View Full Version : اتفاقات چند روز گذشته...
مهدی کرامتی
شنبه 03 بهمن 1383, 18:03 عصر
با سلام.
همانطور که احتمالا طی 48 ساعت گذشته شاهد بودید سایت مورد هجوم و نفوذ یک نفر از خدا بی خبر قرار گرفته و دچار مشکلات امنیتی شد.
دلیل این مشکل بروز نبودن سیستم سایت (phpBB) بواسطه شلوغ بودن بیش از حد سر بنده، و وقت نداشتن برای Upgrade کردن آن به آخرین ورژن بود.
شخص فوق نیز از این نقیصه سوء استفاده کرده و با بکار بردن یک Exploit توانست به بخش مدیریت سایت نفوذ کرده و ... .
ضررهایی که در طی این وقایع متحمل شدیم از دست دادن بخشهای "اعلانات سایت" و "اخبار و تازه های دنیای کامپیوتر و برنامه نویسی" بود.
امیدواریم با همت و تلاش همکاران سایت و شما کاربران گرامی بتوانیم بزودی جای خالی تاپیک های بخش های فوق را پر کنیم.
ارادتمند،
مهدی کرامتی،
مدیریت سایت برنامه نویس.
majid_n
شنبه 03 بهمن 1383, 18:18 عصر
ما اهل کوفه نیستیم مهدی تنها بماند .... در خدمتیم حاج مهدی . خودمون بخش های از دست رفتتو دوباره پر می کنیم .
:wink:
راستی وقتی کلید Scroll Lock را می زنم تغییر زبان نمی ده . فکر می کنی این از عواقب همون موضوع باشه ؟؟؟ :گیج:
hbi
شنبه 03 بهمن 1383, 18:34 عصر
بنده کوچک نیز از زحمات شما کال تشکر را دارم
امیدوام دنیا به کامتان باشد و خداوند روزی حلال ، آسان ، بابرکت ، باگزشت نسیب شما گرداند
با تشکر :flower:
vbprogramer
شنبه 03 بهمن 1383, 19:02 عصر
سلام آقا مهدی خسته نباشید
آدم مومن چه کار میکنه و یه آدم ..... لا الله الا الله :mad:
ببین حالا به جایی که بیایم عید گذشته رو بهم تبریک بگیم داریم اون آدم بدبخت کم شعور رو لعنت می کنیم
راستی عید گذشته به همه مبارک باشه :oops:
امیدوارم که هرچه زودتر بتونیم با کمک هم قسمتهای آسیب دیده را تکمیل کنیم :mrgreen:
rezaTavak
شنبه 03 بهمن 1383, 19:52 عصر
سلام
اقا مخرب بودن که کاری نداره. ساختن سخته! دست شما درد نکنه که این همه زحمت میکشید.
sh
شنبه 03 بهمن 1383, 21:05 عصر
مهدی جان سلام
میگم شاید بد نباشه کم کم به فکر تغییر فروم به ASP.NET باشیم لااقل امنیت بهتر ی داره
مهندس
شنبه 03 بهمن 1383, 21:22 عصر
سلام
خیلی متاسفم :cry:
انشاالله دیگه از این اتـفاقها نیفته :cry:
بابا مدیر من فکر کردم یه جورایی شاید می خواین هاست رو عوض کنید که سایت بسته شده :mrgreen:
123456789
شنبه 03 بهمن 1383, 21:35 عصر
با سلام
منم وقتی دیدم سایت تعطیل شده خیلی ناراحت شدم
انشا... با بالا رفتن امنیت سایت دیگه از این اتفاقا نمیفته.
موفق باشید.
mr_esmaily
شنبه 03 بهمن 1383, 22:34 عصر
سلام
یه نادون سنگ میندازه تو چاه که صد تا عاقل نمی تونن درش بیارن.
عیدسعید قربان مبارک. :flower:
امیر تورانی
شنبه 03 بهمن 1383, 23:35 عصر
آقا مهدی دستتون درد نکنه
خدا قوت :flower:
ahmad sajjad
شنبه 03 بهمن 1383, 23:45 عصر
آقا مهدی یک انسان عالی به معنای واقعی هست چون با این همه کار و مشغله باز هم برای همه ما زحمت میکشه ولی خوب بعضی ها انسان نیستند و نمی تونند انسانهای واقعی رو ببینند.
امیدوارم که زندگیش رو در بهترین حالات سپری کنه و روز به روز خدا توفیق بیشتری بش بده.
خسته نباشید
esi022
یک شنبه 04 بهمن 1383, 04:40 صبح
بهتر نیست بجای تشکر و دمت گرم و این حرفها یه بخش بسازیم که مخصوص exploit ها و sql injection ها و کل باگهای بروز شده ویندوز و لینوکس هست؟؟؟؟
همه میدونن که مدیران سایت زحمت میکشن بدون هیچ شکی و چون خودم سر مسایل سوراخهای سروری مثل ویندوز و sql که آبکشی بیش نیستند ضربه خوردم و حس و حال اونها رو درک میکنم
اما برای مبارزه با این مسایل پیشنهاد جدی دارم برای بحثهای exploit ها و sql injection ها و ....
:flower: برای همگی
lida
یک شنبه 04 بهمن 1383, 06:19 صبح
eshkal nadare behtare sho misazim .
:oops:
:موفق:
movafag bashin
hr110
یک شنبه 04 بهمن 1383, 07:35 صبح
سلام
بنده حقیر نیز اولاً عید قربان و عید قدیر رو تبریک میگم، ثانیاً بازگشایی سایت رو تبریک میگم. امیدوارم که این اتفاق دیگه نیافته و این از خدا بیخبران و افراد معلوم الحال که مشخصه به چه گروه و فرقه ایی وابسته اند( :wink: ) نابود شوند /انشاء الله/
راستی من پنجشنبه یک ایمیل دریافت کردم که متنش حاکی از این اتفاق بود و کمی هم ما رو به تمسخر گرفته بود.
coral
یک شنبه 04 بهمن 1383, 07:41 صبح
سلام
دستتون درد نکنه که این همه زحمت کشیدین وسایت را درست کردین
liliomed
یک شنبه 04 بهمن 1383, 08:10 صبح
دستتون درد نکنه که دوباره سایت راه انداختید . امیدوارم که شخص خاطی به سزای عملش برسه :mad:
khafanovich
یک شنبه 04 بهمن 1383, 08:23 صبح
آقا مهدی دست شما درد نکنه ان شاالله موفق و پیروز باشی...
این مارمولک ها یک بار همچین بلایی رو سر من آوردن...
با این حال میخوام بگم خیلی باحالیییییییی...............
دمت گرم...
در ضمن پیشنهاد طراحی فروم اختصاصی هم بد فکری نیست !!!!
hps
یک شنبه 04 بهمن 1383, 09:12 صبح
سلام به همگى
من یه چند روزى نبودم، وقتی که از این جریان مطلع شدم خیلی ناراحت شدم. از این که سایت رو دوباره راهاندازی کردید خیلی متشکرم، از همه دوستانی هم که اینجا سوال میپرسن و جواب میدن و باعث رونق انجمن میشن متشکرم.
من با این پیشنهاد عملی که یه بخش برای امنیت راهاندازی بشه خیلی موافقم، چون مشکلیه که خودم هم با اون مواجه شدم ولی متاسفانه تجربه و اطلاعات لازم رو در این زمینه ندارم. اگر دوستان این انجمن رو راهاندازی کنن ما هم تلاش میکنیم تا انجمن فعال و بهروزی باشه.
راستی الان که دارم تایپ میکنم میبینم که مشکل "ی" حل شده، خیلی عالیه، به عنوان یه ایرانی فارسی زبان از اینکه به حفظ خط و زبان فارسی کمک کردید سپاسگزارم :flower: مصداق این مثل "اگر خدا بخواهد، عدو شود سبب خیر"
arshia_
یک شنبه 04 بهمن 1383, 09:31 صبح
سلام
اون کسی که این کار رو انجام داده حتما یه چیز رو نمی دونسته
اگر تمام اطلاعات سایت هم پاک می شد خیالی نبود چون بچه های برنامه نویس همیشه هستند. شاید بتونن سایت رو هک کنن اما برنامه نویس همیشگی است...
اونم فدای سر همه دوستان....
من خودم تا آخرش هستم
شما چطور؟ :flower: :تشویق:
ravanfar
یک شنبه 04 بهمن 1383, 09:54 صبح
سلام
عید سعید قربان و غدیر بر همه عزیزان مبارک،
برای اون شخصی که این کار را(هک کردن) انجام داده واقعا متاسفم
جناب کرامتی خدا قوت
با تشکر
روانفر
Inprise
یک شنبه 04 بهمن 1383, 11:09 صبح
بهتر نیست بجای تشکر و دمت گرم و این حرفها یه بخش بسازیم که مخصوص exploit ها و sql injection ها و کل باگهای بروز شده ویندوز و لینوکس هست؟؟؟؟
همه میدونن که مدیران سایت زحمت میکشن بدون هیچ شکی و چون خودم سر مسایل سوراخهای سروری مثل ویندوز و sql که آبکشی بیش نیستند ضربه خوردم و حس و حال اونها رو درک میکنم
اما برای مبارزه با این مسایل پیشنهاد جدی دارم برای بحثهای exploit ها و sql injection ها و ....
:flower: برای همگی
برای کسب دانش در مورد این دلقک بازیها میتونید به سایتهائی متعددی که حول و حوش این موضوعات فعالیت میکنند مراجعه کنید . توسعه روشهای مخرب ، باعث میشه اگر حالا ده تا فنچ ِ بی سواد وجود دارن و بخاطر خودنمائی یا تخلیه عقده های دوران کودکی ، وقت و هزینه دیگران رو تلف میکنن ، اون موقع بیست تا وجود داشته باشن . وجود بخشی که توش اکسپلویت و غیره لیست بشه ، هیچ کمکی به امنیت سایت برنامه نویس یا بقیه سایتهای نخواهد کرد ، چون نهایتا" امنیت با نصب Patch محقق میشه نه لیست کردن اکسپلویتهای عملیاتی ( مناسب برای تست کردن رو فرومهای مختلف ! )
هر وقت دیدید کسی یه جائی رو "خراب" کرده تا به مسئولینش اخطار بده یه مشکلی وجود داره ، بدونین خودش چیز زیادی در مورد معنا و مفهوم کاری که میکنه نمیدونه . "دلقک" های گروه آشیانه و شبگرد و بچه هائی مثل اونها ، یک روز یک سایت پورن فارسی ! رو هک میکنن و زیرش توضیح میدن ، چون محتویات غیر اخلاقی منتشر میکرده ! هکش کردیم و امیدواریم مسئولینش به امنیت اهمیت بدن و البته اگر کمک بخان ما در خدمت هستیم !! و یه روز دیگه سایت مهدی کرامتی رو هک میکنن و یک عکس پورن اولش میگذارن و تو دو سه تا فروم دیگه سر و صدا میکنند که سایتهای مهدی کرامتی هک شد !! برین ببینین توش چی گذاشتن و ...الخ . حماقت تا کجا ؟
گویا تهران داره به شدت برف میاد ؛ روز برفی خوبی داشته باشید :) :flower:
ehsane
یک شنبه 04 بهمن 1383, 11:11 صبح
وقتی این موضوع را مطلع شدم بسیار ناراحت شدم امیدوارم دوستان برنامه نویس با مشارکت و همدلی و همصدایی مشکلات موجود را به نحو احسن برطرف نمایند.
dena
یک شنبه 04 بهمن 1383, 11:13 صبح
جناب مدیر از زحمات شما برای راه اندازی مجدد سایت تشکر می کنم .
امیدوارم همیشه موفق باشید.
با تشکر
oxygenws
یک شنبه 04 بهمن 1383, 13:14 عصر
نظرتون چیه یه شکایت آبدار از این حاجی مورد دار (همون کرکر عقده ای) درست کنیم و ببریم دادگستری و بفرستیمش یه حداقل 7-8 ماهی آب خنک بخوره؟؟؟؟
فکر کنم به اندازه کافی شاهد و شاکی داشته باشیم :)
vDelphi
یک شنبه 04 بهمن 1383, 13:18 عصر
از این خل و چل ها زیاده! :mrgreen:
دیوونه که شاخ و دم نداره! :D
oxygenws
یک شنبه 04 بهمن 1383, 13:19 عصر
دو تا از قوانین که شامل حال این موجود می شن.....
5– تخریب کامپیوتری
ماده قانونی پیشنهادی
هرگونه تغییر، محو، متوقف سازی، مداخله و اخلال در دادهها و اطلاعات، برنامهها و سیستمهای کامپیوتری و مخابراتی، به قصد ایجاد ضرر مالی برای دیگری تخریب کامپیوتری محسوب و مرتکب به حبس از سه ماه تا دو سال و نیم محکوم میشود.
توضیحات:
1- بررسی جرایم تخریب در قانون مجازات اسلامی حاکی از اتلاف، از بین بردن، نابودکردن و ... اموال منقول و غیرمنقول از جمله اشجار، باغها، اسناد و ... است.
2- تخریب کامپیوتری جرمی است که از لحاظ عنصر معنوی و هدف جرم مانند تخریب مرسوم است اما به دلیل نوع رفتار مرتکب و نحوه ارتکاب و موضوع جرم با تخریب مرسوم تفاوت دارد.
3- مرتکب تخریب کامپیوتری هیچ فعل فیزیکی در عالم واقع انجام نمیدهد بلکه در محیط دیجیتال با ورود، محو، تغییر، اثبات و ... دادهها یا اطلاعات به دیگری ضرر میرساند. دادههایی که برای دیگران ارزشمند محسوب و بروز مسائل یادشده در آنها موجب ضرر مالی وی میشود.
وجه تمایز تخریب و سابوتاژ اولاً در نیت مرتکب (سابوتاژ مبارزه با نظام سیاسی / تخریب = نابودی اموال دیگری و ایجاد ضرر مالی) و ثانیاً در موضوع جرم (سابوتاژ = ارگانها، نهادها و وزارتخانههای دولتی / تخریب دادههای شخص دیگر) میباشد.
6 – دستیابی غیرمجاز
ماده قانونی پیشنهادی
هرکس عمداً و بهطور غیرمجاز به دادهها، اطلاعات، برنامهها و سیستمهای کامپیوتری و مخابراتی بایا بدون نقض تدابیر ایمنی و حفاظتی دستیابی پیدا کند، مرتکب دستیابی غیرمجاز شده و به زندان از سه ماه تا دو سال و جزای نقدی از یک میلیون تا 10 میلیون ریال محکوم خواهد شد.
توضیحات:
1- دستیابی غیرمجاز جزء جرایم صرفاً کامپیوتری و جدید است بدین توضیح که این عنوان جدید و مجرمانه در قوانین مرسوم جزایی سابق حضور مستقل ندارد از اینرو دارای ماهیت و طبع صرفاً فنی است.
2- در اکثر کشورها همگام با دکترینهای حقوق کیفری اطلاعاتی، کنوانسیون اروپایی سایبرکرایم، دستورالعمل کدبندی جرایم کامپیوتری اینترپول، توصیه نامه AIDP (انجمن بینالمللی حقوق جزا)، توصیه نامه OECD و ... جرم مستقلی تحت این عنوان تصویب و در مقررات جزایی گنجانده شده است.
3- این جرم، جرم صرف دستیابی است و با مفاهیم مجرمانه دیگر یعنی نفوذیابندگی، شنود، افشاء (از جرایم ناقض حمایت از دادهها) و ... تفاوت دارد.
4- این جرم میتواند بهعنوان جزیی از عنصر مادی جرایم مهمتر به کار رود، آنگاه تنها جرمی مستقل نخواهد بود بلکه جزیی از جرم مهمتر میباشد.
5- بهدلیل ماهیت و طبع ساده این جرم، جرایم شدیدتر با افزودن عناصر و اجزایی به تعریف بالا تنظیم و تدوین میشوند از اینرو این جرم، جرم مادر و عمده محسوب میشود.
6- تأکید بر عمدی و غیرمجاز بودن فارغ این جرم از فعالیتهای مجاز در محیطهای دیجیتال است.
اگر بشه اینا رو اثبات کرد، فکر کنم ایشون حداقل شش ماه و حداکثر 4 سال و نیم میرن زندون :)
منبع: http://www.shci.ir/Act/CompLaw/Jarayem.asp#5
بمب منطقی
یک شنبه 04 بهمن 1383, 13:50 عصر
من این موضوع رو العان دیدم و چند روز بود که به سایت سر نمی زدم. امیدوارم اشخاص یا شخص خاطی به سزای عملشون برسن.
esi022
یک شنبه 04 بهمن 1383, 14:20 عصر
مدیر بخش : با توضیحاتت موافقم :تشویق:
MM_Mofidi
یک شنبه 04 بهمن 1383, 14:40 عصر
قسمت جستجو هم ایراد دارد علتش همین است؟یا ؟؟؟؟
hosseinzadeh
یک شنبه 04 بهمن 1383, 15:47 عصر
سلام
خوشبختانه آسیب زیادی به سایت نرسیده.امید وارم دیگه از این مشکلات پیش نیاد.
نظرتون چیه یه شکایت آبدار از این حاجی مورد دار (همون کرکر عقده ای) درست کنیم و ببریم دادگستری و بفرستیمش یه حداقل 7-8 ماهی آب خنک بخوره؟؟؟؟
مطمئنا کسی مخالفتی نداره منتها اگر کسی به حرف ما گوش بده!
به هر حال از تلاش وقفه ناپذیر مدیریت سایت متشکرم.
حامد مصافی
یک شنبه 04 بهمن 1383, 16:27 عصر
:strange: :strange: :strange: :strange:
سلام به همگی
تو این چند روزی که من نبودم ظاهراً خیلی اتفاقا افتاده :گیج:
به هر حال امیدوارم هر چه زودتر این مشکل حل بشه.
اگر تمام اطلاعات سایت هم پاک می شد خیالی نبود چون بچه های برنامه نویس همیشه هستند. شاید بتونن سایت رو هک کنن اما برنامه نویس همیشگی است...
کاملاً درسته :تشویق:
دنیای دلفی
یک شنبه 04 بهمن 1383, 21:13 عصر
من هم خوشحالم که سایت برگشت
و جواب Segment را بموقع می دهم
موفق باشید .
:موفق: :strange: :mad: :evil2:
Behrouz_Rad
یک شنبه 04 بهمن 1383, 23:29 عصر
سلام.
[..] سایتشو با Static HTML ساخته که مبادا هک بشه آبروش بره...
یه مشت مطلب دره پیتی مال عهد بوق گذاشته تو سایتش فکر کرده خیلی وارده.
نمونه مطالب: چه جوری صدای مودم رو قطع کنیم، چه جوری Query توی MySQL بسازیم و ...
مطمئنم پاتوقش [..] هست.
خدا به راه راست هدایتش کنه....
:wise1:
اولا اینکه کسی موجب آزار شما شود، دلیل نمی شود که شما هم حق داشته باشید به او اهانت کنید.
ثانیا در مورد معرفی سایتهای ضاله، به فرمایشات اینپرایز مراجعه فرمایید.
با احترام
سپیدار
jov
دوشنبه 05 بهمن 1383, 07:37 صبح
[..]
ان شاء الله بعد از اینکه متوجه شدی اینجا یک فروم فارسیه و باید همه پستهای توش فارسی باشن، یه فکری واسه خوندن پستهات و جواب دادن بهشون می کنم.
سپیدار
bashir_nashi
دوشنبه 05 بهمن 1383, 09:54 صبح
من که می دونم کار کیه .
اگه به کسی نگین فکر کنم دست بن لادن تو کاره . :strange:
از همه زحمت کشان سایت مخصوصا حاج مهدی متشکرم و پاداش دنیوی و اخروی برایشان آرزومندم .
:موفق:
jov
دوشنبه 05 بهمن 1383, 12:11 عصر
....
دوست عزیز، مودب باشید
امید
oxygenws
دوشنبه 05 بهمن 1383, 12:47 عصر
مطمئنا کسی مخالفتی نداره منتها اگر کسی به حرف ما گوش بده!
البته ایمان جان...... هیچ مشکلی برای این کار نیست :)
Delphi-Clinic
دوشنبه 05 بهمن 1383, 13:30 عصر
سلام
اگر دوستی از بین کاربران محترم این سایت یک آدرس فیزیکی و یا حتی یک شماره تلفن از این تیم به اصطلاح
هک در اختیار دارد لطف کنه سریعا به من اطلاع بده.
لازم دارم :mrgreen:
Behrouz_Rad
دوشنبه 05 بهمن 1383, 13:55 عصر
To All Masters: Your Site Was Hacked by---
---
He knows who d Hell was that , thanks alot
Inpy
ت-میل
دوشنبه 05 بهمن 1383, 15:03 عصر
دست شما درد نکنه اقا ی کرامتی
دعا کنیم خدا همه رو هدایت کنه
من اولین پیامم رو از وقتی که عضو شدم دارم میدم ::نوشتن:: :flower:
Nightbat
دوشنبه 05 بهمن 1383, 15:19 عصر
:mad:
Mohammad_programmer
دوشنبه 05 بهمن 1383, 17:07 عصر
سلام
عجب آدم هایی پیدا میشن > واقعا که > من نمی دونم این کارا چه معنی داره ؟ هان ؟ فکر کردید که خراب کاری خیلی کار سختیه ؟ که فقط شما میتونید این کار رو بکنید ؟ نه عزیز من کاری رو هر کس نمیتونه انجام بده خدمات این سایت و بحث هایی است که این جا میشه >>> نه اینکه بری چند تا برنامه رو که کس دیگه ای نوشته برداری بیای باهاش هک کنی > نه
آقا مهدی ولشون کن اینام برا خودشون بازی کنن دست خودشون نیست شعور این رو ندارن که یه سایت به موفقیت برسه >>> این سایت اون قدر عضو داره که بتونه از دست رفته ها رو سر سه سوت بر گردونه .
:wink:
Mohammad_programmer
دوشنبه 05 بهمن 1383, 17:12 عصر
راستی
سایت دچار یه مشکل دیگه هم شده
وقتی که صفحه هاش رو باز میکنی صفحه کامل نمیاد باید Refresh کنی تا درست شه !!!
MiRHaDi
سه شنبه 06 بهمن 1383, 20:34 عصر
سلام
من وقتی دیدم سایت هک شده واقعا ناراحت شدم !چون اینجا تاحالا نه بد کسی رو گفته نه آزاری به کسی رسونده و فقط مجانی منبا خیر و برکته !رفتم سایت مورد نظر رو هم دیدم ! ولی خوب نمیدونم چی بگم
آقایی که این کارو کرده بره توبه کنه !
ولی این که سایت اینقدر زود به حالت اولش برگشت خیلی تعجب کردم و خوشحال شدم
واقعا به مدیریت و دست اندر کاران این سایت باید احسنت و آفرین گفت
در مورد دوست عزیز دلفی کلینیک هم عرض کنم شما اسم فرد رو در بیارید . در مورد فیزیکی کردن اطلاعاتش شاید بتونم کمکتون کنم ( عکس بده آدرس و تلفن بگیر:) )
بای
hamids54
چهارشنبه 07 بهمن 1383, 07:47 صبح
سلام آقایون
من حمید هستم وچیزی از دانش برنامه نویسی نمی دونم. من مدیر یک سایت پزشکی تازه تاسیس هستم.
من میخواستم بیام اینجا و ازبرنامه نویسان برای شرکت در یک پروژه بزرگ پزشکی دعوت کنم...
که متاسفانه این خبر را شنیدم..که سایت مورد تهاجم قرار گرفته. ولی موضوع اصلی ام برای مراجعه را فعلا
صرف نظر میکنم...ومیخواستم ازتون بپرسم که چه اقداماتی لازم هست انجام بشه برای اینکه مانع نفوذ در نسخه های phpbb شویم.
kanymanga
چهارشنبه 07 بهمن 1383, 17:18 عصر
آقای کرامتی بازگشایی دوباره سایت رو تبریک می گم :sunglass: .
امیدوارم تدبیری بیندیشید که دیگه چنین اتفاقی نیفته :sorry: .
M.GhanaatPisheh
جمعه 09 بهمن 1383, 00:45 صبح
به نظر من با وجود اینکه حق کاملا با دوستان عزیز هست ولی باید توجه کرد وجود همین به اصطلاح دلقکها باعث پیشرفت security شده.
در مورد واژه خرابکاری حرفی نیست ولی باید فکری به حال امنیت اطلاعات کرد.
من بر و بچ شبگرد رو میشناسم. مدیر شبگرد این اتهام رو تکذیب میکنه.
bamzy
سه شنبه 13 بهمن 1383, 09:51 صبح
سلام.
من هم وقتی دیدم سایت دچار مشکل شده خیلی ناراحت شدم ولی فکر میکنم این مشکلات باعث بشه آدم قدر این سایت و دوستان خوبی که در آن عضو هستند را بیشتر بدونه. آقای کرامتی خسته نباشید.امیدوارم با این همه دعای خیر که پشت سرتونه هر روز موفق تر از دیروز باشید.
یا علی مدد.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.