ورود

View Full Version : فونت فارسی عرض ثابت برای اعداد

bsng110
پنج شنبه 14 شهریور 1387, 12:16 عصر
هوالحکیم.
سلام.
بنا به درخواست کارفرمایم، مجبور شدم که فونت اعداد را به صورت عرض ثابت(mono space یا fixed width) نشون بدم تا خوانایی خوبی داشته باشه و کارفرمایم بتواند به راحتی با یک نگاه، یکان و دهگان و صدگان و ... اعداد را تشخیص داده و مثلاً آنها را جمع کند.
خیلی دنبال چنین فونتی گشتم ولی چیزی پیدا نکردم. فونت Courier خوب است ولی حیف که انگلیسی است و در کریستال ریپورت، اعداد را انگلیسی نمایش می دهد. خلاصه بعد از کلی تحقیق به این نتیجه رسیدیم که این فونت را بسازیم. نرم افزار FontCreator را دانلود کردم(البته من کرکش را نصب نکردم ولی کرکش هم وجود داره). بعد فونت مورد نظرم(B Titr) را در اون باز کردم(دقت کنید که یک فونت حسابی انتخاب کنید که کریستال با اون مشکل نداشته باشه). *دقت کنید که برای باز کردن یک فونت، دو راه وجود دارد، فونت های نصب شده روی کامپیوتر و یا فونتی که فایل آن را در اختیار دارید*. بعدش رفتم سراغ گلیف های(همون اشکالی که در برنامه می بینید) مربوط به اعداد و با راست کلیک کردن بر روی گلیف اعداد و انتخاب Properties، در زبانه General در قسمت Glyph Metrics، قدار مربوط به Advance width را یکسان نمودم به این معنا که ابتدا برای تمام ارقام صفر تا نه، این مقدار را برای فونت خودم نگاه کردم و ماکزیمم آن را بدست آوردم. سپس این مقدار ماکزیمم را برای تمام ارقام، به این فیلد اختصاص دادم، به این صورت فونتی ساختم که تمام ارقامش دارای عرض ثابتی بودند.
گفتم شاید شما نیز نیاز به چنین عملی داشته باشید.
امیدوارم که مفید بوده باشه.
یا علی
حق نگهدارتون

bsng110
پنج شنبه 14 شهریور 1387, 12:18 عصر
این هم فونتی که ساختیم.