PDA

View Full Version : خبر: نرم افزار كتابخانه ديجيتال فارسي طراحي و راه‌اندازي شد



hanif_x90
سه شنبه 19 آذر 1387, 16:44 عصر
پژوهشگران ايراني موفق به تهيه و راه‌اندازي نرم افزار كتابخانه ديجيتال فارسي شدند.

علي كماري، از دست‌اندركاران اين طرح و مدير بخش RFID پروژه با اعلام اين مطلب به خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: در طول ساليان گذشته درك صحيح از مشكلات كاربران كتابخانه‌ها و مراكز اسناد، قابليت اطمينان، انعطاف پذيري و كيفيت بالاي نرم افزار به همراه برخورداري از استانداردهاي جديد و پشتيباني تيم متخصص ما، اين نرم افزار را در بين بهترين و پرطرفدارترين نرم افزارهاي اتوماسيون كتابخانه‌ها و مراكز اسناد قرارداده است.

وي گفت: در حال حاضر اين نرم افزار با بهره‌گيري از آخرين فن‌آوري‌ها و به ويژه پياده سازي آخرين استانداردهاي ذخيره و بازيابي منابع الكترونيك و داده‌هاي رايانه‌يي در كنار اطلاعات كتابشناختي، يكي از بهترين نرم افزارهاي قابل استفاده در محيط اينترنت براي مديريت كتابخانه‌ها و مراكز اسناد در عصر ديجيتال است.

كماري ضمن بيان اين كه اين نرم افزار داراي قابليت انعطاف و امنيت بالايي است، اعلام كرد: تمامي مراكز اسناد اعم از متوسط با سرويس‌هاي داخلي صرفا كتابشناختي تا مراكز اسناد اقماري با ساختار پيچيده و داراي انواع منابع عادي و ديجيتال مي‌توانند با اطمينان از اين نرم افزار در شبكه‌هاي گسترده، شلوغ و ناامن امروز استفاده كنند.

وي با اشاره به گرانبها بودن قسمتي از منابع كتابخانه‌ها و نياز به دسترسي از راه دور به منابع و مدارك، عنوان كرد: اين برنامه مجهز به يك نرم افزار پيشرفته نگهداري منابع الكترونيك است كه علاوه بر امكان ذخيره و مديريت منابع الكترونيك، امكان ايجاد محدوديت در نحوه دسترسي به اين منابع و تهيه آمار از آنها را نيز در اختيار كتابخانه‌ها و مراكز اسناد قرار مي‌دهد .

كماري، استفاده از آخرين فن‌آوري‌ها در تمام سرويس‌هاي گردش امانت اسناد و قراردادن آنها در اختيار مسوولان كتابخانه‌ها و مراكز اسناد را از مزيت‌هاي ديگر اين نرم افزار دانست و خاطر نشان كرد: امكان پشتيباني انواع مختلف اعضا در كنار سرويس‌هاي مختلف امانت، مطالعه در محل و رزرو سبب استقبال گسترده كتابخانه‌هاي متعدد و متنوع دانشگاهي، وزارتخانه‌اي و عمومي از اين نرم افزار شده است.

وي ادامه داد: از طرف ديگر وجود سرويس‌هاي متعدد امانت در اينترنت منجر به كاهش مراجعات غير ضروري اعضا به كتابخانه‌ها شده است و با فراهم شدن امانت بين كتابخانه‌اي، اعضاي تمام مراكز مجهز به نرم افزار كتابخانه ديجيتالي مي‌توانند بدون مراجعه به مراكز مختلف به راحتي از مدارك و اسناد آن مراكز نيز استفاده كنند.

كماري درباره ديگر امكانات اين نرم افزار كتابخانه ديجيتال به ايسنا گفت: جست‌وجوي كلمه مشخص شده توسط كاربر در كليه متنها فارغ از ارتباط معنايي بين كلمه مورد نظر كاربر يا متن يافت شده توسط نرم افزار، پياده سازي تكنولوژي شناسايي با امواج راديويي RFID پياده سازي شبكه‌هاي اطلاع‌رساني بين كتابخانه‌يي و جست‌وجوي همزمان از مزيتها و امكانات اين نرم‌افزار محسوب مي‌شوند.

شايان ذكر است، در حال حاضر اين نرم افزار كتابخانه ديجيتال در دانشكده‌هاي پرديس مشهد، كتابخانه موزه آستان قدس رضوي(ع)، كتابخانه آيت الله مرعشي قم راه‌اندازي شده است.