View Full Version : سوال: طراحی کوئری استهلاک داراییها
laia56
سه شنبه 27 اسفند 1387, 23:12 عصر
با سلام دوستان
میخواستم بدانم آیا کسی از دوستان واساتید در مورد طراحی کوئری و جداول ونهایتا گزارشات محاسبه استهلاک داراییهای ثابت مشهود در اکسس نمونه ای دارد یا در اینمورد کاری انجام داده که به بنده ایده بدهد چون در اکسل میشود انجام داد فقط در آخر هر سال باید چند روزی با آن کلنجار رفت
ممنون میشوم اگر راهنمایی کنید چون باز آخر سال شد و شاگرد تنبلهایی چون من دنبال ...
mehdi_fiz
پنج شنبه 29 اسفند 1387, 14:36 عصر
سلام دوست عزيز
من اين فايل را از همين سايت دانلود کردم
حالا ببينيد به دردتون ميخوره
اميدوارم منظورتون همين بوده
موفق باشيد
mehdi_fiz
پنج شنبه 29 اسفند 1387, 16:03 عصر
سلام دوست عزيز
اين نمونه رو خودم آماده کردم فقط اسنهلاک رو به روش مستقيم محاسبه مي کنه فقط خودتون ارزش اسقاط رو به برنامه اضافه کنيد چون من يادم رفت
اميدوارم به دردتون بخوره
موفق باشيد
laia56
شنبه 01 فروردین 1388, 12:52 عصر
با تشکر
اما فایلی که شما قرار داده اید فقط برای محاسبه یک دارایی هست ولی من کوئری و گزارشاتی میخواهم که نشان دهنده استهلاک دارایی از سال مبدا تا آخرین سال باشد و گزارشات آن نیز قابل نگهداری باشد
همچنین سئوالی دارم در مورد Period که چگونه ماهها را به ترتیب زیر هم قرار میدهد
mehdi_fiz
یک شنبه 02 فروردین 1388, 20:32 عصر
با سلام خدمت شما دوست عزيز
شما فرموديد که يک برنامه که به من ايده بدهد اينطوري که شما فرموديد يک برنامه کامل مي خواهيد و بنده چنين برنامه اي ندارم و روش استهلاک مستقيم را هم خود آماده کردم جهت نمونه
طريق زير هم قرار گرفتن ماه ها هم اين طور است که با يک حلقه اين کار انجام مي شود که از شماره يک شروع مي کند و تا که به آخرين ماه که وارد مي کنيد برسد يکي يکي اضافه مي شود به همين دليل به ترتيب زير هم قرار مي گيرد
موفق باشيد
laia56
دوشنبه 03 فروردین 1388, 00:20 صبح
من که تشکر کردم عزیز
هم نمونه ارائه شده در سایت خوب بود هم نمونه ارائه شده توسط خود شما که البته واقعا قابل توجه بود
فقط حالا اگر بخواهیم یک نمونه کاملتر داشته باشیم با انتخاب داراییها و انتخاب رویه های استهلاک گیری باید چکار کنیم
این درخواست توقع بیجایی هست؟
mehdi_fiz
دوشنبه 03 فروردین 1388, 00:35 صبح
سلام دوست عزيز
من که نگفتم توقع شما بي جاست
شما بايد براي دارايي هاتون يک جدول جدا گانه ايجاد کنيد و براي استهلاکات هم يک جدول که استهلاک هر سال که محاسبه شد در آن ذخيره شود و بر روي يک فرم هم اين امکان رو به کاربر بديد که روش استهلاک مورد نظرش رو انتخاب کنه و شما بعد بر اساس انتخاب استهلاک را محاسبه کنيد
شما شروع کنيد باز هم اگه مشکلي داشتيد که بنده بلد بودم در خدمتون هستم و گرنه بقيه دوستان هم مي تونند کمکتون کنند
موفق باشيد
laia56
پنج شنبه 06 فروردین 1388, 00:57 صبح
بنا به رهنمود شما دوست عزیز
اقدام به ایجاد دو جدول ویک کوئری نمودم که البته بصورت خطی قادر به محاسبه استهلاک میباشد اما از اینجا به بعد را نمیتوانم انجام بدهم که زحمت شما وسایر اساتید را میطلبد
ضمنا لازم به توضییح است که در مبحث استهلاک ما دو هدف را دنبال میکنیم یکی محاسبه ذخیره استهلاک ودیگری محاسبه هزینه استهلاک
که بصورت آیتم های ذیل مورد بررسی قرار میگیرند و در طراحی گزارشات نیز بایست مورد نظر باشند
الف ) ذخیره استهلاک:
- محاسبه استهلاک از تاریخ ایجاد تا تاریخ روز که برای داراییهای فروخته شده و میزان سود وزیان حاصل از فروش دارایی مورد استفاده میباشد
- محاسبه استهلاک از ابتدا ی هر سال تا آخر سال (محدوده یکسال) حالا اگر تاریخ ایجاد در سالجاری باشد بنابراین استهلاک از تاریخ ایجاد تا تاریخ روز مورد محاسبه قرار میگیرد واین فرض بر فرض محدوده یکسال ارجحیت دارد
ب) هزینه استهلاک:
- محاسبه استهلاک در محدوده یکسال یعنی تا 12/29 هرسال
- محاسبه استهلاک از ابتدای یکسال (از زمان ایجاد اگر در محدوده سال جاری باشد) تا تاریخ روز به شرطی که در سال جاری باشد که برای داراییهای فروخته شده مورد استفاده قرار میگیرد
شاید به نظر بیاید که ایندو تقریبا شبیه هم هستند که البته باید این مورد را مورد نظر داشته که
در واقع ذخیره استهلاک هر دارایی برابرست با مجموع هزینه های استهلاک آن دارایی از زمان ایجاد تا کنون
البته این بحث مربوط به حسابداری بود که سر اساتید را بدرد آوردم مقصود مشخص کردن رویه مناسب در طراحیهای مربوطه بود که امیدوارم اساتید بنده را عفو نمایند
mehdi_fiz
پنج شنبه 06 فروردین 1388, 01:03 صبح
سلام دوست عزيز
بنده خودم حسابدار هستم و متوجه منظور شما شدم
ولي اگر امکان دارد فايل را با فرمت 2003 اپلود کنيد چون من اکسس 2007 را رو سيستم نصب ندارم
laia56
پنج شنبه 06 فروردین 1388, 12:18 عصر
با تشکر
فایل فوق با فرمت 2003 ذخیره شد
mehdi_fiz
جمعه 07 فروردین 1388, 03:59 صبح
سلام دوست عزيز
اين نمونه رو آماده کردم
فقط گزارشاتش ديگه با خودتون
اگه مشکلي هم داشت در خدمتون هستم
اگه کاملش کرديد و گزارشات رو هم کامل کرديد روي سايت قرار بديد که بقيه هم استفاده کنند
من جداول رو يه تغييراتي درش ايجاد کردم
ضمناً يه يادآوري :
براي نام فيلدها از حروف فارسي استفاده نکنيد که در قسمت vba با مشکل روبرو مي شه
جداول روي که به هم وصل مي کنيد سعي کنيد فيلد هاي که number هستند رو به هم وصل کنيد نه نام سرفصل چون احتمال تکراري وارد شدن نام هست و دوباره به مشکل بر مي خوريد
تا جايي هم که مي تونيد در بين نام فيلد ها و جداول و ... از فاصله استفاده نکنيد و به جاش از زير خط استفاده کنيد
موفق و پيروز باشيد
mehdi_fiz
جمعه 07 فروردین 1388, 14:18 عصر
سلام دوست عزيز
گزارشات رو هم کامل کردم
اگه مشکلي يا سوالي داشتيد در خدمتتون هستم
موفق باشيد
laia56
جمعه 07 فروردین 1388, 15:18 عصر
با تشکر مجدد از شما که بابت چنین زحمتی که کشیدید
اما موردی را که دیدم در فایل فوق وجود داشت این بود که محاسبات بر فرض یکسال تنظیم شده و برای کمتر از یال محاسبه نمیگردد مثلا در مورد ساختمان که نسبت محاسبه استهلاک تا پایان سال 75 میبایست 2 به 12 باشد (بافرض اینکه دارایی که قبل از 15 ماه خریداری میشود برای آن استهلاک یک ماه کامل در نظر گرفته میشود وبعد از 15 ماه ازماه بعد برای آناستهلاک در نظر گرفته شود)
سئوالی هم دارم در مورد روش نزولی:
در اکسس فرمول DDB که معرف این روش میباشد برای درصد (نرخ استهلاک ) موردی در نظر گرفته نشده یعنی اگر میشود بفرمایید این فرمول چگونه محاسبات را بدون در نظر گرفتن نرخ استهلاک انجام میدهد
سئوال دیگری هم دارم وآن اینکه چرا از DLL استفاده کردید و آن DLL برای چی هست نمیشد در قالب خود اکسس آنرا بیاورید
mehdi_fiz
جمعه 07 فروردین 1388, 23:36 عصر
سلام دوست عزيز
من مورد اول رو فقط براي روش مستقيم و نزولي اصلاح کردم براي روش مجموع سنوات درست جواب نمي دهد اگر بخواهيم بر اساس ماه حساب کنيم چون در سال هاي اول استهلاک بيشتري به دارايي تعلق مي گيرد و اگر براي تعداد ماه مشخصي حساب کنيم مانده ارزش دفتري در پايان عمر دارايي مبلغي بيشتر از استهلاک سال آخر داراي خواهد بود و به همين دليل براي اين روش بر اساس ماه محاسبه نمي گردد.
همچنين تابعي که براي محاسبه تعداد ماه گذشته از عمر دارايي استفاده شده است از روز 9 ماه به بعد يعني روز دهم را يک ماه کمتر نشان مي دهد يعني تاريخ 1387/11/09 تا 1388/01/29 را 4 ماه محاسبه مي کند و اگر تاريخ اول به 1387/11/10 تغيير کند سه ماه محاسبه مي گردد.
مورد دوم اگر به راهنماي برنامه اکسل مراجعه کنيد متوجه خواهيد شد که اين فرمول براي محاسبه استهلاک دارايي در يک دوره خاص مي باشد
و مورد سوم دليل استفاده از dll براي تبديل تاريخ ميلادي به شمسي مي باشد و توابعي که مشاهده مي کنيد و به شما هم پيشنهاد مي کنم اين فايل رو از وبلاگ آقاي پيروزمهر دريافت کنيد و راهنماي آن را مطالعه کنيد متوجه خواهيد شد که چرا از آن استفاده کرده ام
آدرس وبلاگ:
http://npmpro.blogfa.com/cat-4.aspx
باز هم اگه مشکلي داشتيد من در خدمتتون هستم
موفق و پيروز باشيد
laia56
شنبه 08 فروردین 1388, 00:04 صبح
دوست عزیز از محبتی که دارید کمال تشکر رادارم
آیا مقدور است که در بخش تهیه گزارشات ورود اطلاعات استهلاک دارایی را نیز روز شمار و بر مبنای 1388/12/29 قرار داد اینرا از لحاظ فروش داراییها قبل از اتمام سال میخواهم
همچنین با قرار دادن یک چک باکس نسبت به فروش دارایی و یا خروج آن از لیست در یک تاریخ مشخص روز ماه سال اقدام نمود و سپس نسبت به دریافت گزارش آن اقدام کرد و درلیستهای بعدی عملا آن دارایی وجود نداشته باشد
همینطور اگر میشود گزارشی براساس تفکیک سرفصل داراییها در فرم خود بگنجانید که از هر لحاظ تکمیل تر شود
بازهم ممنونم
laia56
شنبه 08 فروردین 1388, 15:20 عصر
دوست عزیز با سلام
بجز موارد بالا وجود یک دکمه Refresh در بالای فرم بسیار ضروری میباشد چون در زمانیکه اطلاعات جدید وارد میشود ونیاز به محاسبات جدید است این به معنی حذف اطلاعات قبلی نیست
یک اشکال:
در استهلاک به روش نزولی استهلاک سال جاری منفی در میاید عکس زیر را ملاحظه کنید
mehdi_fiz
یک شنبه 09 فروردین 1388, 02:08 صبح
سلام دوست عزيز
در پاسخ به پست شماره 15 بايد عرض کنم که اين موارد ديگه با شما
و در پاسخ پست شماره 16 بايد عرض کنم که اطلاعات به اين دليل حذف مي شوند که استهلاک دارايي را از ابتدا حساب مي کند و اگر حذف نگردند به تعدادي که استهلاک محاسبه گردد براي هر دارايي محاسبه مي گردد وموجب غير واقع نشان داده شدن استهلاک دارايي ها مي گردد
مشکلي هم که فرموديد من با آن مواجه نشدم و امتحان هم کردم مشکلي نداشت
اين عکس رو هم ضميمه مي کنم مشاهده کنيد
موفق باشيد
laia56
یک شنبه 09 فروردین 1388, 11:58 صبح
دوست عزیز سلام
در مورد محاسبه مجدد استهلاک شما فرض کنید که ما یک لیست با 300 دارایی داریم و حالا یک دارایی دیگر را اضافه میکنیم در واقع سیصدو یکمین دارایی در این حالت چگونه محاسبات جدید استهلاک را ببینیم آیا باید از همان دکمه استفاده کنیم که من 2 روز است انجام میدهم وبه نتیجه ای نمیرسم شما هم تست کنید یا راه حل بهتری هست؟
اما یک سئوال دیگر در مورد روز شمار اول دوره میتوانید بفرمایید چگونه این محدوده را میتوانم تغییر بدهم یعنی در کدام خط از کد محاسباتی میشود تغییرات را لحاظ کرد
بازهم باعرض پوزش
امکان دارد روزشمار برای آخر دوره هم قرار بدهید
barname_m708
دوشنبه 07 اردیبهشت 1388, 13:13 عصر
سلام دوست عزيز
گزارشات رو هم کامل کردم
اگه مشکلي يا سوالي داشتيد در خدمتتون هستم
موفق باشيد
با سلام
من مخواستم بدونم شما با چه نرم افزاری تونستید برای نرم افزارتون Setup بسازید؟
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.