ورود

View Full Version : فراخوان مشارکت در کمیته فنی فناوری اطلاعات



faribaz79
شنبه 12 اردیبهشت 1388, 14:06 عصر
فراخوان مشارکت در کميته فنی فناوری اطلاعات (ISIRI-ITTC)


کمیته فنی فناوری اطلاعات یکی از کمیته‌‌های فنی زيرمجموعه کمیته ملی استانداردهای ایزو (http://www.isiri-ittc.ir/NationalCommittee.aspx)است که ساختار آن متناظر با کمیته فنی مشترک فناوری اطلاعات (1JTC) سازمان بين المللی استاندارد (http://www.iso.org/)(ISO) و سازمان بين‌المللي الکتروتکنيک (http://www.iec.ir/)(IEC) است. فعاليت اصلی اين کميته، مشارکت در تدوين استانداردهای بين المللی در حوزه فناوری اطلاعاتمی باشد.
این پایگاه (http://www.isiri-ittc.ir (http://www.isiri-ittc.ir/)) به منظور اطلاع‌‌رسانی به گروه‌هاي ذينفع و ذيربط موضوع استانداردسازي در حوزه فناوری اطلاعات و با هدف جلب مشارکت علاقمندان در گروه‌‌های کاری زيرمجموعه کمیته‌‌های فرعی کمیته فنی فناوری اطلاعات راه‌‌اندازی شده است. علاقه مندان می‌‌توانند ضمن دستیابی به اطلاعات مورد نیاز نسبت به درخواست عضویت در کمیته ملی استانداردهای ایزو (http://www.isiri-ittc.ir/NationalCommittee.aspx) و همچنین اعلام آمادگی برای مشارکت و فعالیت در کمیته‌ فنی مزبور تا تاریخ 18/02/1388 از طریق این پایگاه اقدام (http://www.isiri-ittc.ir (http://www.isiri-ittc.ir/)) نمایند.
لازم به توضيح است که به منظور توسعه و تکميل ساختار کميته فنی فناوری اطلاعات (http://www.isiri-ittc.ir/tc.aspx)(ISIRI-ITTC) متناظر با ساختار کمیته فنی مشترک1 ISO/IEC JTC، ستاد هماهنگی خاصی با مشارکت مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات نهاد رياست جمهوری، موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتی ايران (http://www.isiri.org/) و سازمان نظام صنفی رايانه‌‌ای کشور تشکيل شده است. ماموريت اين ستاد فراهم کردن شرايط لازم برای توسعه و تکميل ساختار کميته فنی فناوری اطلاعات (http://www.isiri-ittc.ir/tc.aspx)(ISIRI-ITTC) و انطباق آن با نظامنامه و آيين‌‌نامه های کميته ملی استانداردهای ايزو با مشارکت فراگير صاحبنظران و نمايندگان معرف گروه‌‌های ذينفع و ذيربط کشور در حوزه فناوری اطلاعات می‌‌باشد.

mehdi_turbo
چهارشنبه 14 مرداد 1388, 22:09 عصر
سلام

حالا اگه بخاي زير ديپلم تو يه خط بگي كه قراره چي كار كنيم خيلي ممنون مي شم !

MIDOSE
شنبه 17 مرداد 1388, 13:43 عصر
مشارکت در تدوين استانداردهای بين المللی در حوزه فناوری اطلاعات

این زیر سیکل:لبخند:

mehdi_turbo
شنبه 17 مرداد 1388, 14:14 عصر
يعني ما مي تونيم استاندارد تايين كنيم ؟
براي كيفيت محصولات يا براي تهيه محصولات يا اصلا ربطي به محصول نداره ؟
يه مثال بزن تا براي من روشن بشه ! ممنون

Mamdos
یک شنبه 18 مرداد 1388, 14:12 عصر
استانداردها فقط برای محصولات نیستند، برای خیلی چیزها هستند به خصوص قالب‌های فایل و تبادل داده، پروتکل‌ها و غیره. مثال:

فارسی‌وب در تهیه‌ی دو تا استاندارد نقش داشته که اون‌ها رو در این صفحه (http://fa.farsiweb.ir/fawiki/Free_Products) آورده: «تبادل و شیوهٔ نمایش اطلاعات فارسی بر اساس یونی‌کد» که ما همین الان داریم در این متون فارسی از آن استفاده می‌کنیم و «چیدمان حروف و علائم فارسی بر صفحه‌کلید رایانه» که در صفحه کلیدهای استاندارد استفاده می‌شه. بقیه‌ی موارد اون صفحه هم استانداردهای ملی و رسمی ایران نیستند ولی از جنس استاندارد هستند.
خیلی از فناوری‌هایی که روزمره استفاده می‌کنیم برپایه‌ی استانداردها کار می‌کنند، مثلاً قالب‌های فایل مثل JPEG و PDF، استانداردهای وب مثل HTML، CSS و جاوااسکروپت، استانداردهای تبادل داده مثل XML، پروتکل‌هایی مثل وب‌سرویس، استانداردهای شبکه مثل اترنت، زبان‌های مدل‌سازی مثل UML، زبان‌های پرسمان مثل SQL و غیره. حتی مدل‌های مرجع مثل OSI در شبکه و SOA در مهندسی نرم‌افزار هم به عنوان استاندارد تعریف شده‌اند. هر کدام از این استانداردها توسط سازمان یا سازمان‌هایی تعریف می‌شوند که بعضی‌هایشان خیلی معروف هستند، مثل سازمان جهانی استاندارد (ایزو) که البته مخصوص فناوری اطلاعات نیست، IEEE که اترنت رو استاندارد کرده، سازمان جهانی ارتباطات (ITU)، سازمان ملی استاندارد آمریکا (ANSI) که ASCII و زبان C/C++ رو استاندارد کرده، کنسرسیوم جهان‌وب (W3C)، اواسیس (OASIS)، گروه مدیریت شیء (OMG) و ده‌ها سازمان دیگر. همه‌ی زبان‌های برنامه‌سازی مثل PHP و جاوا هم نوعی استاندارد هستند که توسط گروه مربوطه تدوین می‌شوند (که بعضی‌هایشان وابسته به یک شرکت هستند مثل سان). کلاً هر فناوری معروفی که اسم دارد و شما از آن استفاده می‌کنید احتمالاً جایی به عنوان استاندارد تعریف شده! اگر صفحه‌ی استانداردها و سازمان‌های فوق را در ویکی‌پدیا ببینید توضیحات بیشتر را داده. البته خیلی از استانداردها پرکاربرد نیستند و زیاد استفاده نمی‌شوند.


همان‌طور که مشخص است بیشتر استانداردها بین‌المللی هستند. اما بخشی از استانداردها باید به صورت ملی هم تدوین شوند به خصوص آن‌هایی که مربوط به شرایط محلی و فرهنگی ایران و زبان فارسی و تقویم جلالی و غیره هستند. ضمناً سازمان‌های ملی استاندارد عضو سازمان جهانی استاندارد (ایزو) هستند و با آن‌ها همکاری می‌کنند. بنابراین با عضویت در کمیته‌های فنی فناوری اطلاعات می‌توانید در تهیه‌ی استانداردهای ملی و جهانی همکاری کنید.
یک نمونه‌ی اخیر که معروف شد در این مبحث برنامه‌نویس (http://www.barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=76477) و این یکی (http://www.barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=100078) بحث شده: استاندارد OOXML که مایکروسافت در قالب docx خودش استفاده می‌کنه در ایزو بررسی شد و چون مشکلات زیادی داشت و مایکروسافت برای تصویبش اعمال نفوذ می‌کرد و به ایزو فشار می‌آورد جنجالی شد (در همان مبحث‌ها توضیحاتش هست). ایران هم به خاطر عدم سازگاری این استاندارد با شرایط فرهنگی ایران (http://fa.farsiweb.ir/fawiki/OOXML) و امکان محدودیت‌زایی آن به خاطر تحریم‌ها برای ایران، با آن مخالفت کرد و به آن رأی منفی داد اما در نهایت متأسفانه تصویب شد.
با عضویت در کمیته‌های فنی مؤسسه‌ی استاندارد می‌شه برای جلوگیری از وقوع موارد مشابه در آینده تلاش کرد و سعی کرد که استانداردهای بین‌المللی با شرایط ما سازگار باشند. به خصوص برای زبان فارسی به استانداردهای زیادی نیاز هست. خیلی از مشکلاتی که فارسی‌زبانان و ایرانیان در کار با فناوری دارند ناشی از کمبود استانداردهای مناسب است. مثلاً استاندارد فارسی یونی‌کد یک نمونه‌ی موفقه که کاملاً قالب‌های قبلی (Arabic Windows-1256 و غیره) را که با هم ناسازگار بودند و کلی باعث دردسر می‌شدند و باید برای هر صفحه‌ی وب Encoding را عوض می‌کردیم و ... از رده خارج کرد و ما الان راحت داریم از وب فارسی استفاده می‌کنیم. استاندارد یونی‌کد فارسی با همکاری فعالانه‌ی مؤسسه‌ی استاندارد ایران و کارشناسانش (مثل فارسی‌وب) با کنسرسیوم جهانی یونی‌کد تدوین شده. این اتفاق می‌تونه در خیلی زمینه‌های دیگه هم بیفته. الان مشغول استانداردهای دیگه‌ای مثل نام دامنه‌ی فارسی (http://مثال.آزمایشی) و خیلی چیزهای دیگه هستند و گویا نیرو هم کم دارند.

hamidinejad
جمعه 03 مهر 1388, 14:04 عصر
بابا اینکه مهلتش تموم شد!

بازم دیر رسیدیم:لبخند: