ورود

View Full Version : spanning tree protcol

javad0062
دوشنبه 25 آذر 1387, 21:09 عصر
از دوستان کسی با نحوه پیکربندی stp بر روی سوئیچ ها آشنایی داره ؟
مطلبی یا راهنمایی در این زمینه ، اگه داره بزاره !!!!!!
ممنون

manvaputra
دوشنبه 25 آذر 1387, 22:40 عصر
سلام دوست عزیز با خود مفهوم STP و اینکه وظیفش چی هست آشنایی دارید؟ البته سو تفاهم نشه یه وقت گفتم اگه لازمه توضیح بدم

javad0062
سه شنبه 26 آذر 1387, 07:30 صبح
سلام دوست عزیز با خود مفهوم STP و اینکه وظیفش چی هست آشنایی دارید؟ البته سو تفاهم نشه یه وقت گفتم اگه لازمه توضیح بدم

مرسی عزیز
اگه ممکنه فقط config اونو برروی سوئیچ های لایه 3 توضیح بدید
برای config اون منبع نداشتم

manvaputra
سه شنبه 26 آذر 1387, 07:46 صبح
اگه ممکنه فقط config اونو برروی سوئیچ های لایه 3 توضیح بدید
مراحلشو براتون می فرستم ولی اگه اجازه بدید مفصل در این باره اینجا از صفر شروع کنم چون توی بخش شبکه کمتر پیش میاد سوال ناب علمی مطرح بشه خالا که همچین فرصتی دست داده بهتره برای بقیه هم مفید واقع بشه.

javad0062
سه شنبه 26 آذر 1387, 07:57 صبح
مراحلشو براتون می فرستم ولی اگه اجازه بدید مفصل در این باره اینجا از صفر شروع کنم چون توی بخش شبکه کمتر پیش میاد سوال ناب علمی مطرح بشه خالا که همچین فرصتی دست داده بهتره برای بقیه هم مفید واقع بشه.

از صفر یعنی اینکه stp چی هست؟
عالی
ولی اگه زودتر بریم سر اصل مطلب ممنون می شم؟
:قلب:

manvaputra
سه شنبه 26 آذر 1387, 10:30 صبح
ولی اگه زودتر بریم سر اصل مطلب ممنون می شم؟

دوست عزیز من اینجا از صفر می گم ولی کلام آخر رو برای شما میفرستم یه ایمل به من بده

javad0062
سه شنبه 26 آذر 1387, 12:52 عصر
خدا خیرت بده جوون
javadshoaei@yahoo.com

manvaputra
سه شنبه 26 آذر 1387, 15:59 عصر
دوست عزیز من فصل کامل تنظیمات STP رو از مرجع CCNP سیسکو برات فرستادم برای بقیه دوستان هم در حال آماده کردن یه آموزش روان و ساده هستم

manvaputra
سه شنبه 26 آذر 1387, 17:37 عصر
خوب دوستان همونطور که قولشو داده بودم:

مقدمه:

خوب دوستان عزیز سلام برای اینکه با کلیت Spanning tree آشنا بشیم نیاز داریم که یک سری مطالب و نکات قبل از مطلی اصلی بدونیم من سعی کردم اینجا به عنوان مقدمه فقط چیزهای لازم و مهم رو بگم و به قول معروف زیاد توی حاشیه نباشیم با این حال به دوستان عزیز توصیه می کنم که این مقدمه چینی رو هم به دقت دنبال کنن چون برای روشن شدن و درک موضوع خیلی مهمه.

گراف:
خوب اکثر دوستان اینجا می دونن کلا گراف چی هست برای همین به طور اجمالی به این بسنده می کنم که گراف از یک مجموعه گره تشکیل شده که این گره ها بوسیله یال به هم متصل می شن به شکل زیر دقت کنید:

http://www.freezpic.com/images/77jsqoynjmja9wb1ge5n.jpg

در گراف بالا ما 9 گره دارم از A تا I که بوسیله یالهای مختلف به هم وصل شدن خوی در حالت عادی در گراف بالای ما دارای " چرخه" می باشد . حالا این چرخه چی هست آها به شکل زیر دقت فرمایید:

http://www.freezpic.com/images/ouhsywh4dcgsqdaapgs6.jpg

"چرخه " به این معناست که ما بتونیم از یک گره شروع به حرکت کنیم، مسیری رو طی کنیم و دوباره به همون گره برسیم مسیرهای زیر مثال های از چرخه در گراف ما میباشد:

B ---> D ---> E ---> F ---> C ---> D

D ---> G ---> E ---> D

F ---> E ---> G ---> H ---> F

Spanning tree

خوب حالا گراف ما به یک Spanning tree تبدیل میشه اگر ما این چرخه ها رو حذف کنیم در واقع یک Spanning tree زیر گرافیست از گراف اصلی با شروط زیر:

حذف کامل چرخه
شامل تمامی گره های گراف اولیه باشد یعنی گره ای حذف نشود
تمامی گره ها راهی برای رسیدن به هم داشته باشند (حالا یا مستقیم یا غیر مستقیم از طریق گره ها ی میانی)

شکل زیر نمایش Spanning tree گراف بالای ما رو ارائه می ده:

http://www.freezpic.com/images/7imgbj62klozr0yssab.jpg

ادامه دارد......

javad0062
سه شنبه 26 آذر 1387, 18:39 عصر
اگه به مفهوم Redundancy هم اشاره ای داشته باشی ، به فهم موضوع بیشتر کمک می کنه !!!!!!!!

manvaputra
سه شنبه 26 آذر 1387, 19:24 عصر
اگه به مفهوم Redundancy هم اشاره ای داشته باشی ، به فهم موضوع بیشتر کمک می کنه !!!!!!!!

صد البته توضیح این مفهموم برای درک این موضوع که چرا نمی تونیم STP رو بصورت فیزیکی روی شبکه های مالتی سوئیچینگ داشته باشیم و پیاده سازیش بصورت منطقیه از واجباته گذاشته بودم برای پست بعدیم.

manvaputra
چهارشنبه 27 آذر 1387, 11:22 صبح
خوب دوستان عزیز به برسسی مشکلاتی که این "چرخه " یا همون LOOP در شبکه ها ایجاد می کنه می پردازیم. سناریوی زیر را در نظر بگیرید . در شکل زیر کامپیوتر یک می خواهد بسته ای را به کامپیوتر 4 ارسال نماید:

http://www.freezpic.com/images/xgoad51fp95e9fmhw7p.jpg

برای این منظور بسته ارسالی در گام اول به سوئیچ شماره دو می رسد. سوئیچ S2 بسته دریافتی را از مسیر یک به سوئیچ S1 و از مسیر دو به سوئیچ S3 فرستاده ، سوئیچ های S1 و S3 هم جدول های MAC خودشون رو برای آدرس PC1 آپدیت میکنن به این صورت که سوئیچ S1 برای PC1 مسیر یک و سوئیچ S3 برای PC1 مسیر دو رو در نظر می گیرن. خوب حالا دوباره سوئیچ های S1 و S3 همین کارو می کنن یعنی این بسته رو برای هم میفرستن . به شکل زیر دقت فرمایید:

http://www.freezpic.com/images/eyfi6p0qitp1ik0t6g4.jpg

خوب حالا سوئیچ S3 همون بسته رو از مسیر 2 برای S2 و از مسیر 3 برای S1 میفرسته (طبق ذات برودکستی) خوب اولین مشکل اینجا خودشو نشون میده به این صورت که سوئیچ S1 با دریافت این بسته دوباره جدولMAC خودشو آپدیت می کنه و این بار مسیر سه رو برای PC1 در نظر میگیره و اولین دوگانگی یا همون Duplicate اینجا برزو می کنه یعنی سوئیچ S1 دو تا مسیر برای PC1 توی جدول MAC داره یکی مسیر یک وقتی این بسته رو از سوئیچ S2 دریافت کرده و یکی مسیر 3 وقتی همون بسته رو دوباره از سوئیچ S3 دریافت کرده این حالت برای همه سوئیچ ها اتفاق میفته. در انتهای این پست نمونه ای از مشکلات بوجود اومده رو لیست می کنم:

1.Broadcast Strom: یعنی این بسته ها تا زمان پایان عمرشون یا همون TTL دارن بین سوئیچ ها می چرخن.
2.Duplicate MAC Address : همونطور که دید به ازای یک کامپیوتر بیش از یک آدرس ورودی توی جدول MAC سوئیچ ها ثبت میشه
3.Duplicate Packet : مقصد ممکنه چندین بار یک بسته ارسالی مشابه رو دریافت کنه

خوب دوستا ن را ه حل می مونه برا ی پست بعدی امیدوارم تونسته باشم به زبان ساده این مطالب رو گفته باشم تا اینجا اگه مشکلی هست بفرمایید .

ادامه دارد.....

javad0062
دوشنبه 02 دی 1387, 13:34 عصر
با سلام
دوست عزیز چرا این مبحث رو ادامه ندادی ؟
کل مطلبی که در نظر داشتید ، مطالب فوق بود؟

manvaputra
دوشنبه 02 دی 1387, 17:03 عصر
نه یه مدته گیر بودم بعدم دیدم انگار زیاد مخاطب نداره! ولی هیچ بحثی رو عادت ندارم نیمه کاره رها کنم به زودی ادامه می دم دارم بقیه مطالب رو آماده می کنم