ورود

View Full Version : سوال: راه اندازی یک سیستم برای قرار دادن اطلاعات سیستم های دیگر روی آن و محلی برای اشتراک گذاری فایلها

am_sanatiz
یک شنبه 30 فروردین 1388, 08:10 صبح
سلام
من می خواهم در یک شبکه یک سیستمی را قرار دهم که در آن دست کم دو پوشه باشد
که یکی محلی باشد اشتراکی که تمام کاربران بتوانند فایلهایی آنجا قرار دهند و همه هم از آنها استفاده کنند
و پوشه ای دیگر نیز برای پشتیبانی از فایلهای یک سری از کاربران. تنها یک سری از کاربران بتوانند فایلهای سیستم را خود را در این قسمت به عنوان پشتیبانی قرار دهند و فقط آنها به آن دسترسی داشته باشند
البته امنیت هم خیلی مهم است که تنها کاربران این مجموعه بتوانند وارد سیستم شوند و اعمال را انجام دهند
مرا در را اندازی این کار اهمنایی کنید که :
1- چه سیستم عاملی برای این سرور یا پشتیبان مناسب است
2- از چه نوع شبکه ای استفاده شود domain ، workgroup یا
3- آیا راهی هست که کاربران یک پوشه خود را مشخص کنند و در زمان خاصی اطلاعات این به این سیستم منتقل شود ( برای پشتیبانی از اطلاعات این پوشه)

در این موارد و چگونگی انجام این کار مرا راهنمایی کنید

hraeissi
یک شنبه 30 فروردین 1388, 08:25 صبح
سلام

پیشنهاد من فقط راه اندازی Domain است ( برای دادن دسترسی های مختلف به کاربران ) .

در خصوص سیستم عامل نیز پیشنهاد 2003 ENT را دارم .

در خصوص آخرین سئوال هم باید بگم که بله امکانش توسط نرم افزارهای مختلف است .

در آخر هم پیشنهاد می کنم قبل از هر کاری یک تحقیق در خصوص سیستمهای SAN و NAS یک تحقیق کنید .
ممکن است این سیستمها کارتان را راه بیاندازد .

موفق باشید

online_mansoor2007
یک شنبه 30 فروردین 1388, 11:26 صبح
سلام

پیشنهاد من فقط راه اندازی Domain است ( برای دادن دسترسی های مختلف به کاربران ) .

در خصوص آخرین سئوال هم باید بگم که بله امکانش توسط نرم افزارهای مختلف است .

در آخر هم پیشنهاد می کنم قبل از هر کاری یک تحقیق در خصوص سیستمهای SAN و NAS یک تحقیق کنید .

موفق باشید
در تکمیل فرمایشات دوست عزیزم جناب رئیسی باید عرض کنم که باید FTP Server راه اندازی کنید . مدیریت کاربران هم با AD انجام شود .

hraeissi
یک شنبه 30 فروردین 1388, 15:07 عصر
در تکمیل فرمایشات دوست عزیزم جناب رئیسی باید عرض کنم که باید FTP Server راه اندازی کنید . مدیریت کاربران هم با AD انجام شود .

به نظر من که اصلاً لازم به راه اندازی FTP نیست .

با راه اندازی DC و نیز تنظیمات Quata و یک مقدار تنظیم Policy کاملاً به اهدافشان می رسند

FTP در زمانی کارایی خواهد داشت که تحت اینترنت همین کار را بخواهند انجام دهند ، نه تحت Local .

online_mansoor2007
یک شنبه 30 فروردین 1388, 15:10 عصر
به نظر من که اصلاً لازم به راه اندازی FTP نیست .

با راه اندازی DC و نیز تنظیمات Quata و یک مقدار تنظیم Policy کاملاً به اهدافشان می رسند

FTP در زمانی کارایی خواهد داشت که تحت اینترنت همین کار را بخواهند انجام دهند ، نه تحت Local .

درسته . ممنون از تذکرتون .

am_sanatiz
دوشنبه 31 فروردین 1388, 10:49 صبح

این چه نوع سیستم عاملی هست (ویندوز ، یونیکس ، ....)
لینکی برای دانلود آن نیست

می شود یک توضیحاتی در مورد این برنامه ها بدهید

از کجا می شود تهیه نمودشان
چگونه نصب و راه اندازی شوند
آیا باید یک سرور نصب شود و بعد این برنامه ها روی آن نصب و استفاده شوند

و برای انجام این کار یک سیستم معمولی می شود استفاده کرد

hghyami
دوشنبه 31 فروردین 1388, 13:18 عصر
این چه نوع سیستم عاملی هست (ویندوز ، یونیکس ، ....)
لینکی برای دانلود آن نیست

می شود یک توضیحاتی در مورد این برنامه ها بدهید

از کجا می شود تهیه نمودشان
چگونه نصب و راه اندازی شوند
آیا باید یک سرور نصب شود و بعد این برنامه ها روی آن نصب و استفاده شوند

و برای انجام این کار یک سیستم معمولی می شود استفاده کرد

والا چى بگم. والا سوال هايى كه پرسيدى جالب هست. ENT2003 ؟؟؟ ويندوز Operating سيستم هست.

در ضمن چرا ENT ۲۰۰۳. شما رو چه حساب مى گيد ۲۰۰۳ مگه ۲۰۰۸ چش هست. حالا كه همه دارن ميرن رو ۲۰۰۸ دليلش چى هست كه يك پله بريم عقب. از لحاظ فايل sharing هم من سان كاملا موافقم. اين دوست مون هم كه ميگه سان چى هست يك سرور رو در نظر بگير با كلى hard drive كه ميتونى كلى كار بكنى باهاشون. مثلا يك raid روش بسازى و از طريق protocol ISCSI راش بندازى و و و . . . . .

در مورد Security هم كه هر جور بخواى خود تون set ميكنيد. در مورد backup هم چندين راه هست. ولى الان رايج ترين اون استفاده از VSS (Volume Shadow Copy Services) هست كه مَثَل ميگم فرض كنى رو سرور partition D دارى كه هم فايل sharing ها اونجاست و مهم هست كه بتونى در هر زمان اين فايل ها قرار بود recover بشه انجام بشه. مثلا اگر user يك فايل رو Delete كرد يا overwrite كار بتونى بارش gardooni. اين سرويس براى اين كار هست. توضيح اش زياد هست كه اگر نياز بود باشه ولى در همين حد كافى هست.

در ضمن من اگر جاى شما بودم يك مقدار مطالعه ميكردم چون كار شما با گفتن ما حال نميشه

hraeissi
سه شنبه 01 اردیبهشت 1388, 11:13 صبح
والا چى بگم. والا سوال هايى كه پرسيدى جالب هست. ENT2003 ؟؟؟ ويندوز Operating سيستم هست.

در ضمن چرا ENT ۲۰۰۳. شما رو چه حساب مى گيد ۲۰۰۳ مگه ۲۰۰۸ چش هست. حالا كه همه دارن ميرن رو ۲۰۰۸ دليلش چى هست كه يك پله بريم عقب. از لحاظ فايل sharing هم من سان كاملا موافقم. اين دوست مون هم كه ميگه سان چى هست يك سرور رو در نظر بگير با كلى hard drive كه ميتونى كلى كار بكنى باهاشون. مثلا يك raid روش بسازى و از طريق protocol ISCSI راش بندازى و و و . . . . .

در مورد Security هم كه هر جور بخواى خود تون set ميكنيد. در مورد backup هم چندين راه هست. ولى الان رايج ترين اون استفاده از VSS (Volume Shadow Copy Services) هست كه مَثَل ميگم فرض كنى رو سرور partition D دارى كه هم فايل sharing ها اونجاست و مهم هست كه بتونى در هر زمان اين فايل ها قرار بود recover بشه انجام بشه. مثلا اگر user يك فايل رو Delete كرد يا overwrite كار بتونى بارش gardooni. اين سرويس براى اين كار هست. توضيح اش زياد هست كه اگر نياز بود باشه ولى در همين حد كافى هست.

در ضمن من اگر جاى شما بودم يك مقدار مطالعه ميكردم چون كار شما با گفتن ما حال نميشه

خوب شما زحمت یک تعداد سئوال را کشیدید ولی در خصوص 2008 باید بگم که من که الان حدود 10 سال است که تو کار شبکه هستم جرات این ریسک را نمی کنم چه برسد به دوستانی که تازه کارند .
من معمولاً صب می کنم که سرور جدی از طول عمرش یک دوسالی بگذرد و مشکلاتش بر طرف شود و بعد دردسر جابجایی آن را بکشم .

am_sanatiz
سه شنبه 01 اردیبهشت 1388, 11:22 صبح

آقایان البته ما دیگه چیکار کنیم تازه دان در این موارد هستیم
اما اگر بشود سعی می کنیم با کمک شما دوستان در این قسمت یک سری مطالب در این موارد یاد بگیریم این موارد که برای من مطمئنا خیلی مفید هست و امیدوارم که برای دیگران نیز مفید باشد

من در یک محلی کار می کنم که که کامپیوتر تمام افرا به شبکه متصل هست و از اینترنت و تمام موارد شبکه می توانند استفاده کنند
از چگونگی این اتصالات و کارها هم چون توسط دیگران انجام شده اطلاعی نیست
اما من می خواهم یک تعداد از کامپیوتر های یک قسمت را با هم در ارتباط قرار دهم
البته همین الان هم با share نمودن پوشه های هر کامپیوتر این کار امکان پذیر هست
اما من می خواهم یک هماهنگی روی اطلاعات این قسمت ایجاد شود
یک پوشه ای باشد که تمام کاربران با پیدا نمودن یک برنامه جدید یا مطلب جدید آن فایل را قرار داده و دیگران آن را بردارند و از آن استفاده کنند
همین طور تعدادی از کاربران این قسمت باید یک سری از کارهایشان را که انجام می دهند در یک پوشه ای قرار دهند تا بعنوان پشتیبانی باشد تا در صورتی در سیستمشان اطلاعات از دست رفت در این محل باشد و شاید بعدها هم فقط در این محل باشد و روی سیستمشان دیگر نباشد

با این وجود کاری که باید برای این عمل صورت گیرد چیست؟
خود من تا حالا این موارد را گرفتم
آیا درسته؟

یک سیستم دیگه راه اندازی کنم و سیستم عامل ویندوز 2008 سرور ( منظور از ENT 2008 همین هست نه ؟ ) نصب کنم
البته بعد را درست نمی دانم که باید برنامه SAN را روی این سیستم نصب کرد و اطلاعات را ذخیره نمود

شاید پس یک ویندوز سرور با برنامه SAN روی آن و بعد این سرور باید اطلاعات سیستم های دیگر را در خود ذخیره و نگهداری و به اشتراک بگذارد

اگر این موارد درست هست برای چگونگی نصب SAN و استفاده از آن یک راهنمایی بکنید

البته این کار را می شود به نوعی دیگه هم انجام داد که یک سیستم دیگه در این شبکه قرار داده و در همان ویندوز XP و توسط یک workgrop یک پوشه را SHARE کرد و قابلیت کپی شده فایل را هم در آن گذاشت تا کاربران اطلاعات سیستم خودشان را با اتصال به این سیستم کپی کنند

اما مطلبی که خیلی مهم هست این است که هر کاربری که در این شبکه این workgroup را انتخاب کنند نتواند به این اطلاعات دسترسی داشته باشد
و همین طور از اعضای این گروه نیز تنها بعضی از افراد به یک پوشه خاصی از این سیستم دسترسی داشته باشند.

در نهایت برای انجام این عمل چه حالتی مناسب هست
1- ایجاد یک سیستم با سیستم عامل سرور و استفادد از san
2- بهمین صورت با ایجاد یک سیستم و نصب xp و به اشتراک گذاری پوشه ( البته چگونه امنیت دسترسی را در این صورت برقرار کرد)
3- و یا روش های دیگری را پیشنهاد می کنید

hghyami
سه شنبه 01 اردیبهشت 1388, 12:26 عصر
خوب شما زحمت یک تعداد سئوال را کشیدید ولی در خصوص 2008 باید بگم که من که الان حدود 10 سال است که تو کار شبکه هستم جرات این ریسک را نمی کنم چه برسد به دوستانی که تازه کارند .
من معمولاً صب می کنم که سرور جدی از طول عمرش یک دوسالی بگذرد و مشکلاتش بر طرف شود و بعد دردسر جابجایی آن را بکشم .

والا ربطى به ريسك نداره. الان اكثر جاهايى كه من دارم براشون كار ميكنم يا karhashoon رو ميكنم switch كردن به ۲۰۰۸ cheraash هم بخاطر اينكه خيلى قوى تر و كارا تر از ۲۰۰۳ هست. من جاى شما هم بودم اين كار رو ميكردم. الان من بالاى ۱۶ سال هست كه تو كار شبكه هستم ولى اگر چيز جديدى آمده نذاشتم ۱۰ سال ازش بگذراه بد شروع كنم.

در خصوص سان عزيز دل سان اسم يك سخت افزار هست. بعدش يك software داره كه كنترل ميكنه اين سخت افزار رو. در ضمن چرا XP. پس نقش ويندوز ۲۰۰۸ چى هست.

am_sanatiz
چهارشنبه 02 اردیبهشت 1388, 13:30 عصر
دوستان من یک همچنین کاری می خواهم انجام دهم

در یک سیستم ای
1- یک پوشه ای باشد که تمام کاربران با پیدا نمودن یک برنامه جدید یا مطلب جدید آن فایل را قرار داده و دیگران آن را بردارند و از آن استفاده کنند
2- همین طور تعدادی از کاربران این قسمت باید یک سری از کارهایشان را که انجام می دهند در یک پوشه ای قرار دهند تا بعنوان پشتیبانی باشد تا در صورتی در سیستمشان اطلاعات از دست رفت در این محل باشد و شاید بعدها هم فقط در این محل باشد و روی سیستمشان دیگر نباشد

حال برای انجام این کار هنوز متوجه نشدم که چه کاری انجام شود

مثلا اگر یک سیستم جدید با سیستم عامل ویندوز سرور 2008 قرار داده
بعد چگونه تنضیماتی را انجام داد که دیگر سیستم ها این سرور یا پشتیبان را بشناسند و بتوانند فایلهای خود را برای آن بفرستند

یک روشی را بصورت قدم به قدم می شود بیان کنید
1-
2-
و ..........

تنها کار مورد نیاز برای این سیستم هم در حال حاضر همین دو پوشه هست که به یکی تمام کاربران دسترسی داشته و به دیگری بعضی از کاربران

bijibuji
چهارشنبه 09 اردیبهشت 1388, 03:06 صبح
می تونی یک سرور اشتراک فایل راه اندازی کنی و فایلها تو روی اون قرار بدی.

am_sanatiz
چهارشنبه 09 اردیبهشت 1388, 08:07 صبح
می تونی یک سرور اشتراک فایل راه اندازی کنی و فایلها تو روی اون قرار بدی.

برای راه اندازی این سرور چه سیستم عاملی نیاز هست یا پیشنهاد می کنید؟

hraeissi
چهارشنبه 09 اردیبهشت 1388, 13:36 عصر
برای راه اندازی این سرور چه سیستم عاملی نیاز هست یا پیشنهاد می کنید؟

پیشنهاد من windows 2003 R2

hghyami
چهارشنبه 09 اردیبهشت 1388, 13:49 عصر
با عرض پوزش ويندوز ۲۰۰۸ استفاده كن. ما اگر بخواهيم vaysim تا يك چيزى در بياد و بد testesh كنيم كه هميشه aghabim. MS داده بيرون تست كن. استفاده نكنيم تا ببينيم چى ميشه و نظر بقيه اشِ چى هست. فكر نمى كنيد غير منطقى باشه اين حرف

bijibuji
چهارشنبه 09 اردیبهشت 1388, 15:18 عصر
1- نیازی به هیچ ویندوز خاصی نیست و همون ویندوز xp هم جواب میده.
2- کامپیوتری که قراره سرور اشتراک فایل بشه رو به شبکه ات وصل کن و تنظیمات اتصال نظیر تنظیمات IP رو انجام بده.
3- یک فولدر بساز و اسمش رو بذار انقزی ( هر اسمی که دلت می خواد بذار مثلا shared folder)
4- روش کلیک راست کن و propertiesرو انتخاب کن.
5- به tab با نام security برو. (اگه برگه security رو نمی تونی ببینی، در explorer در منوی tools گزینه folder options رو انتخاب کن و از برگه view آخرین گزینه یعنی use simple file sharing (recommended)l تیکش رو بردار.)
6- در اینجا add رو بزن و user هایی رو که می خوای به این پوشه دسترسی داشته باشن اضافه کن و بسته به این که چه اجازه ای می خوای بهشون بدی، سطح دسترسی رو روی full control یا change یا read تنظیم کن.
7- به برگه قبلیش یعنی sharing برو و تنظیمات مشابهی رو انجام بده که واقعا حالشو ندارم با تمام جزئیات شرح بدم. شرمنده اگه کمی مختصر بود.
8- اگه دیدی نشد با تلفن من تماس بگیر پشت تلفن بهت بگم مو به مو چکار کنی.
9- دکمه تشکر رو بزن تا از من تشکر کنی همین الان :لبخند:

hghyami
چهارشنبه 09 اردیبهشت 1388, 15:21 عصر
چرا XP. اى خدا XP كه سرور نيست vagara نه ميگفتند XP سرور. عزيز جان ۲۰۰۳-۲۰۰۸ هر كدوم رو خواستى بگير. يك كامپيوتر كه مناسب بشه و ghodratesh خوب باشه رديف كن اينا رو گرفتى بگو من از ا-ز بهت ميگم قدم به قدم چى كار كن. XP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
تشكر هم نياز نيست

hghyami
پنج شنبه 10 اردیبهشت 1388, 12:36 عصر
فكر ميكنم اگر topic پاك بشه بهتر هست.

bijibuji
جمعه 11 اردیبهشت 1388, 17:32 عصر
از اظهار تاسفتون ممنونم.

am_sanatiz
شنبه 12 اردیبهشت 1388, 08:03 صبح
دوستان یک مطلبی که خیلی مهم هم هست امنیت هست

1- همین طور که گفته شد در این شبکه کاربران زیادی کار می کنند و لازم نیست که آنها بتوانند به این قسمت ما وارد شوند
2- از کاربران این قسمت نیز بعضی به تمام پوشه های به اشتراک گذاشته شده در این سیستم دسترسی باید داشته باشند و بعضی فقط به یک سری از پوشه ها

حال آیا برای انجام این عمل واقعا بین xp یا ویندوز های سرور تفاوتی می توان اعمال نمود؟

online_mansoor2007
شنبه 12 اردیبهشت 1388, 16:48 عصر
دوستان یک مطلبی که خیلی مهم هم هست امنیت هست

1- همین طور که گفته شد در این شبکه کاربران زیادی کار می کنند و لازم نیست که آنها بتوانند به این قسمت ما وارد شوند
2- از کاربران این قسمت نیز بعضی به تمام پوشه های به اشتراک گذاشته شده در این سیستم دسترسی باید داشته باشند و بعضی فقط به یک سری از پوشه ها

حال آیا برای انجام این عمل واقعا بین xp یا ویندوز های سرور تفاوتی می توان اعمال نمود؟

سلام
از آقای bijibuji (http://barnamenevis.org/forum/member.php?u=54899) اگر بپرسید که میگه ویندوز XP !!!! اما ویندوز سرور 2003 یا 2008 مناسب این کارهاست و اصلا اصل و اساس این سیستم عامل برای استفاده به عنوان سرور هست . زیرا برخلاف XP دارای ابزارهای مورد نیاز در امر شبکه هست .

vcldeveloper
یک شنبه 13 اردیبهشت 1388, 00:50 صبح
bijibuji (http://barnamenevis.org/forum/member.php?u=54899)،
بابت پست قبلی ات یک جریمه دریافت کردی. سعی کن با کاربران مودبانه برخورد کنی. قرار نیست هر کی اینجا نظرش غیر از نظر تو بود، بهش فحش بدی!
مطمئن باش در صورت ادامه یافتن اینگونه توهین ها، به هر یک از کاربران سایت، حتما از سایت اخراج خواهی شد؛ چون برای ما توهین به کاربران بخاطر اظهار نظرشان قابل تحمل نیست!

سایر دوستان هم دقت کنند که اولا هرگونه پست که فاقد محتوای فنی درباره موضوع تاپیک باشه، از نظر ما off-topic محسوب میشه؛ ثانیا، موارد تخلف سایر کاربران را از طریق دکمه http://barnamenevis.org/forum/images/buttons/report.gif به مدیران گزارش کنند.

موفق باشید

online_mansoor2007
یک شنبه 13 اردیبهشت 1388, 01:16 صبح
bijibuji (http://barnamenevis.org/forum/member.php?u=54899)،
بابت پست قبلی ات یک جریمه دریافت کردی. سعی کن با کاربران مودبانه برخورد کنی. قرار نیست هر کی اینجا نظرش غیر از نظر تو بود، بهش فحش بدی!
مطمئن باش در صورت ادامه یافتن اینگونه توهین ها، به هر یک از کاربران سایت، حتما از سایت اخراج خواهی شد؛ چون برای ما توهین به کاربران بخاطر اظهار نظرشان قابل تحمل نیست!

سایر دوستان هم دقت کنند که اولا هرگونه پست که فاقد محتوای فنی درباره موضوع تاپیک باشه، از نظر ما off-topic محسوب میشه؛ ثانیا، موارد تخلف سایر کاربران را از طریق دکمه http://barnamenevis.org/forum/images/buttons/report.gif به مدیران گزارش کنند.

موفق باشید

آقا ما اینجا با این پست های فاقد محتوا داستان هایی داریم !!! یه چیزایی بعضی ها بهم می بافند که بیا و ببین !! بعدم که برخوردشون را دیدید ! در هر صورت تذکر بجا و درستی دادید . ممنون:تشویق:

am_sanatiz
یک شنبه 13 اردیبهشت 1388, 07:34 صبح
(http://barnamenevis.org/forum/member.php?u=54899) ویندوز سرور 2003 یا 2008 مناسب این کارهاست و اصلا اصل و اساس این سیستم عامل برای استفاده به عنوان سرور هست.

آقایان یک چندین لحظه هایی صبر کنید تا من یک ویندوز سروری نصب کنم و برگردم تا تازه بردیم سر اصل ماجرا و محلی برای به اشتراک گذاری فایلها و محلی تا اطلاعات سیستم های دیگر آنجا قرار گیرد ( تا محلی باشد به عنوان پشتیبان اطلاعات مهمی که هر کاربر در سیستم خود دارد)