ورود

View Full Version : سوال: معرفی کاربردی ترین زبان برنامه نویسی

parsnew
شنبه 23 خرداد 1388, 15:10 عصر
کاربران از دید گاه خود بهترین زبان برنامه نویسی را معرفی کنند + دلایل انتخاب

حامد مصافی
شنبه 23 خرداد 1388, 17:10 عصر
چه پلتفرمی و برای چه هدفی؟

Delphi_Developer
یک شنبه 07 تیر 1388, 16:47 عصر
Delphi http://iraniansoft.ir/smileys/N_aggressive (21).gif از همه لحاظ !

saeedr22
یک شنبه 07 تیر 1388, 19:05 عصر
اگه می خوایی الان تو بازار رات بدن یکی از زبان های visual studio
C#.net با vb.net
این فقط نظر منه ....

ولی بهتر که به علاقه ی خودت فکر کنی چون همه اونی رو که خودشون باهاش کار میکنن تعریف میکنن .. مثل من.
یا مثل پاسخ قبلی.
هرچی دوست داری

Nima NT
یک شنبه 07 تیر 1388, 23:50 عصر
هر زبان برنامه نویسی نقاط قوت و نقاط ضعفی داره , بهتره به علاقه خودتون نگاه کنید و ببینید میخواهید چه کاره بشید , آیا هدفتون نوشتن برنامه های حسابداری هست , آنتی ویروس میخواهید بنویسید یا اینکه کارهای شبکه مد نظرتون هست .. ؟
برای مثال شما میتونید با دلفی هم درایور بنویسید ولی این زبان برای این کار ساخته نشده و اگر شما با ++C که کارش این جور برنامه هاست کار کنید , بسیار راحت تر خواهید بود.
الان شما نسبت به زبان مورد نظر خودتون دیدی ندارید که بخوام بگم علاقه , چون علاقه رفته رفته ایجاد میشه , میتونم بگم بهتره هدفتون از برنامه نویسی مشخص باشه و با توجه به هدفتون میتونید انتخاب درست تری داشته باشید.

emadfa
دوشنبه 08 تیر 1388, 10:49 صبح
Net. برنامه های کاربردی
Java برنامه های کاربردی و مستقل از OS
++C برنامه های سیستمی , بازی , امنیتی و نرم افزارهای کاربردی متوسط و پیشرفته
Delphi همه نوع کاربرد ( هر چند در دنیا کم کم استفادش کم می شه)
Python بسیار قدرتمند به خصوص برای کاربران لینوکس
ّF# برنامه نویسی تایعی به خصوص برای محاسبات پیشرفته ریاضی
....

هیچ زبانی بهترین نیست حتی زبان مورد علاقه من! در واقع هر زبانی کاربرد خاص خود را دارد ضمن این که عواملی چون هدف , بازار , سیستم عامل , پروژه و ... بسیار در انتخاب زبان موثرند. از دیدگاه من اگر کسی یک زبان متوسط ( نه حتی پیشرفته! ) را یاد بگیرد به راحتی می تواند در آینده به هر زبانی switch کند. ضمن این که بهترین زبان وجود ندارد!!

astyage
سه شنبه 09 تیر 1388, 14:40 عصر
نظر من هم همون #C و VB.net است میدونید کتابهای برنامه نویسی مایکروسافت یا خلاصه بگم اگر بخواید مدرک برنامه نویسی مایکروسافت رو بگیرید MCTS که جدیدترینه اگر از نزدیک کتاباش رو دیده باشید دراین کتاب فقط آموزش برنامه نویسی #C و VB.NET داده شده است در ضمن باید بگم در ساختن netframework مایکروسافت کمک زیاد تری از #C گرفته میشه گفت سی شارپ نقش اساسی داشته است.
ولی پدر ویندوز C است فراموش نشود

ha2000
جمعه 19 تیر 1388, 16:45 عصر
همه چيز به سياست هاي دولت ربط داره
اگه قرار باشه به WTO بپيونديم و در نتيجه سيستم عامل هاي لينوكس رواج پيدا خواهند كرد و اگه نخواهيم، سيستم عامل هاي ماكروسافت خواهند ماند .
بنابراين اگه شروع به كار نكردي بهتر است به خاطر اينكه اين دغدغه رو نداشته باشي زبان برنامه نويسي كه به OS خاصي وابسته نباشد رو ياد بگيري

yashar666
شنبه 20 تیر 1388, 12:21 عصر
only delphi

adinochestva
شنبه 20 تیر 1388, 12:33 عصر
دوستان زيادي مي گويند دلفي
ولي اصلا دلفي همه كاره نيست
cross platform
web app
smart phone
, ......
البته براي همه موارد بالا راه حل هايي وجود دارد ولي خوب در آن صورت python نيز در هركجا وجود دارد و كسي نامي ازش نبرد
مهم يك راه حل جامع و كامل هست

Blue Angel
شنبه 20 تیر 1388, 13:09 عصر
#C زبانی برای تمام فصول :چشمک:

hozouri
یک شنبه 21 تیر 1388, 17:04 عصر
به نام یکتا خالق جهان
سلام به تمامی کسانی که این تاپیک را مشاهده می کنند.

با توجه به رشد روز افزون اطلاعات در تمامی رشته این نیاز فراهم شد تا رایانه ها محاسباتی را که از دست انسان ها خارج (یا اینکه زمانی بسیار طولانی برای انجام آن نیاز) است را به رایانه ها بسپارند.

با توجه به این رشد نرم افزار های رایانه ای هم رشد چشمگیری در این 30 دهه اخیر مخصوصاً این دهه آخر داشته اند.

به همین نیاز گستردگی سطوح برنامه نویسی بیشتر از پیشتر شد :
1. برنامه نویسی سیستمی
2.برنامه نویسی هوش مصنوعی
3.برنامه نویسی کاربردی

برنامه نویس با توجه به نیاز خود باید زبان برنامه نویسی را انتخاب نماید.

اگر از نظر برنامه های کاربردی این مهم مورد تشریح قرار گیرد من به شخصه و آگاهی کامل از زبان های برنامه نویسی از زبان C# استفاده می کنم :
1. به گفته خود مایکروسافت بیش از 60% کتابخانه دات نت فریم ورک با C# نوشته شده است. که این خود بیانگر قدرت زبان C# است.
2. C# همراه با دات نت فریم ورک و با هدف برنامه نویسی به صورت گسترده و قدرتمند مثل C و کد نویسی راحت و آسان همانند ویژوال بیسیک و Java.
3.قدرت استفاده از دستوراتی همانند سازنده های ایستا که در هیچ زبان دیگری تا بحال نبوده و این یک مشخصه منحصر بفرد زبان C# می باشد.
4.یکپارچه سازی این زبان در محیط Visual Studio IDE با زبان های Visual Basic , C++, java و F#.
نکته : F# یک زبان تابع گرای مایکروسافت برای اجرای سریع تر دستورات محاسبه ای است.
5.یکپارچه سازی Crystal Report با محیط Visual Studio IDE به صورت گسترده و واقعاً کاربردی.
6.کتابخانه بسیار گسترده دات نت فریم ورک که با نسخه های جدید گستردگی این کتابخانه کار برنامه نویسان را به طور گسترده ای راحت نموده.
7.پیاده سازی گسترده برنامه نویسی شیء گرا و وراثت ها در این زبان.
8. راهنمای کامل و جامع MSDN مایکروسافت باعث سهولت در یادگیری این زبان و کتابخانه های دات نت فریم ورک شده.
9. برنامه نویسی تحت وب . کلاینت . سرور . به صورت خیلی آسان.

که خیلی موارد دیگر هم هست که خوانندگان به مقاله مرجع می توانند مراجعه نمایند.

__Genius__
سه شنبه 23 تیر 1388, 03:47 صبح
علاقه و نوع برنامه ای که میخواهید بنویسید مهمترین فاکتورهای انتخاب زبان برنامه نویسی هستند .
هر زبانی برای کاربرد خاصی نوشته شده ، مثلا منطقی نیست برنامه اتوماسیون اداری با ++C نوشته بشه .
توی ایران بهترین زبانهایی که جوابگوی بازار هستند #C و Delphi هستند .
با اوصافی که از #C دیدم و خودم این زبان رو کار میکنم باید سریعاً سوئیچ کنم روی delphi چون delphi سرعت خیلی زیادی داره ...
من خودم #C و ++C و python کار میکنم ، اگر قصد پروژه هایی رو دارین که پایگاه داده ای هستن Delphi رو انتخاب کنین ، چون من خودم Delphi رو به #C ترجیح میدم ، #C برای استفاده از توابع net. برای کار داخل ویندوز خوبه ولی Delphi خوراک بانک اطلاعاتی هست ...
Python هم که دیگه ازش نگم ، در حال حاضر که قدرتمندترین زبان دنیاست ، java خیلی داره تلاش میکنه که بهش برسه ولی اگه لینوکسی نیستین بهتره سراغش نرید .
ولی در کل پیشنهاد من به شما اولاً Delphi و ثانیاً #C هست .

m_kalantar.cs
پنج شنبه 25 تیر 1388, 13:29 عصر
سلام دوستان به نظر من علاوه بر مطالبي كه ذكر شد علاقه هم خيلي مهمه

amir1360
دوشنبه 29 تیر 1388, 22:36 عصر
با سلام
من از سال 83 دلفي كار ميكنم
با هاش بانك اطلاعات نوشتم
سرويسهاي تحت شبكه كار كردم
كنترل سخت افزار كار كردم
برنامه نويسي وب با websnap
كنسول كار كردم
گرافيك كار كردم (روباتهاي فوتباليس سايز متوسط)
برنامه هاي پرتابل (بدون نياز به نصب كه #C فكر نكنم اين امكان رو بده چون بايد حتماً net. رو سيستم باشه)ميشه توليد كرد و .........

kiani_behzad
سه شنبه 30 تیر 1388, 13:19 عصر
سلام دوستان.
به نظز من نمیشه گفت یک زبان خاص بهترین زبانه چون به خیلی از عوامل بستگی داره که دوستان بعضیاشون رو گفتن من دیگه تکرار نمیکنم.
یادم میاد 4 سال پیش که ترم 2 دانشگاه بودم استادمون برای درس برنامه نویسی پیشرفته سی شارپ بهمون یاد داد اون موقع VB.NET رونقش بیشتر بود اما استادمون گفت بهترین انتخاب برای شما سی شارپ هست که به حق هم راست گفت و الآن میبینیم که چه خوب پیش بینی کرد بله شما باید به وضعیت و شرایط نگاه کنین ببینین چی خوبه.
من که به سی شارپ کاملا اعتقاد دارم چه برای WEB چه برای DATABASE و چه WINDOWS.
مهمترین مزیتشم اینه که سی شارپ ذاتا تحت .NET هست یعنی از اول این زبان برای استفاده از .NET نوشته شده پس اگه میخوایی تحت .NET برنامه بنویسی بدون شک سی شارپ بهترین انتخابه.

M_P_1374
جمعه 02 مرداد 1388, 01:11 صبح
خسته نباشید
من 3 تا زبان MS رو بهتون پیشنهاد میکنم
1-Visual Basic 6.0
2-Visual Basic .Net
3- C Sharp
البته من با .Net و C# کار نکردم ولی دوستانی دارم که این کارند و میگن خوبه
خودم که وی بی کارم یک سری محدودیت ها دارم مثلا برای یک کاره ساده باید از یه کد 5-6 خطی استفاده کنم یا اینکه مثلا وی بی بعضی مواقع محاصبات میلی میلی میتریتونو اشتباه حساب میکنه
من هم .Net رو پیشنهاد میکنم

mmssoft
دوشنبه 19 مرداد 1388, 16:41 عصر
من VB رو از همه بیشتر دوست دارم. چون کد نویسی با Vb خیلی روون، راحت، شیرین و دلچسبه. در ضمن برای پروژه های مهم از زبان های C و Net. و ++C استفاده می کنم.
ولی پیشنهاد میکنم برای کسانی که میخوان تازه برنامه نویسی یادبگیرن زبان های C و Net. و ++C رو یاد بگیرن چون خیلی قوی تر و پیشرفته تر و به روز تر از VB هستند.

Morteza_68
پنج شنبه 22 مرداد 1388, 18:59 عصر
C# چون دارن به ما آموزش میدن !!!

M.YasPro
شنبه 24 مرداد 1388, 11:22 صبح
به نظر من NET. باید بهتر باشه چون
1.تو VS همه کار میشه کرد یعنی من هنوز کاری نخواستم انجام بدم که نشه تو NET. انجام داد .
2 . NET. رو MicroSoft ساخته .
3 . Documentation خیلی قوی داره
4 . همه گیر شده(یعنی اگه یه جایی به مشکل بر بخوری راحت میتونی از دیگران کمک بگیری)
و ...

benyamin62
چهارشنبه 28 مرداد 1388, 15:14 عصر
به نظر من++ visual c قویترین زبانه برنامه نویسی در زمینه سیستمی و درایور نویسیه و به خاطر سخت بودن اون کمتر کسی دنبال یادگیریش میره و منبع فارسی زیادی هم نداره.
اما اگه بتونی یاد بگیری بارتو بستی.

benyamin62
چهارشنبه 28 مرداد 1388, 15:18 عصر
فقط ++visual c

nimvb123456
جمعه 30 مرداد 1388, 00:58 صبح
++assembly&&c قدرت بی پایان
اگه تا حد خوبی باهاشون آشنا بشین حتما منظورم رو میفهمید.

softkadeh
یک شنبه 05 مهر 1388, 17:28 عصر
ببین دوست عزیز من با بیشتر زبونها کار کردم ولی هیچی بلد نیستم !!!!!!

اگه بخوای خیلی اجمالی نگاه بکنی و خیلی غیر حرفه ای C++‎ و بعد دلفی .
اگه بخوای برای هک و کرک زبون یاد بگیری Assembly و C++‎
اگه می خوای بازار کار داشته باشی بیشتر دات نت .
اگه به زبون خاصی علاقه داشته باشی همونو انتخاب کن .
برای وب PHP عالی هست بدون شک .

باید ببینی چی می خوای . چی دوست داری .

درسته دلفی خیلی قدرتمند تر از ویژوال بیسیک هست ولی من گزینه دوم را به اول ترجیح می دم چون علاقه اولین چیز هست . و اگه بخوام زبونی رو یاد بگیرم 2 تا غول به نام اسمبلی و C++ حتما انتخاب منه .

ولی اگه می خوای تازه شروع کنی و خیلی قوی بشی اول پیتون را که در حد ساده هست و قدرتمند یاد بگیر بعد برو سراغ C++‎ که رو دستش نیومده .
اسمبلی رو فراموش نکن چون به عنوان یه زبون سطح پایین و کارآمد به دردت می خوره .

با تشکر

سي شارپ
چهارشنبه 15 مهر 1388, 10:24 صبح
سلام خدمت دوستان عزيز، نظر همه رو خوندم، جالب بود برام و ياد گرفتم. منم ميگم اول بايد بدونيم كه تحت چي ميخوايم برنامه بنويسيم مثلا تحت شبكه، تحت ويندوز ،تحت لينوكس و .... بعد بايد زبان برنامه نويسي رو انتخاب كنيم . اما من خودم با سي شارپ كار ميكنم، هم قدرتمنده هم امنيت بالايي داره، زبان جديد و كاربردي هم هست. مهم اينه كه تو يكيش جزو بهترين ها باشيم.

Felony
چهارشنبه 15 مهر 1388, 11:53 صبح
هم امنيت بالايي داره
:متعجب:اتفاقا برعکس این موضوع در مورد #C صادق هست .

manvaputra
پنج شنبه 16 مهر 1388, 21:12 عصر
اگه بخوای برای هک و کرک زبون یاد بگیری Assembly و C++‎‎

سلام دوست عزيز براي هك ، PERL يكي از زبانهاييست كه واقعا حرف براي گفتن داره

alamate_aoal
جمعه 17 مهر 1388, 00:16 صبح
:متعجب:اتفاقا برعکس این موضوع در مورد C#‎ صادق هست .
با حرفتون کاملا موافقم.

Mahmood_M
شنبه 18 مهر 1388, 13:43 عصر
@ ایجاد کننده تاپیک ...
بهتره دنبال بحثهایی مثل این باشید : A comparison between Delphi and Visual Basic (http://www.latiumsoftware.com/en/articles/00010.php)

این طوری انتخاب بهتری خواهید داشت ...

"Visual Basic makes the easy things easier, Delphi makes the hard things easier" (Computerworld, 1998)

موفق باشید ...

Arash_janusV3
سه شنبه 05 آبان 1388, 15:52 عصر
سلام
به نظر من بهترین زبان رو از این نظر انتخاب که بتونی بهترین دسترسی ها را بهش داشته باشی
مثلا :
از نظر هزینه هاش برای جمع آوری اطلاعات
آموزش دیدن
قدرت فهم مطالب آن
در چه سبکها و چه طرحهایی می خوای ازش استفاده کنی
هدفت چیه
آیا اطرافیانت به اون زبانی که انتخاب می کنی تسلط دارن یا نه

و نظر دیگه ای که دارم اینکه الان به خاطر به روز بودن زبان های .net که بهترینش وی بی و سی شارپ کاری نیست که نشه باهاشون کرد مگر یه سری کاربردهای استثناء که اون رو می تونی بی خیالش بشی:چشمک:

oloom1386
یک شنبه 24 آبان 1388, 14:02 عصر
من با برنامه های دیگه کار نکردم و اطلاعات دقیقی هم از اونا ندارم،اما به نظرم زبان cو c++ زبانهای جامعی هستند شاید اونقدر قوی هستن که بازیهای کامپیوتری با کیفیت بالا رو با سی نوشتن
البته به نظر من:لبخندساده:

alifatehi
دوشنبه 25 آبان 1388, 11:06 صبح
زبان برنامه نویسی خیلی مهم نیست در برنامه نویسی مهندسی نرم افزار مهم ترین بخش هست و از چه زبانی استفاده کنیم خیلی مهم نیست و بیشتر سلیقه ای هست یکسری با دلفی راحتند یک سری با سی شارپ و...

مهم تحلیل نیاز های مشتری است.

juve2008
دوشنبه 19 بهمن 1388, 13:40 عصر
البته با بوجود امدن دات نت دیگه نمیشه گفت که چه زبانی بهتره.دات نت باعث یکپارچه سازی زبانهای برنامه نویسی شده ...

hadishekiba
یک شنبه 25 بهمن 1388, 02:34 صبح
سلام
من هم می خوام یک زبان به طور تخصصی کار کنم و با خودم در گیر این موضوع بودم
من برنامه نویسی برای کار در بازار می خواهم
برنامه نویسی شبکه رو هم دوست دارم
(دات نت نام یک نرم افزار هست یا یک سری نرم افزار)
با مطالعه همه تایپیک های این قسمت به نظرم اومد #c خوب باشه
در ضمن استعداد برنامه نویسی دارم
در نرم افزار های پاسکال-کیو بیسیک- mmb- سی پلاس و ویژول بیسیک تبحر دارم در حد پروژه های دانشگاهی

pernia
یک شنبه 25 بهمن 1388, 11:32 صبح
به نظر من مدل سازی و فهم نیازمندی مشتری مهمترین چیز هست و برای همینه که در هر تیمی چند نفر تحلیلگر و طراح دارند و چند نفر هم برنامه نویس که کاملا مشخص و مستقل روی مشکلات تمرکز دارند!

اما توی ایران متاسفانه همیشه این دو کار رو یکنفر انجام میده زیرا حرفه ای نیستیم و تجربه نداریم
و حرفه ای هم نمیشیم چون بازار کار برنامه نویسی توی ایران نوسانش مثل موج دریاست و کسی روش حساب باز نمیکنه!
کپی رایت هم که قربونش برم!
خود ما برنامه نویسا اولین کاری که میکنیم پرداخت نکردن پول سازنده کامپایلر است... طبیعیه که مردم عادی دنبال چی هستند

توی ایران برنامه نویسی از سن 15 سالگی شروع میشه اما تا 30 سالگی تموم میشه ....
چون مشتری پولدار همیشه نیست! و اینترنت درست و درمونی ندارن همه مردم!
مکنه هر لحظا کلا اینترنتش قطع بشه!
تازه etrust , verisign هم که در کار نیست...
امید وارم ناجوانمردی بازار برنامه نوبیسی در ایران مانع کارتون نشه و کدنویسی رو ترک نکنید

کمی قبل تر دوستانی داشتم که با دلفی کار میکردن اما نصف کارایی که با VB6 میشه انجام داد رو هم نمیتونستن با دلفی انجام بدن. الان هم 10 سالی میشه که ازشون خبری ندارم.
کلا .NET هر کدومش بلد باشی خوبه. چون میشه با بقیه محصولات اسمبلش کرد....مخصوصا توی اینترنت!
اما توی ایران مد شده که C#‎ خوبه و بقیه هیچی!!!! یه بار هم به خاطر همین قضیه کار گیرم نیومد توی شرکت نفت ...

از امریکا درامد کدنویسایی که دلفی و C# و ORACLE بلدند توی تیم ای طراحی درامد بیشتری مشاهده شده
اما طراح کلا بحثش جداست

UnnamE
سه شنبه 04 اسفند 1388, 12:01 عصر
بهتر اینجوری بگم که:
زبانی که برای برنامه نویسی انتخاب میشه مث همون زبان گفتاری ما هست
قبل از اینکه بخوایم زبان های برنامه نویسی رو یاد بگیریم
بهتر بریم زبان یادگیری اونا رو یاد بگیریم
یعنی بدونیم چظور باید یاد گرفت
یاد بگیریم چطور تجربه کنیم
و قبل از هر شروعی برای کارهای بالا که گفتم بهتر زبان انگلیسی رو یاد بگیریم
که بنظر من اگه این مورد آخر رو انجام ندیم بهتر قیدش رو بزنبم

زبان برنامه نویسی که کت و شلوار و جین و شال و کلاه نیست که بخوایم اونو طبق مد روز یاد بگیریم

مثل اینکه شما چون سریال های جومونگ مد روز شدن بری ربان کره ای یاد بگیری:متعجب:

انتخاب زبان خیلی راحت ...
مهمترین عامل مهندسی نرم افزار
طراحی الگوریتم
پیاده سازی و ....

زبانی انتخاب باید بشه که راحت الحلقوم باشه یعنی براحتی یاد بگیری
شما یک زبان که یاد گرفتی بقیه اگه کوه سنگی هم باشه یادشون میگیری
همون موردی که گفتم ("یاد گرفتن زبان یادگیری")
و بهتر هم هدف از کاری که میخوایم محور قرار بدیم
برای شروع هیچی رو پیشنهاد نمی کنم
......

simul8or
پنج شنبه 06 اسفند 1388, 01:20 صبح
مقداری Delphi کمی assembly همراه با .net البته در کنار C++‎ و در آخر هم هیچ!!
تحقیق کنید،هدف خودتون رو مشخص کنید و در نهایت یک زبان را انتخاب و به آن مسلط شوید و هرگز شک نکنید که اشتباه کرده اید.
به نظر من، پتانسیل و کاربری یک فرد با تسلط 80% در زبان VB از یک برنامه نویس سطح kernel با تسلط 20% بسیار بالاتر است.
توصیه ی من به دوستان مبتدی که هنوز زبان خود را انتخاب نکرده اند، این است که اول هدف خود را مشخص کنند و با آگاهی یک زبان را انتخاب کنند و بعد از انتخاب به حرف های نا امید کننده و غیر فنی مانند "زبان x گاربردی تره، زبان Y به درد نمی خوره و..." توجه نکنند و با امید به نتیجه کار، شروع به افزایش سطح اطلاعاتی خود کنند.

bad_boy_2007
جمعه 07 اسفند 1388, 21:27 عصر
سلام
من .net كار ميكنم ، قبلا (حدود 2 يا 3 سال پيش VB6) كار ميكردم
هم VB.net مسلط ام و هم C#.net ولي ترجيح ميدم VB كد بنويسم نه به خاطر اينكه VB قدرت بيشتري نسبت به C#‌داره (فرقي بين اين دو زبان وجود ندارد جز سينتكس) بلكه به خاطر سادگي سينتكس VB نسبت به C# ، حال برادر من كه C# كار ميكند و قبلا هم VB6 كار ميكرد ميگويد C# سينتكس قشنگ تري دارد !

خلاصه اينكه در مورد زبانهاي VB.net ، C#.net و Delphi قدرت زبان معيار انتخاب نيست . معيار عموما آشنايي و سادگي برنامه نوشتن به اين زبانها براي برنامه نويس است .

شايد عيبي كه به برنامه هاي دات نت وارد باشد ، اين باشد كه براي برنامه ساده ي 1 مگابايتي بايد دات نت حداقل 50 مگابايتي نصب شود . از نظر من اين عيب براي برنامه هاي تجاري مثل سيستمهاي حسابداري و ... مهم نيست ولي شايد براي برنامه اي چون يك مرورگر اينترنت يا مسنجر مهم باشد .

بصورت كلي بايد بررسي كنيد :
- چه ميخواهيد بنويسيد ؟ (يك سيستم حسابداري ، يك مرورگر ، يك سرويس ويندوز ، درايور و ...)
- چگونه دوست داريد بنويسيد‌؟ (سينتكس كدام زبان براي شما آشنا تر است)

نكته بسيار مهم ديگر اين است كه برنامه نويسي تنها حدود 40% يك پروسه توسعه نرم افزار است ، مابقي مربوط به تحليل نيازها ، تحليل و طراحي ، پشتيباني و توسعه سيستم است . كه تمام موارد فوق نياز به دانش مهندسي نرم افزار دارد . لذا بايد در كنار يادگيري زبان برنامه نويسي به ارتقاء دانش مهندسي نرم افزار هم پرداخت .

lordarma
شنبه 08 اسفند 1388, 02:25 صبح
همه از VB6 شروع می کنند،
پیشرفت توش سریع هست و از جلسه اول می توانی برنامه بنویسی،
بعد که کمی با کلیات آشنا شدی،
خودت قدرت این رو پیدا می کنی که تصمیم بگیری و بهترین زبان رو انتخاب کنی...
من در کل خانواده C رو ترجیح می دهم.

x.xoma
یک شنبه 09 اسفند 1388, 23:07 عصر
با سلام
با دوستمون موافقم برای شروع بهتره زبانی انتخاب بشه که کد نویسی توش راحت تر باشه و کاربر رو جذب کنه بعد از مدتی شخص میتواند بر اساس نیاز و علا قه اش انتخاب درستی داشته باشه.

k3yd00
سه شنبه 18 اسفند 1388, 14:30 عصر
خیلی عذر میخوام ولی تا وقتی الگوریتم رو خوب یاد نگیری بهترین زبان برنامه نویسی هم هیچ کاری از پیش نمیبره :لبخند:
بعدش واسه هکینگ دیدم اساتید پرل و پیتون رو پیشنهاد میدن!
واسه کرکینگ هم دیدم کرکرهای زیادی از دلفی استفاده میکنن!
همینطور یه بنده خدایی رو دیدم با ویژوال بیسیک برنامه های خوبی نوشته!!

دلیلشم باید خودتون تست بزنید ببینید با کدوم یکی حال میکنی... :چشمک:
تا وقتی هم حداقل دوسال برنامه نویسی رو با جدیت کار نکردی به خودت نگو برنامه نویس :چشمک:

موفق باشید. :لبخندساده:

M.T.P
جمعه 21 اسفند 1388, 11:26 صبح
دوستان عزیز اگه خود شما واسه شروع کار وارد این تاپیک شین چکار میکنین؟؟؟؟؟؟؟؟:عصبانی++::عص انی++::عصبانی++:
آیا تو انتخاب صد دله میشید یا نه؟؟؟؟؟؟:گیج::عصبانی++::گیج:: صبانی++:

زبان های مستقل از دات.نت
--------------------------------------------------------------------------------
ویژوال بیسیک 6 ===> (یادگیری آسان ، امنیت بالا ، کارایی متوسط، یافتن سورس کد فراوان)
برنامه نویسی با ++C ===> (یادگیری سخت ، امنیت بالا ، کارایی بالا، یافتن سورس کد کم)
دلفی =========> (یادگیری متوسط ، امنیت بالا ، کارایی متوسط ، یافتن سورس کد فراوان)

زبان های تحت دات.نت
--------------------------------------------------------------------------------
#C ===> (یادگیری متوسط، امنیت متوسط ، کارایی بالا ، یافتن سورس کد فراوان)
VB.NET ===> (یادگیری آسان، امنیت متوسط ، کارایی متوسط ، یافتن سورس کد فراوان)

:چشمک::قلب::بوس:حالا فکر کنم انتخاب آسون باشه نه؟:چشمک::قلب::بوس:

ztx4
دوشنبه 02 فروردین 1389, 15:36 عصر
من برای شروع یه زبان ساده که فقط جنبه ی آموزشی داره رو پیشنهاد می کنم.
مثل پاسکال یا بیسیک
اینا زبان های ساده ای هستند،لازم نیست کامل بهشون مسلط بشی،تنها هدف از یادگیری این زبان ها آشنایی با برنامه نویسی است.

بعد از چند ماه پیشنهاد می کنم سویچ کنید رو c++.
گفتم c++ چون هم خودش قدرتمنده هم ساینتکسش خیلی شبیه زبان های قدرتمند دیگه مثل c# , JAVA است.
من که خودم همین طوری برنامه نویسی رو یاد گرفتم.

اولا برنامه نویسی هیچ ربطی به زبان نداره.شما باید طراحی الگوریتم و مهندسی نرم افزار و ... رو خوب یاد بگیری
اما راجع به انتخاب زبان همون طور که بقیه ی دوستان گفتند علاقه شرط اصلیه.
من خودم JAVA رو دوست دارم.
هم امنه.
هم قدرتمنده.
هم مستقل از پلتفرمه.
هم تو آمریکا و کانادا پول خوبی می شه باهاش در اورد.

اما تو ایران فعلا C#.

#Elahe#
سه شنبه 03 فروردین 1389, 09:53 صبح
من هم قبلا ها كه به برنامه نويسي علاقه داشتم به هر كس كه برنامه نويسي سرش ميشد ميرسيدم ، ميپرسيدم تحت نت بهتره يا تحت سيستم عامل ! منظورم از بهتر بودن اين بود كه كدوم يكي شيرين تره .
ديدم هيچ كدوم جواب قانع كننده اي نميدن .
بعدا كه خودم آستين بالا زدم ديدم بابا اين د اصلا به همديگه اصلا ربط ندارن . من هم از سيستم عامل شروع كردم .
حالا مونده بودم سر دو راهي ، اينكه از كدوم زبان شروع كنم . بنابراين از C++‎‎ شروع كردم .
بعد مدتي ديدم نميتونم برنامه هاي بيشتر از مثلا فيبوناچي و جدول ضرب بنويسم . چرا ؟
چون الگوريتم نميدونستم .
پس زبان رو كلا گذاشتم كنار و رفتم دنبال الگوريتم .
بعد يه سال ، باز كه برگشتم سر برنامه نويسي ديدم چقدر راحته !!
از قبل هم چون با مباني كدنويسيش آشنا شده بودم ديدم راحتتر ميونم زبان رو انتخاب كنمن .
حالا با چشم باز برنامه نويسي تحت وب رو انتخاب كردم . php و asp و . . . . !
الان هم 4 - 5 سال هست كه برنامه نويسي ميكنم . درآمدم هم از اين راه هستش .

baran_mehr
جمعه 20 فروردین 1389, 14:56 عصر
سلــــــــام به همه دوستان عزیز
من vb رو از همه ی زبانها بیشتر دوست دارم.دلیلی هم ندارم:لبخند::بامزه:
اما جدا انگار با زبان vb انس گرفتم و باهاش رفیق شدم . چون هر برنامه ای بخوام بنویسم اول vb رو باز میکنم خیلی کم شده که بخوام مثلا یه برنامه رو با @C یا .. بنویسم مگر اینکه مجبور شده باشم
توی زبانهای تحت داس هم c رو دوست دارم:لبخند:

javanerd
جمعه 20 فروردین 1389, 15:21 عصر
Net
هیچ زبانی بهترین نیست حتی زبان مورد علاقه من! در واقع هر زبانی کاربرد خاص خود را دارد ضمن این که عواملی چون هدف , بازار , سیستم عامل , پروژه و ... بسیار در انتخاب زبان موثرند.

من هم موافقم. هر زبان به دلیل خاص و برای انجام ماموریت خاصی طراحی شده است. استفاده از یک زبان برای نوشتن برنامه‌هایی که در حوزه‌ی ماموریت آن زبان نیست کار احمقانه‌ای هست. مثل اینکه بخواهیم از کامیون به جای سواری استفاده کنیم و از سواری برای حمل بار. شاید شدنی باشه، ولی احمقانه است.

در مورد زبان‌های برنامه نویسی هم قضیه همین طور هست. اگر کسی فکر می‌کنه که با زبانی غیر از C (حتی با ++C) میشه سیستم‌عامل نوشت، بسم‌ا... دیگران سعی کردند و دیدیم که نتیجه چی شد. برعکس اگر کسی فکر می‌کنه با C میشه برنامه‌های تحت وب نوشت باز هم بسم‌ا...

hadigasemi
یک شنبه 22 فروردین 1389, 09:24 صبح
به نظر من هم اگه بر اساس پایه برنامه نویسی خود تصمیم بگیریم بهتره:متفکر:

khani_prog
چهارشنبه 01 اردیبهشت 1389, 14:35 عصر
#C و asp.net چون کار با آنها به جهت داشتن امکانات بالا راحتر است.
همچنین برای بازار کار خیلی مناسب است

masoud_pnu
چهارشنبه 01 اردیبهشت 1389, 23:35 عصر
با سلام. به نظر من هم یه برنامه نویس باید اول الگوریتم نویسی رو خوب درک کنه.زبانها فقط یه ابزارند جهت پیاده سازی الگوریتمها.
شما الگوریتم رو بنویس، بعدش راحت میتونی زبان مناسب برای پروژه ات رو انتخاب کنی.مثلا استفاده از Cpp برای نوشتن یه برنامه حسابداری،مثل اینه که شما با لامبورگینی تا بقالی سر کوچتون بری:متفکر: یا استفاده از دلفی برای درایور نویسی، مثل اینه که با دوچرخه از تهران بری زاهدان(واقعا چه مثالی زدم.:خجالت:چیکار کنم ساعت 12 شبه دیگه :گیج:).

Rejnev
چهارشنبه 01 اردیبهشت 1389, 23:56 عصر
انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب برای پروژه های نرم افزاری

هدف کلی:
آشنایی با زبانهای برنامه نویسی مختلف و کاربرد هر یک در توسعه نرم افزاری
مفاهیم و تعاریف:
Platform
تعریف Platform
معرفی برخی پلتفرم ها (سکوها) از ابعاد نرم افزاری و سخت افزاری و نحوه عملکرد هر یک

انواع پروژه های نرم افزاری
نرم افزارهای سیستمی
نرم افزارهای برنامه نویسی
نرم افزارهای کاربردی

معرفی زبانهای برنامه نویسی رایج
تاریخچه
تیم سازنده
هدف از طراحی
قابلیت ها و کارایی ها
استقبال
آینده و چشم انداز طراحان
مقایسه

معرفی برخی کامپایلرهای معروف و محبوب

این یک مقاله هست که باید برای تاریخ 9/2/89 ارائه بدم. بعد از ارائه انشاءالله مقاله رو توی سایت میذارم.
دوستان اگر پیشنهادی در مورد مباحث این مقاله دارن دریغ نکنن.
با تشکر

mjabari2017
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389, 15:16 عصر
آقایون و اساتید محترم اگه آدم بخواد از صفر شروع کنه چه کار باید کنه ؟؟؟

baran_mehr
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389, 15:56 عصر
اگر بخواد از صفر شروع کنه بهتره با یادگیری الگوریتم کارو شروع کنی

Peyman.Gh
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389, 20:24 عصر

کتاب های زیادی هستند که از مقدماتی تا پیشرفته است
با مطالعه و علاقه و تمرین

amir-yeketaz
دوشنبه 13 اردیبهشت 1389, 22:21 عصر
انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب برای پروژه های نرم افزاری

هدف کلی:
آشنایی با زبانهای برنامه نویسی مختلف و کاربرد هر یک در توسعه نرم افزاری
مفاهیم و تعاریف:
Platform
تعریف Platform
معرفی برخی پلتفرم ها (سکوها) از ابعاد نرم افزاری و سخت افزاری و نحوه عملکرد هر یک

انواع پروژه های نرم افزاری
نرم افزارهای سیستمی
نرم افزارهای برنامه نویسی
نرم افزارهای کاربردی

معرفی زبانهای برنامه نویسی رایج
تاریخچه
تیم سازنده
هدف از طراحی
قابلیت ها و کارایی ها
استقبال
آینده و چشم انداز طراحان
مقایسه

معرفی برخی کامپایلرهای معروف و محبوب

این یک مقاله هست که باید برای تاریخ 9/2/89 ارائه بدم. بعد از ارائه انشاءالله مقاله رو توی سایت میذارم.
دوستان اگر پیشنهادی در مورد مباحث این مقاله دارن دریغ نکنن.
با تشکر

پس چی شد ؟؟ تایمی که گفته بودین هم گذشت؟؟؟!!!

Rejnev
چهارشنبه 15 اردیبهشت 1389, 23:37 عصر
پس چی شد ؟؟ تایمی که گفته بودین هم گذشت؟؟؟!!!

با تشکر از توجه شما.
حجم فایل پاور پوینت یکم زیاد شده و فکر نمیکنم با دیدن حجمش کسی رغبت دانلود کنه.
تازه شاید اونطوری که میخواستم از آب در نیومد. چون کار عجله ای شد. مجبور هم شد بخشهایی رو حذف کنم و درنهایت این که پاور پوینتِ تنها، بدون یک نفر که توضیحات تکمیلی رو بده بی محتوا به نظر میرسه. چون اصولا در کنفرانس مطالب نباید زیاد در فایل گنجونده بشن.
اگر هم اصرار بر آپلود دارید، به روی چشم، آپش میکنم.

Mosa_Peo
یک شنبه 19 اردیبهشت 1389, 23:12 عصر
اگه دلفی 2010 را کار کرده باشید و از قابلیت های جدید آن باخبر باشید آن وقت متوجه خواهید شد که واقعا کدام زبان برنامه نویسی بهتر می باشد .

|Smyty|
دوشنبه 21 تیر 1389, 00:06 صبح
اصلا بحث دات نت نشه که متنفرم ! ( دیدی فردا عاشقش شدم !!! )
به نظر من هیچ زبانی در دنیا نمی تونه به قدرتمندی c,c++ عمل کنه.

در مورد زبان های اسکریپتی و تحت وب هم PHP و JS و دیگه عشق همه پایتون

eshpilen
دوشنبه 21 تیر 1389, 14:45 عصر
اصلا منظور از پرکاربرد خودش باید تعریف بشه.
منظورتون فرصت شغلیه؟
منظورتون درآمد فوق حداکثری هست (واسه نابغه هایی که بخوان مثلا در ناسا و امثالهم استخدام بشن).
منظورتون اینه که بیشترین مقدار از کدهای موجود در جهان با کدام زبان نوشته شده؟
و غیره.
پرکاربرد در چه حیطه ای؟
برنامه نویسی وب؟
اپلیکیشن دسکتاپ؟
سیستمی؟
...

hamid.shekasteh
دوشنبه 21 تیر 1389, 14:51 عصر

به نظر من با الگرریتم و فلوچارت آغاز کنید و با پاسکال و یا C ادامه بدید تا دید خوبی پیدا کنید بعد به فکر حرفه ای کار کردن روز یک زبان مورد نظرتون باشید.

اصلا بحث دات نت نشه که متنفرم !

منم در مورد قدرت با C++ موافقم اما بازار کار فعلا بیشتر با دات نت سر و کار داره.

eshpilen
دوشنبه 21 تیر 1389, 15:45 عصر
از نظر حجم کدهایی که در زبانهای مختلف نوشته میشه، جاوا و سی و سی++ جلوتر از سی شارپ هستن.
اما فکر میکنم برای اپلیکیشن نویسی دسکتاپ در ایران همون سی شارپ مقام اول رو بیاره. هرچند من آماری در این زمینه ندیدم ولی با این عاشقان ولایت میکروسافت و بیل گیتس که میبینم بعید میدونم اتفاق دیگه ای بیفته!
یجا خودم رفتم استخدام بشم دیدم یه برنامهء سفارشی که خودشون نوشته بودن رو فوری داشتن از سی++ به دات نت منتقل میکردن!! نفهمیدم آخه چه ضرورتی داشت اینکار با این عجله! سی++ که سریعتره تازه نیاز به نصب دات نت هم نداره، چیزی هم کم و کسر نداره.

mostafa_shoakry
دوشنبه 21 تیر 1389, 16:47 عصر
به قول يه برنامه نويس كه اسمش يادم نيس
هيچ زبان برنامه نويسي قدرتمنده نيست بلكه اين برنامه نويس است كه زبان برنامه نويسي رو قدرتمند ميكنه.!!
در واقع به خلاقيت برنامه نويس بستگي داره

mohandes.h
دوشنبه 21 تیر 1389, 18:29 عصر
c#.net/ولی قبلش بهتره که سی پلاس هم بلد اشی

دنیا نکوهیده را برانید چه او کسانی را از خود رانده که بیش از شما شیفته او بودند

محسن شامحمدی
سه شنبه 22 تیر 1389, 08:44 صبح
همه از VB6 شروع می کنند،
پیشرفت توش سریع هست و از جلسه اول می توانی برنامه بنویسی،
بعد که کمی با کلیات آشنا شدی،
خودت قدرت این رو پیدا می کنی که تصمیم بگیری و بهترین زبان رو انتخاب کنی...
من در کل خانواده C رو ترجیح می دهم.

کاملا موافقم
ضمنا کی گفته حتما دات نت یعنی سی شارپ خوبه و بقیه زبونا ول معطلند.
وی بی نت واسه وی بی کارها و سی شارپ واسه سی کارها
به این نکته مهم هم توجه کنید که عنوان تاپیک نوشته کاربردی ترین زبان نه اینکه قدرتمندترین زبان
و همگی می دونیم که c++ و اسمبلی شاید قدرتمندترین ها باشند ولی کاربردی ترین نیستند.
حالا بازم میل خودتون ما هی بگیم نره شما میگی بدوش

eshpilen
سه شنبه 22 تیر 1389, 10:48 صبح
برنامه نویس که خوب نباشه با هر زبانی برنامه های کم ارزش مینویسه.
تازه قدرت زبانهای برنامه نویسی هم بیشتر در دست برنامه نویسان قوی و در برنامه های قوی هست که تفاوت ایجاد میکنه. وگرنه مثلا شما یه برنامهء عادی دسکتاپ رو بخواید با هر زبانی بنویسید فکر نمیکنم تفاوت چندانی بکنه.
حتی مثلا PHP زبان چندان قوی ای بحساب نمیاد و بعضی امکانات مهم رو نداره، اما میبینید که چقدر باهاش برنامه های تحت وب جالب و کارا نوشته شده. مثل همین فروم.

TeacherMath
جمعه 01 مرداد 1389, 23:47 عصر
هیچ کس اسمی از mathlab نیاورد .این زبان هم از دات نت پشتیبانی می کنه و میشه با اون هر کاری انجام داد.بخصوص کارهای بزرگ.

rzdata
شنبه 02 مرداد 1389, 07:53 صبح
همه زبان های برنامه نویسی خوب هستن ولی بعضی تز زبان ها توابع و کلاس های آماده دارند مثل java

mmssoft
یک شنبه 03 مرداد 1389, 11:36 صبح
VB6 و VB.net
کد نویسی این دو زبان بسیار ساده هست و امکان ساخت همه جور نرم افزار کاربردی رو در اختیار شما قرار میده. (مخصوصا VB.NET)

paria_rezaee
شنبه 09 مرداد 1389, 19:53 عصر
من #C را انتخاب میکنم به خاطر امکانات گسترده ای که داره ، شاید زبان مناسب تری وجودداشته باشه ولی من با اون کار نکرده باشم؟ بهر حال توصیه من سی شارپه

soft-c
سه شنبه 23 شهریور 1389, 11:09 صبح
سلام
من یک پسشنهاد دیگه می دهم !!!
اگر رشته نرم افزار می خوانید تا آنجا که توانایی دارید زبانهای برنامه نویسی را یاد بگیرید تا هر جا لازم شد یک برنامه با ان نرم افزار بنویسید به مشکل خاصی برخورد نکنید .
ولی یک نرم افزار را به دقت و به صورت حرفه ای یاد بگیرید و بیشترین وقت یادگیری و کارکردن را هم روی آن بگذارید .
موفق باشید

xhizors
سه شنبه 23 شهریور 1389, 15:29 عصر
خب توی ایران که پرکاربردترین زبان ها، زبانهای رده B هستند. (ویژوال بیسیک، دلفی). اما توی دنیا به کسایی که غیر از زبون‌های رده‌ی c کد بنویسند برنامه نویس نمی‌گند (سی پلاس‌پلاس، سی‌شارپ ،پایتون ، پی‌اچ‌پی).
به هر حال آینده‌ی کدنویسی تو زبونهای رده ی d هست (جاوا و D و زبون‌های ساخت یافته و .net)

------ویرایش
هه هه. ترید زیرخاکی بود.

eshpilen
سه شنبه 23 شهریور 1389, 18:55 عصر
این زبانها هم حکایتی شدن.
واقعیتش اینه که این بحثها مثل این میمونه که در یک کارگاه نجاری بگیم کدوم ابزار پرکاربردتره.
یعنی کلا بحثش سرکاری هست تاحدود زیادی و معنای عمیق خاصی نداره. ظاهرا میتونیم آمار برداری کنیم که کدوم ابزار بیشتر بکار رفته که البته اینکار هم خودش تعریف و معیارهای وسیع و پیچیده ای میخواد که اصلا بر اساس چه پارامترهایی میخوایم اینکار رو انجام بدیم که بقدر کافی جامع و دقیق و منصفانه باشه. اما وقتی این رو تحلیل کنیم نهایتش خودمون پی میبریم که کارمون معنای زیادی نداره و از اساس اشتباه بوده.
در یک کارگاه نجاری ده ها ابزار بکار میرن از ساده ترینش که سوهان باشه تا اره برقی و وسایل برقی چندکاره. ولی واضحه که همش لازمه و بدون بخشی یا حتی یکی از اونها، نجاری نجاری نمیشه!

البته در بحث زبانها ما یکسری زبانهای اصلی/عمومی رو داریم و یکسری زبانهایی که اصلی نیستن و کاربردشون کم و سلیقه ای هست یا در کاربردهای خیلی بقول معروف Special واقعا اینقدری ترجیح پیدا میکنن که آدم از مزایای عمومیت و استاندارد بودن زبانهای معروف صرفنظر بکنه. این مسئله فرق میکنه و شاید این بحثهای زاید درمورد اینکه کدوم زبان بهتره و کاربردش بیشتره، ناشی از مقایسهء اون زبانها با زبانهایی بوده که نهایتا بصورت عمومی پذیرفته و دارای کاربرد وسیع شدن.

بنده در فرومهای دیگه قبلا تاپیکی زده بودم با عنوان زبانهایی که باید آموخت! میتونید مثلا در اینجا ببینیدش:
http://forum.hammihan.com/thread23175.html
دقت کنید چنتا زبان رو لیست کردم و البته خودم دنبال یادگیری بیشترش رفتم. هرکدوم رو حداقل رفرنس رسمیش رو بطور کامل خوندم.
البته به این لیست بعدا دات نت و سی شارپ رو هم با نظر دوستان اضافه کردم (شاید در یک فروم دیگه بوده). اینکه از ابتدا اضافه نکرده بودم به این علت بود که فکر میکنم زبانهایی که کاملا آزاد و ترجیحا مستقل از پلتفرم نیستن، این یک امتیاز منفی براشون محسوب میشه. از طرف دیگه فکر کردم جاوا میتونه بجای دات نت و سی شارپ استفاده بشه و یک زبانی هست که عملا آزادتر و فراگیرتر هست در پلتفرمهای غیرمیکروسافتی هم.

آدم با یکی دو زبان نمیتونه همه کاره بشه، و حتی میتونم بگم در تک تخصص ها هم خیلی وقتا اگر به بن بست نخوره، حداقل با احساس نیاز به بلد بودن زبانها و فناوریهای دیگری به احتمال زیاد برخورد خواهد داشت.
این فقط بخاطر مسائل فنی و مجرد صرف نیست. مثلا PHP شاید در مقابل دات نت بقول بعضیا ضعیف و غیراصولی باشه، اما بهرحال خیلی کارها هم ازش برمیاد و چون خیلی جاها انتخاب دیگری نداریم (مثلا روی اینهمه سرور دوست داشتنی گنو/لینوکس)، بهتره که PHP هم حداقل درحدی بلد باشیم که یوقت نیاز شد بتونیم سریع بهش سویچ کنیم یا کارمون رو راه بندازیم.

ضمنا تمام این دیدگاهی که گفتم از نظر آدمهای عشق کامپیوتر و برنامه نویسی هست که مثل من دوست دارن تمام چیزهای عمده و مهم رو بدونن و بتونن. وگرنه کسی انتظار نداره همه همهء اینا رو بلد باشن. مثلا طرف میتونه توی یک شرکت بزرگ با حقوق خوب جزیی از یک تیم باشه و فقط تخصص خودش رو انجام بده.

البته اگر ما این بحث رو بصورت حیطه ای بکنیم یا بر اساس سیستم عامل دسته بندی و محدود بکنیم یا بگیم مثلا بازار کار و فرصت شغلی و درآمد مد نظرمون هست، و خلاصه همینطور محدوده رو کوچک بکنیم، این بحث خیلی بامعناتر و مفیدتر میشه. مثلا بگیم بازار کار و فرصت شغلی در ایران. یا مثلا ویندوز و در جهان. یا مثلا حداقل حیطهء کار رو محدود بکنیم مثلا به اپلیکیشن یا وب و غیره. هرچند بعضی از این تقسیم بندی ها هنوز بیش از حد بزرگ و مبهم هستن.

پس نظر من همیشه این بوده که نه یک زبان، بلکه چند زبان لازم و بدردبخور هستن.
این با برداشتی که دوستان قبلا داشتن و میگن من ادعا میکنم که مثلا فقط دات نت و سی شارپ، آشکارا در تناقض هست. دات نت و سی شارپ آخرین چیز در لیست برنامهء یادگیری من بود (البته جاوا هم همین حول و حوش بود که سرانجام تصمیم گرفتم دات نت و سی شارپ رو بخاطر بازار کار و فرصتهای شغلی و بومی بودن در ویندوز، ترجیح بدم).

returnx
سه شنبه 23 شهریور 1389, 20:24 عصر
من با نظر دوستمون eshpilen کاملا موافقم .
کلا این زبان برنامه نویسی نیست که قدرت برنامه نویس رو مشخص میکند بلکه برنامه نویس هست که باید قدرت زبان برنامه نویسی رو بالا ببره.
نظر من اینه که برای یاد گیری یک زبان شما باید به سینتکس زبان دقت کنید که چقدر با اون راحت هستید. البته اولین زبانی رو که برنامه نویس یاد میگیره سینتکسش براش جالب تره .
به هر حال پیشنهاد من برای کسانی که میخواهند تازه برنامه نویسی رو شروع کنند اینکه چند زبان رو با هم یاد بگیرند با سینتکس هر کدوم راحتر بودن اون رو در سطح حرفه ای ادامه بدند.

قابل به ذکره که این فقط نظر شخصیه من بود.

Ali0541
یک شنبه 28 شهریور 1389, 23:44 عصر
دوستان
من حدود 2 سال ( درسي ) دارم ويژال بيسيك مي خونم و الان مي خوام چند تا زبون ديگه ياد بگيرم.
در مورد علاقه هم نمي دونم چون تا حالا با هيچ زبون ديگه اي كار نكردم اما يك فيلم آموزشي ساخت Notepad با # C ديدم كه فكر كنم بهش علاقه پيدا كردم. امسال براي كنكور كارداني امتحان دادم و اگر خدا بخواد دارم ميرم دانشگاه.
الان مي خوام بدونم چه زبان هايي رو شما پيشنهاد مي كنيد؟

mirzajavad
دوشنبه 29 شهریور 1389, 02:15 صبح
سلام
راستش يك ساعت وقت گذاشتم و اين تاپكيها رو كامل خوندم البته ارزشش رو داشت چون شايد به خيلي پاسخها رسيدم
من براي اولين بار واسه يك مدرك كامپيوتر با زبان ويژوال بيسيك آشنا شدم راستش به قول دوستمون همون جلسه اول استاده آموزش ساخت يك ماشين حساب رو به ما داد خوب اين باعث شد خيلي سريع علاقه مند بشم و هميشه به فكر يادگيري بيشتر بودم
چون نت هم مي يومدم و بيشتر دنبال زدن سايت بودم نميدونم چي شد يكدفه با خوندن مقالات و كتاب آقاي محمد بشيري به سمت PHP سوق داده شديم بعد از اون كه مدارك ويژوال رو گرفتم كنار گذاشتمش و بيشتر به دنبال وب بودم چون حس ميكردم بهش بيشتر علاقه دارم الانم كم كم دارم PHP رو ياد ميگيرم
خوب مقالات زيادي در مورد زبانهاي برنامه نويسي خوندم و شايد روزانه 10 ساعت توي نت در انجمن هاي برنامه نويسي و نرم افزار هستم و دوستان زيادي هم دارم كه برنامه نويسي كار ميكنن واين چيزايي رو كه الان ميگم بر پايه همون اطلاعاتي بدست آوردم هستش

يك روز توي يك انجمن از يك كركر پرسيده بودن چطوري كرك ميكني ؟
جواب داده بود اول دلفي رو ياد بگير بعدش بيا تا راهنماييت كنم يعني اينقدر به اهميت اين زبان اشاره كرده بود

دوستاني دارم كه از قديم VB6 كار ميكنن هر زمان ازشون كمك خواستم و گفتم اگر خواستم زبان سمت ويندوز انتخاب كنم گفتن فقط VB.NET چون خودشون هم ميگن ميخوان انتقال بدن به اين زبان

مقالاتي رو هم در مورد ي شارپ خوندم كه شايد منو قانع كرده كه اين زبان بايد از همه قدرتمند تر باشه

اما در حال حاضر كه دارم PHP كار ميكنم خيلي ازش راضي هستم چون هر چي جلوتر ميرم و اطلاعاتم بيشتر ميشه علاقمم نسبت بهش بيشتر ميشه و شايد اين زبان رو كه فكر كنم توي كل اين تاپكيها كه خوندم 5 بار هم ازش اسمي برده نشده بود را به عنوان شغل آينده انتخاب كردم و روز به روز سعي ميكنم اطلاعاتم رو در اين مورد افزايش بدم

نكته آخر : به عنوان كسي كه سوال خودمم همين عنوان تاپيك بود كدام زبان برنامه نويسي قوي تر است و كاردرد بيشتري دارد و دليل ؟! اين پاسخ رو ميدم چون به جواب رسيدم

هيچ كدوم قوي تر نيستن
هر كدوم براي يك هدفي ساخته شده
مهمترين بخش به قول بچه ها الگوريتم برنامه نويسي هستش و اينكه خوب دركش كني
براي شروع هر زباني رو انتخاب كردي مهم نيست چون فقط شما بدوني برنامه نويسي چيه ديگه حله
سريع ميتوني تغيير بدي

يك نكته هم هستش يك سري زبانها كه توي ايران زياد استفاده ميشن رو سريعتر ميشه ياد گرفت چون منابع حل مشكل زياد هستش از جمله همين انجمن

ولي يكي سري زبانها كمتر پشتيباني دارن كه بايد به قدرت خودت در زبان انگليسي تكيه كني چون فروم هاي خارجي هم خوبن و سريع جواب مي گيري.

زياد حرف زدم مثل خاطرات بود ولي ببخشيد گفتم هر چي ميدونم رو بنويسم

يا حق

mohsen_csharp
دوشنبه 29 شهریور 1389, 08:03 صبح
با سلام
خود برنامه نویسان دلفی و وی بی هم قبول دارند که مکانیزم begin ... end بسیار مزخرف هست و }{ بسیار راحت تر می باشد ولی مکانیزم Begin end وجود دارند چون این زبان ها در این مورد دارای استثنا می باشند یعنی بعضی موقع مانند تعریف record در دلفی فقط end بدون begin می آید ولی در C# این استثنا وجود ندارد و همه بلاک های در C# حتما با {} شروع و ختم می شوند
یا مثلا آخرین دستور قبل از else در دلفی ; نمی گیرد ولی این استثنا در C# وجود ندارد

به نظر بنده انتخاب یک زبان برنامه نویسی یه جورایی به شخصیت یک فرد مرتبط میشه
عواملی چون syntax یک زبان و سادگی محیط designer و امکانات زبان و ... بسیار تاثیرگذارند ولی به دلایلی من C# را انتخاب کردم و 7 سال هست که C# کار می کنم و از انتخابم هم خوشحالم (البته منظور من انتخاب بین زبان های کاربردی مثل دلفی و ..)
من چون شخصیتی دارم که به کوچکترین مسائل حساسیت نشان می دهم سینتکس C# رو ترجیح دادم

البته دلفی کار برنامه نویسان رو راحت کرده و خودش این Begin .. end ها رو میرازه

مسئله بعدی شی گرا بودن کامل C# هست به طوری که چیزی به عنوان تابع آزاد در C# نداریم و همه چیز در کلاس ها کپسوله شده است
یا توابع تودرتو در C# نداریم چون از نظر منطقی هر چیر چیزی رو میشه با توابع جدا از هم انجام داد دیگه به توایع تودرتو چه نیازی هست
یعنی در کل هر چقدر استانداردهای زبان منظم تر و باقاعده تر و مختصر ولی کامل باشه این syntax برتره و بین C# و vb و دلفی این برتری syntax از آن C# هست هر چند در دلفی چیزایی مثل sub range وجود دارد ولی بازم میگم که وقتی به طور معمول میشه یه چیزو پیاده سازی کرد دیگه چه نیاز به کار بیشتر

Unknownlive
سه شنبه 30 شهریور 1389, 02:55 صبح
هیچ زبانی بهترین نیست اما سی شارپ را می توان پرکاربرد ترین و قوی ترین دانست خب بنده تجربه چندین ساله خودم را می گم مدتی هم هست تدریس این زبان را شروع کردم بجز بحث های پیشرفته سیستمی که سی پلاس پدر این زبان قوی می باشد در دیگر مباحث جلوتر از بقیه هست در گذشته جاوا خدا بیامرز ویژگی های داشت که خانواده دات نت روشون پاگذاشتن و دارن جلو می رن

hamed-6
جمعه 02 مهر 1389, 18:25 عصر
Just Python
that's my opinion

dnafae
سه شنبه 06 مهر 1389, 17:05 عصر
سلام
برای کار و تجارت: c sharp
یا دلفی

alirezabaghi
سه شنبه 06 مهر 1389, 21:45 عصر
لطفا" اگه مي شه يه زبان برنامه نويسي بگين كه از لحاظ زير برتر باشد :
تجاري و كار
كاربردي و انعطاف پذبر
سادگي
متمايز
و ...
(مهم تر از همه سادگي و تجاري)
موفق باشيد

dnafae
پنج شنبه 04 آذر 1389, 20:27 عصر
سی شارپ هم ساده است هم کاربردی + اینکه تو ایران خیلی رونق داره
جاوا هنوز تو ایران جا نیوفتاده . و یادگیریش هم مشکل تره .

sirmjp
یک شنبه 14 آذر 1389, 20:26 عصر
دوست عزیز ببین کدوم زبان برنامه نویسی از هر لحاظ می تونه اون چیزایی رو که مد نظر داری رو کمکت کنه تا به راحتی انجام بدی
یه جوری نباشه که یه مدت بنا به دلایلی با یه زبان و پس از مدتی یه زبان دیگه ... رو انتخاب کنی و مدت کوتاهی کار کنی
یه زبان رو خوب یاد بگیر بعد خواستی راحتتر می تونی به یه زبان دیگه سوئیچ کنی

mirzajavad
جمعه 10 دی 1389, 23:13 عصر
راستش فكر كنم چند وقتي هستش كه از زماني كه در اين تاپيك پست زدم ميگذره
نتيجه نهايي : هر زباني براي هدفي خاص هستش
ولي اگر ميخواي پروژه هاي بزرگ بنويسي فقط جاوا
اگر بازار ايران رو نياز داري فقط دات نت
اگرم توي كار وبي و ميخواي از برنامه نويسي وب لذت ببري فقط php

mahsa_hashemi
شنبه 11 دی 1389, 23:14 عصر
هر زبانی به نوبه ی خودش و تو جاش کاربرد داره
اما c# بهتر چون خسته کننده نیس
اما چیزه جدیدی که فهمیدم اینه که web app ها همه چیز میتونی کار کنی و این باعث میشه تو هر زمینه update باشین
و پر درامد هست

ModernWarfare
سه شنبه 14 دی 1389, 16:30 عصر
به نظر من basic
چون خیلی کار هارو آسون می کنه. و نیاز نیست واسه هر چیزی از اول کد بنویسید

jeson_park
سه شنبه 14 دی 1389, 17:26 عصر
با سلام
همون طور که می دونین هر زبانی کاربرد خودش رو داره
اما در ایران به نظر من سی شارپ خیلی کاربردیه هم از لحاظ بازار کاری و هم از لحاظ IDE و ....
-=-=
دوست عزیز آقای soft-c
اگر منظورتون Message Passing Interface هست بهتره یه نگاه به اینجا (http://osl.iu.edu/research/mpi.net/) بندازین
و همچین در MSDN درباره کلاس Paralle در System.Threading.Tasks کمی تحقیق کنید

mbshareat
دوشنبه 15 فروردین 1390, 18:17 عصر
با سلام
من یه برنامه نویس مبتدی هستم با VB و دلفی کار کردم .اون چیزی که به نظرم میاد اینه که سی شارپ مقبولترین زبان برای برنامه کاربردیه اما با توصیفاتی که ازش شنیدم می ترسم برم سراغش .همین چند روز پیش هم ویژوال استدیو رو که نصب کردم C رو هم نصب کردم وقتی خواستم محیطشو ببینم اصلا نفهمیدم کجا باید کد نوشت.نمی دونم اون توصیفاتی که شنیدم که توی سی برای کارهای ساده هم نیاز به کد نوشتن کارب وجود داره هنوز هم صادقه یا نه؟
از اساتیدی که تو این تاپیک اظهار نظر کردن سوالی داشتم.آیا من که با دلفی مشکلی ندارم می تونم در حد مبتدی سی کار کنم یا این زبان مخصوص نابغه هاست(در محل کارمون که فکر کنم اکثر برنامه نویسها از C استفاده کنن و من یه نفر دلفی کار سراغ دارم)
در ضمن به نظر من دلفی خیلی پیچیده تر از VB نیست و در عوض سرعت به مراتب بالاتری داره و نرم افزار خروجی اون هم Exe مستقل بدون نیاز به Dll هست و درسته که قبلها شاید QBasic پیش زمینه وارد شدن به یادگیری زبانهای برنامه نویسی بوده ولی به نظر من میشه از دلفی هم شروع کرد!

paysokhan
چهارشنبه 17 فروردین 1390, 15:17 عصر
دوستانیکه هنوز در وی بی 6 موندن یه خورده شهامت از خودشون نشون بدن و به سمت دات نت بیان
نترسید

BORHAN TEC
چهارشنبه 17 فروردین 1390, 16:38 عصر
من مدتها است که با دلفی کار می کنم و همچنین چندین پروژه هم با C# انجام داده ام.

ولی درکل نظر من این است که اگر می خواهید برنامه نویسی وب انجام دهید C# گزینه بهتری است و اگر هدف شما برنامه نویسی وب نیست بهترین اتنخاب موجود Delphi است.
با دلفی تقریباً هر نوع برنامه ای را می توان نوشت مانند ساخت وب سرویس ها، برنامه های سازگار با مانیتورهای لمسی، برنامه های مبتنی بر پایگاه داده و صدها مورد دیگر....
اگر می خواهید برنامه نویسی سیستمی انجام دهید(مانند ساخت درایر سخت افزارها و ...) C++ گزینه بهتری خواهد بود چون SDK هایی که برای این قبیل کارها عرضه می شوند بیشتر مربوط به این زبان میشوند.

البته نمی توان از زبان های دیگر هم غافل شد، چون هر زبانی کاربرد مخصوص خود را دارد.
در حالت کلی هیچ زبانی بهترین برای همه موارد نیست!!!

Mehdi_FT
پنج شنبه 18 فروردین 1390, 11:15 صبح
سلام
من به نظرم میرسه هر کس روند یادگیری زبانهاشو بنویسه تا بقیه هم بتونن استفاده کنن (اگه دلیل آن هم بنویسید که بهتر)

برای شروع من خودم با

1. فلوچارت و بیسیک شروع کردم در دبیرستان
2. بعد فاکس پرو رو یاد گرفتم (به خاطر اینکه آن موقعه برنامه های تجاری بیشترش با فاکس بود و اینکه دوستم این زبان بلد بود!!)
3.پاسکال کار کردم (چون از زبانش خوشم می آمد)
4.Delphi (تازه تو بورس افتاده بود)
5.C(تو دانشگاه)
6.ASP , HTML ,CSS,JAVASCRIPT بین زبان ASP و PHP من ASP انتخاب کردم چون بیشتر باهاش حال کردم (نمی دانم شاید آن موقع قکر می کردم آینده زبانهای مایکروسافتی روشن تر)
7.ویژوال بیسک (به خاطرم کارم)
8. سی ++ (دلیل نداشتم)
9. سی شارپ (چون بازار کار از دست دلفی داشت در می آمد) و همینطور ASP.NET چون بازار کار از دست ASP درآمده بود
10. وب دات نت (به خاطر کارم)
11. PHP (به خاطر کارم)
12. JAVA (به خاطر یکسری شببه سازی ها و پروژهای متن باز که با این زبان)
13. و در آخر سرک کشیدن به زبانهای متفاوت مثل زبانهای تابعی (کار باحالی)

در هر صورت به نظرم نیاز نوع زبان رو مشخص می کنه البته در کنارش با یکم کنجکاوی آدم می تونه زبانهای جدید هم یاد بگیر(به صورت یک تفریح)

ولی در کل خودم با سی شارپ خیلی حال می کنم و شخصا حالم از وبی به هم می خوره (به کسی برنخوره).

یک مورد که به بگم هیج زبانی را نمی شه به عنوان بهترین انتخاب کرد بدلیل اینکه شاخص های یک زبان خوب که در درس طراحی و پیادسازی زبانها معرفی میشه با یکدیگر متناقض هستند و همین عامل باعث می شه که با توجه به نوع عملکرد و حتی سلیقه زبان را انتخاب کنیم.

mohssen_mz
شنبه 10 اردیبهشت 1390, 13:24 عصر
چند سال میری دانشگاه انقدر از این شاخه به اون شاخه (مثه سنجاب ) میپری (سیستم اموزشی غلط) که در آخر میشه این تاپیکی که زده میشه.
--من از اول با دلفی بودم و میخوام پرواز کنم به سمت جاوا( چند وقتی میشه)
--از همه مهمتر به قول بعضی از دوستان مهندسی نرم افزار مهمتر از زبان برنامه نویسی است .