ورود

View Full Version : مسائل و مشکلات فارسی نویسی و راه حلهای آن

kia1349
پنج شنبه 24 دی 1383, 16:59 عصر
موضوعات مزتبط با فارسی نویسی و مشکلات و راه حل آن را در این بخش مطرح کنید

rezamim
پنج شنبه 24 دی 1383, 20:10 عصر
قرار بود شما در مورد فونت بکار رفته در برنامه مربوط به حسابهای سپهر بررسی کنید ؟ :wink:

binyaz2003
یک شنبه 27 دی 1383, 20:23 عصر
بدلیل اینکه خیلی از عضوهای جدید برای فارسی نویسی و پشتیبانی right to left و همچنین برای منوها مشکل دارند می تونند به این آدرس مراجعه کنند
http://www.microsoft.com/middleeast/msdn/VisualFoxPro.aspx
از بقیه دوستان هم تقاضا دارم راه حل های مشکلات فارسی رو اینجا مطرح کنند
:sunglass:

rezaTavak
دوشنبه 28 دی 1383, 12:34 عصر
سلام

اصل صفحه زیر که به صفحات دیگر میرود:

http://www.microsoft.com/middleeast/msdn/

kia1349
چهارشنبه 30 دی 1383, 07:09 صبح
جناب معمار بررسی کردم ولی تا الان جوابی نگرفته ام
شرکت انفورماتیک کیش متولی این موضوعه که تا حالا این فونت رو بمون نداده و قرار بود یه الگوریتم هم به ما بده که اونو هم نداد

rezamim
چهارشنبه 30 دی 1383, 10:40 صبح
خدا رو شکر که خارجی ها مثل ما نیستند وگرنه حتما ما الان داشتیم حسابهامون رو با چرتکه نگه میداشتیم و ... :wink:

naghdi
چهارشنبه 30 دی 1383, 15:43 عصر
سلام بر همه دوستان
من از نرم افزار پارس پندار استفاده میکنم و خیلی راضی هستم
در مورد توضیحات بیشتر یک سری به نشانی زیر بزنید
WWW.PARSPENDAR.NET

rezaTavak
چهارشنبه 30 دی 1383, 17:03 عصر
سلام

دوست عزیز برای برنامه نویسی حرفه ای حتما شما نیاز به Grid,TreeView,EditText,Combo, و... خواهید داشت که مسلماً استفاده از توابع به جای کار ویژوال سخت تر است. من خودم در عین حال تا اونجایی که ممکنه از چیزهای خود فاکس استفاده میکنم و اگه نشد از ActiveX.
پارس پندار ممکنه برای کسی که به محیط داس عادت داره خوب باشه اما برای محیط ویندوز که یه چیز قدرتمند مثل کلاس در اون اضافه شده و ارتباط فاکس پرو با Ole و Dll و... به راحتی امکانپذیره همچین جذاب نیست و کار برنامه نویسی را دهها برابر میکنه. خوبی فاکس پرو اینه که شما را از دغدقه پرداختن به مسائلی غیر از تحلیل بانک خودتون رها کرده (البته برای غیر فارسی زبانها و بهتر بگم زبانهای چپ به راست).

البته این فقط نظر شخصی من است.

naghdi
پنج شنبه 01 بهمن 1383, 10:42 صبح
سلام
صحبت شما دوست عزیر کاملا درست است ولی من تا حالا برای فارسی نویسی در فاکس یک dll یا یک ocx مناسب که کامل و کاربردی باشه ندیدم .
یکی از دوستانم پیشنهاد ش این بوده که از فایل زیر استفاده کنم
من روی فایل زیر کار کردم ولی موفق نشدم محتویان text box رو داخل یک متغیر بریزم و ...
خلاصه بگم ControlSource نداره.
ولی راست به چپ مناسبی داره.
شما دریافت کنید شاید موفق شدین.
برای دریافت فایلhttps://www.iwebschool.ir/
موفق باشد.

rezaTavak
پنج شنبه 01 بهمن 1383, 12:31 عصر
سلام

من هم دقیقا از همین کنترل استفاده میکنم که کنترل استانداری برای میکروسافت است. یعنی Microsoft Form 2 یک مثال برای شما در همین قسمت قرار خواهم داد. در یکی از قسمتهای این فروم هم توضیحاتی راجع به آن داده ام. حتی توزیع آن را هم که چه فایلهایی باید در آن باشد را جهت دوستان مطرح کرده ام. البته در توزیعی که انجام دادم به این نتیجه رسیدم که فایل Vbame.dll جهت عربی است و باید در هنگام نصب انرا نیز مد نظر داشت.

binyaz2003
پنج شنبه 01 بهمن 1383, 21:13 عصر
سلام
یک موضوع اینه که vfp روی 98 se قشنگ کار می کنه و program error نمیده اما در 98 خطا میده
دوم اینکه من تو xp فارسی برنامه ام رو نوشتم و حالا تو 2000 که اونم فارسیشو انتخاب کردم و همینطور عربیشو برای ساپورت right to left اما عنوان پنجره ها و منوها درست فارسی نیست!مشکل کجاست؟آیا باید فونتش رو هم همراهش بزارم و اینکه فونت رو هم tahoma گزاشتم

binyaz2003
جمعه 02 بهمن 1383, 02:03 صبح
عید همگی مبارک
پیدا کردم از روی ساعت پستم معلوم میشه تا حالا داشتم دنبالش می گشتم باید فارسی رو بعنوان زبان دیفالت سیستم تعریف کنیم
Regional options->General->set default
اما برای XP چی؟ من دیگه میخوام بخوابم :cry:

binyaz2003
یک شنبه 04 بهمن 1383, 01:06 صبح
inja chera farsi nemishe
man winxp 2000 + sp2 nasb kardam ama vaghty arabic(egypt) ro entekhab mikonam tamame barnamehaye man ba fox hatta khode fox Program Error mideh?

rezaTavak
یک شنبه 04 بهمن 1383, 09:22 صبح
سلام

مشکل شما جالبه!

binyaz2003
دوشنبه 05 بهمن 1383, 00:52 صبح
دوباره فاکس رو نصب کردم و مشکل حل شد اما قبلش هر کار کردم نشد

binyaz2003
جمعه 23 بهمن 1383, 18:15 عصر
آدرس پنجره پیغام فارسی
http://www.barnamenevis.org/forum/download.php?id=3011
البته بجای فایلهای ویو می تونید از تابع api به اسم messagebeep استفاده کنید

DECLARE integer MessageBeep IN user32 Integer nbeep
*npict=16,32,48,64
MessageBeep(nPict)

دلفی آی آر
چهارشنبه 24 فروردین 1384, 10:04 صبح
سلام دوستان برنامه نویس و باحال
من قبلا فاکس کار می کردم،ولی الان دلفی کار شدم چون اینجا منطقه محرومه (جاجرم از خراسان شمالی) . حتی من مدتی خواستم با ویژوال فاکس پرو کار کنم
اما چون منبع آموزشی نبود نتونستم (فکر کنید برای نمایش گزارش از دستور @..,.. say استفاده کنید!!! اون هم خط کشی ها رو انجام بدید!!!!!)
------------------------------
اگر دنبال webspace هستید یه سری به سایت 50megs.com هم بزنید بد نیست
------------------------------
راستی توی فاکس 2.6 برای extract یک فایل از فایل exe از دستور copy file <source> <destination> استفاده کنید.
من با این دستور و برنامه نویسی c++ یک ساعت گرافیکی نوشتم و توی برنامه گذاشتم.
راستی به دستورات زیر توجه کنید:
@5,5 get cmd default space(50)
read
wait wind 'You typed '+cmd+chr(13)+'press a key to run it!'
&cmd

binyaz2003
چهارشنبه 24 فروردین 1384, 20:38 عصر
سلام
به جمع ما خوش آمدین
اما باید بگم که برای ویژوال فاکس پرو همه ایران محروم هست چون کلا 2 تا کتاب بیشتر درباره اش نیست

kia1349
جمعه 26 فروردین 1384, 17:17 عصر
البته منظور فارسیه وگرنه لاتینش بصورت ebook هست

javad_hosseiny
شنبه 17 اردیبهشت 1384, 21:15 عصر
دوستان مشکلی کوچکی در بحث ادیت باکس ها هست که در متون فارسی با قید تنظیمات right to left , align مشکلی است که مشابه گراید در نسخه های قبل 7 کلیدهای کرسر (مکان نما) معکوس کار می کنند آیا برای این مشکل راه حلی دیده اید؟

kia1349
دوشنبه 19 اردیبهشت 1384, 06:22 صبح
اگر در ویندوز 98 هستید برای فارسی از activatekeyboardlayout و اگر در ایکس پی هستید از loadkeyboardlayout استفاده کنید

javad_hosseiny
دوشنبه 19 اردیبهشت 1384, 18:29 عصر
اقا کیا سوال مربوطه ربطی به فارسی کردن نداره (یعنی اینکه اینکار را اول برنامه انجام داده ام و در تمامی قسمتهای مربوطه فارسی دریافت می کنم) بلکه مشکل درست عمل نکردن کلیدهای مکان نما است (یعنی بعکس هستند کلید راست به سمت چپ می رود و بالعکس)
با تشکر

javad_hosseiny
چهارشنبه 04 خرداد 1384, 03:27 صبح
دوستان کسی نبود در این رابطه راه حلی ارائه بده

rezaTavak
چهارشنبه 04 خرداد 1384, 07:14 صبح
سلام

آقای جواد حسینی عزیز:

این مشکل و مشکل Preview اگه حل بشه که دیگه اصلا فاکس پرو مثل قبل که تحت داس همه باهاش کار میکردند میشه.

متاسفانه بدلیل عدم استاندارد بودن کنترلهای فاکس پرو این مشکل وجود دارد.

در بسیاری از قسمتهای این بخش راجع به آن بحث شده است. اما خودم از کنترل Ocx یا Fm20.dll استفاده میکنم.

javad_hosseiny
پنج شنبه 05 خرداد 1384, 08:49 صبح
به هر حال ممنون از پاسختون

rezaTavak
پنج شنبه 05 خرداد 1384, 10:06 صبح
اختیار دارید

علی کلاهدوزان
سه شنبه 19 مهر 1384, 13:26 عصر
سلام

من می خوام 120000 پول بدم pars pendar رو بخرم واقعا خداییش خوبه

rezaTavak
سه شنبه 19 مهر 1384, 22:51 عصر
سلام

به نظر من نه.

علی کلاهدوزان
چهارشنبه 20 مهر 1384, 10:10 صبح
چرا وقتی برنامه ام را exe می کنم فایلهای dbf use شده توسط دیتا بیس و متغیرهای public رو نمی شناسه

binyaz2003
چهارشنبه 20 مهر 1384, 16:31 عصر
شما باید با استفاده از توابع sys(5) و sys(2003) فهرست جاری را بیابید و با دستور set default to مسیر رو در اول برنامه ست کنید

سعید اسلامی
پنج شنبه 26 آبان 1384, 21:21 عصر
با سلام

وقتی برنامه ذیل را اجرا میکنید منو ساخته میشود که باید راست چین باشد ولی در مرحله اول چپ چین میباشد و با زدن کلیک موس روی آن راست چین میشود همچنین POPUP های ایجاد شده نیز چپ چین میباشد
این برنامه را در VFP9 در XP میباشد
لطفا مرا یاری کنید

SET SYSMENU TO
SET SYSMENU AUTOMATIC

SET SYSMENU TO RTLJUSTIFY
DEFI MENU mainmenu in (_screen.Name) BAR font 'tahoma' &&NOMARGIN
DEFI PAD aa OF mainmenu PROMPT 'AA'
DEFI PAD bb OF mainmenu PROMPT 'BB'
DEFI PAD cc OF mainmenu PROMPT 'CC'
DEFI PAD dd OF mainmenu PROMPT 'DD'
DEFI PAD ee OF mainmenu PROMPT 'EE'

ON PAD aa OF mainmenu ACTIVATE POPUP menu1
ON PAD bb OF mainmenu ACTIVATE POPUP menu2
ON PAD cc OF mainmenu ACTIVATE POPUP menu3
ON PAD dd OF mainmenu ACTIVATE POPUP menu4
ON PAD ee OF mainmenu ACTIVATE POPUP menu5

DEFI POPUP menu1 font 'tahoma' RTLJ
DEFI BAR 1 OF menu1 PROMPT 'AAAAAAAA'
DEFI BAR 2 OF menu1 PROMPT 'BBBBBBBB'

DEFI POPUP menu2 RTLJ font 'tahoma'
DEFI BAR 1 OF menu2 PROMPT 'AAAAAAAA'
DEFI BAR 2 OF menu2 PROMPT 'BBBBBBBB'

DEFI POPUP menu3 RTLJ font 'tahoma'
DEFI BAR 1 OF menu3 PROMPT 'AAAAAAAA'
DEFI BAR 2 OF menu3 PROMPT 'BBBBBBBB'

DEFI POPUP menu4 RTLJ font 'tahoma'
DEFI BAR 1 OF menu4 PROMPT 'AAAAAAAA'
DEFI BAR 2 OF menu4 PROMPT 'BBBBBBBB'

DEFI POPUP menu5 RTLJ font 'tahoma'
DEFI BAR 1 OF menu5 PROMPT 'AAAAAAAA'
DEFI BAR 2 OF menu5 PROMPT 'BBBBBBBB'
on selec popu menu5 CANCEL

SET SYSMENU TO RTLJUSTIFY && Sets the system menu to the right

acti menu mainmenu nowait

read events

binyaz2003
پنج شنبه 26 آبان 1384, 23:34 عصر
بهتره شما با menu designer طراحی و بعد generate کنید و بعد از اجرا راست به چپ کنید

سعید اسلامی
جمعه 27 آبان 1384, 11:25 صبح
مشتکرم

من اینکار را کردم . اگر بخواهیم منوی FORMAT ظاهر نشود چکار کنیم

سعید اسلامی
شنبه 28 آبان 1384, 16:27 عصر
با سلام

اگر بخواهیم در هنگام ورود به برنامه پنجره فاکس بصورت اتوماتیک تمام صفحه شود و همین حالت هنگام تهینه گزارش برای پنچره ریپورت انجام شود چکار باید کرد

binyaz2003
شنبه 28 آبان 1384, 16:39 عصر
در مورد سوال format وقتی read events رو اجرا کنید دیگه نمی آد و برای تمام صفحه شدن پنجره فاکس
screen.windowstate=2_
و اما برای ریپورت دست کاربر هست یعنی اگر یکبار تمام صفحه کرد دفعه دیگه هم تمام صفحه می آد البته به شرط اینکه set resource=off نباشه

سعید اسلامی
شنبه 28 آبان 1384, 17:43 عصر
با تشکر فراوان

Esikhoob
دوشنبه 03 مهر 1385, 15:43 عصر
با سلام
دوستان من در برنامه VFP 9 می‌خواهم منوی فارسی درست کنم. به نظر خودم طبق دستورالعمل عمل کردم.اما کار درست از آب در نمی آید.
مثلا همین کد برنامه‌ای که آقای سعیداسلامی در اینجا گذاشته را، در VFP کپی می‌کنم و اجرا می‌کنم در این خط:

با این پیغام خطا مواجه می‌شوم:

Expression evaluator failed.
چه باید کرد؟
قابل توجه اینکه اگر این خط برنامه را حذف کنم ، منو درست نمایش داده می‌شود ولی من می‌خواهم راست به چپ باشد.
در هر صورت خیلی ممنون.

binyaz2003
دوشنبه 03 مهر 1385, 18:58 عصر
http://www.binyazprograms.com/articles/article1binyaz.htm

mehran_337
سه شنبه 04 مهر 1385, 09:10 صبح
به ویندوزت زبان عربی اضافه کنی دیگه این خطا رو نمی ده. طریقه کار هم توی لینک آقای بی نیاز

princeofesfahan
سه شنبه 04 مهر 1385, 10:13 صبح
سلام بر همه دوستان
من از نرم افزار پارس پندار استفاده میکنم و خیلی راضی هستم
در مورد توضیحات بیشتر یک سری به نشانی زیر بزنید
WWW.PARSPENDAR.NET (http://WWW.PARSPENDAR.NET)
khaste nabashi zahmat keshidi

Esikhoob
سه شنبه 04 مهر 1385, 19:27 عصر
بچه ها منوی من ظاهرا اسمش shortcut menu است ولی این دستور

SET SYSMENU TO RTLJUSTIFY ا
فقط منو هایی که با pad تعریف میشوند را می‌فرستد اون ور.
در دستور

DEFINE POPUP......RTLJUSTIFY
چرا RTLJUSTIFY هیچ کاری نمی کند؟
خلاصه این shortcut menu را چگونه راست به چپ کنم؟

binyaz2003
سه شنبه 04 مهر 1385, 23:48 عصر
نمیشه اینکارو کرد

Esikhoob
پنج شنبه 07 دی 1385, 18:11 عصر
با سلام

دوستان ،برنامه ما در VFP5 و در Win 2000/XP در حالی که در قسمت:

Regional and Language Options ------>Advanced------>language for non-Unicode programs
زبان English انتخاب شده ، کار میکند که این آخری به خاطر اینست که ما بتوانیم برای menu ها، فونت "ایران سیستم" را انتخاب کنیم.چون تمام فونت های برنامه ما "ایران سیستم" است ، اسم فونت هم هست:Irnsys.FON
عکس چپ مربوط به زمانی که با settingبالا کارمیکند و همه چی درست است..
حالا ما می خواهیم این را در VFP9 اجرا کنیم و menu ها هم برایمان مهم نیست ، و به farsiهم نیاز داریم برای همین language for non-Unicode programs را رویfarsi می گذاریم ،ولی به طور ناخواسته دو اشکال به وجود آمده که در عکس نشان داده ام، این دو اشکال با آن دو موضوعی که در کنارش نوشته ام در رابطه است. یکی از اشکالات مربوط به farsi ساز ویندوز است و دیگری مربوط به اجرای برنامه در فاکس پرو های بالاتر از 5 (البته 7و 8 را امتحان نکردیم).

از دوستان تقاضا دارم اگر راه حل اجرای درست این برنامه را میدانند به ما بگویند.
به هر حال از اینکه این مطلب را خواندید متشکرم.

binyaz2003
پنج شنبه 07 دی 1385, 18:58 عصر
نحوه تنظیم ویندوز جهت پشتیبانی از RTL (http://www.binyazprograms.com/show.php?id=11)

برنامه نویسی فارسی در ویژوال فاکس پرو (http://www.binyazprograms.com/show.php?id=44)

Esikhoob
جمعه 08 دی 1385, 14:42 عصر
برنامه ما با CodePage "ایران سیستم" هست که با CodePage فارسی مایکروسافت فرق دارد. آیا باز هم این موارد به درد ما می خورد؟

abdorreza
شنبه 09 دی 1385, 01:26 صبح
میخوام با توابع API کلیدهای صفحه کلید را عوض کنم ، یعنی صفحه کلید مثل صفحه کلید ایران سیستم بشه و مثلا با زدن کلید ~ حرف پ درج شود

Esikhoob
جمعه 15 دی 1385, 16:18 عصر
1-این قسمت:

Regional and Language Options ------>Advanced------>language for non-Unicode programs
به نظر اشکال دار و Bug دار میآید، در پست قبلی که داشتم گفتم که اگر ما این قسمت را به جای English روی farsi بگذاریم ، آن فونت های بالای جدول( در برنامه ما )بهم می ریزد که دلیل منطقی ندارد ، اصلا چه فرقی بین فونت بالای جدول (Grid) و فونتهای داخل textbox ها و چاپ شده روی فرمها و screen (بجز menuها)میکند؟
2-چرا وقتی می خواهیم متن فارسی ای را که در VFP 9 که طبق دستور "بی نیاز" فارسی شده (البته به جای Arabic در قسمت Non-Unicode ،من فارسی را انتخاب کردم) ، انتخاب کنیم جای الفبا بهم میریزد ، مثل اینکه متنهای فارسی از انتخاب شدن یا همان HighLight شدن فرار میکنند؟

binyaz2003
جمعه 15 دی 1385, 16:34 عصر
با سلام
مقاله اولی رو که من به شما معرفی کردم ترجمه دستوراتی است که خود میکروسافت برای پشتیبانی از راست به چپ و طبیعتا فارسی نوشتن مشخص کرده نه من!
اگر بخواهید بر اساس یونیکد فارسی بنویسید و نمایش و چاپ کنید باید این عملیات رو دقیق انجام بدید.
بقیه موارد مثل موردیکه گفتید یا اینکه مثلا در بعضی جاها با فشردن کلید سمت راست نشانگر به چپ و همینطور برای کلید سمت چپ برعکس عمل میکنند مشکلات ویژوال فاکس پرو هست که با مطالعه مقاله دوم اکثریت انها حل میشوند.دلیل این مشکلات رو هم آقای رضا توکل بارها در پستهای گوناگون گفتند.

عفت بزرگه
جمعه 15 دی 1385, 19:12 عصر
شما تغییر کلید پ رو با یک فارسی ساز میتونید حل کنید خواستید بگید من یک فارسی ساز بدون تبلیغ و لوگو و .... ساختم نصبش هم 5 ثانیه بیشتر طول نمیکشد .

binyaz2003
شنبه 16 دی 1385, 00:50 صبح
برای ویندوز؟ نیکی و پرسش!

javad_1349
شنبه 16 دی 1385, 09:18 صبح
با سلام به دوستان
توضیح مختصری در مورد Activex و کاربرد آن درصورت امکان ویک مثال کوچولو
متشکرم

rezaTavak
شنبه 16 دی 1385, 10:17 صبح
با سلام به دوستان
توضیح مختصری در مورد Activex و کاربرد آن درصورت امکان ویک مثال کوچولو
متشکرم

سلام

من یک قسمت راجع به FM20.dll توضیح داده ام

در واقع ActiveX یک ocx یا dll است که به صورت ویژوال قابل برنامه نویسی است.

mehran_337
شنبه 16 دی 1385, 10:39 صبح
یکسری امکانات فراتر از اشیا و یا ابزارهای استاندارد برنامه در قالب فایلهای dll یا ocx وجود دارند که به آن اکتیوایکس گفته می شود.
مثلا یک اکتیوایکس به نام richtext این امکان را فراهم می کند که که در فرم بتوانیم یک ادیت باکس با قابلیتهای وورد مانند تغییر قلم یک کلمه یا رنگ یا سرچ - تراز چپ و راست و وسط و ... ایجاد کنیم
و یا اکتیوایکس دیگری باعث می شود بتوانیم فایل زیپ ایجاد کنیم
حتی یاهو مسنجر و مدیاپلیر هم ocx دارند و می توانید از آنها در فرم خود استفاده کنیم مثلا مدیاپلیر را در فرم بگذاریم
روش استفاده :
tools\options\controls
'گزینه activX control را انتخاب کنید . لیست ocx ها را می بینید حال می توانید انتخاب کنید
فقط کافیست در نوار ابزار form control روی آیکت کتاب (view classes) کلیک کنید و بخش activeX control را بزنید تا انچه را انتخاب کرده اید ظاهر شود .
توجه : ممکن است بعضی ها با فاکس کار نکند

Esikhoob
یک شنبه 27 اسفند 1385, 11:47 صبح
دوستان
در پست 43 مشکلاتی را مطرح کردم ، میخواستم بگویم راه حل آن را یافتم.
در مورد اشکالی که با upgrade کردن برنامه از VFP5 به VFP9 پیش آمده بود و همانطور که در عکس پیداست caption بعضی از صفحات pageframe1 به هم ریخته ، من فهمیدم اگر PageFrame1.RightToLeft را مساوی .F. قرار دهیم این مشکل حل میشود.
حالا چگونه میتوانم یک برنامه بنویسم که به طور اتوماتیک تمام این form های(با پسوند .scx) مرا اصلاح کند؟ من فقط در قسمت تغییر propertyیک فرم ،به وسیله برنامه مانده ام.

rezamim
یک شنبه 27 اسفند 1385, 12:34 عصر
اول فرم رو از طریق use مثل یک جدول باز کن و بعد

replace properties WITH STRTRAN(properties,"RightToLeft = .T.","RightToLeft = .F.") ALL FOR ("pageframe" $ BaseClass)

Esikhoob
یک شنبه 27 اسفند 1385, 19:07 عصر
فقط من 2 چیز را نمی فهمم:
1 - چرا در help نوشته است که Propertyی RightToLeft در ورژن های غیر خاور میانه تاثیر ندارد؟(که دارد)
2- چرا اول که PageFrame را به form اضافه می کنیم :

RightToLeft = .T.
است در صورتی که در پرانتز جلوی .F. نوشته Default
این در حالی است که در help ، گفته است .T.

rezaTavak
دوشنبه 28 اسفند 1385, 13:15 عصر
سلام
این وقتی اثر داره که پشتیبانی از RigthToLeft توی ویندوز فعال شده باشه که توی XP از Control Panle/Reginal and language setting/language/Complext script language right to left ... را باید فعال کنید.
و Default بستگی به تنظیمات ویندوز دارد.

Esikhoob
جمعه 03 فروردین 1386, 10:53 صبح
با سلام
در مورد سئوال دوم ، Default در کجای ویندوز تنظیم میشود؟البته تنظیمات معمول را که برای خاورمیانه ای کردن نرم افزار لازم است می دانم ، بیشتر منظور من اینست که چرا در کامپیوتر من، از میان Control های فرم ،فقط Pageframe است که بر خلاف Default از ابتدا
RightToLeft=.T. دارد؟

Esikhoob
سه شنبه 18 دی 1386, 16:29 عصر
با سلام
در VFP9برای یک Grid یک property وجود دارد به نام : lockcolumns
اگر ما در زبان فارسی ، بخواهیم این عمل را انجام دهیم (یعنی ستونها را از راست ثابت کنیم) ، چه کار باید بکنیم؟

با تشکر

Esikhoob
دوشنبه 22 بهمن 1386, 12:10 عصر
دوستان عزیز
می‌خواهم سئوال قبلی را طور دیگری مطرح کنم :
اگر یک Grid که در آن اطلاعات فارسی است ، و تعداد ستونهای زیادی داشته باشد به طوری که برای دیدن کل اطلاعات یک ردیف باید کلی scroll را به چپ و راست ببریم ،آنوقت یک ستونی باشد که ما بخواهیم همیشه معلوم باشد (انگار به سمت راست Grid چسبیده)و در scroll به سمت چپ از صفحه بیرون نرود چه کار باید بکنیم؟

بسیار خوشحال می‌شوم اگر در این زمینه ما را راهنمایی بفرمایید.

ali_foxpro
جمعه 26 بهمن 1386, 13:12 عصر
از تمام امکانات فاکس میتوان براحتی برای متون فارسی استفاده کرد و نیازی به کنترل خارجی نیست اگر درست تنظیم کنید متونین از تمام امکانات فاکس استفاده کنین

ali_foxpro
جمعه 26 بهمن 1386, 13:14 عصر
اصلا نیازی به اینکارا نیست . تمام امکانات فاکس قابل فارسی کردن هستند.

sr_kazemi
چهارشنبه 08 اسفند 1386, 01:08 صبح
سلام خسته نباشید و شب بخیر.
این activatekeyboardlayout و loadkeyboardlayout که گفتید از کجا نتظیم میشه ؟

rezaTavak
چهارشنبه 08 اسفند 1386, 07:33 صبح
ورود شما به این بخش خیر مقدم و خوش آمد طرف من و سایر بچه های این بخش برای شما دوست عزیر .
اینها دو API (تابعهایی که در فایلهای اساسی ویندوز هستند.) از ویندوز هستند که زبان صفحه کلید را تغییر می دهند. مانند مثال زیر:

DECLARE LoadKeyboardLayout IN WIN32API String,integer
IF OS(3)="4"
LoadKeyboardLayout("00000401",1)
ELSE
LoadKeyboardLayout("00000429",1)
ENDIF

با این کد صفحه کلید فارسی می شود. و با این یکی :

=LoadKeyboardLayout("00000409",1)

انگلیسی می شود.

kia1349
چهارشنبه 08 اسفند 1386, 16:37 عصر
البته اضافه کنم که بهتره برای یکبار در ابتدای لود شدن برنامه این دستور

رو بدید تا در حافظه قرار بگیره
حالا وقتی وارد یک تکست باکس میشید در خاصیت gotfocus آن دستور

=LoadKeyboardLayout("00000429",1)

را بنویسید
و در خاصیت lostfocus آن دستور

LoadKeyboardLayout("00000409",1)

را بنویسید
بدین صورت شما در زمان ورود به یک تکست باکس بطور اتوماتیک امکان تایپ فارسی را دارید و در زمان خروج از همون تکست باکس کیبوردتان لاتین میشود
به همین راحتی

mn3250
جمعه 11 مرداد 1387, 15:09 عصر
اصلا نیازی به اینکارا نیست . تمام امکانات فاکس قابل فارسی کردن هستند.

درسته اما من در فارسی کردن messagebox و منوها مشکل دارم. مابقی بدون نیاز به کار خاصی کار میکنند و نیازی به تغییر زبان ویندوز وجود نداره.
اساتید گرامی راه حل ارائه کنند.

binyaz2003
شنبه 12 مرداد 1387, 00:35 صبح
لطفا اول يک کم جستجو کنيد.

http://binyazprograms.com/indexfa.php?page=article&stid=9
http://binyazprograms.com/indexfa.php?page=article&stid=10

IC_prog
شنبه 12 مرداد 1387, 10:02 صبح
لطفا اول يک کم جستجو کنيد.

http://binyazprograms.com/indexfa.php?page=article&stid=9
http://binyazprograms.com/indexfa.php?page=article&stid=10

استاد با سلام
من در یکی از برنامه ها از منو در فرم استفاده کرده و تکه کدی که اشاره فرمودید رو قرار دادم و از کلیه اشیاء داخل toolbar استفاده کرده و از Microsoft Toolbar Control استفاده نکردم و مشکلی هم پیش نیومد. مسئله چیست ؟

(ذکر فرموده که در صورت استفاده از روش کدهای مورد نظر امکان استفاده از toolbar وجود ندارد.)
درضمن من از vfp 9 استفاده میکنم .

mn3250
شنبه 12 مرداد 1387, 10:19 صبح
جناب binyaz2003 متشکرم اما مشکل من رو حل نمیکنه. فقط بار اصلی منوست که مشکل داره. عرض کردم بدون تغییر زبان پیش فرض ویندوز.
جناب IC_prog درست میفرماییدبه هیچ کنترل اضافه ای نیاز نیست و همه چیز درست کار میکنه.
بنظرم باید یکبار دیگه فارسی سازی در ویندوز رو بررسی مجدد کنیم.
من از vfp9 با سرویس پک 2 استفاده میکنم.

mn3250
دوشنبه 14 مرداد 1387, 10:40 صبح
اجازه بدید بهتر مطرح کنم:
بنا به دلایلی امکان تغییر زیان ویندوز رو در یک پروژه چند زبانه ندارم.
استفاده از fontcharset عربی 178 تا اینجا بدون مشکل بوده و همه جا جواب میده.
الا در messagebox ها و بار اصلی منو.
البته منو رو به این شیوه:

DEFINE MENU _mainmenu BAR AT LINE 0 IN WINDOW (THISFORM.Name) FONT 'Tahoma', 10 , 178

تعریف کردم. جالب اینجاست که وقتی

DEFINE MENU _mainmenu BAR AT LINE 1 IN WINDOW (THISFORM.Name) FONT 'Tahoma', 10 , 178

تعریف کنم منو هم صحیح نمایش داده میشه. البته در کلیک و جلو و عقب رفتن مشکل پیدا میکنه اما از همه مهمتر جای منو هست که به شیوه دوم مقداری از صفحه رو از دست میدم.
اساتید راهنمایی کنند لطفا.

Esikhoob
یک شنبه 26 آبان 1387, 19:26 عصر
اگر بخواهیم مانند برنامه WORD در یک TEXTBOX هر چه بخواهیم تایپ کنیم ، علاوه بر اشکالات تا حالا گفته شده ، دلم می خواهد که مشکلات دیگری را هم بگویم ،تا نگویند که در یک سایت فارسی زبان ، اشکالات تایپ زبان خودشان را نگفتند:
1-کاراکترهایی مثل ; ) ( یا تایپ انگلیسی ما بین فارسی موجب پس و پیش شدن عبارات میشود .
2- در صورت که بخواهیم یک عبارت فارسی که قبلا تایپ شده را ، با BACKSPACE پاک کنیم ، نمیشود ، انگار اون حرف آخر جمله فارسی جزو حروف مقدس است.

حتی این سایت هم با فارسی مشکل دارد، مثلا اگر همینجا که دارم فارسی تایپ میکنم بخواهم بنویسم:

@ GET
نمیشود درست نوشت و هی اون @ می افتد سمت راست ، در حالی که من در خط بالا هم زبان صفحه کلید را انگلیسی کردم و هم دکمه ردیف چپ را از اون بالا (توی منوی همینجا که دارم مینویسم) زدم .

sr_kazemi
سه شنبه 12 آذر 1387, 01:22 صبح
دوستان مشکلی کوچکی در بحث ادیت باکس ها هست که در متون فارسی با قید تنظیمات right to left , align مشکلی است که مشابه گراید در نسخه های قبل 7 کلیدهای کرسر (مکان نما) معکوس کار می کنند آیا برای این مشکل راه حلی دیده اید؟
بله خاصیت control Scource ادیت باکس را به فیلدی وصل نکنید . مقدار فیلد را در خاصیت Value آن قرار دهید و آنرا را Right to left کرده مشکل حل میشه.

Esikhoob
جمعه 15 آذر 1387, 15:16 عصر
بله مشکلاتی که من در پست قبلیم گفتم بر اساس EditBox بود که اکثرشان با راه حل sr_kazemi حل میشود.

Esikhoob
سه شنبه 11 فروردین 1388, 14:30 عصر
با سلام
ضمن تبریک سال نو ، من متوجه موضوعی در اجرای VFP9 sp2 بر روی32bit WinXP شدم. و آن اینکه وقتی ویندوز را طوری تنظیم میکنیم که VFP فارسی بشود ، بیشتر error و Hang میکند و به اصطلاح unstable میشود.
پیغامی هم که موقع error میدهد یک پیغام خطای عمومی ویندوز که دکمه های SEND و Don`t SEND دارد و در مواردی هم یک پنجره خطای VFP باز میشود که این تیپ خطاها را در فایل vfp9err.log که در دایرکتوری فاکس پرو است مینویسد.
vfp9err.log مال برنامه من پر است از خطای:

Fatal error: Exception code=C0000005 @. . .
این پیغام مخصوصا هنگام کار با debugger پیش میآید . هم چنین بعضی وقتها که در حال تایپ کد هستم هم پیش میآید.
برای حل این اشکال هم Foxuser.dbf را پاک کردم و هم یک کاربر جدید تعریف کرده ام و با آن کاربر وارد ویندوز شدم ، در این حالت error کمتر شد اما باز هم زیاد ERROR میدهد.
وقتی ویندوز را دوباره انگلیسی کردم ، ERROR خیلی کمتر شد(اما باز پیش میآید؟؟؟؟).
می خواستم ببینم شما دوستان هم متوجه unstable شدن VFP بعد از فارسی کردنش شده‌اید یا نه؟
متشکرم.

binyaz2003
چهارشنبه 12 فروردین 1388, 01:01 صبح
با سلام
vfp9 سرويس پک 2 تعداد زيادي باگ دارد که پيشنهاد ميشه سرويس پک 2 نصب نشود.شايد اصلاحيه اي براي رفع مشکلات قرار بدهند.حتي در نسخه نمايشي sp2 بطرز بسيار مزحکي لوگوي فاکس توسط paint کلمه sp2 بهش اضافه شده بود که بعد اصلاح شد.

Esikhoob
دوشنبه 07 اردیبهشت 1388, 17:51 عصر
با سلام
دوستان میخواستم بپرسم چرا VFP9 به انواع مختلف فایل CodePage هایی اختصاص میده ؟
مثلا در یک Project شما میتوانید ، در قسمت Project info…. و در tab با نام files برای هر فایلی codepage ی مشاهده کنید ، آیا مهم است که اینجا برای فایل SCX ما codepage ENGLISH-1252 انتخاب کنیم یا Win ARABIC-1256 .
همینطور دستوری به نام : SET CPCOMPILE TO وجود دارد ، این دستور چطور روی کمپایل تاثیر میگذارد ؟
من که هم با 1256 هم با 1252 ، کمپایل کردم فرقی متوجه نشدم .(حتی وقتی با 1252 SET CPCOMPILE TO هم که کمپایل کردم و فایل EXE ساختم ، بازهم تمام خاصیت های فارسی بودنش کارمیکرد)
فقط فکر کن برنامه ای که با حالت 1256 کمپایل شده را اگر در محیط ویندوز english ببریم و کمپایل کنیم ممکن است قاطی پاتی کند.

Esikhoob
دوشنبه 11 آبان 1388, 21:46 عصر
با سلام مجدد
دوستان برای MESSAGEBOX فارسی ، که عبارت را درست از سمت راست مرتب کند چه راه حلی استفاده میکنند؟

چیزی شبیه به SYS(3009,1 که سر خط متن tooltip را به خوبی به سمت راست میآورد .

با تشکر

frahimi
سه شنبه 12 آبان 1388, 10:06 صبح
با سلام
من هم در تکست باکس این مشکل را داشتم و کنترل سورس آنرا گرفتم درست شد
اما در گرید آنرا چگونه حل کنم
مثلا 27/م/88 (عدد 27 سمت راست و عدد 88 سمت چپ) آنرا در تکست باکس درست نشان میدهد در هنگام چاپ هم درست نشان میدهد ولیکن در گرید آنرا وارونه نمایش میدهد عدد 27 را در سمت چپ و 88 را در سمت راست نشان میدهد چگونه میتوان این مشکل را در گرید هم حل کرد.
با تشکر از دوستان

jooybar
سه شنبه 12 آبان 1388, 11:30 صبح
در یک textbox که مقدار اولیه value برابر صفر داده شده وقتی مثلا یک عدد 10 رقمی وارد میشود .
چنانچه با tab یا کلیدهای arowkey به این textbox برگردیم میتوان یک عدد 9 رقمی تایپ کرد و هر دفعه در موقع ویرایش کرسر بجای آنکه در انتهای سمت چپ textbox قرار بگیرد . در آخرین نقطه ویرایش textbox قرار میگیرد !!!!
راه حل چیست ؟

Esikhoob
دوشنبه 06 اردیبهشت 1389, 19:32 عصر
دوستان من جواب خودم را در مورد چپ به راست کردن پنجره ()MESSAGEBOX که در 3 پست قبل پرسیده بودم پیدا کردم :تشویق:
چنانچه به اول عبارت پیغام مورد نظر دوتا کاراکتر (254)CHR اضافه کنیم ، MESSAGEBOX ، از چپ به راست میشود.

متاسفانه اگر کلمات انگلیسی هم قاطی پیغام ما باشند ، کلمات فارسی را پس و پیش میکنند.
مثال:

c=" در تاريخ 1388/12/05 حرکت کرديم - رفتيم به کاشان از اون ورم به انديمشک بعدم ساکن شديم به خانمان"
MESSAGEBOX(CHR(254)+CHR(254)+c,16,"")

mostafa_zamani
پنج شنبه 30 اردیبهشت 1389, 06:04 صبح
بله خاصیت control Scource ادیت باکس را به فیلدی وصل نکنید . مقدار فیلد را در خاصیت Value آن قرار دهید و آنرا را Right to left کرده مشکل حل میشه.

اگر زمانیکه داخل ادیت باکس هستیم کلیدهای ctrl + Rightshift را بزنیم مشکل راست به چپ تقریبا حل می شود .( حتی زمانیکه خاصیت control Scource ان به فیلدی متصل باشد. )
حال چگونه می توانیم زمانیکه به ادیت باکس وارد می شویم کلیدهای ctrl + Rightshift اتوماتیک زده شود ؟
بنده استفاده از دستورهای keyboard , macro را بررسی کردم و نتیجه ای نگرفتم .

با تشکر از همه دوستان .

jubilantis
چهارشنبه 20 مرداد 1389, 12:34 عصر
سلام

من وقتي برنامه را اجرا مي كنم فارسي نمايش نمي بينم

وقت ساختن منو هم فارسي نمي نويسه

مشكل جي هست ؟ ممنون

mostafa_zamani
شنبه 30 مرداد 1389, 15:41 عصر
در ویندوز کنترل پانل :
Regional and Language option زیانه اول را روی farsi و زبانه Advanced را Arabic(Egypt) قرار دهید .

tapartoor600
یک شنبه 22 اسفند 1389, 10:45 صبح
با انجام تنظیمات کنترل پنل مسئله حل میشه اما نمیشه که به همه گفت تنظیمات Regional رو تغییر بدن. ضمناً من وقتی از دلفی 5 استفاده می کنم این مشکل به وجود نمیاد اما با دلفی 7 فونت های فارسی نشون داده نمیشه. راه حل واقعی چیه؟

ramrav
دوشنبه 03 بهمن 1390, 07:56 صبح
سلام دوستان
هنوز مشکل من در مورد مشکل تایپ فارسی در word که مجبور بودم بعد از هر مکثی یک کلید space بزنم تا تایپ ادامه پیدا کنه حل نشده. لطفا یه نفر من رو راهنمایی کنه.
یه مشکل دیگه هم دارم. کلیدهای Ctrl+ کلیدهای جهت نما که برای حرکت آهسته تر اشکال و ... استفاده میشه در کامپیوتر من کار نمیکنه. لطفا من رو راهنمایی کنید.
با تشکر

gh_khajehzade
چهارشنبه 05 بهمن 1390, 08:57 صبح
تايپ تو چه كنترلي مشكل دارين؟

شهرام آزاد
جمعه 04 فروردین 1391, 11:40 صبح
من با یاهو مسنجر مشکل دارم به این صورت که وقتی فارسی تایپ میکنم حرف اول درست تایپ میشه اما از حرف دوم به بعد اتوماتیک انگلیسی میشه و هر کار میکنم فارسی نمیشه.چیکار کنم؟ویندوزم 7 اولتیمیت 64

MASOUD_ALIZADEH1
چهارشنبه 14 تیر 1391, 14:15 عصر
با عرض پوزش : موفق به راست چین کردن USER MENU نشده ام
1 - در Regional and Language / Advanced گزینه Arabic-Egypt رو انتخاب کردم
2 - در منوی tools / options فاکس و در تب Regional آن گزینه Use System Settings را تیک کردم
3 - در فایل Config.FPW هم TITLE , COLLATE , DATE , CENTURY , CURRENCY , CODEPAGE رو طبق دستورالعمل
SET کردم
4 - در PROPERTY فرم و .... هم خصیصه RIGHTTOLEFT = T کردم
5 - دستور SET SYSMENU TO RTLJUSTIFY رو هم در برنامه اصلی استارتم نوشتم
ولی فقط منوی اصلی فاکس پرو راست چین شده و منوی ساخته شده توسط من راست چین نمیشه
از دوستان عزیز خواهش میکنم راهنمایی کنید چه کنم
ممنون

MASOUD_ALIZADEH1
شنبه 17 تیر 1391, 15:05 عصر
اقا کیا سوال مربوطه ربطی به فارسی کردن نداره (یعنی اینکه اینکار را اول برنامه انجام داده ام و در تمامی قسمتهای مربوطه فارسی دریافت می کنم) بلکه مشکل درست عمل نکردن کلیدهای مکان نما است (یعنی بعکس هستند کلید راست به سمت چپ می رود و بالعکس)
با تشکر

اگه مشکلتون رو درست متوجه شده باشم،فکر کنم راه حلتون استفاده ازFM20باشه كه بايد به کمکOLE Microsoft Forms2.0 Text Box
اونو حل كنيد ، لازمه که یا آفیس نصب کرده باشید یا فایل fm20.dll رو داشته باشید

MASOUD_ALIZADEH1
دوشنبه 19 تیر 1391, 13:27 عصر
با عرض پوزش : موفق به راست چین کردن USER MENU نشده ام
1 - در Regional and Language / Advanced گزینه Arabic-Egypt رو انتخاب کردم
2 - در منوی tools / options فاکس و در تب Regional آن گزینه Use System Settings را تیک کردم
3 - در فایل Config.FPW هم TITLE , COLLATE , DATE , CENTURY , CURRENCY , CODEPAGE رو طبق دستورالعمل
SET کردم
4 - در PROPERTY فرم و .... هم خصیصه RIGHTTOLEFT = T کردم
5 - دستور SET SYSMENU TO RTLJUSTIFY رو هم در برنامه اصلی استارتم نوشتم
ولی فقط منوی اصلی فاکس پرو راست چین شده و منوی ساخته شده توسط من راست چین نمیشه
از دوستان عزیز خواهش میکنم راهنمایی کنید چه کنم
ممنون

جوینده یابندست :
بالاخره با جستجوهای زیادی که داشتم راه حل مشکلمو پیدا کردم .
چون من منوم رو در یک TOP LEVEL FORM اجرا میکنم دیگه دستور SET SYSMENU TO RTLJUSTIFY نميتونه كمكي به من براي راست چین کردن منوم بکنه .
راه حل مخصوص این روش رو مایکروسافت داده و اون هم روش MIRROR کردن صفحه است ، یعنی تمام محتویات فرم رو مثل آینه عوض میکنه .
برای این کار باید تکه کد زیر رو داخل LOAD EVENT فرم مربوطه بنویسید .
#DEFINE GWL_EXSTYLE -20
#DEFINE WS_EX_LAYOUTRTL 0x400000
#DEFINE WS_EX_NOINHERITLAYOUT 0x100000
*-- Define the Get window long API
DECLARE INTEGER GetWindowLong IN user32 INTEGER hWnd, INTEGER nIndex
*-- Define the Set window long API
DECLARE INTEGER SetWindowLong IN user32 INTEGER hWnd, INTEGER nIndex, INTEGER dwNewLong
*-- Get this form's current style.
OldLong = GetWindowLong(ThisForm.HWnd, GWL_EXSTYLE)
*-- Set the window extended style RTL non-inheritable.
SetWindowLong(ThisForm.HWnd,GWL_EXSTYLE,BITOR(OldL ong,WS_EX_LAYOUTRTL,WS_EX_NOINHERITLAYOUT))

و مشکل حل میشه

gh_khajehzade
سه شنبه 20 تیر 1391, 09:51 صبح
من ابتدا برنامه منو را اجرا ميكنم و بعد فرم را(خاصيت SHOWWINDOW آن IN TOP_LEVEL FORM بايد باشد). و كار ميكنه.

DO menu1.prg
DO FORM formmunu
تو HELP خود فاكس هم How to: Add a Menu to a Top-Level Form رو جستجو كن.به هر حال MIRROR هم جالبه.

MASOUD_ALIZADEH1
سه شنبه 20 تیر 1391, 10:20 صبح
من ابتدا برنامه منو را اجرا ميكنم و بعد فرم را(خاصيت SHOWWINDOW آن IN TOP_LEVEL FORM بايد باشد). و كار ميكنه.

DO menu1.prg
DO FORM formmunu
تو HELP خود فاكس هم How to: Add a Menu to a Top-Level Form رو جستجو كن.به هر حال MIRROR هم جالبه.
راه حل جدیدتونو تست کردم ، جواب داد . منتهی برای حذف TOOLBAR فاكس چه کنم و اینکه در این روش همیشه یه فرم هم زیر منوم بازه : میشه کاری کرد که HEADER فرمم حذف بشه ، برای زیبایی برنامه فک کنم بهتر باشه

gh_khajehzade
سه شنبه 20 تیر 1391, 11:38 صبح
براي حذف toolbar خط زير رو به برنامه منو اضافه ميكني

HIDE WINDOW "Standard"
براي حذف titlebar از فرم در پنجره خواص فرم

titlebar=off

MASOUD_ALIZADEH1
سه شنبه 20 تیر 1391, 14:37 عصر
براي حذف toolbar خط زير رو به برنامه منو اضافه ميكني

HIDE WINDOW "Standard"
براي حذف titlebar از فرم در پنجره خواص فرم

titlebar=off
این دو دستور رو هم استفاده کردم ، حالا مشکل اینه که در اجرای مجدد برنامه چون قبلا toolbar فاكس رو hide کردیم به این خط اشکال میگیره
در ضمن در این روش دستورات read event , clear events رو دقیقا کجا بکار ببریم .
برای اطلاعتون در برنامه main.prg بعد از تعاریف و غیره : دستورات زیر رو نوشتم
SET SYSMENU TO
SET SYSMENU AUTOMATIC
hide windo "standard"
DO MENUS\MYMENU.MPR
DO FORM FORMS\SS.SCX
READ EVENTS
و در فرم SS که علاوه بر MAXIMIZE بودن IN TOP LEVEL FORM هم هست در قسمت LOST FOCUS
thisform.Release
SET SYSMENU TO DEFAULT
show WINDOW "STANDARD"
و در قسمت UNLOAD هم دستور CLEAR EVENTS رو نوشتم
ببخشید که خیلی قضیه رو کشش میدم ولی فک کنم اینطوری هر خواننده دیگه ای هم کاملا مشکلش حل بشه
با تشکر

gh_khajehzade
دوشنبه 26 تیر 1391, 10:04 صبح
1-تا اونجايي كه من اطلاع دارم read events فقط تو main.prg باشه كافيه(خصوصا براي exe كردن پروژه).cleare events هم فقط هنگام خروج از برنامه لازم است(هر چند بدون اون هم هنگام خروج من به مشكلي برخورد نكردم)
2-با exe كردن پروژه toolbars خودبخود حذف ميشود.

MASOUD_ALIZADEH1
سه شنبه 27 تیر 1391, 18:16 عصر
ممنون از راهنماییتون