ورود

View Full Version : سوال: یک برنامه ساده بانک اطلاعاتی با بانک MySql

mina.azarm
چهارشنبه 09 اردیبهشت 1388, 12:18 عصر
سلام
من یک برنامه ساده با مثلا 3 فیلد برای ثبت و نمایش و ویرایش و حذف اطلاعات با دلفی می خواستم که با بانک mysql ارتباط برقرار کند.
از بانک mysql به لطف phpmyadmin اطلاعات خوبی دارم و برنامه نویسی دلفی هم کمی تا قسمتی آفتابی می دانم.
فقط یک مثال می خواستم تا روی آن کار کنم و تجربیاتم را بیشتر کنم.
لطفا یک مثال برای من اگر کسی می تواند آماده کند یا کدهایش را اینجا بنویسید.
می دانم تقاضای زیادی است. اما خیلی دوست دارم برنامه نویسی با بانک mysql را در دلفی یاد بگیرم.
راستی من دلفی 2009 دارم و با ابزارهای آن کمی آشنایی دارم.
لطفا بگویید از چه ابزارهایی استفاده کنم و چگونه مثلا 3 editbox خودم را به بانک متصل کنم.

لطفا یک جستجو ساده نیز برایم بگویید که چگونه مهیا کنم.

با عرض پوزش به خاطر زحمتی که می دهم و جسارتی که کردم.
شاید بگویید در انجمن های این سایت پیدا شود. اما تجربیات در ارتباط با mysql در دلفی کم است.
لطفا خط را دستم بدهید. بقیه را خودم رویش کار می کنم.

با سپاس فراوان از این سایت پر محتوا و کاربران خوبش.

vcldeveloper
چهارشنبه 09 اردیبهشت 1388, 16:17 عصر
در دلفی چندان فرقی نمیکنه که شما از چه نوع بانکی استفاده می کنید، چون در نهایت داده های شما در اشیاء ساخته شده از کلاس های فرزند TDataset به شما ارائه میشند، که رابط یکسانی را برای کار با انواع بانک های اطلاعاتی فراهم میکنه.

بطور کلی برای استفاده از بانک اطلاعاتی در دلفی دو مرحله کار انجام میشه:
1- استفاده از Data Access Component دلخواه برای اتصال به سرور بانک اطلاعاتی، و ارائه اطلاعات در قالب TDataSet.
2- استفاده از داده های بانک اطلاعاتی، که توسط TDataSet نگهداری میشوند، از طریق کامپوننت های Data-Aware یا کامپوننت های عادی دلفی.

مرحله اول متناسب با نوع Data Access Componentایی که انتخاب می کنید فرق میکنه. در دلفی بطور استاندارد سه نوع از این کامپوننت ها وجود دارند:
DBX
BDE
dbGO(ADO)

تعداد زیادی هم انواع و اقسام Data Access Componentها توسط سایر شرکت ها برای دلفی توسعه داده میشند.

از بین این سه مجموعه کامپوننت استاندارد دلفی، BDE از دور خارج هست. ADO برای اتصال به MySQL نیاز داره که MySQL درایور ODBC یا OLE DB داشته باشه. DBX هم نیاز به درایور MySQL برای DBX داره که بطور پیش فرض با دلفی نصب میشه.

بعد از اینکه با یکی از این Data Access Componentها به بانک اطلاعاتی مربوطه وصل شدید، مرحله دوم کار برای همه آنها کم و بیش مشابه هم هست.

Ahmad Chehreghani
چهارشنبه 09 اردیبهشت 1388, 21:45 عصر
http://www.barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=122964