ورود

View Full Version : خبر: Cosmos - C# Open Source Managed Operating System

hdv212
دوشنبه 07 اردیبهشت 1388, 01:45 صبح
هرچند که هنوز خیلی کار داره تا به ویندوز 7 برسه ولی دیدن این لینک (http://cosmos.codeplex.com/Release/ProjectReleases.aspx?ReleaseId=25413) خالی از لطف نیست، چون خیلی دوست داشتم این قضیه رو دنبال کنم (ساخت سیستم عامل بر روی پلتفرم دات نت!) شاید در فرصت مناسب تر عضو این تیم شدم، راستی میتونید عضو این تیم هم بشید!

http://www.gocosmos.org/Screenshots/gfx/PXE-VMWare.png

Mehdi Asgari
دوشنبه 07 اردیبهشت 1388, 08:07 صبح
اضافه کن SharpOS رو

هرچند که هنوز خیلی کار داره تا به ویندوز 7 برسه
قرار نیست از اینطور سیستم عامل های proof-of-concept و تحقیقاتی استفادۀ جدی ای بشه که داری با ویندوز مقایسه اش می کنی

vcldeveloper
دوشنبه 07 اردیبهشت 1388, 12:31 عصر
Cosmos - C# Open Source Managed Operating Systemمن تحقیق خاصی روی این پروژه نکردم، ولی با مراجعه به وب سایتش هم میشه متوجه شد که این سیستم عامل Managed نیست. اصلا فکر نکنم Managed Operating System معنی بده!
در واقع کاری که در این پروژه صورت گرفته اینه که کدهای IL بوسیله یک کامپایلر به اسمبلی ترجمه میشند، و بعد کد تولید شده با استفاده از NASM کامپایل میشه.
در واقع تنها نکته در این پروژه این هست که زبانی که برنامه نویس برای توسعه سیستم عامل با آن درگیر میشه، #C یا هر یک از سایر زبان های دات نتی هست. یعنی عملا فقط از Syntax مربوط به #C استفاده میشه، چون در نهایت پروژه که بصورت Managed Code نیست، بسیاری از مفاهیم مرتبط با دات نت فریم ورک هم در آن کاربردی ندارند، و برنامه نویس باید آشنایی کاملی با توسعه سیستم عامل، و برنامه نویسی در Ring 0 داشته باشه.
در واقع من چیزی خاصی در این نمی بینم، چون نه مفاهیم موجود درباره توسعه سیستم عامل را تغییر میده، نه مفاهیم جدیدی معرفی میکنه، فقط سعی کرده از Syntax زبان #C استفاده کنه. برای این کار هم هزینه نسبتا زیادی متحمل شده؛ توسعه یک کامپایلر برای کامپایل کدهای نوشته شده به زبان ماشین.

مزایایی هم که به عنوان سناریوهای استفاده از این پروژه ذکر کرده، بجز جنبه Fun قضیه، مابقی را می توان با هر سیستم عامل کوچکی که با هر زبان برنامه نویسی نوشته شده، بدست آورد، و پیش نیاز هیچکدوم از اون سناریوها دات نت یا #C نیست.

Mrs.Net
سه شنبه 08 اردیبهشت 1388, 08:30 صبح
یه سوال نه چندان مربوط به موضوع

در واقع کاری که در این پروژه صورت گرفته اینه که کدهای IL بوسیله یک کامپایلر به اسمبلی ترجمه میشند، و بعد کد تولید شده با استفاده از NASM کامپایل میشه.
یعنی کدهای نوشته شده با یکی زبان های دات نت (مثلا سی شارپ) با این روش میشه به زبان اسمبلی تبدیل و کامپایل کرد؟

vcldeveloper
سه شنبه 08 اردیبهشت 1388, 12:34 عصر
یعنی کدهای نوشته شده با یکی زبان های دات نت (مثلا سی شارپ) با این روش میشه به زبان اسمبلی تبدیل و کامپایل کرد؟
ظاهرا یک ابزاری برای این کار نوشتند، ولی من اطلاعی از محدودیت های این ابزار ندارم، فکر هم نمی کنم هر کد دات نتی را تبدیل بکنه، و احتمالا در صورت استفاده از برخی قابلیت های دات نت، امکان تبدیل نداشته باشه.

فکر کنم در سایت پروژه درباره این ابزار بتونید مطالب بیشتری پیدا کنید.