ورود

View Full Version : گفتگو: پارتیشن بندی تالارها

رافعی مهدی
دوشنبه 25 شهریور 1387, 10:57 صبح
با عرض سلام و خسته نباشید

سرعت بالای ایجاد موضوعات جدید توسط کاربران در تالارهای سایت فوق العاده است. وجود موضوعات جالب توجه اندک در میان سوالات معمولی و نوعاً تکراری حتی مانع از مطلع شدن بسیاری از کاربران میشود، چه برسد به اینکه در آن موضوع مشارکت هم داشته باشند. این مسئله بارها به صورتهای مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفته و راه حلهایی مثل توصیه به کاربران جهت جستجوی بیشتر و ... هم برای آن ارائه شده است.

بنده برای حل این مشکل یه پیشنهاد دارم:

در هر تالار کاربران مختلفی به لحاظ سطح علمی، تجربی، سابقه ی حضور و ... فعالیت می کنند. بالطبع نحوه ی سوالاتی که توسط اشخاص مختلف پرسیده میشود، چه به لحاظ کمی و چه کیفی متفاوت است.

احتمال اینکه موضوعات مفیدتر غالباً توسط افرادی که سطح علمی بالاتر یا تجربه ی بیشتر یا ... داشته باشند مطرح شود، بیشتر از احتمال عکس آن است. هر چند بعید نیست کاربران تازه وارد هم سوالات بسیار خوب و مفیدی مطرح کنند.

بر این اساس اگر هر تالار دارای پارتیشن های مختلفی باشد، می توان امکان ایجاد موضوعات جدید را در این پارتیشن ها کنترل کرد. مثلاً تالارها دارای سه پارتیشن باشند. پارتیشن کاربران مبتدی، آماتور و حرفه ای.

همه ی کاربران حق وارد شدن به هر سه پارتیشن را داشته باشند، اما همه ی آنها نتوانند در این سطوح متفاوت موضوع جدید ایجاد کنند. در عین حال همه ی کاربران قادر به پاسخگویی در همه ی سطوح باشند. به عبارتی تنها محدودیت جدید برای کاربران در این پارتیشن ها در ایجاد موضوع جدید خلاصه میشود:

در این روش یک کاربر در سطح خود و سطوح پایینتر از خود میتواند موضوع جدید مطرح کند (اعم از سوال، خبر، گفتگو و ...) به این ترتیب تعیین سطح کاربران (توسط ستاره ها، مدالها و ...) هم معنای بیشتری پیدا می کند.

با تشکر

morteza_261
دوشنبه 25 شهریور 1387, 12:29 عصر
سلام
یه تایپک تقریبا مشابه قبلا ایجاد شده یه نگاه بیاندازید
http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=85271
ایام به کام

رافعی مهدی
دوشنبه 25 شهریور 1387, 12:55 عصر
سلام
یه تایپک تقریبا مشابه قبلا ایجاد شده یه نگاه بیاندازید
http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=85271
ایام به کام

پیش از هر چیز از تذکرتون ممنونم....

خب اینطور که پیداست، موضوع قبلاً یه جور دیگه مطرح شده. منتهی فکر میکنم با این توضیحاتی که در این تاپیک نوشتم، پیشنهاد واضح تر شده باشه.

به قول یکی از دوستان در اون تاپیک:

عنوان تاپیک منحرف کننده است ، عوضش کنید!

تعیین سطح یک کاربر هم میتونه براساس معیارهایی منطقی بطور اتوماتیک توسط سایت یا بطور دستی توسط مدیر هر بخش تعیین بشه.

.

m.hamidreza
دوشنبه 25 شهریور 1387, 23:07 عصر
احتمال اینکه موضوعات مفیدتر غالباً توسط افرادی که سطح علمی بالاتر یا تجربه ی بیشتر یا ... داشته باشند مطرح شود، بیشتر از احتمال عکس آن است. هر چند بعید نیست کاربران تازه وارد هم سوالات بسیار خوب و مفیدی مطرح کنند.

بر این اساس اگر هر تالار دارای پارتیشن های مختلفی باشد، می توان امکان ایجاد موضوعات جدید را در این پارتیشن ها کنترل کرد. مثلاً تالارها دارای سه پارتیشن باشند. پارتیشن کاربران مبتدی، آماتور و حرفه ای.

همه ی کاربران حق وارد شدن به هر سه پارتیشن را داشته باشند، اما همه ی آنها نتوانند در این سطوح متفاوت موضوع جدید ایجاد کنند. در عین حال همه ی کاربران قادر به پاسخگویی در همه ی سطوح باشند. به عبارتی تنها محدودیت جدید برای کاربران در این پارتیشن ها در ایجاد موضوع جدید خلاصه میشود:

در این روش یک کاربر در سطح خود و سطوح پایینتر از خود میتواند موضوع جدید مطرح کند (اعم از سوال، خبر، گفتگو و ...) به این ترتیب تعیین سطح کاربران (توسط ستاره ها، مدالها و ...) هم معنای بیشتری پیدا می کند.

با تشکر

حداقل ویژگی ای که یه پیشنهاد باید داشته باشه عملی بودنش هست! پیشنهاد شما تئوری قشنگی داره ولی عملی نیست به دلایل مختلف...

vcldeveloper
سه شنبه 26 شهریور 1387, 05:16 صبح
با تشکر از پیشنهاد شما.

اما دو مشکل بزرگ برای پیاده سازی همچین چیزی وجود داره:
1- مرجع سطح بندی کاربران، به نوعی که هم این مرجع فرصت کنه که کاربران را بخش های مختلف سطح بندی کنه، هم کاربران سطح بندی اعمال شده را قبول داشته باشند.

2- کاربران تازه واردی که به دلیل تازه وارد بودن در سایت ، از سطح پایینی در سایت برخوردارند، ولی توان علمی بالایی دارند. این افراد ناچار هستند تا زمانی که مرجع تعیین سطح سایت متوجه دانش فنی آنها می شود، کلیه سوالات و مقالات خود را در بخش های سطح پایین مطرح کنند، در نتیجه هم از عملکرد سایت ناراضی می شوند، و هم مدیران بخش ها باید هر چند وقت یک بار تاپیک های این کاربران را از بخش های سطح پایین به بخش های مناسب منتقل کنند.

بطور کلی میشه گفت که هر چند این طرح میتونه در حل بعضی مشکلات سایت موثر باشه، ولی خودش مشکلات زیادتری ایجاد میکنه.

موفق باشید

رافعی مهدی
سه شنبه 26 شهریور 1387, 10:38 صبح
آقای کشاورز
چند پیشنهاد برای رفع دو مشکل بزرگی که مطرح کردید دارم. اما قبلش باید گفت که ارائه ی این پیشنهادات با این فرض انجام میشه که از نظر مسئولین محترم سایت هم سرعت ایجاد موضوعات جدید واقعاً یک معضل جدی محسوب بشه، و الّا وقت گذاشتن روی همچین پیشنهاداتی ارزش نخواهد داشت.

الف- هر کاربر تازه وارد هنگامی که وارد سایت میشه، یک کاربر مبتدی بحساب بیاد. دو حالت بوجود میاد:

کاربر این مسئله رو قبول میکنه »» دیگه مشکلی نیست.
کاربر معترض میشه »» برای حل این مشکل باید به بخش تعیین سطح مراجعه کنه.
ب- در حال حاضر، به یه سری معیار برای تشخیص سطح یک کاربر نیاز داریم. برای این کار علاوه بر نیاز به تشکیل جلسه (جلسات) تخصصی توسط مسئولین سایت، میشه از نظر کاربران سایت هم (در یک تاپیک مستقل با موضوع درخواست پیشنهاد) استفاده کرد.

پ- هنگامی که سطح یک کاربر از نظر سایت تغییر میکنه، بطور اتوماتیک سطح تاپیکهایی که توسط همین کاربر ایجاد شده اند هم تغییر کنه.

بخش تعیین سطح
در این بخش بنا به درخواست کاربر، آزمونی از وی گرفته میشود که نتیجه ی آن؛ ملاک تعیین سطح وی خواهد بود. میتوان برای شرکت یک کاربر در آزمون محدودیت نیز در نظر گرفت. بطوری که بین هر دو آزمون مثلاً وقفه ای به اندازه ی یک ماه الزامی باشد و ...
البته تهیه ی آزمون کار ساده ای نیست و نکات مختلفی باید در مورد آن در نظر گرفته شود.

تغییر اتوماتیک سطح تاپیک
این تغییرات اتوماتیک بر اساس قوانین و قواعدی صورت بگیرد که تغییر سطح تاپیک امری منطقی باشد. تغییر اتوماتیک به معنی این نیست که اگر سطح کاربر تغییر کرد تاپیک ایجاد شده به وسیله ی همین کاربر، بدون قید و شرط تغییر سطح بده. مثلاً می توان تاپیکهایی که بعنوان راه حل مشخص شده اند یا اونهایی که از مطالب داخلشون بیش از حد از پیش تعیین شده ای تشکر شده باشه رو تغییر سطح داد. حتی میشه به هنگام تغییر سطح کاربر، ازش خواست که خودش تاپیکهایی رو که به نظرش ارزش علمی بالاتری دارند رو برای ارتقاء به سطح بالاتر معرفی کنه و ...

.

vcldeveloper
پنج شنبه 28 شهریور 1387, 00:36 صبح
چند پیشنهاد برای رفع دو مشکل بزرگی که مطرح کردید دارم.
اینکه دردسرش از مدیریت روزانه تاپیک های جدید کاربران بیشتره! ;-)

cybercoder
پنج شنبه 28 شهریور 1387, 01:45 صبح
به نظر من بهترین راه حذف به روش تراکتوریه اما نه طوری که یوزر رو زده کنید
در هر تالار چند تا با سابقه که حالیشون می شه پیدا کنید و ازشون بخواید به تاپیک هایی که زده می شه رای بدن در ضمن برای مدتی رای دادن رو محدود کنید. این طوری می تونید یه لیست از vote شده ها بگیرید اونایی که در مجموع آرا افتضاحا رو Delete کنید اونایی رم که مشکوکن نگاه کنید. این طوری تعداد کسایی که دارن بررسی می کنن بیشترن نیازی به خوندن همه تاپیک ها هم نیست!
این که تعیین بشه کدوم تاپیک به درد می خوره یا نه رو چندین نفر دارن تعیین می کنن. اگر exception پیش اومد که فکر نمی کنم پیش بیاد ( مثلا یکی یه پستی بزنه و درست باشه و هیچ کی حالیش نشه ) اونوقت هم میشه قبلش وقتی رای دهنده ها مشکوکن یه پیام خصوصی بزنن.
خرجی هم نداره develop ی هم نمی خواد بشه قبلا تو خود Vbulletin هم امکانش قرار داره!

رافعی مهدی
پنج شنبه 28 شهریور 1387, 22:59 عصر
آقاي كشاورز، چقدر راحت نوشتيد:

اینکه دردسرش از مدیریت روزانه تاپیک های جدید کاربران بیشتره
همين؟!

چند پست قبل جناب m.hamidreza گفت:

حداقل ویژگی ای که یه پیشنهاد باید داشته باشه عملی بودنش هست! پیشنهاد شما تئوری قشنگی داره ولی عملی نیست به دلایل مختلف...
يه كمي تلخه و البته يه خورده هم تند، ولي اشكالي نداره. ياد تذكرات جناب مداح توي تاپيك MUST READ (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=117212) افتادم:

... تنها و تنها در صورتیکه تمایل به ارائه ی پاسخ مفید دارید ، پست بزنید ... تنها زمانی اقدام به ارسال نمایید که آن مطلب پاسخی مفید به سوال مطرح شده باشد ...
چرا تاپيك جديد راه مي اندازيم؟ چرا پيشنهاد مي دهيم؟ مسلماً از روي بيكاري نيست، از روي دلسوزيه. بخاطر اينه كه دوست داريم اين سايت مفيد، مفيدتر بشه. حالا گيريم كه يه آدم بي سواد (مثل من) اومده و داره پيشنهادات خنده دار ميده، ديگه از اين كه بدتر نيست، هست؟ اگه ارزشش رو نداره تاپيك رو پاك كنيد، pm بديد كه بابا بي خيال! ولي لطفاً اگر جواب مي ديد، يه جواب منطقي با دليل و برهان بنويسيد. با كلي گويي و جوابهاي سربسته كه مشكلات و سوالات حل نميشوند...

دو تا پيشنهاد كلي دادم:
1- ايجاد بخش تعيين سطح
2- تغيير اتوماتيك سطح تاپيك

به نظر من هر دوتاي اين موارد كاملاً عملي هستند. ولي خب يه سري اما و اگر هم دارند. فكر ميكنم پيشنهاد دومي خيلي روشن باشه و عملاً هم چندان دشواري نداشته باشه. (با اين حال اگر لازم است بفرماييد بيشتر روش بحث كنيم.) اما پيشنهاد اول: بخش تعيين سطح، براي انجام دادن اين كار يه سري سوالات اوليه مطرحه:

سوالات رو كي طرح كنه؟
كي تصحيح كنه؟
چطوري مراقب تقلبهاي احتمالي بايد بود؟ (دور از حضور تمام دوستان)
اين قضيه چقدر هزينه داره؟
چقدر زمان ميبره؟
اصلاً به زحمتش مي ارزه؟
نتيجه ي اين كار چيه؟
...
براي تمام اين سوالات جواب (راه حل) هاي منطقي و عقلايي وجود داره. اگه ارزشش رو دارند، لطف كنيد بررسي كنيد، بحث كنيد.

از اينكه وقت ميگذاريد
ممنونم

.

m.hamidreza
پنج شنبه 28 شهریور 1387, 23:56 عصر
با كلي گويي و جوابهاي سربسته كه مشكلات و سوالات حل نميشوند...

ببینید قربان این سایت قریب به 50 تا تالار داره با کاربرهایی که تو هر تالاری میزان معلوماتشون متفاوته شما چه جوری میخوای 75000 تا کاربر رو در سطح این 50 تالار تعیین سطح کنی؟؟ کنکوره مگه؟ بعد هم به همراه عضویت باید یه کتابچه ی راهنمای سایت هم چاپ بشه و به اعضاء داده شه که دستورالعمل فعالیت در سایته!
دلسوزی شما قابل ستایش هست ولی این ربطی به انتقاد نکردن از پیشنهاد شما نداره...
اینجاست که مفید بودن و مرتبط بودن این جمله مشخص میشه:

موفق باشید.

.

cybercoder
جمعه 29 شهریور 1387, 00:20 صبح
آقای رافعی عزیز قصد جسارت ندارم ولی با پیشنهاد فضایی شما باید نشست و یک Forum با ویژگی هایی که شما می خواید طراحی کرد که کلی زمان و کلی هزینه لازم داره ( بماند که آیا منطقش صحیحه یا نیست که اصلا به اونش کاری نداریم )

موفق باشید

رافعی مهدی
جمعه 29 شهریور 1387, 00:23 صبح
جناب m.hamidreza
اولاً كه من نگفتم انتقاد نكنيد، موضوع تاپيك گفتگوست و اصلاً جاي همين بحثهاست. من گفتم كلي گويي نكنيد و جواب سربسته ندهيد. شما مي فرماييد اين پيشنهادات امكان عملي شدن نداره، به دلايل مختلف!!! خب دليلتان رو هم بفرماييد، چه اشكالي داره؟ ادعاي بي دليل يعني ...
ثانياً بالا بودن تعداد كاربران كه دليل انجام ندادن يه كار اساسي نميشه. اصلاً فرض كنيد اين سايت بجاي 75000 نفر، 750000 كاربر داشته باشه، اگر كار اصولي انجام بشه مشكلي پيش نمياد.

ثالثاً پيشنهادي كه من دادم اصلاً پيچيده نيست كه به يه كتابچه توضيحات نياز داشته باشه، برعكس خيلي هم واضح و روشنه. ولي قبول دارم براي اجرايي شدنش نياز به بررسي خيلي مسائل هست. مسائلي كه يه كاربر ممكنه با خيلي هاش اصلاً درگير نشه.

خواهشاً يه كم منصفانه تر قضاوت كنيد. توي web پره از سوالات استاندارد و تستي در خيلي از زمينه ها كه استفاده از اونها نه هزينه ي بالايي داره و نه تصحيح كردنشون كار دسته كه نظارت آنچناني بخواهد و وقت شريف مسئولين رو زياد بگيره. از طرفي ايجاد بخش تعيين سطح كه موضوع پر چالشي هست تنها يه پيشنهاد فرعي محسوب ميشه، اصل موضوع اينه كه معياري براي تقسيم كاربران در سطوح مختلف پيدا بشه تا تاپيكهاي سطح پايين، كاربران حرفه اي تر رو از سايت زده نكنه، در كنارش آدمهاي مبتدي مثل بنده هم بيشتر بتونند از مطالب سايت استفاده كنند.

شما هم موفق باشيد.

reza6384
جمعه 29 شهریور 1387, 23:18 عصر
سلام.
من یه راه حل ساده و عملی تر ( البته به نظر خودم ) برای حل این مشکل دارم.

اولا که جناب رافعی ، با نظر شما کاملا موافقم که پست های مفید در میان تعداد زیادی پست تکراری ناپدید میشن.

دوما فرمایشات جناب کشاورز هم کاملا متینه که می گن این راه پیشنهادی شما وقت زیادی می خواد و عملی نیست ( با توجه به دلایلی که ذکر کردن )

حالا من این پیشنهاد رو دارم. در تالارها سوال های تکراری بسیار زیادی با عناوین مشابه وجود دارند. مثلا در تالار VB من تا حالا تعداد بسیار زیادی تاپیک جدید راجع به مسائل زیر دیدم :
استفاده از دیتابیس در VB.Net
معرفی رفرنس
استفاده از DataGridView
و ...

پیشنهاد من اینه که ( به دلیل کمبود وقت مدیران محترم ) ، با همکاری کاربران سایت، یک سری تاپیک آموزشی در اعلانات هر تالار قرار بگیره و مثلا من به عنوان یک کاربر نوعی، یک PDF یا یک سری کد و ضمیمه و اینها آماده می کنم و به مدیر بخش می گم که اون رو بررسی کنه و در اعلان قرار بده. و اینجوری بسیاری از سوالات متداول و تکراری کاربرانی که تازه وارد سایت شده اند کاهش پیدا می کنه.

من خیلی سایت برنامه نویس رو دوست دارم، به نظر من شرکت در تاپیک ها دو لذت داره : اول اینکه به جواب سوالت می رسی و دوم اینکه جواب سوال دوستت رو می دی و خودت هم از قدردانی اون خوشحال میشی.

و این امر می تونه انگیزه ای باشه برای کاربران تا مدیر بخش رو در ایجاد اعلانات آموزشی پرکاربرد یاری کنن.

رافعی مهدی
شنبه 30 شهریور 1387, 12:57 عصر
سلام reza6384
پیشنهاد خوب شما لااقل در تالار #C که عملی شده است. (تالارهای دیگر رو نمیدونم)تاپیکهایی مثل 1001 نکته در سی شارپ (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=95001) ، آموزش WPF مقدماتی تا پیشرفته (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=102127) و فیلمهای آموزش سی شارپ (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=109257) درست در همون بخش اعلانات که شما فرمودید قرار داده شده اند. حتی تاپیکهایی هم در همین قسمت اعلانات تالار #C گذاشته شده که در اونها به کاربران، مخصوصاً تازه واردها تذکرات دوستانه و در عین حال جدی داده شده که قبل از طرح موضوع جدید جستجو کنند، مثلاً تاپیک دقت بیشتر در انتخاب عنوان تاپیک و طرح پرسش (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=113356) که sinpin عزیز زحمت کشیدند و اون رو ایجاد کردند (که من از همین جا ازشون تشکر می کنم)
ولی با وجود این همه تذکر متأسفانه هنوز این مشکل حل نشده. یادم میاد اولین پستم در این سایت، اولین پستم توی یک فروم هم بود و تا اون موقع توی هیچ فرومی سوال نپرسیده بودم، اما با این حال اول جستجو کردم ببینم تا حالا کسی این سوال رو پرسیده یا نه؟ به نظر من این قضیه ی جستجو نکردن، تا حدی هم به فرهنگ افراد وابسته است.
چند وقت پیش توی فروم #C سایت daniweb یه تاپیک گذاشتم. بعد از سه روز همچنان تاپیکم در صفحه ی اول بود و حدود 100 نفر اون رو خوانده بودند. ولی اینجا که یه تاپیک جدید میذارم، بعد از سه روز باید برم از صفحه ی پنجم به بعد دنبالش بگردم و اگر خیلی شانس آورده باشم 20 نفری اون رو خوانده باشند.
راستش علت اینکه پیشنهاد دادم تالارها پارتیشن بندی بشند هم همینه. چون میبینم بعضی از دوستان یا خیلی بی توجهند و در نتیجه نسبت به اهمیت این موضوع هنوز بی اطلاع اند، یا اینکه خیلی سهل انگارند و بی تفاوت و براشون اهمیتی نداره، لابد فوقش اینه که یه بنده خدایی میاد تاپیکشون رو تصحیح میکنه یا ضمن حذف کردن میگه تکراریه!!!

.