View Full Version : سوال: Multiprotocol Label Switching
kerberos
شنبه 07 دی 1387, 19:23 عصر
سلام دوستان
ازتون خواهش دارم که اگر مطلبی درباره Multiprotocol Label Switching دارین برام بذارین.
برای یک مقاله می خوام و حتما باید زیاد باشه.
اگر فارسی باشه بهتره ولی اگر انگلیسی هم بود ممنون می شم
MIDOSE
شنبه 07 دی 1387, 20:49 عصر
خوش اومدی دوست عزیز منظورتون MPLS است دوست گلم بگو چقدر باشه تا برات بگم راستی مدیران که این اجازه رو می دن دیگه؟ شما بفرما چقدر تخصصی یا زبان خودمونی ایناش رو بگو رو چشمم.(به شرطی که اسم منو ذکر کنی)
موفق باشی
manvaputra
شنبه 07 دی 1387, 21:12 عصر
دوست عزیز فکر می کنم این بدردت بخوره:
MPLS/Tag Switching (http://www.cisco.ws/en/US/docs/internetworking/technology/handbook/MPLS_Tag-Switching.pdf)
kerberos
یک شنبه 08 دی 1387, 10:17 صبح
سلام دوست گلم
ممنون می شم که هر مطلبی هست بهم بدین.
زبانشم تخصصی بود مهم نیست
اگر هم آماده شد و ارائه دادم حتما اسمتون رو میارم
ممنون
MIDOSE
دوشنبه 09 دی 1387, 01:58 صبح
ببین این مدلیش به کارت میاد که ادامه بدم یا نه اگه به کارت میاد بگو چقدر وقت داری چون یک کوچولو سرم شلوغه و فکر نکنم همش رو یکجا برات بتونم بنویسم برای همین هرشب سعی می کنم هر چه در توانمه برات بنویسم
در این متن سعی کردم مباحث را به زبان ساده بگویم تا دوستان همه متوجه ی موضوع بشوند.
سوییچ برچسب یا MPLS که مخفف Multi-Protocol Label Switching است. تعدادی از تولید کنندگان مسیریابی برای هر چه بهتر شدن روشهای مسیر یابی شروع به بررسی کردند که چگونه می شود بسته ها را بهتر هدایت کرد پس از مدتی دریافتند
که می توانند در ابتدای هر بسته یک برچسب (Label) اضافه کنند و بجای این که مسیر یابها بسته ها را به واسطه ی ادرس مقصدشون هدایت کنند از بر چسب استفاده کنند.خوب به وسیله ی این بر چسب می توان در جدول داخلی هر مسیریاب خط خروجی مناسبش و درستی را پیدا کرد. خوب پس می توان مسیریابی را به سرعت انجام داد و در طول مسیر هم منابع را رزرو خواهد شد.
یک موردی که این وسط می مونه این است که این روش شباهت زیادی به مدارهای مجازی پیدا می کنه. در شبکه های ATM و X.25 و Frame Relay یا هر زیر شبکه ی مجازی دیگر نیز یک بر چسب( یا به عبارتی یک شناسه ی مقدار مجازی در هر بسته قرار داده می شود ) با استفاده از ان به عنوان یک اندیس برای درایه های جدول (Table Entries) مسیر مناسب بدست می اید.
با این که خیلی از افراد در جامعه ی اینترنت از شبکه های اتصالگرا بیزارند ولی به نظر می رسد که این ایده با هدف مسیریابی سریع و تامین کیفیت خدمات(Qos) بار دیگر به صحنه ی مبارزه برگشته است. امیدوارم تا این جا را متوجه شده باشید ولی ادامه ی ماجرا
اما روش مسیر یابی در اینترنت و مسیریابی در شبکه های مدارمجازی مورد استفاده است تفاوتهای بنیادینی وجود دارد و تکنیک های بر چسب گذاری بسته ها با روش سنتی سوئیچینگ وجود دارد.
این ایده ی جدید سوئیچینگ با نام های متفاوتی مثل سوئیچینگ علامت(Tag Switching) یا سوئیچینگ بر چسب(Label Switching) شناخته شده است. که در اخر IETF(Internet engineering task force) به میدان امده و ان را با نام
MPLS استاندارد کرد انگار چاره ای نیست خوب ما هم می گیم MPLS شما می توانید این استاندارد را در RFC 3031 و چندین RFC دیگر که تشریح شده است ببینید.
البته این را باید اضافه کنم که بعضی از افراد بین مسیریابی و سوئیچینگ تفاوت قائل می شوند.ان اشخاص دلیل تفاوت قائل شدن خود را این کونه بیان می کنند که در مسیریابی عمل جستجو به واسطه ی جدول مسیریابی و ادرس مقصد هر بسته و سر انجام پیدا کردن خط خروجی مناسب انجام می شود اما در سوئیچینگ بر عکس این عمل است یعنی از بر چسب هر بسته به عنوان یک اندیس در جدول مسیریابی استفاده می شود و با استفاده از این اندیس بلافاصله خط خروجی پیدا می شود بدون این که بخواهیم جستجو کنیم. البته از این دست موارد را همه قبول ندارند.
خوب الان که روش مسیریابی یا همان سوئیچینگ حل شده چگونه باید برچسب را اضافه کنیم اصلا کجا اضافه کنیم که در عملکرد کلی شبکه مشکلی ایجاد نشود.
این داستان ادامه دارد...
انشا ا... به کارت میاد.
موفق باشی و درود بر همگی
MIDOSE
چهارشنبه 11 دی 1387, 19:30 عصر
خوب بالاخره با هر بدبختی بود و قولی که داده بودم اومدم(اه مگه قول داده بودم) بگذریم تا کجا رفتیم؟
و این ادمه ی داستان
خوب گفتیم که حالا مشکلی که مونده این است که این MPLS را به کجای یک بسته اضافه کنند خوب بسته های IP که برای شبکه های مجازی که طراحی نشده بود و خوب می دونید که بسته های IP جایی برای درج شماره های مدار مجازی ندارند به همین دلیل کارشناسان اومدند سرایند جدید MPLS را در جلوی سر ایند هر بسته ی IP قرار می دادند در خطوط مستقیم بین هر دو مسیریاب که بر اساس فریمینگ "PPP" عمل می کرد ترتیب سر ایند ها را به شکل دیگر بود.file:///C:/DOCUME%7E1/MIR/LOCALS%7E1/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.jpg
این شکل تقریبن همه چیز را گفته این سرایند MPLS چهار تا فیلد مهم دارد که خوب مهمترینش برچسب (Label) است که اندیس در ان درج می شود . فیلد Qos درجه ی خدمات را مشخص می کند. فیلد S هم به این علت استفاده می شود که در شبکه های سلسله مراتبی چندین سرایند MPLS متوالین به بسته اضافه شود.TTL هم به این منظور استفاده می شود که که عمر بسته را مشخص بکند تا از حلقه ی بی نهایت جلوگیری کند. MPLS سرایندی است بخشی از بسته ی لایه ی شبکه یا فریم لایه ی پیوند داده محسوب نمی شود لذا MPLS تا حد زیادی مستقل از هر دو لایه است. از بین تمام این مزیت ها ویژگی "استقلال از دیگر لایه هاست " که باعث شده سوئیچهای MPLS به گونه ای ساخته شوند که بتواند هم بسته های IP و هم سلول های ATM را با این بر چسب هدایت کرد. وقتی یک بسته یا سلول دریافت می شود با سرایند MPLS در یک مسیریاب دریافت می شه و مسیریاب هم بالطبع با استفاده از اندیس این بر چشب مسیر خروجی مناسب را پیدا خواهد کرد.
بر چسب ها می توانند به مانند هم نباشند یعنی دومسیریاب با یک برچسب که خود بر سر ان توافق کرده اند با هم ارتباط بر قرار کنند ولی دو مسیر یاب دیگر با بر چسب کاملن متفاوت دیگر.
یکی از مزیت های دیگر روش بر چسب با شبکه شبکه های مدار مجازی مقدار تجمیع انها و صرفه جویی و تعداد داریه های جدول مسیر یابی است. در MPLS گفتیم مسیر یاب ها می توانند بر سر بر چسب های متفاوتی با یکدیگر توافق کنند پس می توان این را هم گفت که مسیر یاب ها می توانند بر سر یک بر چسب به توافق کنند و وقتی گروهی از مسیر یاب ها بر سر یک نوع بر چسب خاص به توافق می رسند گروهی را تشکیل می دهند به نام FEC (Forwarding Equivalence class) این FEC هم مقصد تمام بسته ها را مشخص می کند و هم درجه ی خدمات هر بسته را مشخص می کند ولی به خاطر رعایت نشدن این درجه ها در اغلب مسیر یاب ها این بسته ها نیز برای FEC یکسان خواهد بود.(البته خود رعایت کردن این خدمات بسیار زیاد است و از حوصله این متن خارج است).البته منظور از گروه همان تعلق داشتن مسیریاب ها به یک بر چسب خاص است نه چیز دیگری.
یکی ار تفاوت ها MPLS را با مدار مجازی را می توان در تشکیل جداول مسیریابی عنوان کرد.در مدار مجازی وقتی یک کاربر می خواهد یک اتصال ایجاد کند یک بسته ی خاص را جهت تنظیم مسیر در زیر شبکه می فرستد تا درایه های لازم در جداول مسیریابی ایجاد شوند ولی در MPLS عمدن هیچ مرحله ای برای تنظیم اتصال پیش بینی نشده است(چون نرم افزار های موجود در اینترنت دچار مشکل می شدند) با این حال دو راهکار استفاده شده است.
روش اول روش متکی بر داده نامیده می شود.هرگاه بسته ای در اولین مسیریاب دریافت شود، ان مسیر یاب با مسیریاب روی جریان می گوید که یک بر چسب برای این بسته ایجاد کند.این عمل به صورت بازگشتی انجام می شود تا مجموعه ی بر چسب ها ایجاد شوند می توان گفت که این روش هم مانند مدار مجازی است اما به صورت درخواستی.پروتکل هایی که بر اساس این روش عمل می کنند سعی می کنند تا از بروز حلقه جلوگیری شود و از روشی به نام ریسمان رنگی استفاده می شود. انتشار بر عکس یک FEC را می توان با یک ریسمان رنگی و یکتا مقایسه کرد.اگر مسیریاب رنگی را مشاهده کند که خودش هم ان رنگی است متجه می شود که حلقه ای ایجاد شده و برای قطع این حلقه اقدام می کند.(البته اگر اینطور بگوییم که بین دو مسیریاب یک رنگ را مشخص کنیم حال اگر بسته ای با رنگ بین این دو مسیریاب یکسان بود نشان می دهد که در حلقه قرار گرفته و مسیریاب برای رفع این مشکل دست به کار خواهد شد.)
روش دیگری که برای برچسب دهی استفاده می شود در شبکه های ATM مورد استفاده قرار می گیرد به نام روش متکی به کنترل نامیده می شود و مدل های متنوعی از این روش وجود دارد بر فرض مثال یک از روش ها به این گونه عمل می کند که
وقتی که مسیریاب راهاندازی شد در ابتدا مشخص می کند که در انتهای چه مسیرهایی قرار گرفته است سپس برای تمام انها یک یا چند FEC مشخص می کند و به همسایه خودش این موضوع را اطلاع می دهد و سپس مسیریاب های همسایه هم با افزودن این بر چسب ها به جدول مسیریابی خود از مسیر های جدید اگاه می شوند. با این روش حتی می توان منابع مورد نیاز را برای تضمین کیفیت خدمات رزرو کرد.
در روش MPLS می توان چندین سطح ایجاد کرد. با استفاده از فیلد S می توان تعیین نمود که ایا برچسب دیگری هم می باشد یا نه .(می توان از برچسب های تو در تو استفاده کرد البته بحث برای این موضوع بسیار است ولی در توان این مقاله نیست).
ببخشید دیگه دیر شد ببینید به کارتون میاد یه نظری هم بد نیست ها.
با اجازه ی اساتید محترم
موفق باشید و درود بر همگی
MIDOSE
چهارشنبه 11 دی 1387, 19:59 عصر
ببخشید این در حد شاگرد ها بود(یعنی خودم).چیزی کم و کسر داشت به بزرگیتون ببخشید.
موفق باشید و درود بر همگی
khadijeh afshar
جمعه 13 آذر 1388, 12:47 عصر
سلام.
ممنون به خاطر تایپیک خوبتون به درد من هم خورد.
منم یه مقاله انگلیسی راجع به mpls دارم که باید سر کلاس ارائه بدم اما ترجمه ام خیلی جالب نبود برا همین درمورد mpls مطالبی رو جمع آوری کردم شاید به درد دوست عزیزمون که دنبال مقاله بود بخوره اما هیچ کدوم ربطی به مقاله انگلیسی من نداشت اگه می شه راجع به الگوریتم نخ رنگی بیشتر توضیح بدین چون تو مقاله انگلیسی منم هست اما نمی فهممش مرسی به به حواس منو باش یه سال از این تایپیک گذشته اما باز شاید به درد یکی دیگه بخوره
number308
یک شنبه 29 فروردین 1389, 14:45 عصر
سلام دوست عزیز
من یکسری مشکلات و سوالاتی در مورد MPLS دارم
اگر ممکنه ایمیلتون رو قرار بدید
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.