ورود

View Full Version : مواظب خطر open source باشید!

sang9111
جمعه 04 مرداد 1387, 23:51 عصر
با سلام خدمت دوستان عزیزم:
در چند روز گذشته من مطالبی در مورد کنفرانس پدافند غیر عامل در دنیای سایبر خواندم که در این کنفرانس به بحث آمادگی کشور در برابر خطرات احتمالی که ما رو ممکنه در دنیای فناوری اطلاعات تهدید کنه چه از بعد امنیتی چه از بعد ابعاد دیگه یکی از این تهدیدات از بعد نرم افزار های آزاد گفته شده مثلا گفته شده نرم افزارهای آزاد چون به وسیله برنامه نویس های از نقاط مختلف و بدون سنجیدن سطح علمیشون در این نرم افزارها دخیل می شن هیچ اطمینانی بهشون نیست و متکی شدن به این نرم افزار ها می تونی برای ما خطرناک باشه البته تا حدودی می تونه درست باشه ولی نه کاملا من یک نقد به این موضوع دارم ولی می خوام شما دوستان نظره خودتون رو در این مورد بگید چون من خودم با اوپن سورس کار می کنم ولی احساس می کنم ما ایرانی ها این موضوع رو هم زیاد بالا می بریم و جایگاهشو گم می کنیم در عین حال من به جایگاه اوپن سورس احترام می گذارم

vcldeveloper
شنبه 05 مرداد 1387, 00:03 صبح
مثلا گفته شده نرم افزارهای آزاد چون به وسیله برنامه نویس های از نقاط مختلف و بدون سنجیدن سطح علمیشون در این نرم افزارها دخیل می شن هیچ اطمینانی بهشون نیست و متکی شدن به این نرم افزار ها می تونی برای ما خطرناک باشه
احتمالا این بریده از بحث مطرح شده هست، یعنی سر و ته ماجرا زده شده و به همچین جمله خنده داری رسیده!
مسلما در شرایط اضطراری، مثل تحریم یا جنگ، برنامه ایی که سورسش در دست شما هست، قابل اطمینان تر از برنامه ایی هست که سورسش در اختیار شما نیست و توسط یکی از کشورهای دشمن شما نوشته شده. اما تنوع برنامه نویسانی که در یک پروژه Open-source فعالیت می کنند، میتونه روی یکدستی کد نوشته شده و کیفیت آن تاثیر منفی بزاره. میشه از طریق محدود کردن تعداد توسعه دهندگان و ایجاد تست های خودکاری که بخش های مختلف کد را بررسی می کنند، این اثر منفی را کاهش داد. در پروژه های تجاری، چون تعداد برنامه نویسان محدودتر هست و این برنامه نویسان برای اینکه توسط شرکت مربوطه جذب بشند، مراحل و آزمون هایی را گذراندند، و چون امکاناتی که در اختیار یک شرکت تجاری هست، بیشتر از امکاناتی که در اختیار پروژه های Open-source قرار میگیره، هست، این پروژه ها کمتر با مشکل فوق مواجه میشند.

taknegaar
شنبه 05 مرداد 1387, 01:02 صبح
مسلما در شرایط اضطراری، مثل تحریم یا جنگ، برنامه ایی که سورسش در دست شما هست، قابل اطمینان تر از برنامه ایی هست که سورسش در اختیار شما نیستجواب در نظر اول خیلی عالیه !
البته اگر فرصتشو بکنن ...

در کل مسائل رو میشه از زوایای مختلفی هم دید؛
بطور مثال همیشه بعد گذشت زمانی از یک تکنولوژی جاهایی پیدا میشن که سریع میخوان اون تکنولوژی رو استاندارد کنند
در نظر اول شاید همه بگن استاندارد چیز خوبیه

مثلا شما نگاه کنید به همین RSS که مزایای فراوانی داره ...
یکی از مزایاش اینه که سرویس های اطلاعاتی اخبارشون رو با هزینه های (ترافیکی، سخت افزاری و ...) کمتری میتونند دریافت کنند و سریعتر به اون اخبار عکس العمل نشون بدن ...
و یا تبادل اطلاعات در اینترنت اگر با استاندارد هایی همراه باشه (که هست) که راهبریشون هم بعهده کسانی است که ما نمیشناسیمشون (حتی استانداردهای کدینگ!!) چقدر میتونه برای برخی جالب باشه
!!!!
وقتی سرویس های ایمیل عموم کاربران دنیا (افکار عمومی) توسط چند کمپانی مدیریت (بررسی) میشه ...
...
و یا شرکتهای معظمی با نیات خیرخواهانه ! سرویس های مختلفشون رو به هم وصل میکنن و شبکه های اجتماعی تشکیل میدن و قول میدن که اطلاعات افراد ...
...
حالا در کنار سیستم عامل و زبان و دیتابیس close source ! چند تا از این open source هاشم باشه که کسی رو وسوسه نکنه چیز جدیدی بنویسه (تعدادشم زیاد باشه و کپی همدیگه باشن اشکالی نداره فقط سلیقه های مختلف رو ساپورت کنه!!) ...
...
دیگه داره بحث جنایی میشه و خیلی سیاه نمایی شد!
بیخیال!
یاد فیلم ماتریکس افتادم!

Bayazee
شنبه 05 مرداد 1387, 01:43 صبح
نرم افزارهای آزاد چون به وسیله برنامه نویس های از نقاط مختلف و بدون سنجیدن سطح علمیشون در این نرم افزارها دخیل می شن هیچ اطمینانی بهشون نیست و متکی شدن به این نرم افزار ها می تونی برای ما خطرناک باشه

اکثر نرم افزار های آزاد توسط مجربترین برنامه نویسان دنیا نوشته می شن و کار بسیار بیشتری از برنامه تجاری روش انجام می گیره ! برنامه و نرم افزار آزاد و اپن سورس به این معنی نیست که هرکی از راه برسه می تونه وارد پروژه بشه و هر تغییری بده !! کاملا بر اساس نظم و شرایط خاصی هست و این نظم با در نظر گرفتن برنامه نویسان بیشتر و دوری اونها بیشتر و ملموس تر هست . همین الانش بسیاری از شرکت های بزرگ دنیا دنبال جذب برنامه نویسان اپن سورس و آزاد هستند !! تازه تو این شرکت های تجاری تعداد محدودی برنامه نویس اونم بخاطر پول روی پروژه کار می کنند در حالی که در برنامه آزاد هزاران و گاهی میلیون ها نفر برنامه رو می خونن و تست می کنند و در توسعش دخیل هستند که عموما بخاطر علاقه و عشق این کارو انجام می دن نه پول !!
در ثانی امنیت استفاده از نرم افزار های آزاد بسیار بیشتر از نرم افزار های تجاری هست ! هم چون سورسش در دسترس هست و می شه دید هر جایی چه کار می کنه و هم تحت انحصار و مالکیت کامل شرکت یا کشور خاصی قرار نداره ! برای مثال توی کشور خودمون بنا به بخشنامه هیت وزیران بخش های مهم و پایه ای دولت و کشور نمی تونه از نرم افزار تجاری و کد بسته استفاده کنه !! که بارزترین نمونش ویندوز هست .
این مورد بسیار بحث شده قبلا و مقبول اکثر برنامه نوسان و مدیران هست . باز اگر احساس می کنید با دلایل منطقی مشکلی براش قابل طرح هست بگید تا بحث بشه .

rezaTavak
شنبه 05 مرداد 1387, 08:45 صبح
بعلت اينكه نرم افزار آزاد بدون سنجيدن ارائه شده اند دقيقا به همين خاطر است كه شركت معروفي مانند sun تمايل به خريد MySQL كرده است و IBM و بسياري ديگر از شركتها مانند HP و... در پس نرم افزار آزاد هستند!

همچنين شايد بهمين دليل است كه گوگل بر روي لينوكس بنا شده است و بزرگترين سوپر كامپيوترها بر روي لينوكس اجرا ميشوند و Mac روي BSD و...

vahid4134
شنبه 05 مرداد 1387, 11:28 صبح
بعلت اينكه نرم افزار آزاد بدون سنجيدن ارائه شده اند دقيقا به همين خاطر است كه شركت معروفي مانند sun تمايل به خريد MySQL كرده است و IBM و بسياري ديگر از شركتها مانند HP و... در پس نرم افزار آزاد هستند!

همچنين شايد بهمين دليل است كه گوگل بر روي لينوكس بنا شده است و بزرگترين سوپر كامپيوترها بر روي لينوكس اجرا ميشوند و Mac روي BSD و...

همیشه موفقترین ها بهترین مثال ها هستند و بهترین دلیل

zfarhad2000
شنبه 05 مرداد 1387, 12:56 عصر
البته یک خطر از جانب نرم‌افزار آزاد وجود داره و اون هم امکان نابودی انحصارطلبان و ضعف سرمایه‌داری به شکل امروزیش هست.

وگرنه کاملا مشهود هست نرم‌افزاری که کد باز هست و تمامی کدها در اختیار عموم هست بسیار قابل اعتمادتر از نرم‌افزار بسته می‌باشد. احتمالا شاید یکی از برگزارکنندگان این کنفرانس طرفدار انحصارطلبی نرم‌افزاری بوده.

Nima_NF
شنبه 05 مرداد 1387, 14:37 عصر
برنامه و نرم افزار آزاد و اپن سورس به این معنی نیست که هرکی از راه برسه می تونه وارد پروژه بشه و هر تغییری بده !! کاملا بر اساس نظم و شرایط خاصی هست و این نظم با در نظر گرفتن برنامه نویسان بیشتر و دوری اونها بیشتر و ملموس تر هست . همین الانش بسیاری از شرکت های بزرگ دنیا دنبال جذب برنامه نویسان اپن سورس و آزاد هستند !!
دقیقا

چون پروژه ای open source هست به این معنی نیست که کدهایش در اینترنت ریخته و هرکسی که بخواهد می تواند آن را تغییر دهد و سپس آن را upload کند و همه از آن لذا ببرند !

هر فردی که کد و قابلیت جدیدی دارد ابتدا آن را به تیم اصلی ارائه می دهد، توسط تیم فنی-حرفه ای که پروژه را هدایت می کنند تست و اشکال زدایی می شود و در صورتی که مشکلی نداشته باشد به عنوان بخشی از پروژه قرار می گیرد و تمامی بهینه سازی ها نیز روی آن انجام می شود. (از پروژه هایی موفقی مانند لینوکس گرفته تا firefox و php و غیره )

خوب حالا اگر پروژه ای از پایه هدایت کننده حرفه ای نداشته باشد و محصول اولیه بی کیفیت باشد اصلا خودش پروژه موفقی نیست و مطمئنا ما نیز به آن اعتماد نخواهیم کرد و هرگز از آن در کارهای حساس و یا تجاری استفاده نمی کنیم. پس در اینجاست که می توان گفت همیشه open source بودن خوب نیست و در درجه اول به اهمیت تیم اصلی جهت کنترل کیفیت پی می بریم.

taknegaar
یک شنبه 06 مرداد 1387, 15:55 عصر

خیلی وقته که سان mysql رو خریده.
دلیل خریدن mysql توسط sun به علت کاربران زیاد muysql بوده و گرنه میتونست pgsql رو بخره که یک دیتابیس ترانزاکشنال و ریلیشنال واقعی است و اوپن سورس و یا چرا نرفت سراغ firebird
که امکاناتش از mysql بیشتره و اونهم اوپن سورس و کپی interbase بورلند هست.
سان میخواد مشکلات مدیریتی اش رو یه جوری حل کنه، ولی فکر کنم فاتحه mysql رو هم باید بخونیم!
mysql دوتا انجین قوی داره که یکیش myisam هست و دیگری innodb اولی ترانزاکشنال و ریلیشنال واقعی نیست ولی در جستجو های متنی نظیر نداره (البته فقط در همین مورد استثناء) و به همین دلیل هم مورد توجه جاهایی مثل حتی گوگل هم واقع شده ...
در حقیقت این انجین اولی فقط بدرد select میخوره و برای Insert و ... دنبال چیز بهتری باید رفت ...
انجین inoodb رو هم با اینکه مشکلات اولی رو نداره، ولی fulltext نداره و در ضمن به دلیل اینکه دی یک فایل دیتاها رو نگه میداره بعد از مدتی با حجیم شدن دیتابیس سرعت عملیات کند میشه و نمیشه اونها رو هم به فایلهای کوچک تر تقسیم کرد ...
البته این innodb رو هم که مال یه شرکت کوچیک بود اوراکل پارسال (شایدم پیارسال!، خلاصه قبل از سان) خرید تا mysql نتونه نقطه ضعف های خودشو با اون بپوشونه و اینطور بود که mysql رفت سراغ انجین جدید به اسم فالکون که البته خودش میگه به خاطر قضیه inoodb نرفته و شبیه اونم نیست ! که بعد از پیوستن به سان هنوز ازش خبری نیست ...

و اما در مورد گوگل احمقانه است که گوگل فقط از یک پلاتفرم برای کل بسترش استفاده کنه.
تا اونجایی که من اطلاع دارم گوگل حتی از دات نت هم استفاده کرده و برنامه نویسهاش رو محدود نکرده، باید جانب احتیاط رو هم نگه داشت ...

(البته اگر فرصت کردم لینکهایی رو هم که قبلا خونده بودم براتون پیدا میکنم)
همین گوگل تالک از مخلوقات دات نته روی ویندوز !

در ضمن گوگل فایل سیستم اختصاصی خودش رو داره، چون تخصص یکی از بنیانگذارانش (که الان اسمش یادم نیست) همین بوده و همونطور که میدونید این امر در انجین های دیتابیس هم مهمه به همین منوال پس بایددر انجین های دیتابیسشون هم خودشون دخل و تصرف کرده باشند، پس اینجاست که دلایل اوپن سورس بودن بروز میکنه وگرنه حسابشو بکنید اگر از اوراکل استفاده کرده بودند ... الان چقدر باید پول میدادند بابت تعداد رکوردهاشون !!

در هر حال وجود دو انتخاب چیز خوبیه و من دوست دارم با هر دو روش کار کنم، چون هر کدوم مزیت های خاص خودشون رو در جای خودشون دارند.

vahid4134
یک شنبه 06 مرداد 1387, 22:25 عصر
دلیل خریدن mysql توسط sun به علت کاربران زیاد muysql بوده و گرنه میتونست pgsql رو بخره که یک دیتابیس ترانزاکشنال و ریلیشنال واقعی است و اوپن سورس و یا چرا نرفت سراغ

درسته یکی از دلایلش همین هست. اما یادمون نره که mysql و pgsql دو جایگاه متفاوت دارند. mysql از نظر سرعت از pgsql سریعتر هست اما pgsql برای دیتابیسهای خیلی بزرگ بهتر از mysql عمل می کنه.
mysql خیلی نقاط قوی دیگه داره. مثل حالتهای آماده برای درخواستهای زیاد (اسمش رو یادم نیست یه وقتی که داشتم mysql رو می خوندم ایده های خوبی رو برای درخواستهای زیاد ارائه داده بود که مورد توجه oracle هم قرار گرفت).
البته نقاط ضعف هم که خیلی داره همونطور که بعضی هاش اشاره کردید. تازه full-text search engine هم که myisam داره خیلی ضعیف عمل می کنه و بعضی از مواقع بهتر هست استفاده نشه.
البته به نظر من انتخاب mysql از طرف شرکت sun دلیلش این هست که بستر برای گسترش و قدرتمند شدن mysql خیلی زیاد هست. و در همین مدت هم روی mysql کارهای بسیار خوبی رو کرده (مثل memcache و پراکسی سرور و ... ) که آینده امید بخشی در انتظار mysql هست.

و اما در مورد گوگل احمقانه است که گوگل فقط از یک پلاتفرم برای کل بسترش استفاده کنه.
تا اونجایی که من اطلاع دارم گوگل حتی از دات نت هم استفاده کرده و برنامه نویسهاش رو محدود نکرده، باید جانب احتیاط رو هم نگه داشت ...

(البته اگر فرصت کردم لینکهایی رو هم که قبلا خونده بودم براتون پیدا میکنم)
همین گوگل تالک از مخلوقات دات نته روی ویندوز !

در مورد گوگل تالک نمی دونم دوست دارم لینکش رو بدید تا بیشتر اطلاع کسب کنم
البته تا جایی که من از گوگل اطلاع دارم هر چیزی رو داره استفاده می کنه بازمتن هست. البته باید قبول داشت که اون لینوکسی که روی کامپیوتر های sun مربوط به دیتاسنتر های google میشه نه اون لینوکسی هست که دست من یا شماست . نه اون php هست که دست من و شماست و نه اون ... . همه اونها رو بر اساس نیاز خودش تغییر داده و ....
به هر حال گوگل هست و هزار و یک طرز فکر تو سرش

در هر حال وجود دو انتخاب چیز خوبیه و من دوست دارم با هر دو روش کار کنم، چون هر کدوم مزیت های خاص خودشون رو در جای خودشون دارند.

ای کاش شما هم به حق کپی رایت احترام میزاشتید

Modifier
دوشنبه 07 مرداد 1387, 00:40 صبح
نمی دونم چرا بعضی ها اینقدر سنگ open source رو به سینه میزنن ؟ که چی ؟

ما که تو گسترش هیچ کدوم دخیل نه باز نه بسته دخیل نیستیم ، فعلا هم همه چیز مفتیه ! چه باز چه بسته .

بابا بی خیال ...

اما

خداییش سورس باز فقط قابل احترامه . همین!

موفق باشید و برید دنبال چند کلام بیشتر یاد گرفتن ...

Bayazee
دوشنبه 07 مرداد 1387, 01:22 صبح
نمی دونم چرا بعضی ها اینقدر سنگ open source رو به سینه میزنن ؟ که چی ؟

موفق باشید و برید دنبال چند کلام بیشتر یاد گرفتن ...

سلام
خوب کمی فکر کنید می بینید وقتی آدم مفتکی از یه چیزی استفاده می کنه و کلی آدم براش زحمت کشیدن بد نیست بعضی وقتا یه معرفی بکنه ازش و دفاع کنه در برابر اتهامات ! کمترین کاره !

ما که تو گسترش هیچ کدوم دخیل نه باز نه بسته دخیل نیستیم ، فعلا هم همه چیز مفتیه ! چه باز چه بسته .

خوب دخیل نبودن شما دلیل بر دخیل نبودن بقیه نیست !! همه که قرار نیست تو جامعه تولید کننده باشند ! عده ای زحمت می کشن و تولید می کنند اکثریت هم مثل شما مفتی استفاده می کنن و همین براشون کافیه . امیدوارم اون اقلیت زحمت کش همیشه باشن تا اکثریت راحت طلب همیشه بتونن مفتکی استفاده کنن !!

در نهایت باید بگم که نرم افزار آزاد یک فرهنگ هست که خیلی با ارزش تر از مواردی چون رایگان بودنه . وظیفه ما هم گسترش این فرهنگ هست که مهمترین رکنش کمک به دیگران هست .

rezaTavak
دوشنبه 07 مرداد 1387, 08:14 صبح
قابل توجه اونهایی که فکر میکنند ما در oppensource دخیل نیستیم:

Parsix یک لینوکس ایرانی بسیار عالی. همینطور شبدیکس و لینوکس شریف
xfardic یک دیکشنری عالی. همینطور MDIC و SibDic.
فونتهای فارسی شریف و وفونت نستعلیق و ...
توسعه کتابهای رایگان برای opensource توسط لینوکس ملی.
توسعه امکانات فارسی برای لینوکس
توسعه مطالب برای لینوکس
توسعه نرم افزار برای موبایل مانند تقویم موبایل و...

در مورد چیزی که اطلاعات کافی ندارید اظهار نظر نفرمایید.

در مورد MySQL فقط خواستم مثال بزنیم به اون دوستمون که بدون اندکی اطلاعات خبر درج کردند وگرنه بحث دیتابیس و بقیه موارد چیز دیگریست.

در مورد گوگل هم http://en.wikipedia.org/wiki/Google قسمت
Platform

در مورد سرورهای بزرگ هم www.top500.org (http://www.top500.com)