PDA

View Full Version : گفتگو: آیا لینوکس برای عموم مناسب است ؟

Sundown
پنج شنبه 27 فروردین 1388, 20:27 عصر
با سلام خدمت اساتید محترم :
حدود یک سال است که با لینوکس و دنیای عمیق و پر رمز و راز لینوکس آشنا شده ام و مدت هاست که سیستم عامل اول کامپیوتر شخصی ام لینوکس سوزه است.
اما وقتی لینوکس را به بقیه دوستانم معرفی میکنم اکثرا از آن گله و شکایت دارند.ظاهرا کارهای روزمرشان را نمیتوانند در آن انجام دهند. کارهایی مانند اتصال به اینترنت , پخش فرمت های رایج صوتی و تصویری و کارهایی که انجامشان در ویندوز به آسانی یک کلیک بوده و حالا با مواجه شدن با لینوکس مجبورند ساعت ها وقت صرف همان کارها کنند. ( لینوکسی که به آنها معرفی کردم و خودم هم از آن استفاده میکنم لینوکس سوزه 11 به همراه KDE 4 است )
مثلا برای پخش فرمت های رایج مجبورند ساعت ها وقت صرف یافتن کدک های مربوط به فرمت های رایج کنند:اشتباه:

از طرفی وقتی از مزایای لینوکس مانند سرعت , پایداری , امنیت , منبع باز بودن , رایگان بودن و ده ها مزیت دیگر برایشان میگویم میگیوند اینها برای ما اهمیتی ندارد.
عده دیگری هم به ظاهر لینوکس ایراد میگیرند. ظاهرا آنها که مدتها با ویندوز XP و ویستا و یا ویندوز Seven کار کرده اند حتی نمیتوانند با KDE4 هم کنار بیایند و آن را به خود بقبولانند.

من خودم مدتها با لینوکس کار میکنم و با آن مشکلی ندارم ( به جر اتصال به اینترنت به خاطر داشتن WinModem ) اما اکثر قریب به اتفاق دوستانم با آن مشکل دارند

خواستم نظر شما دوستان را در این باره بپرسم که :
آیا شما فکر میکنید لینوکس های کنونی میتوانند جوابگوی کاربران معمولی و کم سوادتر ( در علم کامپیوتر ) باشند ؟
آیا لینوکس های کنونی میتوانند محیطی را برای کاربران خانگی معمولی که پیشرفته ترین کارشان با کامپیوتر گوش کردن موزیک و تماشای فیلم و نهایتا ویرایش یک فایل تصویری و اتصال به اینترنت است فراهم کنند ؟
روی کاربران معمولی بیشتر تاکید میکنم . منظورم کسانی است که حتی اگر یک پیغام از طرف سیستم عامل صادر شود به وحشت میافتند و فکر میکنند کامپیوتر تا چند لحظه دیگر منفجر میشه !!!:بامزه: منظورم اون دسته از کاربران هست.

با تشکر قبلی از توجهتون

Sundown
جمعه 28 فروردین 1388, 04:24 صبح
چرا کسی جواب نمیده ؟!
من منتظرم

Sundown
جمعه 28 فروردین 1388, 13:04 عصر
فکر کنم این دیگه یک رکورد توی این سایت محسوب میشه نزدیک یک روز هست که این تاپیک رو ایجاد کردم و هنوز هیچکس هیچ نظری نداده :ناراحت:

xxxxx_xxxxx
جمعه 28 فروردین 1388, 19:25 عصر
فکر کنم این دیگه یک رکورد توی این سایت محسوب میشه نزدیک یک روز هست که این تاپیک رو ایجاد کردم و هنوز هیچکس هیچ نظری نداده :ناراحت:

شايد كاربران به بحث تكراري علاقه نداشته باشند:
http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=144817

اگر بخوايم تو يك كلمه جواب بديم مسلماً جواب خير هست. دلايل همه تو لينك بالا هست.

مهران موسوی
شنبه 29 فروردین 1388, 00:51 صبح
دوست عزيز اين كاملا روشن هست كه اگه توسعه دهندگان لينوكس قصد اماده سازي بستري امن و كاربر پسند رو داشته باشن هنوز بايد تلاش هاي زيادي كنن و سالها بايد وقت صرف اين كار بشه ....

Bayazee
دوشنبه 31 فروردین 1388, 15:30 عصر
دوست عزيز اين كاملا روشن هست كه اگه توسعه دهندگان لينوكس قصد اماده سازي بستري امن و كاربر پسند رو داشته باشن هنوز بايد تلاش هاي زيادي كنن و سالها بايد وقت صرف اين كار بشه ....

ویندوز ، مک او اس ایکس و سایرین هم همچنین !
هر نرم افزاری هر روز کامل تر و کامل تر می شه.

Mehdi Asgari
سه شنبه 29 اردیبهشت 1388, 11:40 صبح
http://linuxfonts.narod.ru/why.linux.is.not.ready.for.the.desktop.html

reza10203045
سه شنبه 29 اردیبهشت 1388, 18:51 عصر
سلام
من یک ماهه که با کوبونتو 9.4 کار می کنم ولی خیلی لذت می برم وقتی وارد این محیط میشم.از لحاظ محیط کار به نظر من زیباتر از ویندوز ویستا هستش و من از لحاظ نرم افزاری مشکلی باهاش ندارم . من هم از زمانی که با این محیط آشنا شدم به دوستانم معرفی کردم ولی هیچ کدومشون نتونستند باهاش کنار بیاند شاید دلیل با کلیک روی next در ویندوز که تمام کارها حل میشه نخواستند با ویندوز عوض کنند من با ورود به دنیای لینوکس چیزهای زیادی رو فهمیدم که بیشترش نگرش من در برنامه نویسی هستش البته به نظر من سیستم عامل فقط کلیک کردن رو next نیست بلکه فراتر از این حرفها است و برنامه نویسی هم همینطور .
البته من قصد توهین به ویندوز رو ندارم چون من خودم تا الان هشت ساله که باهاش کار می کنم , و شاید هم دلیلش در آن زمان نبودن دیگر سیستم عامل ها در بازار بوده است.
و یکی از مشکلاتی که شاید دیگران باهاش کنار نیاند اینکه باید در لینوکس یکسری پکیج هایی رو نصب کنند که این کار نیازمند اتصال به اینترنت هستش و دلیل این کار استفاده بیشتر کاربران اینترنت در ایران از dial-up هستش که سرعت واقعا پایینی داره .
ولی به هر حال من از لینوکس راضی هستم و مشکلی هم باهاش ندارم و هر روز به دانسته هایم اضافه می شود

Bayazee
سه شنبه 29 اردیبهشت 1388, 22:06 عصر
http://linuxfonts.narod.ru/why.linux.is.not.ready.for.the.desktop.html

خیلی از موارد رو قبول ندارم ! یا قدیمی هست و یا یک فرد غیر متخصص نوشته . لینوکس یکی دو سالی هست که برای استفاده عموم هم مناسب شده .