ورود

View Full Version : سوال: کار با پورت سریال و طراحی یک مدار ساده

kavoshgar63
سه شنبه 19 آذر 1387, 02:06 صبح
دوستان سلام
من یک برنامه می خوام بنویسم که با استفاده از پورت سریال کامپیوتر و مودم بتونم یک سیستم امنیتی ساده رو طراحی کنم به عنوان مثال شخص از بیرون به منزل زنگ میزنه کامپیوتر روشن میشه و شخص با وارد کردن دکمه 1 یک لامپ رو در داخل اتاق روشن می کنه و با فشردن دکمه 2 یک لامپ دیگه رو روشن میکنه و با فشردن دکمه 3 هر دو لامپ رو روشن می کنه حالا من قسمت تلفنش رو پیشرفتم و می تونم که به کامپیوتر فرمان بدم که این شماره رو بگیر تنها چیزی که مونده طراحی مدار الکتریکی و کار با پورت سریال هستش.
لازم به ذکره که من دانشجوی مهندسی نرم افزارم و اطلاعات الکترونیکیم خیلی کمه اگه کسی میتونه کمکم کنه عجله کنه که خیلی فرصت زیغ هستش.
یا علی..

mafazel
سه شنبه 19 آذر 1387, 07:48 صبح
سلام دوست عزیز
1- کجا با این عجله؟ چایی دوم خدمتتون باشیم! :لبخندساده:
2- شما که رشته نرم افزار هستید چرا پروژه سخت افزاری- نرم افزاری رو تنهایی گرفتید؟ یا پروژه نرم افزاری خالی می گرفتید یا با یک نفر سخت افزار یا الکترونیک دو نفری این پروژه رو می گرفتید.
3- کار با پورت پارالل خیلی راحت تر از کار با پورت سریاله. اگر ممکن هست پروژه تون رو با پورت پارالل (پرینتر) تعریف کنید.
اگر با پورت پارالل کار کردید کافیه یک منبع تغذیه (که میسازید یا آماده می خرید)، یک ترانزیستور، یک رله و چند خازن و مقاومت داشته باشید و با یک مدار ساده که میتونید از اینترنت یا از بچه های رشته الکترونیک یا کار کرده تجربی بگیرید این کار رو انجام دهید.
اگر به کار با پورت سریال اصرار داشته باشید اول با یک IC که اطلاعات سریال رو دریافت و در خروجی پارالل خودش میذاره استفاده کنید و بعد اون مدار بالا رو استفاده کنید. نحوه تبادل اطلاعات با اون IC رو باید از کاتالوگ آی سی ببینید.
بر اساس اینکه چه انتظاراتی از اون مدار داشته باشید میتونه ساده یا پیچیده باشه. در حد روشن کردن لامپ خیلی ساده است. اگر از مدار فیدبک بخواهید پیچیده میشه یعنی اطلاعاتی رو از وضعیت محل بگیرید و به تماس گیرنده ارسال کنید.

kavoshgar63
سه شنبه 19 آذر 1387, 14:25 عصر
دوست عزیز :
من اگه بخوام با پورت پارالل کار کنم هیچ محدودیتی ندارم چون همین الان یک مدار آماده دارم که روش سه تا لامپ نصبه و مدارش تکمیله فقط احتیاج به دستور دادن داره که کدوم یکی روشن بشه
من چون تا حالا با پورت پارالل کار نکردم نمیدونم که آیا کامپوننتی هست توی دلفی که این کار رو انجام بده یا نه ؟
خلاصه کلام اگه همچین کامپوننتی دم دستتون هست کمک کنید که به شدت نیاز دارم از همکاری شما متشکرم.

DAMAVAND
سه شنبه 19 آذر 1387, 21:29 عصر
براي کار با پورت پارالل از Input32.dll استفاده کنيد. قبلا تو سايت بحث شده جستجو کنيد.
براي اون کاري هم که شما ميخواي انجام بدي از پورت سريال هم ميتوني استفاده کني, احتياجي به ic مبدل نيست.مستقيم ميتونيد پين هاي پورت رو صفر و يک کنيد و يا مقدارشون رو بخونيد ,با استفاده از توابع port.dll .تو سايت هست.

kavoshgar63
سه شنبه 19 آذر 1387, 23:14 عصر
با تشکر از همه دوستانی که بازدید کردن و بنده رو راهنمایی کردن من چون وقت زیادی ندارم همون پورت پارالل رو ترجیح می دم (چون مدار آماده اش رو دارم) .
ولی با توجه به فرمایش دوست عزیزمون
براي کار با پورت پارالل از Input32.dll استفاده کنيد
من این dll رو دانلود کردم و وقتی به لیست کامپوننت هام توی دلفی 2006 اضافه می کنم به من پیغام خطا میده.
یا من اشتباه نصب می کنم یا dll درست کار نمی کنه اگه کسی این dll رو داره برام بذاره .
خیلی فوری نیاز دارم....

mafazel
چهارشنبه 20 آذر 1387, 12:54 عصر
سلام دوست عزیز
شما کارهای اصلی رو انجام دادی توی کار کوچیک موندی؟
ببین این لینک کارت رو راه میاندازه؟ http://www.sixca.com/eng/articles/pardel/
ته صفحه دانلود مثال و dll ش رو داره

kavoshgar63
چهارشنبه 20 آذر 1387, 14:19 عصر
باز هم سلام
من مشکلم حل شد و تونستم با تلفن هر سه تا لامپ مدارم رو روشن کنم حالا برای مرحله آخر می خوام یک دماسنج الکترونیکی به مدار وصل کنم که هر 30 ثانیه دمای محیط رو به کامپیوتر اطلاع بده و من توسط پورت سریال یا موازی این دما رو بخونم و اگر در بازه مورد نظرم نبود آلارم بده .
کسی در این مورد اطلاعی داره؟

kavoshgar63
پنج شنبه 21 آذر 1387, 21:50 عصر
دوستان محترم:
کسی در رابطه با دما سنج دیجیتال اطلاعی داره؟

DAMAVAND
پنج شنبه 21 آذر 1387, 22:47 عصر
دوستان محترم:
کسی در رابطه با دما سنج دیجیتال اطلاعی داره؟

براي ساختن دما سنج به يک سنسور دما مثل LM35 احتياج داريد. و براي تبديل خروجي انالوگ سنسور به ديجيتال به يک مبدل انالوگ به ديجيتال احتياج داريد مثل ADC804 که ميتونيد با پورت موازي باهاش کار کنيد.
يا از ميکروکنترولر AVR استفاده کنيد که هم ADC دارند و با هر پورتي که خواستيد به کامپوتر ارتباط بديد.