahid4134
پنج شنبه 27 تیر 1387, 14:59 عصر
خدا خیر تو یکی رو بده
vcldeveloper
پنج شنبه 27 تیر 1387, 16:47 عصر
مطالبی که به اون شکل از پست های مختلف بریدید و نقل و قول کردید، به هیچوجه "اهم مطالب" مطرح شده نبود. اولا باید دقت داشته باشید که پست اولیه این تاپیک که بصورت خبر مطرح شد، اشکالات یک نرم افزار را صرف نظر از آنکه چه کسی آن را سفارش داده، و چه کسی آن را ساخته؛ مطرح کرد، به عبارت دیگه، اشکالاتی که از نظر مشتری که استفاده کننده این نرم افزار هست، وجود دارد. نظرات شخصی کاربران هم حول همین مباحث می چرخید. اینکه حالا یکی آمده و به فکر این افتاده که باید حساب برنامه نویس را از کارفرما جدا کرد و از برنامه نویس حمایت کرد، به مشتری مربوط نمیشه. کسی هم در اول کار مطرح نکرد که این خبر نقد فنی بر نرم افزار مخابرات هست. کسی هم از مخابرات حمایت نکرد، اما بعضی دوستان اصرار دارند که تمام اشکالات را به گردن مخابرات بیاندازند. البته تحت هر شرایطی مخابرات مسئول این گندکاری هست، ولی مگه شما از نحوه انتخاب شرکت مربوطه، لیست امکانات درخواستی مخابرات، مشاور پروژه، مسئول بدست آوردن نیازهای اولیه، مسئول زمانبدی پروژه، و مسئول تحلیل پروژه و ... اطلاع دارید که اینقدر راحت میگید این اشکالات در این مقطع طبیعی هست؟! تا قبل از پست های آقای Vahid4134 اکثرا کسی تفکیکی بین شرکت سازنده نرم افزار و شرکت سفارش دهنده قایل نبود، چون مسئولیت های طرفین در این پروژه برای عموم مشخص نبود. به همین دلیل هم انتقادها صرفا به سمت شرکت تولید کننده یا سازمان سفارش دهنده نبوده و روی خود نرم افزار متمرکز بود، البته با توجه به مسئولیت سازمان سفارش دهنده، انتقادات از این سازمان و سیاست هایش بیشتر بود.
كلا عادت ايراني بودن رو ميشه اينجا ديد ! ما هميشه عادت داريم . زورمون به اصليه نمي رسه يا از دست كسي ديگه ناراحتيم فحششو به يكي ديگه مي ديم . و بعد اگه كسي گفت چرا ؟ بهش برچسپ مي زنيم دولتيها مي گن عامل بيگانه اس
بهتر اینجا از ضمیر "من" بجای "ما" استفاده کنید و یک عادت را به سرعت به عموم افراد یک جامعه نسبت ندید. ما به فرض زورمون به اصلیه نمی رسه، زورمون به شرکت نویسنده برنامه میرسه؟!! این همه انتقاد فقط در همین چند صفحه از مخابرات شده، انتظار داشتید کاربران چیکار کنند؟! وزیر ارتباطات را اعدام انقلابی بکنند؟! به نظر میاد که شما با یک پس زمینه ایی از "عادت ایرانی" وارد بحث شدید و بر اساس همون پیش زمینه هم حکم صادر کردید.
در پایان، برای اینکه بگم، چیزی که نقل و قول کردید، فرعیات مسئله بود، نه اهم مطلب، بخش مربوط به انتقاد خودم از برنامه و همچنین از سیاست های مخابرات را نقل و قول می کنم، هر چند معتقدم که تا زمانی که جزئیات قرارداد و چگونگی انجام کار مشخص نشه، نمی تواند مسئولیت های شرکت سازنده و مخابرات را کاملا از هم تفکیک کرد، اما چون در نهایت نرم افزار به اسم مخابرات عرضه شده، مسئولیت کم کاری شرکت سازنده هم باز به مخابرات باز می گردد:
vahid4134
پنج شنبه 27 تیر 1387, 20:30 عصر
به نظر من بهتره بحث رو همينجا تموم كنيم. همه صحبتهاي خودشون رو كردند و گفته هاي كامل و روشن هست. فقط به تامل بيشتري نياز داره
angel_boy013
جمعه 04 مرداد 1387, 00:35 صبح
نسخه ویرایش شده نرمافزار پیامك فارسی
ویژگیهای ویرایش جدید نرمافزار پیامرسان
1. امکان دسترسی به دفترچه تلفن
2. امکان درج شکلکها
3. درج تاریخ شمسی در پیامها
4. اضافه شدن جعبه ذخیره پیامها
5. امکان ویرایش الگوها
6. اضافه کردن میانبرها به منوها و گزینهها و صفحات
7. درج آیکونهای گرافیکی نشان دهنده وضعیت پیامکها در جعبهها
8. درج تعداد پیامهای خوانده نشده، ارسال نشده و پیشنویس در جلوی جعبهها
9. تسهیل تایپ با صفحه کلید فینگلیش
10. امکان تنظیم سرعت تایپ
11. اجرای خودکار برنامه با دریافت پیامک (بدون سوال از کاربر)
12. حذف سوال و جوابهای امنیتی از کاربر هنگام اجرای برنامه (برنامه دارای تاییدیه امنيتی دیجیتال است).
منبع : ویژگیهای ویرایش جدید نرمافزار پیامرسان (http://www.mci.ir/?72)
آدرس دانلود: پیامرسان (نرمافزار ارسال و دریافت پیامک فارسی) (http://www.mci.ir/?1654)
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.