View Full Version : از کجا باید شروع کرد....؟
dante0747
چهارشنبه 02 مرداد 1387, 18:10 عصر
سلام.
من دانشجوی کامپیوتر هستم و فوق العاده زیاد به بازی های کامپیوتری و از آن بیشتر به طراحی این بازیها علاقه دارم. شاید یکی از دلایلی که رشته کامپیوتر را انتخاب کردم این بوده...
با زبانهای ++C و #C و Java آشنایی دارم و روزبه روز تمرین میکنم تا تسلطم به این زبانها بیشتر بشه.الآن دیگه تصمیم دارم تا برنامه نویسی بازی را شروع کنم و مطالعاتم را در این زمینه بیشتر کنم.
حالا سوالم اینه که از کجا شروع کنم...Direct x , Game Engine یا ...
اگه یکی از شما بزرگواران من را راهنمایی کنه و یا اگه کتاب خوبی سراغ داره,معرفی کنه ممنون میشم..
با تشکر
Dante 0747
dante0747@hotmail.com
Nima_NF
چهارشنبه 02 مرداد 1387, 23:33 عصر
از آنجایی که دانشجوی کامپیوتر هستید به شما پیشنهاد می کنم به جای فقط درگیر شدن با موتورهای ارزان قیمت یا رایگان،حتما به سراغ DirectX یا OpenGL بروید تا فردا، پس از فارغ التحصیلی حداقل بتوانید از دانش خود در جایی (چه در داخل کشور و چه در خارج کشور) برای نرم افزار های گرافیکی و بازی به صورت حرفه ای استفاده کنید.
در همین حین هم می توانید موتورهای مختلف را دانلود کرده و با قابلیت ها و نحوه عملکردشان آشنا شوید.
موتورهای حرفه ای آماده قیمتشان از 20،000 شروع می شود که شرایط استفاده از آن ها با این قیمت برای همه وجود ندارد، البته قیمت های بسیار کمتر (از 50$ تا 6000$) هم وجود دارد که اکثر آن ها برای کارهای شبیه سازی و یا بازی سازی تفریحی و یا تجاری کوچک استفاده می شوند.
این سایت بزرگترین مرجع engine های آماده هست (تجاری و رایگان) ، که می توانید در آن جستجو کنید:
DevMaster.net - 3D Game and Graphics Engines Database (http://www.devmaster.net/engines/)
اگر دنبال کتابی برای DirectX هستید، کتاب زیر شروع بسیار خوبی هست:
Introduction to 3D Game Programming with DirectX 9.0c : a shader aproach چاپ 2006
دقت کنید که حتما نسخه 2006 (بر مبنایshader ) باشد.
برای openGL هم که کتاب فراوان وجود دارد.
dante0747
چهارشنبه 02 مرداد 1387, 23:57 عصر
ممنون از راهنماییتون.اگه کتابی هم در زمینه طراحی game engine سراغ دارید لطفا معرفی کنید.
باز هم از راهنماییتون ممنونم....
Nima_NF
پنج شنبه 03 مرداد 1387, 16:47 عصر
یک game engine شامل مباحث مختلفی می شود:
- بخش رندر گرافیکی ( کار با shader ها ، نورپردازی، مواد، سایه، کار با texture و ...)
- لود کردن فایل ها از سایر نرم افزارهای سه بعدی
- ساخت اشیای ساده، زمین (terrain) و ...
- بهینه سازی ها
- هوش مصنوعی AI
- کار با صدا
- ابزارهایی برای ساخت مراحل مانند level editor ، scripting
- و غیره
شما نمی توانید کتابی پیدا کنید که همه موارد فوق را یکجا و به شکل مناسب به شما یاد دهد، البته کتاب های فراوانی وجود دارد که حدود 2000 هزار صفحه هستند و بیشتر موارد را شامل می شوند اما هیچ کدام 100% به روز نیستند. پس سعی کنید قدم به قدم جلو بروید و کتاب های معروف و خوب را با جستجو تهیه کنید و آن قسمت هایی را که با تکنولوژی روز هستند مطالعه کنید و از هر کدام یک ایده جدید بگیرید و فقط به فکر یک کتاب نباشید.
کتابی که ذکر شد بخش اعظمی از موارد لیست فوق را انجام می دهد، اما شامل AI ، صوت ، بهینه سازی ها ، الگوریتم های معروف در دنیای سه بعدی نیست ولی یک قابلیت بسیار مهم دارد و آن هم این است که از هسته بر اسای shader ها می باشد که از GPU استفاده می کنند.
پس وقتی کتاب DirectX یا openGL را به این شکل مطالعه می کنید شما در حال ساخت یک 3D Engine اولیه هستید.
ضمنا قبل از اینکه وارد دنیای بازی شوید حتما با نرم افزارهای سه بعدی مانند Maya یا 3Dsmax ، XSI و ... همین طور نرم افزارهای 2D مانند Photoshop کارکنید.
fazlnet
دوشنبه 07 مرداد 1387, 09:22 صبح
من نمیدونم چرا وقتی صحبت از بازی سازی میشه همه از بلد بودن زبان های برنامه نویسی حرف میزنن.
به نظر من اصولی رفت جلو :
اول باید یک داستان یا سناریو بازی داشته یا بنویسید و بعد باید از تخیل خودتون کمک بگیرید و اون رو به صورت نمایش نامه در بیارید و بعد باید صحنه ها را تصور کنید و جزییات این تصور را یاد داشت کنید(مثلا دوربین کجا باشه و کاراکتر بازی چگونه از مبدا به مقصد برسه)و در آخر باید تحقیق کنید که با کدام موتور بازی و زبان برنامه نویسی میتوان این بازی را تولید کرد
sang9111
چهارشنبه 09 مرداد 1387, 14:17 عصر
اتفاقا اصلا اینطوری نیست مشکل اصلی مشکل فنی و مهندسی است تا داستان بازی این چیزی که مانع بازی سازی برای ما ایرانی ها میشه اکثرا مشکل فنی است مثلا همه ما می دونیم از یک نرم افزار خاص چی می خوایم ولی وقتی می خوایم الگوریتم رو طراحی کنیم باید با مشکلات فنی زیادی درگیر بشیم اول باید تکنیک رو دقیق بررسی کرد بعد داستان از این چیزا.....
fazlnet
شنبه 12 مرداد 1387, 02:10 صبح
اتفاقا اصلا حرف شما درست نیست اگر شما داستان رو اول کار نداشته باشی با مشکلاتی روبرو هستید که میشه به این اشاره کرد که شما اصلا نمی دونید چه بازی می خواید بسازید مثلا وقتی به داستان مثل داستان بازی شاهزاده ایرانی نوشته باشید میدونید که این بازی باید 3 بعدی باشه و با زبانی مثل vb نمیشه اون رو ساخت و اینجا فرق مشخص مسشه که اگه بخواید 3 بعدی بسازید باید کار با برنامه های 3 بعدی را مثل 3d max و poser بلد باشید اما اگر 2 بعدی بود با photoshop هم کار شما راه می افته
Azaraxsh
یک شنبه 13 مرداد 1387, 21:48 عصر
من يك دانشجوي كامپيوترم و به بازي سازي خيلي علاقه دارم. اما هيچي راجع به اين موضوع نميدونم. خواهشمندم اگه كسي ميتونه يه مقاله ي كامل راجع به نحوه ي ساخت بازي و مقدمات شروع اين كار ارسال كنه. ممنون ميشم. :افسرده::لبخندساده:
fazlnet
جمعه 18 مرداد 1387, 02:26 صبح
اگر می خوای همه چیز رو از یه کتنب یاد بگیری عمرتو هدر دادی. چند پیشنهاد بهت میکنم اگه خوشت اومد انجام بده :
اول اینکه ببینی از خودت چی میخوای : دوست داری با برنامه نویسی کارتو تنجام بدی یا با برنامه های بازی ساز
بعد ببین چه بازی ای میخوای بسازی 2 بعدی یا 3 بعدی که بستگی مستقیم به داستانت داره
حالا نوبت به تحقیقات میرسه یعنی بگردی دنبال مقاله که من و دوستان در جمع آوریش بهت کمک میکنیم و سعی کن تو اینترنت دنبال واژههای کلیدی مثل how tobuild a pc game و از این جور چیزها پیدا کنی و بخونی تا محتوای بازی سازی رو درک کنی و بعد از این مراحل تو کوله بارتو بستی (البته به اندازه نیاز و توانت) و فقط به بالا رفتن اجتیاج داری
موفق باشی رفیق
hector2000
یک شنبه 03 شهریور 1387, 17:18 عصر
سلام
اقا نیما این سایتی که معرفی کردید برای دانلود موتور بازی چه جوری میشه موتورهاش را دانلود کرد؟
من بعد از کلی گشتن یک موتور خوب با سی شارپ گیر اوردم که مجانی بود اما هیچ چاش گزینه دانلود نداشت.خیلی عجیبه
mms_4004
سه شنبه 05 شهریور 1387, 15:21 عصر
به نظره من همه این موارد اهمیت خاص خودش رو داره
تمام مجموعه عوامل دست به دست هم می دن و یه کار ( بازی ) موفق می کنند، من زیاد در این زمینه اطلاعات ندارم و تازه شروع کردم اما می دونم که مجموعه عوامل دخیل هستند
مثلاً اگه یه بازی از بهترین الگوریتم ها و مسیر یابیهای استفاده کنه و از بهترین و گران قیمت ترین انجین هم استفاده کنه اگه صدا گذاری خوبی، داستانه خوبی و طراحی خوبی استفاده نکنه موفق نمی شه، این همه توی دنیا همه در حال ساختن بازی هستن اما فقط چند تا بازی هست که همه ی جهان اون بازی رو می شناسن.
پس یادمون باشه صدا گذاری اگه نباشه فایده ای نداره .
پس بیایم اگه می خوایم کاری رو انجام بدیم یک کار موفق رو انجام بدیم (( چند وقت پیش توی ضمیمه روزنامه ی خراسان به اسم بایت مصاحبه ای رو با یکی از مدیران EA خوندم، اون می گفت که ترجیح می دم بازیمون 1 2 سال با تاخیر وارد بازار بشه اما موفق باشه))
حرف جالبی زده بود، اگه دقت کنید توی بازی هایی که شرکت EA می سازه از همه چیز به نحو خیلی عالی استفاده می شه، از داستان،صدا گذاری و میکس تا طراحی و ساخت شخصیت های داستان و ......
این ها همه مهم هستن، پس بحث نکنیم که کدوم مهمتره.
ببخشید که پرویی کردم و جلوی اساتید اظهار نظر کردم.
sina2010
جمعه 22 شهریور 1387, 11:56 صبح
سلام
در مورد دانشجوی کامپیوتر توضیحات لازم داده شد.
من دانشجوی مهندسی آب هستم ولی علاقه بسیار شدیدی به ساخت بازیهای کامپیوتری دارم، حالا چی...؟!
من 3 سال پاسکال کار کرده ام و با c هم تا حدودی آشنا هستم.
در ضمن بازیگر حرفه ای هم هستم البته از نوع تک نفره نه شبکه و گیم نت.
خب...؟!
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.