ورود

View Full Version : گفتگو: بهینه ترین مدل جهت اتصال 200 نقطه داخل یک استان به یکدیگر و ارائه اینترنت

sm
جمعه 19 تیر 1388, 02:01 صبح
باسلام
نمی دونم دوستان با طرح اینترنت ملی که قراره وزارت اموزش و پرورش و مخابرات باهم انجام بدن آشنا هستن یا نه؟
شیوه کار بطور خلاصه اینه که میخوان کلیه مدارس کشور رو بیارن داخل یک اینترانت که بتونن هم با هم در ارتباط باشن و هم به یکسری از سایتها مثل رشد یا پرتال وزارت آموزش و پرورش و ... دسترسی داشته باشن . ضمن اینکه چون کلیه ادرات و سازمانهای سراسر کشور نیز توی این طرح هستن میخوان تبادل اطلاعات اعم از نامه ها و نمرات و سوابق دانش اموزی و سیستم های اداری آموزشی و .... رو در آینده روی این بستر سوار کنن.
بعد از کلی سر و کله زدن بالاخره مسئولین موافقت کردن که روی این شبکه اینترانت بشه اینترنت رو هم عرضه کرد. البته محدود و کنترل شده.
مدارس باید سرعت 512 اینترانت داشته باشن.
ادارات باید سرعت 2 مگابیت اینترانت داشته باشن.
سازمان مرکزی هم باید سرعت 4 مگابیت اینترانت داشته باشه.
این برای هر استان هست.
این کلیات طرح

حالا من توی یکی از این استانها هستم و میخوام که 200 مدرسه رو که توی سطح استان پراکنده هستن رو بهم وصل کنم.
توی استانمون هم چندتایی شرکت pap هست. البته مخابرات هم موظف به همکاریست.
میخواستم از دوستان راهنمایی بگیرم ببینم چه روشی رو استفاده کنیم؟
یکی از شرکتها طرح داده که ما کلیه مدارس رو در سطح استان بهم متصل می کنیم با سرعت 512. بعد یه اینترنت فرضا 10 مگابیت ماهیانه به مرکز ISP سازمان می دیم. حالا سازمان با استفاده از یک سرور اکانتینگ بیاد و به هرکی میخواد اینترنت بده.
هزینه ها هم بدین صورته که برای هر مدرسه حدودا 20.000 تومان برای اینترانت بصورت ماهیانه میگیرن و برای فرضا 10 مگ اینترنت ماهیانه هم 6.000.000 تومان می گیرن.که اگه برای 9 ماه سال تحصیلی محاسبه کنیم:
20.000*200*9=36.000.000 تومان
6.000.000*9=54.000.000 تومان
جمعا میشه چیزی حدود 90.000.000 تومان برای 9 ماه
آیا این شیوه مناسبی هست؟
نرخهای ارائه شده تا چه حد منصفانه هست ؟
شیوه بهتری وجود داره ؟
ممنون میشم دوستان راهنمایی کنن.

موفق باشید

online_mansoor2007
جمعه 19 تیر 1388, 03:13 صبح
جالبه . شما کدام استان تشریف دارید ؟؟ آیا این قضیه سراسری هست ؟

cybercoder
جمعه 19 تیر 1388, 13:03 عصر
آیا بسترهای ارتباطی رو خود مخابرات تهیه می کنه یا برای پیمانکار Optional ه ؟

omid68
جمعه 19 تیر 1388, 13:07 عصر
من متوجه نشدم شما الان مشکل اتصال این 200 تا رو به هم دارین یا قیمت را؟

sm
جمعه 19 تیر 1388, 15:12 عصر
آیا بسترهای ارتباطی رو خود مخابرات تهیه می کنه یا برای پیمانکار Optional ه ؟

خیر ... انتخاب بستر با ماست و مخابرات درصورتیکه نیاز شد باید همکاری داشته باشه

در مورد سوال دوستمون هم باید بگم بله ... این طرح ملی هست و همه استانها موظف به انجام اون هستن.

در مورد سوال سوم هم باید بگم که نه مشکل ارتباط نداریم... بحثم اینه که بهینه ترین شیوه که هم هزینه کم داشته باشه و هم خوب جواب بده چیه ؟
این طرحی رو هم که بالا عرض کردم با سرعت Dedicate هست

ممنون از توجه دوستان

موفق باشید

online_mansoor2007
جمعه 19 تیر 1388, 18:50 عصر
به نظر من بهترین روش اینترانت هست با یه سرور مرکزی که اینترنت خودش هم از طریق اینترانت تامین بشه . با اینترانت میشه بهترین طراحی را کرد . قیمتی هم که اون شرکت داده منایب هست . شرکت ما هم با همین قیمت ها کار می کنه .

cybercoder
جمعه 19 تیر 1388, 19:11 عصر
اگر فرض رو بر این بگذاریم که تمامی مناطق محروم رو هم بخواید سرویس دهی کنید که مخابرات بستر ارتباطی مناسب رو نتونه ارائه بده به مشکل می خورید هر چند بستر فیبرنوری تا حدود زیادی آماده هستش. اما قیمت دادن به این شکل غیر منصفانه است زیرا که شما با مشتری در ارتباط نیستید اوضاع مدارس ایران رو که می دونید مدرسه ها معمولا خودشون همچین پولی ندارن که جمع بزنن اما اگر بودجه ای برای این کار اختصاص داده می شه چرا در ضمن شما نقش خودتون رو هم مطرح نکردید شما مجری هستید یا دنبال مجری می گردید و این که دست شما چقدر در این فقره بازه؟!

اگر خواستید می تونید اطلاعات دقیق تری برای من email کنید براتون بررسی می کنم

موفق باشید

mnajafi
شنبه 20 تیر 1388, 08:06 صبح
اگر فرض رو بر این بگذاریم که تمامی مناطق محروم رو هم بخواید سرویس دهی کنید که مخابرات بستر ارتباطی مناسب رو نتونه ارائه بده به مشکل می خورید هر چند بستر فیبرنوری تا حدود زیادی آماده هستش. اما قیمت دادن به این شکل غیر منصفانه است زیرا که شما با مشتری در ارتباط نیستید اوضاع مدارس ایران رو که می دونید مدرسه ها معمولا خودشون همچین پولی ندارن که جمع بزنن اما اگر بودجه ای برای این کار اختصاص داده می شه چرا در ضمن شما نقش خودتون رو هم مطرح نکردید شما مجری هستید یا دنبال مجری می گردید و این که دست شما چقدر در این فقره بازه؟!

اگر خواستید می تونید اطلاعات دقیق تری برای من email کنید براتون بررسی می کنم

موفق باشید

کاملا" درسته.چون مخابرات از وقتی که خصوصی شده بیشتر به دنبال منافع خودش هست.از طرفی بهترین بستر برای اجرا اینترانت هست منتها بشرطی که امکانات اون در همه نقاط استان شما فراهم باشه.

sm
شنبه 20 تیر 1388, 10:03 صبح
ممنون از محبت دوستان
چند نكته رو توضيح بدم :
1- ما بايد با شركتهاي PAP قرارداد ببنديم... يعني بخش خصوصي
2- من توي سازمان اموزش و پرورش هستم و دنبال يك راه حل مناسب مي گردم.
3- هزينه كب طرح رو هم متمركز تامين كردند و نيازي نيست از مدرسه هزينه بشه.
4- اينكه چقدر دستمون بازه... گذاشتند بعهده خودمون كه مجري رو پيدا كنيم و باهاش قرارداد ببنديم.
5- ما توي استان 3 شركت فعال داريم : پيشگامان كوير - پارس آنلاين - فناوا

توي اين 3 شركت، پيشگامانه كه توي 90% مناطق استان فعاله و اون دوتا صرفا توي مركز استان فعاليت دارن.

موفق باشيد.

mnajafi
شنبه 20 تیر 1388, 10:32 صبح
شرکتهای pap که تو استان شما نیستند.احتمالا" نماینده هاشون منظورتون هست.طبق قانون تنظیم مقررات رادیوئی فقط isdp ها مجاز به فعالیت در سطح استان خودشون هستندو ispها فقط در شهر خودشون.بنابراین شما باید با اونها قرارداد ببندید.چون شما می خواید اینترانت راه اندازی کنید می بایست اول بستر اون رو فراهم کنید همانطور که دوستان گفتند اون بستر می تونه اینترانت مخابرات باشه و یا بستر فیبر نوری که اولی اگر فراهم بشه به صرفه تره البته برای هماهنگی بیشتر بهتره تمام مدارس یکپارچه باشن.این برای برقراری ارتباط بین مدارس در استان ونهایتا" برای استانهای کشور و وزارت خانه.که این شامل نصب روترها و تنظیمات مربوط به اون و برقراری ارتباط با سازمان آموزش و پرورش استان هست.بهد هم اگر اینترنت بخواید اختصاص یک پهنای باند و مدیریت اون وباقی قصه.

sm
شنبه 20 تیر 1388, 11:02 صبح
چون شما می خواید اینترانت راه اندازی کنید می بایست اول بستر اون رو فراهم کنید همانطور که دوستان گفتند اون بستر می تونه اینترانت مخابرات باشه و یا بستر فیبر نوری که اولی اگر فراهم بشه به صرفه تره البته برای هماهنگی بیشتر بهتره تمام مدارس یکپارچه باشن.این برای برقراری ارتباط بین مدارس در استان ونهایتا" برای استانهای کشور و وزارت خانه.که این شامل نصب روترها و تنظیمات مربوط به اون و برقراری ارتباط با سازمان آموزش و پرورش استان هست.بهد هم اگر اینترنت بخواید اختصاص یک پهنای باند و مدیریت اون وباقی قصه.

توي توضيحات اوليه اي كه دادم، همين موارد رو عرض كردم
اون شركت گفته كه مدارس رو وصل به اينترانت مي كنيم... از طريق ارتباط ADSL بعد يك اينترنت ماهيانه با پهناي باند حدود 10 مگ به ما ميدن و ما اونو مديريت مي كنيم.
فكر كنم توضيحات دوستمون با چيزايي كه شركت گفته منطبق باشه
پس فكر كنم بهترين شيوه همين باشه... درسته ؟

فقط يك سوال :
اينكه گفتين "اون بستر ميتونه اينترانت مخابرات باشه و يا بستر فيبر نوري" منظورتون چي بوده ؟
يعني اينكه خودمون فيبر نوري بكشيم !؟

موفق باشيد

mnajafi
شنبه 20 تیر 1388, 11:41 صبح
ببینید مخابرات یک شبکه ملی داره که توی سطح کشور برقراره که بسته به نیاز متقاضیان اونرو در اختیار اونها قرار میده و یه پولی ماهیانه بر اساس ترافیک و ... می گیره.چون این بستر قبلا" ایجاد شده کافیه شما با اونها مکاتبه کنید تا به شما امکان استفاده از اون رو بدن و در مورد فیبر هم می تونید خودتون بکشید که خیلی خیلی گرون تموم می شه.یا از بستر فیبر شرکتهایی مثل اداره برق و سایر شرکتهایی که فیبر دارن استفاده کنید.ولی بهترین راه مخابراته فعلا".
بحث اینترنت هم می شه یه پهنای باند کلی برای سازمان گرفت و از همونجا تقسیم کرد.چون شما بستر انتقال دارین.و اگه امکاناتش هست adsl هم می شه داد.

online_mansoor2007
شنبه 20 تیر 1388, 19:32 عصر
شرکتهای pap که تو استان شما نیستند.احتمالا" نماینده هاشون منظورتون هست.طبق قانون تنظیم مقررات رادیوئی فقط isdp ها مجاز به فعالیت در سطح استان خودشون هستندو ispها فقط در شهر خودشون.بنابراین شما باید با اونها قرارداد ببندید.چون شما می خواید اینترانت راه اندازی کنید می بایست اول بستر اون رو فراهم کنید همانطور که دوستان گفتند اون بستر می تونه اینترانت مخابرات باشه و یا بستر فیبر نوری که اولی اگر فراهم بشه به صرفه تره البته برای هماهنگی بیشتر بهتره تمام مدارس یکپارچه باشن.این برای برقراری ارتباط بین مدارس در استان ونهایتا" برای استانهای کشور و وزارت خانه.که این شامل نصب روترها و تنظیمات مربوط به اون و برقراری ارتباط با سازمان آموزش و پرورش استان هست.بهد هم اگر اینترنت بخواید اختصاص یک پهنای باند و مدیریت اون وباقی قصه.
مجوز ISP استانی هست نه شهری !!! یعنی اجازه فعالیت در کل استان . پیشگامان و پارس آنلاین pap هستند . کی گفته pap نیستند ؟؟ !!

online_mansoor2007
شنبه 20 تیر 1388, 19:44 عصر
فکر نمی کنم واسه این پروژه adsl راه گشا باشه و کلاً راه کار مناسبی باشه !!!!!! اگه قرار هست adsl بگیرین که این چه ربطی به راه اندازی یک سرور متمرکز در آموزش و پرورش داره ؟؟ !! برین adsl بگیرین واسه همه مدارس !! اما اسم این را که نمیشه گذاشت شبکه !! شما دنبال یک شبکه اینترانت هستین . پس بحث adsl کامل منتفی میشه . adsl فقط یه راه کار غیر حرفه ای برای تامین پهنای باند هست . ضمناً adsl امکانی هست که به یک مرکز مخابراتی اضافه میشه و تنها کسانی می تونن از adsl استفاده کنند که تجهیزات در مرکز مخابراتی اونها نصب شده باشه . آیا امکان نصب تجهیزات در تمام مراکز مخابراتی هست ؟؟؟؟!!!!!!!!!!! در مورد روستاها و مناطق اطراف شهر که قطعاً خطوط تلفنشان از نوع بی سیم هست آیا می شه ارتباط adsl برقرار کرد ؟؟!!! adsl اصلاً راه کار شما نیست !!! حالا کی این پیشنهاد رو داده خدا می دونه (البته مسائلی پشت پرده هست که با پیام خصوصی به عرض شما خواهم رساند ) با تمام این صحبت ها عملاً adsl اصلاً مناسب نیست . بهترین راه کاری که باقی میمونه اینترانت هست . یعنی شما یه سرور مرکزی بزارید و اون را به یک اینترانت با سرعت مثلاً 10 مگ وصل کنید . تمام مدارس هم اینترانت با سرعت مثلاً 512 بگیرن . حالا شما به هم وصلید . فقط می مونه راه اندازی یه شبکه vpn و بعد هم تانل و ارسال اینترنت به هر مدرسه . این بهترین راه کار شماست که مزیت های بسیار بسیار بسیار فراوانی داره . اگر بازم توضیح نیاز هست در خدمتم

mnajafi
شنبه 20 تیر 1388, 22:38 عصر
مجوز ISP استانی هست نه شهری !!! یعنی اجازه فعالیت در کل استان . پیشگامان و پارس آنلاین pap هستند . کی گفته pap نیستند ؟؟ !!

عزیز منظورم این نیست که اون شرکتها pap نیستند.اونها شاید تو استان شما مستقر نباشن.آیا شرکت پیشگامان تو شهر گلپایگان نماینده فروش adsl داره یا خود شرکت اونجا مستقره؟.isp رو هم حق باشماست منتها نمی تونه به یک isp دیگه سرویس بده.

omid68
شنبه 20 تیر 1388, 22:56 عصر
فکر نمی کنم واسه این پروژه adsl راه گشا باشه و کلاً راه کار مناسبی باشه !!!!!! اگه قرار هست adsl بگیرین که این چه ربطی به راه اندازی یک سرور متمرکز در آموزش و پرورش داره ؟؟ !! برین adsl بگیرین واسه همه مدارس !! اما اسم این را که نمیشه گذاشت شبکه !! شما دنبال یک شبکه اینترانت هستین . پس بحث adsl کامل منتفی میشه . adsl فقط یه راه کار غیر حرفه ای برای تامین پهنای باند هست . ضمناً adsl امکانی هست که به یک مرکز مخابراتی اضافه میشه و تنها کسانی می تونن از adsl استفاده کنند که تجهیزات در مرکز مخابراتی اونها نصب شده باشه . آیا امکان نصب تجهیزات در تمام مراکز مخابراتی هست ؟؟؟؟!!!!!!!!!!! در مورد روستاها و مناطق اطراف شهر که قطعاً خطوط تلفنشان از نوع بی سیم هست آیا می شه ارتباط adsl برقرار کرد ؟؟!!! adsl اصلاً راه کار شما نیست !!! حالا کی این پیشنهاد رو داده خدا می دونه (البته مسائلی پشت پرده هست که با پیام خصوصی به عرض شما خواهم رساند ) با تمام این صحبت ها عملاً adsl اصلاً مناسب نیست . بهترین راه کاری که باقی میمونه اینترانت هست . یعنی شما یه سرور مرکزی بزارید و اون را به یک اینترانت با سرعت مثلاً 10 مگ وصل کنید . تمام مدارس هم اینترانت با سرعت مثلاً 512 بگیرن . حالا شما به هم وصلید . فقط می مونه راه اندازی یه شبکه vpn و بعد هم تانل و ارسال اینترنت به هر مدرسه . این بهترین راه کار شماست که مزیت های بسیار بسیار بسیار فراوانی داره . اگر بازم توضیح نیاز هست در خدمتم
آقای مهندس ! اون دوستمون منظورش اینه که شما 10 مگ اینترنتش رو با adsl تامین کنه

sm
یک شنبه 21 تیر 1388, 08:04 صبح

ابتدا كه بايد از همه دوستاني كه محبت كردند و پاسخ دادن تشكر كنم
ممنونم
توضيحاتي كه دوستمون دادن بهمراه پيغام خصوصيشون رو خوندم... شايد من در بيان مطالبم نقصي داشتم.
راهكاري كه شما دادين تقريبا هموني هست كه شركت داده!
اونا گفتم ما كليه مدارس رو با سرعت 512 مياريم توي يه شبكه اينترانت... اين شركت يعني پيشگامان توي استان ما گفتم تقريبا توي 90% مناطق پوشش داره... يعني الان تجهيزاتش توي مخابراتها نصبه!
اونا گفتن كه بازاي هر مدرسه كه ميارن توي اينترانت مبلغ 21.000 تومان مي گيرن... فقط اينترانت اون هم Dedicate
بعد گفتن كه اگه ميخواين بهشون اينترنت هم بدين يه پهناي باند 10 مگ ماهيانه بهتون ميديم تا خودتون مديريتشون كنين...
يه نكته...
ما توي استانمون از محل مخابرات تا محل ISP سازمان آموزش و پرورش يه فيبر كشيديم... قرار شده كه شركت مربوطه با مخابرات هماهنگي كنن و سرويسهاشون رو از روي فيبر به محل ISP ما منتقل كنن.
اميدوارم كه تونسته باشم نقاط مبهم رو توضيح بدم.
بازهم منتظر راهكارهاي دوستان هستم

موفق باشيد

online_mansoor2007
یک شنبه 21 تیر 1388, 09:15 صبح
آقای مهندس ! اون دوستمون منظورش اینه که شما 10 مگ اینترنتش رو با adsl تامین کنه
به نظر شما منطقی هست 10 مگ را با adsl تامین کرد ؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cybercoder
یک شنبه 21 تیر 1388, 22:21 عصر
مطالبی رو که فرستادید مطالعه کردم
برخی بندها باید اصلاح بشه
مثلا در مورد Latency با استفاده از زیرساخت های موجود هیچ کس نمی تونه تعهداتی که تو اون بندها هست رو 99درصد تضمین کنه بنابراین باید تغییر کنه
بنا رو بر این بذارید که در هر نقطه ممکن از هر نوع بستر ارتباطی استفاده کنید بنابر این نیازمند تجهیزاتی هستید که 99 درصد قبلا جواب داده باشه که میشه روی برندهایی مثل cisco, foundary و telabs, Proxim و Motorola و Zyxel حساب کنید.
در مورد اینترانت و ... هیچ ارتباطی به Media ی مورد استفاده نداره.
شما باید از کلیه امکانات موجود در هر منطقه ای با ترتیب اولویت استفاده کنید:
فیبر نوری
Leased Line
Wimax
و ADSL
در مورد اینکه Browse ، File Sharing و ... رو بین تمام Point ها بتونید انجام بدید نیاز به یک باند مستقل هست یا باید از VPN استفاده کرد که باز هم تاکید می کنم این پروتکل ها هیچ ارتباطی به رسانه حمل پکت ها نداره!
در مورد سروری که باید وظیفه حسابداری رو داشته باشه من استفاده از ویندوز رو در هیچ Point ی تایید نمی کنم می تونید از FreeBSD، Free Radius, Snort و ... استفاده کنید که در عین قدرتمندی نیازی به License پول دادنی نداره.

در نهایت من نه مخابراتچی هستم نه PAP ی و ...
اما سپردن این پروژه به صورت مناقصه کلی اصلا جالب نیست. قبل از مناقصه باید بسته به توانایی ها و ... یک فیلترینگ صورت بگیره.
مد نظر داشته باشید که شما نیازمند پاسخگوی 24 ساعته هستید که جایی مثل مخابرات همیشه E1 هاش گیره حالا چه برسه به ...
من به شخصه غول شبکه ایران یعنی پارس آنلاین و بعدش هم داتک تلکام رو پیشنهاد می کنم.

موفق باشید.

omid68
یک شنبه 21 تیر 1388, 23:56 عصر
به نظر شما منطقی هست 10 مگ را با adsl تامین کرد ؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
به هیچ عنوان من موافق تامین 10 مگابایت با adsl نیستم .ولی کاری نیست که نشه انجام داد

online_mansoor2007
دوشنبه 22 تیر 1388, 00:36 صبح
به هیچ عنوان من موافق تامین 10 مگابایت با adsl نیستم .ولی کاری نیست که نشه انجام داد
در اینجور موارد باید نظرات تخصصی داده بشه نه اینکه چون یه کار شدنی هست بیایم به عنوان یک سولوشن مطرح کنیم !!

sm
سه شنبه 23 تیر 1388, 00:24 صبح
خیلی ممنون از راهنمایی دوستان
مواردی رو هم که وحید خان گفتن حتما لحاظ می کنیم
یه سوال :
اون اینترنت 10 مگی که میخوان ماهیانه به ما بدن رو چه شکلی می تونیم تست کنیم ؟
خوب ممکنه که بخوان شیطنت کنن و فرضا عصرها و شبها که ما عملا استفاده ای نداریم به مشترکین خودشون بدن...
با چه ابزاری میشه این پهنای باند رو مرتب چک کرد و گزارش گرفت ؟

ممنون
موفق باشید

omid68
سه شنبه 23 تیر 1388, 08:23 صبح
بهترين گزينه prtg يا mrtg است

cybercoder
سه شنبه 23 تیر 1388, 16:12 عصر
با چه ابزاری میشه این پهنای باند رو مرتب چک کرد و گزارش گرفت ؟

معمولا شرکت ها این عمل رو که شما می گید رو انجام نمی دن چون تعهد دارند با این حال همون طور که در پست قبلی گفتند ابزار زیاده که با استفاده از پروتکل SNMP می شه در node های مختلف پهنای باند رو مشاهده کرد.

در ادامه پست قبلی هم اضافه می کنم که منظور استفاده از تجهیزات فعلی موجود هست و تقریبا تمام قسمت های کشور فیبر نوری هم اکنون موجوده. نه این که برید فیبر بکشید!

موفق باشید

online_mansoor2007
سه شنبه 23 تیر 1388, 21:44 عصر
در مورد تست پهنای باند بنده با جناب cybercoder موافقم . معمولاً شرکت ها نسبت به خدماتشون متعد هستند و به عبارتی کم فروشی نمی کنند . به هر صورت سوابق یک شرکت و معروفیت اون شرکت بی دلیل نیست و قطعاً به کیفیت خدمات اون شرکت مربوط میشه .
اما در مورد تست پهنای باند ، برنامه هایی که دوستان معرفی کردند و به طور کلی برنامه هایی که توسط SNMP به شما گزارش می دهند توانایی این را دارند که میزان مصرف پهنای باند و یکسری مولفه های دیگر را به شما بدهند . قطعاً این گزارش ها می تونه مفید باشه اما راه مناسبی برای تست پهنای باند نیست . چون شاید یوزر های شما باری نکشند !! بهترین راه تست پهنای باند این هست که به صورت رندم چند روز در ساعات متعدد از یک سرور FTP خوب دانلود بزارید و یا از چندین سرور دانلود بزارین و مجموع دانلود را محاسبه کنید ، اینطوری می تونید max پهنای باندتون را بدست بیارین . در مورد برنامه های مانیتورینگ به نظر من بهترینشون Solarwinds هست .