PDA

View Full Version : گفتگو: پياده سازي ساختار يك بانك و گفتگو با دوستان

مهران موسوی
جمعه 05 مهر 1387, 13:01 عصر
با عرض سلام و خسته نباشيد خدمت دوستان و صاحب نظران اين بخش .

من ميخوام بانكم رو جوري طراحي كنم كه ساختارش به صورت زير باشه

يك جدول ( Table ) اصلي وجود داشته باشه كه فقط داراي دو فيلد هست كه يكيش نام كالا و ديگري كد كالا هست . مثل تصوير زير

http://barnamenevis.org/forum/attachment.php?attachmentid=23785&stc=1&d=1222422330

خوب حالا من ميخوام هر ركوردي كه توي اين جدول ايجاد ميشه يك چيزي شبيه به يك جدول به اون ركورد اختصاص داده بشه كه مثلا اگه يك كالا رو تو جدول بالا كه عكسش رو گذاشتم ثبت كرديم بتونيم اطلاعات افرادي كه از اون كالا خريدن رو توي جدولي كه به اون كالا اختصاص داده شده ثبت كنيم .

مثلا جدولي كه بايد به هر كالا اختصاص داده بشه مثل تصوير زير باشه ...

http://barnamenevis.org/forum/attachment.php?attachmentid=23787&stc=1&d=1222422875

حالا دوستان لطف كنن راهنمايي كنن من چه جوري اين بانك رو طراحي كنم تا با بهترين صورت ممكن به هدفم برسم :متفکر:

مهران موسوی
جمعه 05 مهر 1387, 13:22 عصر
راستي بانكم هم اكسس هستش .

Hsimple11
جمعه 05 مهر 1387, 14:28 عصر
جداول M/D - Master/Detail را در سایت جستجو کنید. بارها بحث شده.

Mahmood_M
جمعه 05 مهر 1387, 14:38 عصر
یه راهش اینه که هر دو جدول یک فیلد با مقدارهای یکسان داشته باشن ، به عنوان مثال کد محصول در جدول مربوط به خریداران هم ثبت بشه ، با جستجوی کد محصول در بانک مشریان می تونید خریداران اون محصول رو هم پیدا کنید ...

...

مهران موسوی
جمعه 05 مهر 1387, 15:08 عصر
من جستجو كردم و چيزي حدود 18 تا تاپيك در مورد رابطه يك به چند و M/D و ... پيدا كردم و خوندم ...

ولي فكر نكنم اين مسئله زياد به كارم بياد ... شايد هم خوب باشه ولي من زياد درك خوبي با اون تضيحات دست و پا شكسته از اين M/D نداشتم .

جداول M/D - Master/Detail را در سایت جستجو کنید. بارها بحث شده.من دنبال كمك نيستم .. دنبال پيدا كردن بهترين راه و بهينه ترين راه هستم و براي همين خواستم مشورت كنم نه اينكه ازتون بشنوم مثل هميشه برو جست و جو كن ...

یه راهش اینه که هر دو جدول یک فیلد با مقدارهای یکسان داشته باشن ، به عنوان مثال کد محصول در جدول مربوط به خریداران هم ثبت بشه ، با جستجوی کد محصول در بانک مشریان می تونید خریداران اون محصول رو هم پیدا کنید ...اين راه هم خوبه و قبلا به ذهنم رسيده بود ولي با اين كار بايد روي قسمتهاي جستجو و گزارشگيري بيشتر وقت بزارم

vcldeveloper
جمعه 05 مهر 1387, 15:23 عصر
اين راه هم خوبه و قبلا به ذهنم رسيده بود ولي با اين كار بايد روي قسمتهاي جستجو و گزارشگيري بيشتر وقت بزارم
راه استانداردش همینه. البته مشخص نکردید نوع رابطه یک-به-چند هست یا چند-به-چند . اگر اقلام فقط یکی هستند و فقط یک نفر میتونه خریدار هر کدام باشه، در این صورت یک خریدار میتونه چند کالا بخره، ولی یک کالا نمیتونه به چند نفر فروخته بشه، در این صورت میشه رابطه یک-به-چند که برای درست کردنش باید یک Foreign Key از جدول خریداران در جدول کالاها تعریف بشه؛ یعنی هر کالا فیلدی داشته باشه که متناظر با یکی از رکوردهای جدول کاربران باشه.
اگر هر خریدار میتونه چند کالا خریداری کنه، و هر کالا هم میتونه به چند نفر فروخته بشه، مثلا جدول کالاها یک نوع کالا را نگهداری میکنه، نه فقط یک قلم کالا را، در اون صورت ارتباط از نوع چند-به-چند هست. برای تهریف این نوع ارتباط از یک جدول واسط استفاده می کنند که رکوردهای مرتبط از دو جدول را نگهداری می کنه، مثلا وقتی خریداری خرید میکنه، به ازاء هر کالای خریداری شده، یک رکورد دارای ID کاربر و ID کالای خریداری شده در جدول واسط ذخیره میشه، به این ترتیب هم میشه فهمید یک خریدار چه چیزهایی خریده، هم میشه فهمید یک کالا به چه کسانی فروحته شده، هم میشه یک کالا را به چند نفر فروخت، هم به یک نفر اجازه داد چند کالا را بخرد.
برای اینجور مباحث باید بجای بخش دلفی در بخش بانک های اطلاعاتی تاپیک بزنید. برای منبع هم کتاب های طراحی بانک اطلاعاتی را مطالعه کنید.

مهران موسوی
جمعه 05 مهر 1387, 16:05 عصر
من ميخوام يك جدول مربوط به نام كالا هاي موجود باشه و هر كالا رو بتونم به هر چند نفر دلم خواست بفروشم .

با راهنمايي هاي دوستان از چند راهي كه در ذهنم بود بهترين رو انتخاب كردم و دارم پياده سازي ميكنم

با تشكر ...