View Full Version : سیاست دولت جمهوری اسلامی عدم وابستگی به مایکروسافت راهکارها و پیشنهادات
saed2006
شنبه 05 اردیبهشت 1388, 14:57 عصر
با سلام
سیاست دولت جمهوری اسلامی بر این قرار گرفته که برنامه نویسی وابسته به محصولات مایکروسافت نباشد تا اگر روزی ارتباط با مایکروسافت قطع شد (به علت تحریم ها یا هر چیز دیگر) برنامه های اداری متوقف نشود
توضیحات بیشتر
http://www.hadisaboohi.com/iranit.info/0041-opensource.html
صرف نطر از درستی یا اشتباه بودن این مطلب سوالی که پیش میاید این هست که ایا میتوان با .net برنامه نوشت و به مایکروسافت وابسته نبود؟ اگر اری چگونه
ایا مایکروسافت محصولات خود را به صورت کد باز منتشر کرده است ؟ محصولاتی نظیر VS یا SQL SERVER 2008
و در نهایت راهکار از بین بردن این وابستگی چیست به نحوی که بتوان .NET نوشت و وابسته به .NET نبود
حامد مصافی
شنبه 05 اردیبهشت 1388, 16:40 عصر
چگونه می توان نرم افزاری را با چهار چوب کاری مایکروسافت توسعه داد و در عین حال به مایکروسافت وابسته نبود؟
محصولات مایکروسافت به صورت کد باز منتشر نمی شود.
تنها راهکار عدم استفاده از .NET است.
saed2006
شنبه 05 اردیبهشت 1388, 22:06 عصر
پس پروژه mono برای ما چه کرده؟ ایا mono این وابستگی را از بین نمیبرد؟
حامد مصافی
شنبه 05 اردیبهشت 1388, 22:36 عصر
خیر، در مونو شما همچنان نرم افزار های دات نت تولید می کنید و برای اجرای آنها به چهارچوب دات نت نیاز دارید.
Sundown
شنبه 05 اردیبهشت 1388, 23:19 عصر
خیر، در مونو شما همچنان نرم افزار های دات نت تولید می کنید و برای اجرای آنها به چهارچوب دات نت نیاز دارید.
میشه بیشتر توضیح بدید چرا خیر ؟
یعنی من که توی لینوکس با مونو برنامه مینوسم و با همون مونو توی لینوکس اجراشون میکنم ( یا حتی برنامه هایی که توی ویندوز با دات نت نوشتم توی لینوکس اجرا میکنم ) دارم از دات نت مایکروسافت استفاده میکنم ؟
به نظر من بهترین راه برای عدم وابستگی به مایکروسافت مهاجرت به اپن سورس هست. کاری که خیلی از کشورها مانند : ایتالیا - آلمان - اتریش - انگلیس - چین - برزیل - پرو و ... دارن انجام میدم . به استناد :
اینجا (http://www.itna.ir/archives/news/002308.php)
اینجا (https://www.aftab.ir/articles/computer_internet_infortmation_technology/software/c14c1201353387p1.php)
اینجا (http://www.springerlink.com/content/b6x364428511l573/)
و اینجا (http://news.zdnet.co.uk/itmanagement/0,1000000308,2122219,00.htm)
h_r_sh
یک شنبه 06 اردیبهشت 1388, 00:41 صبح
چگونه می توان نرم افزاری را با چهار چوب کاری مایکروسافت توسعه داد و در عین حال به مایکروسافت وابسته نبود؟
محصولات مایکروسافت به صورت کد باز منتشر نمی شود.
تنها راهکار عدم استفاده از .NET است.
فكر مي كنم يه كم براي اين كارا و اداها دير شده باشه. من با نظر اين دوستم موافقم، بنا به دلايل زير:
اول : به دور و بر خودتون نگاه كنيد تا مظاهر نفوذ مايكروسافت رو تو زندگي ديجيتالتون ببينيد. دات نت و برنامه نويسي فقط يه بخش كوچكشه. ويندوز شايد يه مورد ديگه باشه.
دوم : شايد بهتر بود روزي كه داس، ويندوز، بيسيك و ساير محصولات در دنيا توليد مي شدند به فكر اين مسائل مي افتاديم. فقط استفاده نمي كرديم.
نه تنها مايكروسافت، كه ده ها شركت توليد كننده نرم افزار هم به همين وضع. نرم افزارهاي ميليوني و يا شايد چند ميليوني دنيا را به راحتي هر چه تمام تر و با نازلترين قيمت ممكن دانلود و يا خريداري مي كنيم، ساليان سال استفاده مي كنيم و به ريش توليد كنندگانش مي خنديم و بعد يادمون مي افته كه وابسته نباشيم.
خوبه كه وابسته نبود، اما اول بايد بسترش فراهم بشه. اول بايد بشه يه چيزي رو جايگزين كرد براي چيزي كه قراره بهش وابستگي نبود. تازه اگه همين فردا خود ما يه نرم افزار بسازيم بجاي ويژوال استوديو، باز هم كاري نكرديم. چون مثلا Vb و C# و ASP و SQL رو از مايكروسافت ياد گرفتيم.
تصور كنيد فردا صبح كه از خواب بيدار مي شيد و كامپيوترتون رو روشن مي كنيد:
ويندوزي در كار نيست.
IE در كار نيست.
VS موجود نيست.(شامل VB C# ASP و قس علي هذا)
SQL موجود نيست.
Office موجود نيست.
بله شما درست مي گيد، Linux و PHP و Mozila و MySQL هستن، چه خوب. هميشه يه راه فرار هست. نرم افزارهاي Open Source. اما باز هم كاري نكرديم. وابستگي به يه شكل ديگه.
خوب كه فكر مي كني، مي بيني خانه از بيخ و بن يه جوراييه!!!!!!!!!! فكرا و حرفا خوبن، خوبه كه وابسته نبود. اما به جاش چي؟ هيچي، حركت از نو، هرچي تا حالا مثلا از سي شارپ ياد گرفتي بذار كنار برو يه نرم افزار اپن سورس پيدا كن. هم مجانيه هم مي توني خودت چيزاي اضافيشو پاك كني و كمبودهاشو بهش اضافه كني. هم خير دنيا داره هم ثواب آخرت. وابسته هم نيستي شايد به ورشكستگي مايكروسافت هم كمك كني. به جاش چند سال ديگه خودمون يه IDE درست مي كنيم و مفروشيم. روشم بيستو هشتا قفل مي ذاريم كه كسي نتونه ازش سوء استفاده كنه.
اين ادعاها وقتي اثبات مي شن كه مثلا شما يك صنعتگر، توليد كننده در سطح جهاني باشيد، بعد توليدات ساير توليد كنندگان را نفي كنيد و يا استفاده از آنها را قطع كنيد، به هر دليلي.
من هم به عنوان يك ايراني، بسيار خورسند مي شوم كه در هيچ زمينه اي به هيچ كشور و يا هيچ شخصي وابسته نباشم. به اميد چنين روزي.
Zaparo
یک شنبه 06 اردیبهشت 1388, 07:22 صبح
من کاری به این بحثهای فنی ندارم ، ببخشید ما الان مگه وابستگی به ماکروسافت داریم؟ رفتیم 1000 تومن دادیم وی اس گرفتیم بعد شدیم برنامه نویس دات نت ، از سر کوچه یه ویندوز گرفتیم شدیم کاربر ویندوز بعد دیدیم خوبه یه آفیس هم گرفتیم حالش رو بردیم ، مگه الان ماکروسافت به ما اهمیت میده؟بسته رابط کاربری برای کاربران فارسی زبان داده همه جوره هم رایت تو لفت و اینها رو ساپورت میکنه ، مگه به ما میده؟ میگه باید جنیون شی ، کسایی که در دولت محترم به این نتیجه رسیدن احتمالا" ایده ای در مورد دنیا کامپیوتر ندارن ما وابستگی به ماکروسافت نداریم که بخواد ما رو تحریم کنه تاثیری تو کار ما بکنه ، الان شما به عنوان یه کاربر ایرانی در ماکروسافت نمیتونید عضو بشید ، توقع چی داریم آخه کارمون رو بکنیم بهتره تنها چیزی که ممکنه اتفاق بیوفته به نظر محیط وب که بیان هاستهایی که سایت های ایرانی توش هست رو متقاعد کنن که دست از اینکارشون بردارند ، خوب کوچ به لینوکس هم دردی دوا نمیکنه چون هاستی نیست!
حامد مصافی
یک شنبه 06 اردیبهشت 1388, 09:45 صبح
میشه بیشتر توضیح بدید چرا خیر ؟
یعنی من که توی لینوکس با مونو برنامه مینوسم و با همون مونو توی لینوکس اجراشون میکنم ( یا حتی برنامه هایی که توی ویندوز با دات نت نوشتم توی لینوکس اجرا میکنم ) دارم از دات نت مایکروسافت استفاده میکنم ؟
به نظر من بهترین راه برای عدم وابستگی به مایکروسافت مهاجرت به اپن سورس هست. کاری که خیلی از کشورها مانند : ایتالیا - آلمان - اتریش - انگلیس - چین - برزیل - پرو و ... دارن انجام میدم . به استناد :
اینجا (http://www.itna.ir/archives/news/002308.php)
اینجا (https://www.aftab.ir/articles/computer_internet_infortmation_technology/software/c14c1201353387p1.php)
اینجا (http://www.springerlink.com/content/b6x364428511l573/)
و اینجا (http://news.zdnet.co.uk/itmanagement/0,1000000308,2122219,00.htm)
وقتی در مونو برنامه ای می نویسید و آن را کامپایل می کنید در واقع یک فایل PE ویندوز می سازید که یک اسمبلی دات نت است (با پسوند exe یا dll و...) و برای اجرای آن هم به فریم ورک دات نت نیاز دارید. مونو در واقع یک لایه شبیه ساز است که اسمبلی های دات نت را در سیستم عامل های مختلف اجرا می کند و برای این اجرا از اسمبلی های دات نت استفاده می کند.
به زبان ساده تر وقتی مونو را روی [لینوکس] نصب می کنید اسمبلی های دات نت فریم ورک (مانند System, System.Net, System.Windows.Forms و ...) را روی سیستم شما نصب می کند (یعنی در واقع خود دات نت را) و برای اجرای فایل های خروجی از آنها استفاده می کند. در واقع مونو چیزی جز دات نت نیست.
Sundown
یک شنبه 06 اردیبهشت 1388, 10:12 صبح
به زبان ساده تر وقتی مونو را روی [لینوکس] نصب می کنید اسمبلی های دات نت فریم ورک (مانند System, System.Net, System.Windows.Forms و ...) را روی سیستم شما نصب می کند (یعنی در واقع خود دات نت را) و برای اجرای فایل های خروجی از آنها استفاده می کند. در واقع مونو چیزی جز دات نت نیست.
ولی من شنیدم مونو از دات نت مایکروسافت استفاده نمیکنه. بلکه کتابخانه و کلاس های آن را دوباره نوشتن ولی به تقلید از دات نت. اگر روزی کوچ کنیم رو مونو فکر نکنم وابستگی از این لحاظ به مایکروسافت داشته باشیم.
حامد مصافی
یک شنبه 06 اردیبهشت 1388, 10:27 صبح
خیر، شنیده شما صحت نداره.
Sundown
یک شنبه 06 اردیبهشت 1388, 11:11 صبح
خیر، شنیده شما صحت نداره.
ممنون
حرف شما سند هست ولی میشه برای اطمینان بیشتر یک لینک در این باره لطف کنید
بی نهایت ممنون
حامد مصافی
یک شنبه 06 اردیبهشت 1388, 11:19 صبح
سایت mono-project (http://mono-project.com/Main_Page) را مطالعه کنید.
saed2006
یک شنبه 06 اردیبهشت 1388, 13:16 عصر
بحث هایی مطرح شده مبنی بر اینکه مایکروسافت قسمتی از .net را به صورت متن باز ارائه کرده صحت این مطلب را چقدر میدانید
mehrzad007
یک شنبه 06 اردیبهشت 1388, 13:40 عصر
http://www.hadisaboohi.com/iranit.in...pensource.html (http://www.hadisaboohi.com/iranit.info/0041-opensource.html)
اين مقاله و امثالهم ارزش فني ندارند . يك سري موضوعات جنجالي بيش نيست كه استفاده مفيدش بيشتر پر كردن يه صفحه يه مجله است ....
نوشتن يه سيستم عامل جديد زبان جديد و غيره موضوع جديدي نيست . بسيار بحث شده در اين مورد . هم در اين سايت و هم در سايت هاي ديگر .
در كل فقط يه جمله دارم كه بگم اگه اين كار خوب بود كشورهاي پيشرفته تر اين كار رو مي كردند ....
mehrzad007
یک شنبه 06 اردیبهشت 1388, 13:41 عصر
صورت متن باز ارائه کرده
اون قسمت تحت يه لايسنس خاص ارائه شده . يعني هر گردي گردو نيست !
saed2006
یک شنبه 06 اردیبهشت 1388, 15:11 عصر
دوست عزیز لینکی که صحت این مدعا را ثابت کند معرفی کنید
حامد مصافی
یک شنبه 06 اردیبهشت 1388, 16:04 عصر
بحث هایی مطرح شده مبنی بر اینکه مایکروسافت قسمتی از .net را به صورت متن باز ارائه کرده صحت این مطلب را چقدر میدانید
بله این موضوع واقعیت دارد. اما سورس منتشر شده باید به صورت Read-Only مورد استفاده قرار گیرد و کامپایل مجدد قانونی نیست. هر چند اگر مایکروسافت هم این کار را نمی کرد ابزار هایی مانند Reflector این کار را انجام می دادند.
Sundown
یک شنبه 06 اردیبهشت 1388, 22:23 عصر
میگم حالا اگر ما بهترین راهکارها رو هم ارائه کنیم چی میشه ؟!
دولت که این گفتگوها رو نمیخونه و بهشون عمل نمیکنه !
اگر چنین بود حداقل یک ایمیل میگذاشت میگفت هرکسی که پیشنهادی برای بهتر شدن در هر زمینه ای داره میل کنه . خرجی آنچنانی هم نداشت . ( شاید وجود داره و من خبر ندارم )
من هنوز هم میگم بهترین راه عدم وابستگی مهاجرت به اپن سورس هست که یک مقدار محال به نظر میرسه.
jeson_park
یک شنبه 06 اردیبهشت 1388, 22:41 عصر
سلام
این سیاست خوبه ولی مثل همه کار های دولت یه جاش میلنگه و ناکامل هست!
به نظر من دولت باید به صورت کلی به سمت اپن سورس پیش بره نه تنها در بخش برنامه نویسی بلکه باید در سایر بخش های اتوماسیون اداری هم از اینجور وابستگی ها خلاصی پیدا کرد........:لبخند:
حامد مصافی
دوشنبه 07 اردیبهشت 1388, 09:24 صبح
همان لینکی را که در پست 12 معرفی کردم مطالعه کنید.
در صورتی که چواب مورد نظرتان را پیدا نکردید مونو را نصب کنید و نتیجه کار را بررسی کنید.
saed2006
دوشنبه 07 اردیبهشت 1388, 10:26 صبح
با تشکر از BlackDal عزیز
ببینید دوستان بحث ما سیاسی نیست بحث فنی هست اینکه دولت چه کار میکنه دست ما نیست شاید سوال رو اینطور باید پرسید ما چطور باید با این سیاست همراه بشیم به هر حال بخشی از کار ما کار با دولت هست فکر ما برای رهایی از این بنبست چیست؟
حامد مصافی
دوشنبه 07 اردیبهشت 1388, 10:43 صبح
دوست عزیزم، جناب saed2006 (http://barnamenevis.org/forum/member.php?u=12545)
من هم به موضوعات سیاسی نپرداختم. اما اینکه چطور باید با این مسئله حرکت کنیم وابسته به آینده این موضوع در کشور ماست که بالطبع هر کس ممکن است آینده بینی خاص خودش را در این زمینه داشته باشد.
اما اگر روزی بنا باشد از ویندوز مایکروسافت استفاده نکنیم چرا باید از دات نت استفاده کنیم؟
jeson_park
دوشنبه 07 اردیبهشت 1388, 12:10 عصر
اما اگر روزی بنا باشد از ویندوز مایکروسافت استفاده نکنیم چرا باید از دات نت استفاده کنیم؟
خوب چون دات نت توسعه نرم افزار رو سریع تر میکنه...و به همین خاطر هم موجوداتی مثل مونو پدید اومدن تا دات نت رو از پلت فرم ویندوز فرا تر ببرن.....
حامد مصافی
دوشنبه 07 اردیبهشت 1388, 12:23 عصر
بله دات نت روند توسعه را سریعتر می کند و مونو هم به همین منظور پدید آمده است.
اما این مسئله به تنهایی دلیلی برای کنار گذاشتن سایر ابزار های توسعه در سایر سیستم عامل ها نیست.
اگر روزی بنا شد از ویندوز استفاده نکنیم و برای مثال به سمت لینوکس مهاجرت کنیم انتخاب هایی ارجح تر از مونو تحت این سیستم عامل موجودند.
ضمن اینکه مونو برای قانع کردن برنامه نویسان سایر سیستم عامل ها که همچنان علاقمند به استفاده در ابزار های بومی هستند راه درازی در پیش دارد.
jeson_park
سه شنبه 08 اردیبهشت 1388, 15:21 عصر
اگر روزی بنا شد از ویندوز استفاده نکنیم و برای مثال به سمت لینوکس مهاجرت کنیم انتخاب هایی ارجح تر از مونو تحت این سیستم عامل موجودند.
.
دقیقا من هم به همین خاطر تو پستی که در صفحه 2 دادم گفتم دولت نسبت به کوچ به اپن سورس بی خیاله!
زمانی میرسه که دیگه دیره!
اونوقت به اصطلاح دولت مردان به فکر می افتن و کار اجولانه میشه و نتیجه هم ناقص...:لبخند:
saed2006
چهارشنبه 09 اردیبهشت 1388, 09:28 صبح
ممنون از دوست دانشمندم BlackDal
و یک انتقاد به دوستان و برخی از مدیران سایت که انتظار میرفت در این زمینه نظاراتی بدهند که متاسفانه صرفا نظاره گر این بحث هستند
به هر حال کاربران به نظرات دوستان دانشمند خود بها میدهند با تشکر
ezamnejad
چهارشنبه 09 اردیبهشت 1388, 20:44 عصر
با سلام
به نظر من اگر دولت قصد این کار را داشته باشه طی چند سال به راحتی این کار شدنیه . اگر این کار رو از مدارس و دانشگاه شروع کنن ظرف چند سال به نتیجه میرسه .
در حال حاضر توی هنرستانهای فنی ما تماما دروسی که تدریس میشه مربوط به مایکروسافت هستش اگر از پایه شروع کنن و به جای این دروس مایکروسافتی سیستم عامل و ابزارهای open source مثل لینوکس آموزش بدن مطمئنا افراد بیشتری در این مسیر حرکت میکنن . با شعار دادن و گفتن مسائل چیزی حل نمیشه باید کار عملی بشه که نیاز به زمان داره .
الته خیلی از زیر ساخت ها هم باید تغییر کنه که نیاز به برنامه ریزی دقیقی داره که کار سختی به نظر میرسه .
__H2__
جمعه 11 اردیبهشت 1388, 03:23 صبح
سلام
نظر شخصی من ....
با نظر زیر موافق هستم و این یک صفحه html در کار و تفکر من که بدون شک هیچ تاثیری ندارد! نتیجتاً دنبال راه کاری هم نمیگردم! ریلکس ریلکس!
اين مقاله و امثالهم ارزش فني ندارند . يك سري موضوعات جنجالي بيش نيست كه استفاده مفيدش بيشتر پر كردن يه صفحه يه مجله است ....
نوشتن يه سيستم عامل جديد زبان جديد و غيره موضوع جديدي نيست
گمانم یک پنجاه هزار سالی است(!) که میخواهند سیستم عامل ملی راه اندازی کنند و قربانش برم اثرش هم در ادارات دولتی کاملاً مشهود است! ! !
موفق باشید.
h_r_sh
یک شنبه 13 اردیبهشت 1388, 00:52 صبح
با سلام
به نظر من اگر دولت قصد این کار را داشته باشه طی چند سال به راحتی این کار شدنیه .
الته خیلی از زیر ساخت ها هم باید تغییر کنه که نیاز به برنامه ریزی دقیقی داره که کار سختی به نظر میرسه .
بالاخره به راحتي شدنيه يا كار سختيه؟:متفکر:
emadfa
یک شنبه 13 اردیبهشت 1388, 11:36 صبح
دوستان
لطفا برای اولین بار بدون تعصب فکر کنید!
تا کی عادت کرده ایم که به مایکروسافت و دنیای نرم افزارهای تجاری بد و بیراه بگوییم در حالی که حتی یک دلار هم بابت نرم افزار های این شرکت و هزاران شرکت دیگر نپرداخته ایم. ما هنوز تکلیف خودمان را با خودمان مشخص نکرده ایم!!!! بس کنید دیگر! یک برنامه نویس حرفه ای هیچ گاه در مورد .Net و انحصار مایکروسافت سخن نمی گوید چون برنامه نویسی مختص یک زبان نیست.برنامه نویسی یعنی درک ساختارهای زبان و منطق نه حفظ کردن چند تا کلاس و تابع!!!!!!! دوستانی که فکر می کنند با ورشکستگی احتمالی مایکروسافت باید مجلس ترحیم .Net و windows را برگزار کرد یعنی هنوز برنامه نویس نیستند. لطفا بروند چند سال دیگر در مورد برنامه نویسی صحبت کنند چون پیشرفت دنیای کامپیوتر را مساوی با نابودی تفکر کد بسته می بینند!:چشمک:
چرا ما در صنعت نرم افزار پیشرفت نمی کنیم؟ چون با دنیا فرق داریم؟ چون برای copyright به اندازه ... هم ارزش قایل نیستیم. چون تصورمان از سیستم عامل ملی فارسی کردن GUI لینوکس است. چون طرفداران لینوکس مدام به انحصار و انحصار گری دنیای کامپیوتر خرده می گیرند. چون به جای این که در این صنعت نو آوری داشته باشیم و به فکر این باشیم که با پیشرفت در این صنعت کشورهای غربی را مجاب کنیم که ایران یک قطب نرم افزار است و باید به این قطب احترام بگذارند مدام می گوییم که باید با مایکروسافت مقابله کرد! آیا دنیا مثل ما فکر می کند! البته برخی از کشورها باید حق داشته باشند چون هر سال میلیاردها دلار پول بابت اجرای صحیح قانون کپی رایت می پردازند البته ما تو ایران که مشکل نداریم چون تابع مقررات هستیم و می خوایم با فارسی کردن kernel لینوکس با مایکروسافت مقابله کنیم!:متفکر::چشمک:
سیستم عامل ملی هیچ گاه به سرانجام نمی رسد چون ما هنوز ملی بودن را تعریف نکرده ایم اگر ملی بودن یعنی این پس لطفا از سیستم عامل ملی خودتان استفاده کنید!!
ezamnejad
یک شنبه 13 اردیبهشت 1388, 19:47 عصر
بالاخره به راحتي شدنيه يا كار سختيه؟:متفکر:
تغییر زیر ساخت ها کار سختیه و هزینه نسبتا زیادی هم میبره وگر نه میتونن از فردا تمام کتابها رو عوض کنن(این راحته) .
در بعضی جهات هم با emadfa موافقم ولی کسانی که دفعه اول استارت سیستم عامل ملی رو زدن و این موضوع رو مطرح کرده در ابتدا هدف کاربرای عادی نبوده و شاید بیشتر میخواستن در سطح کلان و جاهای حساس این موضوع رو جا بندازن که نمیدونم تا چه حد موفق بودن ...
در ضمن کسانی هم که حرف از OPEN SOURCE میزنن شاید بیشتر به خاطر این هستند که اگر یه روزی ما مجبور به رعایت قانون copyright شدیم بتونیم از چیزی استفاده کنیم که نخواهیم بابتش پول بدهیم (با این وضع اقتصادی) و...
xxxxx_xxxxx
یک شنبه 13 اردیبهشت 1388, 23:29 عصر
در ضمن کسانی هم که حرف از OPEN SOURCE میزنن شاید بیشتر به خاطر این هستند که اگر یه روزی ما مجبور به رعایت قانون copyright شدیم بتونیم از چیزی استفاده کنیم که نخواهیم بابتش پول بدهیم (با این وضع اقتصادی) و...
Open Source بودن به معني رايگان بودن نيست.
فقط همينو بگم كه وقتي تو سال 2005 تو مدارس و هنرستانهاي ما هنوز سيستم عامل Dos رو آموزش مي دادند، وقتي كه سال 2006 پيشرفته اش كردند و Win98 (:تشویق:) آموزش دادند و وقتي كه سال 2007 ويندوز XP رو آموزش دادند به همه و حتي خودمون فهمونديم كه عقب موندن رو دوست داريم، چون بهش عادت كرديم.
اگر درهاي Microsoft هم بروي ايران بسته شد NET. ملي مي آوريم.
emadfa
دوشنبه 14 اردیبهشت 1388, 11:26 صبح
من متوجه نمی شم .Net ملی یعنی چی؟
.Net که اصلا مختص ساختار windows هست. ضمن این که یکی از دلایل عرضه windows vista کنترل کاربران registered توسط اینترنت هست. یعنی شما هر وقت online باشی مایکروسافت می تونه os شما رو validation کنه. با این حساب .Net ملی برای کاربرای ایرانی که بی معناست چون اگه مایکروسافت هر وقت بخواد میتونه سیستم های crack شده ایرانی ها رو را block کنه!!!
ضمن این که پروژه mono که در linux در حال دنبال شدنه رو نمیشه ملی به حساب آورد! :متفکر: با این حساب دو راه بیشتر نمونده یا این که برنامه نویسای ایرانی یه سیستم عامل جدید بنویسن :قهقهه: و یه framework شبیه.Net واسش ایجاد کن یا این که رو mono اسم ملی بذارن.
ما که عادت داریم رو همه چیز اسم ملی بذاریم اینم روش... سیستم عامل ملی... زبان برنامه نویسی ملی... اینترنت ملی...آخریش هم .Net ملی...:متفکر:<البته امیدوارم کهxxxxx_xxxxx از حرفام ناراحت نشه!! من تو علاقه مندی هام گفتم که freedom عشق منه! >
ezamnejad
دوشنبه 14 اردیبهشت 1388, 12:54 عصر
بله درسته . بعضي از شرکت ها وقتي نسخه خاصي از يک نرم افزار را توسعه ميدن به خاطر پشتيباني فني که دارند هزينه اي را دريافت مي کنند
ولي نسخه ها و نرم افزارهاي مختلفي هم وجود داره که رايگان هستند و حداقل نياز قشر خاصي را برطرف ميکنه
عنوان تاپيک در مورد سياست ما در عدم وابستگي به مايکروسافته که شايد هنوز اين سياست به وجود نيومده و باید منتظر یه تحول باشیم تا بعضی چیزها تغییر پیدا کنه .
متاسفانه ما هر چیزی رو تغییر میدیم اسم ملی روش میذاریم شاید هنوز معنا و مفهوم ملی رو نفهمیدیم به نظر من تو دنیای کامپیوتر گذاشتن این اسمها کار درستی به نظر نمیرسه ...
محمدامین شریفی
پنج شنبه 24 اردیبهشت 1388, 00:01 صبح
وقتی در مونو برنامه ای می نویسید و آن را کامپایل می کنید در واقع یک فایل PE ویندوز می سازید که یک اسمبلی دات نت است (با پسوند exe یا dll و...) و برای اجرای آن هم به فریم ورک دات نت نیاز دارید. مونو در واقع یک لایه شبیه ساز است که اسمبلی های دات نت را در سیستم عامل های مختلف اجرا می کند و برای این اجرا از اسمبلی های دات نت استفاده می کند.
ممنون
حرف شما سند هست ولی میشه برای اطمینان بیشتر یک لینک در این باره لطف کنید
بی نهایت ممنون
یک موضوع بدیهی است.دات نت یعنی یک سری دستورات متا دیتا + اسمبلی که بوسیله MSIL ترجمه می شود.حالا پروژه هایی مانند مونو قصد در تفسیر این متادیتا ها دارند.
ولی من شنیدم مونو از دات نت مایکروسافت استفاده نمیکنه. بلکه کتابخانه و کلاس های آن را دوباره نوشتن ولی به تقلید از دات نت. اگر روزی کوچ کنیم رو مونو فکر نکنم وابستگی از این لحاظ به مایکروسافت داشته باشیم.
دیدتان را عوض کنید،جان برادر این حرف های یک مهندس نرم افزار نیست.
بله این موضوع واقعیت دارد. اما سورس منتشر شده باید به صورت Read-Only مورد استفاده قرار گیرد و کامپایل مجدد قانونی نیست. هر چند اگر مایکروسافت هم این کار را نمی کرد ابزار هایی مانند Reflector این کار را انجام می دادند.
دوست من،یعنی reflector ها تمام پیاده سازی توابع دات نت را نشان می دهند؟
فقط همينو بگم كه وقتي تو سال 2005 تو مدارس و هنرستانهاي ما هنوز سيستم عامل Dos رو آموزش مي دادند، وقتي كه سال 2006 پيشرفته اش كردند و Win98 (:تشویق:) آموزش دادند و وقتي كه سال 2007 ويندوز XP رو آموزش دادند به همه و حتي خودمون فهمونديم كه عقب موندن رو دوست داريم، چون بهش عادت كرديم.
جز تاسف برای سیستم آموزشی ما چیز دیگری نیست.آموزش VB و pascal و 8051 واقعا خنده آور است.البته سیستم آموزشی را باید ما ها اداره کنیم.که متاسفانه همان کتاب های زمان خودمان را بزورمیخواهیم به نسل بعد آموزش دهیم.و نسل جدید هم ضحمت هیچگونه تحقیقی را نمی کشند،در پایان هم با یک برنامه انبارداری و یک خواندن شب امتحان مسئله ختم به خیر میشود.
دقیقا من هم به همین خاطر تو پستی که در صفحه 2 دادم گفتم دولت نسبت به کوچ به اپن سورس بی خیاله!
زمانی میرسه که دیگه دیره!
اونوقت به اصطلاح دولت مردان به فکر می افتن و کار اجولانه میشه و نتیجه هم ناقص...:لبخند:
میگم حالا اگر ما بهترین راهکارها رو هم ارائه کنیم چی میشه ؟!
دولت که این گفتگوها رو نمیخونه و بهشون عمل نمیکنه !
اگر چنین بود حداقل یک ایمیل میگذاشت میگفت هرکسی که پیشنهادی برای بهتر شدن در هر زمینه ای داره میل کنه . خرجی آنچنانی هم نداشت . ( شاید وجود داره و من خبر ندارم )
من هنوز هم میگم بهترین راه عدم وابستگی مهاجرت به اپن سورس هست که یک مقدار محال به نظر میرسه.
با سلام
به نظر من اگر دولت قصد این کار را داشته باشه طی چند سال به راحتی این کار شدنیه . اگر این کار رو از مدارس و دانشگاه شروع کنن ظرف چند سال به نتیجه میرسه .
در حال حاضر توی هنرستانهای فنی ما تماما دروسی که تدریس میشه مربوط به مایکروسافت هستش اگر از پایه شروع کنن و به جای این دروس مایکروسافتی سیستم عامل و ابزارهای open source مثل لینوکس آموزش بدن مطمئنا افراد بیشتری در این مسیر حرکت میکنن . با شعار دادن و گفتن مسائل چیزی حل نمیشه باید کار عملی بشه که نیاز به زمان داره .
وقتی حرف هایتان ارزش اجرایی پیدا میکند که حداقل در یک سیستم اداری وارد شده باشید.تا وقتی که وارد یک وزارتخانه نشده اید و در اتاق انفورماتیک مشغول به پاسخگویی به کارمندان اداره نشده باشید،با عرض پوزش سخنانتان هیچ بار علمی و اجرایی ندارد.
برای کوچ به لینوکس هم قدری دیر شده است،نه برای ایران برای جهان.سهم سیستم عامل لینوکس طی چند ماه گذشته در دنیا 1.1 اعلام شده استو همین مقدار هم باعث خوشحالی جامعه متن باز شده است، و خیلی خوشحالند که سهم لینوکس تک رقمی شد.
در اطراف شما افراد زیادی هستند که عضو مجموعه کارمندان دولت محسوب می شوند و در هفته با برنامه نویسان زیادی هم چه در دانشگاه و چه در مکان های دیگر روبرو میشوید.واقعا چقدر آمادگی پذیرش open office و حتی محصولات جدید ماکروسافت وجود دارد؟
پ.ن1:از دوست دانشمندم جناب BlackDal بابت اطلاعات علمی خوبشان متشکرم.و امیدوارم اطلاعات خوبی را از ایشان بیاموزم.
پ.ن2:دوستان بجای اینکه ذهنتان و زمانتان را صرف گفتگوهای این چنینی کنید.به محیط کاری فکر کنید که فردا وارد آن می شوید.سیستم عامل ملی و این حرفا فقط جنبه اقتدار ملی و صرف بودجه محوله را دارد.
پیروز باشید.
حامد مصافی
پنج شنبه 24 اردیبهشت 1388, 10:37 صبح
دوست من،یعنی reflector ها تمام پیاده سازی توابع دات نت را نشان می دهند؟
بله، اکثر reflector ها یک فایل دات نت را به هر زبانی که مایل باشید decompile می کنند.
ezamnejad
پنج شنبه 24 اردیبهشت 1388, 15:46 عصر
در اطراف شما افراد زیادی هستند که عضو مجموعه کارمندان دولت محسوب می شوند و در هفته با برنامه نویسان زیادی هم چه در دانشگاه و چه در مکان های دیگر روبرو میشوید.واقعا چقدر آمادگی پذیرش open office و حتی محصولات جدید ماکروسافت وجود دارد؟
مطمئن باشید اگر بخواهیم منتظر آماده شدن کارمند و دانشجو برای پیشرفت باشیم هیچوفت به این موفقیت نمی رسیم . سیستم آموزشی باید این آمادگی را ایجاد کنه که ضعیف عمل کرده .
محمدامین شریفی
پنج شنبه 24 اردیبهشت 1388, 20:15 عصر
مطمئن باشید اگر بخواهیم منتظر آماده شدن کارمند و دانشجو برای پیشرفت باشیم هیچوفت به این موفقیت نمی رسیم . سیستم آموزشی باید این آمادگی را ایجاد کنه که ضعیف عمل کرده .
دوست من کاملا حرفت درست هست.
ولی آیا ما دانشجوها میتوانیم با سیستم آموزشی کشورهای در حال پیشرفت(حالا نمیگم آمریکا،مثل هند)واحدمان را پاس کنیم؟آیا شما حاضر میشوی که یک ترم تمام پروژه تحقیقاتی که استادت بهت داده است را در کتابخانه دانشگاه پیاده سازی کنی؟چند درصد از دانشجویان refrence درسی انگلیسی میخوانند.
شما اگر استاد شدی اول به پول واحد های درسیت نگاه میکنی،یا به مطالعه حداقل یک کتاب برای هر درس(پ.ن:اساتید دیگر کشورها همراه درس هایشان مطالعه میکنند،چند درصد اساتید اینجا به غیر از پول به مسائل علمی فکر میکنند،چند درصد از اساتید اینجا درجه استادی دارند؟)
دوست من،کسی موفق است که محدودیت هایش را بشناسد و برای پیروز شدن در کارش مطالعه کند.کسی که در پی ایراد از دیگران هست،خودش از همه بدتر است.
مشکل ما مدیر بیسواد است،مدیر بی تجربه.پس باسواد شویم:چشمک:
من فکر نکنم،موضوع این تاپیک مستند باشد.دوستان بیشتر از این بحث کردن،تلف کردن وقت است.
پیروز باشید
علیرضا مداح
پنج شنبه 24 اردیبهشت 1388, 20:45 عصر
سلام دوستان عزیز،
این تاپیک به دلیل اینکه قاقد هرگونه بار علمی می باشد، قفل می شود،/
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.