PDA

View Full Version : ارتباط با یک دیتابیس بروی وب



francosoft
سه شنبه 10 آذر 1383, 10:46 صبح
سلام

سوال بنده این است.

می خواهم برنامه ای داشته باشیم که قبل از ورود کاربر به محیط اصلی نرم افزار کلمه عبور و نام شناسه پرسیده شود و اگر صحیح بود اجازه ورود به نرم افزار را بدهد.

ولی این فقط همین نیست که راحت هم باشه!!!

بنده می خواهم دیتابیسی داشته باشم برای دلفی حالا به هر نحوی که ساخته میشه و امکانش است و در آن تعداد زیادی شناسه و پاسورد تعریف کنم و سپس آن را در یک وب سایت بگذارم . یعنی بروی ftp یک سایت و بعد در برنامه نعریف بشه که وقتی کاربر شناسه و رمز خود را وارد کرد برنامه برای تایید صلاحیت بره و در دیتابیسی که تعریف شده و در اینترنت است سر بزنه. اگر در آن وجود داشت آنوقت اجازه صادر بشه و کاربر بتونه صفحه اصلی برنامه را ببینه.

در اینجا این موضوع مهمه که باید یک ارتباطی منظم بین نرم افزار و دیتبابیسی که در اینترنت است برقرار بشه و بتونه اونو چک کنه.

توجه کنید. نباید آن دیتابیس هنگامی که نرم افزار داره درون اونو چک می کنه در رایانه دانلود بشه و امنیتش هم خوب باشه.

البته اگر خودتان راهی دیگر را می دانید بگویید. فقط کار به همین سبک باشد. بقیه با شما.

هدف از این کار چیست؟

برای اینکه وقتی خواستم اطلاعات و پاسوردهای کاربران استفاده کننده از نرم افزار را تغییر دهم و یا روزآمد کنم امکانش باشد و بعد از اینکه در دیتابیس تغییر داده شد. آپلود بشه رو سایت تا کاربرانی که از نرم افزار استفاده می کنند . بر اساس اخرین تغییرات برایشان مجوز صادر بشه.

لطف اگر کسی می داند. برایم کامل توضیح دهد و یا سورس کدی کوچک را در این باره برایم ارسال کند.

منتظرم

موفق باشید

مهدی کرامتی
سه شنبه 10 آذر 1383, 12:55 عصر
برای ارتباط با یک دیتابیس روی وب 2 راه وجود دارد:

1- ارتباط مستقیم:
این روش در مورد دیتابیس هایی ممکن است که دارای سرور شبکه میباشند، مانند SQL Server و MySQL. در اینگونه موارد میتوانید یک Username/Password برای اتصال به دیتابیس موردنظر تعریف کنید و از کامپیوتر خودتان به آن متصل شوید. بدیهی است که دیتابیس مورد نظر میبایست بر روی یک سایت اینترنتی یا آدرسی که از طریق اینترنت یا شبکه قابل دسترس است قرار داشته باشد.
اشکالات این روش عبارتند از:
سرعت کم انتقال داده ها
عدم امنیت داده ها در حین انتقال (پکت های در حال انتقال را میتوان بوسیله یک Sniffer افشا نمود).
عدم اطمینان از یکپارچگی (Integrity) و صحت و سلامت داده های منتقل شده.

2- ارتباط از طریق یک واسطه (Middle Ware)
در این روش شما یک واسطه برای انتقال داده ها می نویسید و داده ها توسط آن به دیتابیس منتقل میشود. این روش معمولا مشکلات فوق را ندارد (بسته به روش برنامه نویسی). این Middleware را میتوان با هر کدام از زبانهای برنامه نویسی که با آن راحت تر هستید بنویسید. این Middleware میتواند به یکی از دو روش زیر نوشته شود:
Middleware Server: در این روش شما یک Middleware مینویسید که به پورت خاصی بر روی سرور گوش میکند و درخواستهای رسیده را پاسخ میدهد. چنین سروری را میتوانید براحتی با استفاده از مجموعه ابزارهای Indy در دلفی بنویسید.
در این روش داده ها از طریق یک پورت و یک پروتکل استاندارد (و یا اختصاصی، در صورت صلاحدید) منتقل میشود.

Web Services: در این روش شما سرورتان را مبتنی بر استانداردهای Soap می نویسید. داده ها نیز از طریق بسته های Soap منتقل میشوند. این روش نسبت به روش قبلی قابل اعتمادتر و راحت تر است. لازم بذکر است قالبهای ایجاد وب سرویس در لیست پروژه های دلفی موجود است.
موفق باشید.

francosoft
سه شنبه 10 آذر 1383, 13:34 عصر
سلام دوست عزیز و گرامی و دورد بر شما

بسیار متشکرم.

دوست عزیز شما در مورد مواردی که عرض کردید و بخصوص مورد آخری که از soap استفاده می کند می توانید یک نمونه مثال برایم بفرستید یا معرفی کنید.

بسیار از شما متشکرم دوست گرامی

موفق و کامیاب باشی

:)

مهدی کرامتی
سه شنبه 10 آذر 1383, 13:58 عصر
شما در مورد مواردی که عرض کردید و بخصوص مورد آخری که از soap استفاده می کند می توانید یک نمونه مثال برایم بفرستید یا معرفی کنید.
نه! :wise2:

شما اول درباره خط هایی که در پست قبلی دادم مطالعه کن، بعد نتیجه تحقیقات ات رو بیا اینجا بنویس. اونوقت اگر مشکلی داشتی با هم حلش میکنیم.

مرجع: بخش وب سرویس ها رو در راهنمای دلفی مطالعه کن.