View Full Version : آیا لینوکس برای پارتیشن ویندوز خطرناک است؟
oxygenws
چهارشنبه 29 مهر 1383, 17:42 عصر
سلام،
آیا لینوکس برای پارتیشن ویندوز خطرناک است؟! آیا ممکنه پارتیشن های ویندوز رو خراب بکنه؟؟
من لینوکس ردهت انترپرایز ۳ دارم.
ممنون.
امید
Inprise
چهارشنبه 29 مهر 1383, 17:48 عصر
"بعد از نصب" ، لینوکس فقط به فضای فایل سیستمی خودش دسترسی داره مگر اینکه به صراحت بهش اجازه دسترسی به فضای ویندوز رو بدی که در این صورت امکان تخریب جامعیت سیستم فایل ویندوز وجود داره - اگر منظورت همین بود - اما Partition Table بصورت تئوریک همیشه در امان است .
oxygenws
چهارشنبه 29 مهر 1383, 19:39 عصر
ممنونم.
من پارتیشن های ویندوز رو همراه با بالا اومدن لینوکس mount می کنم.
چند وقت پیش (حدودا ۱ ماه پیش) یکی از پارتیشن های ویندوزم پرید (درایوی به نام G!!) که همش رو رکاور کردم (البته نتونستم پارتیشن رو همونجا برگردونم، اطلاعات رو جای دیگه کپی کردم، پارتیشن رو فرمت کردم و ...)
امروز دوباره، دقیقا همون پارتیشن پرید.
یه سوال دیگه، دیدم که توی اکثر لینوکس هایی که فایل سیستم ویندوز رو همراه با بالا اومدن mount می کنند، اون رو به صورت فقط خواندنی mount کردند. آیا با این روش مشکلی برای پارتیشن پیش نمی یاد؟؟ آیا خطر کمتر می شه؟!
ممنونم.
امید
Inprise
چهارشنبه 29 مهر 1383, 19:57 عصر
اون رو به صورت فقط خواندنی mount کردند
اینطور پیکره بندی میشن به دو دلیل : اول اینکه بسیاری از درایورهای فایل سیستمهای ویندوز که با استفاده از مهندسی معکوس توسعه داده شدن ، کاملا" با فایل سیستم ویندوز سازگار نیستند . مثل درایورهای NTFS . دلیل دوم جلوگیری از حذف ناخواسته اطلاعات سایر سیستم عاملهاست . در مورد حذف شدن درایو G ات ایده ای ندارم ، ایضا" تجربهء مشابهی . ویندوزها و یونیکسهای من سالهاست که بصورت مسالمت آمیز با هم زندگی میکنند .
موفق باشی
oxygenws
چهارشنبه 29 مهر 1383, 21:00 عصر
سپاسگذارم.
hosseinzadeh
پنج شنبه 30 مهر 1383, 15:03 عصر
لینوکس اصولا NTFS را به طور کامل ÷شتیبانی نمی کند.
oxygenws
پنج شنبه 30 مهر 1383, 18:28 عصر
من تمامی پارتیشن هام FAT32 می باشد.
hosseinzadeh
جمعه 01 آبان 1383, 09:47 صبح
من یکبار درایو G رو Resize کرده بودم و 8 گیگش رو به لینوکس داده بودم.(7 گیگ روت 1 گیگ سوپ!)بعدها با Acronis Partition Expert پارتیشن G رو پاک کردم(چون فقط 200 مگ بود)!نتیجتا روت لینوکس هم دچار مشکل شد و گراب دیگه اونو نشناخت! :cry:
نتیجه اخلاقی:زمانی که لینوکس و ویندوز با هم در کامپیوتری نصب باشند نباید زیاد با پارتیشتنها ور رفت!
حامد مصافی
پنج شنبه 07 آبان 1383, 11:39 صبح
من یکبار درایو G رو Resize کرده بودم و 8 گیگش رو به لینوکس داده بودم.(7 گیگ روت 1 گیگ سوپ!)بعدها با Acronis Partition Expert پارتیشن G رو پاک کردم(چون فقط 200 مگ بود)!نتیجتا روت لینوکس هم دچار مشکل شد و گراب دیگه اونو نشناخت!
بعد از پاک کردن یک پارتیشن آدرس پارتیشن روت شما عوض شده!
پارتیشن روت شما ( احتمالاً) hda9 بوده که بعد از پاک کردن اون پارتیشن تبدیل به hda8 شده
میتونین پارتیشن روت رو استثناعاً به طور Primary بسازید
من پارتیشن های ویندوز رو همراه با بالا اومدن لینوکس mount می کنم.
منظورت اینه که هر بار به طور دستی اون دستورات رو وارد می کنی؟؟!!
اگه منظورت اینه می تونی با روش زیر کاری کنی که با هر بار بوت شدن لینوکس به طور اتوماتیک mount بشن
وارد shell شو و با دستور su ب حساب ریشه برو
دستور kate /etc/rc رو وارد کن
نرم افزار kate با یک فایل متنی باز میشه ؛ اگه دستورات mount رو در انتهای این فایل بنوییسی با هر بار بوت اون پارتیشن ها به طور اتوماتیک mount میشن
البته ببخشید که در جمع بزرگان اظهار نظر کردم :D
oxygenws
پنج شنبه 07 آبان 1383, 15:55 عصر
ممنونم برای جوابتون :)
بعد از پاک کردن یک پارتیشن آدرس پارتیشن روت شما عوض شده!
پارتیشن روت شما ( احتمالاً) hda9 بوده که بعد از پاک کردن اون پارتیشن تبدیل به hda8 شده
میتونین پارتیشن روت رو استثناعاً به طور Primary بسازید
بعید می دونم جناب حسین زاده این نکات رو ندونند :)
منظورت اینه که هر بار به طور دستی اون دستورات رو وارد می کنی؟؟!!
اگه منظورت اینه می تونی با روش زیر کاری کنی که با هر بار بوت شدن لینوکس به طور اتوماتیک mount بشن
نه منظورم این نیست.
وارد shell شو و با دستور su ب حساب ریشه برو
دستور kate /etc/rc رو وارد کن
نرم افزار kate با یک فایل متنی باز میشه ؛ اگه دستورات mount رو در انتهای این فایل بنوییسی با هر بار بوت اون پارتیشن ها به طور اتوماتیک mount میشن
فایلی وجود داره به نام /etc/fstab که مخصوص mount کردن فایل سیستم هاست. فکر کنم اگر اینجا تعریف کنید بهتر باشه.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.