PDA

View Full Version : مقاله: مقایسه ی اجمالی لینوکس و ویندوز :: پیش به سوی Open Source



smile17
پنج شنبه 03 بهمن 1387, 22:34 عصر
با سلام
لينك مقاله ي :
مقایسه ی اجمالی لینوکس و ویندوز :: پیش به سوی Open Source (http://netadmins.ir/?p=262)

با آوردن کلمه ی لینوکس (البته اگر بدانند که چه هست) معمولا محیطی خشک و دشوار در نظر افراد تداعی می گردد ولی واقعیت امر چیز دیگری است.
لینوکس هم مانند هر محصول دیگری دارای تاریخچه و سیر تکاملی خود است که در ابتدا حتی دارای واسط گرافیکی مناسبی نبود و این مساله لینوکس را در ذهن کاربران مبتدی، محیطی خشک متصور می کند که تعامل با آن دشوار است. ولی امروزه با گسترش محیط های گرافیکی مناسب مانند GNOME و KDE کار با لینوکس بسیار راحت تر از گذشته و جذاب گشته است.


موفقیت تجاری یک محصول دلیلی بر برتر بودن آن نیست زیرا در دنیای تجارت، تبلیغات موثر می تواند محصول نه چندان با کیفیتی را محبوب سازد. در مورد مایکروسافت و ویندوز نیز این قضیه صادق است. با نگاهی نه چندان فنی به سایت هایی که آسیب پذیری های سیستم عامل ها و نرم افزارها را گزارش می کنند به راحتی می توان دریافت که ویندوز سیستم عاملی با مشکلات بسیار بوده و همواره دردسرهای زیادی را برای متخصصین و حتی کاربران ساده به وجود آورده است. البته با حمایات مایکروسافت این مشکلات به مرور زمان بهبود یافته اند و وصله های زیادی برای این گونه BUGها از جانب سایت رسمی مایکروسافت انتشار یافته است. در این سوی داستان، لینوکس نیز بدون خطا و اشتباه نبوده است ولی به جهت Open Source بودن لینوکس، بسیاری از مشکلات این سیستم عامل توسط برنامه نویسان سرتاسر دنیا کشف و بر طرف گشته است.
رایگان بودن لینوکس، یکی دیگر از مزایای بی نظیر آن است در حالی که رقیب آن یعنی ویندوز با قیمت های نجومی اش در مقابل لینوکس، توان خرید این سیستم عامل را از کاربران زیادی گرفته است.
برای کسی که اولین بار است که به سراغ لینوکس می رود، شاید توزیع های گوناگون این نرم افزار برایش گیج کننده باشد و با توجه به قابلیت های مختلف هر توزیع، انتخاب را برای او دشوار سازد. امروزه توزیع های مناسبی برای هر گروه از کاربران در هر سطحی وجود دارد. کافی است کاربر بداند که چه انتظاری از لینوکس دارد و هدفش از استفاده از این سیستم عامل چیست. با توجه به محبوبیت و از جهتی راحتی کار در آن، توزیع های بسیاری از لینوکس به شدت به شکل محیط ویندوز در آمده اند تا کار برای مبتدیان راحت در گردد. البته اگر از کاربری که پنج سال در حال کارکردن در لینوکس بوده است بپرسید که ویندوز یا لینوکس راحت تر است، مسلما پاسخ می دهد که لینوکس راحت تر است و اگر این سوال را از کاربران ویندوز بپرسید، جوابی معکوس دریافت خواهید کرد. بنابراین سخت بودن یا شیوایی یک سیستم عامل نسبی می باشد. وجود برنامه های کاربردی زیاد برای ویندوز نیز عاملی جهت محبوبیت این سیستم عامل بوده است ولی توزیع های لینوکس نیز خوشبختانه برنامه های کاربردی رایج را در خود جای داده است. پیشنهاد می شود چنانچه قصد دارید که به گروه کاربران لینوکس بپیوندید و در این زمینه مبتدی هستید، توزیعی از لینوکس را انتخاب کنید که بر روی DVD یا چند CD ارائه شده باشد (توزیع های که معمولا امروزه بر روی DVD عرضه می شوند مجموعه ای از برنامه های کاربردی رایج مانند pdf reader و open office و … را در خود جای داده اند). این گونه توزیع ها می توانند بسیاری از نیاز های ابتدایی و حتی فنی شما را بر طرف سازند.
همان طور که لینوکس رایگان است، برنامه هایی که برای لینوکس عرضه می شوند نیز رایگان و open source هستند و با مراجعه به سایت هایی که به صورت تخصصی به جامعه ی open source و لینوکس اختصاص دارند به راحتی قابل یافت شدن هستند. البته نصب برنامه ها در محیط لینوکس به راحتی ویندوز نیست زیرا لینوکس از فایل هایی با پسوند exe. و dll. پشتیبانی نمی کند و نصب برنامه ها هم مانند محیط ویندوز با زدن چند دکمه ی next به پایان نمی رسد. حتی نصب این سیستم عامل با ویندوز به کلی متفاوت می باشد.
لینوکس از FAT32 و NTFS به عنوان سیستم فایل برای هارد دیسک پشتیبانی نمی کند و قابل نصب در درایوهایی با این سیستم فایل نمی باشد. در مقابل لینوکس دارای سیستم فایل خاص خود می باشد. سیستم فایل ex2 و ex3 توسط توزیع های بسیاری (توزیع هایی که من دیده ام) پشتیبانی می شود. پیشنهاد می شود که اگر برای اولین بار قصد نصب لینوکس در کامپیوتر خود را دارید این کار را در نرم افزار های VirtualPC یا VMWare انجام دهید تا در صورت ناآگاهی از مراحل نصب، به اطلاعات موجود در هارد دیسک شما آسیبی وارد نشود. در هنگام نصب به تمامی error ها و سایر اطلاعاتی که بر روی مانیتور ظاهر می شود دقت کنید و به هیچ وجه بدون آگاهی از مرحله ی رایج و مرحله ی بعدی دکمه ی next را نزنید زیرا امکان دارد در هنگام زدن یکی از همین دکمه های next که ان را با بی دقتی فشرده اید تمامی اطلاعات هارد دیسک شما پاک شود و هارد دیسکتان مانند روز اولش بشود. از جمله نکات قابل تامل در نصب لینوکس مرحله ی انتخاب پارتیشن نصب می باشد. در این مرحله در مقابل کاربر چندین گزینه قرار می گیرد و کاربران ناآگاه نیز معمولا گزینه ی Automatic را برای ادامه ی نصب لینوکس انتخاب می کنند و در کمال تعجب مشاهده می کنند که هارد دیسک سیستمشان فرمت شده و تبدیل به یک پارتیشن واحد می گردد. گزینه ی Automatic در هنگام نصب لینوکس بدترین گزینه برای کسانی است که می خواهند لینوکس را در کنار سیستم عامل دیگری مانند ویندوز نصب کنند.
برای جلوگیری از از دست دفتن اطلاعات هارد دیسک در حین نصب بهتر است که گزینه ی Manual را جهت انتخاب پارتیشن نصب انتخاب کنید و مقداری از فضای پارتیشن بندی نشده ی هارد دیسک خود را به لینوکس اختصاص دهید. البته این فضا می تواند از چند صد مگا بایت تا چندین گیگا بایت متغیر باشد. فضای لازم بر روی هارد دیسک شما برای نصب لینوکس بستگی به توزیعی که می خواهید نصب کنید وPackage هایی که مایل هستید همراه با لینوکس برای شما نصب شوند بستگی دارد.
بسیاری از برنامه های کاربردی رایج و حتی برنامه های تخصصی مانند امکانات و سرویس های Server و محیط های برنامه نویسی و Software Developing به صورت بسته های نرم افزاری در محیط نصب لینوکس قرار گرفته اند وشما تنها با انتخاب بسته های مورد نیاز خود، می توانید آن ها را همراه با خود سیستم عامل بر روی سیستمتان نصب کنید و در صورتی که یکی از این برنامه ها را فراموش کردید یا خواستید تغییری در امکانات و قابلیت های آن به وجود بیاورید می توانید این کار را از داخل محیط لینوکس، پس از نصب آن انجام دهید.
لینوکس بهشت برنامه نویسان است. برنامه نویسانی که از لینوکس برای گسترش برنامه ها و پروژه های خود استفاده می کنند مسلما معنی این جمله را درک می کنند. به طور مثال در ویندوز اگر شما بخواهید به زبان C برنامه نویسی کنید می باید کامپایلر C را بر روی سیستم خود نصب کنید و اگر بخواهید با Java نیز برنامه نویسی کنید می باید محیط توسعه و کامپایلر آن را نصب کنید و در مورد سایر زبان های برنامه نویسی مانند Perl ،Ruby ،Python و … این داستان بارها و بارها تکرار می شود و شما می باید هر بار هزینه ای جهت تهیه این گونه برنامه ها پرداخت کنید ولی در لینوکس تمامی این زبان ها به صورت پیش فرض پشتیبانی می شود و شما با انتخاب سایر Package ها می توانید این محیط را برای برنامه نویسی گسترش دهید و یا آن را برای خودتان سفارشی کنید.
لینوکس به همین اندازه در زمینه ی برنامه نویسی گسترده است در زمینه ی شبکه نیز گسترده و قدرتمند است. شما قیمت یک ویندوز سرور 2003 یا 2008 را می دانید؟ مسلما هزینه های زیادی را برای کسی که قصد راه انداختن سرور را دارد تحمیل می کند ولی من به شما می گویم که لینوکس در زمینه ی سرور نیز رایگان است و با هر سرورس ممکنی که فکرش را بکنید در دسترس علاقه مندان به شبکه قرار دارد.
اگر هنوز تصمیم خود را مبنی بر تبدیل شدن به یک کاربر لینوکس نگرفته اید می توانید توزیع دلخواهتان را در کنار ویندوز نصب کنید. در هنگام نصب لینوکس می توانید بوت سیستم خود را به گونه ای تنظیم کنید که استفاده از ویندوز نیز برای شما میسر باشد و در هر بار روشن کردن کامپیوتر می توانید سیستم عامل دلخواهتان را جهت بارگزاری انتخاب کنید.
خوشبختانه گونه ای از لینوکس به نام لینوکس های live موجود است که شما تنها با قرار دادن CD یکی از توزیع های live در درایور خود و restart کردن کامپیوتر می توانید وارد آن شوید و از اکتشاف در محیط لینوکس لذت ببرید. متاسفانه در لینوکس های live امکانات گسترده و تخصصی در دسترس کاربر نیست. به همین جهت توصیه می شود که نصب لینوکس امکانات بیشتری را برای کاربر، جهت استفاده به ارمغان می آورد.
امنیت کدام یک بیشتر است؟ در مورد پاسخ این سوال هنوز هم در سراسر دنیا بحث ها و جدل های زیادی وجود دارد ولی این نکته ی کلی را می توان گفت که هیچ سیستم عاملی صد در صد ایمن نیست و با اجرای تنظیمات مناسب بر روی آن می توان امنیتش را افزایش داد. لینوکس با توجه به این موضوع که تعداد کاربران کمتری در سراسر دنیا به نسبت ویندوز دارد، بد افزارهای (شامل Virus ،Worm ،Trojan ،Spyware ،Key Logger و …) کمتری برای آن گسترش یافته اند و از این جهت دارای امنیت بیشتری است ولی ویندوز به دلیل گستردگی جغرافیایی، تهدیدات امنیتی بیشتری علیه آن اعمال شده است. با تمامی این گفته ها، تعداد کاربران نمی توانند ملاکی جهت امن تر بودن یک سیستم عامل یا نا منی آن باشند. تامین امنیت هر سیستمی به دست کاربر آن سیستم اعمال می شود ولی آیا بستر مناسبی که به درستی برنامه نویسی شده باشد ملاکی جهت تعیین سطح امنیت یک سیستم عامل نیست؟ دراین مورد بعید می دانم که مایکروسافت از جانب متخصصان امر نمره ی مناسبی کسب کند. حتی با ارائه ی ویندوز ویستا نیز این بحث ها ادامه داشت و دارد و بارها امنیت این سیستم عامل زیر سوال رفته است.
لینوکس کاربرد زیادی بر روی ابرکامپیوتر ها دارد. حدود 75 درصد از پانصد عدد از بالاترین ابرکامپیوتر جهان از لینوکس استفاده می کنند و چیزی حدود 20 درصد از یونیکس و کمتر از 1 درصد از ویندوز استفاده می کنند. 4 درصد باقی مانده نیز از BSD ها یا MAC OS و ترکیبی از موارد مذکور استفاده می کنند. مایکروسافت از امسال با عرضه ی ویندوزی مخصوص ابرکامپیوترها به طور جدی وارد این بخش از بازار شد.
تعدادی توزیع های مختلف لینوکس عبارت اند از:
Suse (بخوانید زوزه): توزیعی مناسب برای کاربردهای خانگی و سرور به همراه محیط های گرافیکی زیبای GNOME و KDE.
Fedora: که در واقع همان RedHat سابق می باشد که امروزه تحت این نام عرضه می شود.
Ubuntu (بخوانید اوبونتو): که این توزیع، خود دارای توزیع های جانبی زیادی می باشد و هم برای استفاده های خانگی هم سرور توزیع های مناسب را دارد. کلمه ی اوبونتو، کلمه ای آفریقایی می باشد و تا جایی که من اطلاع دارم در جنوب آفریقا کاربرد دارد و به این مفهوم است که انسان از خود چیزی ندارد و چیزی را که یاد می گیرد باید در اختیار دیگران بگذارد. شما می توانید با مراجعه با سایت www.ubuntu.com نسخه ی مورد نظر خود از این توزیع را سفارش دهید تا با پست و به صورت رایگان به دست شما برسد.
Debian: از قدیمی ترین توزیع ها و مناسب برای سرورها می باشد.
و … .
توزیع های بسیار زیادی از لینوکس وجود دارد که حتی نام بعضی از آن ها معروف نمی باشد و فقط جهت استفاده های خاصی سفارشی سازی شده اند. به هر حال تمامی توزیع های مذکور در این مقاله را می توانید از اینترنت و با کمی جست و جو پیدا و دانلود کنید.

نویسنده: مهدی درفشی

C_Sharp_Dot_Net
یک شنبه 06 بهمن 1387, 12:59 عصر
سلام دوست خوبم
منم مثل تو تا یک سال پیش جای تو بودم
فکر می کردم ویندوز کار ابلیس هست و لینوکس کار خدا
ولی هرچی پیش رفتم دیدم واقعا اینطور نیست دیدم که چطور تعصب چشم انسان رو از واقعیات می بنده و نمی ذاره که آدم به طور شفاف و واقع بینانه به موضوع نگاه کنه
یکم دورت رو ببین کی می تونه تو لینوکس راحت باشه
لینوکسی که برای پخش یه فایل MP3 باید زجر ها بکشی تا بتونی توش آهنگ گوش کنی
لینوکسی که برای نصب یه برنامه باید ساعت ها پای کامپیوتر بنشینی لینوکسی که برای اتصال به اینترنت باید راهی دراز طی کنی لینوکسی که برای اجرای یه بازی باید توش بمیری و قید بازی رو بزنی
لینوکسی که اگه توش یه سخت افزارت شناخته نشد باید اون سخت افزارت رو بندازی دور لینوکسی که تنها دلخوشیت بهش اینه که امنیتش بالاست لینوکسی که اگه خواستی یه فیلم نگاه کنی و اون فیلم با فرمتی بود که لینوکس نمی شناخت باید آرزوی دیدن فیلم رو به گور ببری لینوکسی اگه می خواستی توش برنامه نویسی کنی باید یا با سی و سی پلاس پلاس برنامه بنویسی یا دلت رو به مونو خوش کنی لینوکسی که یه کتاب در موردش در مورد برنامه نویسیش گیر نمی آد لینوکسی که .... آره این لینوکس باید حالا حالا تلاش کنه تا بتونه به ویندوز که هیچ یک از مشکلات بالا رو نداره برسه
لینوکس فعلا قابل استفاده نیست و خیلی جا برای پیشرفت داره
باور کن منم تا یه سال پیش مثل تو اینقدر روی لینوکس تعصب پیدا کرده بودم که حتی دو ماه بدون ویندوز زندگی کردم ولی دیدم ویندوز توی جهان یکه تاز باور یکه تازه ...

smile17
یک شنبه 06 بهمن 1387, 22:39 عصر
با سپاس از توجه شما
مقاله اي كه خوانديد رو سعي كردم بي طرف بنويسم و هر موردي رو كه بيان كردم براي اون دليل كافي دارم
اولا مسلما هم لينوكس و هم ويندوز كار بشر هستش و من اصراري به شما ندارم كه از فلان سيستم عامل استفاده كني.هر كسي به قدر توانايي و دركش،از كار با كامپيوتر لذت مي بره

یکم دورت رو ببین کی می تونه تو لینوکس راحت باشه
راحتي در يك سيستم عامل نسبي مي باشد.چون شما از ويندوز استفاده مي كني(بسيار از ويندوز استفاده مي كني) بنابراين كار در محيط ديگري براي شما دشوار است.حالا اگه از يه كاربر كه مدت 5 سال است كه لينوكس كار ميكنه بپرسي كار در محيط ويندوز چگونه است، مسلما پاسخ مي دهد كه محيط ويندوز سخت و دشوار است.بنابراين راحتي يك مسئله ي نسبي است

لینوکسی که برای پخش یه فایل MP3 باید زجر ها بکشی تا بتونی توش آهنگ گوش کنی
player هاي بسيار مناسبي براي محيط هاي مختلف لينوكس موجود است و اگر از توزيعي استفاده كني كه بر روي DVD باشد و آن را به صورت كامل نصب كني؛ پخش فايل هاي مالتي مديا به راحتي مقدور است

لینوکسی که برای نصب یه برنامه باید ساعت ها پای کامپیوتر بنشینی لینوکسی که برای اتصال به اینترنت باید راهی دراز طی کنی
نصب لينوكس نياز به تسلط خاص خود دارد ولي بعضي از افراد فكر مي كنند كه نصب سيستم عامل فقط قرار دادن سي دي در داخل سي دي رام و ري استارت كردن سيستم است.
خوشبختانه نصب لينوكس مانند نصب ياهو مسنجر نيست كه با كليك هاي متوالي شما بر روي گزينه ي next ، برنامه نصب شود.
در مورد اتصال به اينترنت : اگر از مودم اكسترنال استفاده كنيد يا به كمك كارت شبكه به اينترنت وصل شويد( در داخل شبكه ي متصل به اينترنت باشيد يا يه مودم ADSL داشته باشيد كه با كابل شبكه به شما اينترنب بدهد) هيچ مشكلي نيست.

ینوکسی که اگه توش یه سخت افزارت شناخته نشد باید اون سخت افزارت رو بندازی دور
از توزيع هايي استفاده كنيد كه version بالايي دارند.مثلا suse11 كه من تاحالا سخت افزاري نديدم كه اين توزيع نشناسد

لینوکسی که تنها دلخوشیت بهش اینه که امنیتش بالاست
امنيت نسبي است و با config درست مي توان امنيت ويندوز را افزايش داد و امنيت لينوكس را بسيار افزايش داد

می خواستی توش برنامه نویسی کنی باید یا با سی و سی پلاس پلاس برنامه بنویسی یا دلت رو به مونو خوش کنی
آيا شما چيزي در مورد QT و eclipse مي دوني؟

لینوکسی که یه کتاب در موردش در مورد برنامه نویسیش گیر نمی آد
كتاب فارسي در مورد لينوكس كم است كه اين قضيه هم مربوط به شرايط جامعه است ولي منابع بسيار ارزشمندي به زبان انگليسي در اينترنت وجود داره

آره این لینوکس باید حالا حالا تلاش کنه تا بتونه به ویندوز که هیچ یک از مشکلات بالا رو نداره برسه
لینوکس فعلا قابل استفاده نیست و خیلی جا برای پیشرفت داره
شما بهتره يه خورده در مورد ويندوز به صورت تخصصي مطالعه كني(منظور از تخصصي اين نيست كه مثلا آفيس را در ويندوز نصب كني و به اينترنت وصل شوي )بلكه در مورد سيستم مديريت فايل و ساختار امنيتي و ايده پردازي ويندوز مطالعه كن.خودت متوجه تفاوت ها ميشي

لینوکس فعلا قابل استفاده نیست و خیلی جا برای پیشرفت داره
عجيبه كه اكثر سرورهاي دنيا لينوكسي و unix-base هستن
شمايي كه اين همه سنگ ويندوز رو به سينت ميزني ميدوني براي چيه؟
براي اينه كه ميري دي وي دي وندوز ويستا رو 2000 تومان مي خري.اگه شما هم طبق قوانين كپي رايت عمل مي كردي و يه ويندوز رو به قيمت 100 هراز تومان مي خريدي ، ارزش يه سيستم عامل رايگان با توسعه و پشتيباني قوي رو مي فهميدي
اگه براي خريد لايسنس sql server دو سه هزار دلار پول ميدادي ، اون موقع مي فهميدي كه mysql چه نعمتي هستش

smile17
یک شنبه 06 بهمن 1387, 22:41 عصر
لینوکسی که یه کتاب در موردش در مورد برنامه نویسیش گیر نمی آد
اگر كسي اهل مطالعه باشه اين فقط يه بهونه است

اگر ساير عزيزان مطلبي و سوالي براي گفتن دارن ، بنده در خدمتم

C_Sharp_Dot_Net
دوشنبه 07 بهمن 1387, 07:40 صبح
من نه ویندوز رو نوشتم نه لینوکس رو

خدا رو شاهد می گیرم که من ماه ها روی لینوکس تحقیق کردم
ماه ها از لینوکس استفاده کردم
جاهایی از لینوکس دیدم که تا حالا کسی ندیده
کارهایی تو لینوکس کردم که کسی نکرده
لینوکس سیستم عامل فوق العاده ای است لینوکس یک سیستم عامل نیست بلکه یک فرهنگ است اینو جدی می گم
ولی باور کنید که این سیستم عاملی که من دیدم فعلا که نه حالا حالا ها نمیتونه سیستم عامل من کاربر خانگی بشه منی که یه برنامه نویسم یه دانشجو
آره نمی تونه باور کنید اگه این پست رو 4 ماه پیش می ذاشتم خیلی از حرفایی که الان می زنم برعکس بود چون اون موقع مثل شما تازه لینوکس رو شناخته بودم
فکر می کردم بهترین سیستم عامل دنیاست خیلی بیشتر از شما روش متعصب بودم
هر کی در مقام مخالفت با لینوکس بر می اومد مورد تمسخرم قرار می گرفت

لینوکس از نوادگان یونیکس هست یونیکس هم از همون اول هدفش امنیت و کار بر روی سرور های بزرگ بوده نه PC خونگی ولی ویندوز از همون اول باید بگم هدفش سیستم خونگی بوده هدفش رخنه به تمام خونه های جهان بوده آره هر دوشون به خواسته شون رسیدن

در مورد QT هم باید بگم آره خیلی خیلی بیشتر از تو شنیدم . روزی که لینوکس رو نصب کردم اولین بار رفتم سراغ زبان هاش. ویافتن آموزش هایی برای زبون های برنامه نویسی که داره. زبون های خوبی داره QT-Perl-GTK-Python

ولی نه اینا با CSharp قابل مقابله هستند نه با VB.NET نه با دلفی نه با ویژوال بیسیک که هر کدومشون الان می تونن به تنهایی زندگی یه خانواده رو تامین کنن می دونم حتما می گی مونو هم هست ولی من با تموم تجربه ای که توی سی شارپ دارم یه بار فقط یه بار نتونستم یه برنامه ی 2000 خطی توی مونو با سی شارپ بنویسم

دوست خوبم لینوکس خیلی بیشتر از ویندوز سابقه داره . خیلی افراد بیشتری دارن روش کار می کنن . لینوکس رایگانه . لینوکس امنیت داره . لینوکس عالیه . لینوکس خداست . لینوکس همه سخت افزار رو می شناسه لینوکس عشقه منه ... اینا حرفهایی هست که 4 ماه پیش می زدم که البته از روی تعصب نبود و به خیلی هاش رسیده بودم
ولی بعد چند ماه به این رسیدم که دیدم برای کارهای سیتم عاملم روزی 6 ساعت وقت میذارم که اگه این 6 ساعت رو روی یه چیز دیگه بذاره می تونم گلیم خودم رو از آب بکشم
به هر حال من الان روی PC شخصیم یه ویندوز ویستا دارم و لینوکس و با لینوکس هم هیچ دشمنی ندارم ولی خواستم اون چیزایی که براش 7 ماه از عمرم رو گذاشته بودم رو در اختیارتون بذارم امیدوارم به کسی توهین نشده باشه

به قول شاعر بزرگ شهرمون حافظ که میگه :

با مدعی مگویید اسرار عشق و مستی تا بی خبر بمیرد در درد خود پرستی

smile17
دوشنبه 07 بهمن 1387, 09:21 صبح
بسیار بسیار از توجه و نظر شما ممنونم
باور کنید که هیچ تعصبی در کار نبوده
متاسفانه یا خوشبختانه چون ما توی ایران هستیم و بدون کپی رایت مصرف می کنیم , پس ویندوز خیلی می صرفه چون ویندوز + آفیس + ویژوال استودیو + sql server + ..... خیلی چیزای دیگه رو با چند هزار تومان روی سیستممان نصب می کنیم
من باز هم می گم که اگر در جامعه ای بودیم که نسبت به قوانین کپی رایت سخت گیر بود , خیلی از موارد مذکور فرق می کرد
به هر حال بحث خوبی با هم داشتیم دو ست عزیز

anubis_ir
دوشنبه 07 بهمن 1387, 09:47 صبح
چون ما توی ایران هستیم و ...
يك سؤال ازت دارم، كشورهاي ديگري كه محصولات مايكروسافت رو مي‌خرند و كپي رايت هم دارند، اون‌ها به نظر شما كلا مشكل روحي رواني دارند كه اينكار رو مي‌كنند؟
همه چيز مسايل فني نيست. مسايل مديريتي هم در انتخاب نقش دارند. مسايل نگهداري سيستم هم به همين صورت و خيلي موارد ديگر. اينها رو كه كنار هم قرار بدي ممكن است لينوكس براي شما گران تر تمام شود. صرفا از ديدگاه فني به قضيه نگاه نكنيد.
يك مثال : شايد بگي برنامه نويسي VC خوب خيلي كار كشته تر از برنامه نويس VB است. اما مدير يك مجموعه نگاه مي‌كنه اگر اين برنامه نويس VC رفت من چكار كنم؟! آيا مي‌تونم جايگزينش كنم سريع؟ آيا كار من نمي‌خوابه؟ آيا مشتري‌هام رو از دست نمي‌دم؟ بنابراين فقط مسايل فني دخيل نيست در تصميم گيري كلان يك شركت يا حتي يك كشور. مسايل مديريتي را فراموش نكنيد.

smile17
دوشنبه 07 بهمن 1387, 10:38 صبح
اونا هیچ مشکلی ندارن...حتما صلاح دونستن که ویندوز براشون بهتره...صلاح کار خویش خسروان دانند
مسایل مدیریتی هم جایگاه خاص خود رو دارند و شاید در بعضی موارد هم استفاده از لینوکس برای شما بسیار ارزان تر و حتی رایگان تمام شود
مسایل اقتصادی هم جزو لاینفک و جداناشدنی مسایل مدیریتی است

C_Sharp_Dot_Net
سه شنبه 08 بهمن 1387, 02:16 صبح
دوست خوبم سلام
ببین ما کاربران کامپیوتر فقط محیط گرافیکی یک سیستم عامل رو میبینیم نه کدهای نوشته شده توسط برنامه نویس اون سیستم عامل
بنابراین در مورد تنها چیزی که می تونیم حرف بزنیم GUI سامانه هست نه سیستم کاری اون
دیتل تو کتاب مبانی سیستم های عامل میگه : هر سیستم عاملی هر چه قدر هم که قوی باشه . هر چه قدر هم که توانا باشه ولی تا زمانی که یک رابط گرافیکی خوب نداشته باشه مورد توجه عموم قرار نمی گیره هر چند ممکنه همون طور که خودت گفتی روی خیلی از ابر رایانه های دنیا لینوکس نصب باشه ولی کاربر خونگی با کاربر ابر رایانه فرق داره. مثلا توی یه ابر رایانه می خوان محاسباتی انجام بدن که عدد هایی که حاصل می شن اعدادی 3000 رقمی هستند. خب معلومه که باید از لینوکس استفاده کنن چون ویندوز هیچ وقت نمیتونه همچین محاسباتی رو انجام بده. ولی توی لینوکس با اون خط فرمان قدرتمندش شما می نویسید BC بعد که برنامه باز شد مینویسید 3000^2 اون وقت میبینید چقدر سریع حاصل 2 به توان 3000 رو بهتون میده من به این میگم قدرت ولی یه همچین محاسبه ای توی ویندوز که گفتم برای کاربران خونگی ساخته شده نمی تونه مفید باشه برا همین هم همچین امکانی براش ننوشتن وگرنه برنامه نویسان مایکروسافت که نوشتن یه همچین برنامه ای براشون کاری نداره
یا مثلا فایل سیستم لینوکس میتونه پارتیشنی تا سایز چندین هزار ترابایت رو پشتیبانی کنه و این در حالی هست که فایل سیستم ویندوز NTFS تا نزدیکی این مقدار رو هم پشتیبانی نمیکنه.
یا اصلا یه نگاه به رابط گرافیکی ویستا کن که 90 درصد از کاربرای اون کاربر عادی هست که حتی نمی تونه 4 تا استفاده مفید از کامپیوتر رو بگه . پس یه همچین کاربری مسلمه که نتونه بیشتر کارهای عادی خودش رو از طریق خط فرمان لینوکس که هر دستورش شامل چندین پارامتر میشه و تازه حساس به حالت هم هست انجام بده
یکم ریز بشی می بینی که ویندوز و سیستم عامل های مبتنی بر Unix برای کار روی چه سیستمی طراحی شدن
ولی مسئله مهم اینه که گفتی : " شما بهتره يه خورده در مورد ويندوز به صورت تخصصي مطالعه كني(منظور از تخصصي اين نيست كه مثلا آفيس را در ويندوز نصب كني و به اينترنت وصل شوي )بلكه در مورد سيستم مديريت فايل و ساختار امنيتي و ايده پردازي ويندوز مطالعه كن.خودت متوجه تفاوت ها ميشي "
دوست خوب من بنده ماه ها روی سیستم مدیریت فایل ویندوز تحقیق کردم . در مورد ساختار امنیتی و ایده پردازی ویندوز و لینوکس کتاب ها خوندم و با اساتید بزرگی بحث کردم به این نتیجه رسیدم که :
نه من - نه شما - نه استاد های من - نه استاد های شما - نه استادهای استادهای من و شما در حدی نیستیم که بتونیم در مورد کار بهترین برنامه نویسای دنیا که توی مایکروسافت یا شرکت هایی مثل NOVEL و Red Hat که اگه من یا شما یا استاد های من و شما از نزدیک اون شرکت ها رد بشیم به جرم سو قصد به جان Steve Ballmer یا BillGates اعداممون می کنن نظر بدیم
ویندوز رو گروهی 10000 نفره از بهترین برنامه نویسای دنیا نوشتن و 15 سال هست که تمام خانه های دنیا رو تسخیر کرده و لینوکس رو یا در واقع بگم جد لینوکس رو که همون یونیکس باشه دنیس ریچی طزاح زبان سی ساخته و طی 40 سال رشد و گسترش یافته ولی هدفش همون سرور ها ابر رایانه ها و انجام محسابات سنگین بوده که الان شرکت هایی مثل سوزه قصد دارن پای لینوکس رو به خانه های عموم هم باز کنن ولی برای این کار باید از پس غول نرم افزار سازی دنیا عبور کنن که کاری اگه نگیم غیر ممکن لااقل بعید هست
پس بازم میگم من و شما و خیلی خیلی بالاتر از من و شما در سطحی از سواد نیستیم که بتونیم در مورد خوب یا بد بودن سیستم فایل و ایده پردازی ویندوز و لینوکس و مکینتاش و IBM Os2 سخنی بیاوریم پس اول برو بخون ببین کسانی که لینوکس نوشتن یا ویندوز رو نوشتن الان چند سالشون هست (اگه کمتر از 60 سال بود ما رو هم خبر کن ) بعد ببین اینا چه تجربه ای دارن تو برنامه نویسی بعد بیا اگه تونستی به خودت اجازه بدی در مورد اشکالات کارشون با هم بحث می کنیم
دنیس ریچی طراح زبان سی (که الان 78 هست و تازه داره یه سیستم عامل جدید با یه زبون جدید مینویسه ) میگه :"من از قدرت لینوکس بسیار تعجب میکنم ولی دنیای محاسبات من درون سیستم های ویندوز و یونیکس انجام میگیرد "

به نظر من برنامه نویسان مطرح جهان تحربه ای دارن که اونا رو تا حد معصومیت از اشتباه برای من مقدس کرده

Mehdi Asgari
سه شنبه 08 بهمن 1387, 03:15 صبح
موفقیت تجاری یک محصول دلیلی بر برتر بودن آن نیست
شاید؛ ولی در نهایت این مردم (مصرف کنندگان) هستن که انتخاب می کنن چه چیزی popular بشه. همیشه “right thing” پیروز نمیشه (قبل از بحث بیشتر در این مورد Worse Is Better (http://en.wikipedia.org/wiki/Worse_is_Better) رو بخون تا منظورم رو متوجه بشی)

رایگان بودن لینوکس، یکی دیگر از مزایای بی نظیر آن است
همون طور که یکی از بچه ها گفت ، هزینه های یک سیستم فقط شامل هزینۀ خرید نمیشه. هزینۀ نصب ، آموزش ، نگهداری و ... رو هم باید در نظر گرفت.


و در مورد سایر زبان های برنامه نویسی مانند Perl ،Ruby ،Python و … این داستان بارها و بارها تکرار می شود و شما می باید هر بار هزینه ای جهت تهیه این گونه برنامه ها پرداخت کنید
زبان هایی که نام بردی platform-independent هستن و هیچ هزینه ای قرار نیست بابتشون پرداخت بشه. روبی فکر نکنم به طور پیش فرض نصب باشه (رو اوبونتو که نیست) خود سی هم فقط زبانش نیست که ، اگه بخوای واقعا برنامه نویسی کنی به کلی پکیج اضافی نیاز خواهی داشت که به طور پیش فرض نصب نیستن (libstdc++ و build-essentials و ...)

لینوکسی که برای پخش یه فایل MP3 باید زجر ها بکشی تا بتونی توش آهنگ گوش کنی
معمولا کاربران ویندوز در ابتدای کار با لینوکس خیلی به مشکل بر می خورن (برعکسش هم صادقه). لینوکس (به طور کلی) به مرور زمان خیلی user friendly تر شده. دیسترو هایی وجود دارن که به طور پیش فرض خیلی از codec ها رو نصب دارن . اون زجری که میگی برای اولین باره ، وگرنه حرفه ای تر ها باهاش مشکلی نخواهند داشت (نمیشه انتظار داشت کپی ویندوز رو تقدیمت کنن ؛ خیلی کارها هم هست که در ویندوز زجرآور تر از لینوکسه)


لینوکسی که برای نصب یه برنامه باید ساعت ها پای کامپیوتر بنشینی لینوکسی که برای اتصال به اینترنت باید راهی دراز طی کنی لینوکسی که برای اجرای یه بازی باید توش بمیری و قید بازی رو بزنی
من روی لپ تاپم که ساخت 2007 هست ، Ubuntu 8.04 نصب کردم و همه چیز رو شناخت و هیچ مشکلی با درایور ها نداشت (جز مودم که اون رو هم دوست حرفه ایم سریع برام درستش کرد.) از نظر سازگاری با سخت افزار ها هم لینوکس داره روز به روز بهتر میشه (امسال یه مقاله ای می خوندم که review ای بود بر OpenSolaris و یارو می گفت وقتی روی لپ تاپ سونیش نصب کرد این سیستم عامل رو ، تمامی درایور ها رو بدون استثنا شناخت.)
C_Sharp_Dot _Net (http://barnamenevis.org/forum/member.php?u=91410) : غیر علمی و غیر فنی بودن جملاتت دلیل کافی و وافی برای جواب ندادن بهشونه. نیازی نیست در مورد چیزی که تجربه و دانش کافی درش نداری نظر بدی. { در پست هات در این تاپیک بیش از 15 ادعای غیر فنی و غلط داری که اشاره نمی کنم بهشون ؛ فقط 5 دقیقه سرچ تو گوگل نیاز دارن }

C_Sharp_Dot_Net
سه شنبه 08 بهمن 1387, 04:56 صبح
جناب Mehdi311ggg میشه بگی کجا های حرفم غیر علمی بوده ؟
حتما 15 تاش رو ذکر کنم چون من برا همشون دلیل دارم

C_Sharp_Dot_Net
سه شنبه 08 بهمن 1387, 05:26 صبح
جناب mehdiccx میشه جاهایی رو هم که حرف من غیر علمی بود رو با دلیل مشخص کنید
ممنون:عصبانی::عصبانی:

smile17
سه شنبه 08 بهمن 1387, 10:17 صبح
برای بحث کردن پیرامون این قضیه می باید نکات بیشتری رو در نظر گرفت
اولا ما در سایت برنامه نویس داریم در این مورد صحبت می کنیم و مسلما برای این که پیشرفت کنیم خیلی از سختی های یادگیری رو به جون می خریم.من هم می دونم که کار با محیط گرافیکی خیلی راحت تر و همه فهم تر و سریع تر هست ولی کنسول برای من قدرتی داره که محیط های گرافیکی نداره
خوب یه بحثی که ما داشتیم جنبه ی اقتصادی قضیه بود.برنامه نویسی توی لینوکس مزایا و مشکلات خاص خودش رو داره ولی این نکته رو هم در نظر بگیرین که یه محصولی مثل openoffice هم داره در مقابل MS Office عرضه می شه که واقعا قوی هست.
در مورد ظاهر گرافیکی و رابط کاربری هم می تونم اینو بگم که شاید در نظر خیلی ها گرافیک ویستا بی نظیر باشد ولی من به این دسته از عزیزان پیشنهاد می کنم که حتما گرافیک و جلوه های بکار رفته در KDE 4.2 رو هم ببینن.البته داشتن محیط گرافیکی رو من جزو مزایای یه سیستم نمی دونم
اگر دوستان موافق هستن در مورد قدرت ساپورت و پشتیبانی لینوکس هم صحبت کنیم که مثلا اگه یه باگ توی لینوکس پیدا بشه چقدر سریع بر طرف میشه ولی اگه توی یکی از محصولات مایکروسافت یه باگ پیدا بشه باید منتظر آپدیت ماه آینده ی مایکروسافت باشیم(تازه شاید تو این آپدیت مشکل حل شده باشه)
خیلی از بحث های بالا از نظر کاربران خانگی و معمولی هیچ ارزشی ندارد
مثلا این که یک سیستم عامل دارای پشتیبانی و ساپورت فنی مناسب باشد اصلا موضوع مهمی نیست ولی ما داریم توی یه محیط حرفه ای به نام برنامه نویس بحث می کنیم.پس باید این مسایل رو هم در نظر گرفت

anubis_ir
سه شنبه 08 بهمن 1387, 11:28 صبح
ولی توی لینوکس با اون خط فرمان قدرتمندش ...
پاسخ مايكروسافت به آن power shell بوده كه حتي برنامه نويسي مالتي ترد هم مي‌توني در پاور شل انجام بدي.

Mehdi Asgari
سه شنبه 08 بهمن 1387, 16:18 عصر
برنامه نویسی توی لینوکس مزایا و مشکلات خاص خودش رو داره ولی این نکته رو هم در نظر بگیرین که یه محصولی مثل openoffice هم داره در مقابل MS Office عرضه می شه که واقعا قوی هست.
اولا این دو جمله چه ربطی به هم داشتن ؟ ثانیا چند نفر می شناسی که واقعا از OpenOffice استفاده کنن ؟ خود لینوس توروالدز از MS Office استفاده می کنه
اینو بخون: http://www.codinghorror.com/blog/archives/001215.html

مثلا این که یک سیستم عامل دارای پشتیبانی و ساپورت فنی مناسب باشد اصلا موضوع مهمی نیست
چرا ؟

PC2st
سه شنبه 08 بهمن 1387, 16:59 عصر
معمولا کاربران ویندوز در ابتدای کار با لینوکس خیلی به مشکل بر می خورن (برعکسش هم صادقه). لینوکس (به طور کلی) به مرور زمان خیلی user friendly تر شده. دیسترو هایی وجود دارن که به طور پیش فرض خیلی از codec ها رو نصب دارن . اون زجری که میگی برای اولین باره ، وگرنه حرفه ای تر ها باهاش مشکلی نخواهند داشت (نمیشه انتظار داشت کپی ویندوز رو تقدیمت کنن ؛ خیلی کارها هم هست که در ویندوز زجرآور تر از لینوکسه)من هم با شما موافقم، کار با لینوکس سخت نیست این تفاوتی که بین ویندوز و لینوکس وجود داره مهاجرت به لینوکس رو سخت کرده. به کسی که تا حالا ویندوز رو به چشمش ندیده بگو به اینترنت وصل شو. مطمئنم که حتما با دهن باز نگاهت میکنه. من که اصلا یادم نمیاد از کی بود که کار کردن باهاش برام یک عادت شد (مثل زمانی که قبلا ویندوز کار میکردم).

حالا به فرض اگه کسی قبلا با لینوکس کار میکرده و با ویندوز نا آشناست برای مهاجرت با ویندوز باید زمانی رو برای یادگیری سپری کنه با این تفاوت که برای این تغییر و تحول علاوه بر زمانی که برای یادگیری صرف میکنه باید هزینه‌ای هم برای استفاده از ویندوز بپردازه.

manvaputra
چهارشنبه 09 بهمن 1387, 10:49 صبح
لینوکسی که برای پخش یه فایل MP3 باید زجر ها بکشی تا بتونی توش آهنگ گوش کنی
لینوکسی که برای نصب یه برنامه باید ساعت ها پای کامپیوتر بنشینی لینوکسی که برای اتصال به اینترنت باید راهی دراز طی کنی لینوکسی که برای اجرای یه بازی باید توش بمیری و قید بازی رو بزنی
لینوکسی که اگه توش یه سخت افزارت شناخته نشد باید اون سخت افزارت رو بندازی

شما از کدوم نسخه لینوکس استفاده می کنی که به این مشکلات بر خوردی !
اصولا در این مدتی که در برنامه نویس بودم متوجه موضوع جالبی شدم و اونم اینه که گه می خوای مورد حمایت جمعی قرار بگیری باید دو آتیشه طرفدار مایکروسافت و محصولاتش باشی و این در حالیه که در مراجع علمی مثل دانشگاه ها مایکروسافت به عنوان یه مرجع علمی به حساب نمیاد بیشتر تجاریه!

smile17
چهارشنبه 09 بهمن 1387, 11:20 صبح
در مراجع علمی مثل دانشگاه ها مایکروسافت به عنوان یه مرجع علمی به حساب نمیاد بیشتر تجاریه!
متاسفانه به علت گستردگی اون طوری شده که انگار کار با محصولات مایکروسافت رو بلد نباشی انگاری اصلا کامپیوتر بلد نیستی