View Full Version : خبر: فاکس پرو در رده 23 محبوبترین زبانهای برنامه نویسی
mn3250
یک شنبه 06 مرداد 1387, 07:45 صبح
خودتون ببینید:
http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html
:تشویق:
mehran_337
یک شنبه 06 مرداد 1387, 08:48 صبح
همیشه محبوبه . برنامه نویسهاشم همیشه محبوبن (خودم فعلا برنامه نویس نشدما) . سایتهاشم محبوبه . هیچ زبانی رو ندیدم که برنامه نویساش اینقدر با هم متحد و یکدل باشن
frahimi
یک شنبه 06 مرداد 1387, 15:57 عصر
من که خودم برنامه نویس نیستم ولی میبینم تمام برنامه نویسان فاکس پرو یکدل و صمیمی هستند.
mehrzad007
یک شنبه 06 مرداد 1387, 21:52 عصر
من فكر نمي كنم بين پنجاه تا زبان برنامه نويسي بيست و سوم شدن چندان هم مقام زيادي باشه . بعد اون زبانهاي بعدي يه سري زبان هاي گمنام و خاص هستند ... حداقل جز ده زبان برتر بود شايد ...
ali_kolahdoozan
یک شنبه 06 مرداد 1387, 22:03 عصر
زبانش عالی است . شدیدا کار راه بنداز است . حالا چندم است مهم نیست . این زبان من رو از بیچارگی و دربدری نجات داد . سریع باهاش کارام رو انجام میدادم و پروژه بیرون میدادم
mn3250
دوشنبه 07 مرداد 1387, 03:33 صبح
البته مقایسه فاکس با پی اچ پی - سی - پرل و ... صحیح نیست. در عین حال زبانهای قدرتمند غیر خاص هم در اون جدول بعد فاکس هستند.
بنظرم موقعیت بدی در جدول نباشه.
kia1349
دوشنبه 07 مرداد 1387, 06:24 صبح
قطعا تعداد استفاده کنندگان و برنامه های تولید شده مشهور با هر زبانی در این رده بندی موثره.اکثر برنامه های تولید شده با فاکس برای مجموعه های خاص تهیه شده اند پس همه از میزان تولید برنامه با این زبان آگاه نیستند
مثلا وی بی رو ببینید .جایگاه چهارم رو داره ولی سی شارپ که خیلی محبوب شده و مثلا برگ برنده مایکروسافت در برابر جاوا است رتبه هفتم هشتم رو داره.
اون زبان rexx رو هم ببینید که رتبه 45 رو داره.عشق منه.برنامه نویسی باهاش توی سیستم عامل vm تحت mainframe عین چلوکباب خوردنه.در صورتی که زبان pl/i در رتبه 33 قرار داره و به همین منظور هم استفاده میشه
دلفی رو ببینید که افتاده توی رده 11 .به نظرتون این واقعیت داره؟؟؟!!!
فکر کنم این رده بندی بر اساس سطح برنامه نویسی باشه تا محبوبیت و کاربردی بودن
به هر حال زنده باد فاکس پرو
IC_prog
دوشنبه 07 مرداد 1387, 09:36 صبح
و فراموش نکنیم که :
اگر بازار برنامه نویسی رو به بخشهای مختلف تقسییم کنیم میتونیم بگیم بخش عمده بازار صنعت جهان در دست سی و اسمبلیست (نرم افزارهایی که در صنایع مختلف استفاده میشه از صنایع مادر تا رباتیک صنعتی و ...) .
تغریبا کل بازار گرافیک در دست سی.اسمبلی و دلفی .
و دیگر بازارها هم به همین شکل .
اگر vfp رو بخواهیم مقایسه کنیم باید به بازار نرم افزارهای بانک اطلاعات مراجعه کرد. vfp چه سهمی از بازار صنعت یا گرافیک رو به خودش اختصاص داده . مثلا نوشتن برنامه برای PLC یا میکرو کنترلر با vfp مثل هم زدن دیگ با نی میمونه ! چون اصولا vfp کارش این نیست ولی سی این کار رو مثل آب خوردن انجام میده !
یا مثلا نوشتن نرم افزار گرافیک یا کار با 3d و open_gel وanimation از عهده vfp خارجه واصولا موتور گرافیکی که vfp از اون بهره میبره قراره حداکثر یک avi یا یک image رو از یک tabel نمایش بده و نه بیشتر .( ویا حداکثر نوشتن برنامه ای در حد paint)
اصولا مقایسه زبانهای برنامه نویسی بدون مشخص کردن کاری که باید انجام بشه . مقایسه منطقی نیست . در واقع باید بگیم اگر قرار باشه مثلا برای دفتر یک کارخانه نرم افزار دبیرخانه نوشته بشه با کدام زبان این کار سریعتر و بهتر انجام میشه . که خوب به نظر من vfp بهترین گزینه است حالا بانکش میتونه sql یا ... باشه . اما مثلا نوشتن یک برنامه OMR با دلفی بسیار راحت تر تا vfp . یا کنترل ماشین آلات یک خط تولید با سی و اسمبلی امکان پذیره تا vfp (البته با vfp هم شاید بشه اما مثل همون دیگ هم زدنه میمونه! )
خوش بود گر محک تجربه آید به میان ...
shamim_41
دوشنبه 07 مرداد 1387, 15:03 عصر
اما اون نظر سنجی که تو ایران انجام نشده ! که اگه بشه 360 درجه فرق خواهد کرد
در کشور ما تقریبا تا چند سال قبل (قبل از ویژوال فاکس) هیچ اداره و یا ارگانی نبود که در نرم افزارهای ارائه شده از فاکس پرو استفاده نکند فاکس به لحاظ قدرت بالا در بانک اطلاعاتی و نیز ساده و راحت بودن یکی از محبوبترین زبانها است جالبه بدونین که هنوز اکثر شرکتها و کارخانجات خصوصی و دولتی از فاکس اونم تحت داس استفاده می کنند حالا یکسری ضعف هایی هم داره (عدم چاپ کتاب توسط ناشران , عدم حمایت ماکروسافت و...) اینها رو که می گم دلیل نمیشه که فاکس ضعف داره ضعف از خود ماست که نموتونیم درست باهاش کار کنیم البته خودمو میگم.
به هر حال ما که کشته و مرده این فاکس پرو ایم حالا رتبه اش هرچی میخواد باشه . ما که دوستش داریم .
kia1349
دوشنبه 07 مرداد 1387, 15:10 عصر
و فراموش نکنیم که بر اساس اسناد و مدارک منتشر شده در اینترنت(الان یادم نیست چه سایتی بود) سازمان سیا در امریکا هنوز از فاکس پرو تحت داس استفاده میکنه
mehrzad007
دوشنبه 07 مرداد 1387, 22:56 عصر
دلفی رو ببینید که افتاده توی رده 11 .به نظرتون این واقعیت داره؟؟؟!!!
فكر مي كنم بله ! خيلي از دوستاني كه از عاشقان دلفي بودند بنا به دلايلي به سي شارپ رو آورده اند و خودتان بهتر از من در جريان هستيد ...
سازمان سیا در امریکا هنوز از فاکس پرو تحت داس استفاده میکنه
منبعشو ذكر ميكنيد ؟ اونا از خود داس هم استفاده نمي كنند . (پلت فرم هاي غير ويندوزي)چه برسه به فاكس تحت داس ...
البته يادمه قبلا توي همين سايت يه بحثي بود در مورد سرعت فاكس در مقايسه با ديتا بيس هاي ديگه . كه بنا به عللي كه دوستان ذكر كرده بودند (و من اگر يك كلمه اش رو يادم باشه !)گويا همچنان جاي خوبي رو داشت . اين هنوز پا برجاست ؟
آقاي كيا اين ديتا بيس رو در مقايسه با برنامه هاي ديگه مثل اكسس اس كيو ال اوراكل در كجا مي بينيد ؟
اون زبان rexx رو هم ببینید که رتبه 45 رو داره.عشق منه.برنامه نویسی باهاش توی سیستم عامل vm تحت mainframe عین چلوکباب خوردنه
شما براي مين فريم ها برنامه مي نويسيد ؟ ميشه يه كم بيشتر در اين مورد توضيح بديد ؟
shamim_41
سه شنبه 08 مرداد 1387, 12:27 عصر
چه جالب استاد
من فکر می کردم فقط ما تو ایران داریم هنوز از برنامه های تحت داس استفاده می کنیم .ببخشید استاد یک سوال خارج از محدوده این موضوع راستش مرجع کامل متدها حرف B رو نتونستم از سایت دریافت کنم (http://tavakol.fbhosting.com/AFoxpro...pertyEvent.htm (http://tavakol.fbhosting.com/AFoxproRefranceMethodPropertyEvent.htm)) اگه ممکنه لطف کنید بزارید تو ادامه همان مبحث . باتشکر
shamim_41
سه شنبه 08 مرداد 1387, 12:30 عصر
ببخشید آقا کیا
نقل قولش یادم رفت بزارم
و فراموش نکنیم که بر اساس اسناد و مدارک منتشر شده در اینترنت(الان یادم نیست چه سایتی بود) سازمان سیا در امریکا هنوز از فاکس پرو تحت داس استفاده میکنه
kia1349
پنج شنبه 10 مرداد 1387, 06:57 صبح
البته من شخصا دلفی رو زبانی بسیار قوی میدونم.نمونه بارزش در ایران برنامه های هلو از شرکت طرفه نگاره
واگر بیشتر برنامه نویسهای دلفی به #c رو آورده بودن حالا نباید #C توی رده 8 قرار میگرفت(البته این یه حدسه)
در مورد سازمان سیا هم همانطور که گفتم سایتشو یادم نیست ولی خودم خوندم وحتی یه کپی از متنش رو در همین سایت قرار دادم که اگر اشتباه نکنم سال 80 بود و با تغییرات سایت اونم از بین رفته(توضیح اینکه تاریخ عضویت همه افراد قدیمی سایت به همین دلیل خورده بهمن 1381)
البته شاید توی این سالهای جدید دیگه با داس و .... کار نکنند ولی این موضوع واقعیت داشت
در mainframe که بیشتر در سازمانهای بزرگ و امنیتی استفاده میشه.اکثر سیستم عاملهای اونها که تولید شرکت ibm هست یا vm است یا os390
در سازمان ما هم که اولین بانک مکانیزه و کامپیوتری در ایران بود این سیستم در سال 1339 یا 1340 نصب و مورد بهره برداری قرار گرفت
زبانهای رایج برای برنامه نویسی اونها هم عبارتند از:
pl/i که خونده میشه پی ال وان
کوبول(یا به قول دوستام:زبان مادری) از بس که دستوراتش ساده و قویه
رکس (که یه زبان لاین ماجولار و اینترپرتر است و از مشتقات همون پی ال وان است) خیلی شبیه فاکس خودمونه و خیلی هم قویه و پر سرعته
فرترن (که خیلی ها باهاش آشنا هستند)
vsam
cms
exec2
اسمبلی
و این اواخر هم زبان سی اضافه شده
در سیستم عامل vm و اصولا در mainframe چیزی به اسم دیتابیس وجود نداره و تمام فایلها text هستند . حالا یا تکست معمولی یا فشرده(hex) برای امنیت بیشتر
ما حتی چند سال پیش سیستم عامل یونیکس رو هم تحت mainframe بالا آوردیم و باهاش کار کردیم
بسیار پایداره و دیتا به این مفتی ها روش lost نمیشه
البته من نمیدونم شما در چه بخشی بیشتر اطلاعات میخواهید وگرنه بیشتر توضیح میدادم
rezamim
جمعه 11 مرداد 1387, 09:37 صبح
يادش به خير . من هم سال 70 توي دانشگاه كلاس زبون ركس REXX رو گذروندم و كلي هم باهاش برنامه نوشتم. خيلي باحال بود . مثل فاكس ساده و پرقدرت.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.