ورود

View Full Version : مشاوره و راهنمایی از دوستان

rasool1110
شنبه 30 خرداد 1388, 12:38 عصر
با سلام
راستش من کاردانی نرم افزار دارم و در حال حاضر دانشجوی مهندسی نرم افزار کامپیوتر هستم اما بعد از 4 سال هنوز زمینه ای رو برای کار خودم انتخاب نکردم. اینو هم بگم که کار من آزاده و ممکنه اصلا از این مدرکم هیچ استفاده ای نبرم . اما حالا تصمیم گرفتم تا یه شاخه از نرم افزار رو برای علاقه شخصی خودم ادامه بدم و اون چیزی نیست جز بازیهای کامپیوتری .حالا سوالم از دوستانی که در این زمینه تجربه ای دارن اینه که من یه آشنایی کمی در حد برنامه نویسی با سی ++ دارم اما میدونم کافی نیست و باید خیلی بیشتر از اینها کار بشه. پس اگه راهنمایی یا کمکی و یا کتابی در این زمینه سراغ دارید من رو راهنمایی کنید . چون کاری که انجام میشه باید از پایه درست باشه وگرنه توش چیزی جز سردرگمی و تلف کردن وقت چیزی نخواهد بود
ممنون

pswin.pooya
شنبه 30 خرداد 1388, 14:04 عصر
سلام
در شروع شما باید سی ++ خودتون رو قوی کنید و همراه با اون ترجیحا یه رابط گرافیکی رو شروع به یادگیری بکنید ( اگر میخواینن کاملا حرفه ای کار بکنین). برای یادگیری سی++ در ابتدا کتاب c++ professional رو پیشنهاد میکنم. که اطلاعات کاملش رو بعدا قرار میدم. و بعد از اون کتاب زیر رو پیشنهاد میکنم (که کاملا حرفه ای هستش):

Modern C++ Design - Generic Programming and Design Patterns Applied

دو تا رابط گرافیکی OpenGL و DirectX وجود داره. OpenGL از لحاظ تکنولوژی به روزتر از دایرکت هستش و مزیتها خیلی بیشتری رو نصبت به اون داره که باعث شده حرفه ای های گرافیک استفاده از اون رو ترجیح بدن ولی دایرکت با فراهم کردن یک محیط شی گرا و آسونتر همراه با امکانات جانبی دیگه یه محیط خیلی خوب و آسون رو برای توسعه بازیها فراهم کرده.

اگر ترجیح شما OpenGL بود:

Beginning OpenGL game programmin( game dev sereies(
More OpenGL game programming
OpenGL shading language ( 2th edition)

اگر DX رو انتخاب کردین:

Introduction to 3D Game Programming with DirectX 9.0
1Advanced 3D Game Programming with DirectX 9.0
shader x1
shader x2

در هر صورت بعد از اینکه حرفه ای شدین خوندن کتابهای زیر رو پیشنهاد میکنم:

The Cg Tutorial
Gpu gems 1
gpu gems 2
gpu gems3

این چهار کتاب رو میتونی آنلاین از سایت devloper.nvidia.com بخونی.

بعد از اینکه محیطها رو خوب یاد گرفتین میتونین برین سراغ گیم انجین ها ( این کار رو از اول هم میتونین بکنین ولی ارزش نداره). گیم انجین رو بسته به سلیقتون انتخاب کنبد ولی هیچ وقت اون رو با یه نرم افزار ادیتور مرحله بازی ( مثل fps creator) و یا نرم افزارهای ساخت بازی مثل ( game maker) اشتباه نگرین. انواع گیم انجینهای اپن سورس و فروشی اطلاعاتشون داخل سایت devmaster.net موجوده اما چند تای اونها:

Ogre: بیشتر از یه گیم انجین یه انجین گرافیکی هستش اما خیلی سریع هستش و گرافیک فوقالعاده ای رو داره و گیم های زیادی بااش ساخته شده که نمونش بازی ایرانی سوشیانت هستش البته به همون اندازه هم کار کردن باهاش مشکله.
ایرلخت: یه گیم انجین فوقالعاده آسون هستش که هم از نظر گرافیک و هم از نظر سرعت ضعیفه و برای ساخت بازیهای بزرگ اصلا توصیه نمیشه.

رک و پوس کنده:
اگر حوصله خوندن کتاب زیان اصلی نداری و یا نمی تونی بخونین، نمی تونین تیمی کار کنین، حوصله پروژهای چند ماه رو ندارین، حاضر نیستین برای خرید کتاب ( چه زبان اصلی چه فارسی) پول خرج کنین. سراغ بازی سازی نرین!!!

jack
دوشنبه 08 تیر 1388, 14:13 عصر
بعد از اینکه محیطها رو خوب یاد گرفتین میتونین برین سراغ گیم انجین ها ( این کار رو از اول هم میتونین بکنین ولی ارزش نداره). گیم انجین رو بسته به سلیقتون انتخاب کنبد ولی هیچ وقت اون رو با یه نرم افزار ادیتور مرحله بازی ( مثل fps creator) و یا نرم افزارهای ساخت بازی مثل ( game maker) اشتباه نگرین. انواع گیم انجینهای اپن سورس و فروشی اطلاعاتشون داخل سایت devmaster.net موجوده اما چند تای اونها:

نرین!!!

با سلام خدمت شما به نظر من پیشنهاد شما در مورد مطالعه کتابهای فوق بسیار عالی است ولی به نظر بنده حقیر اگر کسی این کتابها را خوب بخواند و نمونه پروژه ها را دقیقا بررسی کرده و نمونه پروژه های مشابه بنویسد قطعا با تلاش و صرف وقت فراوان خودش می تونه یک game engine بنویسه ممنون .

tdkhakpur
دوشنبه 08 تیر 1388, 15:19 عصر
سلام
دوست گرامی توجه کن اگر برای این که کار خاص شما این باشد که بازی بنویسید باید خدمت شما عرض کنم که پیشرفت خواهید کرد اما چیزی شاید عایدت نشود.
ولی اگر دوست دارید که کار های گرافیکی انجام بدید بهتر هست سراغ 3dMax یا maya برید که هر از گاهی داخل مملکت درخواستهای از این ابزارها میشود.
ولی به هر حال اگر میخواهید برنامه نویس و در عین حال کار گرافیکی انجام دهید بهتره هست
1- از کامپیوتری استفاده کنید که بتواند حداقل سرعت در اجرا را برای برنامه شما داشته باشد تا استفاده آن در جاهای دیگر با سرعت کمتری روبرو نباشد.
2- از direct x استفاده کنید .
دوست گرامی این دو مورد را تجربه نشان داده.