ورود

View Full Version : سوال: كمك در بهينه‌سازي زيرساخت اوراكل 9i در ويندوز 2003

Saeed_m_Farid
یک شنبه 17 آذر 1387, 01:09 صبح
سلام
ميخواستم بدونم ميشه اوراكل 9i يا 10g رو تو ويندوز 2003 با بيشتر از 2 گيك رم كانفيگ كرد؛ براي اين كار تو لينوكس راه حل زياد دادن ولي تو ويندوز من نديدم ...
ضمنا شايد تعداد جداول پايگاه زياد باشه ولي اطلاعات من اصلا در حد ترابايت نيس بهمين دليل من احتمال ميدم موضوع پيكربندي حافظه و Table Space ها شايد تو پايين اومدن سرعت وب و يا خوابيدن وب سرور من دخيل باشه اگه تو اين زمينه كمك كنين ممنون ميشم ...
ضمنا من ميتونم اين معماري {شكل ضميمه} رو واسه بانك اطلاعاتيم در نظر بگيرم نظر شما چيه؟

| Prod. DB server |____ 100BaseT Lan ____| Prod. DB server |

| 16CPUs, 16GB RAM |¯¯¯¯ 8GB Cach 4TB ¯¯¯¯| 16CPUs , 16GB RAM

Saeed_m_Farid
یک شنبه 17 آذر 1387, 01:19 صبح
اين موضوع يادم رفت بپرسم : اصلا امكان اين هست كه اوراكل مستقل از سيستم عامل بتونه حافظه رو مديريت كنه چون فكر نميكنم سيستم عامل 32 بيتي بتونه بيشتر از 2 گيگ حافظه رو مديريت كنه و تو پيكربندي اوراكل حداكثر پيش فرض رو 1.4 گيگ به من ميده در حاليكه از نظر فيزيكي 16 گيگ رم رو سرور هست ؟

Saeed_m_Farid
یک شنبه 17 آذر 1387, 16:26 عصر
چرا کسی پستهای منو جواب نمیده؟ میشه بیزحمت از کسایی که دور و برتون میشناسید بپرسید یه جواب یا لینکی در مورد مشکلهای من بدن؟ البته اگه حرفایی که ردم با قوانین سایت مغایرت نداره ...

aidin300
دوشنبه 18 آذر 1387, 12:26 عصر
اگه درست متوجه شده باشم شكل ضميمه براي ديتابيس اصلي (Primary) يه RAC با دو Node در نظر گرفته و براي ديتابيس standby هم همين طور و براي RMAN هم يه سرور مجزا و از Storage هم براي ذخيره سازي داده ها يعني هم از RAC و هم از Data Guard استفاده كرده . البته از عنوان عكس هم معلوم هست كه يه مدل پيچيده هست.
در مورد ويندوز هم لينك مقايسه جالبي اينجا ديدم كه تعداد CPU و مقدار RAM رو بررسي كرده.
Comparison of Windows Server 2003 Editions (http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc758523.aspx)
ولي تو ويندوز هاي 32 بيتي ماكزيمم مقدار memory كه يه پروسس مي تونه آدرس دهي كنه محدوده (فكر كنم 4 يا 2G) اما يك سري راه حل وجود داره كه ميتوني جستجو كني( Address Windowing Extensions و metalink Note:225349.1) به خصوص دومي مثال مشابهي داره.
به نظر من روي سيستمي با اين مشخصات از os هاي لينوكس يا يونيكس 64 بيتي استفاده كن(من Solaris و يا Oracle Enterprise Linux) رو توصيه ميكنم.

Saeed_m_Farid
دوشنبه 18 آذر 1387, 12:49 عصر
سلام
ممنون از توجهتون، لینکتون خیلی مفید بود :
واقیتش این یه مدل ایده آل واسه سیستم و پایگاه ماست که تا این حد رو کارفرما فکر نمیکنم با سابقه ای که داره به ما بتونن بدن ولی وظیفه ما اینه که طرح ایده آل خودمون رو بهشون بدیم.
در ضمن واسه بردن پلتفرممون روی لینوکس (سولاریز بماند:اشتباه:) مشکل داریم اولا بخاطر اینکه سیستم زیر باره و با کوچکترین تغییر سریع میرن رو فاز صورتجلسه و اینا ...
از طرف دیگه ما هنوز نتونستیم 1 نفر که واقعا به کانفیگ و فاکتورهای پیکربندی اوراکل مسلط باشه پیدا کنیم حالا اگه پلتفرم رو ببریم رو لینوکس واقعا از پشتیبانی سیستم میترسیم راستشو بخواین ...

aidin300
دوشنبه 18 آذر 1387, 13:56 عصر
احتمالا Metalink Note:225349.1 مشكل شما رو حل كرده باشه ولي با توجه به لينك خلاصه جزئيات پروژه و مشکل (http://barnamenevis.org/forum/showpost.php?p=645152&postcount=3) توصيه مي كنم حتما از ابزاري مثل Quest Spotlight On Oracle براي مانيتور كردن ديتابيس استفاده كنيد تا ببينيد چرا سيستم كند ميشه اين ابزار رابطهاي گرافيكي زيادي رو در اختيار شما مي ذاره تا Wait Event هاو IO و كدهاي SQL داخل حافظه و ... رو بدون درگير شدن با View هاي اوراكل و يا STATSPACK و... ببينيد.
اگه امكانش هست نسخه دقيق PATCH ديتابيس رو پست كنيد

Saeed_m_Farid
دوشنبه 18 آذر 1387, 14:03 عصر
دقیقاً همون حرفی که Daniel R. Morgan زدن
metalink Note:225349.1 رو قبول دارم :

What is the business problem you are
addressing with this exercise? What specific issue is causing end-user
problems? And how was it measured?

من هم میدونم به احتمال خیلی زیاد مشکل ما تو جای دیگه ای از طراحی های سیستم هستش چون 30-40 روز سیستم خوب کار میکنه (بعد هر بار که مجبور میشیم دیتابیس رو کاملا از اول برگردونیم) و بعدشه که شروع میکنه به ادا دادن : سرعت وب پایین میاد و وب سرویس میافته تو Exception های متوالی که مربوط به دیتابیس میشه.
بو پست قبلی من کاملا توضیخ دادم مشکلم رو ولی خبری نشد ...

Saeed_m_Farid
دوشنبه 18 آذر 1387, 14:26 عصر
مرسی

اگه امكانش هست نسخه دقيق PATCH ديتابيس رو پست كنيد
اگه منظورتون از چه اوراکلی استفاده میکنیم : Oracle 9i Realease 2
ما با 9.1 Quest ToAd خیلی از باگهای دیتابیس رو رفع کردیم ولی نمیدونم این مورد که یه مدت بعد کار کردن سیستم از مشکلات پیکربندی اوراکله یا باگی تو طراحی سیستم یا به نوع تراکنشهای ما با دیتابیس برمیگرده؟

aidin300
دوشنبه 18 آذر 1387, 14:26 عصر
براي ديدن مستندات متالينك بايد از آدرس My Oracle Support (http://metalink.oracle.com/) استفاده كنيد نه جاي ديگه.
هنگام كند شدن سيستم دستورات ساده و مفيد زير رو امتحان كرديد؟ از ايندكس گذاري درستي استفاده شده؟
ALTER INDEX index_name REBUILD;
ANALYZE TABLE table_name COMPUTE STATISTICS;

منظورم از نسخه Patch يه عددي مثل 9.2.0.8.0 يا 9.2.0.1.0 و .. هست.

و ابزار Quest Spotlight On Oracle براي مانيتور كردن ديتابيس هست و با Quest Toad فرق داره

Saeed_m_Farid
دوشنبه 18 آذر 1387, 14:52 عصر
ALTER INDEX index_name REBUILD
ANALYZE TABLE table_name COMPUTE STATISTICS

واسه این دستورات و چند تا دستور دیگه یه Schedule رو سیستم گذاشتیم که شبها اجرا میشه {یا فکر کنم هفته ای یه شب} و سرورمون هم 7-24 نیست بعضی شبا سرورامون رست هم میکنیم :خجالت:...
نمیدونم کجا میشه من از یکی واسه کارهای دیتابیسمون درخواست همکاری کنم چون مثلا اگه ما بخوایم اوراکل رو ببریم رو لینوکس یا Distributed Server واسه اوراکل راه بندازیم نمیگم نمیتونیم ولی از درست بودن کارمون مطمئن نیستم؛ شما که تو این سایت با تجربه ترین میشه بفرمایین جای این درخواستها کجاس؟

aidin300
دوشنبه 18 آذر 1387, 15:14 عصر
براتون پيغام خصوصي گذاشتم ولي باز توصيه ميكنم حتما ابزاري مثل Quest Spotlight On Oracle و STATSPACK رو امتحان كنيد تا ببينيد هنگام كند شدن سيستم چه اتفاقي مي افته

Saeed_m_Farid
چهارشنبه 20 آذر 1387, 14:23 عصر
ممنون آقای علمی
من دارم رو این نرم افزار کار میکنم، ضمنا دارم دنبال سایر باگهای سیستم طرف فراخوانی وب سرویسم میگردم چون فکر نمیکنم سیستمی با این مقیاس اوراکل رو تو همچین وضعیتی قرار بده و بیشتر رو نحوه فراخوانی باید تمرکز کنم بازم تشکر از لطفتون ...

babila
دوشنبه 21 بهمن 1387, 10:53 صبح
به نظر من اولین کار اینه که محل مشکل رو پیدا کنین. یعنی اول ببینین که وب سرور با مشکل مواجه میشه یا دیتابیس؟ در ضمن تعداد Session های اوراکل رو هم در مواقع Crash چک کنید چون ممکنه کانکشن های مدیریت نشده از طرف وب سرویس باعث از کار افتادن اوراکل بشه.