ورود

View Full Version : خبر: مرورگر فارسي تيزبال

xxxxx_xxxxx
جمعه 08 خرداد 1388, 21:37 عصر
"نخستین مرورگر اینترنتی فارسی جهان با عنوان تجاری تیزبال رونمایی شد"

اين عنوان خبري بود كه امروز يكي از دوستان به ايميلم ارسال كرد. جالب بود تا حالا چيزي در موردش نشنيده بودم.

http://www.tizbal.com/image/master/icono_web.jpg

بيشتر به IE 8 شباهت داره تا به Firefox
با همه مشكلاتي كه داره باز جاي تقدير و تشكر داره از برنامه نويسان ايراني.:تشویق:

ويژگي هاي منحصر به فرد به نقل از سايت تيزبال:

زبان فارسی مرورگر شامل کلیه منوها و تنظیمات
انعطاف پذیری فوق العاده بالا در کار با صفحات
بیش از 150 آیتم مختلف در بخش تنظیمات مرورگر
قابلیت نمایش گروهی صفحات در حال اجرا
حرکات عملیاتی ویژه موس جهت مرور صفحات
پایانه نمایش و ذخیره عناصر صفحات وب
سیستم حفاظتی و امنیتی به هنگام مرور صفحات
سیستم بهینه سازی حافظه تخصیصی به مرورگر
قابلیت بازیابی صفحات بسته شده به طور غیر منتظره
قابلیت اجرای مجدد صفحات به طور خودکار

تصويري از اين مرورگر را در بخش ضميمه مي بينيد.

براي اطلاعات بيشتر به سايت تيزبال (http://www.tizbal.com/) برويد (البته با firefox باز نكنيد بهتره:افسرده:)
دانلود (http://www.tizbal.com/download/tizbal%20installer.exe) مرورگر از طريق خود سايت تيزبال

با آرزوي موفقيت براي تمامي برنامه نويسان ايراني

mpmsoft
جمعه 08 خرداد 1388, 21:58 عصر
دوست عزیز این مرورگر همان IE می باشد منتها یک Interface جالب براش طراحی کردن

h.jaza
جمعه 08 خرداد 1388, 23:15 عصر

منبع؟؟؟ !!! ؟؟؟

Felony
جمعه 08 خرداد 1388, 23:31 عصر
مرورگر رو دانلود کنید و برید داخل تنضیمات اینترنت مرورگر ...

emadfa
شنبه 09 خرداد 1388, 08:17 صبح
اگه این طور باشه, پس این مرورگر هم مثل Avant Browser از هسته مرورگر IE برای پویش و آنالیز صفحات استفاده می کنه. با این حال باید به این برنامه نویسان تبریک گفت.

mafazel
شنبه 09 خرداد 1388, 10:13 صبح
با سلام
توسعه نرم افزار های فارسی شیرین و دلپذیره و هر زحمتی در این زمینه با ارزشه. حتی اگه مشابه خارجی اون با کیفیت بالاترموجود باشه.
اما بزرگترین عیب این نرم افزار در دید اول اینه که بی هویته. یعنی هویت طراحان و تولید کنندگان آن به هیچ وجه معلوم نیست. بنابر این غیر قابل اعتماد و حتی میشه گفت خطرناکه. تعجب می کنم از دوستان که اونو نصب کردند. البته شاید هم با صداقت طراحی و ارایه شده باشه!
بهر حال به نظر من تا وقتی که هویت صاحابش معلوم نباشه یا یک شرکت بزرگ از اون رسما پشتیبانی نکنه قابل اعتماد نیست.
(البته من سایتش رو دیدم و جرات نکردم نصب کنم و داخلش ببینم معرفی کرده یا نه)

Ahmad Chehreghani
شنبه 09 خرداد 1388, 11:36 صبح
اما بزرگترین عیب این نرم افزار در دید اول اینه که بی هویته. یعنی هویت طراحان و تولید کنندگان آن به هیچ وجه معلوم نیست.

من هم موافقم.
درضمن کسي که شروع به ساخت مرورگر مي کنه بايد اطلاعات دقيقي از طراحي سايت داشته باشه، اما همينطور که ديده ميشه سايت سازنده توي مرورگر FireFox درست بالا نمياد!
در سايتش هم درباره مباحث فني مثل موتور Java و ... چيزي نوشته نشده.

تا اينجاش که به نظر من شبيه يک پوسته ميمونه تا نرم افزار مرورگر وب.

mpmsoft
شنبه 09 خرداد 1388, 12:14 عصر
منبع؟؟؟ !!! ؟؟؟

فقط کافی هست که به یکی از سایتهایی که به محض ورود اطلاعات سیستم شما رو نمایش می ده وارد بشید اونوقت می بینید که در قسمت مرورگر IE رو نمایش می ده مثل webgozar

"نخستین مرورگر اینترنتی فارسی جهان با عنوان تجاری تیزبال رونمایی شد"

این گزینه هم باید می شد IE در محیط کاملا فارسی

محمدامین شریفی
شنبه 09 خرداد 1388, 12:27 عصر
من هم به نوبه خودم از برنامه نویسانی که قلبشان برای زبان فارسی می تپد و در این جامعه برنامه نویسی دلالی نفس می کشند،سپاسگزاری می کنم.
ولی کاشکی برنامه نویسان ما در اینگونه کارها به جامعه متن باز می پیوستند.
کاشکی بجای اینکار،این گروه در توسعه مرورگر های chrome و safari که با فارسی مشکل دارند و یا توسعه فایر فاکس فارسی همت می گماشتند.

در کل پروژه دانشجویی و نمونه کار باکلاسی هست.(البته هنوز قسمت افزونه و پوسته بهش اضافه نشده است)
به نظرمن استفاده از DLL های متن بسته در هسته مرورگر کار جالبی نیست.(ابزارها>تنظیمات اینترنت)

در ضمن، هنگام نصب این مرورگر و زمان اجرای کار این مرورگر،دیده می شود با زبان فارسی هماهنگی ندارد!شاید یادشون رفته هنگام نصب مرورگر،فونت را هم نصب کنند.از دوستان خواهش میکنم پروژه های قوی تری را در این بخش بگزارند
در آخر، باز هم از همت این گروه سپاس گزاری میکنم.خیلی هم علاقه مند هستم از زبان خود این گروه مراحل توسعه این نرم افزار را بشنوم:تشویق:

پیروز باشید.

h.jaza
شنبه 09 خرداد 1388, 16:44 عصر
فقط کافی هست که به یکی از سایتهایی که به محض ورود اطلاعات سیستم شما رو نمایش می ده وارد بشید اونوقت می بینید که در قسمت مرورگر IE رو نمایش می ده مثل webgozar
بله، درسته، چکی که انجام دادم با بعضی سایت ها بر حرف شما صحه می ذاره به این معنا که صرفا از موتور IE استفاده می کنه و سایت ها اون رو همون IE می شناسن اما با IE فرق می کنه به عنوان مثال می تونید به سایت www.futuremark.com مراجعه بکنید و اون رو benchmark کنید می بینید که کاملا نتایج متفاوتی با IE براتون خواهد آورد...

محمدامین شریفی
شنبه 09 خرداد 1388, 19:21 عصر
بله، درسته، چکی که انجام دادم با بعضی سایت ها بر حرف شما صحه می ذاره به این معنا که صرفا از موتور IE استفاده می کنه و سایت ها اون رو همون IE می شناسن اما با IE فرق می کنه به عنوان مثال می تونید به سایت www.futuremark.com (http://www.futuremark.com) مراجعه بکنید و اون رو benchmark کنید می بینید که کاملا نتایج متفاوتی با IE براتون خواهد آورد...
میشه فرقش رو واسه ما هم بگی رفیق:قلب:؟
من این سایت رو تو دو تا مرورگر مشاهده کردم تفاوتی ندیدم!
ولی واقعا هر کی این رو ساخته خوش سلیقه بوده.به نوار ابزار پایینی و انتخاب حروف فارسی و رنگ بندی توجه کنید.:تشویق:

once4ever
شنبه 09 خرداد 1388, 19:40 عصر
نهایتا اگر امکانات گرافیکی که در اون استفاده شده مثل شکل تبها و داشتن کلیدهای استاندارد در نوار تبها هم از ابزار های ساخته شده در اینترنت استفاده شده باشه (که همینطور هست چون تبهای فارسی از راست باید باز شوند...) اصلا ارزش یک خبر که ندارد هیچ بیشتر سازندگانش زیر سوال میرن !!!
منبع: نظر شخصی

adinochestva
شنبه 09 خرداد 1388, 19:49 عصر
البته قصد جسارت به توسعه دهندگانش رو ندارم اما اولين پروژه اي كه با vb6 نوشتم 10 سال پيش همين browser اين سبكي بود !

h.jaza
شنبه 09 خرداد 1388, 19:54 عصر
میشه فرقش رو واسه ما هم بگی رفیق:قلب:؟
من این سایت رو تو دو تا مرورگر مشاهده کردم تفاوتی ندیدم!
ولی واقعا هر کی این رو ساخته خوش سلیقه بوده.به نوار ابزار پایینی و انتخاب حروف فارسی و رنگ بندی توجه کنید.:تشویق:
تو این سایت بخشی هست به نام Benckmark که میشه اونجا Browser ها رو mark شون کرد. تعینن مارک یه مرورگر رو فوق العاده انجام میده و خیلی جالبه در نوع خودش.
منظور من هم همین بود، اگر IE رو مارک کنی عددی کاملا متفاوت با ریز مقادیری کاملا متفاوت نسبت به عدد حاصل برای این مرورگر فارسی، مشاهده می کنی...

xxxxx_xxxxx
شنبه 09 خرداد 1388, 20:18 عصر
اين يك پروژه دولتي يا حتي با ذره اي بودجه دولت نيست كه اينطور انتظار برآورد شدن نيازهامون رو داشته باشيم، و يا با ساير نرم افزارها مقايسه اش كنيم.
يكي با هزار اميد و آرزو كاري رو انجام ميده بي سر و صدا، شش ماه بعد صداش به برنامه نويس ميرسه خوب نيست كه اينطور برخورد بشه. كلاً عادت داريم به كوبيدن افراد و بعد انتظار پيشرفت هم داريم. اگر اينطور باشه جاي بسي گريه دارد، نه خنده و حقمان هم همان عقب ماندگي ست.

بهتره اگر مشكلي مي بينيد با خودشون درميون بزاريد ناسلامتي فارسي زبان هستند. همانطور كه بنده گزارش كردم كه سايتتان با firefox مشكل دارد و حالا ميبينيد كه حداقل پيغامي به همين جهت به كاربر داده ميشود كه از ساير مرورگرها براي دسترسي به سايت استفاده كند.

در رابطه با هسته اين مرورگر هم فرمودند كه هسته به كار گرفته شده در اين مرورگر شبيه به هسته IE هست. همين. حالا از كلمه شبيه هرچه كه مي خواهيد برداشت كنيد! براي اطلاعات بيشتر هم فرصت خواستند.

انتظار نداشته باشيد يك شبه فايرفاكس خلق كنند. اصلا فرض كنيد پروژه دانشجويي‌ست.

once4ever
شنبه 09 خرداد 1388, 22:06 عصر
دوست گل من
آقای من
یکی میاد یه زمانی میگذاره و با استفاده ار چند ابزار یه موضوعی رو ارایه میده
اینکار هرچند استفاده عملیاتی نداشته باشه اما چون کاربرد تحقیقاتی داشته بسیار ارزشمند هست
مثلا همین موضوع زبان برنامه نویسی فارسی
اگر هیچ چیز مثبتی نداشته باشه اما همین دستورات فارسی و پیداکردن منطق بین اونها و اوم محیطی که برای نوشتن فارسی تهیه شده بود بسیار ارزشمند بود
اما نقطه ی مقابل این مرورگر
به راحتی یک برنامه تویس دات نت میتونه با 30دقیقه یک مرورگر بساره و 20روز زمان بزاره تا ابزارهای توی نت دانلود کنه و مثل کار با فتوشاپ بیافته به جون این مرورگر و خوشگلش کنه
اما چه چیزی بدست میاد؟ چه فایده تحقیقاتی داره؟ چه راه جدیدی حتی فقط در سطح آزمایشگاهی درست شده؟ چه پله ای بالا رفته؟ ...
یه پروؤه دانشجویی برای باز کردن راه دانشجو هست نه اینکه فقط استفاده محض ار ابزار باشه!
------
اینکاری که من و بقیه انجام دادیم کوبیدن نیست نازنین
یه انتقاد سارنده هست
اگه اینجوری در مقایل اینکار نایستیم فردا بار بجای مسیر درست همین مسیر تکرار میشه
-----
یکی از راههای شناخت اینکه این مرورگر چقدر ارزش تحقیقاتی داره یا نه اینه که کوکیش با کوکی IE مجزا باشه

چرا این خزعبلات گفتم:
1. منتظرم یه برنامه ام آپلود بشه پس الافم یا علافم
2. چون با کوبیدن حتی یه تحقیق یه اثبات کوچیک به شخصه مخالفم پس میخواستم روشن بشه کوبیدن نبود
3. هر اشتباهی باید راجبش حرف زد تا درست بشه
4. قصد کش دادن موضوع یا هیچ چیزی نیست و تنها بنظرم رسید گفتن این حرفها مفید باشند

منبع : نظر شخصیم

ŋµxXle
شنبه 09 خرداد 1388, 23:33 عصر
بهتر بود هر ایده ای دارین در قالب افزونه برای فایرفاکس ارایه میدادین. فارسی سازی فایر فاکس هم که ممکن هست. پس چرا یه مرور گر دیگه ؟
مرورگر که الکی نیست

linux
شنبه 09 خرداد 1388, 23:55 عصر
اين يك پروژه دولتي يا حتي با ذره اي بودجه دولت نيست كه اينطور انتظار برآورد شدن نيازهامون رو داشته باشيم، و يا با ساير نرم افزارها مقايسه اش كنيم.
يكي با هزار اميد و آرزو كاري رو انجام ميده بي سر و صدا، شش ماه بعد صداش به برنامه نويس ميرسه خوب نيست كه اينطور برخورد بشه. كلاً عادت داريم به كوبيدن افراد و بعد انتظار پيشرفت هم داريم. اگر اينطور باشه جاي بسي گريه دارد، نه خنده و حقمان هم همان عقب ماندگي ست.

بهتره اگر مشكلي مي بينيد با خودشون درميون بزاريد ناسلامتي فارسي زبان هستند. همانطور كه بنده گزارش كردم كه سايتتان با firefox مشكل دارد و حالا ميبينيد كه حداقل پيغامي به همين جهت به كاربر داده ميشود كه از ساير مرورگرها براي دسترسي به سايت استفاده كند.

در رابطه با هسته اين مرورگر هم فرمودند كه هسته به كار گرفته شده در اين مرورگر شبيه به هسته IE هست. همين. حالا از كلمه شبيه هرچه كه مي خواهيد برداشت كنيد! براي اطلاعات بيشتر هم فرصت خواستند.

انتظار نداشته باشيد يك شبه فايرفاكس خلق كنند. اصلا فرض كنيد پروژه دانشجويي‌ست.
نخندیدن به این برنامه یعنی استحمار.
شما یک کوچلو به تاریخچه وب نگاه کن ماکروسافت هم با این همه دک و پز سورس اصلی IE را از موزاییک گرفته بود about را در IE 6 به پایین نگاه کن می بینی.
مسخره بازی که نیست ،یک روز یکی منوهای ویندوز را فارسی می کنه با تم فارسی اسمش را می گذاره سیستم عامل ایرانی ، حالا یکی بیاید IE را فارسی کند با اسم مرورگر ایرانی، می خواهی مطمئن باشی IE هست یا نه؟ IE را uninstall کن اگر این برنامه کارکرد؟!
دیگر قرار نیست به شعور ما توهین بشود که.خر کردن مردم شده هنر!

SalarSoft
یک شنبه 10 خرداد 1388, 00:50 صبح
برنامه رو دریافت نکردم که ببینم چه شیوه ای استفاده کرده اند ولی استفاده از هسته IE زیاد سخت نیست.
ساده تر بگم خیلی هم آسان است.

شیئ Browser در اکثر محیط های برنامه نویس در درسترس است و حتی activex اون هم در دسترس بوده و به سادگی قابل استفاده است.
مسلما کسی که از کیفبت کاری IE و دلایل استفاده کاربران از مرورگرهای مختلف خبر داشته باشه دست به چنین کاری دست نخواهد زد. (حتی هزینه ثبت دامین)

باید هدف کار مشخص باشه، چند حالت است:
دولت: که همه می دانیم از اینگونه طرح های دهن پر کن زیاد تراشیده اند تا پول ملت را به جیب بززند و هیچ.
عموم مردم: هرگز! با مرورگرهایی همچون firefox با پشتوانه 11 سال (مرورگر و شرکت موزیلا) و اینترنت اکسپلورر با 14 سال و غیره ... هرگز! این شرکت ها حاظر به از دست دادن حتی یک درصد از کاربران خود نیستند و برای آن هر کاری می کنند.
گروه خاص: در این صورت می توان به موفقیت چنین پروژه ای امیدوار بود که بتواند هدف کوچک و قشر خاصی را هدف قرار داده و در آن جا رشد کند.

ظاهرا نویسندگان این برنامه با انگیزه های شخصی این کار را انجام داده اند، پس احتمال زیاد پس مشاهده عدم استقبال در طی زمان انگیزه خود را از داده و پروژه فراموش خواهد شد.

محمدامین شریفی
یک شنبه 10 خرداد 1388, 08:24 صبح
به نظر من پروژه ای زیبا و کارآمد و مناسب گروه سنی بزرگسالان و کودکان می باشد.تنها ایرادش هسته مرورگر هست که می توان از هسته های مرورگر های متن باز استفاده کرد.حیف است این سایت زیبا و پروژه خوب با موتور IE باشد.درباره هسته مرورگر تجدید نظر کنید.شما می توانید از هسته FF و پوسته net. استفاده کنید.فکر کنم XAML می تواند موتور گرافیکی آنرا تضمین کند و FF هم قدرت هسته مرورگر را تظمین کند.در ضمن تاپیکی را ایجاد کنید و روش کار مرورگر ها رو هم توضیح دهید(چون در این راه قطعا تجربیات گرانبهایی را کسب کرده اید)،پیشنهاد دیگر هم اینکه برنامه را متن باز کنید و با توضیحات کامل پروژه یتان را در سایت های مربوطه قرار دهید.
پانوشت:استفاده از هسته FF و پوسته net. فقط یک راه حل بود.شما باید ببینید برای دریافت مجوز مربوطه کدام روش صحیح تر است تا بتوان مرورگر تیزبال را جهانی کرد.:تشویق:

mpmsoft
یک شنبه 10 خرداد 1388, 19:10 عصر
مشکل ما ایرانیها هم همین هست که عجولیم و برای کاری که می خواهیم بکنیم تحقیق لازمه رو انجام نمی دیم و یک شبه می خواهیم راه 100 سالرو بریم

این دوستی که این کارو کرده خیلی با ارزشه ولی در آخر چه نتیجه ای داره این کار ؟
الان مرورگرهای خیلی قویتری در حال فعالیت هستن و همچنین پشتبانه مالی خیلی خوبی دارن و نرم افزارهایی همچون IE , Firefox نتیجه کاری بیش از 1000 متخصص و محقق هست

فقط کافی هست یکم بیشتر فکر کنیم

و فکر می کنم از همین الان اگر این دوسته برنامه نویسمونو از این کار منصرف کنیم بهش لطف کردیم
چون برای ادامه کار هم برای اون هزینه مالی داره و هم از همه مهمتر وقتشو می سوزونه

برای پیشرفت همیشه نیاز به کاره گروهی و همفکری با دیگران هست

محمدامین شریفی
یک شنبه 10 خرداد 1388, 22:58 عصر
برای پیشرفت همیشه نیاز به کاره گروهی و همفکری با دیگران هست
کاشکی از این حرفت میشد صد بار تشکر کرد.:تشویق:
به نظر من هم، برای این جور کارها یا باید پشتوانه مالی قوی ای گروه داشته باشد.
یا با کار گروهی،پروژه اش را گسترش بدهد.

emad2010
سه شنبه 12 خرداد 1388, 17:46 عصر
به نظر من هم، برای این جور کارها یا باید پشتوانه مالی قوی ای گروه داشته باشد . یا با کار گروهی،پروژه اش را گسترش بدهد.
من هم موافقم کار گروهی همیشه بهتر از کار فردیه . درضمن من در حال حاضر از این مرورگر استفاده میکنم ( چون مرورگر قبلیم مشکل پیدا کرد و فعلا ًدسترسی به مرورگر دیگه ای ندارم ) . به عنوان اولین مرورگر فارسی ( حتی با اینکه از هسته IE استفاده میکنه ) مرورگر خوبیه ولی بازم متذکر میشم که اگه از هسته فایر فاکس استفاده کنه خیلی بهتره .

emad2010
سه شنبه 12 خرداد 1388, 17:55 عصر
از هسته مرورگر های پر سرعت تر از IE میتونستن استفاده کنن نمونه ای از این مرورگر های پر سرعت با رتبه بندی تو تصویر زیر هست .
http://www.barnamenevis.org/forum/attachment.php?attachmentid=31509&d=1243845179

__ziXet__
جمعه 22 خرداد 1388, 01:49 صبح
نظر من هم اینه که ایشون ملت رو بلا نسبت خر فرض کرده!
اگه میخواست میتونست تو یه قسمتی از سایتش بنویسه که از موتور IEداره استفاده میکنه!
ولی بعضی از جملات در سایتش هست که کسی ندونه فکر میکنه همش رو از اول خودش نوشته!

محمدامین شریفی
جمعه 22 خرداد 1388, 09:34 صبح
بچه ها توی این مرورگر، نمی شود،قسمت آدرس بار مرورگر را با حروف فارسی هماهنگ کرد؟
همانطور که می دانید بعد از وارد کردن حروف فارسی و یا دامنه هایی که با حروف فارسی ثبت شده اند،مرورگر آنها را با حروف عجیب و غریبی نشان می دهد.به نظر شما راهی وجود دارد که حروف فارسی درست نمایش داده شود؟
در ضمن اگر قسمتی از این مرورگر هم تاریخ ، تقویم فارسی،دیکشنری قرار داده شود،به نظر جالب تر می آید.اگر بشود قسمت add-in های مرورگر گجت های ویستا را اظافه کرد،فکر کنم بهتر از این هست که خودمان از دوباره ساختار های گجت ها را بسازیم

EleRam
سه شنبه 02 تیر 1388, 17:33 عصر
در تمام مدتی که برنامه نویسی می کنم، دو سه باری به فکر نوشتن یک مرورگر (ریلیز شده) افتادم اما همانجا توبه کردم! نوشتن یه برنامه جدید (خصوصا در یک محیط خاص مثل ایران) برای هر برنامه نویسی شیرینی و لذت خاصی داره، اما برای نوشتن هر نرم افزاری باید قبلش آماده بود و زمینه رو مساعد کرد!. منظور از زمینه، همون امکانات و توانایی انجام کاره.
طراحی و پیاده سازی یک مرورگر اینترنت کاری نیست که هر کسی بخواد بی محابا شروع کنه. طراحی اینترفیس کار مشکلی نیست، قسمت اصلی اون انجین (موتور مرورگر) و توانایی کار با انواع پروتکل ها، تکنولوژی ها و سیستم های تحت وبه و بعد از اون امنیت مرورگر برای کاربر و...

من که شخصاً از تیزبال استفاده نکردم ولی یکی از جالب ترین نکاتی که به چشمم اومد، ندادن اطلاعات کافی سازنده/سازندگان تیزبال بود.
ساختن یک صفحه "معرفی" و "ارتباط با ما" برای سایت، جمعاً 20 دقیقه زمان می بره!. چطور افتخار نمی کنند که اسم و رسمی از خودشون به جا بذارن؟!
زحمت ساخت لوگو رو هم به خودشون ندادند! (می تونید لوگو رو در TinEye.com سرچ کنید تا نمونه های اصلی طرح تیزبال رو در سایت های خارجی ببینید)
به قول یکی از بچه ها حتی نسخه بتا یا آلفایی بیرون ندادند حتی نسخه فعلی رو هم درج نکردند!. (جلل الخالق!) :لول
انشاالله سر فرصت که ویرچوال باکس رو نصب کردم، تیزبال رو هم یه تستی می کنیم!. :دی

بعضی از خصوصیت های مرورگر های معروف (خصوصا اپرا) رو در مشخصاتش دیدم که در سایت خودش اینطوری ادعا کرده. مثلا اومده ماوس جسچر، Auto Reload، بازیابی بعد از کرش برنامه و... که اکثرا قابلیت های اپرا هم هستند...

در کل انتظار بیشتر از اینها رو می رفت ازشون، با این همه تبلیغاتی که روش شده...