PDA

View Full Version : سوال: يك سوال مهم از تمام بچه هاي نرم افزاري (براي پايان نامه ارشد)

arafth
شنبه 30 شهریور 1387, 23:19 عصر
با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات
من دانشجوي فوق ليسانس مهندسي صنايع دانشگاه اميركبير هستم.

من بارها در شركتهاي نرم افزاري مختلف ديدم، پس از اينكه اسناد تحليل و طراحي نرم افزار توسط چند مهندس صنايع با گرايش تحليل سيستم آماده و تحويل گروه مهندسي نرم افزار براي كد نويسي ميشه، مهندساي نرم افزار اين اسناد رو قبول ندارند و مجددا خودشون اين اسناد رو از نو مينويسن يا كلي ويرايشش ميكنند.
مي‌خواستم ببينم نظرتون در اين مورد چيه و آيا اين كار، كار درستيه؟ كار تحليل سيستم بچه‌هاي صنايع رو چقدر قبول دارين؟ با توجه به اينكه هم بچه‌هاي مهندسي صنايع و هم مهندسي نرم‌افزار درس تحليل سيستم رو ميگذرونند.
من در پايان نامم به دنبال راهكارهايي هستم كه اين دوباره كاري در شركتهاي نرم افزاري به حداقل خودش برسه و اين اختلاف بين كار تحليل سيستم مهندسين صنايع و مهندسي نرم افزار حتي‌المكان از بين بره.
با تشكر از تمامي دوستان

whitehat
یک شنبه 31 شهریور 1387, 00:24 صبح
موضوع جالبی هست، در صورت امکان چکیده ای که در پروپوزال تهیه کردید را در اینجا قرار دهید
این بحث (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=78533) مرتبط با موضوع شما است،بهتره اول آنرا مطالعه کنید و سوال های خود را بپرسید.

Elham_gh
یک شنبه 31 شهریور 1387, 08:33 صبح
به نظر من جالبه كه شما يك نمونه از طراحي خودتونو اينجا ارائه بدين. من تاحالا نمونه كار يك مهند صنايع رو نديدم. اما مسلما نمي تونن زياد موفق باشن. طراحي موفق است كه دوران برنامه نويسي و پشتيباني رو خودش گذرونده باشه. با محيط پياده سازي كاملا آشنا باشه و نقاط قوت و ضعف اونو بدونه. يك مهندس صنايع مي تونه اينا رو بدونه؟
شايد بشه گفت مهندس صنايع تا حد جمع آوري اطلاعات و آناليز اون مي تونه نقش خوبي ايفا كنه. بيشتر نه!

afsharm
یک شنبه 31 شهریور 1387, 11:35 صبح
من هم با این قسمت از نظرات elham_gh موافقم:

طراحي موفق است كه دوران برنامه نويسي و پشتيباني رو خودش گذرونده باشه. با محيط پياده سازي كاملا آشنا باشه و نقاط قوت و ضعف اونو بدونه.

به نظر من تنها کسی می‌تونه طراح خوبی باشه که مدت زمان مناسبی رو برنامه نویس بوده باشه و حسابی با مسائل آشنا باشه. تا آنجا هم که می‌دانم منظور از تحلیل و طراحی سیستم در مهندسی صنایع و مهندسی نرم افزار به هم خیلی متفاوت هستند. صنایعی‌ها باید بحث سیستم را فقط در بحث کارخانه ببینند. اگر قرار باشد تحلیل سیستم به معنی همه سیستم‌ها باشد آن وقت مهندسین صنایع و حتی مهندسین نرم افزار باید بتوانند کار پزشکی هم بکنند چون بدن انسان هم یک سیستم است!

سه نکته را فراموش نکنید:
۱- در بحث‌های بین رشته‌ای علی الخصوص نرم افزار - صنایع مقدار زیادی تعصب بی‌خود و احمقانه هست.
۲- اینجا ایران است و واقعا خیلی مهم نیست که کی چی خونده و چه تجربه‌ای داره! مهم اینه که الان ی پروژه‌ای به تورش خورده و می‌تونه هر جور که دلش خواست انجام بده!!
۳- اگر واقعا قصد کار علمی و درست و حسابی (مثل خارجه) دارید از تحلیل سیستم‌های نرم افزاری دست بردارید. تخصص‌های شما و دیگر دوستان صنایع برای جای دیگه‌ای ساخته شده. (قصد اهانت ندارم)

Modifier
یک شنبه 31 شهریور 1387, 16:26 عصر
سلام علیکم

تا اونجایی که من اطلاع دارم کسایی که کارشناسی صنایع میگیرن با مدیریت پروژه آشنا میشن و میتونن با رفتن به درجات بالاتر و گرایش مربوط پیشرفت بیشتری داشته باشن.

یه بحث دیگه ایی که اونها احتمالا با قسمت هاییش آشنا میشن مهندسی سیستم هست. مهندسی سیستم قبل از فرایند مهندسی نرم افزار میباشد و با آن سیستم را میفهمند. هدف کلی سیستم را شخص میکنند.نقش ها را مشخص میکند - نیازهای عملیاتی بدست میآیند - تحلیل میشوند - مدل سازی - اعتبار سنجی و مدیریت میشود اینها فرایند مهندسی سیستم است که قسمتی از اون رو احتمالا مهندسین صنایع به عهده دارند.

... و خیلی تفاوت داره با مهندسی نرم افزار کردن.

تحلیل به عنوان یک پل است :

مهندسی سیستم ---- تحلیل ----- طراحی

باید به این نکته توجه کرد که ممکن است یک مهندس صنایع تحلیل گر بشه ولی طراح شدن به این سادگی ها نیست.

یه طراح قبلش باید برنامه نوسی خوب بلد باشه و با امکانات زبان مورد نظر آشنا باشه.

در کل مهندسین صنایع رو مدیر پروژه تربیت میکنن (اونم تازه هرکسی که علاقه داشته باشه) اونم نه پروژه های کامپیوتری ، مدیریت هرپروژه ای.

نکته :
تو این جور مسائل در ایران خیلی چیزها تفاوت داره. همه میخوان همه کاره باشن.

موفق باشید.

یا علی.