PDA

View Full Version : حبس و جزای نقدی ؛ مجازات هکر های رایانه ای



ravanfar
یک شنبه 08 دی 1387, 12:14 عصر
باسلام
لینک خبر:
http://tabnak.ir/pages/?cid=30743
اصل خبر:

حبس و جزای نقدی ؛ مجازات هکر های رایانه ای

كد خبر: ۳۰۷۴۳تاريخ انتشار: ۱۲:۲۳ - ۰۸ دي ۱۳۸۷تعداد بازديد: ۹۷
بر اساس مصوبه مجلس هر کس که به طور غیر مجاز به داده ها یا سامانه های رایانه ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده دسترسی یابد به حبس از 91 روز تا یک سال یا جزای نقدی از 5 تا 20 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی شور دوم لایحه جرایم رایانه ای را بررسی و برخی از مواد آن را به تصویب رساندند.

بر اساس یکی دیگر از مواد مصوب این لایحه هر کس به طور غیر مجاز محتوای در حال انتقال ارتباطات غیر عمومی در سامانه های رایانه ای یا مخابراتی یا امواج الکترومغناطیسی یا نوری را شنود کند به حبس از 6 ماه تا دو سال یا جزای نقدی از 10 تا 40 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

بر اساس ماده 3 این لایحه هر کسی به طور غیر مجاز نسبت به داده های سری در حال انتقال یا ذخیره شده در سامانه های رایانه ای یا مخابراتی یا حامل های داده مرتکب اعمال زیر شود به مجازاتهای مقرر محکوم خواهد شد.

الف) دسترسی به داده های مذکور یا تحصیل یا شنود محتوای سری در حال انتقال به حبس از یک تا سه سال یا جزای نقدی از 20 تا 60 میلیون ریال یا هر دو.

ب) در دسترس قرار دادن داده های مذکور برای اشخاص فاقد صلاحیت به حبس از دو تا ده سال.

ج) افشاء یا در دسترس قرار دادن داده های مذکور برای دولت، سازمان، شرکت یا گروه بیگانه یا عاملان آنها به حبس از 5 تا 15 سال.

بر اساس تبصره این ماده داده های سری، داده هایی است که افشای آنها به امنیت کشور یا منافع ملی لطمه می زند.

آیین نامه نحوه تعیین و تشخیص داده های سری و نحوه طبقه بندی و حفاظت آنها ظرف سه ماه از تاریخ تصویب این قانون توسط وزارت اطلاعات با همکاری وزارتخانه های دادگستری، کشور، ارتباطات، فناوری اطلاعات و دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح تهیه و به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.

بر اساس یکی دیگر از مواد مصوب این لایحه هر کس به طور غیر مجاز داده ها و علائم موجود در کارتهای حافظه یا فایل پردازش در سامانه های رایانه ای یا مخابراتی یا ایجاد یا وارد کردن متقلبانه داده ها را عمل کند جاعل محسوب شده و به حبس از یک تا 5 سال یا جزای نقدی از 20 تا 100 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

نمایندگان 13 ماده از 57 ماده این لایحه را در جلسه امروز به تصویب رساندند و ادامه بررسی مواد آن به جلسات بعدی موکول شد.

ravanfar
سه شنبه 10 دی 1387, 14:55 عصر
با سلام مجدد
لینک خبر:
http://tabnak.ir/pages/?cid=31033
[ادامه رسیدگی:]
بررسی مواد ديگري از جرايم رايانه‌‏اي در مجلس
كد خبر: ۳۱۰۳۳تاريخ انتشار: ۱۳:۳۳ - ۱۰ دي ۱۳۸۷تعداد بازديد: ۱۵۰با تصويب مجلس هر کس به وسيله سامانه‌‏هاي رايانه‌‏اي يا مخابراتي صورت يا تصوير و يا فيلم خصوصي و يا اسرار ديگران را منتشر کند، به حبس از 91 روز تا 2 سال يا جزاي نقدي از 5 تا چهل ميليون ريال يا هر دو مجازات محکوم مي‌‏شود.


به گزارش خبرنگار"ايلنا"، نمايندگان در جلسه امروز بهارستان به ادامه بررسي لايحه جرايم رايانه‌‏ايي پرداختند و مواد ديگري از لايحه مزبور را تصويب کردند، بر اين اساس هر کس به وسيله سامانه‌‏هاي رايانه‌‏اي يا مخابراتي يا حامل‌‏هاي داده محتويات مستهجن را توليد، ارسال، منتشر، توزيع و معامله کند يا قصد ارسال يا انتشار يا تجارت توليد يا ذخيره يا نگهداري داشته باشد به حبس از 91 روز تا 2 سال يا جزاي نقدي از 5 ميليون ريال تا 40 ميليون ريال هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
همچنين طبق اين مصوبه به هر کس از طريق سامانه‌‏هاي رايانه‌‏اي يا مخابراتي يا حامل‌‏هاي داده به منظور دستيابي افراد به محتويات مستجهن، آنها را تحريک،ترغيب، تهديد يا تطميع کنديا فريب دهد، نيز به مجازات از 91 روز تا 2 سال حبس يا پرداخت جزاي نقدي 5 تا چهل ميليون ريال و يا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
نمايندگان در ادامه مصوب کردند که از اين پس هر کس به وسيله سامانه‌‏هاي رايانه‌‏اي يا مخابراتي، فيلم يا صوت يا تصوير ديگري را تغيير دهد يا تحريف کند و آن را منتشر يا با علم به تغيير و تحريف منتشر کند به نحوي که عرفا موجب هتک حيثيت او شود به حبس از 91 روز تا 2 سال و يا جزاي نقدي از 5 تا چهل ميليون ريال و يا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
همين طور براساس اين مصوبه هر کس به قصد احراز به غير يا تشويش اذهان عمومي يا مقامات رسمي به وسيله سامانه رايانه‌‏اي يا مخابراتي اکاذبي را منتشر کند يا در دسترسي ديگران قرار دهد يا با همان مقاصد اعمالي را بر خلاف حقيقت، راساً يا به عنوان نقل قول به شخص حقيقي يا حقوقي به طور صريع يا تلويحي نسبت دهد، اعم از اينکه از طريق ياد شده به نحوي از انحاء ضرر مادي يا معنوي به ديگران وارد شوديا نشود براي اعاده حيثيت، به حبس از 91 روز تا 2 سال يا پردخت جزاي نقدي 5 تا چهل ميليون ريال يا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.


اين گزارش مي‌‏افزايد: با تصويب مجلس ارايه دهندگان خدمات دسترسي موظفند طبق ضوابط فني و فهرست سوم از سوي کارگروه تعيين و مصاديق موضوع ماده ذيل محتوي مجرمانه را پالايش کند؛ بار اول يکصد ميليون ريال و در مرتبه دوم به جزاي نقدي از يکصد ميليون ريال تا يک ميليارد ريال و در مرتبه سوم به يک تا سه سال تعطيلي وقت محکوم مي‌‏شود.

shahab_ksh
پنج شنبه 12 دی 1387, 02:27 صبح
ج) افشاء یا در دسترس قرار دادن داده های مذکور برای دولت، سازمان، شرکت یا گروه بیگانه یا عاملان آنها به حبس از 5 تا 15 سال.


اینو نفهمیدم یعنی دیگه دولت خودش هم حتی برای گرفتن اطلاعات از بیگانگان حق استفاده از هک یا هکر رو نداره ؟
اگه اینطوری باشه که خیلی خوبه ولی روشن نکردن پس واحدی که در پلیس به نام جرائم رایانه ای تشکل شده یا نهاد های مشابه که زیر نظر دولت هستن خودش داره از این امکانات یا به نحوی شنود اطلاعات استفاده می کنه یا نه ؟! این چطوری جمع و تفریق میشه ؟!

vcldeveloper
پنج شنبه 12 دی 1387, 04:27 صبح
اینو نفهمیدم یعنی دیگه دولت خودش هم حتی برای گرفتن اطلاعات از بیگانگان حق استفاده از هک یا هکر رو نداره ؟
اگه اینطوری باشه که خیلی خوبه ولی روشن نکردن پس واحدی که در پلیس به نام جرائم رایانه ای تشکل شده یا نهاد های مشابه که زیر نظر دولت هستن خودش داره از این امکانات یا به نحوی شنود اطلاعات استفاده می کنه یا نه ؟! این چطوری جمع و تفریق میشه ؟!
جمله را به این صورت بخونید:

ج) افشاء یا در دسترس قرار دادن داده های مذکور برای دولت بیگانه، سازمان بیگانه، شرکت یا گروه بیگانه یا عاملان آنها به حبس از 5 تا 15 سال.

shahab_ksh
پنج شنبه 12 دی 1387, 10:46 صبح
مرسی حالا شد جمله ایهام داشت (برای اولین بار تعجب کردم آب زیرشون بره !)

milade
پنج شنبه 12 دی 1387, 12:39 عصر
سلام دوستان
خبر رو به گروه هک اشیانه(یکی از معروفترین گروههای ایران ) دادم و نتیجه شد این:
http://www.ashiyane.org/forums/poll.php?do=showresults&pollid=49
همون طور که میبینید عین خیالشون هم نیست D:
اخه تو این دور و زمونه که با 100 تا روش ایپیت رو مخفی میکنی دیگه کی گیر میافته
+
در این سایت مدیرها بسرچن درباره حملات DDOS مقالاتی ارایه شده
مطالعه منید که دیگه سایت down نشه!
به امید برنامه نویسی هر چه امن تر :)

shahab_ksh
پنج شنبه 12 دی 1387, 13:01 عصر
به قول یکی از بچه های اونجا !



وقتی رئیس جمهور روسیه تو سخنرانی می گه :"قدرت هکرهای من از قدرت نظامی آمریکا بیشتر هست!" باید به اهمیت این کار پی ببری!


این قانون بد نیست اما مثل همیشه با توپ و تشر میخان کار پیش ببرن
به جایی این که جایزه بزارن برای هکرها داخلی که سیستم هاشون رو تست بزنن امن حسابی بشه تهدید می کنن

به نظر شما یه سایت دولتی بهتره توسط یه ایرانی هک بشه یا یه عرب یا یه اسرائیلی ! که دستشون بهشون هم نمیرسه !

milade
پنج شنبه 12 دی 1387, 13:13 عصر
به نظر شما یه سایت دولتی بهتره توسط یه ایرانی هک بشه یا یه عرب یا یه اسرائیلی ! که دستشون بهشون هم نمیرسه !
یه کتاب امنیت و اطلاعات میخوندم نوشته بود
"با هک سایتهای دولتی و معروف اسم خود را در فلان سایت ثبت کرده و رتبه خود را بالا ببرید!"
(اسم سایت یادم نیست)
به نظر من چون سایتهای ایرانی یه جورایی باهاشون اشناترن و ساده تره میرن سراغ اینا ولی در کل یادمون نره که یه هکر ایرانی بود که سایت وزارت دفاع امریکا رو مورد هجوم قرار داد و پسوردش رو به دست اورد ;)

Mamdos
پنج شنبه 12 دی 1387, 16:32 عصر
این قانون بد نیست اما مثل همیشه با توپ و تشر میخان کار پیش ببرن
به جایی این که جایزه بزارن برای هکرها داخلی که سیستم هاشون رو تست بزنن امن حسابی بشه تهدید می کنن

این قانون نه تنها «بد نیست» بلکه بسیار لازمه و باید خیلی زودتر از این‌ها تصویب می‌شد. همه جای دنیا این «توپ و تشر» وجود داره (با مجازات‌هایی که گاهی سنگین‌ترند) و مؤثرترین ابزار هم هست.
بحث «قانونی کردن» است، یعنی اگر هکری می‌خواد ناامن بودن یک وب‌گاه رو نشون بده، اول با خودش هماهنگ کنه (و اگر تونست قرارداد ببنده! :چشمک:) و بعد هکش کنه. در هیچ کشور پیشرفته‌ای شما نمی‌تونید سرخود یک وب‌گاه رو هک کنید و بعد بگید «می‌خواستم نقاط ضعفش رو نشون بدم!»، چون هیچ تضمینی وجود نداره که نیت شما خوب بوده باشه. دهها مورد کلاهبرداری، سرقت اطلاعات و سایر جرم‌ها به این روش در همین ایران اتفاق افتاده که قابل نادیده گرفتن نیست.
البته قطعاً برنامه‌های تکمیلی مثلاً در چارچوب آپا (https://www.ircert.cc/default.mno?lang=fa) یا افتا (امنیت فضای تبادل اطلاعات کشور) برای هک‌های قانونی لازمه تا این قانون باعث پنهان شدن ناامنی‌ها نشه، و باید ازش حمایت بشه، حمایتی که لازم نیست دولتی باشه و خصوصی‌ها و خود هکرها هم می‌تونن شروع کنن (مثلاً تشکیلاتی درست کنند که مأموریت رسمی‌اش کشف ناامنی‌ها باشد، و «هک قانونی برای کشف حفره‌های امنیتی» را تشویق کند و فرهنگش را جا بیندازد، و با پلیس و مقامات قضایی همکاری کند تا هکرهایی که در آن قالب و به صورت قانونی و با اطلاع صاحبان شبکه‌ها فعالیت می‌کنند اشتباهاً متهم نشوند).

vahid4134
پنج شنبه 12 دی 1387, 17:49 عصر
حالا منظور همون کرکر هست دیگه نه؟